Hirdetés
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakos1987
őstag
válasz hakos1987 #25179 üzenetére
Olvasgatva kezd letisztulni a dolog, már csak az nem világos, melyik lenne célszerűbb:
Synology DS218, 218play vagy 218+Árban van szórás, ezért nem mindegy.
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
válasz hakos1987 #25178 üzenetére
A torrentről annyit még, egyszerre csak párat futtatok a szükséges ideig csak. Net sebességem 60/40 mbit. A filmnézés pedig hálózati fájlmegosztással megy.
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
fogtunder
nagyúr
válasz hakos1987 #17167 üzenetére
azért azt tegyük hozzá a Plex védelmében, hogy ez nem egy DLNA szerver, csak éppen ilyen funkciója is van. erre a célra feltenni szerintem is teljesen felesleges, vannak jobb, nem ennyire erőforrás igényes megoldások, pl. a twonky. én az ilyen belépő kategóriás ARM vasakra fel se raknám eleve, mert rengeteget eszik.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hakos1987 #17167 üzenetére
Köszi!
Nekem csak szerverhiba volt, a jogosultsággal nem volt gond szerencsére. Ugye a TS-120 nincs is a támogatott eszközök között, eddig nem is láttam az alkalmazást hozzá, lehet, hogy a mostani (20160101) frissítéssel került be. Az LG Smartshare-t szerettem volna megkerülni, de nem sikerült.
Véleményem szubjektív...
-
psg5
veterán
válasz hakos1987 #17149 üzenetére
Nagyon rendes vagy! Köszi.
-Igazából az hogy Asus vagy más az mindegy,d e mint szinte minden kütyü előtt prohardveren kaptam tanácsot és bevállt, ami netszakadás volt, talán az inkább az szolgáltató függő lehetett, talán...tuti be nem vállalnék újracsomagoltat, főleg nem a román e-magtól pedig jó az ár.
- Igen pont arra gondoltam, hogy elég régóta kb'98 óta azért használunk hdd-ket és nem volt gond velük, max sokszor mellényultam és lassút vettem...úgyhogy egyenlőre külső hdd kihúzva, persze ehhez feltétel, hogy user hibával nehogy fiam vagy feleség nasról egy mappában lévő fényképeket majd törölje...
- Nem tudom kell-e 2TB-s hdd, de valóban jó ár vagyis lehet az a pár ezer belefér
- és így routerrel várok még egy kicsit.
Eléggé izgulok (mint minden új ajánlott vásárláskor) a megrendelés gomb lenyomása előttF.K.T.
-
psg5
veterán
válasz hakos1987 #17147 üzenetére
2 tv (második most lesz), 2 pc, 1 médialejátszó, lesz a NAS, a többi wifi. Idáig a négy elég volt, de ezek után nem, sőt mindegyik gyerekszobába is ki van építve az utp igazából.
A második tv egy messzi szobába kerül és ott már általában gyenge a wifi jel,de ez a tv nem tudom mennyire fogja be majd, mondjuk fullhd filmeket amúgy sem tudnék wifit áttolni.Mondjuk ahhoz képest, hogy 40-50k költésben gondolkoztam a végén, most 100k felett vagyok:
Új router: ASUS RT-N18U 20.290 Ft
Biztonsági mentésnek külső HDD:SAMSUNG M3 Portable 1TB 20.650 Ft
NAS-ba HDD: WD Red 1TB WD10EFRX 19.168 Ft
Switch a hálózathoz: TP-LINK TL-SG105 6.208 Ft
Maga a NAS: QNAP TS-212P 39.709 FtJó lenne valamit kivenni...esetleg a routerrel várhatok ha a 60Mbit-et kezeli.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz hakos1987 #17145 üzenetére
Köszi.
Gigabites switch akkor is kell, mert nincs elég lan a legtöbb ilyen routeren.
Az biztos, hogy az 520-ast elvetettem már, majdnem biztos a 212p, ha majd ebben az árban egy ugyanilyen felszereltségű és tudású Synology nincs.
Routert meg ígyis úgyis kell vennem mert emelkedik a netsebességem.
Az biztos, ha a Qnap lesz akkor kereslek.F.K.T.
-
-
psg5
veterán
válasz hakos1987 #17133 üzenetére
Köszönöm!
Meggyőző leírás, nagy segítség! Amennyiben és ez a valószínűbb Qnap lesz megpróbállak nem sokszor zargatni(#17134) Tonyk: Valóban böngészőből kezelném, de ahogy olvasom elég sok funkciót lehet mobilra is elérni, azonban nálunk wp-s telefonok vannak, ezért nem lenne mindegy a windows támogatás, de persze nem ez a fő szempont, de azért...
A felvetésért nem haragszom, nem is tagadtam, sőt így kezdtem annak idején, hogy láma vagyok a témában
Mondjuk ezt
"A többi gond majd csak ez után kezdődik"
nem tudom hogy érted, milyen gond?#17135) Alex91: Igen most már nagyon úgy tűnik.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
-
psg5
veterán
válasz hakos1987 #17105 üzenetére
Hú. Köszi a linkeket. A Zyxelét már olvastam, na az akkor sem tett jót a döntésemnek.
Tényleg nem rossz a kezelőfelülete a Qnap-nak.és (#17107) -ZeeZee-
Szerintetek ha a NAS-on lévő fullhd filmet játszom le a hálózaton lévő medialejátszóval és közben 6db torrentet töltök lefelé, valamint fiam játszik valamelyik online progijával és a feleségem pedig tábla gépen böngész akkor nem akad a NAS miatt semmi? (tudom ez már sávszélességtől is függ) itt mos mindegy hogy Qnap vagy az 520Zyxelnek nincs ilyen demó felülete?
Most kérdezek egy lámát: Fullhd filmeket streamelni mit jeletn? Nálam egy Dune Hd Tv 101-es médialejátszó szolgálja ki az 50"-so plazmát és nem tudom egy ilyen stremaeléssel amúgy milyen minőséget ad a NAS, gondolom csak valami kikódolttat amit inkáb tableten vagy mobilon érdemes nézni nem tv-n.
(#17106) Tonyk: Persze az is lehet, hogy már túl sok cikket olvastam és nagyon megijedtema Zyxel felületeitől és attól, hogy szinte minden leírásban kiforrottabbnak nevezik a syno/qnap-okat.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Tonyk
veterán
válasz hakos1987 #17102 üzenetére
"Zyxelre is lehet ugyan így Transmissiont-csak ahhoz manuálisan kell vacakolnod, parancssorokkal."
Ez nem igaz! Egy katt feltelepíteni...
(#17103) -ZeeZee-
"Az tény, hogy ez nem annyira egyszerű, hogy kiveszem és már használom is, de ez szerintem így van jól."
Az alap dolgok torrent, smb, dlna pedig ilyenek rajta. Kiveszed a dobozból és megy. Ha mást és máshogy akarsz, ahhoz kell faragni, de nem vészes. A PH teli van cikkekkel, a fórumában (leginkább a 310-esében) is oda-vissza ki van vesézve minden. Azoknak akik a step-by-step leírások alapján sem tudják be copy-pastezni a parancsokat, azok valóban jobban járnak syno/qnap megoldásokkal.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
psg5
veterán
Jajjaj, most még nehezebb. Ezért tudakolom pont, hogy a gyengébb hardver mennyire elég, merthogy feláldozzam-e a kezelhetőség oltárán a hw-t...és valóban nem akarok sokat bíbelődni, de azért valamennyi beleférne. Qnap-nál van wp támogatás vagy csak ott is ios és droid?
#17103) -ZeeZee-: Nem tudom, most hakos1987 kollega elbizonytalanított.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
-ZeeZee-
senior tag
Ez így ferdítés... A 325v2-ben alapból van TM, 1 kattintás a telepítése itt is. Más, hogy lehet FFP-n keresztül is telepíteni.
Twonky itt is van, 1 katt az engedélyezés/tiltás.Én is láma vagyok a linuxhoz, de engem "érdekel", hogy hogyan működnek a dolgok, ne a gép csinálja helyettem, hanem én utasítom, hogy csinálja meg. Az tény, hogy ez nem annyira egyszerű, hogy kiveszem és már használom is, de ez szerintem így van jól.
-
justice84
aktív tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hakos1987 #16962 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor elvileg igen, de 100%-ra nem tudom mondani, egyszer mintha próbáltam volna, és elvileg működött is. De a biztos, ha megnézed, gyorsan megvan.
Hm, ha ez megvan, akkor innentől érdekes a kérdés.. Esetleg remote app-ban nem az a gond, hogy https-sel próbálsz csatlakozni a "normál" porttal?
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hakos1987 #16958 üzenetére
Nem teljesen a gyári.. A gyárinak már nem is jut eszembe a neve, ez annál azért kicsit komolyabb.
Nekem bejött a twonky, egyszerű mint a faék. Plusz Nekem kellett valami alternatíva, mert a TS-120-at nem támogatja a plex. Így jutottam el a Twonky-ig.
Ha elvileg rendben vannak a forward-ok, akkor itt ellenőrizd, hogy biztosan mennek-e.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Hyena
senior tag
válasz hakos1987 #16953 üzenetére
Port forwardokat a routerben be kell allitani, de jo ha tudod az upc altal adott routerrel bajok szoktak lenni, ilyenkor fel kell hivni az ugyfelszolgalatot es megkerni oket, hogy tavolrol frissitsek a szoftveret mivel ez a felhasznalok reszere nem elerheto.
Egyebkent meg ajanlott inkabb venni egy jo routert es a upc-t csak modem modban hasznalni.
Amugy szerintem azert jobb ha megis csinalsz egy dns-t pl a qnapnak is van sajatja.
Es meg annyit, hogy pl a plex tavoli eleresenek cime kb igy nez kihttp://hostod vagy ipcimed:32400/web/index.html#
nem pedig
http://hostod vagy ipcimed:32400Es amugy a plex szerver beallitasaitban is engedelyezni kell a remote accesst!
[ Szerkesztve ]
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
hakos1987
őstag
válasz hakos1987 #16953 üzenetére
bocs, lejárt a szerk. idő...
Plex elindul teló böngészőből a nas felületéről indítva
Belépve bal oldalon azt írja: nincs jogosultsága a Plex media szerverhez... vááá
[ Szerkesztve ]
-
gery2123
őstag
válasz hakos1987 #16951 üzenetére
A routeren be van állítva távoli elérés? Valamilyen dns kiszolgáló? Dydns vagy más? A Plexet könnyedén el tudod érni, ha regisztrálsz és email felhasználónév plusz jelszó párossal lépsz be.
Bocs most látom csak, hogy a nas felületét eléred. A Plex mindenképp jó ahogy írtam, a transmission pedig kérdéses akkor. Hogy ered el a nas felületet?
[ Szerkesztve ]
-- PSN_ID: GerY2123
-
Alex91
félisten
válasz hakos1987 #16896 üzenetére
Ahogy elneztem a NAS520 se rossz elvileg szoftverben. [link]
Bar valoszinuleg nem annyira kiforrott, mint a Syno, Qnap, de HW jo eros, es az ara sem rossz!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
nagyúr
válasz hakos1987 #16742 üzenetére
Ha a 325v2-re gondolsz, akkor az nem nagyon erősebb - gyorsabb a CPU 400MHz-cel, viszont az Armada 370-es a Syno-ban erősebb clock-to-clock. Sztem lehet kb. döntetlenre venni.
Nem akarlak semmire rábeszélni, de konkrétan egy Gigabyte BRIX kisebb, mint bármelyik NAS - persze nem is megy bele 3.5"-es HDD. Ezért érdekes, hogy mennyire specifikus a letöltés + filmezés használat, mert ha standard NAS-nak is kell, akkor a 2.5"-es lemez kb. felejtős."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz hakos1987 #16739 üzenetére
10-12 MB/sec-nél nem lesz gyorsabb a 213j sem - 500-as net kihasználásához x86 alapú cucc kell. Out-of-the-box NAS-t én csak jóval drágábban ismerek, ha csak ennyi a keret, akkor meg kell próbálni valami spórolóst építeni (de az sem nagyon jön ki 50 alatt).
Esetleg meg lehet próbálni egy olcsó mini-PC-t venni, olyat, amibe bele tudsz tenni 2.5"-es vinyót. Torrentre és filmstreamingre jó lehet, viszont általános NAS célokra nem ideális."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nők, nőügyek (18+)
- Path of Exile 2
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest