- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Brave
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- macOS PC-re
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OpenMediaVault
- Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Toth_Jani #3215 üzenetére
A Chromium alapvető tulajdonsága szerintem, hogy a jobb szélen a menü elérhetősége található. Akkor magára valamit adó tervező nem rak oda egyik napról a másikra egy kikapcsolhatatlan böszme Bing gombot.
Mintha a frissítés gombot a címsor jobb oldalára tennék, mert újdonság. -
törölt tag
válasz
Toth_Jani #3212 üzenetére
Hát elég sokan is reklamáltak, amikor a Windows 11 megjelent csak alul lehet a tálca például. Vagy az egész Windows 8 sztori.
De mindegy is, ez a chatbot böszme Bing gomb a Chromium "szabvány" 3 pötty menü helyére eléggé rikító és zavaró. Nem a kíváncsiság volt az első reakcióm, hogy próbáljuk ki, hanem az fúj.
Pedig amúgy még használnám is, ha normálisan oldották volna meg. Például új lapon, vagy jobb klikk menüben, vagy design-ba illő ki és bekapcsolható gombbal mint amilyen a Collections is.
Érdekes amikor a Chromium Edge restart történt, akkor miért nem kerestek új nevet is az UWP Edge után. Hogy az emberek ne gondolják ez még mindig az elbukott projekt. Szóval amikor kellett volna változtatni, nem változtattak, amit senki nem kér azt viszont erővel tolják user arcába. Csoda, hogy még a keresőmotort engedik cserélni.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #3209 üzenetére
Türelmesebb vagy nálam, én ahogy megláttam rögtön keresni kezdtem a kiirtás menetét.
Most újra jó az Edge, a regedit trükk megoldotta. Engem annyira nem izgat a Microsoft privacy policy, hiszen egyébként is Windows, akkor már mindegy, legalább a Google Chrome-ot ne kelljen használni. Pedig jól sikerült az Edge, a Safari után számomra legjobb böngésző: olvasó nézet, követésvédelem, PiP videó, gyűjtemények, alvó lapok, lapcsoportok, PWA, screenshot és fordító, nagyon smooth scroll tehát sok hasznos funkció beépítve. Tényleg csak egy kiegészítőt használok. (adguard)
Kellemetlen, hogy ajánlottam másoknak próbálják ki Chrome helyett, mert jobb üzemidő laptopon, és milyen jó funkciók, aztán hirtelen a Microsoft úgy dönt elkezdi a "zaklatást" töltsék le mobilra is, Bing és chatbot erőltetése. Nagyon nem szeretném, ha elrontanák ilyen bloatware hülyeségekkel. Mert a többi Windows böngésző nem annyira jön be. A Brave-ben is vannak dolgok, a Firefox lassú és scrollnál is elvérzik, a Chrome-ot hagyjuk.
Így inkább küzdök regedit trükkökkel, hogy az Edge normális maradjon.
-
törölt tag
válasz
Toth_Jani #3210 üzenetére
Mert odarakták a 3 pötty menü helyére.
Mert gagyin néz ki, nem illik a stílusba.
Mert hover automatikusan jön a panel.
Mert erőltetik úgy, hogy csak regedittel lehet kikapcsolni.Nem jó dolog, ha Chrome és Edge kapcsán gyakorlatilag az a választás Google vagy Microsoft bloatware-t akarsz. Hétköznapi user meglátja ezt az arcába tolt hülyeséget, a mobil app erőltetést és menekül vissza Chrome-ra, amit legalább megszokott és nem változik annyira állandóan. Apple-nél marad a Safari, nem fogom leszedni rá az Edge-t, Windows-on ha még folytatják ezeket a hülyeségeket, akkor Brave jobb híján. Vivaldi nem jó és sajnos a Firefox nekem nem tetszik.
Ha még a Microsoft cikkekből élő tech újságírók is azzal kezdik használj inkább Brave böngészőt:
Tip: Remove the Bing Button from Microsoft Edge 111
Let me be very clear. No one—no one—should use or trust Microsoft Edge, it is to Microsoft what Chrome is to Google. -
törölt tag
How to disable Bing button in Microsoft Edge
Regedit:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\MicrosoftMicrosoft mappán jobb katt, új kulcs, legyen a neve Edge, válaszd ki baloldalon. Jobbra üres területen jobb katt új 32 bit DWORD és legyen a neve HubsSidebarEnabled (értéke nulla)
Edge-ben nyisd meg: edge://policy
és katt reload policiesVagy majd vársz frissítésre, majd tesznek be gombot is pár hét múlva.
-
törölt tag
Microsoft will soon let you turn off the Bing button in Edge with a single click
Na azért... de erre várni kell májusig, aki nem akar registry-ben mókolni. Bár én megcsináltam egy perc alatt és helyre is állt a rend a leírás alapján:
How to disable Bing button in Microsoft Edge?
A Microsoft nem bírja ki, hogy ne rakjanak bloatware-t a programjaikba. A Windows és az Edge is hányás default módban.
-
törölt tag
válasz
Harbinger85 #3193 üzenetére
Próbáld sync off és visszakapcsolni.
-
törölt tag
Edge is about to get way more aggressive with recommended content and annoying UIs
Utóbbi időben tényleg kezd sok lenni a default bloatware, ahhoz képest az elején milyen minimalista böngésző volt.
-
törölt tag
válasz
Jack Oneill #3128 üzenetére
Döntő többségében semmi hátrány, de néhány oldalt el tud törni. Ha belefutsz valamibe, jusson eszedbe ez a beállítás. Ha amúgy van adblocker és abban követésvédelem lista, akkor az Edge saját opciója maradhat kiegyensúlyozotton.
-
törölt tag
Version 106.0.1370.52 (Official build) (64-bit) [kép]
-
törölt tag
Az még a szerencsésebb eset. Pakold vissza.
100% nem bízom a felhőben, ezért mindig exportálom HTML fájlba is a kedvenceket, bármi van vissza tudom rakni ahogy volt.Engem most az zavar, valamelyik mostani frissítéssel a vissza - előre gombok viselkedését megvariálták. Ha csak simán vagyok egy oldalon, akkor nincs előre gomb, ami logikus hiszen még nem mászkáltam a honlapon, viszont bosszantó mert ezzel a frissítés gomb odébb csúszik. Az egeres kezem memóriából szinte pixelre pontosan tudja mi hol van és így ez bukta.
Sokkal jobb ha minden gomb fixen a helyén van, és ami nem érvényes a helyzetben az inaktív. -
törölt tag
-
törölt tag
Ki kell kapcsolni mindenféle ajánlót a beállításoknál és akkor szép tiszta: [kép]
Ennél éppen jó, viszont találkoztam én is a jelenséggel a napokban. Lassan vagy egyáltalán nem irányít át. Várjuk a következő frissítést. Azért nem tűnt fel nekem, mert általában középső gombbal nyitom a találatokat. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #2992 üzenetére
Valószínűleg az volt a Chromium fejlesztők elgondolása: user bezárja az egyetlen fület, akkor nem akar netezni már. (amúgy a Firefox is így csinálja) Ha akar még netezni, miért kattint bezárás gombokra, ahelyett címsorba írná a következő címet, vagy kedvencek sávon kattintana valamire és felülírja a már nem kívánt tabot.
Az említett kiegészítő milyen pluszt ad, ha a gyári új lap kitűzés funkció megoldja a problémát? Csak kérdezem, nekem mindegy ki hogyan netezik.
-
törölt tag
Bővítményekkel egyébként mindig óvatosan adatvédelem szempontból, ha gyárilag is ki lehet tűzni egy üres lapot, akkor ugyanerre a célra minek telepíteni pluszban egy kiegészítőt hozzáférési engedélyekkel?
-
törölt tag
Ez ma már nem annyira probléma. Ha a gyakoriak közt van 20-30 oldal amit rendszeresen látogatok, minek a csiki-csuki?
Nálam most kb. 40 lap van nyitva, pedig semmi különös témába nem merültem bele. Az Edge altatja az inaktívakat. Ha elszáll a gép helyreállítja és egyébként is be van állítva onnan folytassa ahogy abbahagytam. Csak azt zárom be, ami már nem kell. Pl. új ablakban vagy privát módban rákeresek valamire, több linkről összejön 10 oldal, belemélyedsz a Wikipediába stb. akkor azt az ablakot bezárom vagy hasznos egy tabon jobb klikk menü jobbra lévők vagy összes bezárása. Tab group is hasznos funkció, gyűjteménybe elrakni, a pin/kitűzés tab is.
A beidegződést értem, viszont alapvetően ne lepődjünk meg, ha egyetlen tab X gombjára mész, az bizony bezárja a böngészőt. Ez normális. Szerintem egy új lapot tűzz ki, azon kicsiben nem lesz X gomb így nem tudod véletlenül se bezárni. Kivéve, ha olyan beidegződés is van, hogy középső gombbal szoktál bezárni.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #2982 üzenetére
Érdekesen netezel!
A bezárás gomb hát bezárja, mi mást csináljon szegény? Beállításokban rakd ki a Home gombot és azt nyomkodd, az való arra.
Azt is lehet, hogy pl. van tíz oldalad, nyitsz egy új lapot, jobb klikk rá, többi bezárása és akkor csak az egy db új lap marad. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #2978 üzenetére
egér középső gomb és gyorsan felhúzod
programozható egér egyik gombra rárakni
valamelyik mouse gestures kiegészítőt telepíteni(elsőre is írhattad volna, hogy nem bill. előtt ülsz)
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #2975 üzenetére
Billentyűzeten Home gomb felugrik az oldal elejére, az End az aljára.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #2971 üzenetére
Ha valami az Edge kiegészítő áruházban nincs fent, viszont a Chrome áruházban igen, akkor az megy Edge alatt is. Csak engedni kell a külső áruházból származó bővítmények telepítését, megkérdezi amikor a Chrome Store-ben nézelődsz, vagy Edge kiegészítők lapon is van egy kapcsoló rá.
-
-
törölt tag
Kiegészítőnél nekem is kiszürkült. A kedvencek, előzmények, gyűjtemények stb. gomb továbbra is elrejthető. Legfrissebb stabil verzió. Bug vagy feature? Biztonsági okból szem előtt legyen minden aktív kiegészítő? Vagy elrontottak valamit egy frissítéssel, mert mostanában lett ilyen.
-
törölt tag
Windows-ra szerintem a legjobb böngésző, régóta csak ezt használom. Mobilon Safarizok.
-
törölt tag
Frissült az Edge, Version 95.0.1020.30
Jobb klikk menübe stb. behozták a Windows 11 féle nagy sorköz, nagy betű stílust. Nekem nem tetszik, így lehet visszacsinálni:edge://flags/
megkeresni ezt: Enable Windows 11 Visual Updates
erre állítani: disabled
böngésző restart -
törölt tag
válasz
Krisztianby #2888 üzenetére
Chrome áruházban rákereshetsz font changer vagy hasonló címszóval, persze csak ha jó véleményeket találsz róla, mert lehetséges csak böngészési adatokat gyűjt a kiegészítő. Másik félmegoldás az említett böngésző beállítás és remélni az adott oldal tiszteletben tartja, vagy másik félmegoldás lehetőség Edge olvasómódban lehet pl. Calibrire állítani és betűméretet változtatni:
Vannak még külön olvasómód kiegészítők több funkcióval:
5 Best Chrome Reader Extension For Reading Articles Online -
törölt tag
válasz
Krisztianby #2880 üzenetére
Erőltetni szerintem nem lehet. Beállítások, megjelenés lap alján betűknél beállíthatsz mást, de írja nem biztos a weblap tiszteletben is tartja.
Alapértelmezett PDF olvasónak beállítod az Edge-t.
Amit gépről néznél PDF fájlt azon jobb klikk, megnyitás ezzel és Adobe.#2882
Passz, az insider verziók használata ezzel jár. -
törölt tag
válasz
Toth_Jani #2843 üzenetére
Edge frissítéssel érkezett.
Microsoft Edge Version 92.0.902.67 (Official build) (64-bit)Új lap oldal bal alsó sarkában jelent meg ma a OneTrust ikon.
Rákattintva beállítottam csak a szükséges sütik, többi tiltva. Így csak az zavar ronda és túl nagy, ezt a fogaskerék mellé is lehetett volna tenni diszkréten. Plusz a Google Chrome-mal ellentétben a Microsoft pozícionálhatná az Edge-t úgy, nem gyűjtenek annyi adatot.Egyelőre úgy vettem észre, ha egy új lap oldal már nyitva, akkor a továbbiakra már nem teszik ki. Félmegoldás egyet pinnelek, aztán a többinél már nem jön elő.
A másik mostanában újdonság, a harang értesítés ikon a hírekről. UK angol nyelv és tartalom volt nekem eddig beállítva:
Kikapcsolhatatlan.
Hiába nyomtam ki a tippeket, erre az nem vonatkozik:
Viszont ha átállítom a nyelv & tartalom részt international english-re, akkor már eltűnik a harang. És persze változik a háttér, mert régiónként más.
Talán a OneTrust pajzsikon is ilyen, hogy csak adott nyelven jön elő, vagy mindenkinek tolják? Vagy csak A/B teszt? Következő frissítésnél kiderül. -
törölt tag
válasz
gyemipapa #2810 üzenetére
Chromium alap miatt mennie kell a Chrome kiegészítőknek Edge alatt is.
Edge új lap fix, pár dolgot tudsz személyre szabni menüben [kép]
vagy felraksz egy új lap kiegészítőt
ha a home gombot bekapcsolod arra tudsz tetszőleges url-t tenni -
törölt tag
válasz
liszi70 #2743 üzenetére
Valami nagyon félrement ott. Chromium Edge óta nincs gondom a szinkronizálással, UWP Edge-nél volt néha. A favico majd frissül ahogy használod az oldalakat. A kedvenceket én HTML fájlba is exportáltam, ezzel védve vagyok ha valamit elrontanak a felhőben. Biztonsági mentés nélkül nem is állnék neki buherálni semmit.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #2741 üzenetére
Mindegyik gépen állítsd le a szinkront és resetelj mindent. Azzal nem sokra mész egyik gépről a másikra viszed az elkavart beállításokat. Microsoft fiók weblapon eszközöknél is van egy szinkronizált adatok törlése a felhőből gomb, bár az inkább Windows dolgokra vonatkozik, viszont a régi Edge esetében arra is vonatkozott. Egy próbát megér, hátha beragadt neked valami a felhőben.
-
törölt tag
Microsoft Edge's new Shared Links feature is another reason to ditch Chrome (windowslatest.com)
Múltkor más gépén Chrome elé kellett ülnöm, nem használtam régóta és szabályosan meglepődtem mennyire fapados. Nincs olvasónézet, gyűjtemények, web capture, felolvasás, kirakható előzmények és kedvencek gomb, új lap milyen sivár a klassz fotókkal váltakozó Edge-hez képest.
-
törölt tag
Nem tudom melyik frissítéssel, végre megoldották amikor kedvencek menüt lenyitom és középső kattintással nyitogatom az oldalakat, már nyitva marad a panel és lehet válogatni tovább.
-
törölt tag
"ezért 2 dolgot használtam : (Debloater Script,O&O Shtup10)
Lehetséges hogy ez a kettő esetleg problémát okozhatott az edge-nek."Bingó. Mindig ezekkel a felesleges, ártalmas szarokkal cseszik szét a rendszerüket az emberek. Csináld vissza amit csináltál ezekkel, vagy tiszta telepítés és akkor jó lesz az Edge is.
Képedről látom a tweaker progid false értékre tette, azaz letiltotta a címsor kiegészítést, ezért nem tudtál normálisan keresni. Ezeket csináld vissza. Nálam nincs semmilyen policy. Viszont ki tudja még mit barmoltak el a tweaker progik a Windows-ban, egyszerűbb tiszta telepítést csinálnod. Vagy pedig egy hónap múlva a következő problémánál emlékezz használtál ilyen csodaprogramokat és azért nem megy valami.
(Win aktiválás azért volt automatikus, mert vagy BIOS-ból kiolvasta vagy digitális licence Microsoft fiókkal belépéskor)
-
törölt tag
Ha aktiválva van, akkor jó. Szűz Windows? Ha van fent valamilyen "optimalizáló" tweaker program, külső antivirus, azokat nézd meg, távolítsd el. Itt a problémád rákeresve, itt külső védelmi program miatt. New Edge: "Your browser is managed by your organization"
Ha nincs semmi ilyen program, és az Edge publikus ágon van naprakészen 88 verzión, akkor címsorba
edge://policy/
mutat valamit?
Profiloknál is nézz körül. Ki-bejelentkezés esetleg. Van másik gép is, lehet onnan szinkronizálás közben valami gubanc lett.Előbb írt böngésző alaphelyzetbe állítás?
-
törölt tag
A képednek ahol vagy, nincs köze a böngésző címsorához, ez webshop rendeléskor szállítási címek megjegyzéséről szól.
A címsor gépelés kiegészítés: [kép]
beállítások
adatvédelem, keresés és szolgáltatások lap alján címsor és keresés és ott kapcsold be"szervezet kezeli" céges gép? le vagy korlátozva?
-
törölt tag
Microsoft Edge 88 Privacy and Security Updates - Microsoft Edge Blog (windows.com)
Microsoft Edge offers a built-in strong password generator that you can use when signing up for a new account or when changing an existing password.
-
törölt tag
Panos Panay lett nyáron a Windows főnök, az a célja az emberek szeressék is a Windows-t használni, ne csak szükségük legyen rá. Talán vele lassan lesz valami. Hiszem, ha látom természetesen. 2012 Win8 óta számolva lassan egy évtizede szarakodnak a Windows-zal, mi legyen az irány, milyen design legyen, folyton újrakezdik, minden félkész, egy normális képnézőt nem tudtak kiadni ennyi év alatt! Kisebb-nagyobb bugoktól a napi kényelmetlenségekig. Nem jó használni, na. Csak muszájból. PC gamer nem vagyok, arra ott a konzol.
Eddig nem éreztem megéri otthoni általános netezős gépnek egy Apple gépet venni, mert a Win PC előnye kevésből is lehet jó vasat venni (Ryzen ár-érték arány), viszont a Windows probléma... Linux nálam nem jöhet szóba, Hackintosh móka se nekem való, így marad az Apple célkitűzésnek. Kb. újévi fogadalom elkezdek félretenni egy Mac Minire vagy Macbook Airre jövőre jó lenne megvenni, iPhone-nal menne szépen a kettő szinkronban, bár a covid őrületben nem szívesen adnék ki 300-500 ezret új gépre, amikor netezni, fotókat, videókat nézni, lehet a Windows masinán is. Csak a Microsoft nagyon igyekszik még ilyen alap dolgokat is elrontani.
A Mac OS-nek is van sok hülyesége, csak a nagyságrend nem mindegy és ott legalább amit lát user van valamilyen egységesebb elképzelés a felhasználói felületben, és nem használhatatlan gagyik a gyári programok. Bár most a Big Sur kiadással ott is képesek voltak a Safari böngészőt scrollozás-akadás buggal kiadni. (bétában már javítva) Ott is YT-ot említik sokan, ami felveti a kérdést a Google is elmehet a búsba, hogy ami nem Chrome azon direkt szar minden termékük.
-
törölt tag
Az is ciki, hogy az új kedvencek gombra az új panel némi spättel jön elő. Le is szoktam róla, kedvencek sáv még gyors, mert az maradt a régi technika. A Collection panel is egyre lassabb!
YT 90% csak cinema nézetben szoktam, igazad van tényleg észrevehető a teljes képernyős átmenet olyan... darabos?
Talán javítanak ezeken majd. Vagy nem.
Pedig az elején milyen jól indult, cikkeztek arról a Microsoft mennyi Google cuccot kiszedett a Chromiumból, milyen pörgős, kisebb terhelés, most elkezdik belerakni a Microsoft megoldásokat és akkor lassabb és bugosabb lesz?
Jobb klikk menübe bekerült teljes weboldal screenshot, ez tetszik.
-
törölt tag
válasz
junior11 #2645 üzenetére
Nem képzelődsz:
Edge chromium v.88 slow page load : Windows10 (reddit.com) -
törölt tag
Kijelölt szóra jobb klikk menübe bekerült search in sidebar, tetszik.
-
törölt tag
Az érdekes a kedvencek panelnél, hogy CAN és DEV változatokból ez hogyan jött ki ebben a formában a stabilra? Win10-nél megszoktam kiadnak mindent normális teszt nélkül, majd később javítják (vagy nem) alapon, azért az Edge csapat eddig precízebb volt. Pedig egy hónapja még DEV csatornán egy fejlesztő nyugtázta redditen a hibát. Mégis kiadták így.
-
törölt tag
válasz
Jack Oneill #2582 üzenetére
Ráadásul az új panelen nincs a kicsi alsó-felső nyílak fölé vitt egérrel autoscroll se, ahogy eddig. A félmegoldásnál ez is jó szerencsére.
-
törölt tag
Frissült az Edge és a kedvencek gombnál az új panel most nagyon lassan nyílik meg. Másodperceket kell várni, ez így használhatatlan. Amíg javítják félmegoldásként állandóra tettem a kedvencek sávot és annak a sor végén a nyílból azonnal lenyitható a többi.
-
törölt tag
-
törölt tag
"Olyan kérdésem lenne, hogyha először/frissen megnyitom az [index.hu] oldalt, majd a [!B Címlap] -ot, akkor egy ideig nem lehet az oldalt görgetni."
Érdekes. Index-ről B címlapra tényleg reprodukálható akkor ha az index még nem töltött be, de már nyitom a B címlapot is. Két nehéz, hosszú, scriptekkel, reklámokkal teli oldal, így nem meglepetés. Ha megvárom az index teljesen betöltsön és akkor kattintok a B címlapra, akkor lehet rögtön görgetni. Közvetlenül a B címlap linket megnyitva szintén nincs probléma. Szóval tedd ki ezt könyvjelzőbe, ne index-ről kattints át rá. Egyébként telex.hu
-
törölt tag
válasz
ledgeri #2531 üzenetére
Hát admin powershellben próbálhatsz még egy parancsot:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Hátha kijavítja ami a 2004 -> 1909 rollback során elromolhatott.
Hiába drasztikus a Windows tiszta telepítés, gyakran mégis kevesebb idő a hibakeresésnél. Amennyi idő elmegy a különböző javítások próbálgatására.
Azt is lehet amikor van egy jól működő, belakott rendszered, hogy lemezképbe lementeni és akkor gond esetén egyszerűen visszaállítható a jó állapot.
-
törölt tag
válasz
Toth_Jani #2529 üzenetére
A Manifest v3-ra gondolsz? Azt a reklámblokkolók topikban beszéltük: [link] [link] [link]
A lényeg, egyáltalán nem arról van szó a Google vagy a Microsoft tiltaná a reklámszűrőket. Csak a kiegészítő készítőknek alkalmazkodni kell az új biztonsági szabályokhoz, nem kapnak már mindent szabad csinálniuk engedélyt, a szabály darab limitet pedig ki lehet kerülni több részre bontott listákkal. -
törölt tag
válasz
Toth_Jani #2526 üzenetére
Ő el akarja kerülni a Chromium alapú böngészőket. Így gyakorlatilag Firefox, UWP Edge, IE a választék. Utóbbi kettő (főleg IE) már nem ajánlott.
Nem használok Chrome-ot, de a Chrome Web Store-ban ott van pl. az Adguard kiegészítő. Milyen tiltás? Ha a Nano Defender és Nano Adblocker tiltására gondolsz, az azért történt mert a fejlesztő eladta őket és az új tulaj kártékony kódot rakott bele. A Google jogosan törölte. [link]
-
-
törölt tag
válasz
ledgeri #2517 üzenetére
Settings/gépház appok részen válaszd ki, advanced options és reset gomb. (vagy powershellben reinstall)
Másik böngészővel jó? A kapcsolattal minden rendben? Másik DNS esetleg. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
xy.zsolt #2475 üzenetére
Screenshot? Nem egészen világos a probléma számomra.
Nálam ha magnet link, megkérdezi az Edge, hogy qb nyitná kattintok tegye. Ha torrent fájl letöltöm rákattintok és indul a qb. Nézd meg a qb magnet és torrent fájl társítás rendben van? Esetleg reseteld az Edge-t is.
-
törölt tag
válasz
Toth_Jani #2472 üzenetére
Hányas Windows van neked? Nálam 2004 build naprakészre frissítve. Beépített Defender van csak és Ublock Origin ezeknek nem lehet köze hozzá, kikapcsolt UO mellett is csak a CTRL + V működik privát ablakbl másolt szöveggel, az új WIN + V nem.
2004 gyanús nekem, mert szerintem ezt 1909-nél is észrevettem volna már.
-
törölt tag
Újabb furcsaság:
be van állítva Windows-ban a több tárhelyes vágólap WIN + V
Edge privát ablakból ha másolok több szöveget, és máshol beilleszteném kidobja üres a vágólap [kép]
hagyományos CTRL + V jó, persze az csak a legutolsóra
Szerintem az új Win + V módszernél a képen jelzett kis UWP vágólap app nem tud kommunikálni a böngészővel, ha privát ablakról van szó. Ha normál ablakban másolok ki három szöveget, és máshol úgy WIN + V akkor rendben megjelenik mindhárom beillesztési lehetőség [kép]
-
törölt tag
Netflix Error Code D7353-5101
Ráfrissítek és elindul rendben. Rákeresve gyakori probléma és Edge-hez kötődik.
-
törölt tag
válasz
junior11 #2463 üzenetére
Ahhoz is van sztorim: régi Edge-ben réges-régen kitörölt favoritokat is lehúzott felhőből az újba. Gondolom örüljek csak plusz takarítás és nem fordított a bug, hogy nem húz le olyat ami kéne. Nem is bízok bennük soha, fájlba is exportálom mindig a kedvenceket. Felhőben a Onedrive felületén érthetetlen miért nem csinálnak egy részt, ahol látszik mi van szinkronizálva, ne csak így valami valahonnan jön.
-
törölt tag
Érdekes: 2004 telepítővel clean install, majd check for updates gombbal naprakészre frissítve és a Windows Update mégsem cserélte az UWP Edge böngészőt az új Chromium Edge-re. Pedig korábban azt írták valamikor nyár közepétől már teríti a WU automatikusan.
UWP Edge megnyitásakor persze jött a Chromium letöltési link. Csak a WU-nak kellett volna intézni már, nem így manuálisan.
-
törölt tag
válasz
xy.zsolt #2436 üzenetére
Hát publikusban jobb, hogy nem elérhető. Éppen azért, amit a kiírt üzenet mond. Fejlesztői eszköz, fejlesztőknek szól, akikről feltételezik tudják mit csinálnak. Elég probléma így is a Chrome, Firefox áruházban az automata review process-en átcsúszó káros kiegészítő, vagy ami legitből lesz rouge menetközben és adatokat lop, továbbít.
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló #2415 üzenetére
Régóta nem használtam már a Firefoxot, igazából Chromium sajátosság lehet ez, hirtelen én se találtam beállítások között ilyesmit. Flags alatt sem. Eszembe se jutna végül is, mert régóta a füles böngészés a divat.
Esetleg kiegészítőt keress rá, hátha akad.
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló #2413 üzenetére
Jobb klikk a linken és megnyitás új ablakban. Vagy nyomsz Ctrl + N és írod a címet.
-
törölt tag
Szerver oldali változtatások ezek, az új lap tulajdonképpen egy weboldal. Az ikonok kerete átlátszó lett és valóban egy kicsit lejjebb vitték a sort. Nekem hasznos még balra fent a pöttyös menü ahonnan elérhetőek a Microsoft szolgáltatások. (outlook, onedrive, office online...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest