Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solymi81
aktív tag
válasz DevilAqua #99954 üzenetére
Én 1600 DPI-n használom.
Az egérajánló táblázatban amúgy benne van, csak a második fülön.
Én most azért tévedtem ide, mert kíváncsi voltam, hogy van-e újabb verziója ennek az egérnek vagy egy másik gyártónak hasonló/ugyanilyen formájú, csak könnyebb.
A maga 100grammjával azért egy idő után megérzi a csuklóm a súlyát. -
Solymi81
aktív tag
válasz Synthwave #89778 üzenetére
Köszi az infót!
Igen, tudom, hogy nem mindegy a fogásmód, a palmot azért írtam, mert általában így fogom/pihentetem rajta a kezem.
Általában fingertippel játszom/dolgozom, ha nagyon kell mozgatni az egeret.Meg kell majd néznem, hogy ezek közül melyik mennyire passzol szélességben és formában az MX518-hoz meg az MS IM Prohoz.
IM Pronak az oldalsó gombjai nagyon el vannak találva, főleg azzal a kis dudorral, iszonyat kényelmes így kezelni az egeret. -
Solymi81
aktív tag
Sziasztok,
Kezd vacakolni az MX518 kábele, néha nem ismeri fel a Win vagy használat közben akadozik.
Sajnos én magam cserélni nem tudom, ráadásul külföldön vagyok, így nem tudom javítani/javíttatni.
Van esetleg valami ötlet, hogy mit tudok ezzel kezdeni?Ha nagyon semmit, akkor irodai használatra tudtok ajánlani egy MX518, MS IM Pro formához hasonló, csak könnyebb egeret?
1. Mennyi a keret? - Túl sokat nem akarok költeni rá, 10-12k
2. Használtpiac játszik? - Igen
3. eBay, külföldi rendelés játszik? - Igen
4. Mire használnád az egeret? - Irodai használat
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? - Palm és fingertip
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. - Kb. 19-19,5cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? - Passz, 1000-1400 cpi körül
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) - vezetékes vagy wireless, lehetőleg könnyű
Ahogy fentebb írtam, méretben/formában a MX518, MS IM Pro vonal ami jó, van egy Logi G403 is, de az kicsi, nem elég széles.használtan tudok venni egy MSI IM Pro-t 10K-ért, csak gondoltam utánakérdezek hátha van valami könnyebb cucc hasonló formával.
-
Solymi81
aktív tag
válasz milan07 #87589 üzenetére
Van hát, ha jobban kézre áll, akkor kisebb a csukódon is a terhelés, főleg ha könnyű az egér.
Továbbá nem azzal kell foglalkoznod, hogy jól fogod-e az egeret, hanem tudsz a játékra koncentrálni.
Pl. nekem a G403-nál nem tudtam rendesen az oldalsó gombokat használni, mert előtte stabilizálnom kellett az egeret, hogy ne mozgassam el. Ilyen a MS Pro-val nem fordul elő, igaz ez meg nehezebb egér, nagy bánatomra. Esetleg megpróbálom a talpait kicserélni, hogy jobban csússzon. -
Solymi81
aktív tag
válasz Synthwave #87169 üzenetére
Nekem ez a problémám a MS Pro 3.0-val...
Nagyon jó egér, szeretem, csak 103g és azért ezt hosszú távon meg lehet érezni.
Próbáltam utánanézni, hogy miként lehetne súlyt csökkenteni, de mindenféle szereléssel, fúrással is valami 8g-t tudott csökkenteni a srác.Ha minimál mókolással le lehetne csökkenteni olyan 80-85 környékére, már tökéletes lenne.
-
-
Solymi81
aktív tag
Az tény, hogy mindkettő nagy, de dög nehéznek nem mondanám (legalábbis a Roccat Kone XTD után ).
Szerk.: Látom Amerigo57 és Zaied is megelőzött közben
DarkChild:
Szerintem mindkettőnek eltérő a fogása, így ha tudod, érdemes lenne kipróbálni őket.
Munkában a régebbi MX158-at használom (így esett, nem szándékos választás), otthon pedig a MS IntelliMouse Pro-t.
Nekem utóbbi sokkal jobban bejön, az oldalsó gombok könnyebben kezelhetőek, a görgője is jobb szvsz és kényelmesebb fogni.
Érdemes rajta talpat cserélni (nekem is kellene már) meg egy megfelelő padot alá tenni és suhanni fog.
Egyébként egy Logi G403-at váltott és ha esetleg nem jön rám a hoppáré, hogy kell egy hasonló, de könnyebb egér, akkor maradni fog az MS Pro.[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
Sziasztok,
Van egy régi Logi MX518 v1-em, amit munkára használok.
Meg vagyok vele elégedve viszont zavar, hogy hangos a görgője.
Azzal tudok valamit csinálni vagy szokjak hozzá?Illetve volt itt korábban említve jópárszor a halkabb kapcsolók típusa is.
Azokat be lehet simán tenni egy MS Intellimouse Proba vagy forrasztgatni kell?
Emlékeim szerint vmelyik Asus csinált olyan egeret ahol lehetett a kapcsolót cserélni, nem tudom h van-e még ilyen. -
Solymi81
aktív tag
válasz Jostee #81396 üzenetére
Ahogy copass javasolta, ha az Intellimouse kézreállt, akkor vedd meg a Pro-t.
Én is azt használom, írtam is róla véleményt nemrég.Igaz, ennek az RGB-je a hátulsó világító testben kimerül.
Tudom, hogy nálad nem opció, de érdemes megnézni és megfontolni Amazon.de-t és a használtat is, általában annyit jelent csak, hogy kibontották, megnézték, visszaküldték.
2 egeret vettem már így onnan, egyiken se volt még csak egy karc se.
-
Solymi81
aktív tag
válasz Solymi81 #80510 üzenetére
Microsoft Intellimouse Pro vs. Logitech G403 vs. Logitech MX518
Amint megjött az MS Pro, nekiálltam tesztelgetni, napi szinten használni, hogy legyen viszonyítási alapom a másik kettőhöz.
Az első két hét szenvedés volt vele, mert nagyon nehezen állt rá a kezem és már kezdtem megbánni a megvételét.
Úgy voltam vele, hogy visszatérek a G403-hoz, de aztán hosszabb használat után ezek az első benyomások eltűntek és hozzászoktam az egérhez.Azt kell mondjam, hogy nagyon kényelmes, kézre áll, nem nehéz és nem mozdul el ha az oldalsó gombokat használja az ember (ami mondjuk célzásnál jól jön, főleg ha mozogsz és mozgó célpontra lősz)
Az eredeti talp nem rossz, könnyen csúszik, bár írták többen is, hogy lehetne jobb is, előfordulhat hogy lecserélem.
Egy Roccat Taito egérpadon és egy Cougar Speeden is jól megállja a helyét, habár ehhez az egérhez inkább a Speed lapok passzolnak, a kontrollok nem annyira.Klikkjei határozottak/kemények, nincs holtjáték/lötyögés és hangosabbak mint a G403-é, görgőjének fokozatai jól elkülönülnek, viszonylag halk, ebben a MX518-nál sokkal jobb, annak a görgője borzalom hang szempontjából.
Habár a színét megszoktam, nem értem miért nem csináltak belőle egy tiszta fehér fedlaposat, gyönyörű lett volna.
Egy szó mint száz, így az általános benyomásaim róla nagyon pozitívak és tudom ajánlani, főleg azoknak akik nagyobb egeret keresnek.
Amazonon ki lehet fogni "használt" darabokat 22EUR áron is, úgy meg bestbuy.
-
-
Solymi81
aktív tag
válasz Viiktor1989 #80486 üzenetére
Az lenne a kérdésem, hogyha rendelek egy MS Pro intellimouset (fehéret!) és mondjuk nem jön be, azt szerintetek itthon el tudom passzolni 12K körül, garival? Megpróbálok MM-be körbenézni, hátha van a Classic, formára úgyis ugyanaz.
Ha nem való ide ez a kérdés, nyugodtan töröljétek. -
-
Solymi81
aktív tag
válasz F-ECT$ #80464 üzenetére
Köszi a választ.
Tegnap tesztelgettem az MX518-at és jobban bejött a formája, jobban rá tudtam fektetni a tenyerem amikor kellett, viszont a G403 oldalsó gombjai nagyobbak és ez jobban fekszik.Érdekes módon számomra az a legjobb ha az ujjaim claw módban vannak a gombok felett, viszont a tenyerem alsó része megtámaszkodik az egéren.
Ebből a szempontból a G403 meg kicsi.Lehet itt bejön majd a képbe a Microsoft Pro IntelliMouse, csak ki kellene próbálni.
[G403 vs. MX518 vs. MS Pro IM]
De az is lehet, hogy az MX518 méret vonalon kellene vmi hasonló egeret nézni.[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
Sziasztok,
Érdemes lenne a jelenlegi 1-2 éves G403 Prodigyt lecserélni egy G403 Hero-ra vagy MX518 Legendaryra?
Nem játszok kompetitív játékokat, szóval ilyen szempontból nem lényeges a szenzor, csak az újdonságuk miatt kérdem.
Van egy MX518 v1-em, használom azt is napi szinten mint céges egér, talán annak a mérete picit jobban fekszik (azért majd pár játéknál rápróbálok megint).
Fogásom változó vagy tenyeres vagy claw, használattól függően, játékokban általában tenyeres, de nem simul rá teljesen. -
Solymi81
aktív tag
válasz megaandrew #75949 üzenetére
Azért nem beszélünk túl sok kombinációról, szerintem egyszerűbb megtanulni azokat mint megjegyezni, hogy a 10+ gombos egéren melyik szám milyen funkciót takar. Ha a másik kezét nem használja semmire se kattintgatás közben, akkor azzal simán el tudja érni az adott funkciókat.
Azt mondani, hogy valaki nem képes megtanulni valamit úgy, hogy nem is próbálta az szerintem kifogás.
Lehet, hogy csak lusta az illető meg kifogásokat keresni mindig egyszerűbb.Gondolom azért a különböző fotós beállításokat, programokat és mobiltelefont is megtanulta kezelni valahogy, a többiről nem is beszélve.
Szóval szerintem embered lusta mint a fene és a sokgombos egeret se fogja megtanulni használni, de hajrá, egy próbát megér.
-
Solymi81
aktív tag
válasz gaben22 #72735 üzenetére
De érted, amikor eladásra szánsz valamit, akkor a minimum, hogy optikailag feljavítod kicsit.
Nekem is van itthon egy MX518 aminek az eleje szét van kopva, nem a legszebb, de takarítással meg csiszolgatással elég korrektre lehet csinálni.A rajta lévő koszból adódóan én elsőnek lefertőtleníteném meg gumikesztyűben nyúlnék hozzá
A belseje se lehet semmi, tapasztalatból mondom... -
Solymi81
aktív tag
válasz gaben22 #72717 üzenetére
A pénzügyi jelentésükből inkább az ellenkezője rajzolódik ki.
Másrészt a legegyszerűbb és legolcsóbb marketingfogás az, hogy egy már ismert és legendás terméket ugyanazzal a névvel, csak feltupírozva a piacra dobsz megint.
Az egyértelmű siker garantált lesz, természetesen az ár függvényében.Ráadásul ezzel odaverhetnek a Microsoftnak, mert ők meg eléggé elcseszték azzal, hogy nem egy jobb szenzort dobtak a Microsoft Classic Intellimouse-ba, ráadásul nehéz is lett.
Persze akkor meg az ára lenne magasabb és nem biztos, hogy a gamer piacra, hanem inkább a hagyományos felhasználásra szánták, de akkor is lehetne könnyebb.[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
válasz tomiivagyok #72707 üzenetére
Ne haragudj, egyrészt dicséretes, hogy eljutottál az Összefoglalóban a Hogyan kérdezzek részig, sokan ezt sem teszik meg, de ha már ott voltál, bele is olvashattál volna, hisz már előtte le lett írva pár jótanács amivel kérdéseid egy részére választ kaptál volna egyből.
Sőt, akár az utána felmerülő többire is, hisz ha a Logitech miatt nem tetszik és ajánlanak egy Razert vagy X másik egeret, akkor ott is végig kellene menni az összes kérdéseden, hogy jó-e, stb. stb.
Kismillió egértesztet találsz az összefoglalóban ami segíthetett volna rajtad.
Egyébként meg nem kellene ennyire önérzetesnek lenni, az ugyanis árt.
-
-
Solymi81
aktív tag
Itt nem a szintekkel és igényekkel van baj, hanem ha egy precizitást igénylő munkához ajánlanak olyan egeret ami ezt valószínűleg nem tudja teljesíteni.
Nem kell azt gondolni, hogy az összes grafikus, tervező tisztában van vele, hogy az egér mint beviteli eszköz lehet rossz is, ami miatt nem fogja tudni, hogy a munkája lehetne könnyebben végezhető is.
(Hülye példával élve attól, hogy valaki programozó még nem feltétlenül tudja, hogy egy gépösszerakásnál mire kell figyelni. Volt, hogy havernak én raktam össze, mert épp benne voltam a témában, ő meg nem.)Általánosságban az irodai egerek többsége megfelelő az adott munkához, a hibáik nem észrevehetőek a rámutatás javítás miatt és a klikkelendő felületek is elég nagyok ahhoz, hogy az adott területen belül maradjon a kurzor.
Viszont ez összességében azt eredményezi, hogy nem alakul ki semmiféle izommemória, szem-kéz koordináció és sokszor kell korrigálni a mozdulatokat.
Többnyire ez nem akkora probléma, főleg ha nem is tudsz róla, viszont kis mértékű időveszteséget és frusztrációt okoz ill. ha nagy koncentrációt igényel a munka vagy sietned kell, akkor ezek előjönnek és feltűnnek, plusz megnöveli a hibázási lehetőséget és az ebből következő frusztrációt.
Egy kis tudatossággal és odafigyeléssel ezt ki lehet küszöbölni és kis mértékben hozzájárul ahhoz, hogy jobban és kellemesebben végezd a munkád.
Ezeknek a normális méretű irodai egereknek a többsége 3-4000 Ft körül van.
Gondolhatod, hogy az ez alattiak milyen minőséget ill. méretet képviselnek. -
Solymi81
aktív tag
válasz Synthwave #71918 üzenetére
Rajta már semmi sem segít.
Néha úgy érzem, hogy az emberek megállnak a fejlődésben 18-24 éves koruk után, mert akkor ő már "felnőttnek" számít. Mintha elért volna valami szintlimitet és kimaxolta volna magát, pedig még csak a tutorialon van túl és max. 1-2 szintet fejlődött.
Másik része meg az, amikor egy olyan témában akarnak okosabbak lenni nulla tapasztalattal vagy rálátással, ahol a többiek már több éves tudással a hátuk mögött cserélnek eszmét. Lehet, hogy néha túlontúl szakmai és nem annyira földhözragadt, de az arra való törekvés is megvan.
Az egyéni igényeket mindenkinek magának kell tudnia és a segítség alapján belőnie, hogy mire van pontosan szüksége. De ha valaki képtelen erre vagy ezt megérteni és értelmezni a kapott információkat, azzal nem lehet mit kezdeni.
De ugye ezzel a témával megint visszatérünk a szokásosra.
Kellene valami szöveg ezzel kapcsolatban is az összefoglalóba, hogy bizonyos igényeket támasztó elvárásokra noname, gagyi egereket ne ajánlgassanak mert törölve lesz, később meg ban jár érte[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
válasz kemotox #71883 üzenetére
Igen, viszont ez már átmegy a tudatos vásárló kategóriába.
Valahol érthető, hogy az emberek nem akarnak minden témával tisztában lenni, ezért vannak az ilyen helyek, viszont ahhoz, hogy megértse miért lesz neki ajánlva egér 1-2k helyett 8k+-ért, ahhoz olvasnia is kellene vagy valakinek röviden összefoglalni neki a lényeget. Ahonnan visszajutunk az összefoglaló részre.Többi minőségi cucc:
Ahogy több lesz a fizud, már amennyire és egyszer-egyszer kipróbálsz valamit ami a megszokottól jobb, hidd el, át fogsz rá szokni.
Én pl. az ingekkel voltam így elsőnek, ZARA, H&M már kapásból kilőve, habár H&M-ben és Reservedben ki lehet néha fogni minőségibb cuccokat.
Maradt a Van Graaf és tsai, ahol a jobb ingek jó esetben 8k-nál kezdődnek, de inkább 10-12k és azoknál már csak drágább van.Ezek alá kell atléta vagy póló, azt Tezenisből szoktam, elég jó minőségűek.
Alsógatyát szintén lehet onnan szerezni, főleg ha akciós, akkor kb. annyit kell elhozni amennyit nem sajnálsz. Hidd el, totál más lesz tőle a közérzeted és más érzés.És amúgy ezek a minőségi cuccok alja, kb. EUs minimálbérhez passzoló.
-
Solymi81
aktív tag
válasz TeebyKay #70963 üzenetére
Persze, ezt értem, de sokaknak akkor se olyan egyszerű, többnyire inkább fizetnének valamennyit egy ilyen "kis" munkáért, persze nem 7k-t.
Egyébként meg lehet itt egereket 1 év garival kapni féláron, csak akkor az Amazon.de-n kell nézelődni. Én is ott vettem anno 30 EUR-ért. Kár, hogy már nincs ingyenes szállítás.
Illetve jó lenne ha az emberek megtanulnának szöveget értelmezni és kicsikét önállóbak lenni, nem elvárni, hogy a sült galambot a szájukba adják.
De ez a téma is lepörgött már itt nem egyszer, szóval befejezem az offot
-
Solymi81
aktív tag
válasz Skullwipe #70961 üzenetére
Azért mert az 1k nem tétel, az 5-10k meg már igen és azért már elvárnak valamiféle jóvátételt még ha használt is, mert az neki pénz.
Ez sajnos szocializálódási és egzisztenciális probléma.
Volt ugye itt is egy-két kolléga aki a saját preferenciáira próbálta ráerőszakolni a piacot.A javítás részével annyiban vitatkoznék, hogy neked szöszmötölni vele plusz beszerezni hozzá a kellékeket nem probléma, de másnak igen, ezt el kell fogadni.
-
Solymi81
aktív tag
Persze, profitmaximalizálás a cél, de azt se tolhatod ész nélkül, mert vagy van konkurencia aki olcsóbban adja vagy nem fogják megvenni, max akkor ha csak te gyártod az adott terméket, de akkor meg szintén megjelenik a konkurencia.
Ha az összes multi olyan nagyon-nagyon csúnya gonosz lenne, akkor már rég borították volna a bilit az elmúlt X valahány évben.
Itt van az Indexes cikk a Nike cipőről.
És itt nagyon jól látszik, hogy egy termék miért kerül annyiba amennyibe a kiskerben, mivel azoknak is meg kell élni valamiből.
Az emberek többsége azt hiszi, hogy ő folyamatosan át van verve és konteózik, miközben alapvető közgazdasági ismeretekkel se rendelkezik.
-
Solymi81
aktív tag
válasz kovaccss #70289 üzenetére
A probléma az, hogy ötöd-tizedáron nem fogsz tudni vásárolni.
Amit tenni tudsz (ha tudsz, mert ez is többtényezős dolog), hogy a saját életszínvonaladon próbálsz változtatni.Most a közgazdaságtanba ne menjünk bele, mert nem erről szól a topik, meg elég bonyolult lenne.
Legyen elég annyi, hogy az árak nem egy adott gazdaságra vannak belőve hanem egy termék előállítási költségétől függenek, plusz a K&F, szállítás, stb. és azon felül még egy x százaléknyi profit amit meg beforgatnak a következő termékbe, hitelekbe és osztalékba (asszem).De amúgy ennek utána lehet nézni a neten, volt már a Nike cipőkről, Iphonekról és egyéb dolgokról elemzés, hogy miért kerül annyiba, amennyibe.
Jelenleg fogyasztói társadalom van és nem teheted meg azt, hogy nem próbálod meg csökkenteni a költségeidet, mert nem veszi meg senki a terméked, hanem a konkurenciáét fogja.
Nagyon jó példa most erre az amerikai vám szigorítása adott nyersanyagok kapcsán.
Jó pár cikk szól arról, hogy miért nem jó ötlet és nem azért mert más elbukik a bevételtől, hanem hosszútávon az amcsik szívják meg.A másik példa meg a kínai cuccok dömpingje. Egyszerűen félelmetes, hogy 10 dollár alatt vehetsz rengeteg bizbaszt úgy, hogy a postázás ingyenes, akár konténeres, akár légi.
Mi előállítási költsége lehet és munkabér ha csak minimális QC van rajta. Hogy hol éri ez meg nekik... -
Solymi81
aktív tag
válasz kovaccss #70287 üzenetére
[Logitech G403, Amazon.de] WH dealnél van rá gari is, meg egyébként is. Vagy refurbished vagy visszaküldött, esetleg dobozsérült. 12-13K környékén megúszod.
Én is innen vettem egy éve és azóta is működik.De a helyedben azt tenném amit a többiek mondanak: Hardverapró olcsón és max ha kell akkor kapcsoló vagy burkolatcsere.
Értjük egyébként mit szeretnél, az általad meghatározott rendelkezésre álló összeg és a preferenciáid nem nem fedik le egymást. Egy-két dolgon lazítanál vagy elvetnéd, egyből lenne megoldás
Amúgy kicsit ellentmondasz magadnak, mert Ebay-ezel, de közben állítod, hogy semmilyen 10-200K-s cuccot nem tudsz olcsóbban szerezni. Ez nem igaz, mert sokan ezzel foglalkoznak, hogy amazonon, Ebayen megveszik a cuccokat, akár szállítási költséggel és eladják külföldön vagy itthon, mert így is megéri.
Ráadásul ha valamit Amazonon veszel, akkor a gariidő alatt a visszaszállítási költséget ők állják. Igaz, minden esetben érdemes elolvasni a tájékoztatót, hogy biztos legyen a dolog.
Én több mindent rendeltem már Ebay-ről, amazonról, külföldi webshopokból, mert akciós volt vagy olcsóbb és sosem jártam rosszul.
Van, hogy boltban vásárlok cipőt, ruhát, de van, hogy webshopból. Viszont előtte többnyire felpróbálom ugyanazt a boltokban vagy hasonló, azonos méretű terméket, hogy biztosan tudjam az adott márka általi méretezés megfelel-e.
-
Solymi81
aktív tag
-
Solymi81
aktív tag
válasz FireKeeper #68213 üzenetére
Igen, írtam fentebb, hogy 3310 van benne meg egy plusz 20-30g súly
A Genius Maurus GX teszt alapján akár jó is lehet bizonyos kereteken belül.
-
Solymi81
aktív tag
válasz Pityu. #68196 üzenetére
Igen, azokat, Cougar Speed S
Amit kaptál, az nem tudom mennyire jó, elég vékonynak látszik, kérdés, tapad-e az asztalon.
Másrészt az az ótvar nagy mintha nem biztos, hogy jó a szenzornak érzékelés szempontjából.
Várd meg míg kiegyenesedik és nézd meg, hogy működik-e rajta az egér rendesen ill. jobb-e mint a sima asztallap -
Solymi81
aktív tag
válasz Pityu. #68191 üzenetére
Én annyire nem értek hozzá, de lehetne legközelebb linkként beilleszteni.
De igazából mehet ide, ráadásul ott van leírás, hogy mit hogyan kell ill. mi a jelentése.
Egérpad használata ajánlatos (erre is van topik ), egyrészt nem koptatod az egér tappancsait, másrészt egy egérpad befolyásolhatja az egér mozgási sebességét, tapadását. Egy Cougar Speed/Control S,M megfelelő ha nem akarsz sokat költeni rá. Sokkal jobban, könnyebben mozog az egér rajta mint az asztallapon.
-
Solymi81
aktív tag
válasz demmer123 #68189 üzenetére
Valószínű kapcsolócsere kell csak vagy egy kis takarítás.
Itt a szakik jobbanak értenek hozzá ill. ott van az egéprobléma topik is.
Kis kereséssel megtalálod, hogy mit kell nézni, milyen kapcsoló kell bele, stb.Egyébként szerintem felesleges cserélni azt az egeret ha csak ennyi baja van, pár száz forintos tétel.
-
Solymi81
aktív tag
válasz Pityu. #68183 üzenetére
Nem kell hardcore gamernek lenni és én is mindenre használom az egeret és természetesen minél olcsóbban kapom meg, annál jobb. A jelenlegi egerem egy Logitech G403, amit használtam rendeltem amazonról és kb. 12-13k volt. Mivel tudtam, hogy ez az egér kell nekem, így rászántam a plusz pár ezer forintot.
Leírták már többen többször is, ajánlóban is benne van, hogy csak azok az egerek vannak ajánlva, amik le lettek tesztelve az itteniek által vagy olyanok által akik megbízhatóak (pl. OCN, test-gear.pl (?) ).
Az, hogy egy egér nincs benne, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz, csak azt, hogy ismeretlen, nem volt/nem érdemes tesztelni az olvasott infók alapján vagy mert ár-érték arányban van jobb.
Egy jó szenzor vagy a gyártó neve, nem jelent semmit, attól még lehet rossz, lásd a teszteket.
Illetve tesztelve voltak olcsóbb vagy ismeretlen egerek is és ha elfogadható volt, akkor ment is az ajánlóba.A másik problémás pont éppenséggel az úgynevezett "tesztek".
Attól egy leírás még nem lesz tesz, hogy sok szépet ír róla valaki, azt alá is kellene támasztani, erre jók a mérések, grafikonok, paint tesztek, stb.Egyébként a te egeredben van egy kb. 20-30gr-os súly beszerelve. Ha nehéznek találod az egeret vagy elkezd fájni a csuklód, akkor szereld ki, bár az garivesztéssel járhat.
Illetve nincs hozzá külön szoftver, azt hiszem egy másik Genius egerét lehet hozzá használni.Egy szó mint száz, lehetséges, hogy ez az egér jó, ha egy sima paint tesztet csinálsz vele, az adott DPI-ken már azzal is segítettél.
-
Solymi81
aktív tag
válasz Pityu. #68157 üzenetére
Légyszi, próbálj már meg írásjeleket használni, alig lehet érteni, hogy mit írsz.
Néha elgondolkozom, miért "gémer" egy olyan egér, ahol a legfontosabb tényezőt, a szenzor típusát nem árulják el.
Avago 3310 (PMW3310DH-AWQT) szenzoros, 152g és csak 3 gombos.
Itt van egy teszt róla, de nem tudom ez mennyire vehető komolyan.
Ha jól írták meg az FW-t, akár jó is lehet, de a súlya az valami borzasztó. -
Solymi81
aktív tag
válasz Pityu. #68151 üzenetére
Persze. Nekem 19,5 hosszú a kezem és egy G403-at használok, mert az kényelmes.
Apámnak ennél nagyobb és vastagabb keze van, ő meg a mini, "laptop" egereket szereti és tudja kezelni.Ez mind egyéni ízlés dolga. Ha neked kicsi a Sica, akkor vidd vissza.
Egyébként még mindig azt mondom, hogy próbálkozz HA-n kifogni valami jobb, méretben megfelelő egeret.Ha nem megy, akkor viszont azt tudom mondani, hogy vegyél olyan egeret ami neked tetszik, mégha itt nem is ajánlják. A jó működés nem lesz garantálva, de hátha nem lesz annyira rossz, hogy szenvedni kelljen vele ill. minőségileg is elfogadható.
Aztán majd hasonlítsd össze a Sica és az új egér paint tesztjét
(Egyébként az alaplapod szerint a konfigunk egy árkategória, szóval tényleg ne ezen az egy periférián spórolj)
Itt egy Cougar 500M
Btw, Amazonon van G403 használtan, postaköltséggel együtt 39 EU-ért.
-
Solymi81
aktív tag
válasz Pityu. #68116 üzenetére
Előfordulhat, hogy bedöglik, de ez mindennel így van. Ettől függetlenül amit olvastam róla az alapján jó ill. boltba is megnéztem, szerintem teljesen korrekt.
Hardveraprón érdemes várni pár napot, nem mindenki tudja minden nap megnézni.
A mondataid légyszi olvasd át egyszer-kétszer mielőtt elküldöd, mert az írásjelek hiánya miatt eléggé olvashatatlan.
-
Solymi81
aktív tag
válasz Pityu. #67814 üzenetére
Szerk: Itt egy jó egér, olcsón
Picikét az autókhoz illetve a használt autókhoz tudnám ezt hasonlítani.
A Wartburg, Trabant, Yugo (ez pl. volt a családban), Dacia stb. is autó és elvisz oda ahova kell, kb. elfogadható sebességgel, viszont a mozgása nem kifinomult, sokat kell vele foglalkozni stb.
De te szeretnél egy picikét gyorsulni vele vagy driftelni, azt gondolva, hogy módosítás nélkül is menni fog, de nem, nem fog.Használt autóknál meg a jó autó, használtan is jó autó. Egy 15-20 éves BMW, Mercedes, Audi, stb. most is sokkal nagyobb kényelmet és vezetésélményt nyújt. És gyorsulni is tudsz vele.
A zsé részéhez meg annyit, hogy most veszel 4 ezerért valami rosszat vagy vársz, gyűjtögetsz és 1-2 hónap múlva 4-7 ezerért veszel egy jót, akár használtan is. Én is nem egy dolgot vettem használtan.
Hidd el, mindenki örülne, hogyha olcsón lehetne jót mondani vagy nyugodt szívvel ajánlani bármit.
Ha lehetőséged van rá, próbálj ki egy jobb egeret vagy tesztelgesd a sajátod. Nem kell túl sok minden hozzá, gyakorlatilag megnézed hány Hz-en megy, milyen DPI-n és rajzolgatsz a Paintben köröket és egyeneseket, majd összehasonlítod az itteni tesztekkel, hogy lásd, mit tud a tied.Saját tapasztalat: Kőegyszerű, nemgémer egérrel játszani: Lassú, pontatlan, folyamatos újraigazítás kell és bánának érzed magad tőle és az is vagy mert azzá tesz.
Egy normális szenzorú, kialakítású egér: Könnyű kezelés, gyors, pontos és a tudat, hogyha esetleg nem is vagy jó, de javíthatsz rajta.[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
válasz Pityu. #67808 üzenetére
Keresőbe beírva biztos dobna pár találatot, sztem kérdezték már ezeket többször is., ne várd el légyszí, hogy fejből sorolják őket.
Illetve van ajánlott egérlista, szenzorlista, stb. -
Solymi81
aktív tag
válasz Bicskás #67801 üzenetére
Szerk: Látom, közben már írtál. Nem baj, várom majd a véleményed.
Bocsi, lehet félreértettél, mikor a Pityu.-nak írt hozzászólásomat megemlítettem.
Csak nem akartam még egyszer leírni, hogy mi lehet a probléma az olcsó, nem ismert egerekkel kapcsolatban.Én megértem, hogy nem a tesztekkel élsz, nem is kell, de egy iránymutatónak, támpontnak mindenféleképpen jók, hogy lásd, adott pénzért, adott kategóriában, várhatólag mit kapsz.
Ha játékoknál arra jutsz, hogy nem megy vagy béna/lassú vagy, gondolj arra, hogy nem ez lehet az egér miatt is.
De ha esetleg még nem olvastad, akkor ajánlom átfutni dobragab cikkét is:
Amint leírtam és ahogy te is írtad, azért a pénzért amit te hajlandó vagy rá költeni, nem valószínű, hogy kapsz olyan egeret ami mindenben jó lesz.
Mivel neked fontos a forma, de nem fontos a jó szenzor és nem szeretnél túl sokat költeni rá, így azt tudom mondani, hogy vedd meg azt amelyik neked kényelmes.Ez annyira OEM egér, hogy rengetegen gyártják. Elméletileg ez a szenzor van benne: HT82F553+A3050
Gyakorlatilag itthon is meg tudod venni, mert az A4Technek, Trustnak, Gigabytenak is vannak erre a burkolatra épített egerei hasonló árkategóriában.A hódfarok nem tudom miért fontos vagy esetleg már van tapasztalatod vele, de én megmondom őszintén nem látom értelmét. Ha az valami csuklótámasz ami az egérhez van csatlakoztatva, akkor szerintem csak zavaró, mert ráterheled a kezed és gyakorlatilag nem tudod mozgatni az egeret illetve plusz egy súrlódási tényező, ami szintén lassít, akadályoz. Valószínű oka van, hogy máshol miért nem látni.
Rátérve a kétpálcás hasonlatodra, az egy majdnem jó példa.
Akkor tudod azt, hogy a puskákat mindig elállították, hogy ne egyből lődd le a "nyereményt".
Gyakorlatilag az első pár lövésed arra ment el, hogy kitaláld merre és mennyire hord félre a fegyver, aztán meg még ezzel még számolnod is kellett a továbbiakban.
Míg ha rendesen be van állítva, akkor sima az egész.Javaslom még, hogy próbáld meg úgy használni a jelenlegi egered, hogy kikapcsolod a rámutatás pontosság javítását.
Végszónak csak ismételni tudom magam. Ha neked ez az egér kell, mert számodra ez tetszik, ez a kényelmes és anyagilag ez fér bele illetve a szenzor másodlagos, akkor vedd ezt.
Jobbat a többiek se tudnak mondani, mert már mondtak volna illetve mondtak is, a Hardveraprót.
Esetleg még böngészd át a teszteket, hátha látsz olyat ami tetszik és olcsó/olcsóbb és figyeld a neten, hátha Black Friday ill. karácsony alkalmából leakciózzák számodra elfogadható árra.[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
válasz Bicskás #67795 üzenetére
Lásd eggyel fentebbi hozzászólásomat.
A teszt nem csak annyiból áll, hogy megfogdosod, meg bedugod, hogy működik-e.
Nem azt mondtam, hogy nem jó, hanem, hogy valószínűsíthető, az eddigi tapasztalatok meg az ipar sajátosságai alapján. Persze lehet ez kivétel, de arra kicsi az esély.A szenzor részét is leírtam miért fontos. Ha veszel valamit attól elvárod, hogy működjön és lehetőleg jól, igaz? Nos, az egérnek a szenzor a lelke. Az itteni tesztekben láthatsz méréseket, hogy mégis miért fontos, hogy jó legyen. Sok egérről olvastam teszteket különböző oldalakon, de nem sok helyen van így alátámasztva, hogy miért jó az az egér.
Ilyen hódfarok formájú beépített csuklótámasztós egeret én nem nagyon láttam, szóval erről nem tudok nyilatkozni, hogy van-e még ilyen.
Ha ennyire ragaszkodsz hozzá vedd meg és majd várjuk a tesztet róla
-
Solymi81
aktív tag
válasz Pityu. #67790 üzenetére
Nem kötözködésképpen, de miért kell trollkodni?
Leírták a srácok, hogy mi a szakmai véleményük az egérről és mennyire tartják megfelelőnek professzionális munkához vagy olyan játékokhoz ahol követelmény a pontosság. Meg úgy általában...A felesleges körök és a szerintem-meg-jó-mert-működik típusú beszélgetések elkerülése végett az összefoglaló elején le is van írva, hogy az olcsóbb egerek közül általános felhasználásra mindenki vegye azt amelyiket szeretné.
Ha esetleg elolvastad volna az összefoglalót vagy urambocsá' egy tesztet, akkor láthatnád, hogy az egereket nem csak úgy érzésre tesztelik le, hanem mérésekkel támasztják alá.
-
Solymi81
aktív tag
válasz Bicskás #67691 üzenetére
Nézd, igazából most magadat próbálod meggyőzni, hogy amit találtál az tuti jó.
Ha neked tetszik, akkor vedd meg és használd.Tök szép képek meg leírások vannak az egérről, csak épp a technikai specifikációt kerülik.
Az összefoglalóban le van írva, hogy miért fontos a jó szenzor (illetve a jó firmwave mellé), miért kerüljük a nevenincs, ismeretlen gyártókat ill. 5ezer pénzért mit várhatunk.
Amúgy itt a te egered: MX518, postaköltséggel olyan 7-8k szerintem.
A szenzor nem csak FPS-nél számít, hanem kb. bárminél. Gyakorlatilag egy rossz szenzorral szerelt egérnél folyamatosan újra kell pozícionálnod, mert nem oda ugrik ahova te szeretnéd. Előfordulhatnak akadások, ugrások, rezgések, stb. stb. Hidd el, nem kell az neked.
Én egy mezei Lenovo egeret használtam előzőleg, aminek semmi baja nem volt ránézésre, érzésre, használatra, aztán váltottam és most egy G403-at használok. Ég és föld a különbség mind sebességben mind pontosságban. Ráadásul használtan vettem Amazonról olyan 10K-ért.
-
Solymi81
aktív tag
válasz Bicskás #67688 üzenetére
Valószínű azért nincs róla infó, mert tucategér.
Ajánlóból:
" Ha 6-8000 Ft alatt szeretnél egeret választani itthonról, újonnan, garival, akkor menj be egy nagyobb üzletbe, ahol sok ki van állítva, tapogasd és nyomkodd végig őket, és azt vedd, amelyik a legkényelmesebb. Ebben az árszegmensben nem tudunk értékelhetőt ajánlani, de érdemesebb a nagyobb, nevesebb gyártók kínálatát böngészni tartóssági, és garanciális okokból. Használtan már ebben a kategóriában is sok finomság közül lehet csemegézni; a Hardverapró a barátod, használd az ajánlóval és az összefoglalóval karöltve."Az, hogy az egérről mit írnak az egy dolog. Jó pénzért írok én neked a legótvarabb egérről is dicshimnuszt.
Néztem én is a leírásokat, kb. egy kaptafa az egész, technikai információ nulla, releváns teszt nulla.Megint ugyanott tartasz, hogy olcsóért akarsz jót, mintha majd pont terád rámosolyogna a szerencse és kifognád a tutit. Elárulom, ilyen nincs.
Viszont mivel használtat se vetsz el, így továbbra is azt ajánlom, hogy böngészd a hardveraprót ill. a többi oldalt és keress olyan egeret ami ajánlott.
Ha neked olyasmi kell ami itt nem található és sehol sincs semmilyen normális teszt, akkor az itteniek se fognak semmit se tudni róla.
-
Solymi81
aktív tag
válasz Bicskás #67685 üzenetére
Miért pont ezt az egeret?
Ha szerinted a gyártó oldala kamu, akkor milyen lehet maga az egér?Erről az [Ebay linkről] van szó?
Mert ha igen és jól értelmezem amit írtál, akkor ez a cím nem hibás, hanem csak UK-ba szállít, Mo-ra nem.Érdemes lenne elolvasni az összefoglalót és megnézni az ajánlott egereket.
Biztos találsz köztük olyat ami megfelelő lenne a számodra.Szerk: Látom már írtál korábban is és elolvastad az összefoglalót. Ezek alapján azért sejtheted, hogy szenzorügyileg nem valószínű, hogy kielégítő, ergo normál játékban is inkább hátráltat.
Szerintem nézegesd inkább a hardveraprót, biztos találsz 5-10k környékén megfelelő egeret.
[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
válasz Mr. Csonti #67038 üzenetére
Legyen a G403.
Tudom, hogy írtad, hogy újat szeretnél csak mint opciót megemlíteném az amazon.de-t.
Ott lehet kapni olcsóbban is illetve vannak az úgynevezett használt termékek, amiket vmiért visszavittek.
Jellemzően rá van írva, hogy picit karcos vagy vmi vagy csak cserélték, ezek olyan 40EUR ár körül mozognak.Én egy ilyet rendeltem onnan és semmi baja nincs, a doboz volt megnyomódva, az egéren egy darab karc se.
Ha ez így nem opció, akkor javaslom, hogy várjátok meg a Black Fridayt.
-
Solymi81
aktív tag
Ezt az új ASUS ROG termékről hallot már valaki?
Nekem nagyon bejön a formája és a specifikáció alapján nem lehet rossz a teljesítménye.
Ha jó ára lesz, akkor beszerzek egyet. -
Solymi81
aktív tag
válasz albiosz #66907 üzenetére
Nem is rólad van szó, csak tényleg jönnek úgy ide és más topikba is, kvázi elvárva, hogy megmondják nekik a tutit, mert úgy gondolják, hogy egyszerűt kérdeznek, miközben még minimálisan se néznek utána a témának ill. nem mérik fel az igényeiket.
Ilyenkor nem tudom, hogyan vásárolnak bármit is. Bemennek a boltba, hogy kell egy TV, ajánljon egyet az eladó, de jót ám. Csak kérdés, hogy kinek mi a jó és mire kell.
Az egér vásárlás is olyan mint a cipő vásárlás. Lehet pár ezer forintért cipőt is venni, de az olyan is, igaz a drágábbak között is van gagyi, de ugye azzal is eltölt az ember összességében 1-2 órát, ha nem többet, hogy végigjárja a boltokat, felmérje a kínálatot, felpróbálja a cipőt, stb.
Saját példa: Apám vett valami gagyi egeret a laptopjához. Az egér áll az asztalon, nem mozog, de a kurzor enyhén remeg. Amikor mozgatod, akkor ugrál és folyamatosan igazítani kell.
De ez már túl van ragozva, lényeg a lényeg: Olcsó húsnak híg a leve
-
Solymi81
aktív tag
Danke
Remélhetőleg csökken a felesleges körök száma.
Persze eltűnni sose fog, mert valaki előbb kérdez aztán olvas.Egyébként érdekes ez a periféria tudatlanság téma is főleg manapság.
Szerencsére az elmúlt évtizedekben a játékos társadalom a PC alkatrészek és egy-két periféria terén kikupálódott és nem dől be a maszlagnak, de pont ebből kifolyólag nem értem, hogy miért nincs meg ez a féle ellenállás más téren is.Az rendben van, hogyha valaki nem ismer egy eszközt azt gondolja, hogy az egyszerűbb/olcsóbb is jó, viszont ha már van iránymutató, akkor miért nem tanulmányozza egy kicsit?
Másrészt az egyszerű játékosban miért nem merül fel, hogy adott játékosok miért azt a régi egeret használják versenyre és miért nem valami kőprofi a4tech, trust, hasonló csillivilli, nagyonbrutál DPI-s egeret?Bevallom őszintén én is tudatlan voltam, de ugyanúgy mint minden mással, ha már van összefoglaló, akkor elolvasom. Koppant is az állam, hogy hűha, ez mégse lesz egyszerű menet.
Na, téma lezárva.
-
Solymi81
aktív tag
(#66888) kemotox:
Értem én, de ha ez a szöveg az első ami szembe jön vele?
Amúgy meg bele kell rakni, aztán ezzel már le is lehetne zárni a témát, lehet mutatni az összefoglalóra, ennyi.(#66889) PR0JECTNR56:
Azért meg lehet szenvedni az összefoglalóval.
Nem mondom, összeszedett, de tömény anyag, lehetne zanzásítani vagy ahogy fentebb írtam, az indítószöveget berakni. Akit nem érdekel a téma az ott le is zárhatja az olvasgatást és elmegy venni egy egeret, akit meg érdekel az úgyis elolvassa.Hidd el, próbálom én is téríteni az ismerősöket, de nem egyszerű.
A játékbeli teljesítményt még mindig a folyamatos, magas fps határozza meg, az egér meg csak egy kellék nem célszerszám. -
Solymi81
aktív tag
Nem hiába mondom, hogy kicsit bővíteni kellene az összefoglalót
Beleírni az elejébe, hogyha minőségi egeret keresel professzionális munkára vagy játékra, akkor összefoglaló vagy ajánlott egerek listája, ha pedig csak általános felhasználásra 0-5000 Ft között, akkor abban sajnos nem tudunk segíteni a nagy szórás miatt. Érdemes a nevesebb gyártóktól venni olyan egeret, ami fogásra, kinézetre megfelel.
Ajánlani csak az összefoglaló szerinti egereket szabad.Ezzel vagy egy hasonló rövid szöveggel simán elkerülhető a fentiekhez hasonló esetek, hisz úgyse olvassák el az összefoglalót.
-
Solymi81
aktív tag
válasz sad_Vamp #66854 üzenetére
Mondjuk ha lenne az egérre igény (és realizálható bevétel), akkor a finanszírozásba be is szállnék.
Piszkáltam már én is a srácokat az ötlettel.
A tudás adott, alkatrészek beszerezhetőek, a szoftvert kellene megírni ill. olyan nyákot készíteni ami egy alap egérbe belefér és aztán onnan már lehetne több verziót is készíteni.
Plusz a buherátorok le is tudják csiszolni a megfelelő méretre. -
Solymi81
aktív tag
válasz kjanos #66639 üzenetére
Igen, olvastam ezeket.
Való igaz, hogy a G403-nak nincs oldalsó támasza, de meg lehet szokni.
Lehet behozom melóba, összehasonlítani az MX518-cal.Esetleg még nézd meg a kisebb Roccat-okat vagy a Mionix Avior 7000-et vagy ott van a DM új egere, az is ugyanaz a forma, korábban írtak róla.
Lehet meg kellene nézni, hogy az MX518 formájába nem lehet-e beleapplikálni egy jobb Logi szenzort, hardverrel, mindennel együtt
-
Solymi81
aktív tag
válasz kjanos #66637 üzenetére
Szia,
Én a cégnél egy MX518-at használok, otthon meg egy G403-at, előtte egy Roccat Kone XTD Optical-t nyúzta egy fél évig.
Eredetileg palmos fogásra kerestem egeret és próbáltam mindet úgy használni, de mindig visszaállt a kezem fingertipre.
Mivel kézméretem hasonló mint a tied ill. lehet nagyobb is, így ajánlom, hogy nézd meg otthon még egyszer, hogy miként fogod az egeret, mennyire fekszik rá az egérre vagy csak az ujjaiddal és minimálisan a tenyered oldalával tartod.
A G402 nem rossz fogású egér, bár az anyaghasználata miatt gagyinak tűnik és a két szélső gomb nagyon zavaró volt nekem.
A G403 attól függetlenül, hogy nem palmos és kisebb mint a MX518, egész kellemes ráadásul az oldalgombjai is jó helyen vannak nekem és nagyok is.
-
Solymi81
aktív tag
Szia,
Akkor esetleg még nézd meg ezeket amiket írtam:
G402, Asus Strix Claw, Mionix Naos 7000Amúgy ha az MX500 bejön és működik, akkor felesleges váltani róla, esetleg újítsd fel vagy várj amíg kijön olyan egér ami neked megfelelő.
(#65080) Fred23
Én is nézegettem amúgy, de mivel lézeres így le mondtam róla.
Most látom, hogy 150 gr, a Roccat Kone XTD meg 119 gr és az se egy könnyű egér.
Lehet, hogy pár óra után már a pokolba fogod kívánni az egeret, ráadásul ha izzad a tenyered sztem csúszkálni fog. -
Solymi81
aktív tag
válasz SityiSXT #65066 üzenetére
Hogy egy rossz szenzor mit jelent?
Minimum azt, hogy nem tudja rendesen lekövetni az egér mozgását, kihagy, ugrál, stb.
Érdemes elolvasnod pár rossz egér tesztjét, megnézni a méréseket, grafikonokat és utána azokat összehasonlítani egy jó szenzorú egér tesztjével, utána már látni fogod a különbséget.Ha veszel egy jó egeret (nem minden jó egér drága) és összehasonlítod a régivel, akkor már érezni is fogod.
Én magam is megtapasztaltam a különbséget amikor váltottam egy sima irodai egérről egy normálisabbra.
-
Solymi81
aktív tag
válasz SityiSXT #65058 üzenetére
Biztos, hogy ajándéknak szánták és nem büntetésnek?
(Csak vicceltem, biztos jó szándékból választották)Sajnos meg kell szokni, hogy csak nagyon-nagyon kivételes esetben lehet olcsón jót szerezni.
Ami jó, legyen az bármi, az pénzbe kerül és még akkor is észnél kell lenni, hogy tudjuk, azért annyi-e mert jó vagy csak túl van árazva.Lassan már nem is szabad olyan terméket venni amit úgy árulnak, hogy gamer
-
Solymi81
aktív tag
Dehát leírta, hogy neki az a fontos. Kell egy átlagos szenzor meg egy fajin egér.
Igazság szerint ezen az alapon "szinte" bármelyik egér jó neki, ahol nem ugrál a kurzor.(#65031) BMS: Összefoglalóban van teszt az EMP-ről és talán az Elite-ről is. Csekkold az ajánlott egerek listáját, abban is vannak linkek.
[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
Mekkora a kezed, hosszra (kézfej ill ujjhossz), szélességre?
Én a cégnél MX518-at használok (annyira nem fekszik, de a többi egér rosszabb), otthon egy Roccat Kone XTD-t ill. most egy Logi G403-at.Az általad írt egereket már én is végigpróbáltam, a Rival 300 nekem hosszra jónak tűnt, de lapos és keskeny.
A Kone XTD fogásilag majdnem jó, ezt cseréltem G403-ra, de nem biztos, hogy marad.Amik korábban nekem versenyben voltak, azokat lenne érdemes még megnézni:
G402, Asus Strix Claw, Mionix Naos 7000 (ezt még nem sikerült kipróbálnom,de kialakítás, méret és specifikációk alapján bejövős). -
Solymi81
aktív tag
(#65012) gmeszaros: Mi az egér típusa, mióta használod és min (asztallap/egérpad), változtattál-e a székeden, ülésmagasságon, elhelyezésen, stb. ?
-
Solymi81
aktív tag
válasz ribizly #64518 üzenetére
Egy bazi nagy szimmetrikust.
Az ergon is lelóg/lelógna, de ott egyrészt az új oldalsó része ill. van oldaltámasz az egéren.
Ezzel szemben a szimmetrikusok többségén nincs és ott az ujjad alsó része lóg le, ami sokkal jobban zavaró.
Ilyen szempontból kivétel a Roccat Nyth, mert annak a kialakítása jó, viszont lézeres.A réges-régi egerem (A4tech RFSOP35A) mérete ez volt: 12.4 x 6.9 x 3.8 cm, ami azért vicces, mert kisebb mint a mostanié (131 x 77 x 42), de a kialakítása miatt (MWO koppintás) teljesen jó volt fogásilag.
Ami fura, hogy a Zowie-k is hasonló kialakításúak, viszont ott a gombokban van egy lefelé lejtő ív, ami lentebb viszi az ujjaid.Ahogy néztem az OCN-en, a Nixeus Revellel lehetne próbát tenni vagy a Cougar 500/550-nel.
Szóval jah, van probléma fogásügyileg
-
Solymi81
aktív tag
Tegnap voltam a Pixelben megnézni az egereket, hátha találok olyat ami bejön, de nem volt ilyen.
Hiába majdnem ugyanaz a méret, mindegyik szimmetrikus keskenyebb mint a jelenlegi egér (pont egy ujjnyival) és zavar, hogy lelóg róla a kisujjam. Lehet kicsit több időt tudnék az egyes egerekre szánni, akkor esetleg megszoktam volna.
Mindegy, nézelődöm tovább és addig is megpróbálom rászoktatni magam hogy alkarból és ne csuklóból mozgassam az egeret. -
Solymi81
aktív tag
Jó, rendben.
Nem kötekedésképpen, de pl. amint látod, neked és ribizlynek ez egyértelmű, hogy mit, hol kell nézni és keresni, nekem pedig nem és szerintem másoknak sem.És mivel elég fontos dolog a kialakítás, hisz nagyban befolyásolja miként fogod és használod az egeret ráadásul a csuklódat se ugyanúgy, ugyanazokon a pontokon terheli, így szerintem érdemes a kialakítás milyenségét is beletenni a táblázatba, ne a tesztekből kelljen kibogarászni.
[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
Nekem nem egyértelmű, hogy melyik az ergonomikus és melyik a szimmetrikus
Látod, hogy az EC1-et is szimmetrikusnak gondoltam. Amíg jobban meg nem néztem, addig a G403-at is.
Csak amelyiknél elsőre feltűnő a képen, annál tudom, hogy ergonomikus, amúgy szimmetrikusnak gondolok minden egeret. -
Solymi81
aktív tag
Melyik egeret tudnátok ajánlani ami méretben kb. Roccat Kone EMP ill. Logi G403 méretű/formájú viszont nem jobbkezes/döntött kialakítású és van az oldalán 2 gomb?
Ár, beszerzés, ilyenek lényegtelen.Van Roccat Kone XTD-m, használok MX518-at ill. néztem a G403-at is aminek a vételén gondolkodok, de szívesen kipróbálnék egy hagyományos formájú egeret is.
A Zowie EC-1/ EC-2 szimpatikusan néz ki (csak az a fehér görgő, jáááj), vagy még a Rival 300...
-
Solymi81
aktív tag
Wow, kószi szépen az összefoglalót és a képet, hasznos nagyon
Nekem pont jól jön, mert a napokban fogdostam a G403-at és bejött.
Ez ráadásul erősítette a gondolatot, hogy le kellene cserélnem a Roccat Kone XTD Opticalt valami G403-hoz hasonlóra, és képben voltak a Zowiek, Steelseriesek és a többi.
Úgy látom csak el kell ugranom a Pixelbe fogdosni, hátha találok vmi megfelelőt. -
Solymi81
aktív tag
Jogos, viszont az emberek többsége nem akar jót, csak valami átlagosat, használatra.
Azért 5K alatt is lehet értelmes egeret kapni, csak felesleges tesztelgetni, sztem.Egyszerűbb egy ajánlás, hogy mire figyeljen, mit nézzen meg az egéren. Szenzort helyben úgyse tudja tesztelni, se a többit, szóval úgyis csak az számít, hogy kényelmes legyen és anyaghasználatra is megfelelő.
-
Solymi81
aktív tag
válasz dobragab #63989 üzenetére
Én még mindig azt mondom, hogy felesleges két topikot üzemeltetni.
Az olcsó egerekkel kapcsolatban pl. lehetne azt is tenni amit a billentyűzetes topik összefoglalójában van a "10.000Ft alatti billentyűzetekről"Annyival még ki lehet egészíteni, hogy mire figyeljenek:
Gombok: Mennyire hangos, mennyire kényelmes a kattintás, nem túl nehézkes-e, nincs-e nagy holtjáték:
Görgő: Milyen érzete van, nem akad, érezhető a fokozat
Kábel: mennyire rugalmas, van-e törésvédelem
Anyaghasználat: rendben illeszkedi, nem recseg-ropog stb.Persze érdemes betenni pár ajánlott egeret a 0-7K sávból, hogy lássa az illető mi lenne az alap.
Az összefoglaló első része lehetne ez a rövidke rész Irodai/Általános címszó alatt, a többi meg mehetne a Gamer címszó alá.
A Hogyan kérdezzek részt se kellene agyonbonyolítani, csak írja be a delikvens, hogy irodai vagy gamer kell neki.
Ha belegondolsz az elmúlt esetekre, az ilyen egereket (vagy bármi mást) keresők többsége csak benéz, megkapja a választ és el is tűnik, tovább már nem érdekli a téma, mert megkapta amire vágyott, innentől miért nézegetné tovább a topikot?
-
Solymi81
aktív tag
válasz Skillet #63975 üzenetére
Azért egy frissen vásárolt egeret ajánlani csak azért mert működik és ellátja a funkcióját, enyhén túlzás.
Az ebben az ársávban lévő egerek legtöbbje használható, problémamentesen, akár hosszú távon is.
Ahogy ribizly kolléga is említette, hogyha kényelmes akkor használd.Valóban nem kérte senki, hogy legyen véve és tesztelve egér, de ismeretlenül te szívesen ajánlasz bármit, bárkinek?
Ha már bővítve lesz az Összefoglaló pár általánosabb egérrel, akkor azért legyen benne olyan ami alapvető elvárásoknak megfelel (pl.: nem döglik meg a garancia idő alatt/után egyből).(#63979) MaTpr0F: és (#63980) [Prolixus]
Persze, mivel nem tudják és nem is érdekli őket, hogy mi micsoda, ami valahol nem is probléma.
Ezért is említettem, hogy egy nagyon zanzásított egy-két mondatos figyelemfelhívó elég lenne annak aki csak egy egyszerű egeret akar magának, hogy mire figyeljen vagy milyen különbségek lehetnek, aztán onnan majd kitalálja magának, hogy melyik az ő egere.(#63981) ribizly
Azért ez már megint elmegy a 5e feletti egerek irányába.
Persze, lehet azokból is szemezgetni, de az alatt szerintem nagyrészt felesleges.[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
válasz dobragab #63967 üzenetére
Ahogy kemotox is írja/írta lentebb, egy egyszerűbb logout bejegyzés is elég lenne (esetleg kibővíteni a már meglévő hogyan teszteljünk egeret címűt).
Irodai egereknek külön topikot létrehozni felesleges, a legtöbb vezetékes irodai egér (Dell, Lenovo, stb.) tökéletes arra amire kell.
Ha extrább vagy vezetéknélküli kell, akkor a nevesebb gyártóknak van rá megoldás.
Az ismeretlenek/gagyibb kinézetűek meg nem hiába azok és olcsóak (amúgy is ugyanaz a gagyi van mindegyikben).Persze lehet köztük egy-két kakukktojás, de azért letesztelni X egeret...maximum amelyik első ránézésre, formára és anyagra is értelmesnek néz ki.
Inkább azt kellene tudatosítani a vásárlóban, hogy mire figyeljen illetve ha olcsót vesz annak mik lehetnek a következményei.
-
Solymi81
aktív tag
válasz Skullwipe #63965 üzenetére
Nem kötekedésképp, de a logout link nincs benne az összefoglalóban, ergo kevés ember fogja megtalálni, érdemes lenne belinkelni ezt is.
A másik, hogy elvétve van benne gagyibb egér, a többsége normális gyártótól van.
Nem véletlenül mondtam, hogy simán lehet azt ajánlani ami formára jó, gyártója ismertebb, de felhívni a figyelmet az ismeretlenebb egerek esetleges veszélyeire, élettartamára.Aki akar kísérletezni az majd megteszi.
-
Solymi81
aktív tag
válasz dobragab #63959 üzenetére
Szerintem az Összefoglaló elején legyen kiemelve, hogy a topik többnyire játékra és precíziós munkára szánt egerekkel foglalkozik illetve amit írtál, hogy általános felhasználásnál döntsön a kényelem mivel a nagy és folyamatosan változó kínálat miatt nincs lehetőség és nincs értelme sem minden egér tesztelésére.
További támpontért el lehet olvasni az összefoglalót, esetlegesen egy pár soros mini összefoglalót alárakni, felhívva a figyelmet, hogy kezeljék fenntartással a noname márkákat, tudják mivel jár(hat) egy gagyi szenzor (pontatlanság, kurzor ugrálás, stb.), hamar bedöglő kapcsoló, görgő, stb.
Meg lehet szerintem jegyezni, hogy érdemesebb az ismertebb márkák közül válogatni a nagyobb százalékarányú megbízhatóság és garancia miatt (vagy mi).
-
Solymi81
aktív tag
Sziasztok,
Egy érdekes kérdéssel fordulnék azokhoz, akik jobbkezes kialakítású és kicsit döntött egeret használnak, pl. MX518, Roccat Kone XTD /Optical, stb.
Ti mennyire találjátok kényelmesnek az egér ilyetén való fogását kezelését a hagyományossal összevetve?
Illetve mennyire veszi igénybe a csuklótokat?Én azt vettem észre, hogy nehezebb egérnél nem épp csuklóbarát ez a tartásforma, mert rendesen nyírja, főleg amiatt, hogy kisebb szögben tudom jobbra fordítani a kezem és próbálom ezt tovább nyújtani.
Mivel a Roccat mérete nekem megfelelő, ezért próbálok nézni egy hagyományos kialakítású egeret, habár a görgője miatt sajnálnám lecserélni.
Vagy esetleg rosszul fogom, tartom és használom az egeret?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Renault, Dacia topik
- Filmgyűjtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen TV-t vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- Karcmentes, lemezes Playstation 5 eladó
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest