Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
regener
veterán
Sabertooth fanoknak csemege: ASUS Sabertooth Z97 Mark S Sabranco
-
regener
veterán
-
-
regener
veterán
válasz Zsivaagoo #60018 üzenetére
Kértem tőle privátban képet a működéséről, azt írta "igen" (semmi több, se köszönés se semmi), de nem kaptam
Ideieglenesen az adatlapomon lévő konfighoz milyen 1155 lapot vegyet 10e és 18e között?
Az Extreme még gariban van, semmi hír róla de a gépet meg használnom kéne így kénytelen vagyok valamit venni. Igaz B75-re gondoltam mert akkor ha visszakapom a lapom ez meg jó lesz öcsémnek a H61 helyére.
P67 és Z68 is szóba jöhet ha jók még azok. -
regener
veterán
-
regener
veterán
Kötekedés helyett megnézhetted volna a linkelt alaplapot ha már kerestem neked, esetleg egy köszit is szokás ilyenkor írni.
Korrektül közöltem veled hogy ez nem így megy, utána kerestem is lapot, legalább ne én legyek már a rossz.
Mostmár kaptál másik alap tippet is, a többi rajtad múlik, részemről lezárva.
-
-
regener
veterán
Ha még nemvolt, akkor hír: Skylake 1151
-
regener
veterán
Mitől ment így le néhány Z77-es alaplap ára?
Pl. A Z77-A 32-33ezer helyett már csak ~22ezer, z77extr4 már csak 26ezer 34ezerről stb. -
regener
veterán
válasz bluyoo #58077 üzenetére
Visszatérve ide: egy B75 Pro3-M mennyire jó lap a B75M-DGS R2.0 -hoz képest?
Mert 800Ft-ot pluszba megérne szerintem
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz Mahrenburg #58192 üzenetére
Az Atom sorozat miért tartozna a "mai" és az asztali sz.gép csoportokba?
-
regener
veterán
-
regener
veterán
Sziasztok, havernak néznék 1155-ös alaplapot minél olcsóbban (10 max 12k).
Van valami ami az ASRock B75M-DGS R2.0 ellen szóba jöhet?Egy G1610 vagy G1620 megy majd bele (talán meg a G2020 is szóba jöhet), 775-ös E4500-ról vált.
Később kap egy normális vidikarit is, jelenleg egy GT210-ese van.
Felhasználás: netezés, film, néha játék (itt a Lego játékokra kell gondolni maximum)[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz toydog55555 #49164 üzenetére
Egy ilyen lappal nem erőltetném a tuningot, csak 2+1 fázis van a procihoz, ami iszonyatkevés és még az hűtve sincs.
A jelenlegi lapod sokkal jobb tuningra mint ez a G41M-VS3.[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz Livius #49125 üzenetére
A DX10 csak részben van meg benne, jó sok dolog nincs "beleoptimalizálva".
Remélem nem játékra kell az IGP DX10 része, mert tapasztalat hogy az vetítés lesz. (Öcsémnek volt E4400-a és 2GB rammal az igp kb semmire sem volt elég, cod2 1024*768 40fps max...)[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz 5000watt #48957 üzenetére
Normális tuninghoz a Z68-Pro vagy az Extreme 4 a megfelelő ezek közül.
Szerintem az Extreme4-et vedd márcsak a 2 év gari miatt is, nameg ha később váltasz Ivy-re esetleg akkor nemkell majd bios-t frissitgetni rajta.Véleményt annyit tudok róla mondani hogy masszív és korrekt kis lapnak néz ki, de sajnos processzor hiányában nem tudtam még kipróbálni sem.
-
regener
veterán
válasz 5000watt #48952 üzenetére
Az Exteme4-M az mATX-es, tehát kissebb lap, kevesebb pci-e eés pci slottal van felszerelve.
A sima Exteme4 pedig normál ATX, jobban bővíthető és jobb tuningra mint a kissebb változat.
Tehát nagyrészt csak a méret és a bővíthetőség a különbség. Illetve nem elfelejtendő hogy a kossebb változat csak 4+2 fázissal van, a nagyobb meg 8+4 ami tuning szempontjából eléggé jó dolog.Mellesleg válaszoltam az előző kérdésesre is, csak te nem az enyémekre.
-
regener
veterán
-
regener
veterán
válasz Tuco78 #48639 üzenetére
Ezesetben: P8H77M-PRO
-
regener
veterán
válasz Qwertrt #48587 üzenetére
Pl. jobban bővíthető 4db ram slot, +2 pci , +1pcie (igaz csak 4x-es, de pl hangkarihoz pont jó)
A P8B75-V az ATX méretű, a másik mATX
P8B75-V előnyei ezentúl: turbo boost 2.0 támogatás, digitális 4+1+1 tápellátás, túlhajtásvédelem, ASUS EPU (energiagazdálkodás vezérlőchippel). 8tűs tápellátás a porcesszornakHirtelen ezek a fontosabbak.
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz Tuco78 #48582 üzenetére
Ezen a lapon nincs tuning, csak jó a tápellátása, a 30alatti lapokon ált van, de a 20alattiakon szinte biztos hoty van igp kimenet, tehát hiába nem kell lesz, de úgysem fogod használni akkor a lap kikapcsolja viszont tartaléknak jó.
A fapados pedig valamely szinten kizárja a megbízhatót mert pl. a jó tápellátás stabilitási tényező.A kereteder még mindig nem tudjuk.
Ha nemjó az, akkor ASRock B75-Pro3 17-18körül van, az a proci ala olcsóbbat én nem tennék szvsz.
Picit feljebb meg ASUS P8B75-V.Qwertrt:
A fentebb említett két lapot ajánlom neked is.[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz Core2duo6600 #48522 üzenetére
Azért vannak ECC ramok mert azokon hibaellenőrzés is van. Ezeknek nem szabad tévedni hiszen fontos szerverekben szoktak lenni, tehát a hiba nem engedélyezett.
-
regener
veterán
válasz polgi803 #48452 üzenetére
ASUS Gryphon Z87 35790Ft és kapsz 3ezres utalványt amit levásárolhatsz náluk (külön vásárláskor) tehát 32790-be jön ki.
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz Mahrenburg #48131 üzenetére
Csak kár hogy annyi fehér marketinglogó és szöveg van az alaplapon, nameg csinlhatnának egy olyan lapot amin levan fújva a sok kis forrasztás cuccos hogy azse látszódjon. (Nem a Termal Armor-ra gondolok, csak simán lenne rajta egy márka és egy modeljelzés aztán a többi része letisztult egységes lenne)
-
regener
veterán
válasz WTF1985 #47952 üzenetére
Ezesetben annak a lapnak a "Nagytesója" is lehet, ez már komolyabb tuningra is alkalmas és nemvagyunk messze a keretedtől még mindig: 24.790Ft
ASUS M5A97 EVO R2.0[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz WTF1985 #47950 üzenetére
Szerintem a 23-at meghaladva 340Ft-al és 3év garival ez a legjobb vétel számodra:ASUS M5A97 R2.0
Mielőtt kérdezed 3év van rá, csak elvan írva náluk.
Későbbi tuningra is alkalmas, 4+2 digitlis tápellátás, megfelelő hűtéssel.[ Szerkesztve ]
-
-
regener
veterán
válasz Mahrenburg #47747 üzenetére
Sőt: puha szőrmével ellátott Sabertooth-féle borítás.
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz aAron_ #47659 üzenetére
Szerintem azis bírná, de abban árkategóriában +600Ft és ez lenne a legjobb vétel szerintem:
MSI Z77A-G43
Jobb az alaplapi FET-ek hűtése.Illetve +1 év gari. (a Pro3 csak 2év garis)
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz rayoliviero #47590 üzenetére
Igaz, marad az Extreme4, megis rendeltem PCX-től.
Köszi az iránymutatást
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz regener #47575 üzenetére
Majdnem elfelejtettem hogy a PCX-nél is olcsó szokott lenni az Extreme4.
Tehát utolsó kérdés:
Z77 Extreme4 (33,5e) vagy G1.Sniper M3 (37e)?Tudom hogy ATX és mATX a két lap de azt a 4 ezret most még kiadom érte ha megéri, máshol 41-ről indul az ára a Snipernek.
Elsőnek sima Ivy i5 lesz, utána K-is Ivy később. -
regener
veterán
A múltkor voltam itt, de mire meglett a pénzem felment az ára 36-fölé megint az Z77 Extreme4-nek, ham ár annyiért szerintem nem éri meg.
Újra előjött az MSI Z77A-GD55 és találtam 37-ért egy Gigabyte G1.Sniper M3-at.
Ez a kettő között vacilálok, mert hát ZÖLD a pci-e sín az MSI-vel meg jobb a tapasztalatom.
Viszont a G1Sniper milyen tápellátással van felszerelve? Illetve nem túl kicsi az a borda az északi hídon? (vagy amelyik a procinál van)[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Szokták kérdezni hogy mi a különbség a P8Z77-es lapok között, találtam egy ilyet gondoltam megosztom, hátha jó valamire: P8Z77 "Család"
-
regener
veterán
válasz bluyoo #46809 üzenetére
Otthon nem tudtam a korlátolt nettel megnézni a cikket, csak mobil ph-n néztem a topicot amit mutattál.
Mondjuk még aztsem tudom, hogy milyen verziójú van most a vinyón.
Intelre meg elég drága lenne az átállás szerintem, ott is 20-tól kezdődnek a normális lapok és még proci is kéne, viszont akkor már i5 alá nem mennék, csak visszalépés lenne az i3. (kivéve az Ivy-s i3, tesztekben elég jó)(#46811) bluyoo
Az meg már szerintem nagyon drága, a legolcsóbb helyen is 30ezer, néztem az ASRock, MSI és Giga 990-eket is most, azok olcsóbbak (már amelyik) de rajtuk nincs SATA2.Most elgondolkoztam hogy tényleg átállok Intelre, csak költséges. :/
Látom 3220 már van 25-28körül, az még jó is.
Az alá milyen lap lenne jó? Egy B75 Pro 3 szerintem elég lenne, főleg hogy olcsóbb is.[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz miresz #46806 üzenetére
Általánosságban értettem a SATA3 és a Samu SATA2 vinyók kapcsolatára.
Egyik HA-s hirdetésben olvastam, rákérdeztem mivel azt énis tudom hogy visszafelé kompatibilis, de kifejtette a tulaj hogy neki is pont HD103SJ-je van, de a 990fx extreme 3-ban nem indult neki a vinyó.
bluyoo:
Benéztem a topicba és rákeresve a HD103SJ kifejezésre elég sok embernek van gondja az EVO R2.0-nél is, illetve a 950 és a 970 chipsetnél is.
Firmware frissítésnél nem vesznek el a fájljaim? Mert nem tudok kimenteni közel 500gigát sehova :/[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Hallottam egy olyan rémhírt, hogy a Samsung SATA2-es vinyói SATA3-ra kötve nem indulnak el.
Tehát ha veszek egy M5A97 EVO R2.0-t akkor abban nem fog menni az 1 terrás Samsung HD103SJ-m?
Azon a lapon elvileg nincs SATA2, így pedig igencsak elgondolkodtató hogy merjek-e olyat venni, pedig az elég jó lap már. -
regener
veterán
Ezek a megnevezések az adott alaplap (vagy akármi más) felszereltségét hivatottak jelezni és nem pedig dísznevek, ha pl. megnézed az 970 Extreme 3-at és a 4-et máris látod hogy mi a különbség -> jobban felszerelt lap (ez mondjuk nem Inteles példa volt de ugyanaz a lényege)
-
regener
veterán
válasz Xirtam #46744 üzenetére
DIGi+ VRM hiánya?
A leírása alapján van rajta:"ASUS Digitális tápellátás :- Iparágvezető, 6 +2 fázisú digitális tápellátás- Iparágvezető, 2 fázisú digitális tápellátás"
Sőt ezzel kezdi:
"Dual Intelligent Processors 3 új DIGI+ tápellátás-vezérléssel - A hardver teljeskörű szabályozása. Teljeskörű teljesítményhangolás."[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Megkérdezhetem, hogy ha a ASRock 970 Extreme 3-at megtudták csinálni egy igen stílusos alaplapra, akkor az Extreme 4 miért lett ilyen egyszerű kinézetű?
Illetve miért csak a felsőkategóriás lapokon van 2db gigabites hálókari?
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Sziasztok ismét,
maximum 15e-ért (semmivel sem többért ) milyen am3+ -os alaplap éri meg iPonból?Egy X4 640-hez lesz valszeg.
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Az derült ki, hogy az ALC 887 támogatja a Direct Sound 3D-t és az EAX 1.0+2.0 szabványt, viszont a 892 csak a Direct Sound 3D-t.
Tehát valószinűleg az ASUS lesz a nyertes a +1 év garancia miatt is. (3 vs 2 év)Felmerült mégegy kérdés:
A jelenlegi alaplapomra csak 4tűs ATX csati ment, ezekre meg megy a 8tűs is, ez milyen különbséget jelent?[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Sziasztok,
jelenleg egy ASRock 880GM-LE (nem FX) alaplapom van, de kevés rajta a hely (egyik pci-t fedi a vidikari) ezért szeretném nagyobbra cserélni, az IDE nem nagyon fontos, mert sata-s dvdolvasót veszek nemsokára, így arra már nem is lesz szükség.Tehát az igényeim:
min. 1db PCIe 2.0 16x (nem lesz cfx/sli, de nembaj ha van még 1)
2 max 3 db pci
min. 2 ram slot
am3 vagy am3+
és ami nagyon fontos hogy egy jó alaplapi hangkártya legyen, lehetőleg EAX vagy 3D támogatással (szeretem ha a zene úgy hangzik ahogy annak kell)
illetve ASRock és ASUS alaplapok vannak előnyben.Kb milyen alaplap lenne jó a kritériumaimra?
Mert nem tudom milyen árszegmensben van ilyesmi ami jólenne.Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz gyulank #35073 üzenetére
Az USB 3.0 visszafelé kompatibilis, szóval igen használható.
A ma legtöbb lapon van min 4db SATA2 csatlakozó, IDE is akad még jópáron. Integrált LAN szerintem mindegyik lapon van (ált 1Gbit), WLAN viszont kevesen. A több is van ált. az alaplapokon. A szakértők majd mondanak veked valami lapot gondolom mindjárt, viszont azt hogy akarod elérni hogy 10W-ot fogyasszon?Milyen processzort tennél bele?
-
regener
veterán
-
regener
veterán
Öcsém eddigi konfigja:
ASUS P5B-VM (kb 90%, hogy zárlatos lett a hálókari)
3GB DDR2 800Mhz (2x1 + 1x1 GB)
C2D E4400 2.0Ghz
EVGA 9800GTX+ 512MB
80GB SATA HDDNaszóval hozzá kéne egy új alaplap, viszont DDR3-as kéne, IGP nélkül.
Eddig ezt a kettőt találtam itt aprón újonnan (de lehet használt is) amik szimpatikusak:
MSI G41M-P28
Gigabyte GA-G41MT-S2PTMelyik a jobb? Adataik közt nemlátok számottevő különbséget, illetve ha valaki tud még valami jót akkor nyugodtan írja le.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Synology NAS
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- További aktív témák...
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest