Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribizly
veterán
válasz dobragab #60299 üzenetére
Persze, hogy marhaság, vagy legalábbis az esetek 99%-ában az lesz, az az 1% meg esélyes, hogy nem így fog működni, mint ahogyan kellene.
De nekem már elég volt egy ilyen Kickstarter-es őrületbe beleugranom (Mionix Naos QG), és azóta sem tudok szabadulni tőle.
De az legalább megvalósult és hozza azt, amire kitalálták, még ha nem is tökéletes.Ettől függetlenül én örülök, hogy vannak ilyen innovatív ötletek, mégha zsákutca is a legtöbb. Előbbre viszik a dolgokat vagy bebizonyítják, hogy kár azt tovább feszegetni valamely irányba.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
-
MaTpr0F
senior tag
Na emberek ez aztán az innováció kérem szépen!
[link][ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
Bakker mik vannak aprón... Brutális.
-
dobragab
addikt
válasz misirulez #60287 üzenetére
Talpakat a legegyszerűbb venni rá. A szövetelt kábelek alapból rosszabbak. Naos kábele tudomásom szerint valamivel jobb, mint egy megkeményedett MX518 kábel, de aprón találsz igazán hajlékony kábelt Arra kell vigyázni, hogy a kábelcserétől valószínűleg bukó a garancia.
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
-
misirulez
senior tag
válasz dobragab #60286 üzenetére
Köszi akkor a4 nem játszik.
Logitech g-kből mindegyikre rápróbáltam, de miután már volt a kezemben az ujjtámaszos a4, így egyáltalán nem jöttke be.Most az áron annyira nem aggódom, az mx518-am bírta 8évig.
Esetleg tudnál még ajánlani a naoshoz hasonló ergonómiával rendelkezőt aminek a huvelykujj része olyasmi mint az mx master? Mert megnéztem az mx mastert is és abban az tetszett a legjobban, hogy rendesen kitöltötte a tenyerem közepét azáltal hogy kicsit pupósabb, így rá lehet fektetni a kezet.Illetve a naos 7000-hez lehet venni jobb telfon tappancsokat annál mint amive gyárilag adják?
Ja jut eszembe, az mx 518-ban ami rettenetesen irritált és nagyon utáltam az az hogy a kábele mozgatás közben kopogott az asztalon, és semmi "esése" nem volt, olyannnyira nem, hogy sokszor a kábel aktuális helyzete miatt ellentartott vagy tolta az egeret, hiába rögzítettem le annyira kesze kusza volt és kemény, hogy woááá nagyon idegesített.
Szóval most mindenképp vagy valami harisnyásat szeretnék, vagy wireless-t, nem baj ha drágább emiatt.szerk.:
ja igen amúgy MM-ben ergonómiában a speed link decus [link] nagyon bejött, csak iszonyú bazári volt az ynaghasználat, meg tele volt 6 millio gombbal ami nem jó.[ Szerkesztve ]
-
dobragab
addikt
válasz misirulez #60276 üzenetére
Ha Naos, akkor 7000, annak jó a szenzora, bár irodai használatra szerintem a 3200 is jó. Arra kell még odafigyelni, hogy a fura jobb oldala miatt nehezebb felemelni. Nézd még meg a Logitech G403-at és a Rival 300-at is. Mindháromnak frankó csúszásgátló bevonata van, izzadt kézzel sem csúsznak.
Egyik sem olcsó, de a használttól sem kell félni, mindig szoktak lenni jó állapotú, garis példányok, most épp ez van: [link].
(#60285) misirulez
Azt az A4Tech-et meg ne vedd. Viszont ha az kényelmes volt, fogadni merek, hogy a Naos is az.
[ Szerkesztve ]
-
misirulez
senior tag
válasz misirulez #60276 üzenetére
Na közben az MM felé jártam és beugrottam.
Amiket ott végigtapogattam azok közül az a4tech T70-je jött be a legjobban, bár a huvelykujjnál azért lehetett volna az is puhább kicist (ebben az m275 nálam abszolút favorit). Viszont a mionix féle gyűrűs/kis ujj tartó része tetszett valóban kényelmes.Látom létezik ebből wireless is, rt70 néven de google nem adott magyar találatot.
Ha nem találok wireless akkor kábelesen megveszem.Addig is ha valaki olvassa az előző hsz.-em és van ennél jobb ötlete szóljon.
Üdv,
Misi -
dobragab
addikt
válasz bozsozso #60242 üzenetére
Menj be egy Media Markt-ba, és vedd meg azt, ami kényelmes. A gagyibb egerek esetenként hajlamosak zabálni az elemet, vagy bosszantó energiatakarékos hülyeségekkel zavarni.
Ha teljesen csendes egeret keresel, Logitechnek van az M220 és az M330.
-
dobragab
addikt
válasz rasotamas #60241 üzenetére
Vezeték nélküliről az összefoglaló is próbál lebeszélni, jobban jársz egy vezetékessel.
Ajánlható egér gyakorlatilag nincs dönthető görgővel, a 10k alatti sávban tuti nincs.
Ha az RX250 formája bejött, szinte ugyanolyan a Logitech G100s, de csak egy plusz gombja van. G102-nek kicsit több. Mindkettőt ebayről érdemes venni, 6k ill. 9k.
M705 formája teljesen más, tenyeres dög.
-
MaTpr0F
senior tag
válasz Fortum #60277 üzenetére
Felhasználástól függ.
Ha neked megfelelő minőséget képviselnek akkor nézz be ide illetve ide.
(#60281) kemotox
Én nem ajánlottam őket, csak útba igazítottam. Nem egyszer bebizonyosodott már, hogy aki ebben az ársávban keres, annak lehet ódákat zengeni, mert csak annyit vesz fel belőle, hogy "bla, bla, bla, tízeze' " . Tisztelet a kivételnek.[ Szerkesztve ]
-
Fortum
tag
Sziasztok !
Mik a tapasztalatok az ebayről rendelt gamer egerekkel ?
Az 1500Ft körüliekre gondolok ?
Aki rendelt neki megérte ? Vagy felejtsem el ?
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Egeret keresek napi 8h irodai munkára, de fontos hogy jól lehessen vele célozni.
Eddig egy Logitech mx518-at használtam, annak az volt a baja hogy 1-2 óra munka után elkezdett csúszkálgatni a kezem alatt, továbbá a felülete nyirkos lett, ez nem tudom h amiatt mert izzad a tenyerem, vagy csak párásodik. A lényeg, hogy ezáltal csúszkált és igencsak bebüdösödött az egész egér. A végén már elég volt 1 órát egerezni vele, és mehetem kezetmosni, de sokszor az sem segített.
Múlt hétten vettem egy logitech m275-öt. Először zavart, hogy kicsit pontatlan volt. 3 monitoron dolgozom és sokszor egyszerre két monitort is ugrani akarok az egérrel, ilyenkor szeretek mindent elsőre eltalálni, ez az mx518-al ment, de ezzel az m275-el már sokkal jobban kell figyelnem ami elég azvaró. Továbbá viszonylag gyorsan rájöttem, hogy baromi kényelmetlen a használata, nagyon fárasztó hogy nem tehénkedhetek rá, ha folyamatosan mozgatom akkor ujjaimmal kell szórítani. + képek alapján nekem úgy tűnt mintha gumírozva lenne az egész, de csak oldalt. A felső felülete már fényévekkel jobb mint az mx518-é volt, de mégiscsak jobb lenne egy olyan ami mindenhol egy picit "érdesebb"/"gumisabb".
MIONIX Naos 3200
nagyon tetszik, hogy a jobb oldalán van hely hova tenni a kis és gyűrűs újjat, de az nem tetszik hogy a hüvelykujjnak nincs gumírozott része. Talán ennek a felülete sem csúszós.LOGITECH Performance Mouse MX
tetszik még, amiatt hogy a hüvelykujj része már ránézésre is kényelmes, de a felület csúszós anyagúnak néz ki, és a jobb oldala nem úgy van kialakítva mint a Naos 3200.Tudnátok javasolni valamit?
Előre is köszi,
Misi -
ribizly
veterán
válasz atenza #60274 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Akkor ezt meg is írom a Logitech Support-nak, mert szerintem ezt csúnyán benézték.
Ha a vezetékes G403 oldaláról rámész a Customize pointer settings on the G403 gaming mouse with Logitech Gaming Software oldalra, akkor gyönyörűen mutatja azt... amit utána nem látni (ezek szerint) senkinél.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ribizly
veterán
Vezetékes Logitech G403 tulajok!
Kérdésem lenne (amit már számtalanszor feltettem, de még a Logitech Support sem tud még választ adni, meg már firekeeper kollégával is futottunk egy kört, de Neki nem G403-a van).Ha rámentek a Logitech Gaming Software-ben a DPI állításra (szigorúan On-board memory állásnál), akkor nálatok van fent ilyen profil váltó menü (jobb felső rész)?
A support állítása szerint kellene legyen ilyen, de nekem az a gyanúm, hogy az jelenleg csak a wireless verziónál lett megcsinálva (látván a képeket). Már több régebbi LGS verziót is kipróbáltam, de semmi "javulás".
Nálatok mi a helyet?
Bocsánat, hogy ezt nem az egér problémák topic-ba dobom be, de mivel a kérdés azokat szólítja meg, akiknek nincs gondjuk a G403-al, így itt feltehetően hamarabb jön rá válasz...
[ Szerkesztve ]
-
Nestor16
senior tag
válasz kemotox #60264 üzenetére
Megvettem a legolcsóbb pasztát meg szivacsot (bár az autóhoz vettem, de úgyis kevés lett volna rá) majd ráaggattam a gravírozógépre és hadd szóljon. Az első ilyen projektem ez volt, még nem teljesen karcmentes de fényes, újszerű hatást kell és sokkal jobb, mint előtte - szerintem is.
(#60266) SP!T: Fehérnek tűnik.
Még egy kábelt kellene rajta cserélni, mert néha kontaktos meg egy mikrokapcsolót, bár a jobb oldali gombokat úgyse használnám, csak a teljesség igénye miatt.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
Üdv, Dávid
-
addikt
válasz MaTpr0F #60252 üzenetére
Ertem en, csak nem tudom minek csinaltak ilyet. A Sicat miert nem hypeoltak ennyire, ami tok jo lett? Csak foglalkozni kellene a felmerulo bugokkal. Jo, lehet nem veletlen 8k kb... Lehet bukoban adjak.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
-
freeknight
őstag
Srácok hogy jártam, most csúsztam le egy 2000 ft-os pöpec állapotban lévő Intellimouse 1.1-ről az aprón
Szeretnék egy ilyenre is beruházni a rival 100 mellé pótegérnek, de ahogy néztem ebayről újonnan horror áron mennek (plusz nem lehet tudni hogy nem kici óccó kínai koppintás-e). Ti nem tudtok esetleg egy ilyet megbízható eladótól újonnan 5k vagy ekörül? Rendelt mostanában ilyet valaki vagy már csak mutatóban vannak?
-
Levi123
senior tag
válasz ribizly #60222 üzenetére
Köszi a választ!
Ma voltam Euronics-ban, ott az eladó nagyon ajánlott az "asus gamer egerét": Cerberus Mouse
Kérdeztem az Asus ROG Sica egeret azt mondta a cerberus jobb, bár sica nem volt náluk (biztos ezért volt jobb).
Egyébként tényleg jobb mint a sica?
Köszi![ Szerkesztve ]
Levi
-
lemusz
addikt
-
snake1977
őstag
Köszönöm a válaszokat, a forma szinte tökéletes számomra, azzal nincs gond, inkább az oldalsó gombok és a dpi váltó amivel meggyült a bajom, utóbbi elég rendesen be tud ragadni, majd nagy kattanás után lenyomható újra, nem tudom hogy kikopott vagy mi lehet. Tulajdonképpen akkor a xornet 2 ugyanaz csak jobb szenzorral, meg ahogy néztem itt már van némi szoftveres beállitási lehetőség is.
gtamate2: itthon venném mindenképp, egyik számtek boltban van levásárlási lehetőségem, a g203-ra rápróbálok ha lesz készleten, hogy mennyire kézbeillő.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Laptop mellé szeretnék valami vezeték nélküli egeret. Sok elvárásom nincs, inkább csak jó lenne nem túl sűrűn cserélni benne elemet és ha lehet halk gombjai legyenek. Árban mindenképpen 10k alatt kell hogy legyen az ára, de nem haragszom meg ha jócskán alatta van. Előre is köszönöm a segítséget.
-
veterán
Logitech RX250 egerem elkezdett duplán kattintani, ami kellemetlen meglepetéseket tud okozni. Pedig Omron mikrokapcsoló van benne.
Logitech Wireless Trackball-t használtam jó ideig, de nem bírta a hüvelykujjam, inkább eladtam.
Kellene valami vezetéknélküli egér, lehetőleg Logitech, de nem feltétlenül.
Nem szánnék rá sokat, mondjuk 5-10 közt, de ha a 705 annyival jobb 13-ért akkor még beleférhet.
A kis méretű "laptop" egerektől a hidegrázás kerülget, rendes méretű egeret szeretnék.
Inkább új kellene, higiéniai okokból, de egy épp kipróbált egérrel nincs bajom.
Gamer funkciók amíg nem zavarják a normál funkciókat jöhetnek, ezeknek az ergonómiája jobb is, jobb kezes vagyok, nem kell szimmetrikusnak lennie.
Imádom a dönthető görgőt, és az sem árt, ha van 1-2 plusz konfigurálható gomb, mondjuk böngészésnél visszalépésre konfigurálva.
Mit ajánlanátok?https://tinyurl.com/rasoapro
-
dobragab
addikt
válasz funkmester #60238 üzenetére
Akkor tuti nem ez a megfelelő topik.
-
kemotox
addikt
válasz funkmester #60232 üzenetére
Nincs véletlenül telefosva mindenféle malwareés toolbaros anyámtudja milyen szeméttel a böngésző?
-
snake1977
őstag
Sziasztok, tudnátok ajánlani egy jó kis egerentyűt 10k környékén? A mostani egerem kezdi megadni magát (CM Storm Xornet), ami feltétel lenne az a karmos fogás, és kisméretű legyen mint a xornet, a hasonló ergonómia nagy előny lenne. Gondolkodtam a xornet II-őn, de nem tudom anyagminőségben és tartósságban jobb e az elődjétől? A jelenleginél az oldalsó gombok egyszerüen be estek, pedig ritkán használtam őket, főleg a nagy holtjátékuk miatt. Néztem még a sharkoon shark zone m20-ast de erről nem nagyon találtam véleményt, méretben elviekben pont megfelelő lenne.
Köszönöm előre is a tippeket....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
MaTpr0F
senior tag
válasz funkmester #60232 üzenetére
Akkor nézd már meg, ott csinálja-e!
-
MaTpr0F
senior tag
válasz funkmester #60230 üzenetére
Pdf vagy word dokumentumoknál is csinálja?
-
Vanir
veterán
Valaki nagyon jól járt aprón a 3000 forintos MX500-zal. Lassú voltam.
-
ribizly
veterán
válasz funkmester #60227 üzenetére
Ez felhasználótól és felhasználástól függ. Az ilyen fokozatmentes görgőnek van egy olyan rossz tulajdonságuk, hogy nem állnak meg stabilan egy helyzetben sem. Tehát amikor éppen az érzékelő 2 fokozat között áll meg és megmozdítod az egeret úgy, hogy a görgőt közben nem fogod le, akkor odébb "csúszhat" az oldal, mert a görgő megmozdul annyira finom a mozgása.
Ezt érdemes előtte kipróbálni szerintem...[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz funkmester #60225 üzenetére
Windows beállításokban kapcsold ki a finomgörgetést. Vagy a böngészőben. Vagy ki, vagy be, nem tudom, engem az a fajta idegesít, amit te keresel. Emiatt nem kell új egeret venni.
-
funkmester
aktív tag
válasz ribizly #60224 üzenetére
koszi a valaszt, viszont jatekra nem hasznalnam az egeret, csak a folyamatos kepi hatast keresem web bongeszesnel...Logitech Anywhere Mouse MX 2 ezzel az egerrel van tapasztalat ?...illetve amit szeretnek ez a simitottt gorgetes ezekkel az egerekkel elerhetoek vagy az a bongeszotol fugg nem az egertol?
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz funkmester #60223 üzenetére
Elvileg "hyper-fast scrolling"-nak hívja ezt a szabadonfutó görgő megoldását a Logitech.
Igen, az általad említett egérnek elvileg ilyen a görgője, de tapasztalatból azt mondom, hogy azt modellt messzire kerüld el.
A G502-ben olyan van (igazából állítható, hogy ilyen vagy szekvenciális legyen) és az egy klasszisokkal jobb egér. Ha nagyon a wireless vonal kell, akkor még inkább egy G700s, mint az a szutyok.Hogy miért nem ajánlom:
A görgő lenyomásával lehet a két mód között váltani és a plusz rárakott gomb akar a middle button lenni. Katasztrófa! Ehhez képest az általam mondott két típusnál a görgő lenyomásával van ugye default a middle button (ami még konfigurálható ezen felül) és egy külön gomb segítségével lehet a mechanikát váltani.[ Szerkesztve ]
-
funkmester
aktív tag
helo, olyan egeret keresek aminek a scrollozasa folyamatos, tehat weboldalaknal nem szaggatva halad, hanem folyamatosan jeleniti meg a kepet nem pedig ugralva....logitech egereket neztem de nem talaltam pontos leirast a scrollra vonatkozolag...pl Logitech Wireless Mouse M560
esetleg van valamiylen elnevezese az iylen specifikacioju egereknek?netan ez a hyperscroll? -
ribizly
veterán
válasz Levi123 #60213 üzenetére
Az nem olyan szokatlan, ha emeled az egeret (nézz meg egy CS bajnokságot a versenyzőkről és megérted miről beszélek ). A mai optikai szenzorok lekezelik ezt a dolgot és még jobbak is a lézeres társaiktól.
A topic gazdái biztosan ajánlanak amúgy valami jófajta egeret, de az ajánlóban is van jópár jófajta. ")|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
logitech g400 egeremet szeretném lecserélni. Semmi bajom nem lenne vele, csak játék közben (cod4) érzékelem, hogy a görgő nem működik már megfelelően.
Szeretnék valami hasonló vezetékes egeret venni, 5-10000ft között. Akár maradnék a logitech-nél, ha van valami újabb változata, és érdemes volna rá áldozni. Csak eléggé le vagyok maradva egér témában (is), ezért kérném a segítségeteket.Köszönöm!
XP
-
ussseal
tag
-
NandoXXL
senior tag
válasz dobragab #60212 üzenetére
1. Max 8k
2. Használt új ebay mindegy
3. Munkához, céges környezetbe (nincs admin jog)
4. Leírod hogyan érdemes fogni az egeret hogy hosszabb távon se fájjon az ember keze, megpróbálnék alkalmazkodni, nem egy berögzült szokást akarok tovább vinni
5. Céges környezet, driver nélkül (otthon 1600dpi)
6. kötetlen véleményre is kíváncsi lennék ár korlát nélküloff (azt hittem munkához még elmegy minősítést kap a Lachesis)
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Levi123
senior tag
Sziasztok!
1. Mennyi a keret? max. 10k
2. Használtpiac, és / vagy eBay? új, belföld
3. Mire használnád az egeret? FPS, irodai alk.
4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van? tenyérrel
5. Milyen érzékenységgel játszol / használod? High sens
6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) +gomb nincs.Kinéztem az Asus ROG Sica egeret. Ez megfelelő lenne a fenti elvárásoknak?
Még egy kérdés: az optikai egereket ha felemeljük egérhasználat közben a padról elugrik a kurzor? Van egy rossz szokásom, hogy használat közben ha hosszan kell egyik irányba mozogni felemelem az egeret arrébb teszem majd újra ugyanabba az irányba megyek tovább. Most egy lézeres 8 éves egerem van, de ez nem csinálja, viszont van egy optikai az igen.
Köszönöm!
Levi
-
NandoXXL
senior tag
válasz dobragab #60209 üzenetére
Köszi, akkor otthonra megoldva a kérdés. Esetleg a Lachesis munkához sok egér használatra jó lehet (sajnos rendeltem egyet tesztek informálódás nélkül mert olcsó volt )? Vagy jobb ha eladom tesztelés után és veszek valami mást, munkához milyen egeret ajánlotok kényelmes, napi nyolc óra kattintás megbízhatóan minden féle driver nélkül céges környezetben, (pici egér nem játszik)?
[ Szerkesztve ]
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
dobragab
addikt
válasz Ringman #60203 üzenetére
mulkin vagy ocral1.
Egér probléma topikban van egy összefoglaló, abban leírtam. Röviden: ha tudsz forrasztani, egyszerű.
-
Ringman
nagyúr
válasz dobragab #60201 üzenetére
köszi.
ahogy látom ebayről lehet rendelni. melyik eladó javasolt?
ill. a kapcsolók a japán omronra való cseréje mennyire pilótavizsgás?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
ussseal
tag
válasz kemotox #60196 üzenetére
A rozsdafoltos Fallout setupra itt egy custom példa, akkor már ezerszer inkább ez a kék-sárga design
Amúgy meg valóban ízlés és preferencia kérdése, nekem speciel sokkal fontosabb a színnél a gumírozott felület (ami az alap feketénél van csak még).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest