Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Bjørgersson #48598 üzenetére
Gondolom a ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 lenne a kiszemelt. Annyiért nem kapsz komolyabb tápellátással szerelt lapot. 40K-ért mindenképp megéri főleg ha boltból van garanciával. Az Asus P8Z77-V is ~8K-val drágább.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz jim bcs #48596 üzenetére
Valahogy elsiklottam felette hogy acél az a hátlap ....
(#48597) miklosss2012
Ok hogy jól néznek ki, de ez a példány szerintem is kiemelkedő. És ugye a SECC acél hátlap is egy (számomra) új dolog az alaplapok esetében. Kisebb "csíkokkal" már találkoztam mint a P8Z77-V -nél de hogy az egész hátlap ....
Egy-két ASUS HD7970-DC2-3GD5 HD7970 3GB GDDR5 PCIE vga-val elég durván mutatva.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
A jelenlegi lowend alaplapomat (Gigabyte P67-DS3-B3) szeretném lecserélni valami komolyabbra. Egy Asus P8Z68-V PRO lapot már ki is néztem a helyére, a kérdésem az lenne, hogy ebben az árkategóriában (~40k) van-e ennél jobb alaplap? Egy i5-2500 proci alá kellene.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
jim bcs
nagyúr
válasz bluyoo #48594 üzenetére
"remélhetőleg nem csak dísznek jó" Nem, a hátlap kifejezetten hőelvezetésre szolgál a merevítés mellett, a kritikusabb pontokon felfekszik az alaplapra így segíti a hőelvezetést, szóval nem csak díszmotívumként szolgál.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
dave118
senior tag
válasz Tuco78 #48585 üzenetére
Általában a megbízható "minőségi" lapokat, amiken pl jó a tápellátás nem hagyják fapadosan. Olcsó lap -> kevesebb funkció ... drágább lap -> több funkció + jobb tápellátás. nem véletlenül kerülnek a tuningos lapok többe, azokra se lehet a végtelenségig plusz funkciókat pakolni (mármint nem azért drágábbak)
+1 a H77-V-re, ha nem kell RAID funkció akkor simán jó a B75-V (ezek jó tápellátású, nem tuningos lapok, ergo stabilabb, megbízhatóbb). Olcsóbban az Asrock b75 pro3, esetleg pro4/mvp ezek 16-20k körül vannak.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mahrenburg #48592 üzenetére
"ROG Armor - Már-már Transformers-hatás..." Szerintem nagyon szépre sikeredett letisztult egyedi .... remélhetőleg nem csak dísznek jó. Kár hogy arany árban lesz.
"Csak szerényen: mini-ITX Maximus" Mit fognak még vajon arra a zsebkendőnyi területre még rázsúfolni. 10 fázisú tápkör , SupremeFX Impact , ImpactControl kártya , .....(#48593) Romeo619
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #48591 üzenetére
ROG Armor - Már-már Transformers-hatás...
_Csak szerényen: mini-ITX Maximus
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Mexildos
aktív tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék venni egy Supermicro alaplapot. De azt itthon nem forgalmazzák. Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy ez esetben ha külföldről érkezik (Ebay) akkor közvetlen a gyártó felé lehet-e garanciáztatni?
Köszönöm a választelőre is!
-
regener
veterán
válasz Qwertrt #48587 üzenetére
Pl. jobban bővíthető 4db ram slot, +2 pci , +1pcie (igaz csak 4x-es, de pl hangkarihoz pont jó)
A P8B75-V az ATX méretű, a másik mATX
P8B75-V előnyei ezentúl: turbo boost 2.0 támogatás, digitális 4+1+1 tápellátás, túlhajtásvédelem, ASUS EPU (energiagazdálkodás vezérlőchippel). 8tűs tápellátás a porcesszornakHirtelen ezek a fontosabbak.
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz Tuco78 #48582 üzenetére
Ezen a lapon nincs tuning, csak jó a tápellátása, a 30alatti lapokon ált van, de a 20alattiakon szinte biztos hoty van igp kimenet, tehát hiába nem kell lesz, de úgysem fogod használni akkor a lap kikapcsolja viszont tartaléknak jó.
A fapados pedig valamely szinten kizárja a megbízhatót mert pl. a jó tápellátás stabilitási tényező.A kereteder még mindig nem tudjuk.
Ha nemjó az, akkor ASRock B75-Pro3 17-18körül van, az a proci ala olcsóbbat én nem tennék szvsz.
Picit feljebb meg ASUS P8B75-V.Qwertrt:
A fentebb említett két lapot ajánlom neked is.[ Szerkesztve ]
-
Qwertrt
tag
Sziasztok! Intel Core i3 3220-ashoz milyen alaplapot ajánlotok 15 ezer és 20 ezer között? Gigabyte, Asus? Van valakinek ötlete?
Csak egyszer valami ebéden összejönnék vele, tudom, hogy megpaprikáznám a levesét úgy gebulával, hogy hanyatt fordulna tőle, mint a döglött hal.
-
Tuco78
tag
válasz Mahrenburg #48581 üzenetére
Szia!
Köszi,de azt hiszem félreértettél.
Megnéztem a lapot amit ajánlottál és tele van mindenféle számomra fölösleges cuccal.
Plekem nem kell az integrált grafika meg a crossfirex támogatás,tuning stb.
Olyan lapot akarok ami totál fapados semmi extra viszont baromira megbízható.
Ennyi.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Mahrenburg
őstag
válasz Tuco78 #48580 üzenetére
Helló!
Az Asus P8H77-V-t ajánlom figyelmedbe, különösen a megbízhatóságot szem előtt tartva. Nem írtál keretet, ez a lap 25e körül megkapható.
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Tuco78
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék alaplap vásárlásban.
Az alábbi konfighoz keresek alaplapot.
i5 3470 CPU
8GB DDR3 2x4GB
Ati HD6870
ASUS Xonar D1
1HDD
1ODD
A gépet szinte kizárólag játékra szánom.
Semmi extra nem érdekel!
Két lényeges szempont van az ÁR és a Megbízhatóság!
Kérlek benneteket ennek tudatában ajánljatok valami jó lapot.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
MiklosSaS
nagyúr
Csak erdeklodeskep igaz a hir hogy eleg sok baj van a Z87-ekel ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
bluyoo
nagyúr
válasz Romeo619 #48577 üzenetére
Szia!
Szerintem Asus M5A97 EVO R2.0 vagy olcsóbban Gigabyte GA-970A-UD3 (rev. 3.0) ezekkel a lapokkal már az FX-ekkel sem lesz gondod és akár a tuning is nyugodtan mehet (nem nagy ördöngösség).
De ha tényleg nem tuningolnál akkor a gyengébb tápellátású Asus M5A97 R2.0 is megfelel.
Már ha a HDD-d és az ODD-d SATA portos. Mivel ezeken a lapokon már nincs IDE port.
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Romeo619
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék alaplapot váltani a jelenlegi GA-MA770-UD3 (rev. 2.1) -ról. Jelenleg 4 giga RAM van benne, amiért folyamatosan sír a rendszer, hogy kevés. Nos DDR2ben az 1033Mhz-s ram kétszer annyiba kerül, mint a DDR3 1600mhz - ez a csere oka.
Jelenleg egy AMD 965BE X4, és 7870 van benne egy 650W crosair táppal. Ehhez tudnátok nekem ajánlani egy lapot? A PC "gamer" így ez lenne a fő szempont. Árban nem tudom, hogy mozognak a lapok.
Eddig csak giga lapom volt, soha nem volt vele bajom, de természetesen ha itt mást mondanak elfogadok MSI vagy ASUS-t is.
A tunning része nem érdekel
Továbbá a régi lapomért mennyit kérhetek? - erre kaptam választ 9-10 ezt az összeget is beleraknám a lapba.
Előre is köszönöm!
-
bluyoo
nagyúr
válasz r3dsnake #48573 üzenetére
Szia!
Egyszerű a képlet ha Hackintosh akkor Giga lap (a topic-jában segítenek pontosan melyikkel van a legkevesebb gond de [link]).
Más normális operációs rendszer esetén az Asus.
Ha meg igazán jó mATX-es lapot szeretnél P8H77-M PRO.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Két alaplap között vacillálok:
Gigabyte H77M-D3H
vs.
Asus P8H77-M
Melyiket lenne érdemesebb venni? Én az Asus felé hajlanék (egész érdekes szolgáltatásokat ír a termékinfónál), de a Gigabyte-ra egyszerűbb lenne Hackintosh-t telepíteni, ha úgy döntenék. Járna bármiféle hátránnyal, ha a Gigabyte-ot választanám, vagy inkább ti is az Asus-t ajánljátok?
köszi!
-
bluyoo
nagyúr
válasz SZKEBE75 #48571 üzenetére
Használtan láttam Asus P8P67 DELUXE lapot 24K-ért egy év garival ... ha már nem kikötés a videokimenet a lapon.
Bazinga!
-
SZKEBE75
senior tag
Sziasztok,
Segítsetek dönteni.
A napokban írtam hogy lapot fejlesztenék a 2500k mellé.
Két kiszemelt példány lenne.:Z77 Pro4:
4 + 2 Power Phase Design
pci-e 3,0
MVP virtu,ha minden igaz lekapcsolja a videó kártyát 2d-ben.
Intel Smart Response
natív sata 3,0 + működő usb 3,0.
kb:23-24k + gari
Asrock P67 Extreme 4:V8 + 2 Power Phase Design /végre lehet rendesen tuningolni/
kb:17-18k nincs garijelenlegi lapom : P67 Pro
[ Szerkesztve ]
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
Hát annyiért Intelt bajosabb és ugye az Asus lap is .... újonnan/boltból pl.:
INTEL Pentium G2020 + ASUS P8B75-M LX PLUS ~30K
INTEL Core i3-3220 + ASUS P8B75-M LX PLUS ~45K
INTEL Core i3-3225 ASUS P8B75-M LX PLUS ~48K
Viszont ha pl. innen vennéd mondjuk az i3-2100-at akkor ~36K-ból megúszod. Akár az Asus P8B75-M lappal is kijönnél a keretből.(#48568) polgi803
Én is egy P8Z77-V -t nyúzok nagyon jó kis lap.(#48569) Core2duo6600
"Chipset : P67, B75, Z77 ek amik jók a cpu hoz." Miért csak az a három chipset?
"PCI kártyát használni a rendszerben stb...Ebben az esetben csak a B75 ös jühet szóba !" Miért?
"De azt is figyelembe kellene venni, hogy most már a 4ik generációnál tart a Core I * rendszer.És neked 2 es genegráció van, na most túl sokat ne költs lapra." Attól még hogy megjelent a Haswell egy "K"-s I7 alá ne vegyen már B75-ös lapot.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Core2duo6600
veterán
válasz Lupi00 #48557 üzenetére
Pedig nem rosszak, ma már az Asrock is nagy gyártónak számít.
(#48563) Lupi00
Én lapot használtan tuti nem vannék.
Az egy sandy s cpu.
A RAM órajelnek ne dölj be, gyakorlatilag csak a szintetikus tesztknél gyorsabbak....
Mivel a Sandy és Ivy bridge rendszereknél leginkább a cpu túl függ, hogy a rendszer mit tud.
A lap talán kevésbé fontos tényező kiváltkép, ha nem tuningolsz.Chipset : P67, B75, Z77 ek amik jók a cpu hoz.
De ez más lapoknál is így van.
Asrock, Asus, Gigabyte közül szvsz mindegy mit választasz jelentős különbség nincs köztük.Olyanokat érdemes szem elött tartani, hogy akarsz - e PCI kártyát használni a rendszerben stb...
Ebben az esetben csak a B75 ös jühet szóba !Valamint megnézni, hogy melyiken milyen portok vannak, és hogy azokat valóban ki is használod - e
De szem elött kell tartani, hogy ha tuningolni is akarsz, lévén "K"-s a cpu, akkor inkább a Z77 közül válasz.
De azt is figyelembe kellene venni, hogy most már a 4ik generációnál tart a Core I * rendszer.
És neked 2 es genegráció van, na most túl sokat ne költs lapra.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Nowi
tag
válasz bluyoo #48528 üzenetére
koszi a sok tippet..
meg egy kerdesem lenne ha mar ilyen jo otleteket tudsz adni.
egy masik gepet is kellene fejleszteni kicsit.
a keret viszont itt durvan max 40 (lap +proci).
tuning nem kell abszolute,
mit erdemes vennie?? valamilyen kis i3?? (leginkabb intelt szeretnenek)
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lupi00 #48563 üzenetére
Hát alapból "K"-s I7 alá nem 15-20K-s lapot tennék ... az a legolcsóbb cerka alá való max. ha spórolás a cél szorzózáras I5 (szerintem).
Minimum polgi803 lapja ASRock Z77 Extreme4.
Asus oldalon Asus P8Z77-M PRO .
Egy két tippet találsz a Téma összefoglalóban.
Használtan a régebbi chipset-ek közül változó hogy mennyiért, mennyi garanciával .....(#48564) polgi803
Azért a keret duplázása , triplázása lehet problémás lesz. Bár 36K-ért láttam használtan.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Lupi00
tag
válasz bluyoo #48561 üzenetére
Tehát nem vagyok képben a 1155-ös lapokkal, mint ahogy az árukkal sem. Mit javasolsz egy i7 2600k alá? Mondjuk 2000 vagy magasabb órajelű memóriákkal, Ebből 16 GB , és sata 2-3. Használtan fogok venni, mert viszonylag kevés a kopó alkatrész! Lehetőleg ASUS.
Gelesztaember
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lupi00 #48551 üzenetére
Szia!
Hát elég szűkös a keret.
Bár pl. az ASRock Z77 Pro3 majdcsak kijön 20K-ból újonnan. Milyen CPU alá lenne?Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz mSchumi87 #48552 üzenetére
Azért van egy pár Z87-as lap. Google beírod a lap nevét majd utána hogy review és keresés.
De egy átfogó bár nem részletes .... haswell-z87-motherboard-preview-50-motherboards-from-asus-gigabyte-asrock-msi-ecs-biostar-and-evga
(#48554) polgi803
",mert az Aqua-ba átvágtak" Sajnos beszólítótól függött a dolog legalábbis ahogy én tudom ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Lupi00
tag
Üdv!
Szeretnék venni egy lapot és ehhez szeretnék egy szakértői tanácsot! Tehát. 1155, 16GB Ram 2000MHZ, sata 2-3 , tuningbarát , és 15-20E használtan.
Gelesztaember
-
mSchumi87
senior tag
Van már valamilyen teszt a z87-es lapokrol?
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
polgi803
őstag
válasz bluyoo #48545 üzenetére
Annyira nem akarnák tuningolni már...nem hiszem,hogy egy ilyen 1150-es konfiggal többet ki lehetne hozni mint a mostani Z77 extr 4 és 3570K-val...ezért elég lenn egy ilyen belépő konfig is...játékhoz meg bőven elég a turbó is szvsz...
Igazából,csak a küllem miatt váltanék..nagyon bejönnek az új lap kinézetek...
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz polgi803 #48542 üzenetére
Nem én azt írtam nem tudom pontosan.
De hogy ennyire belementünk kerestem/találtam egy tesztet Gigabyte GA-Z87X-D3H preview.
Szóval az oldal szerint "The VRM has 8 phases for the CPU and 3 for the memory."
Asus Z87 Pro and Asus Z87 Plus[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz polgi803 #48540 üzenetére
Végül is csak a tesztekből, hála egy két gyártó szűkszavúságának (sajnos nem érzik szükségét jó pár infónak).
De ha a lapot megnézed, a CPU foglalat körül lévő tekercsek számából már lehet nagyjából következtetni.
Szóval mindkét lapon 8-8 fázis táplálja a CPU-t. Az hogy pontosan milyen elosztásban azt csak a későbbi részletes leírások után pl. ahogy a Asus P8Z77-V PRO esetében is.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz polgi803 #48538 üzenetére
Ez ügyben a Giga sem marad el bár sok mindent még nem nagyon olvastam a lapról.
ALL
Asus Z87 Gryphon azt hiszem ő lett az egyik kedvenc. Bár nem sokan használják -55C° -on vagy éppen +105C°-on a lapot.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz KüLÖNc #48536 üzenetére
Szia!
Szerintem a Asus M5A97 EVO R2.0 jó választás lehet. Ebbe a lapba nyugodtan mehet majd FX CPU is tuning mellett is. Erős tápellátás, jó felszereltség (USB3,SATA3,eSATA,...) kiforrott segédprogramok, UEFI . Durván 25K-ba kerül.(#48535) SpZ
Mindkét lap jó választás lehet. Személy szerint az Asust preferálom. Szóval +1 a Z87-Plus -nak.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
KüLÖNc
tag
Sziasztok!
Szeretnék AMD vonalon feljebb lépni, ezért szeretném segítségeteket kérni alaplap vásárlásban.
1. Mennyit szánsz az alaplapra? Maximum 30.000Ft.
2. Milyen processzor és hardverek (főleg: RAM, VGA) alá szeretnéd? Egyelőre egy Gbyte GTX 460 SOC van a gépben, de ezt cserélni fogom GTX 660-ra a közeljövőben. Továbbá 2 GB DDR2 Ram, ami szintén cserére vár, legalább 8 GB RAMot szeretnék beletenni! Processzorom egy Phenom II X4 955 BE AM3.
3. Szeretnél tuningolni vagy nem? Nem.
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2 vagy 3, SATA 2 vagy 3...) Nincs különleges kívánságom, amit kínálnak a lapok ebben az árszegmensben nekem bőven megfelelő.
5. Milyen a monitorod csatlakozása? Dell U2311H monitorom van, az hiszem DVI-n használom.+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t? Nem.
Mostani lapom egy Ultra Durable Ga ma770-us3, ezért is vált fontossá a csere, mert ez AM2+ és csak DDR2 memóriát eszik, így félmegoldásként jó volt egy AM3 procival, viszont a 2GB ram már irtó kevés és nem szeretnék DDR2 ramokra költeni.
Általános felhasználásra kell, nem fogom megmérni sem, hogy mennyi pontot tudok vele csinálni, tuningolni, belepiszkálni szoftveresen sem tervezem. Annyi, hogy amit ajánlotok alaplap, arra majd a másik topikban rákérdezek, hogy milyen memória javallott. Előre is köszönöm a segítséget!
-
SpZ
senior tag
i7-4770k alá kinéztem két lapot. ASUS Z87-Plus és Gigabyte GA-Z87X-D3H. A gép játékra lesz, melyik deszka lenne jobb? Lesz egy kis oc is. Válaszokat előre is köszönöm.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Draven23 #48531 üzenetére
Attól még hogy "hosszú távra gondoltad" nem muszáj erős túlzásba esni. Nálam a 8Gb-ot is egy játék használta (az is egy mod-al) a többi 4Gb alatt maradt idáig. De a 8Gb talán már átlagos manapság.
"a vgakat meg addig nem akarom lecserélni amíg visznek minden új játékot elég szépen" Ezzel sincs baj csak hogy mire kiöregednek addigra nem lehet majd őket elpasszolni, ráadásul sokat fogyasztanak + a CF nyűgjei. Na meg a drágább lap alájuk .... Egy VGA-hoz bőven elég lenne a 25K-s M5A97 EVO R2.0 is.
Mindenesetre nem akarom megmondani mit hogy csinálj.
Szóval az eredeti elképzelésedhez szerintem a 990FX R2.0-át vedd.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
marinea2
addikt
válasz Draven23 #48531 üzenetére
Amikor eljön az az idő hogy 16-32gb ram fog kelleni egy játékra alkalmas gépbe, addigra a processzorod az alaplapod és a VGA-d is nagyon kevés lesz.
Ebben a "hobbiban" a hosszú táv az a 2-3 év(amikor szerintem még a 16gb is sok lesz..)"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
Draven23
csendes tag
-
bluyoo
nagyúr
B75-ös lapok esetében szinte minden Asus laphoz jár a Virtu. Legolcsóbban P8B75-M LE , legdrágábban P8H77-V .
De a gép vagyis az IGPU működni fog akármelyik B75 , H77 -os lappal (a régebbi,üzleti célú chipseteket és a tuning cuccokat kihagyva).
Mint ahogy az ASRock B75 Pro3-M -el is.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
Ha az Intelhez olyan alaplapot választasz amihez jár a Lucidlogix Virtu MVP akkor akár az dVGA-t is használhatod az IGPU-val együtt (már ha támogatja a dVGA-d és a választott játékkal sem bugos).(#48524) Draven23
Talán a 990FX R2.0. a GEN3.0-ás változat talán túlzás a két 7770-hez. Személy szerint inkább eladnám őket és vennék egy combosabb darabot. CF nélkül a lapon is foghatnál pár forintot. Bár a Sabertooth széria azért jó választás abban az árkategóriában.Bazinga!
-
Nowi
tag
válasz bluyoo #48504 üzenetére
koszi
tuning nem lenne nala es a jelenlegi vga eleg gyengecske mar...
de akkor adott esetben az is atmeneti megoldas lehet hogy addig hasznalja a beepitett intel HD-t aztan majd vesz valamit.
en azt mondanam hogy inkabb az Intel de persze majd eldonti o az adott tenyezok figyelembevetelevel..
-
Draven23
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hogy melyik alaplapot válasszam ezekbe gondolkodok SABERTOOTH 990FX/ GEN3 R2.0, SABERTOOTH 990FX, SABERTOOTH 990FX R2.0. Érdemes a Gen3-ast venni? Vagy esetleg van jobb alternatíva, prociból egy fx8350-esre gondoltam, van 32gb corsair vengeance ramom meg két asus hd 7770-es vgam.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
regener
veterán
válasz Core2duo6600 #48522 üzenetére
Azért vannak ECC ramok mert azokon hibaellenőrzés is van. Ezeknek nem szabad tévedni hiszen fontos szerverekben szoktak lenni, tehát a hiba nem engedélyezett.
-
Core2duo6600
veterán
válasz Rypejakten #48521 üzenetére
Na mondjuk ez igaz !
Nem értem amúgy, hogy miért nem egyfajta ramot csinálnak mindenhez....
Nekik is egyszerűbb lenne, olcsóbb lenne a gyártás, és nekünk is jobb lenne, mert olcsobb lenne a termék ....Meg ahogy látom a Workstation lapok.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Rypejakten
addikt
válasz Core2duo6600 #48520 üzenetére
ecc ramokhoz szerver lapok kellenek, szerver procival, amik dragak.
ergo vagy megszabadulsz az ecc ramoktol, vagy fektetsz egy olyanba, ami enm biztos, hogy megeri.
-
Core2duo6600
veterán
válasz bluyoo #48504 üzenetére
Jogos a felvetés.
Még semmi sincs hozzá.
Csak a ram, de abból nagy mennyiség.
A CPU egy kb. I5 ös re gondoltam.
A cél az lenne, hogy a ramokat fel tudjam használni, akár 32 - 64 Gb ig is.
A ramok ECC-sek Corsair DDR3, 1600 asok, 16 Gb ami biztosA halom másik része Kingston ram, de hogy mekorra 1 modul arra nem emlékszem.
Tuning, SLI stb. meg ilyenek nem érdelenek
Moni csatija DVI-s
Keretösszeg : ne legyen drága
CPU ból is elég bele 1 db[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
badwater
csendes tag
válasz Rypejakten #48516 üzenetére
Köszi az infot és a segítséget.
-
badwater
csendes tag
Ha Asus Gryphon Z87-ben gondolkodom, akkor melyik Intel proci hozza az FX-8350 teljesítményét.
-
badwater
csendes tag
Huh, az lemaradt, hopgy lehetőleg mATX kéne.
-
badwater
csendes tag
Sziasztok !
FX-8350 procihoz ütős Asus deszkát keresnék. Mit ajánlanátok. -
KAMELOT
titán
-
marinea2
addikt
válasz Hellboy2387 #48507 üzenetére
Asus minőség, jó hogy megbízható
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
aktív tag
-
KAMELOT
titán
-
aktív tag
Üdv. Az lenne a kérdésem hogy mi a véleményetek erről az alaplapról? [link] Lefele váltanék procesor i3-as lenne nem tervezem a proci tuningot. 8gb-ram lenne benne illetve 7850-es vagy 7770-es videokártyával használnám. Az lenne a kérdésem hogy mennyire megbizható-e a lap illetve érdemes-e inkább 5-8 ezret még rá áldozni és venni valamivel komolyabbat. A válaszokat elöre is köszönöm.
Weboldalkészítés, gyorsítás, fejlesztés, költöztetés
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
"ezek kozott van szignifikans kulonbseg vagy amit jobban szeretne??"
Hát az I5 kevesebb szálon jóval erősebb viszont az FX-6300 ugye hat szálon képes dolgozni , tuningolható és többet is eszik. Viszont az FX-hez szinte kötelező az új CPU hűtő az AMD megoldása nem éppen halk ..... főleg ha húzni is akarod (gondolom igen).
Az I5 pedig 4 szálon dolgozik és nincs tuning , alacsonyabb fogyasztás.
FM2-re én csak akkor alapoznék ha nincs dVGA vagy valami gyenge ..... CPU erőben közel sincs egy FX-hez vagy egy I5-höz.
I5-3470 vs FX-6300(#48503) Core2duo6600
Hi!
Legalább a CPU-t nem ártana tudnunk .... de egy keretösszeg sem árt.
Téma összefoglaló[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Keresek egy olyan alaplapot, ami ddr3 as ecc és ram ot fogad, van vagy 20 GB nyi ilyen ramom.
-
bluyoo
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest