Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Beatrix555 #13196 üzenetére
Hát...a GTA IV-hez nálam nem volt elég egy Gigabyte 9800GT 512 MByte video rammal - igaz, kollégámnál ugyanilyen, de 1 gigás kártyán már szuperül futott maximumon. Én igazán nem akarok reklámot csinálni az ATinak, de egyszerűen kriminális, amit az NVidia művel. Azért, hogy gyorsabbak legyenek a kártyák, illesztőprogramból lebutítják pl az árnyékok megjelenítését És ezt a saját szememmel tapasztaltam. Elég, ha csak átnevezed a játék exé-jét, és máris megszűnik a korlát Csakhogy akkor rögtön előjön az NVidia kártya "lassúsága". Amellett az ATi kártyák képe már 2D-ben is szebb, tisztább. Pláne CRT monitoron! TFT-n már nem jön ki annyira a dolog
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
sgergi
veterán
válasz Beatrix555 #13196 üzenetére
A 8600-ast már semmilyen többkártyás rendszerbe nem éri meg berakni, azzal jársz a legjobban, ha eladod, és veszel 1 db. normális ("mindegy" melyik gyártótól) vidkarit.
-
IreN!CuS
őstag
üdv.
meghalt a gigabyte p35-dq6 lapom(nem veszi be a ramokat)és kéne helyette 1 másik.30-35k a max amit kitudok most adni.Igazából giga bárti vagyok.A configom ott van az adatlapomon.üdv és köszike.Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Beatrix555
csendes tag
válasz Taifa Díaz #13195 üzenetére
Igen, most olvastam el a neten, azt, hogy egyáltalán mi is az az "SLI" illetve az "ATI CROSS FIRE" .
Amit eddig leszűrtem, az az, hogy az "SLI" az gyatrán szerepel és nem is minden játéknál jó, míg a CROSS FIRE jobban működik, de ahhoz csak két jobb minőségű ati kártya kell . Szóval ez valahogy sehogy sem jön össze nekem...
Nem igazán szeretnék áttérni ati kártyára, mert azt mondják,hogy nem minden játéknál jó (pl a gta 4 amit én mindenképpen be akarok szerezni ) Szóval akkor mégis olyan rendszert kell kiépítenem, amiben csak egy vga foglalat van."Megláttam az angyalt a márványtömbben, s addig véstem, míg ki nem szabadítottam" Michelangelo
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Beatrix555 #13194 üzenetére
Azon gondolkodom, milyen lenne az az 1 GByte-os, DDR-III-as videó rammal fölszerelt vga, ami passzolhatna a 256 megás Asus 8600GT-hez A 2 vga foglalat arra jó, hogy - a te esetedben - SLi rendszerben használj 2 db NVidia gyártmányú videókártyát, melyek ugyanolyan GPU-val rendelkeznek mindenekelőtt, és támogatják is az SLi technológiát. A CrossFire szerintem - ugyanez ATi gyártmányú vga alapon - ütősebb, de ebbe itt ne menjünk bele
-
Beatrix555
csendes tag
Most olvasom vissza kicsit félreérthető volt ahogy írtam: a vid. karinál a "ha ez még akkor működik" alatt nem azt értettem, hogy a vid,kártya jó még akkor, amikor a gép fejlesztve lesz, hanem arra, hogy ha működik a 2 vga együttes alkalmazása és a 256 mb mellé nem csak egy 256 mb-os mehet hanem egy ugyanolyan márkájú 1 gb-os ddr3-as kártya. A 1.5 év gari elég hosszú, tehát biztosan jó lesz még, s még tovább is működöképes lesz a meglévő kártyám, kidobni nem akarom, de a 256mb hosszútávon már nem elégséges, így néhány hónap múlva ily módon bővíthetném.Továbbá ha az egyik kártya felmondja a szolgálatot, akkor még ott van vésztartaléknak a másik Valahol azt olvastam, vagy talán valaki azt mondta nekem, hogy a 2 vga foglalat csak arra jó, hogy ha 2 monitort kötünk a gépre, akkor lehet használni, egy monitornál nem működik együtt,egy monitor esetén csak az egyik vga foglalat használható...
[ Szerkesztve ]
"Megláttam az angyalt a márványtömbben, s addig véstem, míg ki nem szabadítottam" Michelangelo
-
Beatrix555
csendes tag
válasz sgergi #13191 üzenetére
A mostani még 1.5 év garis és ASUS EN 8600GT Silent ddr3 256mb-os. Akkor maradok a ddr2-es memóknál és az 2x2 gb kit ez ddr3-ban azt hiszem kissé drága mulatság lenne ( a ddr2-esből esetleg milyet javasoltok? ha feltehetem ezt az off kérdést itt? ) A vid karinál mindenképpen ddr3-as 1 gb.-osra gondoltam... Az már elég jó
[ Szerkesztve ]
"Megláttam az angyalt a márványtömbben, s addig véstem, míg ki nem szabadítottam" Michelangelo
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Beatrix555 #13189 üzenetére
Én a jövőre gondolva mindenképpen a DDR-III felé hajlanék...De ha nyugodt játékélményre vágysz, azért 1 jó vga-t be kell majd szerezned Szép dolog a CF meg az SLi, de én mindenkinek azt szoktam mondani, ha kérdezik a véleményem, hogy 1 jó videókártya kell
-
sgergi
veterán
Felesleges a ddr3, elég a ddr2 is, abból legyen 4Gb. (hibrid lapot hanyagolnám). A mostani videókártyád milyen? Valószínűleg nem fogja megérni a cf, ezért elég lehet a 1 pci-e-es lap is.(tehát, ha régi, gyenge a mostani vidkarid, nem éri meg még egyet venni, jobban jársz egy új erőssel. ) Gigabyte p45-ds3 vagy ds4 (firewire) jó választás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Hanok
senior tag
a mennyiséget sajnos nem tudja helyettesíteni a sebesség....2GB az nagyon kevés lesz a későbbiekben....
-
Beatrix555
csendes tag
Ó és ami kimaradt, a játékok futtatása egy jelentős tényező a vásárlás tekintetében, tehát ezt vegyétek figyelembe a választásnál. Azt igazából meg nem tudom, hogy a memók tekintetében érdemes-e ddr3-ba beruháznom, van-e valami különbség egy ilyen proci mellett közöttük? vagy inkább többet ér egy ddr2-es 4 gb.os beruházás...
-
Beatrix555
csendes tag
Sziasztok! Nemsokára kell új alaplapot / procit / memót vennem a pc-be. Több kérdés is felmerült bennem. A proci egy 4 magos 2.66 ghz.es proci lesz. A memók tekintetében ha ddr2-es akkor 2X2 gb kit, ha ddr3-as akkor 2X 1 gb kit-et veszek bele. Egyenlőre egy 256mb-os ddr3-as asus videókártyám van, azt egy ideig még biztosan megtartom, a későbbiekben vagy lecserélem 1 gb-osra, vagy veszek mellé egy másik ilyet és 2 vga foglalatos alaplapba rakom őket ( 2X 256mb = 512 mb? ;esetleg a 256-os mellé be lehet tenni az 1 gb-osat is? ha ez még akkor működik?). Két gyártó deszkái között gondolkodom: ASUS vagy GIGABYTE. Ha ASUS, akkor talán egy P5Q-ra (ddr2-es vagy ddr3-as a célszerűbb? )vagy talán egy P5Q Deluxra gondoltam. A Gigabyte-k közt nehéz választani számomra, nem tudom milyenek a hibrid lapjaik, (vagy az inkább nem ajánlott?) Talán egy GA-EP45 DS3 (a 2 vga foglalat miatt, ha a fenti tétel működik ); vagy DS3R ( a raid mennyiben hasznos a gyakorlatban, vagy helyettesítheti ha az adataimat egy lemezre kimentem, másolatot készítve? ) A DS4 , illetbe a DS5 mennyiben tud többet a DS3-nál? ( ) Ha hibrid lap szóba jöhet, akkor az EP45C-DS3-ra vagy az EP45C-DS3R-re gondoltam. A firewire nem létszügséglet a lap tekintetében, azonban gondolkodom a kicsit távolabbi jövőben egy videokamera vásárlásában, s azt hiszem a képeket így könyebb felraknom a netre, illetve lemezre írnom pc-vel, ha van az alaplapon firewire.
A tuning számomra nem annyira elsődleges tényező, gyanítom soha életemben nem fogok tuningolni, hacsak az alaplap azt magától meg nem teszi
Szóval melyiket ajánlanátok? (és esetleg hogy miért? ajánljátok)
Köszönöm előre is válaszaitokat:
Üdv: Beatrix
-
Madn!ght
addikt
Üdv!
LGA775-ös alaplapot szeretnék hamarosan venni, és kérnék kis segítséget melyiket lenne érdemes.
A keret 20-25e ft. Szempontok: design,passziv/hatekony hutes, TUNING
Egy E5200as proc lenne majd bele (remélhetőleg jól túlhajtva), ill. 2*2GB corsair dominatorAmiket eddig kinéztem:
- dfi RD600 (icfx3200)
- gigabyte GA-p35c-ds3
- gigabyte GA-p45-ds3
Melyiket, miért? (esetleg ha van alternativa azt is szivesen veszem)köszi előre is!
üdv: mad
-
audi100td
nagyúr
válasz Taifa Díaz #13180 üzenetére
"Inkább türelmetlennek, és a kellő körültekintést nélkülözőnek"
Na itt a lényeg, előtte kellett volna kérdezni, nem a vásárlás után, remélve azt, hogy mindenki éljenezni fog.
De mind1, sok szerencsét az új laphoz, talán nem lesz vele gondod.
[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz audi100td #13179 üzenetére
Igen...Nos, a döntésemet félresiklottnak egyelőre még nem nevezném, bár okosnak se. Inkább türelmetlennek, és a kellő körültekintést nélkülözőnek Erre meg nyilván azt fogod mondani, hogy nem vagyok hülye, csak nem rendelkezem megfelelő szellemi háttérrel
-
audi100td
nagyúr
válasz Taifa Díaz #13177 üzenetére
Én sem rendelkezem korlátlan anyagi lehetőségekkel, de akkor inkább a procin spóroltam volna, mint azt esetemben láthatod is, amúgy nem kell alá 50k-s deszka, 28-30e Ft-ért nagyon jókat lehet kapni, sőt még 20e Ft-ért is vannak használható lapok, de ez nem tartozik azok közé. Persze mindent ki lehet magyarázni az anyagiakkal, hogy megvédjük általunk vélt okos, bár félresiklott döntésünket.
És megnézheted a vga-m is, nem is tudom kinek drágább a konfigja...
-
78zolika
senior tag
válasz Taifa Díaz #13168 üzenetére
Kíváncsi leszek a véleményedre Remélem megírod
-
szacsee
nagyúr
válasz cserry193 #13170 üzenetére
Az az alaplap erősen a "kerüld" kategória.
P35-ös lapot végy, ha olcsón akarsz kijönni belőle (450-470-es FSB tuningra is elég), vagy P45-öt, ha esetleg lenne erős tuning ~500 FSB, illetve CF-ben sem rossz.
Ha később CF rendszert szeretnél, akkor X38 / X48-as alaplap javallott.(esetleg ha érdekel van egy alaplap/ház/OS kombóm olcsó pénzért 2 év garral)... de ez nagyon off, mert itt nem lehetne reklámozni.
P43-as vásárlóknak előbb ajánlom a P31-es lapokat, mint ezt... sok vele a nyűg.
Páran kerestek meg mert problémáik akadtak, de nagyon válogatós fajta a cucc.
NB melegszik alapon üresjáratban mint állat, memóriatuning szinte nuku, FSB-t sem nagyon lehet emelni... bár pár embernek sikerült, de a többiek szidták 1000-el...
A többi cuccos kompatibilis és nem lesz vele gondod...[ Szerkesztve ]
-
cserry193
tag
Sziasztok! Most akarok venni új gépet...
-Intel Core 2 Quad Q9650 s775 BOX processzor 3GHz
-Sapphire HD4890 1GB GDDR5 videokártya
-KingMax 2GB 1066MHz DDR2 memória
-KingMax 2GB 1066MHz DDR2 memória
-Samsung 320GB F1 RAID SATA2 merevlemez
-Pioneer DVR-216D-BK DVD-újraíró
-Chieftec 500W ATX2 (GPS-500AB-A) tápegységAzt szeretném kérdezni hogy egy ilyen alaplap jó lenne hozzá? [link]
Meg még azt is szeretném megtudni hogy ezek a cuccok így együtt működnek? Vagyis kompatibilisek egymással? Előre is kösz!
-
audi100td
nagyúr
válasz Taifa Díaz #13168 üzenetére
Azért egy felső kategóriás procihoz nem vettem volna egy belépőszintű lapot.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Gyuri27 #13167 üzenetére
Hát majd kiderül. Tesztelem majd ezt az Asus M3A78-EM lapot, ígérhetem, és nagyon remélem, hogy cáfolhatom a véleményeteket. Várok egy Sapphire 4870 Silent Efficiency vga-t - Asus-t akartam, hogy meglegyen az összhang, de így alakult. Aztán utolsó lépésként belekerül egy Phenom II 940 Black Edition, ha minden igaz, és már mehet is a mutatvány
-
Gyuri27
félisten
válasz Taifa Díaz #13165 üzenetére
Egy biztos, az asus lapok az olcsó kategóriában kritikán aluliak. Az asrocok is jobbak náluk. Sikerült az msi szintjét ezen a téren elérni. Magyarul ha össze rakod jó, de se ram, se proci tuningot ne várj.
Ahol a rendes lapok msi, asus kezdödnek az a 30k-s (és környéke) kategória.
De asuséknál ez nem újdonság. Nézd meg a vga fronton is ez a helyzet. Pl 4670.
Ez az asus már nem az asus. Miért is lenne? Hiszen ki venné a rog és egyébb lapokat ha a 15k-s lap is menne mint állat?[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
audi100td
nagyúr
válasz Taifa Díaz #13165 üzenetére
Nem kis tuningot írtam, hanem ha jobban megrángatod, pl. tartósan 3,5GHz...
Amúgy kimondta, hogy megbízható az Asus? ...legalábbis ebben a kategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz audi100td #13164 üzenetére
Ezzel azt akarod mondani, hogy egy ilyen megbízhatónak tartott gyártó, mint az Asus, legyártja az AM2/AM2+ supportos lapokat olyan FET-ekkel, amik egy kis tuningtól eldurrannak Ne haragudj, de azért ezt nem tartom valószínűnek. Egy-két baleset nem jelenti azt, hogy az egész sorozat fos. Egyébként sem szándékozom húzni a procit, egyelőre nincs olyan alkalmazás, ami ezt igényelné
-
audi100td
nagyúr
válasz Gerisz #13162 üzenetére
Nem csak annyi a lényeg, hogy 4+1, hanem az alkatrészek minősége is, olyan értelemben értem a gyengét, hogy ha jobban megrángatja a procit feszemeléssel, lehet elfüstöl a PWM, slett27-nek volt hasonló lapja és azt mondta, hogy nagyon forróak voltak a tekercsek 720 tuningnál, 04ahgy is írta, hogy gyakori hiba Asus-oknál, hogy pl. elpukkannak a FET-ek, amik mellesleg ezen a lapon nincsenek is hűtve...
[ Szerkesztve ]
-
brugo
aktív tag
Melyik alaplap csipkészlete fogyaszt a legkevesebbet ? lehet Intel vagy AMD (normális müködésre gondolok nem húzásra )
-
Taifa Díaz
őstag
válasz audi100td #13156 üzenetére
Akkor nem nagyon fogom emelgetni az fsb-t az Asus M3A78-EM-ben Ráadásul a 425 W-os Hiper tápomat se nevezném erőműnek a PhenomII X4 mellé Plusz még hajtania kell egy Sapphire 4870 Silent Efficiency-t is Lehet, hogy kénytelen leszek beruházni új tápra is Valami olyan kell, ami szép hatásfokkal adja a teljesítményt áganként
-
lsc
nagyúr
válasz fondorlatos #13158 üzenetére
30 ezerig egy 4830, 40-ig egy 4850, 50 körül 4870 . A 30-as jó 16xx-ig, még jobb a 4850, 19xx-hez már kell a 4870 . A procit tuningolni kellene 3 giga környékére /nem ártana egy hűtő/, az összeállítás szerintem jó .
Az élet kegyetlen .
-
fondorlatos
aktív tag
Véleményeznétek az összeállítást?
Minden tanácsot szívesen veszek.Intel e5200
GA ep35-ds3
2x2 GB CSX CEC kit
Corsair CX400
WD 3200 AAKSVGA-t nem tudom, de mindenképp fontos lenne a hűtése halksága.
-
78zolika
senior tag
válasz Taifa Díaz #13155 üzenetére
Éppen följebb tárgyaltuk hogy 30 ezer alt nem érdemes Asus venni Inkább vegyél Asrock lapot ASROCK A790GMH/128M 23000 Ft nagyon jó kis lap
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Taifa Díaz #13153 üzenetére
Az a gond ezzel a lappal, hogy elég gyenge rajt a cpu tápellátásáért felelős rész, amúgy a 790X-DS4 is egy rosszul sikerült lap, egyiket se tudom ajánlani.
-
78zolika
senior tag
válasz Taifa Díaz #13153 üzenetére
Szerintem ha már megveted mindegy
-
Taifa Díaz
őstag
Sziasztok. Minap rászántam magam alaplapcserére, a jövőre alapozva AMD-re váltok, és kiválasztottam egy Gigabyte MA790X-DS4 deszkát. Aztán ez nem volt az üzletben, és az eladóval konzultálva megvettem ezt , spórolva majdnem 10 E Ft-ot. Ezen 780-as chipset van, de sok dologban jobban tetszik, mint a Giga lap. Egy 920-as Phenom II-t szánok bele. Milyen téren erősebb a 790-es chipset? Miben fogok hiányt szenvedni szerintetek
-
Gerisz
addikt
válasz 78zolika #13127 üzenetére
Szerintem meg nyugodtan megveheted a HyperX ramokat!
Pl az Öcsém KHX-e jobban bírja a tuningot mint az én OCZ Reaper ramjaim!
Ha meg nem tuningolod akkor is elég alacsony feszen viszik a gyári értékeket!
pl.: a 800-as CL4-es KHX 2V-on megy, míg az én 800-as CL4-es Reaper-em 2.15V-on tudja ugyan azt. -
audi100td
nagyúr
válasz 78zolika #13146 üzenetére
Tapasztalat is és sok negatív példát hallottam az olcsó Asus és MSI lapokra.
Amúgy jó az MSI meg az Asus, de tényleg csak a drágább lapjaik, ~10 évvel ezelőtt persze még nem volt ilyen borús a helyzet, csak ugye a gyártók mindent próbálnak a lehető legolcsóbban gyártani.
Az olcsóbb kategóriában a Gigabyte, Asrock, Foxconn, Biostar, J&W, Jetway lapok közül érdemes válogatni.
-
audi100td
nagyúr
válasz Europum #13141 üzenetére
PCIe 2.0 nem olyan lényeges dolog (egyelőre), P45-ös deszkából minimum egy P45-DS3-at vennék. E5200-ast meg egy bruttó 80-e Ft-os gépbe vennék, de nem egy br. 200e Ft-os összeállításba. De ha ennyire ragaszkodsz ahhoz a bolthoz, ami még csak egyáltalán nem is olcsó, a választéka is gyenge nem tudok rajtad segíteni, szerintem óriási pénzkidobás lenne ez a konfig, ahhoz képest amit én összeállítottam neked.
Azt meg már előbb is írni akartam, hogy az LC-Power táp különösen nem ajánlott és veszélyes kategóriába tartozik, FSP, Gigabyte (SuperB 460W), Corsair, Seasonic, Enermax és egyéb neves gyártók termékeiből ajánlott választani.
-
Europum
csendes tag
válasz audi100td #13135 üzenetére
Bizonyos kapcsolatok kötnek ehhez a céghez, megbizok bennük, ismerem őket, meg hát nem lenne gondom későbbi termékcserével, meg hasonlókkal. Nekem megéri innen vásárolnom, még ha kicsit korlátolt is a készlet.
PCI-Ex x16 2.0 miatt szerettem volna P45ös chipet.
Az e5200ast azért választottam mert olcsó és kezdetben, felhúzva megteszi, de majd lecserélhetem egy négymagosra, ha úgy adódik hogy marad a deszka.Az LC-Power tápról hallott már valaki valamit?
Köszi
[ Szerkesztve ]
//GA-EP45-DS3LR||C2D E5200@3.2GHz||2*1Gb DDR2@1066MHz Kingston||WDC 250Gb||Ati Radeon HD4850||LG 22" HD\\
-
Bzzz
senior tag
válasz audi100td #13135 üzenetére
És miért az Intelest választanátok?? Hisz az AMD-nél is beválogattam egy Gigásat.
Ezt a Intel GMA X3100 alaplapi videókártyát nemismerem, telepítése mennyire lesz bonyolult, nem lassítj majd le nagyon a gépet. Mondjuk semmi játék nem lesz hozzá!!!''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
audi100td
nagyúr
válasz Europum #13131 üzenetére
Nem tudod megvenni máshol? Pl. Ipon-ba, ha vidéki vagy házhoz is szállítják garanciafutárral, megbízható üzlet.
Phenom II mérföldekkel jobb mint egy E5200, ilyen procit nem vennék már 2009-ben, gondolom nem 1-2 évre tervezel.
Amúgy Phenom II-höz lehet venni DDR2-es lapot is még olcsóbban mint amit ajánlottam, csak a DDR3 időtállóbb lett volna.
Amúgy az EP45-DS3LR nem egy jó deszka, agyon van butítva, akkor már inkább EP35-DS3.
Bzzz: Ebben az esetben az Intel lapot ajánlanám én is.
[ Szerkesztve ]
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok! egy stabil alaplapot szeretnék munkára csak azt nem tudom eldönteni hogy Intel legyen vagy AMD. Lenne ittt páronként 2-2 segítenétek benne dönteni hogy melyik a jobb, internetezéshez, zene hallgatásra és office futtatására?, Semmi játékra:
INTEL:GIGABYTE GA-G31M-ES2C integrált videókari
GIGABYTE GA-G31M-ES2C OEM típusú alaplap LGA-775 foglalattal, Intel G31 chipsettel, Intel GMA X3100 integrált videókártyával, 2db DDR2 memóriafoglalattal (max 4GB). LAN: 10/100Mbps. 8db USB port
VAGY:
AMD:ASROCK K10N78M típusú alaplap Socket-AM2 foglalattal, nVidia GeForce 8200 chipsettel, nVidia GeForce 8200 integrált videókártyával, 2db DDR2 memóriafoglalattal (max 8GB). LAN: 10/100/1000Mbps /Gigabit/. 8db USB Port
GIGABYTE GA-M61PME-S2 típusú alaplap Socket-AM2 foglalattal, nVidia nForce 430 chipsettel, nVidia GeForce 6 integrált videókártyával, 2db DDR2 memóriafoglalattal (max 8GB). LAN: 10/100Mbps. 8db USB port.
Mind a 4 integrált videókaris, mert úgysem játékhoz kell, szerintetek melyik a nyerő a 4 ből, vagy a típusán belül??
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
Europum
csendes tag
válasz audi100td #13119 üzenetére
Sajna nincsen nekük Phenom II X3 procijuk :-S DDR3 a teljesitménybeli külömbséghez képest (meg a büdzséhez )meg drága (végigolvastam pár leirást tesztet), mire értelme lesz, úgyis cserélni szeretném. Lehet hogy nem látok valamit, ezért mégegyszer, nem kötekedni akarok , csak szeretném ha elmondanátok, hogy mire kell vigyázzak.
Mit szóltok mondjuk ehhez a konfighoz? Ezt raktam össze a ti meg az cég ajánlatából: (nagyjából efféle gyártóktól szállitanak, az is korlátoz...)
Gigabyte EP45-DS3LR LGA775 DDR2 PCIE 25,400 Ft
Intel Dual Core E5200 2.5GHz LGA775 800 2M BOX 16,800 Ft
Kingston HyperX 2x1024Mb Kit2 KHX8500D2K2 8,200 Ft
Gigabyte Ati RHD4850 512Mb GDDR3 37,200 Ft
Western Digital 250Gb SATA 16Mb WD2500AAKS 11,600 Ft
LG DVD-RW GH-22NS30 BK 4,300 Ft
LC Power 550W LC6550B, 12cm Fan 8,600 Ft
CoolerMaster Elite 331 (RC-331-KKN1) 9,200 Ft
22' LG 22' TFT W2261V-PF wide 2ms 20000:1 BK DVI HDMI 49,800 Ft
======================================================
171,100 FtKöszii!
//GA-EP45-DS3LR||C2D E5200@3.2GHz||2*1Gb DDR2@1066MHz Kingston||WDC 250Gb||Ati Radeon HD4850||LG 22" HD\\
-
78zolika
senior tag
válasz audi100td #13126 üzenetére
Akkor az árajánlatokkal nem foglalkozunk
AMD Athlon 64 X2 7750 Black Edition Boksz RAM CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT CL4 Táp
FORTRON ATX-400HLN aLAPLAP ASROCK A780GXH/128M
Vagy
EP31-DS3L // E5200 // HD3650 512MB SAPPHIRE /// 2GB 800 DDR2 KINGSTON HYPERX // FSP 400W
Melyik legyen ??? Bele lehet e rakni a SAMSUNG SP2004c (200 GB 7200 RPM SATA-II )HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10N
HL-DT-ST DVD-ROM GDR8164B -
audi100td
nagyúr
-
78zolika
senior tag
válasz audi100td #13123 üzenetére
Szia ! Rád bízom AMD vagy Intel Ha Intel a kor E 5200 gondoltam RAM 2 GB AZ a lényeg hogy a merevlemez SAMSUNG SP2004c (200 GB 7200 RPM SATA-II DVD IRÓ OLVASÓ
HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10N
HL-DT-ST DVD-ROM GDR8164B el fogadja az alaplap HOGY EZEKET NE KELJEN CSERÉLNI MI lenne ha AMD Athlon 64 X2 7750 Black Edition Boksz RAM CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT CL4 Táp
FORTRON ATX-400HLN aLAPLAP ASROCK A780GXH/128M Ugyanaz mint a másik csak nem tudom elfogadja e a merevlemezt a DVD írót + olvasót
A srác azóta kért árajánlatokat 2 helyről
1 ::::
Asrock G41M-le VAGY Asrock G43Twins-FullHD
// E5200 /// 2 GB DDR2 SDRAM PC6400/ 800 KINGMAX /// FSP 400W ///
2::::::
GA-31M-S2C /// E5200 /// 2GB 800 DDR2 CSX (CL5) /// FSP 400 W
EZEK ÁLLÍTÓLAG ELFOGADJÁK AMIKET NEM AKARUNK CSERÉLNI
mire fogja használni internet filmezés gyengébb játékok Keret KB 50000 - 60000 FT Ha van valami jobb ötlet várom Nekem a kettő árajánlat közül egyik sem tetszik -
78zolika
senior tag
Sziasztok !! Meg abban kérném a segítségeteket egyik ismerősömnek elszállt az alaplapja ( a kondenzátorok púposak lettek ) kb 2,5 éves volt ASrock 775i65Pe Proci Intel Pentium 4, 3066 MHz Videó kártya Radeon9600 family Ház valami codegány
merevlemez SAMSUNG SP2004c (200 GB 7200 RPM SATA-II DVD IRÓ OLVASÓ
HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10N
HL-DT-ST DVD-ROM GDR8164B Ara gondoltunk hogy a dvd iró+ olvasót + merevlemezt megtartanánk ha lehet ?? Ezért olyan dolog érdekelne ami ezeket elfogadja ne keljen cserélni A házba vennék FSP 400 tápot a többi nem tudom -
78zolika
senior tag
válasz audi100td #13119 üzenetére
Sziasztok !! Köszönetet szeretnék mondani azoknak akik segíttetek összerakni ezt a konfit A processzor AMD Athlon 64 X2 7750 Black Edition Boksz RAM CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT CL4 Táp
FORTRON ATX-400HLN Alaplap ASROCK A790GMH/128M Tegnap élőt meghozták a haverom nagyon örült neki hogy ilyen szuper gépe lett Tegnap én is kipróbáltam nagyon jó nem is rosszak az AMD cuccok Ajánlom mindenkinek Köszönet -
audi100td
nagyúr
válasz Europum #13118 üzenetére
Nincs mit, jól mennek azok a procik, alapfeszen (max. 1,425V) általában 3,5Ghz benne van a pakliban, ráadásul szorzózár mentes, ezért csak szorzót kell emelni a tuninghoz illetve a szükséges feszültséget, DDR3 meg mégis csak időtállóbb, mint a DDR2.
Szóval én magamnak ilyen konfigot vennék ennyi pénzből.
[ Szerkesztve ]
-
Europum
csendes tag
válasz audi100td #13117 üzenetére
Értem, persze, nem kötekedés, csak a alegeslegjobbat szeretném
a nettót nem vettem észre.
A memóriád szimpatikusabb, mindig Corsair fan voltam.
Ma elküldöm a konfigot a cégnek, ahol megvenném, aztán várjuk az eredményeket. Kiváncsi vagyok mit tudok elérni ebből OCvel.Nagyon köszönöm az infót!
-
audi100td
nagyúr
válasz Europum #13116 üzenetére
A Sapphire megbízható vga gyártó és a HD4830 nem sokkal gyengébb (~10%-al), mint a HD4850.
A 3 magos Phenom II-k általában verik az E8400-at, nagyon jó procik.
Az integrált vga nem tudom miért zavar, ha vga-t raksz a gépbe úgy is azt használja az alaplap.
Mint írtam nettó az ár.
Amúgy nem véletlenül állítottam össze, ennyi pénzből jobbat nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
Europum
csendes tag
válasz audi100td #13114 üzenetére
Ezzel csak az a gondom, hogz mennyire bízhatok a Sapphire-ben, meg az integrált vga-s deszkában. A 3 magos procik nem "sok hűhó semmiért" tipusúak? jók? érdemes pénzt adni értük?
Az ár, amit összedobtál az nettó? vagy bruttó?
van valakinek tapasztalata hasonló konfiggal?
specifikációkat, teszteket olvastam, de nem nagyon tudok dönteni[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz Europum #13113 üzenetére
Ha kapsz valahol /mostanában eltűnt a listákból/ corsair cx 400-at /~-5e/ vagy egy fsp 400 pnf /-10e/, ha a tuning is mehet akkor egy E5200-as proci /-15e, a gyári hűtés elméletileg elég 3 giga környékére, az már elég lenne /, videokártyát láttam nem egy helyen sapphire 4850 vapor-x-et 36 körül /annak jó a hűtése /, alaplap egy giga ep35 ds3 is elég /-3e/. Mondjuk ramból inkább kitet vennék, biztos ami biztos . Kb ennyit lehetne faragni, ez alatt kevés lenne a monitor felbontásához .
Az élet kegyetlen .
-
-
Europum
csendes tag
Sziasztok!
Rég nem frissitettem tudásomat hardware szinten, igy kicsit lemaradtam a mai cuccokról.
Szeretném a laptopomat lecserélni egy asztali konfigra, ami azt jelenti, hogy kb 170000 nettó árat tudnék rááldozni az új PC-re.
Összedobtam egy konfigot, ami nekem jónak tűnik, de picit megkéne nyirbálni, hogy beleférjen a büdzsébe, és ehhez kérném asegitségeteket, tanácsotokat.250Gb Western Digital SATA C16Mb 11,600 Ft
Gigabyte EP45-DS3 LGA775 26,500 Ft
Intel Core2 Duo E8400 3.00GHz 41,500 Ft
1024Mb 1066MHz Kingston HyperX CL5 4,000 Ft
1024Mb 1066MHz Kingston HyperX CL5 4,000 Ft
PCIE HD4850 512Mb Gigabyte GDDR3 37,200 Ft
Corsair 450W v2.2 20,800 Ft
CoolerMaster Elite 331 (RC-331-KKN1) 9,200 Ft
DVD-RW Plextor PX-810SA/T3, SATA 7,200 Ft
Acer H233HA FullHD 22" 5ms 8000:1 Crystal-Bright 49,200 Ft
----------------------------------------------------------------------------------------------
Össz 211,200 FtKöszönöm előre is!
üdv!//GA-EP45-DS3LR||C2D E5200@3.2GHz||2*1Gb DDR2@1066MHz Kingston||WDC 250Gb||Ati Radeon HD4850||LG 22" HD\\
-
kriszbon
őstag
válasz süttyő #13105 üzenetére
Mindkettő megfelelne, mint ahogy előttem is írják! A 4670 az egy kicsit gyorsabb, de drágább is kb. 22-23k a 3850/512-es(mert azt vegyél) 18-19k attól függ mennyid van rá!
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz süttyő #13103 üzenetére
Az szerintem elég jó választás, meg kb. ki is jön abból a pénzből! A vagy valami nem jó, mert az 5200-as tökéletes lesz Kevés pénzből ez a legjobb választás, ami ráadásul nagyon jól tuningolható! Csak tegyél alája egy jó vga kártyát Egyébként az milyen van/lesz
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz süttyő #13101 üzenetére
Szerintem először írd le hogy mire is szeretnéd használni, mik az elvárásaid, mert így elég nehéz ajánlani, hogy csak ennyit tudunk!
-
süttyő
tag
hy
alaplapot és procit vennék kb 30-35 e ft ért mit ajánlotok?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- általános iskolai rendszergazda
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest