Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacszk
senior tag
Persze amibe bele megy egy 3.5 abba belemegy a 2.5 is. Legfeljebb ki kell ékelni, vagy találni kell hozzá egy átalakító keretet hogy ne zörögjön.
Eleve egy linux van rajta. És a jól rémlik az itt elhangzottak alapján könnyű javítgatni rajta.A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
krealon
veterán
-
hati
addikt
Sziasztok!
Milyen NAS-t tudtok ajánlani, amiben van 1Gbs-es csatlakozó és minimum 1 db USB 2.0, ami USB hubbal tovább osztható. Valamint, ami működik úgy, hogy nincs belső lemez benne, mert a 2.5"-es külső usb-s vinyóimat raknám rá. Ja és legyen hozzá vmi linux-os custom fw is.
Köszi
-
kovacszk
senior tag
-
Rosep
senior tag
Érdekes ez a torrent gond itt a márkásabbnak mondott NAS-okkal. Nekem most is 27 db van, seedeli szépen mindet a Buffalo.
Más. Visszatérve az 1080p lejátszási gondomra.
Tesztelgettem a birdxx.mkv fájlokkal a WD-met. USB-s vinyóról mindet akadásmentesen vitte. NAS-ról a 42-es még jó volt, az 50-es már szaggatott. Ki érti ezt... -
Alex91
félisten
válasz petya86 #1878 üzenetére
Nincs, es nem is egyszeru benne HDD-t cserelni.
Amugy nagyon jol hasznalhato "letolto gep". Tobb geprol vezerelheto (nalunk is ketten hasznaljuk), keveset fogyaszt, halk. Nalam mondjuk a kis savszel miatt ez szepen bekonfigolva elerheto, hogy mellette meg normalisan lehessen netezni, es akar egy Androidos telorol is beteheto a torrent...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Nem tudom, nekem 24/7-ben megy egy My Book World, igaz csak 8/0,5 Mbites netem van, es egy kicsit korlatozni kellett, hogy stabilan menjen a torrent, de en meg vagyok vele elegedve . A Live mar gyorsabb CPU-ban es meg tobb RAM-ja van es arban is elfogadhato. Hackelni kell, de az se tul bonyolult .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
petya86
tag
Én is hasonló helyzetben voltam (2 gép, 1.5-es WD green, NTFS), és NAS-t szerettem volna.
Én is a Synology USB Station 2-t néztem ki, de utánanézve nem sok jót olvastam. Ha meghagyom NTFS-re formázva a HDD-t (h ne vesszenek el az adatok), akkor 5-6MB/sec olvasási/írási sebességet emlegettek, ami valljuk be, nem sok... Formázhatnám EXT3-ra is, de akkor elvesztek minden adatot, meg akkor már jobban járnék mondjuk egy Zyxel, vagy DLINK DNS-320 NAS-sal.
Torrent sebessége (illetve aktív torrentek száma) sem valami jó, így én végül letettem a Synology-ról, és halogatom a vásárlást... 20-25 ezer körül nekem egyik eszköz sem nyújt olyan szolgáltatásokat, amit el tudnék fogadni... lehet csak egy USB-s külső rack lesz, és dugdosom mindig ahova kell...
-
norral
aktív tag
Azt hiszem egyelőre még költséghatékonyabbat keresek. Mert beleásva magam a témába, elég kiábrándító ez az egész.
Legfeljebb majd csak akkor töltögetek, ha otthon vagyok, vagy távoliasztalról managelem, meg majd hétvégén/éjszaka otthagyom a laptopot, azt hiszem, ha eddig így jó volt, akkor ezután is jó lesz... Ennyi pénzt egyszerűen nem ér nekem egy ilyen félmegoldás.
Erről egyébként van is teszt itt helyben.
-
-
norral
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit olvasgattam a fórumot, de nem kaptam minden kérdésemre választ, ezért kérdeznék mégis.
Jelenleg egy laptopom, és egy asztali gépem van otthon, de ezt fogom lecserélni egy darab laptop-ra (hp elitebook 8540p). Mivel ez 160-as SSD-vel van szerelve, ezért hely problémáim lesznek.
Synology USB Station 2.
Ezt néztem ki magamnak. Amire szeretném használni:
- Lehetőleg ezen szeretném letölteni a filmeket, sorozatokat (mindent 720p, 1080p-ben szedek).
- Majd innen megnézni azokat.
- Ezen tárolnék még ezt-azt backup jelleggel, de ez minimális.Jelenleg ami van:
Van egy 1.5-ös green wd vinyóm. (kb 1 éve vettem)
Digi 40/25ös net (nem megyek a falnak, ha nem használja ki felfelé, de lefele robogjon a cucc.)
1szerre kb 5-6 torrent fut nálam. Általában addig seedelek, amíg vissza nem töltöttem legalább 1szer a cuccot, de mondjuk, ha elfér nem bánom, ha seedelget egész nap akár 20 torrentet is.
Megnézés után a dolgok 98%-t törlöm. Csak a legjobb filmeket, és sorozatokat tartom meg esetleges újranézésre, de nagyon limitált (500giga kb.), az ami hosszútávon is marad.Esetleg más javaslat, költséghatékonyabb megoldás?
Előre is köszi:
norral -
haimon97
csendes tag
Sziasztok,
Zyxel 320, 221 és a Buffalo linkstation duo között vacilálok.
A zyxel-k között mi a különbség gyakorlatban.Köszi
-
rii
nagyúr
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Alex91
félisten
Ha jól értem NAS-rol PC lejatszik, medialejatszo nem. PC-rol meg medialejatszo lejatszik.
Akkor valami a Samba megosztassal lehet, vagy az NFS-sel...
-
Tonyo
őstag
A Synology 110j alkalmas normálisan squeezecenter futtatására? Ami még fontos, hogy full HD-t lehessen róla nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest