Hirdetés
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
Attol fugg, hogy mit jelent az az otthoni felhasznalas !
Szebb nem lesz tole a film, a zene se szol majd jobban, a fotokon se leszel jobbkepu...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
fogtunder
nagyúr
de ehhez miért kellene partíciókat létrehozni? ez nem windows és nem a kőkor. csinál külön megosztott mappát és azoknak lehet limitálni a max méretét, azt meg, hogy melyik felhasználó mit lát, szintén elég részletesen lehet állítani.
az egy másik kérdés, hogy én a céges és a privát cuccokat nem tartanám egy lemezen, meg a céges cuccoknak kell ugye valami backup, ha nem akarnak szívni egy esetleges leállással, akkor egy második lemez is lokális duplikációhoz.
szerintem DS216j/DS216
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Alex91
félisten
Mikor webes feluleten hozza adod a torrente, akkor meg lehet adni, hogy hoga mentsen. Jo, kezzel kell beirni az utvonalat...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Patice
nagyúr
-
Tonyk
veterán
Nézd meg talán ezt is: Toshiba(Hitachi HDS723020BLE640) DT01ACA300. Nálam a 2TB-os nagyon bevált. 1-2 fokkal melegebb, mint a RED3TB-os, úgy hogy ez 7200-es. Több mint 3. éve megy 7/24-ben, ami persze nem reprezentatív minta
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
krealon
veterán
"Bolti árnál olcsóbb lenne, de nyilván nem ingyen
AZért írtam, mert ilyenem van készleten, nem kellene nagykertől rendelnem másikat"Nalam a 4 cm-es ventilator egy valook (ez van a d-link-ekben).
Az ilyen kicsi atmeroju legkergetoket, nagyon magas (3000+ RPM) fordulatszamon kell jaratni, hogy legyen elegendo legmozgas a huteshez. A magas fordulatot semilyen csapagy sem viseli el tartosan, igy hamar zummogo, kereplo zajgeppe valtozik a NAS.
Az Zyxel NSA325v2-nel azt "rotottak el" a tervezesnel, hogy a HDD fiok nagyon lazan all a keretben, ezert rezonal. De ha egy kis papirdarabbal kiekeljuk a felso saroknal, hogy a bepattanas utan ne lotyogjon a fiok, akkor utana csak a HDD fejmozgasi zaja hallhato, mert a gyari 8 cm-es ventilator gyakorlatilag hangtalanul mukodik (800 - 1000 RPM) normal szobai homerseklet mellett (23 fok).
-
félisten
Ha megvan, akkor próbáld ki!
Az, hogy a D-Link nem ajánlott, annyit jelent, hogy az árához képest szerény a teljesítménye, azaz ugyanannyiért van sokkal jobb is -- nem pedig azt, hogy használhatatlan vacak.
Simán lehet, hogy az igényeidnek bőven megfelel.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
rizso
addikt
D-Link DNS-320L-ről mi a véleményetek? Csak mert egy ilyen lenne kéznél is, csak HDD-t kellene belepattintani
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
atosz
őstag
Szia,
Én friss NAS-os user vagyok. Ennek fényében használd fel a tapasztalataimat, de biztos kijavítanak majd, ha oltári hülyeséget állítanék.
- 2 laptopról, 2 telefonról, 1 TV-ről kellene elérni otthon a rajta tárolt adatok
Ezt szerintem minden tudja (de még ha egy jobb routerre dugsz egy külső vinyót is...)
- tudjon torrent klienst futtatni
Én azt vettem ki, hogy ezt is minden tudja (akár a routerek is) és ha valaki nem HC user, akkor ezzel sem lesz gond egy belépőszintnél sem már.
(én egy 2 helyes QNAP TS212p NAS-t kezdtem el nyüstölni. Itt a Transmission nevő klienssel meg tudom azt csinálni, hogy bármilyen külső eszközről indítom a torrentet (telefon/tablet/win) és onnan is felügyelem, azaz a telefonon egy appon keresztül bármikor rá tudok nézni mi hogy áll. Ez hasznos.)- FHD tartalmak gond nélküli streamelése (ehhez gyanítom nem árt majd egy jobb routert beszerezni)
Szerintem ezt is kell tudnia egy alap cuccnak, hiszen itt csak streamelésről van szó és sok eszközötök nincsen ami egyszerre menne. Kérdés majd szerintem inkább a médialejátszón / kliens oldalon lesz (kb mint nálam - én az Apple cuccok "miatt" szívok kicsit, de jó lesz ez).
Nekem egy tök alap 300-as TP-Link vitte eleinte, de a nem gigás LAN visszafogta a Wifis másolást 11.3MB/s-re, ezért cseréltem gigabitesre. Amúgy a többi eszközöm 10/100-as max és média stream-re sztem ez elég. Kérdés, hogy sok nagy fájl akarsz e mozgatni majd. Szóval nem biztos, hogy kell router csere, de nem is kizárt.- távoli hozzáférés laptopról vagy akár mobilról (pl. munkahelyemről elérjek 1-1 fájlt, ha szükségem lenne rájuk)
A QNAP esetén ez tök jól meg van oldva és biztos vagyok benne, hogy ez nem gond a többi NAS gyártó esetében sem.- 0-24 működést bírja gond nélkül
Mivel erre tervezik ezeket, szerintem egyiknél sincs gond ezzel.- minimum két merevlemezt fogadjon, és jó lenne rajta korábbi 2,5" HDD-k fogadása miatt legalább 2 USB csati is
Ezt a részt passzolom, a tech sheetekből majd úgyis látod. A 2 USB-t mondjuk nem teljesen értem. Én biztos ami biztos alapon ragaszkodtam az USB3-hoz és mióta megvan még ki sem próbáltam. Ha eddig használtál külső tárakat (ahogy én is), az anyagait szerintem majd másold fel és kész és legfeljebb használd valódi offline biztonsági mentésre a nagyon fontos dolgokra.Én azt látom, hogy a Synology-t fogadja el talán mindenki a top-nak (ami leginkább talán a szolgáltatásokban és a finomságokban jön ki (pl. halkabb ventillátor)), majd QNAP (ami szintén nagyon igényes egyébként), de hallani az Asustor nevét is és a Zyxel viszi a pálmát ár/teljesítményban (direkt nem értéket írtam... kinek mi a fontosabb).
A QNAP TS-212p-vel kapcsolatban azt tudom írni:
- eddig nagyon hullámzó volt a véleményem róla, de hogy elkezdtem jobban foglalkozni vele, kezd egyre jobban tetszeni
- hangos (engem zavar a ventillátor hangja) => és emiatt lehet le is cserélem, ha nincs rá valami barkács megoldás (a hasonló kat. Syno-ban pl lényegesen nagyobb méretű a ventillátor)
- ha valaki nem tanult hálózatot és nem kisujjból megy minden IT-s bánat, az szerintem szív vele (ha jül akarja belőni) => én pl. egyáltalán nem tanultam ilyeneket, de nyilván sok minden ragadt rám. Tele van guidokkal és a szupportot sem mondanám rossznak, viszont a túl sok infó miatt egyszerűen nem úgy megy mint egy Apple cucc, hogy bekapcs, kész és jó... viszont nyilván marha sok a finomállítás, azaz a lehetőség is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest