Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Open Broadcaster Software OBS
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- DIGI internet
- Adobe Lightroom topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- Asustor NAS
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zol77
aktív tag
Amikor még Synology USB Station 2-m volt,azon több mint 50 torrent ment egyszerre (persze nem mind aktívan,és a sebesség így volt lekorlátozva : 1.5MB le, meg 300kB fel) , simán bírta mellette a wd live a hd filmeket is játszani.
Abban a nasban meg csak 800MHz-es proci volt ,a DS112j-ben meg már 1GHz-es van,valószínű nem nagy gond annak se. A gyári kliens most Transmission 2.42 a download stationban, aminek köztudottan amúgy sincs nagy igénye.[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
QNAP TS-119P II és Synology Disk Station DS112 között gondolkodom, szerinted melyik éri meg jobban?
Semmi extra funkció nem kell, csak normális torrent, samu ue32d5000pw-el való allshare támogatás és nyomtatómegosztás. Gondolom ezeket mind a kettő tudja.
(Ez a cél)
[ Szerkesztve ]
-
gboszi
senior tag
Tudnátok segíteni, hogy Zyxel 310-en hogyan állítsam be a transmission-t, hogy lehesenn töltés közben filmet nézni? Sambán megy a film, de ha elindul a letöltés (érdekes a feltöltés nem befolyásolja) el kezd akadozni a film. Egyetlen megoldás, ha újra indítom a nast.
Tudna esetleg ebben segíteni valaki?Illetve még mindig keresem a megoldást a NFS kapcsolatra, ha vknek van ötlete.
Köszi"If you're good at something, never do it for free!"
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Synology DiskStation DS112j szerintetek elbír egyszerre kb. 8 torrentet és mellette hd minőségben filmnézést vagy kell a Synology DiskStation DS112 hozzá ?
-
McAdam6
aktív tag
Jó hír a Synology tulajoknak, most tesztelem a DSM4.1 VideoStation-ját, simán felismerte a "leadtek winfast dtv dongle gold" USB-s DBV-T tunert, lehet adást steamelni, rögzíteni, EPG is van!
Még jó lenne DVB-C támogatás is... -
Elemental
addikt
válasz Steady74 #3890 üzenetére
Szeva!
Annyit tennék hozzá, hogy a nasnak azért van hangja, szerintem hálószobába nem ideális elhelyezni. Felmerült ötletként, hogy átviszel mindent a nappaliba, szerintem az szerencsés.
(Nekem 212j van, nem régen vettem, kérdeztem akitől vettem, hogy hogy szerinte megéri-e kiadnom a sima 212-ért plusz 25 ezret, azt mondta, hogy szerinte nem.)Ja, és ha még nem vettél, akkor olyat vegyél, ami hivatalos Mo-i forgalmazótól van, ahhoz jár regisztrációs kártya, amivel tudsz regelni a synology.hu-n, igaz drágább kicsit, de ha külföldit veszel, akkor valószínűleg garis hiba esetén szóba sem állnak veled itthon.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Steady74 #3888 üzenetére
Nem rossz dolog a villamos hálózaton történő adattovábbítás, de lényegesen lassabb (és talán instabilabb is) lehet a kapcsolat, mint egy UTP kábeles kapcsolat esetén. Én inkább elviselek egy a sarokban futó UTP kábelt, mint egy lassabb és bizonytalanabb kapcsolatot.
Az a baj, hogy qrvára nincs szabadidőm. Szerintem F1 2012 lesz belől, ha megcsinálják rendesen, különben egy petákot sem adok érte.
-
Steady74
addikt
-
nagyúr
válasz Steady74 #3885 üzenetére
PC, router, modem maradhat a jelenlegi helységben. Onnan a routerből levinnék egy LAN kábelt a nappaliba, arra ráraknék egy 4 (vagy több) portos gigabites switchet és ebbe dugnám a médialejátszót, az Xbox-ot, a TV-t, meg a NAS-t. A NAS-t ízlés szerint hagyhatod a PC mellett is a routeren lógva, kinek mihez van ingere
Beújítottam ma egy DFGT kormányt
[ Szerkesztve ]
-
gboszi
senior tag
Segítsetek ,mert feladom lassan.
NFS kapcsolatot szeretnék a egy nas (zyxel nsa 310) és egy médialejátszó (Venice V13) közt. Addig eljutottam, hogy nasban letöltöttem az nfs modult, csináltam is egyet 'download' néven aminek a megosztási útvonala /i-data/2f763256/nfs/download és ennyi. A lejátszóban hozzáadtam ip cim plusz megosztás neve, ami ugye nálam download...de semmi. Nem találja, nem látja...
"If you're good at something, never do it for free!"
-
Steady74
addikt
Sziasztok,
otthoni rendszer kiépítését tervezem, Synology alappal, viszont nem tudom pontosan, hogy a jelenlegi modellek hogy állnak. Nézegettem a 212-es NAS-okat, azt már látom, hogy a sima, a j és a + - os kb "erősorrendben "vannak, viszont a synology oldalán nem találom a 212+ leírását, helyette van 213+, ami már kétmagos processzorral van. Melyik milyen szerintetek?
A rendszerben otthon jelenleg van egy gigabites router a modemmel és az egyik számítógéppel egy helyiségben, Ezzel a lakás Wifi rendszere van lefedve. A nappaliban van egy Tvix lejátszó, egy Xbox és egy TV, amiket szeretnék a NAS-sal kiszolgálni, amit természetesen a telefonokról, notiról táblagépről is szeretnék elérni. Kérdésem, hogy miként érdemes kiépíteni a rendszert?
A hálószobában van a modem+router illetve a saját PC-m, innen terveztem a helyi 220V-os (ami 230V, mielőtt valaki letorkoll ) hálózaton átvinni a netet a nappaliba, ott egy gigabites switch, erre meg rákötve a NAS, Xbox, TV, lejátszó. Szerintetek ez jó kiépítés lehet, vagy érdemesebb az összes cuccot bepakolni a nappaliba, és a routertől elvinni külön kábelen a netet a hálószobába? Ilyen esetben a switch-re kötött eszközök milyen sebességgel kommunikálnak?
Meglévő fali csövezésben lehet amúgy végigfűzni egy LAN kábelt? ha igen, akkor talán az utóbbi kiépítést választanám.
Előre is köszi a válaszokat
-
rsf
senior tag
Engem az érdekelne, hogy a transmission-t simán ffp stick nélkül rá lehet-e valahogy aplikálni a zyxel 310-re??
Vmi egyszerű setupból installálós megoldás nincs?
Mint ahogy pl. a SMART monitorozást lehet felrakni rá?
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
viking19
tag
Hali,
mi a SOC ugyanaz van az NSA210 és a 310-ben?
Equality is about giving everyone equal chance not about giving everyone an equal result.
-
8nemesis8
veterán
Nah felavattam, pakoltam rá transmission-t és köszönöm mindenkinek aki a D-linkről lebeszélt, igaz nem kellett hozzá sok és átterelt a Zyxel felé
-
BossBoss
őstag
Szeretnék egy jó ár/érték arányú NAS-t.
Ami fontos:
-halk
-több lemezt kezeljen (melyik javasolt? "2,5 vagy "3,5?)
-DLNA-s Tv-el vagy médialejátszóval kommunikáljon(HD filmek(akár BD50)
-torrent(non-stop, de nem ipari méretekben)
-ne legyen túl bonyolult a beállítás(nem vagyok egy hálózati zseni)Köszi!
-
8nemesis8
veterán
válasz kisgyerek85 #3872 üzenetére
Köszi, megyek is át.
Elkezdtem olvasni azt a topicot is, de nem figyeltem, hogy ennyire pörög -
8nemesis8
veterán
NSA-310 tulajoktól kérdezem, hogy frissítettetek a legfrissebb fw-re?
Ha igen a transmission ugyanúgy megy, bár gondolom, hogy igen...Milyen verziókkal pakoltátok fel? ffp és transmission érdekelne, elsősorban.
-
Mate
nagyúr
Szemezgetek a 310-el, de lehet inkább költök 10-15-el többet, de ne kelljen buherálni, csak simán bedug, alap beállítások és kész.
-
8nemesis8
veterán
210et ne nézd, nem tudom lehet e kapni még?
310 inkább vagy amit lentebb ajánlottak márkák.Én azért vettem 310-et, mert igaz az is sok mindent tud amit mondjuk 25-30 000 NAS, de itt ezért meg kell "szenvedned" meg utána kell nézned.
Gyári torrent kliens le van korlátozva 10 torrentre, meg egy halál azt használni... -
Alex91
félisten
Synology, QNAP, de ezek dragabbak, de normalisabb torrent kliens van bennuk. Mondjuk Transmission telepites se bonyi, bar nem ertem, hogy miert nem irt mar valaki egy normalis telepito scriptet hozza. A My Book World-omre meg en is meg tudtam csinalni, hogy a netrol lehuzza acuccot, es fel is rakja...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Mate
nagyúr
válasz 8nemesis8 #3865 üzenetére
Megnéztem a ZyXEL NSA-210-et.
Előny: Allshare-el garantáltan működik, találtam hozzá leírást
-Torrentezés megoldhatóHátrány: Hosszadalmas és nem egyszerű beállítás torrentezéshez
Nem lehet nyomtatót megosztani vele (1 usb van rajta, ami kell pendrive-nak a torrentezés miatt)Milyen alternatív eszközt tudnál ajánlani esetleg?
Illetve mi a baj a gyári torrent kliensével?
-
powerup2
addikt
válasz 8nemesis8 #3858 üzenetére
Amúgy a cuccos formázza a hdd-t mikor elkezded a nas-t használni első inditásnál?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
8nemesis8
veterán
Nekem is samsung tv-m van, de ha lesz időm kipróbálom egy 720p felbontású filmet, hogya viszi át, bár ahogyan olvastam ezeket nagyon simán viszi.
Milyen Tracker? Csak ha 1-2 nagyról beszélünk n*or*, bit**men, akkor előbbi támogatja a tranmissiont, utóbbinál meg nincs korlátozás.
Igaz alap kliens a libtorrent, de ez lecserélhető.Ez a 30 vagy 50 ez HDD-vel együtt?
-
Mate
nagyúr
válasz 8nemesis8 #3854 üzenetére
Felmerült még igény az eszközzel kapcsolatban, méghozzá, hogy samsungos allshare-el működjön. Illetve a torrent kliens lehetőleg utorrent legyen, vagy előre lehessen tudni mit használ, mert torrentoldal ahol vagyok nem fogad el mindent.
Ár, hát nagyon-nagyon max. 50.000, de jó lenne, ha kijönne 30-ból.
-
powerup2
addikt
válasz 8nemesis8 #3856 üzenetére
Szállítási költség volt vagy ingyen vitték?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz 8nemesis8 #3853 üzenetére
Hát várom akkor a fejleményeket amúgy hol érdemes megvenni a cuccot ?
-
8nemesis8
veterán
válasz powerup2 #3850 üzenetére
Tegnap összeraktam egy kis 2,5"os hdd-vel és a beépített libtorrent? torrent kliens valami nagyon ratyi.
Ma megy rá a transmission és utána megmondom mit bír.
Amúgy relatíve halk a kis NAS, vagyis engem nem zavart alvásban meg.
Igaz, hogy be van gyulladva a fülem, így most nem is hallok 100%osan! -
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában, most ismerkedem vele. Olyan eszközt keresek amivel:
-Könnyen lehet torrentezni és lehető legtöbb torrentet tudja egyszerre kezelni
-Sima 3,5-ös 2TB-os sata vinyót bele lehet tenni
-Nyomtatómegosztásra alkalmas
-UPC által 120-as nethez adott Cisco EPC3925-el működikSegítségeteket előre is köszönöm!
-
powerup2
addikt
NSA-310-nek mikor jön az utódja mert ha mostanába várható akkor megvárom azt
-
powerup2
addikt
válasz 8nemesis8 #3849 üzenetére
Én is szemezgetek ezzel a cuccal mennyire éri meg amúgy ez a nas szóval letöltést feltöltést bírja rendesen akinek ilyen cucca van NSA-310 az irja már le a tapasztalatait .
-
8nemesis8
veterán
válasz kisgyerek85 #3848 üzenetére
Köszi, emlékeztem rá, hogy olvastam de nem találtam meg, mert 310re keresgéltem
310-nél pedig adott egy nagyobb CPU és dupla ram -
Alex91
félisten
válasz 8nemesis8 #3845 üzenetére
Most ez is erdekes kerdes, mert betenni be lehet, csak ugye valojaban mennyit toltenek egyszerre? Mint mar parszor irtam, valoszinuleg el kell jatszani a beallitasokkal, hogy az adott NAS/halozat mit bir el. mert meg arouter is bekavarhat ugyi, vagy a modem is, ugye...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
8nemesis8
veterán
Pénteken megkaptam vagyis szüleim átvették én csak ma jutok a közelébe.
Próbálok belerakni egy 2,5"os hdd-t remélem meg tudom oldani, hogy stabil legyen.
Transmission-el mennyi torrent a legtöbb, amit futtattatok valaha?
Pusztán érdeklődés, elsősorban nem torrentezési céllal vettem az NSA-310-et! -
Alex91
félisten
válasz Jamboo529 #3841 üzenetére
Menni ment velük, de a torrent nem bírta a sebességet, a WDTV meg a futó szálak miatt haldoklott.
Ezt irtad, akkor erted, ugyanez lesz itt is... Ha belovod, akkor barmelyik menni fog stabilan, csak ahogy mar irtam, kompromisszumokkal. Egyertelmu, minel erosebb a NAS, annal kevesebb kompromisszum. De ha full torrent kell, akkor marad a PC... Szerintem!
-
Jamboo529
senior tag
Érteni értek mindent. Tisztában voltam vele, hogy véges minden NAS kapacitása is. Kaptam már közben egy kedvesebb egyéntől választ, miszerint a Synology 212 is korlátozva van 30 torrent futtatására.
Én azért mertem megkérdezni, hogy pontosan kinek, mennyit, és milyen sebesség mellett tudott kiszolgálni, hogy hátha az én igényeimet is kielégíti.
Már bánom, hogy kérdezni mertem a fórumon, ha csak ilyen válaszokat kapok, mint a tiéd. -
Alex91
félisten
válasz Jamboo529 #3838 üzenetére
Mit nem ertesz? Olyat akarsz, ami olcsobb nas-okkal nem fog menni. Mert sokan azt hiszik, hogy a 120-as netjukhoz 400 torrenttel fog majd szaguldani a nasuk...
Hasznalhato, csak esetleg el kell fogadni, hogy nem nyujtja azt, mint igy mai PC, es kompromiszumokat kell kotni. Nekemmis megy egy My Book World szepen. De sebesseg, peerek szama korlatozva, es a torrentek szama is mersekelve van...
-
krokk
senior tag
válasz Jamboo529 #3836 üzenetére
ott is korlátozott lesz.
viszont ott annyi a szívás mellé, hogy ott nem tudsz házilag barkácsolni. eléggé zárt rendszer. mint pl apple termékek.the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
-
Alex91
félisten
-
Jamboo529
senior tag
Érdeklődnék a nagyközönségtől, hogy van-e olyan aki rendelkezik Synology 212j típusú NAS-sal?
Ha igen, akkor azon belül a torrentezős része érdekelne. A Zyxel NSA.3xx típusok beépített letöltés kezelőjében ugye van egy 10-es korlát. (Ezért kell rábarkácsolni a Transmissiont)
Van-e ugyanilyen korlátozás a Synology esetén is?
Ezt találtam a honlapjukon:Download Station
Supported Download Protocols : BT/HTTP/FTP/NZB/eMule
Maximum Concurrent Download Tasks : 30Ez most mire vonatkozik?
Ha nincs, akkor kinek mennyi torrent volt a legtöbb amit elbírt seedelni??
Valamint milyen sávszéllel tud le illetve feltölteni??
Ha mégis van valami korlát, akkor erre is rá lehet valahogy pakolni a Transmissiont?[ Szerkesztve ]
-
krokk
senior tag
válasz Jamboo529 #3834 üzenetére
én is néztem syno-t. de részemről a plusz kiadott pénz nem ad annyi plusz tudást.
tény, hogy minőségibb. viszont ott is 2 vinyósat vennék az meg már plusz 20-30ezer..... lehet, hogy gyorsabb, szebb, jobb a támogatás, de maradok a középkategóriánál inkább.zargass nyugodtan
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
Jamboo529
senior tag
Természetesen 3,5" 5400 RPM.
Olvastam én is ezt a sínes dolgot a teszten.
Az a beépített torrent nekem nem lesz jó, szétnézek a linken amit adtál.
Köszi az infókat, majd esetleg még zargatlak ha kérdésem van.
A synology volt a másik, amit még kinéztem, de az egy kategóriával feljebb van árban, és nem tudom, hogy megéri-e a plusz zsét. -
nagyúr
válasz kisgyerek85 #3829 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
A Backup alkalmazással a hálózatban lévő PC-re is tudok menteni, vagy csak másik NAS-ra?
-
krokk
senior tag
válasz Jamboo529 #3827 üzenetére
3,5ös vinyó? mert a 2,5 ös beszerelésével lehet problémád, 3,5ös bővítő kerettel lehetne csak, vagy valahogy házilag... mert sineket kell szerelni a hdd oldalaira és úgy csúszik be.
hát a hang nézőpont kérdése, halk duruzsolás mint a gépemé ha nincs más zajforrás a szobában akkor hallod, de másik szobába nem hallatszik át.
cserélni mindent lehet, csak találni kell ilyen méretűt, de szerintem inkább csak a szabályozást kellene megoldani.
Torrent úgy van, hogy a beépített az 10et tud egyszerre kezelni, így komolyabb torrentezéshez ez nem jó. viszont más olyan nas-t nem fogsz találni amiben ez jobb lenne.
csak házi barkácsolással lehet, itt is volt róla egy írás: http://logout.hu/cikk/zyxel_nsa-210_es_a_transmission/bevezetes_ffp-stick_telnet.html
én még nem próbáltam ki de 90%ban kell hogy működjön a 310 és 320on is.
dettó 25ös upc.
igen van nyomtató szerver és streaming is.
nálam most 10%a foglalt a memóriának, media szerver megy a többi nagyjából ki van kapcsolva rajta. (ftp, torrent, stb)
szerintem ezzel a résszel nem lenne gond.. de passz...the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
nagyúr
Sziasztok!
NSA310-esem van és ezzel kapcsolatban lenne két kérdésem:
- a benne lévő HDD hőmérsékletét meg lehet valahol nézni?
- létezik olyan program, amivel meg lehet oldani, hogy előre beállított időközönként egy bizonyos könyvtárat (ami a NAS HDD-jén van) backupolja a hálózatban lévő másik számítógép merevlemezére?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Jamboo529
senior tag
A winyó pont megvan, jelenleg a WDtvre van kötve egy lcvpower-es házikóval.
Olvastam a 320 ról tesztet, gondolom a 310 csak annyiban tér el, hogy 1 winyós.
Érdekelne hogy pontosan mennyire hangos, nagyon zúg, esetleg lehet cserélni benne a ventit?
A routerem egy 1043nd-s tp-link, szóval a gigabittel nincs gondom.
A torrent része érdekelne, mert próbáltam már rábírni a routerem meg a WDTV-t is torrentezésre, de egyik sem volt igazán alkalmas a dologra.
Menni ment velük, de a torrent nem bírta a sebességet, a WDTV meg a futó szálak miatt haldoklott.
Milyen neted van amúgy? Nekem 25-ös UPC.Úgy láttam van rajta nyomtató meg streaming szerver is.
Eddig jó, csak félek attól, hogy az 1,2 Ghz -es ARM meg főleg az 512 memória nem lesz elég neki. -
krokk
senior tag
válasz Jamboo529 #3825 üzenetére
Épp most írtam róla tapasztalatot
Ha a 310es verziót veszed abba 1 vinyó megy.
én a 320as 2 hdd-s verziót vettem, mert nekem fontos, hogy biztonságban legyenek az adatok így raid kötetben fogom használni a 2 hdd-t.neked szerintem simán elég a 310es.
http://www.argep.hu/product_1812516.html
15e a legalja ha jól látom.
ebbe még kell venned egy vinyót mondjuk 1TB-set de nagyobbat is elbír.Jah meg annyi, hogy nekem még kellett egy switch, ami neked is kellhet, mert routeren csak 10/100as hálózati portok vannak, ezt én cseréltem egy 1000es switchre. Filmnézés miatt a WDTV-n
[ Szerkesztve ]
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
Jamboo529
senior tag
Üdv!
Nem tudom, jó helyre írok-e, majd úgy is átirányít valaki.
Szóval, jelenleg van otthon egy nagyobb asztali gép, egy laptop, és egy WDTV media player.
Routerrel megosztva a net ezek között.
Szeretnék ezek mellé egy olyan eszközt ami:
*** torrentezik az asztali gép helyett(akár 100-200 torrenttel is működjön rendesen)
*** a wdtv-re kapcsolt winyó helyett megosztja a filmeket, zenéket képeket a belső hálón
* távolról is elérhető (neten keresztül)
* esetleg megosztja a nyomtatót, valamint a webkamerát.
** a fentebb felsorolt dolgokat akár egy időben is tudja gond nélkül intézni.
*** gigabites sebessége legyen, hogy a Full HD tartalmakat is tudja olvasni róla a WDTV
*** 7/24-ben működik
** keveset fogyaszt
* olcsó (bár ez nem a legfontosabb szempont)A csillagok száma a fontossági sorrendet mutatja.
Létezik-e ilyen eszköz, hogy hívják és mennyibe kerül? -
krokk
senior tag
Nu akkor én is ahogy ígértem megírom az eddigi tapasztalatokat
Egy Zyxel NSA320-at vettem. Az első ugye hibás volt. Garis csere lett, az új pöccre indult
Tettem bele egy 300gbos vinyót. (nincs a hivatalos listán, és csak 500gbtól kezdődik)
Simán feltelepedett rá. Majd pakolásztam rá próbaképp képeket úgy 20-30gbot
Majd benyomtam mellé egy 500gbos vinyót raidben.
Szépen fel is építette a 300gbsről a raidet. Szóval teljesen jó.
Sőt a 300as a 2es slotban volt és az újat tettem az 1esbe és még ez se zavarta meg szerencsére
Egy hibája van a dolognak, az 500ason így elveszett 200gbnyi hely, azt nem lehet külön hasznosítani elvileg.
De ez úgy is csak teszt üzem majd 1TB-os vinyók kerülnek bele raidben ha lesz rá keret.Van egy WD tv live média lejátszóm, így benyomtam őket egy hálózatba kisebb fal átfúrás árán
A lejátszó simán játsza róla a filmeket zenéket stb viszont a 10megapixeles képekkel nem boldogul... 160x140px méretben hozza őket és 4 mega helyett 4kbosnak írja őket... mondanom se kell, hogy ez nem szép tőle de ez van úgyse ott akartam képeket nézegetni.
Csak valaki érdeklődött, hogy hogy üzemel a kettő együtt: Jól csak fotókat ne akarjatok nézegetni rajta. Ill ami 500kb-1mb körül van azokat vitte szépen csak a jobb minőségűeket nem.Torrentet még nem üzemeltem be rajta, mármint transmissiont nem, a beépítettett kipróbáltam az jól ment, nem volt vele semmi bajom. Böngésző fájl letöltést is használtam az is jó volt.
Szóval szép és jó.
Egy kis problémám van vele, nem épp csendes... azt hittem csendesebb lesz de 2700on forog folyamatosan a venti és 38-50 fok körüli a proci (100%os terhelésnél is, érdekes mert akkor se kúszik fel, 50 fölé). HDD-k 40 fok körül vannak átlagban. (most épp 37 és 43 fokosak )Backup plugint is feltettem, az is jó. Ott egy hibát találtam: ha beállítom a heti mentést, csak maximum 52 hétre lehet beállítani ilyen hülyeséget...
Elsőre ennyi, ha van valakinek kérdése ne kíméljen
-
8nemesis8
veterán
Nektek illetve a tanácsaitoknak köszönhetően megrendeltem tegnap a Zyxel NSA-310-et...
Már nagyon várom, hogy mit tud majd produkálni.
Egyenlőre még nem vettem bele hdd-t, de szerintem majd megy bele egy 1TBos 3,5+os hdd, ha nem tetszik neki vagy nem tudom jól és stabilan belepakolni a 2,5"osat! -
parkasz
senior tag
sziasztok!
qnap nassal kapcsolatban kellene segítség.
1tb hdd van benne 500 gb adattal kb, de nem látja őket. tud vki segíteni? -
Doosa
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ZyXEL NSA 210-es nas-om, meg vagyok vele elégedve, bár most már esedékes rajta egy transmission mert a torrent klienesét egyre kevesebb torrentoldal támogatja, de itt most nem ez a lényeg.
Rá van dugva egy mezei HP nyomtató semmi extra nincs benne sajnos eprint támogatás, a hálózati PCk ről gond nélkül megy a nyomtatás, de én azt szeretném megoldani, hogy az androidos készülékemmel is tudjak nyomtatni. Sajnos nem igazán van erre működőképes app ami meglátná a hálózatra kötött nyomtatót, így arra gondoltam, hogy esetleg nem lehet e valahogyan rákapcsolni a nyomtatót egy központi szerverre amire kapcsolódva bármilyen böngészőből tudnék nyomtatni. PC-re már van hasonló a google megcsinálta a chrom böngészőbe integrálva.
Elég összetett kérdés, de ha valakinek esetleg van tippje azt megoszthatná velem.
Előre is köszi. -
Celtis
veterán
Sajnos nem tudom a titkot- Úgy vettem meg a WD Live-ot, hogy 100MB/s-et írtak rá, de a tesztek szerint is tud 90-et. Ehhez képest a gépem olyan 30-cal tud lehúzni róla.
Elkönyveltem, hogy ez ilyen, amikor próbából elvittem valahova és ott simán lehetett 90-nel letölteni róla egy friss win7-es géppel. Ugyanabban a hálózatban volt egy másik gép is (szintén új, de ilyen-olyan beállításokkal) az meg 10 körül tudott.
Nem jártam utána, nincs is rá időm, nem is annyira lényeges, de biztosan nem a gigabites LAN-ban van a hiba.Azzal érdemes tisztában lenni, hogy a NAS mire képes. A neten lehet találni ilyen teszteket. A 40MB/s egy jó átlagos érték egy belépőszintű NAS-nak. Ha a NAS korlátoz, akkor nincs mit tenni.
-
senior tag
Kérdés,hátha valaki tapasztalta ugyan ezt a problémát:
Adott egy syno DS112.. Minden frankón megy rajta,de amennyiben a net felől akarom elérni SFTP-n keresztül,akkor nem csatlakozik. Sima FTP protokolon keresztül megy. Belső hálózatból is megy SFTP-n DMZ nélkül is. Mindent kipróbáltam már és mindig az a vége,hogy Nem forwaldolódik a NAS IP-jére a kérés,hanem ehelyett a külső IP-mre akarja küldeni a csomagot,és ennek az a vége,hogy porttovábbítási hibával leáll. (Hiba 500)
Na, viszont ha DMZ-be rakom a NAS IP-jét akkor meg megy rendesen a net felől SFTP vel is.
Nem értem a dolgot. Valószínűleg a router (TP link 1043ND) keveredik meg mikor a csomagot akarja továbbítani.
A válaszokat előre is megköszönöm.
Kérdés mennyire jó,ha DMZ be van rakva a NAS. ??!
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
betyarr
veterán
nyeh,csak befektettem egy szviccsre.helyben találtam boltot,ahol 5100 JMF-ért kínálták.így olcsóbban jöttem ki hirtelen,mintha egy 1043-ast veszek.így már megy a 40megás írás.bár érdekes módon ha a nas-ról másolok pc-re,az valamiért lassabb.illetve néha be-be gyorsul,de inkább 20-30 mega között mozog.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz kisgyerek85 #3806 üzenetére
Én pont ez a Tplinket és egy 8 portos gigás Dlink switchet kimértem célműszerrel és mindkettő gond nélkül vitte a gigabites sebességet két port között.
Viszont a tapasztalatom szerint látszólag kifogástalanul működő windows-os gépek adott esetben a max sebesség töredékével tudnak csak a NAS-ről letölteni, bármiféle nyilvánvaló ok nélkül.
-
kisgyerek85
senior tag
Nem tudom fejből, most meg nem vagyok otthon. De én is ipontól vettem. Nsa310-el úgyis max 40MB/s fog közlekedni az adat. Szóval szerintem bármelyik gigabites jó lehet.
-
Celtis
veterán
-
jNk
senior tag
-
betyarr
veterán
válasz kisgyerek85 #3802 üzenetére
melyik típust vetted?és mikor?használtan?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Assetto Corsa Competizione
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- További aktív témák...