Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi909
tag
válasz sgergi #13990 üzenetére
Akkor már csak 2 lap van.
GA-P35-DQ6 20000 FT (ebből annyira nem akarnak engedni)
GA-P35-DS3P 18000 FT (ebből talán elengednek egy ezrest)
A 2-3000 Ft plussz megéri a DQ6-ért?
Mivel nyújt többet? Csak annyi hogy jobban húzható?
Még ha jól láttam akkor van benne DTS amit nem nagyon használok.Tomi
[ Szerkesztve ]
E5200 @ 3500MHz, Gigabyte P35-DQ6, 2x1GB 800MHz Kingmax, 320GB Seagate, Sapphire HD 4870 512MB, FSP ATX400PNF
-
sgergi
veterán
válasz lancer77 #13996 üzenetére
Az én emlékeim szerint csak pont hogy fordítva megy, azaz a 2x2 giga az megy, de a 4x1Gb az nem (kétoldalasból). Nekem egyik ismerősömmel volt ez a probléma, ő váltott 2x2-re is és nincs gond.
Tehát a 2 oldalas (modern) memókból nem kezel 4 darabot, csak kettőt. Az 1 oldalasból kezel 4-et, de olyan már nem nagyon van. De, ha a 2x2Gb-ot veszed, akkor nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz lancer77 #13993 üzenetére
Teljesen korrekt lap, főleg ennyi pénzért, nincs vele semmi gond. (arra figyelj, hogy max. 4 giga ram mehet bele, tehát később nem bővíthetsz)
A p43 újabb, a p31-et hivatott leváltani, de nem sok előnye van vele szemben. Kisebb csínszélességen gyártják, tuningban kb. 400-420-as fsb-ig lehet elmenni vele, a többi meg már csak azon múlik, hogy milyen lapot építenek köré.[ Szerkesztve ]
-
tomi909
tag
válasz sgergi #13990 üzenetére
Hát én próbáltam.
12,5 x 210 = 2625MHz
PCI-E freki: 100
DRam szorzó asszem 3.33
időzítés 5-5-5-18
a feszek pedig normalon.
Ez eddig működőképes is.
12,5 x 220
minden beállítás ugyanígy akkor már nem megy újraindul.12,5 x 232 = 2,9GHz
így már ismét jó
én nem értem ezt az egészet.Tomi
E5200 @ 3500MHz, Gigabyte P35-DQ6, 2x1GB 800MHz Kingmax, 320GB Seagate, Sapphire HD 4870 512MB, FSP ATX400PNF
-
lancer77
tag
Sziasztok!
A helyzet hasonló,új gépet építek,proci e5200 lesz a vga 4830 2x2gb ddr2 vel,de lap ügyben tanácstalan vagyok mert annyiféle van hogy ez nem igaz.
Mindenképp újat szeretnék venni,és 15-20k ig bezárólag.
Szeretném húzni a procit,legalább 40-50% al.
Kérlek írjatok nekem szóba jöhető lapokat.
Ezekre gondoltam én:
GIGABYTE GA-EP31-DS3L
GIGABYTE GA-EP43-DS3
MSI P35 NEO-F
MSI P43 Neo-F
De jöhet más tipp is.
A legelsőnek örülnék a legjobban ha jólenne a célnak mert az a legolcsóbb. -
sgergi
veterán
válasz tomi909 #13989 üzenetére
Lehet a mostanival is el tudnál érni 3,2-3,5Ghz-et (még többet is, ha a procid megy többet, nem a lapon múlna, mert 350-es fsb-vel már 4GHz fölött lennél). Alapjáraton meg nem fogsz gyorsulást tapasztanli, csak tuninggal.
Inkább ezzel a lappal próbálkozz, nem neház, csak meg kell találni mi hol van, egy alapfeszes tuning nem kunszt.[ Szerkesztve ]
-
tomi909
tag
válasz sgergi #13988 üzenetére
szerintem biztos hogy nem jól próbálkoztam.
De a P35 nél valami gyorsulást azért várhatok mindennél nem?
Attól félek hogy ezzel a lappal is úgy járok mint a mostanival.
ASUS P5K64 WS : Még ezt a lapot néztem de itt ramcsere is kéne.Tomi
[ Szerkesztve ]
-
tomi909
tag
válasz sgergi #13986 üzenetére
Értem.
A többi lapról mi a vélemény.
A giga lapoktól kicsit félek, mert a mostani giga lapban se sikerült meghúzni a procit.
lehet hogy azért mert bal**sz vagyok. Nem inkább biztos.
Tuningról csak annyit, hogy max 3,8-4,0 GHz
De ez már tényleg a legteteje.Tomi
[ Szerkesztve ]
-
tomi909
tag
-
spider505
csendes tag
válasz Black Dragon #13959 üzenetére
zalman 460w
-
tomi909
tag
válasz audi100td #13979 üzenetére
Drága.
ezt is a használt hirdetések között találtam.
nem akarok rá sokat költeni.
most valószínüleg elviszik a régi lapom és hát kellene egy másik.
amúgy a p35-ösökből melyik a legjobb?Tomi
-
tomi909
tag
válasz sgergi #13977 üzenetére
Ez például jó?
Abit IX38 QuadGTAmúgy még nem biztos hogy crossfire-lessz.
Az is lehet hogy Xbox 360.
Majd késöbb eldöntöm.
Csak most kellene egy jóféle alaplap, ami jól bírja a tuningot és megbízható is.Tomi
[ Szerkesztve ]
-
tomi909
tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy ezek közül szerintetek melyiket válasszam?
ASUS P5KR
Gb p35-ds3p rev 1.1
MSI P35 Neo2-FR
Gigabyte p35-DQ6
P35-DS3 rev2.1
A procim E5200 amit szeretnék majd a jövőben tuningolni.
És jövőre gondolva crossfire-es lap kell hátha......Ezek közül melyik a legmegbízhatóbb, legjobb.
Előre is köszi a válaszokat.
Tomi
-
Fuel
tag
Na jólvan.
Köszönöm mindenkitől a segítséget!Üdv.
-
Fuel
tag
HY!
Asus P5KPL-AM s775Szerintetek milyen lap?
A választ előre is kössz!
-
Bulitt
addikt
válasz spider505 #13955 üzenetére
Mihez kell többet tudnia? Mert tud többet csak kérdés hogy neked megéri e azt a 3k különbözetet. Elég hűvös lap, de sajnos mivel egy pro kategóriás alaplap, sokat kell játszani a beállításokkal, hogy a tökéletes formáját hozza. De ha többet szeretnél tudni a P5Q szériáról, néz be Ide. Itt éppen a beállításokat taglaljuk a fórum társsal, nagyjából képet kaphatsz arról hogy mit is tud a lap
Én is ilyet vettem, és nem tudtam hogy ennyit kell mojolni vele, de nem bántam meg (még)
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Black Dragon #13961 üzenetére
Mind a kettő kit a gépben van, szépen mennek dualchannelben, a mostani és még 2 másik alaplapban is használtam őket (Giga P35-DS3, Giga MA770-UD3), nem volt velük semmi gond, a 3GB 32bit-es OS-nél jön jól, mert akkor nem megy kárba 4GB RAM esetén pl. 512MB vagy 1GB a vram miatt.
Gyuri27: ha nem megy el a lap, akkor majd megy bele 2x2GB Reaper, de most DDR3-ra szeretnék váltani, csak OCZ-ből AMD Edition lenne jó AM3-hoz, azt meg nem lehet még itthon kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Black Dragon #13961 üzenetére
Gondoloma kollega az xp butasága miatt használja így. Hiszen csak ennyit lát a szentem.
Persze az másik kérdés azt a szép lapot miért nem 2x2 giga ocz-vel ékesiti.Amd - Radeon - Ryzen
-
audi100td
nagyúr
válasz Black Dragon #13958 üzenetére
Ok, így már világos.
-
spider505
csendes tag
Abból mi valós hogy az integrált vga-s lapok nem tuningolhatók?
-
spider505
csendes tag
válasz Black Dragon #13950 üzenetére
P5Q Memória: 4x DDR2 1200/1066/800/667 MHz, max 16 GB
P5QC Memória: 2 x DIMM DDR3 1333/1066/800 MHz, maximum 8 GB
4 x DIMM, DDR2 1066/800/667 MHz, maximum 16GB
P5Q pro Memória: 4 x DDR2 1200/1066/800/667 MHz max. 16GB Dual channela Pro-nál tényleg 2 x PCI Express 2.0 x16 ATI CrossFireX
...hogy többet tudna, nem tudom...Mondjuk a P5Q PRO-nál bejön hogy a tápcsati az alaplap szélén van, nem pedig középen... talán jobban elhajtogatható a tápkábel mit a többinél, és ajelen lapomnál...
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Black Dragon #13950 üzenetére
Hogy pakolhat bele több ramot?
DDR2-t meg DDR3-at nem hiszem, hogy kezel egyszerre, vagy félreértettem valamit?
[ Szerkesztve ]
-
Koczi
tag
Sziasztok.Lenne egy kérdésem a hozzá értőkhőz mertnem jutok düllőre Amd Am3 ddr3 alá milyen alaplapot érdemes venni?Msi.Gigabyt.asus.Milyen chipszettel.Választ köszönöm.
-
-
spider505
csendes tag
Valaki megmondaná mi hasznát vehetem PCIe x1 slot-oknak????
-
yolan
őstag
Helló emberek!
Egy gyors kérdés.
Eltudnám cserélni haszonnal a mostani EP45-DS4-es alaplapomat egy EX48-DS5-ös alaplapra.
Szerintetek megéri a cserét? Úgy terveztem, hogy EP45-DS5-re cserélem majd le, de az még igen drága most nekem.
Esetleg ha egy egyszerű pro és kontra érvelést is írnátok, nagyon hálás lennék érte.
Üdv, yolan.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
kriszbon
őstag
válasz spider505 #13933 üzenetére
Hát az biztos hogy elég jó kis kártya az, de talán elgondolkodtató még (Ez is) vagy ebből egy picit többért 1Gb-os 26.8k, igaz csak ha nagy felbontást használsz
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
spider505
csendes tag
válasz d@minator #13923 üzenetére
a proci 2.8on megy jelenleg. Arctic freez hütövel
A vga állitólag a 3870 ddr4 512mb 256bit iceQ hütövel jobban teljesit mint a 4650 ddr3 512mb 128bit S2 hütövel....
Táppal nincs gond szerintem. Zalman 460B-aps
Az alaplap anno olcsó volt, és a pénzem ezt engedte...
Vga.n 25 körül gondolkodom, ritkán játszok, de akor nem árt ha jól megy, alaplapot hosszú távra tervezem, szertnék egy jó és megbizható deszkát..
Elsödlegesz szempont a gép halk, és gyors müködése.. -
audi100td
nagyúr
válasz Redbullking #13928 üzenetére
Szia,
mind a 2 alaplappal aktiválható a 4. mag, különbség lényegében csak a CrossFire támogatásban van, én az A780GMH-t választanám, gondolom nem tervezel CF-et.
OCZ Gold szerintem jó lesz, szeretik az AMD procik az OCZ ramokat.
-
Gyuri27
félisten
válasz Redbullking #13928 üzenetére
A proci jó. Bár a lap miatt egy be talán kéne. Kérdés van e rá lé.
A lap nem rossz, az sb710 + acc kombóval megy a négy mag, ha tudja a proci.
A gold jó ram. Nem tud annyit mint a platinum vagy a reaper. Nem is kerül annyiba.
A lapod vagy asrocos totyikban talán valaki használ ilyen párositást.Amd - Radeon - Ryzen
-
Redbullking
tag
Sziasztok!
haverom szeretne venni egy proci+alaplap+ram kombót időtállóság szempontjából AMD lesz, keret 60k
proci:phenom II 710 ez biztos
memória: OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Gold KIT 14,5k ez egész jónak tűnik szerintetek jó?
alaplap:valószínűleg asrock lesz mert olcsó és mostanában jókat hallott róla,de ha mást ajánlotok azt is szívesen meghalgatnám, ezt a kettőt néztem A780GMH/128M vagy A780GXH/128M ezer forint különbség van köztük, fontos lenne hogy lehessen bennük aktiválni a 4. magot ezeket a különbségeket teláltam meg köztük a GXH-n 2 x PCI Express 2.0 x16 slots (green @ x16 mode, orange @ x4 mode) míg a GMH-n 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (green @ x16 mode) ezek szerint támogatja a crossfire X et de a x4 és x16 között mi a különbség?és még a GMH 4 pin 12V és matx a másik 8 pin 12V és atx
és GXH hoz adnak még floppy kábelt.az asrock lapok milyen memóriát szeretnek?az OCZ-t?[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
sziasztok. asus P5N73-AM erről a lapról mit gondoltok?
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
d@minator
addikt
válasz spider505 #13901 üzenetére
4650 után 3870-re akar váltani? Ez jól hangzik, csakúgy, mint az alaplapcsere.
Ha szoktál játszani akkor a VGA-dat kellene cserélni pl. egy 4770 vagy 4850-re. Ha a GTA IV bejön akkor az 1GB-os változatra.
A procidat fel kell húzni 3GHz-re. A proci cserének sem látom értelmét, esetleg quad-ra a GTA miatt. Na meg kellene még +1 giga ram. Mindez egy minőségi tápegységgel. -
78zolika
senior tag
Köszönöm a válaszokat ! Hát nem könnyítitek meg a választást Ha az Asrockot választom ugyanannyiért mint a (asus , gigabyte ,780 ) jobbat kapok 790 integrált cucc 3300
Ha a gigabytet minőségi lapot
Ha az asus (expert ) amit lehet hogy nem fogok használni soha
Marad a Asrock -Asus - Gigabyte ??????,
Mindenki ennyit szarakodik lap választásnál (vagy csak ÉN) -
Bozso68
őstag
válasz 78zolika #13916 üzenetére
Az általam javasolt lap hídjainál meg a kisebb csíkszélesség miatt, mivel újabb Gigabyte konstrukció, csak langymelegre növekszik az üzemi hőmérséklet, ráadásul ATX-es, jobban elvér benne az ember esetleges későbbi nagy hűtőventillátoros VGA vásárlása esetén (sose lehet tudni).
-
spider505
csendes tag
-
audi100td
nagyúr
válasz 78zolika #13916 üzenetére
Kiváncsi vagyok, hogy valaha hasznát fogod-e venni az Express Gate lite-nak, szilárd kondik meg igazából csak a proci tápellátásánál fontosak, korábban sem voltak az alaplapok full szilárd kondiasak, mégis működtek éveken át, csak az utóbbi 2-3 évben lett ez divat. Ami viszont sokkal nagyobb probléma, hogy az Asus mindent kispóról ezekből a 20e Ft-os alaplapjaiból és csak a gond lesz vele, de ha ez minden vágyad...
Pedig jó kis deszka az az Asrock, nem hiszem, hogy jobban melegszik mint a riválisok megoldásai, amúgy ha nem állítasz semmit a BIOS-ban, akkor nem teljesen mindegy, hogy mennyi mindenhez lehet hozzányúlni?
A Gigabyte minőségi deszka, ha nem tetszik az Asrock szerintem vedd ezt, mert mint hardver nagyon egyben van, BIOS-aik lehetnének jobbak, de legalább rendszeresen kaidnak hozzá frissítéseket.
-
78zolika
senior tag
válasz audi100td #13915 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat Asus nak a szolgáltatás ami tetszik ( express gate lite ) (szilárd kondik vannak rajta ) nem értem mér nem ajánlod ??? Asrock- nak a bios (sok mindent lehet benne álltani és a hoz nem értek ) állítólag melegszik elég rendesen az északi hídja ( nem egy szerencsés helyzet (tartáság szempontjából ) (meg a kondik nem tartósak ) Nem értem hogy lehet ez ilyen olcsó ( a többihez képest ) ( olcsó húsnak híg a leve ))) vagy nem???Gigabyte gondolkoztat
-
Bozso68
őstag
válasz 78zolika #13911 üzenetére
A lista ellenére a Gigabyte GA-MA780G-UD3H-t nyílt szívvel javaslom, nekem is ilyen van. Pár korábbi hozzászólásomban ecseteltem már az előnyeit, és árkategóriában az általad felsorolt lapok alapján belefér a keretedbe. Hasonló módon használom, mint ahogy neked kell, kivéve, hogy kis játék belefér nekem a HD4850-nel.
[ Szerkesztve ]
-
78zolika
senior tag
Sziasztok ! Segítség kéne Alapot szeretnék venni de nem tudok választani ezek közül
ASROCK A78GXH 128 - 17000 Ft A79GHX 128 M - 22500 Ft
GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H - 20000 Ft
ASUS M3A78-EM - 20000 Ft , M3A-H/HDMI - 22000 Ft , M3A78 PRO - 20000 FtAz Asrock ára véget tetszik ( csak az a baj hogy a kondik nem tartósak ) A bios beállítása macerás ( nem értek hozzá )
Gigabyte az tetszik ( állítólag a BIOS nem valami jól sikerült )
Asus az is tetszik ( drágább mint a többi ) Föleg a Express gate lite )
Proci - , AMD Phenom X3 8450 , AMD Athlon 64 X2 7850 AM2 BOX
AMD Athlon 64 X2 7750 Black Edition Boksz
RAM 2 GB Vagy 4 GB Pénz kérdése
Videokártyát most nem tervezek bele venni (Internetezés , Munka , Filmnézés ) ( nem játszok ( csak régebbi játékkal)) azt meg állítólag elviszi az integrált cucc
Ja és nem TUNINGOLOK nem értek hozzá -
pokol ura
senior tag
válasz Dozbik #13898 üzenetére
szia!
a lapnak én a Gigabyte EP45-UD3-as sorozatot ajánlom, mert nem válogatós ramterén és nagyon jó a ramkezelése. ( a 4*1GB 1066-os CL5-ős Kingmaxaim vigan vitték az 1200-at 2V-on CL5-ben). a tápod is hagy kivetni valót, inkább vegyél egy FSP ATX-400-PNF tápot, simán elbírja a káryádat ( csak h tudj mihez viszonyitani a kis 350-ese simán visz egy Q6700+ 2db 8800GTX -et , persze mindegyik huzva). a ramoknál mindenféleképp DUAL chanelre törekedj, tehát vagy 2*1GB vagy 2*2GB. a hibrid lapokat meg fejeltsd el, vagy DDR2 vagy DDR3. az utolsó kérdésedre, meg attól függ h mire akarod használni és mekkora felbontáson. ha játék és 1680*1050 akkor 4870-es vga + 4GB ram + E8400, ha nem akkor elég a kisebb változat is.
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
spider505
csendes tag
a lapl után egy vga csere lehetséges:
His HD 3870 512MB ICeQ 3 Turbo DDR4 jöhet szóba.... -
spider505
csendes tag
lassacskán sorra kerül a többi egység frissitése is. Gondoltam az alaplappal kezdem....
Nem akarok roszabb lapot, ezért fordultam ide... -
Baga1983
senior tag
Sziasztok! ha mondjuk veszek egy G31 lapot egy E5200 mellé, akkor az integrált mellé nyugodtan betehetek egy 4850-et? Csak akkor biosban le kell tiltani az integráltat?
-
kriszbon
őstag
válasz spider505 #13901 üzenetére
Nem tudom hogy miért akarod azt a lapot lecserélni, hisz a proci támogatása sem túl rossz (Cpu support) ez legalább támogatja az 5200-as procit, de ha jól tudom a 965-ös amiről már volt szó az nem! Ezt csak azért írtam ha esetleg cserélsz procit később!
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- PlayStation 5
- Interactive Brokers társalgó
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile 2
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest