- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen routert?
- Sweet.tv - internetes TV
- Microsoft Outlook topic
- Brave
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- macOS PC-re
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toth_Jani
őstag
válasz
#86564352 #3214 üzenetére
Azért ha emlékszel pár éve még a Microsoft is azon viccelődött hogy azért van az Internet Explorer a Windowsban, hogy legyen mivel letölteni a Chrome-t.
Én évekig használtam a Netscape Navigátort, majd a Firefox lekörözte, ami egyébként a legnépszerűbb böngésző volt Magyarországon, majd jött a Chrome.
Gyakorlatilag egyik sem hasonlított a másikra, de vagyok annyira nyitott az újdonságokra hogy meg tudom tanulni a használatukat, persze a Chrome-nál egy darabig zavaró volt hogy a menü teljesen máshol található, mint az elődökben, ahol valamikor menüsor volt a lap tetején. -
Toth_Jani
őstag
válasz
#86564352 #2993 üzenetére
A Firefox évekig nem zárta be, aztán jött a Chrome az már bezárta, és akkor már legyen egyforma alapon átvette mindenki.
Az említett kiegészítő annyit csinál hogy az utolsó lap bezárása után azonnal nyit egy "új lapot" kitűzve. De mint tudjuk azt is be lehet zárni, csak nem véletlen.
De most nézem tényleg nem záródik be a böngésző hiszen a kitűzött lap mindig nyitva tartja, ez szerintem nem igy volt eredetileg. -
válasz
#86564352 #2990 üzenetére
"ha egyetlen tab X gombjára mész, az bizony bezárja a böngészőt. Ez normális"
Szerintem meg nem, ha a böngészőt akarom bezárni akkor a jobb felső sarokba x-re nyomok. Ha meg a fülön nyomok x-re akkor az az alatt a fül alatt futó folyamatot azaz a megnyitott weblapot zárom csak be, ennek egyenes következménye az új üres kezdőlap.
Libreoffiszba is ha elixelem a dokumentumot akkor nem kilép a Writerből hanem azt bezárja és kapok egy üres dokumentumot.
Mindegy, tényleg nem akarok ezen lovagolni és mindenkinek más a megszokása, beidegződése, és nincs is ezzel semmi baj.
A számítógép meg a 2022-ben legyen képes ezeket az eltérő igényeket kielégíteni.
A "Don't Close Window With Last Tab" addons se véletlenül lett csak úgy, az igény hívta életre.
Sokan mások meg vígan élnek nélküle, ennyi. -
válasz
#86564352 #2983 üzenetére
Lehet érdekesek a netezési szokásaim.
Anno a hőskorba megszoktam hogy 256M ramnál max. 2-3 lap van nyitva, ez a mai napig bennem van a 16GB ramok korába is.
Meg minek 25 tab, én nem tudom át se látni.
Pl. keresek valamit, gugli, ott rákattintok arra 3-4 eredményre ami nekem kell, esetleg továbbvisz mégegy linkre. Ez eddig max. 5tab.
Ha végeztem, letöltöttem, elolvastam amit akartam és feljövök ide PH-ra vagy a Fészre akkor ami nem kell az összeset elixelem. És az utolsónál szépen bezáródik az Edge. És ez bennem van 12-15 éve, nagyon nehezen áll rá az agyam hogy:
utolsó lapot meghagyni!!!
mellényitni a PH-t vagy bármit
visszamenni az elsőre és bezárni.
Aaagyréém -
válasz
#86564352 #2977 üzenetére
Ezt a tanácsot most kapom meg kb. századszor.
Wireless egér, fotelba döglök, a billentyűzet 2 méterre.
Hogyan oldod meg? Amelyik oldalon nincs fel nyíl és 2 kilométer hosszú az oldal? Pl. linuxmint.hu és még kéttucatnyi oldal ahol a menü az oldal tetején van és csak scrollozni vagy a gördítősávot huzigálni lehet és elfogy a fotelom karfájaPl. a Yutubon sincs fel nyíl.
Nagyon praktikus feature, Opera alaptartozék és én 12 éve használom, nagyon hiányzik. -
válasz
#86564352 #2744 üzenetére
Nekem sincs gondom a szinkronizálással, ha csak 1 gépet használok. Több gép egymás közötti szinkronizációja viszont nem tökéletes. Én mindkét gépen változtatok, törlök, hozzáadok, és szeretném látni a másik gépen is a változásokat. Ez nem mindig jön össze csont nélkül. Sőt, most csináltam egy egyszerű kijelentkezést/visszakapcsolást hogy újraszinkronizáljon, erre a kedvencek sáv ikonjai újra összekutyulódtak. Eddig csak az alaphelyzetbe állítás csinált ilyet, most a kijelentkezés is.
Igen, nekem is azonnal megfordult a fejemben a mentés, amikor meglengetett az adatvesztés szele.Nem találom, hol lehet html-be menteni? Az importálás megvan, de az exportálás nincs.
-
válasz
#86564352 #2742 üzenetére
Továbbra sem működik rendesen a szinkronizálás, pedig mindkét gépemen reseteltem. A szinkronizás ki-be kapcsolását és az alaphelyzetbe állítást is többször megcsináltam. Ennek ellenére nem mindig és nem mindenben követi le egymás között a két gép változásait. De elengedtem, mert ilyenkor kikapcsolom a szinkronizálást, és visszakapcsoláskor leszinkronizálja. 8 kattintás, nem a világ, de jobb lenne ha automatikusan csinálná.
Viszont egyszer megállt bennem az ütő alaphelyzetbe állításnál, mert a kedvencekből egy csomó mappa eltűnt, benne többszáz linkkel. Megfagyott bennem a vér, de végül kiderült, nem tűnt el, csak tök más helyre rendeződött.Egy nagy káoszt csinált az alaphelyzetbe állítás, minden sorrendi beállítás ment a levesbe, összekutyulta az egészet. Igazából fogalmam sincs, mi alapján rendezte újra a dolgokat. Ráadásul sok ikon eltűnt, néhol így néz ki. Ha megnyitom a weboldalt, utána megjelenik az ikon, de most kattintsak végig többszáz linket?
-
válasz
#86564352 #2717 üzenetére
Fordítási problem solved.
Teljesen jól működik, sőt, ezzel a bővítménnyel még többet is tud a fordítás. Ezzel elhárult az utolsó akadály is, úgyhogy importáltam mindent a chrome-ból.
Kérdeznék is egyet. Apróság, de valahogy szűkebbre lehet venni a kinyitott Egyéb kedvencekben, vagy más mappákban lévő weblapok sortávolságát? A chrome-hoz képest sokkal kevesebb fér el, többet kell scrollozni, hogy a lentebbi lapokhoz elérjek.
-
válasz
#86564352 #2706 üzenetére
"kirakható előzmények ......., új lap"
Ezek szerintem vannak chromban is, de én is váltanék edge-re, ha már normális fordítót is raktak volna bele. Ez chrome esetén a legjobb google fordító, edge-ben meg szinte használhatatlan. Legalábbis pár hónapja, amikor érdeklődtem, még ez volt a helyzet. Ebben történt változás?
-
xkoti
senior tag
válasz
#86564352 #2688 üzenetére
Bár nem értem hogy aktiválta magát de akkor csak örülök
Majdnem szűz mikor feltelepítettem a win 10 szeret nagyon sok olyan dolgot feltenni ami számomra felesleges ezért 2 dolgot használtam : (Debloater Script,O&O Shtup10)
Lehetséges hogy ez a kettő esetleg problémát okozhatott az edge-nek.
edge://policy/ belül csak ezek vannak.
A profil ki bejelentkezés meg volt és az abszolut nem segített illetve az alaphelyzetbe vissza állítás se. -
xkoti
senior tag
válasz
#86564352 #2685 üzenetére
A napokban telepítettem újra a gépet.
Hivatalos windows-al amit a weboldalról szedtem le.
Esetleg közre játszik hogy a termékkulcsot nem vettem meg ?
(mondjuk az is érdekes, hogy azt írja a windows digitálisan aktiválva van )KunEmber: Ezért is kérdezlek titeket mert most ezt így nem tudom felfogni
-
Buckey
őstag
válasz
#86564352 #2653 üzenetére
Kipróbálta amit írtál, igen, a kedvencek gomb megnyomásakor másodperces késéssel jönnek elő a könyvjelzők.
És igen, jól írtad, olyan darabos, mintha lefagyna a kép.
Hogy javítanak-e ezen valamit? Nem hiszem. A windowson sem javítottak, én ezért is kukáztam (arra már nem tudtam rábeszélni). Érdekes, a Linux Mint kb. 2 éve hibátlanul működik. A cégnél win10 van (ahol elvileg hozzáértő csapat mókolja), de annak mindig van valami nyűgje.[#2654Toth_Jani] , privát ablakban is próbálta, ott is olyan, mint a simában. Reklámblokkolók kikapcsolva, letörölve, YouTube fizetve, így oda nem kell blokkoló, de nem javult meg.
A Firefoxnak meg nem számít a reklámblokkoló, ott jó. -
Buckey
őstag
válasz
#86564352 #2550 üzenetére
A könyvjelzőbe tétel jó ötlet.
Ezt a telex.hu-t még nem láttam, majd berakom ezt is.
De akkor marad a kérdés. A Firefox Quantum ennyivel jobban megbirkózik a scriptekkel? Illetve más oldalakon nincs annyi script, mint az Index oldalán? Vagy az Index nincs optimalizálva, és a "jó van az úgy" elvet érvényesítik? -
ledgeri
nagyúr
válasz
#86564352 #2533 üzenetére
DISM-mel futottam köröket a halálok miatt, még 2004-en.... annyit is ért arra.
Belakott rendszermentésem meg van, csak már jópár hetes. Azt visszaállítani is macera -mi változott, mi nem, mit másoljak, mit nem... Meg valahogy a macrium is hiányol egy win-componenst, mikor a kis boot, meg lemezrendszer tisztázó progiját írná ki, amivel helybetehető az image felrakása után, mert miért is működne pl az..És ez nem egy junk rendszer hiába is tűnhet ebből annak, és csak februári telepítés, akkor is 0-ról lett rakva. Majd csak beáll a win 10 rutinom, hogy mit szabad, és mit nem (csinálni, elvárni).
-
ledgeri
nagyúr
válasz
#86564352 #2525 üzenetére
Ez már csak búcsú-rant
Minden ment.
Jött a 2004-es win 10 "már elérhető, töltsd le". Letöltöttem.
Kékhalálok.
Vissza a 1909 OS visszaállítással.
Edge megszűnt működni....
És globális szinten -nem mondandód alapján, csak mint alap felhasználói élményem- ^^"én" vagyok a milyen^^, hogy én nem oldom meg a problémát, amit nem én kreáltam, de ha pl a helpre kattolok, akkor alap dolgok jönnek, ha ticketet írok bot fogad kb 2 körben, ha nem többen... Ha meg mindent megpróbáltam akkor meg csak az OS reinstall marad.... mert mindent ennyire egybeintegrálni "a felhasználói élmény javítását szolgálja"...Hát ez van, ezt kell szeretni...
Azért örültem, hogy maradt az IE, mert a Chromium alapuakból hiányoznak olyan funkciók amiket pl FF-ban használtam. OK, hogy az IE-t is csak akkor indítottam, ha valami eltört FF alatt... de kb 1 oldal ami eddig így jött szembe. De hát ez is kikerült a kezeim közül. És lényegében a gugli győz...
No mindegy.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
#86564352 #2523 üzenetére
Azért egy OS reinstall, meg babrálás, azért mert egy böngésző nem megy, picit már sok...
A felhasználóst megpróbálom...-bár azért már ez is a "miért, ennyire gagyi lenne?" kategória...
Szerk: próbáltam a profilozósdit, és szintén semmi.... Akkor számomra ennyi lett volna az EDGE experience?!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
#86564352 #2518 üzenetére
Köszi!
Megcsináltam a gépházas javítást.... semmi javulás.
Megcsináltam a gépházas alapba állítást... semmi javulás.
Megcsináltam volna a linkelt cuccost: nem tudtam üríteni a mappát, mondván "bizonyos elemek használatban vannak" - mindegy rátelepítve PS-lel: semmi javulás.
Egész fenti törlős cucc csökkentett módban, majd megint powershell már teljes módban. lefut aminek kell, de először errot dob, újból CTRL+V, majd enterezve lefut aminek kell....
Semmi javulás.Másik böngésző, és minden más vígan működik.... Csak persze egy weboldal amit elérnék és FF-al nem tölt be normálisan, most így, még ezzel sem elérhető.... Még mit próbálhatnék ki még mielőtt egy chromium klónt KELL választanom?
-
xy.zsolt
őstag
-
xy.zsolt
őstag
válasz
#86564352 #2433 üzenetére
próbáltam mindkét állásban....eredménytelen
Sweet Lou 6 Látom, hogy ez a külső megoldás már jun 1. óta van....nem töri kezét lábát a MS, hogy megoldja a hibát..... -
LyonnaisFan1
őstag
válasz
#86564352 #2389 üzenetére
Lap/Proci ahol talán kereshető a bibi. Vagy egy alapos takarítás.
A táp viszonylag új 500w chieftec eco személyében, miután a másik kis híján elfüstölt egy zárlatos?! alaplapi ps2 bill csatlakozó port miatt.
Ami nekem ebben nagyon sántít, hogy ugye semmilyen bsod nincs. Csak ugye a random megfagyások, újraindulások. -
LyonnaisFan1
őstag
válasz
#86564352 #2387 üzenetére
Pff, nem is tudom hirtelen mik vannak már benne.
Ősrégibb amd-s konfig. Amúgy lehet, hogy csak tényleg az van, hogy porosabb már benne a cucc. És egy takarítás megoldhatná.
A cpu is jóval magasabb hőfokra megy fel, mint korábban, de ez akár a nyár viszontagságai miatt is lehet.
Melegebb szobahőmérséklet, nem túl minőségi gépház, jobban tud benne melegedni a cucc. -
0ttó
tag
válasz
#86564352 #2359 üzenetére
A kompatibilitásnál a Win7-et megadva sem változott, viszont a listában lévő Vista-t kiválasztva megjelent minden, majd levettem a hardveres gyorsítást az immár elérhető beállítások oldalon, ahogy írtad és működik rendesen.
A számítógépem kb. 4 éves lehet.
Intel i3, 3,5 GHz, 8 GB RAM.
A videokártya NVIDIA GeForce GTX 750 (1 GB)Ez egy böngészőhöz nem lehetne gyenge, vagy igen?
Egyébként nagyon köszönöm a segítséget.
Végre működik. Az IE 11-et sok helyen már nem támogatják.
Ide is Firefox-ból írok. -
0ttó
tag
válasz
#86564352 #2356 üzenetére
A böngésző hibájáról ebben a fórumban (#2235) már írtam, kérdeztem.
Az a gond, hogy semmi sem jelenik meg az ablakban.
Így a menüből semmit sem tudok kiolvasni.Ahogy kutakodtam eddig a neten már átirányítódtam több helyre is, elérhetőség címén pl. webes ügyfélszolgálathoz, ahol egy virtuális ügynök volt és az sem tudott segíteni (meglepő módon).
Olyanokat már többször végigpróbáltam, mint újratelepítés, 32, 64 bit-es verziók külön telepítése, újraindítás.
Fórumok, Microsoft hibaelhárítási tippek stb. olvasgatása, de ilyen hibába más még nem ütközött.
Maradt levélírás a fejlesztőnek, de úgy tűnik az sem egyszerű. -
Pierre75
senior tag
válasz
#86564352 #2311 üzenetére
"Csak azt tudom én feldarabolnám a Google-t is és a Facebookot is. Túl nagyra nőttek, túl sok mindenben benne a kezük. A Microsoft és az Apple harmadennyi dolog miatt piszkálva van."
Ahhoz egy új Theodore Roosevelt kellene, Obama-nak ahhoz se volt mersze, hogy a 2008-as világválság bankster-eit felelősségre vonja, az újabb demens felhozatal pedig hypóívó Donald-tól Biden-ig a felső 4% kiszolgálásában jeleskedik. -
xy.zsolt
őstag
válasz
#86564352 #2309 üzenetére
rólad jut eszembe...a minap ismét régiesíteni kellett a youtube-ot a kóddal amit anno még tőled kaptam. Hát úgy megváltoztatták ott a dolgokat, hogy alig találtam meg a PREF részt ahova be kellett tenni, de meglett
Egy ideje azt írja, hogy hamarosan meg fog szűnni a régi felület....lehet tudni kb mikortól? Csak mert a mai napig tetű lassú az "új" YT a gépemen....rápróbáltam, ezért is kellett ismét régiesítenem.
-
Pierre75
senior tag
válasz
#86564352 #2271 üzenetére
Győzött a kíváncsiság, így amikor az win update fel akarta rakni, engedtem. YT videó cpu-használat szempontjából ahogy írtad is a régi edge és a chrome között van. A régi edge 10-15%-kal kevesebb cpu-val beérte, de minden más szempontból felhasználóbarátibb az új edge.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest