Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz gyuri86 #49196 üzenetére
Szia!
Szerintem nincs olyan AMD lap amin normális PCI-E 3.0 van.
Talán egyedül a Sabertooth 990FX/GEN3 R2.0 tud PCI-E 3.0-át de az is "trükkösen" .(#49198) pappesz
Szívesen!(#49199) pappesz
Nekem jó. Bár az alaplap terén kicsit többet szánnék a dologra. Max. hétvégén otthon maradsz és meg is van a hiányzó összeg. Ja és a Ram lehetőleg 1,5V-os kit legyen bár a HyperX Grey simán tudja 1,5V-on is az 1600MHz-et csak kézzel kell beállítani.Bazinga!
-
pappesz
tag
válasz bluyoo #49197 üzenetére
én erre a párosításra gondoltam:
Intel Core i5-3470 3.2GHz processzor, ASUS P8B75-M LX alaplap! Kingston 4GB DDR3 1600MHz Non-ECC CL9 HyperXössezsen 71 k! ez jó lenne így?
A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
bluyoo
nagyúr
válasz pappesz #49195 üzenetére
HI!
AMD:
LAP : Asus M5A97 EVO R2.0 ~25K
CPU : AMD FX-6300 ~30K
RAM : KINGSTON 4GB HyperX XMP Grey DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3X2K2/4GX ~13K
összesen: 68K
Ha tuningolni is szeretnéd nem árt egy komolyabb CPU hűtő pl. XIGMATEK Gaia SD1283 ~8KIntel:
LAP : Asus P8H77-V ~25K
CPU : i5-2320 32k +CPU hűtő
RAM : CORSAIR 4GB Vengeance Blue DDR3 1600MHz CL9 KIT CML4GX3M2A1600C9B ~12K
összesen: 69K
Ha fontos a halkság ne a gyári hűtőt vedd rá hanem pl. XIGMATEK LOKI SD963 ~6K vagy akár a Gaia-t.Bazinga!
-
gyuri86
tag
Sziasztok.
Keresek olyan alaplapot amiben AMD SR5690 / SP5100 Chipset van, a gond az hogy ez csak PCI-E 2.0 nekem viszont 3.0 kell. egy tesztszervert építünk amiben Radeon Sky 700-as kártya van ami 3.0, és a tesztelésekhez kell is.
Tudnátok olyan AMD alaplapokat ajánlani ami tudja a 3.0-t és van rajta minimum 3db pcie. 3.0 x16-x8as foglalat? -
pappesz
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy alaplapot, procit és memóriát meglévő dolgaim mellé max 70ezer ft-ért. FPS HEXA 400W táp, 128 GB ssd, 500 giga vinyó, ati hd7770 videokártya és egy dvd olvasó. Ár/érték arányban a legjobbak legyenek az új dolgok. AMD vagy Intel nekem mindegy, szeretnék játszani illetve videókat szerkeszteni is. Tehát miket ajánlotok, lövésem sincs ugyanis túl nagy a választék
A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
bluyoo
nagyúr
Hát ránézésre az ASRock megoldása a jobb. Esetleg alig drágábban M5A78L-M LE . Bár én egy FX alá talán már kicsivel komolyabb lapot tennék.
(#49174) Mahrenburg
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz decibeldrag #49190 üzenetére
(#49190) decibeldrag és (#49191) ATlas1458 ______nincs mit
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz decibeldrag #49186 üzenetére
ha van még rá garancia akkor igen
(#49187) ATlas1458 szerintem elég jó ház ebben a 20k-s kategóriában, bár nekem nincs rajta az oldallap mert úgy jobban tetszik, valamint az összes ventillátorhelyet igénybe véve zárt oldallappal melegebb volt benne mint oldallap nélkül és jobban is porosodott amit nemigazán értek, nekem az a meglátásom hogy igencsak elfogom adni és egy testbench-et veszek helyette, levett oldallappal hűvösebb a vga is mivel több levegőhöz jut nekem ezek a saját tapasztalataim-meglátásom
(#49188) ocsi19 Asus P8H77-M, Asus P8H77-M LE, ASRock H77M, ASRock H77 Pro4-M
[ Szerkesztve ]
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
max. 20k-s kategóriában milyen lapot érdemes venni? Intel 1155-ben gondolkodom. USB 3.0 és SATA III fontos, PCI-Ex16 is kell.
Én ezt néztem ki:
MSI B75A-G43üdv.: ocsi
-
ATlas1458
csendes tag
válasz jim bcs #49184 üzenetére
Eredetileg K-sat akartam, de 3-4k van köztük tehát belefér.
Úgyhogy mondhatod a procihűtő ötleted
Meg csak kíváncsiságból lenne megint 2 kérdésem
Az Asus gtx 680 nem nyomja nagyon a meleget a házba?
Mondtad, hogy 30 fok körül van a hőmérséklet, de amúgy a FD Core 3000 mennyire jó ház? -
jim bcs
nagyúr
válasz decibeldrag #49182 üzenetére
felszereltség (sata és egyéb csatlakozók), szerintem elég az olcsóbb rogyásig
(#49183) ATlas1458 a vga tökéletes akár még nagyobbat is, semmilyen hőmérséklet gondod nem lesz nállam még 30foknál nem volt magasabb hőfok a nyári meleg alatt, nekem egy Alpenföhn K2 hűti a procit az nagyobb mint a scythe és nehezebb közel 1,5kg, itt inkább azon gondolkodj mennyit szánsz a procihűtőre ötletem van mit is kéne venni, de mivel nem K-s a procid egyenlőre doszt elég a gyári később is ráérsz venni hűtőt, a hűtőre szánt összegből még vehetsz valamit a géphez de ezt te döntsd el
-
ATlas1458
csendes tag
válasz jim bcs #49181 üzenetére
Na ebben is igazad van
Akkor még egy kérdés, mivel matx-ben nem vagyok otthon. Egy gtx 760-at gondoltam belerakni, i5-4670 meg egy scythe ashura hűtőt; tehát:
1. nem lesz hőmérséklet gondom egy matx-en?
2. a scythe ashura-t megeszi vajon a Asus Gryphon Z87, csak mert a kis dög majdnem 1kg; vagy keressek más hűtőt ( vagy tudsz ajánlani egyet )? -
jim bcs
nagyúr
válasz decibeldrag #49179 üzenetére
Asus M5A99X EVO, Asus M5A99FX Pro R2.0, ASRock 990FX Extreme3, ASRock 990FX Extreme4
(#49180) ATlas1458 az első 2 De én egy ASUS GRYPHON Z87-et vennék ha nem gond az matx méret (45k) és az 5 év gari , márpedig 1 vga alá doszt elég az matx
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz ATlas1458 #49160 üzenetére
Nyugodtan vegyél haswellt sőt én azt vennék a helyedben, a bios-t hamar orvosolni fogják ne pánikolj, i5-4670K mellé egy jobb Asus vagy ASRock lappal. DE!!! rogyásig elég lenne egy sima i5-4670 egy jobb H-s lappal vagy egy erősebb Z-sel ha kellenek az extrák például egy Asus Gryphon 40-45k környékén, mire kevés lesz a sima proci ereje addigra úgyis gépet cserélsz.
(#49161) mateoo inkább Z77-es lapot nézz mert újabb ,a z68-p67 régi széria és nemsokkal olcsóbb mint a z77 sok helyen egy árban vannak
(#49177) decibeldrag ha írnál egy max. keretet akkor könnyebb lenne ajánlani
[ Szerkesztve ]
-
decibeldrag
tag
Sziasztok!
A következő hardverekhez keresek normális alaplapot, lehetőleg elfogadható áron!
Amd fx 8150buldozer-, msi 6850 twin force3 2gb-, ocz revo drive3 x2 240gb-, kingstone hyperx blue ddr3 2×4gb dual ram 1600mhz!
Mit tudnátok ajánlani?!
Köszönöm szépen![ Szerkesztve ]
"A processzor füsttel működik, ha kijön a füst, akkor Nem működik többet!" AMD FX9550
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #49158 üzenetére
Trebron kollegát kellene megkérdezni, mik a "revíziós" tapasztalatai, mivel Ő is a 09-es változat...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Trebron09
őstag
Milyen proci alá lesz?
(#49171) mateoo: Ha magát a lapot nézzük, akkor én az Asust venném (12+4 fázis), P67-es ASRockot csak azért nem ajánlom, mert nincs rajta videokimenet... ez később bármikor jól jöhet. A Z77X-UD3H sem rossz, de fele fázisa a lapnak nincs is hűtve, viszont ezen nagyon jó az integrált hang.
[ Szerkesztve ]
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
mateoo
csendes tag
sziasztok melyik jobb eza 3 ból ?
Asus P8Z68-V PRO/GEN3
ASRock Fatal1ty P67 Performance
GA-Z77X-UD3H (rev. 1.0) -
toydog55555
csendes tag
válasz Trebron09 #49167 üzenetére
Már szarakszik szegény. Memóriákra már nagyon fínyás, sikertelen tuningnál vagy rajtafelejtett eszköznél, pl telefon vagy modem képes bebolondulni és ki-be kapcsolgatni amíg a tápot le nem nyomom. Már a második Kingmax KLDD48F halt meg benne. Szokása párszor, hogy elindul, VGA felpörög, aztán lekapcsol, memóriák átrendezése és táp ki-be kapcsolása magához szokta téríteni. "Szemétként" kaptam kb 1,5 éve, egy darab kondi nem volt benne, pótlásuk után 1 évig stabil volt, mostanában kezdett el szarakodni. Nemrég vettem a Q8300-at a DDR3 miatt akarok új alaplapot venni, hogy később azt se kelljen venni.
[ Szerkesztve ]
-
ATlas1458
csendes tag
A newegg-nél olvastam pár vásárló hozzászólását és van pár eset amikor a rammal van gond, meg néhol el sem indul az alaplap. Gondolom ezek csak egyedi esetek, de jobban bízok az ilyen hozzászólásokban meg forumokban, mint néhány review-ban ahol minden jót mondanak és 1-2 kisebb hibát hoznak csak elő.
És mivel nincs túl sok tapasztalatom ilyen alaplapokkal, azért gondoltam, hogy itt tudtok pár dolgot mire érdemes odafigyelni, vagy tapasztalatból mit érdemes venni.
De azért körülnézek jobban az asus-nál[ Szerkesztve ]
-
tadid
csendes tag
Hali.
Egy olyan kérésem lenne, hogy volt egy számítógépem, aminek sajnos elszállt az alaplapja. Ez volt benne: asus p5kpl-am se, és a következő CPU: intel pentium e6300 2.8 ghz slgu9 malay. Szeretnék venni egy másik alaplapot (használtat, vagy akár újat is, ha kapható), és ebben kérném a segítségeteket. Milyen alaplapot vegyek, illetve ha tudtok, akkor ajánlhattok is akár konkrét eladót és terméket.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv -
Trebron09
őstag
válasz toydog55555 #49164 üzenetére
Miért szeretnél lapot cserélni? Az a Giga lap nagyon is jó volt a maga idejében, én nem cserélném le másik (akármilyen) LGA775-ös lapra, inkább ha a teljesítmény kell akkor platformot váltanék, pl. LGA1155-re. A Q8300-tól még egy i3 is gördülékenyebben fut, egy i5-ről már nem is beszélve. Vagy AM3+ -ra.
-
regener
veterán
válasz toydog55555 #49164 üzenetére
Egy ilyen lappal nem erőltetném a tuningot, csak 2+1 fázis van a procihoz, ami iszonyatkevés és még az hűtve sincs.
A jelenlegi lapod sokkal jobb tuningra mint ez a G41M-VS3.[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz mateoo #49161 üzenetére
talán nem is kell annyira erős lap a procidhoz,
amit linkeltél két lapot, szorzózármentes K-s prochoz passzolna inkább, és sandyhez,
neked jobb lenne z77 de akát b75 is, hogy pl pcie3.0-t kihasználd,
de pcie2.0 val sem lenne gondod, de azért inkább előre nézz, mint visszaATlas1458: haswellt én személyszerint ajánlom,
és asus lapokkal egyenlőre nem hallani semmi bajt[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
válasz toydog55555 #49162 üzenetére
LGA775-ben csak mATX-eket kapni még. Egyetlen egy nagy ATX van néhány boltban még, ez az ASUS P5KPL/1600, de ez DDR2-es sajna.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
toydog55555
csendes tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni az öregedő Giga P35-DS3-at. Tudnátok ajánlani olyan alaplapot ami csak DDR3-as és teljes ATX?Én csak mATX-et találtam. Q8300, 8800GTX, SB audigy lenne majd benne, esetlegesen egy SBlive és egy TVkártya is. Táp FSP Hexa 500. Használ és új is jöhet, 20-21k-t szánok rá. Tuninglehetőség sem ártana[ Szerkesztve ]
-
mateoo
csendes tag
sziasztok
alaplapot szeretnék venni gépemhez..és nem igazán tudok dönteni
proci : Intel Core i5-3350P 3100/6MB LGA1155
vga :Gigabyte Radeon hd 7870 oc
ram :Vengeance 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit
ehez konfighoz keresek alaplapotezekre gondoltam
Asus P8Z68-V PRO/GEN3
ASRock Fatal1ty P67 Performancenem tom melyik érné meg ezekből..de ha tudtok jobbat ezeknél ilyen árba kb azis érdekelne
-
ATlas1458
csendes tag
Sziasztok,
új gépet rakok össze és lenne pár kérdésem.
Páran azt mondták, hogy haswell gépet rakjak össze, de ahogy olvasgattam a forumokat meg hozzászólásokat oldalakon sokaknak van bios problémája az új alaplapokkal.
Jelenleg ezekre gondoltam:
i5-3570K +
Gigabyte GA-Z77X-UD3H vagy AsRock Z77 Extreme4 vagy amit ajánlatok;i5-4670K +
Gigabyte GA-Z87X-UD3H vagy amit ajánlatokOlvastam, hogy milyen alaplapokat érdemes venni, de tapasztatlatokra is kíváncsi lennék. Valami olyan lapot akarok ami megbízható és jó minőség.
Tehát szerintetek érdemes haswell-t venni? És melyik alaplap lenne jó (ajánlatok bármit ha jó tapasztalatotok volt)?[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz Mahrenburg #49157 üzenetére
JÓÓÓÓÓ!!! Szakadtam !
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mahrenburg #49157 üzenetére
"Miért szoprán rev 5.0-t szeretnél?"
rev. 1.0, rev.1.1, rev. 1.2, rev. 3.0, rev. 4.0 hát így a rev.9.0 tényleg messze van, de hol a rev. 2.0?
Még a végén sikerül egy jó lapot összehozniuk![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #49156 üzenetére
Miért szoprán rev 5.0-t szeretnél?
Különben is, mit izélsz, hol vannak még a rev 9.0-tól, s még az is csak egy számjegyű...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
-
Mahrenburg
őstag
-
bluyoo
nagyúr
válasz david007 #49149 üzenetére
A "K"-s CPU alá egyértelmű hogy inkább a Z87 Chipset.
Viszont ha nem "K"-s CPU lesz a végén én a H87-PRO -t ajánlanám.(#49150) Trebron09
(#49151) Bici
Szívesen!
Ha fontos a jó hang szerintem ruházz be egy külön hangkártyára. Nálam már egy 8K-s Xonar DG is minőségi javulást hozott.Bazinga!
-
félisten
(#49148) bluyoo, (#49150) Trebron09: Köszi szépen a javaslatokat!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Trebron09
őstag
Szia!
Fogyasztás tekintetében nem sok kül. szokott lenni (kb. -/+ 2-4W) az egy családba/kategóriába tartozó lapok között.
mATX méretben az FM2A85X Extreme4-M ATX-ben pedig az FM2A75 Pro4 lapokat ajánlom, ezekben nyugodtan mehet a tuning is, de sajnos a "jó alaplapi hang" kívánságod nem fog teljesülni, viszont a konkurens ajánlható lapok közül ezeken van talán a legjobb (ALC892).
Ha nagyon kellene a jobb hang akkor az FM2A85X Extreme6 az amin már elég jó van, viszont ez sokkal drágább, mint az előző kettő lap.A hsz-ed másik felére pedig szerintem kérdezz rá a topikjában...
(#49148) bluyoo : Most meg én voltam lassú...
[ Szerkesztve ]
-
david007
csendes tag
(#49148) bluyoo
i5-4670 vagy 4670k..
Számomra a Gigabyte tűnik a legjobb megoldásnak, többek közt a "Z" jelzés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Szia!
Minél egyszerűbb és szerényebben felszerelt egy lap általában annál kevesebbet eszik. Bár a különbség annyira nem számottevő.
Az ASRock FM2A75 Pro4-M talán az arany középút ha a ~18K-s árát nem sokallod.
Mondjuk a szorzózáras A10-6700 -el tuning úgy sem lesz oda akár egy gyengébben felszerelt olcsóbb lapot is választhatsz bár ott több mint valószínű a hang is gyengébb lesz. Akár A55 chipsetel ha a natív SATA3 és USB3 támogatás nem kell.
A TDP-s kérdésre nekem nincs válaszom, ugye alapból a régi lapoknak bios frissítésre lesz szükség hogy elérhető legyen. Ezután az adott lap topic-jában érdeklődhetsz.(#49146) david007
Milyen CPU alá lesz a lap?(#49143) ZFZ
Ok!
Azért hozzáteszem hogy aFatal1ty H87 Performance dupla akkora tápkört kapott elég combos VRM hűtéssel.Szóval alapból tuninglapokra jellemző felépítése van. De azért jó lenne ha kipróbálnád a tuningot a pro4-el akkor legalább mi is látnánk mit bír.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
david007
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában szeretnék egy nagyobb újítást végezni PC terén, nagyjából már meg is van mit szeretnék, de alaplap terén a segítségeteket kérném. Mindenképpen Socket 1150-est szeretnék, nem túl drágán. Nézegetem őket már pár napja és négy jelölt maradt a listán:
1. Gigabyte GA-Z87-HD3
2. MSI H87-G43
3. ASRock Z87 Pro3
4. ASUS H87-PROMindegyik 28e forint környékén van. Sajnos az alaplapokat nem ismerem, ezért kérem a segítségeteket, melyik lenne a legjobb választás és miért. Ha esetleg van ezeknél jobb, ugyanebben a kategóriában (S1150, 28e Ft), írjátok le légyszíves.
Előre is köszönöm.
-
félisten
Sziasztok!
1-2 hónapon belül szeretnék venni alaplapot egy AMD Richland procihoz.
Még nem döntöttem el, hogy A10-6700 vagy A10-6800K legyen.Ilyen lapot keresek:
- alacsony a fogyasztása, ha egyáltalán vannak jelentős különbségek lapok között
- az alaplapi hangkártyának normális hangja van
- elfér rajta egy méretes hűtő, mellyel halkan tudom hűteni a procit
- tuningbarát: csak kis tuningra gondolok, amennyit halk léghűtéssel el lehet érni
- a fentieket figyelembe véve a legolcsóbb megoldás érdekelEzenkívül egy kérdés: létezik olyan lap a fent említett procikhoz, amivel megoldható az, hogy OS-től függő legyen a TDP limit, illetve a tuning mértéke?
Ugyebár Richland-nél állítható a TDP értéke, gondolom BIOS-ban. Ezt kellene felülírni valami szoftverrel.
pl. linuxban menne 35W-os TDP-vel, de egy Win progival ezt felülírom egy tuningos értékkel TDP limit nélkül.
Ilyen lehetséges?Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Trebron09
őstag
Itt nem arról van szó, hogy lehet-e tuningolni vagy sem... persze ezt most a gyártók "feloldották" (amit korábban is tudtak volna..), hogy növeljék az eladásokat. Egy Wartburgba is be lehet tenni egy BMW motort.. lehet repesztesz majd vele fél kilométert majd szétesik... az egy dolog, hogy engedi a tuningot a deszka, de nem erre való.
De már így belinkelted meg lehet nézni a hűtést és magának a két lapnak a kidolgozottságát, melyik a jobb (tuningra)...
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Apollo_21 #49140 üzenetére
Hát sokan "szenvednek" az iGPU-val (játék alatt) mondjuk a 6670 sem éppen egy erőgép.
De netezni meg bőven elég az iGPU is.
Én valami ilyesmit pakolnék össze neki AMD oldalon ha játszani is szeretne (bár a tuninghoz egy új hűtő sem ártana):
ASRock FM2A75 Pro4-M ~17K
AMD Athlon II X4 750K ~19K
ASUS GTX650-E-1GD5 GTX650 ~28K
Ha meg az egész gépre 60K környékén van a keret akkor meg úgy is csak erős kompromisszumokkal tudod majd megépíteni. Például: [link](#49141) ZFZ
Maradjunk annyiban hogy egy olcsóbb csupasz lappal már meglehet throttlingol a CPU mert a VRM modulok túlmelegednek ....
"Itt azért elég szépen megy 4.8GHz-n az i7 egy szar H87-es lappal." Ok egy 32K-s lappal vízhűtéssel a gyártó elért egy tuningot .... mindenki ismeri ezeket a teszteket/videókat mennyire követhetőek. A gyártó gondolom leszedett egy lapot és egy CPU-t a polcról és megcsinálta a tesztet .....
De te a H87M Pro4-et emlegetted nem?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
ZFZ
csendes tag
Értem, nem fog senki ilyet javasolni, de én főleg azokról írtam, akik NON-K rendszert akarnak és vesz egy 4670-et, mondván nem akar tuningolni.
Helyette vehet egy 4670K-t (ami közel ugyanannyiba kerül) egy Asrock lappal és legalább a lehetőség ott lesz, hogy húzhat rajta. Erősen gondolkodom egy ilyen korcs konfigon, mivel szerintem ahová egy 4670 nem elég, ott már a magasabb órajel sem fog sokat segíteni, de azért mégis ott lenne egy kis tuning lehetőség.
"lehetséges ,hogy amit most feltudsz oldani a BIOSban az akkor majd nem lesz lehetséges!" - Szerinted ki az aki ilyen esetben felrakná a frissítést?bluyoo:
Még egy dolog. Milyen az a kisebb tuningra való lap? Z87-es készlettel biztos, hogy lehet tuningolni és ha valami visszafoghatja, az a kevésbé tuningképes CPU lehet, nem igazán az alaplap. Egyébként meddig számít valami kisebb és mettől számít komolyabb tuningnak?Itt azért elég szépen megy 4.8GHz-n az i7 egy szar H87-es lappal.
[link] -
Apollo_21
addikt
válasz bluyoo #49139 üzenetére
Tudom
Csak szeretném olcsón..kihozni neki, egy am2es a64 x2-t cserélnék le vele...és tré lapot nemvennék neki; de tudom h spuroskodik majd...ezért kell szemezni a filléres lapokkal is... gondolkozom integrált vga-s cpuban is..hátha azis elég böngészgetni meg 1-2kisebb 2-3éves játékra...vagy inkább egy 6670 külön egy 750k val bár ezek elég fölösnek tünnek így elsőre.. a másik gond h addig vakaróztam ezzel is a mai nap h 60alá sehogy se tudom összehozni, csak a lapot procit és a vga-t, de az igp-től én félek kicsit h mit fog produkálni.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
bluyoo
nagyúr
válasz Apollo_21 #49138 üzenetére
Hát az A85X chipset alapból a legfejlettebb az FM2 alá az A55-höz képest ég és föld.
De azzal a kerettel ott az Asus F2A85-V is.Bazinga!
-
Apollo_21
addikt
válasz bluyoo #49137 üzenetére
A85x Extreme4 illetve az M verziót néztem Asrocktól, megnyerőbbnek tűnnek.
Bőven felvannak szerelve, megfelelnek az elvárásoknak is. 4ram slot, saták bőven elegek; Usb is totál szép számmal van rajta, hála isten még van rajta pci sín
Remélem megfelel annak is akinek szánom.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
-
Trebron09
őstag
válasz Apollo_21 #49135 üzenetére
Igen a borda alatt vannak az IC-k, ezeknek fontos a hűtés, a "kockák" pedig a vasmagos tekercsek, általában ezeknek nem kell hűtés (persze vannak komolyabb lapok amelyeken ezeket is hűtik vagy úgy van kialakítva, hogy le tudja könnyeben adni a hőt, ilyenek az Asus ROG lapjai ált.), meg persze nem is lehetne rakni, mert a cpu hűtőt sem tudnád feltenni.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz anytime #49131 üzenetére
Hi!
"Szabi alatt" Most "csak" egy 3 napos túrán voltunk a szomszédban (Ro. Padis) ...... ajánlom mindenkinek aki szeret túrázni.
"megrendeltem mindent" Várjuk a tapasztalatokat.(#49132) Apollo_21
Hát nem árt ha van borda a MOSFET-eken tuningnál azért elkél.
Bár alapból A75-ös chipset-tel ellátott lapot választanék.
Pl. "olcsón" (~19-20K) ATX méretben az ASRock FM2A75 Pro4.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Apollo_21
addikt
750K alá melyik lap ajánlott az olcsóbb szinten? pl egy ASUS F2A55? igazából az gondot jelent-e hogy egy jópár lapon nemlátom a procifoglalat körül a bordázatot a dolgokon... érdemes olyan lapot választani amit van?
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
bluyoo
nagyúr
Röviden, aki "K"-s CPU alá egy H87M Pro4 szintű lapot vesz az meg is érdemli. De ajánlottnak nem ajánlott az biztos. Egyáltalán elérhető a Non-Z OC a H87M Pro4-en?
Na meg:
"Because Non-Z OC is related to Intel®’s chipset, CPU and firmware, ASRock does not guarantee the availability of Non-Z OC in the future."
Abban igazad van hogy jelenleg a nem tuninképes chipset-el ellátott lapok helyesebb lenne a nem tuningképes lapok helyet, köszönhetően az ASRock megoldásának. Majd kiderül mit szól az Intel.
Én még nem módosítanám a téma összefoglalót de ha gondolod írj BomiBoogie-nak ez ügyben bár egyelőre még kár lenne piszkálni.
Szerintem aki egy "K"s CPU-t vásárol az vegyen alá normális tuning chipset-el ellátott lapot.Bazinga!
-
jeni
félisten
üdv
látom még nem válaszoltak, nem véletlen.
ugyanis a i5-4670K procit senki sem fogja javasolni egy H87 lap használatához. ha esetleg jön egy frissítés akkor lehetséges ,hogy amit most feltudsz oldani a BIOSban az akkor majd nem lesz lehetséges!
ezért ha K-s procit veszel vagy van már akkor érdemesebb Z87-s lapot venni ha a pénz korlátozz ebben akkor az olcsóbbik Z87-s lapot vedd,vagy vegyél inkább i5-4670 sima procit. -
ZFZ
csendes tag
Erről mi a véleményetek ?
4670K + Asrock H87M Pro4 + non-z OC BIOS. A H87M Pro4 NEM tuningképes lapok között van felsorolva az összefoglalóban, de ez nem igaz, mivel az Asrock nemrég megcsinálta, hogy a K procinál lehessen állítani a szorzót H87 M85 lapokban. A hivatalos oldalukról pedig le lehet tölteni egy csomó laphoz az új bios-t. Aki non-K rendszert akar építeni simán megteheti, hogy vesz egy K procit, és vesz hozzá egy non-z OC lapot, max megy neki 4.5GHz-en a gépe.
-
regener
veterán
válasz Livius #49125 üzenetére
A DX10 csak részben van meg benne, jó sok dolog nincs "beleoptimalizálva".
Remélem nem játékra kell az IGP DX10 része, mert tapasztalat hogy az vetítés lesz. (Öcsémnek volt E4400-a és 2GB rammal az igp kb semmire sem volt elég, cod2 1024*768 40fps max...)[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
válasz Mahrenburg #49124 üzenetére
Ha a DX10 megvan, és a HD filmek lejátszására képes, az már jó! A G41 chipseteseket eddig úgy látom erre képesek bőven.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Mahrenburg
őstag
válasz Livius #49123 üzenetére
Csak ez az igény nem fog teljesülni: "Fontos hogy az alaplapon valami értelmesebb fajta integrált VGA is legyen."...
-
Livius
őstag
válasz Mahrenburg #49122 üzenetére
Használt alkatrész nem érdekel, és a meglévő C2D CPU nem lesz lecserélve az új alaplaphoz tuti. Szóval csak 775-ös alaplapok érdekelnek, megbízható hosszú élettartamosak. Nem nekem lesz a gép, és nem én rakom bele a pénzt, minél kevesebb költségből kell összejönnie a cuccoknak.
-
Mahrenburg
őstag
válasz Livius #49115 üzenetére
Hello!
Minőség szempontjából szinte mindegy melyiket választanád, ebből a szempontból (is) a minimumot hozzák, mivel még mindig sok 775-ös CPU "forog közkézen", az alaplap-gyártók ezért tartanak még kínálatban ehhez a foglalathoz illő "utószériás" lapokat, de ezek finoman szólva nem épp "csúcslapok"... Mivel amúgy is DDR3-as RAM-okra váltanál, én lebeszélnélek erről a foglalatról, mivel az Intel alaplapra integrált VGA-ja már a megjelenés pillanatában sem számított a legjobbnak... Bár persze némileg drágább lenne, de szerintem inkább vegyél egy belépő H61-es lapot (11e körül újonnan), s hozzá egy Sandy-alapú kétmagos G5xx-as CPU-t (kb. 7e-ért lehet használtan hozzájutni), ez manapság a leggyengébb IGP-nek számít, de még mindig jobb, mint a 775-ös lapokon lévő... De igazából, ha jobb integrált videót szeretnél, az AMD FM1/FM2-es vonalon kellene elindulni...
[ Szerkesztve ]
-
Trebron09
őstag
-
Livius
őstag
2x1GB nél több nem lesz benne, tuti! USB 3.0 sose lesz kihasználva, mert aki használja majd, azt se tudja mi, HDMI úgy szintén. Egyedül a DVI lenne jó dolog, de ahhoz is mondhatom a tulajnak hogy akkor vegyen egy új monitor kábelt is a DVI-hoz.
Mondom, jelenleg csak abban kéne az infó melyik fogja tovább bírni a működést. Meg persze melyik mennyire válogatós a DDR3 RAM-okban. Ez lenne a másik kisebb döntési pont, mert abból a legolcsóbb árcédulás van megcélozva 2x1GB-ben.
Jah igen, egy PCI-os Creative Sound Blaster hangkari lesz benne a régi konfigból, szóval az alaplapi tuti disable lesz örökre.
[ Szerkesztve ]
-
Trebron09
őstag
Ezek közül a Gigát venném, az igaz, hogy ugyanolyan a tápellátása, mint az asrocknak (3+1) viszont ezen D-Pak fetek vannak amik talán jobban bírják a strapát, illetve ezen a lapon három mosfet jut egy fázisra, az asrockon meg kettő.
Annyi a hátránya az Asrockhoz képest hogy gyengébb hang van rajta, de mindennapi használatra elég ez is. (Nem beszélve arról hogy a Giga lapon a biosban ctrl+F1 hatására előjön a "varázsmenü", amiben talán több állítási lehetőség is van).- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Livius
őstag
Most ezek között nem a DDR3 és DDR2 combó miatt akarok dönteni, hanem egyszerűen csak az érdekelne melyik jobb alkatrészileg. Bármelyiket is veszem a DDR3 váltás megtörténik (az új 2x1GB RAM mindenképpen kell majd ezekbe), és akkor is tök mindegy melyiket veszem, mert csak 2 slotos mind a kettő abban. Ahogy látom, a Gigabyte az kizárólag szilárdtest kondis és 3 év garival általában, de az Asrock nem, én most ez alapján előreláthatólag a Gigabyte-ra hajlok.
-
jeni
félisten
korszerűbb és modernebb az Asrock
lásd HDmi és DVi kimenet valamint USB3.0 csatlakozókigen lehet,de a 2x1GB is kevés lehet.
Nem lenne egyszerűbb egy 2x4 GB KIT-et venni?
Giga lapnál kell a nyomtató port? kell a Game port?
az is igaz az is tud 2x4GB ramot fogadni de.....
nem tud USB 3.0 fogadni![ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
üdv
mindenképpen a DDR3-s lapot vedd,az is igaz az Asrockra csak 2 év gari van de arra van DDR3 slot
a Gigabyte 3 év garis de azon van DDR2 és DDR3 slot de csak az egyik fajta mehet,egyszerre a kettő nem
a DDR3 gyorsabb és olcsóbb a DDR2 ami van neked ma már kevés
tehát a memória váltás és vételét nem úszod meg. -
Livius
őstag
Hello!
Egy socket 775-ös alplapot szeretnék venni, újonann és garanciával. A neten a választék már nem túl nagy, ezeket találtam.
GIGABYTE GA-G41M-Combo
ASRock G41MH/USB3 R2.0Jelenleg egy Intel Core 2 Duo E4300 CPU-hoz kellene, és van még hozzá 3 modul DDR2 667MHz RAM (2x512MB + 1GB). Mivel 4 RAM slotos DDR2 lapokat már nagyon nem találok, így valószínű hogy a DDR3-ra meg fog történni a váltás.
Azt kérdezném, hogy a linkelt alaplapokból melyiket lenne érdemesebb megvenni, minőség és élettartam szempontból? Valamint ha tudtok linkelni és mondani még létező, boltban árult 4 RAM slotos DDR2-es lapot, újonnan és garisa, kérlek linkeljetek. Fontos hogy az alaplapon valami értelmesebb fajta integrált VGA is legyen.
-
Mahrenburg
őstag
válasz kisferi #49104 üzenetére
Kisferi - Szívesen! Esetleg kérdezd meg a Haswell-topicban, hátha van valakinek a Téged érdeklő lapok közül valamelyik, illetve megpróbálhatod az Asus 8-as topicot is, bár még csak most indult... (Még nagyon friss a platform)
Repsol600 - Mi az alapfeszen elérhető legmagasabb (stabil) órajel?
-
Trebron09
őstag
válasz Qwertrt #49111 üzenetére
Nekem személy szerint nem volt még, csak halottam már akinek gondja akadt a linkelt bolttal.
A P8H77-V lapon van a mosfeteken is hűtőborda, ezért nagyobb élettartammal lehet számolni. Több fázissal is rendelkezik a B75-ös társánál ( 6 + 1 + 2 vs. 4 + 1 + 1). Illetve az integrált audio is jobb rajta.- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Trebron09
őstag
válasz Qwertrt #49109 üzenetére
Ez csak a nettó ár, a bruttó itt is 18 435 HUF.
Én itt azonban nem vásárolnám meg, inkább egy megbízhatóbb boltból venném. pl.: [link]Nem tudom, hogy mennyi a kereted, de ha tudsz még egy picit hozzádobni, akkor ezt vedd meg: P8H77-V [link]
-
Qwertrt
tag
Sziasztok!
Ebben ajánlottátok az Asus P8B75-V alaplapot. Eddig minden boltban 20-22 ezer körül találtam, most egy helyen 18 ezer körül van: http://www.a4team.hu/product/view/87605
Ha jól nézem, ez ugyanaz az alaplap. Jó lehetőség, vagy valami sántít?
[ Szerkesztve ]
Csak egyszer valami ebéden összejönnék vele, tudom, hogy megpaprikáznám a levesét úgy gebulával, hogy hanyatt fordulna tőle, mint a döglött hal.
-
Trebron09
őstag
válasz czanga #49105 üzenetére
Hivatalosan már az ASRock is 3év garanciát ad a lapjaira, ahol 2 év van ott vagy elírták (ezt kétlem) vagy csak simán annyit adnak, ilyenkor máshol kell megvenni (tápoknál gyakran látni ilyet, 5 év helyett pl. csak 2évet adnak.. ).
Az Asusra szavazok.
-
Repsol600
addikt
válasz Mahrenburg #49096 üzenetére
1,2V felett nagyon melegszik a VRM és a dropp miatt 4,5Ghz körül néha lefagy hiába stabil a tuning. Nem is mindenáron cserélném la csak ha jó ajánlatot kapok
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz czanga #49102 üzenetére
Továbbá az is érdekelne, hogy az Asrock 970 Extreme3 R2.0-ra iponban 3év gari van, míg hardverkerben pl csak kettő, és a legtöbb más helyen is kettő. Hogy van ez?
Trebron09
Köszönöm szépen!!! Ahogy nézem a fent említett Asrock is az Asus m5a97 r2.0-hoz hasonlóan barna PCB-vel jön, és az Asus sokkal ajánlottabb továbbra is gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
kisferi
tag
válasz Mahrenburg #49100 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat. Azért kérdeztem itt a fórumon,mert azt hittem valaki nek van ilyen alaplapja.
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Tanácsotokra rendeltem egy Asus M5A97 R 2.0-t. Namármost ennek barna, vagy fekete a nyáklapja? A küllem is lényeges, mert arra is rámennék.
[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
Bocsánat, átsiklottam a 4890-en, de a lényegen nem változtat, mivel írtad, hogy átmeneti...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest