- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- eBay
- Disney+
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
válasz concret_hp #33493 üzenetére
Ha pengetni kell a csomó adót, az azt jelnti, hogy nyereséggel zártad az elmúlt 4 hónapot, szóval van jó oldala is Meg nem is most kell csengetni, hanem majd csak egy év múlva az éves adóbevallással.
Nem tervezek mostanában TBSZ-t megszüntetni, de azon már gondolkodtam, hogy hogyan lehetne optimalizálni. A legtisztább az lenne, ha eladnék mindent róla, és csak a pénz marad, de a pénz (deviza) visszautalásának van díja, míg az értékapapír transzfernek bankon belül nincs. Úgyhogy ha ez így marad, akkor hagyni kell értékpapírban, és majd veszteségesen eladni , hogy ne legyen adó, vagy nyereségben, és figyelni, hogy jól számítsa a bank az adót.
-
Szmeby
tag
válasz concret_hp #33473 üzenetére
Ha nem bántás, akkor elárulod (akár egy példával), hogy hol értelmezi félre? Engem is érdekel.
Mert ezekszerint azt mondod, hogy nincs különbség a kötvény tartás és a kötvény etf tartás között, mindegyik ugyanakkora hozamot hoz.
Függetlenül attól, hogy amíg egy gyenge kötvénynél megtehetem, hogy hagyom lejáratig kifutni, az etf-nél (egy kisebb eladási hullámban) kényszereladás fog történni. Ami - cáfolj meg, ha nem így van, de - időarányosan kevesebb profitot hoz, mintha hagyom kifutni.szerk.: Vagy az a profitveszteség nem számottevől, mert eloszlik a sok befektető között?
[ Szerkesztve ]
-
bernel
tag
válasz concret_hp #33471 üzenetére
Természetesen beépül, de a lejárathoz közeledve egyre közelít a kötvény árfolyama a névértékéhez. Vagyis az adott kötvényrész árfolyama mutathat kevesebbet a futamidő alatt, de a kifizetéskor az etf megkapja a teljes tőkét + a kamatokat. Ha viszont likvidálnia kell a futamidő alatt alacsonyabb árfolyamon a kötvényt, akkor az, amit elbukik ezen, permanensen beépül az etf árfolyamába.
[ Szerkesztve ]
-
bernel
tag
válasz concret_hp #33469 üzenetére
Az árba úgy épül be, hogy csökkenti azt, nem? Mármint ha adott esetben idő előtt kell eladniuk, rosszabb árfolyamon, akkor az az etf-nek veszteséget okoz. Míg ha te magad tartod a kötvényt, akkor tarthatod lejáratig, és megkapod a teljes összeget + kamatokat, és kevéssé érint, hogy közben milyen az árfolyama, ha nem kell kényszereladnod.
Az egész kiindulása a közvetlen kötvénytartás vs. etf volt. Egy emelkedő kamatú környezetben egy kötvény etf-fel elképzelhető, hogy nem fogod visszakapni a tőkédet teljes egészében, ha közben az etf-nek folyamatosan kereskednie kell a meglevő kötvényeivel.
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #33391 üzenetére
Én is ezt tettem, így lett nekünk 3nap meló... és sporoltunk 170-210K+t.
Ez nagyon sok területen így van. Jön egy válság megrendelések felére esnek, gyár felét kirúgják, info feljesztések 70%al! esnek, versenyszférában mindenhol beindul a "racionalizálás"...
Ez az egész tényleg azért érdekes mert ennyire durva difi sztem soha nem volt, hogy szakközpiskolát (érettségi esetleg már nem sikerült) jó szaki fizuja messze veri egy tanár 5év egytem, diplomás ápoló 3év fősuli.... de még egy orvos (6+3+3év), vagy hude jól keresőnek mondott infos fizetését. Persze KIVAval...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz concret_hp #33391 üzenetére
Egyreszt itt vallalkozokrol van szo amugy ami mas teszta, masreszt meg 6 eve is pont igy ment ez. Sot. Engem 8-9 eve pesten lehuzott villanyszerelo meg vizvezetekszerelo is. Sokszor kerulhetsz olyan helyzetbe h kvazi holnap kell megoldanod a problemat es nem tudsz varni. Google nem mindig az idealis megoldast nyujtja es nem biztos h lesz 25 ertekeles arrol aki vegul el is vallalja a munkat. Persze legkozelebb nem ot hivod vissza ha gond van de pl szerintem esetemben mindket vallalkozo pont lexarta(pesten). Ismeros nem volt. 10-15 perc volt mindkettonek kb ezres percdijjal..
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
vnorbi
aktív tag
válasz concret_hp #33380 üzenetére
És még most sem. Felhívtam őket, azt mondták, csütörtökön kezdődött, aztán egy darabig működött, de péntek óta az van, amit most látunk. Az OTP-nél dolgoznak a hiba elhárításán, nem tudják, hogy mikorra oldódik meg.
-
kovisoft
őstag
válasz concret_hp #33364 üzenetére
De ezt próbálom elmagyarázni, hogy nem. Egyrészt te az osztalék kilátásokról beszélsz, én meg az osztalék mértékéről. Kb. mintha egy A->B->C folyamatban azt mondtam volna, hogy B->C, te meg erre azt mondanád, hogy ez éppen fordítva van: A->B. Másrészt meg én nem is ok-okozati kontextusban említettem az árfolyam és osztalék mértékét, hanem mint indikátor.
-
kovisoft
őstag
válasz concret_hp #33362 üzenetére
Leszámítva azt, hogy "fordítva", és csak erre a szóra reflektáltam. Merthogy amit írtál, az nemhogy nem fordítottja annak, amit én, hanem sokkal inkább ugyanarról beszélünk.
-
kovisoft
őstag
válasz concret_hp #33360 üzenetére
Én ilyet sehol nem írtam, hogy az árfolyam csökkenése idézné elő az osztalék csökkenését. Inkább indikátora lehet annak.
Miért csökken jelentősen és tartósan egy osztalékfizető részvény árfolyama? Pl. mert egyre többen gondolják úgy, hogy hosszú távon nem fenntartható a jelenlegi osztalékszint. És ha tényleg így van, akkor egy idő után a cég kénytelen lesz csökkenteni az osztalékot.
-
kovisoft
őstag
válasz concret_hp #33356 üzenetére
Biztos, hogy ez fordítva érvényes? Az osztalék kilátások csökkenése nem egyenlő az osztalék csökkenésével. A kilátások csökkennek, ennek hatására esik az árfolyam, majd maga az osztalék is.
-
motoflug
őstag
válasz concret_hp #33211 üzenetére
Az utolsó mondatomban leírtam.
-
Mercutio_
félisten
válasz concret_hp #33212 üzenetére
Ha megnyerik és dől, akkor meg rákenik Brüsszelre
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz concret_hp #33212 üzenetére
Szerintem nem fog dolni a gazdasag. Csak lelassul a novekedes, marad a tulmeretezett, hatekonytalan korrupt allam, es a hosszutavu fellendules finaniszirozasara nem lesz love. Pocsolyaban dagonyazas lesz, mikozben a regio fejlodik tovabb.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
htomi85
tag
válasz concret_hp #33201 üzenetére
1. Kik jelennek meg a munkanèlküli statisztikában? Ismered a módszertant?
2. Minimálbérre bejelentik a családi cégbe hogy a tb rendben legyen. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz concret_hp #33051 üzenetére
"fájna látni, hogy -60%on állnak a részvényeid?"
Hogy ne fájna de ez benne van a pakliban."akarod átcsoportosítani ingatlanba a következő 3-4 évben?"
Legfeljebb a pmápban lévő részt. Ezért mondjuk kell oda 30%-ot tennem minimum."akarsz kihagyni 1 év melót?"
Egyelőre nem ezen jár az eszem, de majd később persze."én arra számítok, hogy felpörög az infláció és a gazdaság picit beleáll a földbe"
Én is erre számítok, meg Greenspan is.Köszi egyébként, nagyon hasznos volt. 35% körül teszem majd pmápba.
-
Kobe
veterán
válasz concret_hp #32999 üzenetére
En arra gondoltam, hogy kiszamolos miklosnak onmaganak nincs advanced szintje, kesz, kifujt, egy bizonyos szint felett nem tud hozzaadni es meg promozza is magat, hogy orvosoknak, topmenedzsereknek stb is a 2x2-t tanitja (naná, mert tobb, jobb dolog nincs a tarsolyaban)
Csak hogy ertsd: egy 35K-s tanacsadast 3 db toszavakbol allo mondatban ossze lehet foglalni, az is csupa olyan hangzatos szlogen, amit "ingye'" megtalalsz a honlapjan.
Nekem pl 35K-mba kerult megtudnom, hogy:
- a hitel rossz (eeertem?)
- kell 6 havi vesztartalek allampapirban
- a 4000 forintos mobilelofizetesem (korlatlan hivas barmilyen iranyba es korlatlan mobilnet) draga, ezert csereljem le es lepjek be a telekom katolikus flottaba 2900 ert mert akkor sporolok havi 1100at (3gb net es kb 100 perc lebeszelhetoseg)
Mindezt 35K ert.Valoszinu ha 35K indulot betolok valami unit linked szarba, vagy ssimplan elverem a lovin, akkor is jobban hasznosult volna.
Az, hogy ez a szinvonal altalanos iskola 8adik osztaly, es hasonlok az mellekes.
Az hogy egy lusta portfoliot hosszutavra milyen aranyokban kezdjen el epiteni az ember, adooptimalizalni hogyan tud a sajat keretei kozott illetve hogyan tud egy onjaro egeszsegpenztart felepiteni az ecceru ember, na azokat sem otole tudtam meg, magamtol jottem ra.En ezert tartom, hogy 80as IQ felett teljesen felesleges es haszontalan az amit az az ember muvel, propagal.
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #32991 üzenetére
Ha lenne egy cégem, ami felfut a semmiből, akkor előbb utóbb felfogadnék egy külsős tanácsadót, hogy mit rontok el és mi a növekedés korlátja. Hisz lehet én magam vagyok az.
Itthon is van rá példa, hogy one man show eléri a határát és jön a segítség.
Kasza T. facebook oldala, Majka, Dancsó Péter youtube oldala.Elér a cég egy bizonyos szintet, méretet önerőből. Utána ki kell szervezni a melót több okból is.
Kiszámoló ezzel a kirohanásával mutatja, hogy egy házi sufnituning.
Teljesen elérte a határait kommunikációban.
Ha amerikában lennénk, vagy szponzori pénzekből élne, akkor lehúzhatná a rolót ezzel az akcióval.
Cserébe, szponzori pénzekből már rég szögre akaszthatta volna a bakancsot.[ Szerkesztve ]
-
PazsitZ
addikt
válasz concret_hp #32984 üzenetére
137. A 136. sorban lévő összeget kérem az alábbi adatokkal rendelkező önkéntes pénztár bankszámlaszámára utalni!
Szóval keresd ki a 137-es mezőt ott ha elkezded beírni vagy az cég nevét/adószámát/számlaszámát és az autocomplete fel fogja dobni.
[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
Kobe
veterán
válasz concret_hp #32984 üzenetére
Pff pedig literally kiveri az ember szemet
Ramesz hogy tervezet ellenorzese akkpr legfelul egy nagy feher blokkban feljon egy osszesito, ott mutatja az SZJA es adokedvezmeny egyenleget ket kulon sorban, nagy szines szamokkal ott is bele tudsz ugrani a rendelkezesreDe ha belemesz hogy tervezet modositasa, aztan a jobb oldali mpzgo menuben van egy szurke checkbox mentazold pipaval benne, arra raksttintasz akkor elojon az Ellenorzes szoveg es onnan a hibak kozul tudsz odaugran
Ha igy sem akkor emlekeim szerint a 41es vagy 46os mezo az, azt kell megkeresni
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz concret_hp #32982 üzenetére
Nyomj ra egy ellenorzest es fel fogja hozni a mezot. De ha van penztarba visszakerheto love akkor gyakorlstilag mar a fejleces summaryben frlhozza es onnan a rendelkezes gom ra kstti tva odavisz ahova be kell irni
-
buherton
őstag
válasz concret_hp #32979 üzenetére
A NAV-nak tudnia kellene erről. Az Életút és az MKB biztosan beküldte, de szerintem a többinek is kötelező.
Buta kérdés, de alaposan átnézted a tervezetet?
(Egyébiránt te magad is beírhatod, ha valamilyen rejtélyes oknál fogva mégsem jelent meg. A pénztáraknak - szerintem - kötelező erről egy igazolást adniuk papír vagy elektronikus formában, hogy hogyan is volt az előző év.)
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
buherton
őstag
válasz concret_hp #32966 üzenetére
A sima CSOK feltételei között van, hogy a piaci ártól menniyvel térhet a vételár. Ha nyerhetsz, akkor sem lesz sok emiatt. Szerintem a falusi CSOK-ban is van ilyen pont.
Amiatt pedig nem kell aggódni, hogy a NAV nem követi nyomon a lakásárakat. Például ha 2 éve leszerződtél egy új építésűre, amit idén adnak át, akkor bízhatsz abban, hogy a NAV a mostani piaci árat fogja alapul venni. Ami duplán szívás lehet, hiszen az új lakás illetékmértéke az ártól függ.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #32959 üzenetére
Bonyolítottad azonnal bele kötött.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Fandango
veterán
válasz concret_hp #32959 üzenetére
Hogy kapnál 10 millió támogatást olyan lakásra ami 2 milliót ér, a 10 millió a maximum összeg, nem azt kapod fixen szerintem.
Az igényléshez fel kell mutatni milyen ingatlant akarsz venni, és annak alapján adják meg. Ha egy putrit akarsz venni arra nem fognak neked ötször annyi támogatást adni mint amit az ingatlan ér.Dare2Live
Miért ne tudná a fizetésből letiltani?[ Szerkesztve ]
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz concret_hp #32883 üzenetére
Nem lehet olyan helyre, ami nem a nevemen van. A kbc-nél közleményben kell megadni egy azonosítót, a számlaszám egységes mindenkinek.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz concret_hp #32842 üzenetére
nyugodtan megirattathatnak akar gyakorlas keppen.
akar sajat hasznalatu statot is csinalhatnak, nem hiszem h olyan extra koltsege lenne
csomo suliban akar online is[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz concret_hp #32786 üzenetére
Lakossági megtakarítások jelentős része most lakásba megy. Az biztos hogyha sikerülne évi 800-1500 milliárddal növelni a lakossági állampapírok állományát, az betenne a befektetői lakáskeresletnek. Szerintem a mostani 4.5% is már betesz neki kicsit, de ha 5% fölé kúszik, akkor aztán pláne sokan elgondolkodnak majd. Jól mondta Zsiday, tényleg ez a kamatemelés (és a bubor), nem az alapkamat.
A konkrét kérdésedre a választ nem tudom, örülök hogy segíthettem.
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz concret_hp #32771 üzenetére
két dolog zavar benne:
Synthetic (Unfunded swap)
distributing+1:
csak 50 céget fed le? -
mgoogyi
Topikgazda
válasz concret_hp #32767 üzenetére
s&p 500 : USA large cap
stoxx 600: ahogy látom, fejlett európai országok large, mid és small capHa ezen a vonalon haladunk, akkor valami fejlett országosat kereshetsz.
Talán ez állhat legközelebb ahhoz, amit keresel,
fel is van véve, de nem EUR-ban:Vanguard FTSE Developed Asia Pacific ex Japan UCITS ETF
IE00B9F5YL18
The FTSE Developed Asia Pacific ex Japan index tracks large and mid cap stocks from developed countries in the Asia Pacifc region excluding Japan.
osztalékfizető
Australia, Korea, Hong Kong, Singapore and New Zealandami fel van véve EUR-ban:
iShares Core MSCI Pacific ex Japan UCITS ETF (Acc)
IE00B52MJY50
CPXJ
Australia, Hong Kong, Singapore and New Zealandnincs felvéve sehogy, de szerintem felveszik neked:
Lyxor MSCI AC Asia Pacific Ex Japan UCITS ETF C-EUR
FR0010312124
The MSCI AC (All Cap) Asia Pacific ex Japan (price-) index tracks equity markets of the emerging and developed countries of the Asia and Pacific region, excluding Japan.iShares MSCI AC Far East ex-Japan UCITS ETF
IE00B0M63730
The MSCI AC (All Cap) Far East ex Japan index tracks equity markets of the emerging and developed countries of the East Asian region, excluding Japan.UBS ETF (IE) MSCI AC Asia Ex Japan SF UCITS ETF (USD) A-acc
IE00B7WK2W23
The MSCI AC (All Cap) Asia ex Japan index tracks equity markets of the emerging and developed countries of the Asia region, excluding Japan.Valamiért japánt szeretik exludeolni, pl. sima FTSE Developed Asia Pacific ETF-et nem találtam.
Egyébként nem egyszerűbb MSCI World-öt venni ahelyett, hogy külön-külön vennéd meg a fejlett régiók ETF-jeit?@htomi85: én a xetra gold (4gld) mellett tettem le a voksom. Pénzt eddig egyszer váltottam a kbc-nél, ezután meg majd revoluttal akarom megoldani valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz concret_hp #32764 üzenetére
Megéri amúgy kbc-nél számlát vezetni? Nincs olcsóbb alternatíva itthon? Ha eurban veszel valamit, hogyan váltasz?
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz concret_hp #32764 üzenetére
Először kéne egy index, amit követni szeretnél.
Pacific, asia, emerging asia, ilyesmik ex-japan verzióban.
Ezeknek olvass utána és válassz, utána szerintem könnyű lesz etf-et találni vagy felvetetni velük. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz concret_hp #32744 üzenetére
nekem van kb 1 eve, de meg mindig lefele megy
-
Mercutio_
félisten
válasz concret_hp #32736 üzenetére
Nettó, a munkáltató már vonja, bérpapíron nálunk már külön jelzi is a brit/nettó összeget.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
UberMutant
őstag
válasz concret_hp #32734 üzenetére
mint a fizetés
-
adalbert1
veterán
válasz concret_hp #32699 üzenetére
Azon már túl vagyok, sajnos nem hajlanak rá...
Igen, felújításon én is agyalok (igaz ott is kérdéses, hogy talál-e az ember normális szakembert), egyelőre viszont úgy néz ki, hogy azon kívül egyéb lakáscélok egyre távolabbra kerülnek időben, így pedig hiába jönnék ki sokkal jobban a lakástakarékkal, ha egyre kisebb az esély, hogy lakáscélra fordítsam (kérdés persze, hogy miként alakulnak az árak a következő pár évben, és a bevételeim) .
Mindenesetre még párat azért alszok rá. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz concret_hp #32591 üzenetére
Nem TBSZ és a SZOCHO (ami az EHO helyett van idéntől) maximumát eléred, ha az éves bruttó fizetésed eléri vagy meghaladja a minimálbér 24-szeresét.
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #32566 üzenetére
ja ill. ha önsegélyező pénztár is, akkor meg ugye csomó más esetben is vehetsz fel zsetont.
vagy fullba vagy sehogy :D
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz concret_hp #32563 üzenetére
Én még a mostani kamatkörnyezetben sem látom tisztán, hogy miért tartsak ott annyi pénzt.
Ha valaki fel tud használni évi tobb százezret, akkor célszerű a 20% visszatérítésre játszani, nem évi 5%-ra.
Ha meg nem tudsz annyit felhasználni, akkor meg van egy rakás pénzed, amihez nem nagyon férsz hozzá.
Vagy nem látok valamit, amit látnom kéne.@bernel: sorry, nem lesz több ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz concret_hp #32440 üzenetére
Az ETF-et nem én válogatom össze tudtommal, plusz minden részvényt akkor vehetek meg, amikor osztalék szempontjából relatíve ideális. Nem teljesen vágom, hogy működnek az ETF-ek, gondolom benne van X részvény, amit egy adott időpillanatban tudsz megvenni egyben.
Dare2Live: Simán a Webbrokerben veszem meg őket (KBC), bár lehet, félreértem a kérdést
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz concret_hp #32432 üzenetére
Nagyon én sem kerestem, mivel nem férek hozzájuk. Árjegyzői árakat nem tudok, de itt van utolsó kötési ár:
https://www.bet.hu/oldalak/beta_piac#etf -
Mercutio_
félisten
válasz concret_hp #32396 üzenetére
Nyilván, ha nem nő (olyan mértékben) a kereslet, vagy a tervezhető lekötetlen volumen így is több nem lesz érdeke
-
Mercutio_
félisten
válasz concret_hp #32393 üzenetére
Továbbtolják rövid lejáratú hitelként 8,9% kamatra?
Ami inkább kérdés így, hogy 1-2 évre máshol van-e a 2 illetve 2,3%-nál jobb kamat kiutaláson kívül egyéb költség nélkül?
-
Fandango
veterán
válasz concret_hp #32390 üzenetére
És az miért indokolná?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz concret_hp #32341 üzenetére
Nyilván valamit beáraz vele a piac Azt hiszem, maradok a Franklin Resources-nál (BEN), mint következő célpont, őket már eléggé kiveséztem minden számomra fontos szempontból.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz concret_hp #32286 üzenetére
millasreggeliben is voltak, nekem nem jott at h ez de jo, mert tableten rendelsz meg at tudsz irni a szomszednak.
persze nem feltetlen rossz csak akkora ujitast nem fedeztem fel
az uj ettermeket akkor most franchise modzserrel nyitnak mint a mekdonalc vagy a tokebevonasbol? vagy mindegyik?youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
zsoltee10
addikt
válasz concret_hp #32282 üzenetére
neheeeem,
ott1ben volt egy jó köröm, 1 hét alatt 10%
"A cég részvényei 1 800 forintos árfolyamon nyitnak, ami 5 370 milliárd forintos piaci kapitalizációt jelent."
Mondjuk 5370 milliárdos kapitalizáció már figyelemre méltó.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
Update 2.0?
Én egy fillért sem raknék bele.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Alvin_ti4200
félisten
Ha bevállalják, hogy fizetnek osztalékot...
-
Kobe
veterán
válasz concret_hp #32256 üzenetére
Ezeket hol a legegyszerubb adni venni idehaza? KBC Eq bejatszik?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz concret_hp #32258 üzenetére
Ráadásul diszkont áron adják
-
werszomjas
addikt
-
htomi85
tag
válasz concret_hp #32227 üzenetére
Érdekes, a statisztikusoknak meg a szakmának mégse sikerül.
Nézd végig az mnb, ksh, nav, dh, oc stb adatokat, 20 százalékos range-ben szóródnak.
Akkor mi az igaz? -
Kobe
veterán
válasz concret_hp #32227 üzenetére
Azt, hogy mennyiert rakd fel, nem nehez.
Dehogy mennyiert fogjak a vegen elvinni, megint mas kerdes, amit majd a puding probaja fog megmondani.En hirdetesfigyelokkel nagyon sok olyan ingatlant latok amit tobb mint fel eve hirdetnek, ugyanolyan aron, de az istennek nem megy el, beragadtak.
Es nem lepukkant, felujitandok, hanem van pl tok jo, nemreg teljeskoruen felujitott bebutorozott is. De a fel evvel ezelotti arhoz kepest sem csokkentettek egy forintot sem (legalabb nem kovettek le az elmult fel ev emelkedeset, ami mondjuk annyiban korrekt, hogy tisztaban vannak vele ha pl 25er nem ment el, miert menne el 25.5-26-ert)Nem vagyok eladoi oldalon, de ha arrol szolna a fama mindenhol hogy X nap az atlagos ertekesitesi ido, es Y aron eladhato, es nekem sem X napon belul, sem Y aron nem sikerul elpasszolnom, akkor valoszinuleg atertekelnem a hirdetesem, ugye minden annyit er amennyiert el lehet adni alapon
[ Szerkesztve ]
-
htomi85
tag
válasz concret_hp #32225 üzenetére
Hamarosan tesztelem őket, márciusban piacra dobok egy ingatlant az általuk jelzett nm áron. Kiderül mi az igazság
-
batagy
őstag
válasz concret_hp #32221 üzenetére
Ok, kösz a választ.
Erre nem gondoltam, hogy akkor nem tudnák rá befizetni idén.
De szerintem is nagy macera lenne. -
peppe79
senior tag
válasz concret_hp #32161 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy ez így "oké", de azért ne essünk már túlzásokba se.
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #32041 üzenetére
Bitcoin longra mehetnek feljebb a stopok.
SP500 shortra pedig mehet lejjebb a stop, ha esetleg ennyi lett volna az esés.
Ha túléli a pozi a stopot, akkor sztem lejön 23xx szintig. Ott fele pozira szűkebb stop mehet, vagy manuálisan / limit megbízással zárós. A másik fele tágabb stoppal marad, ha jönne egy "váratlan" medvepiacos tovább szakadás.De opció az is, hogy 23xx-nél újra megnézni és átfordítani longba az egészet. De még nem tartunk ott.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #32072 üzenetére
szigorú imo:
Amíg tart a faluból fiatalok elmennek BP és nagyvárosokba mert vidéken nincs munka vagy zizikért addig emelkedés van, lesz.A dolog másik része, hogy ezek a kihaló falvak kihalnak és ott családi ház van/lesz zizikért. De senki se akar odamenni mert kb közmunka
-
Stanlee
őstag
válasz concret_hp #32067 üzenetére
Maximum egy 3 eves rahatasa lesz a berleti piacra, mivel a vegzosok kikerulnek azokbol a szobakbol leghamarabb a bsc befejezese utan es a vegzettek egy resze marad Bp-en. Mivel nagyobb lesz a kinalat a berelheto lakasok piacan ebben a kezdeti idoszakban (velhetoen olcsobban), igy azok, akik a beruhazas elotti magasabb berleti dijak miatt visszamentek volna videkre, nagyobb valoszinuseggel donthetnek ugy, hogy megis maradnak es Bp-en keresnek munkat. Ugyanigy akik fel akartak koltozni Bp-re, konnyebben talalnak berelnivalot. Aki meg a draga berles miatt nem tudta az MSC-t megcsinalni, az az olcsobb kollegiumi szoba miatt is maradhat.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #32041 üzenetére
Ott a dec 7-ig előzmény. Fel-le
Nem értek a bitcoin fundamentumokhoz, úgyhogy nem okoskodnék.
Kontratrend swingtradere jó.[ Szerkesztve ]
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz concret_hp #32032 üzenetére
Magam részéről nem fogom visszaváltani. Az a kamatkülönbség gyakorlatilag elveszik abban, hogy 5 hónappal hamarabb jár le a 2023/J és azt az összeget újra be tudom fektetni.
Ami keresztül tudja húzni a számításaimat, hogy a 2024-es hamarabb áll át a friss inflációra.[ Szerkesztve ]
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz concret_hp #32030 üzenetére
A PMÁP infláció alapja is olyan, hogy vagy elhiszem vagy nem. Inkább úgy voltam vele, hogy 3%-ra veszem fixnek a valódi inflációt.
A gondolatmeneted hibás (0.2%+/5év). Nem számolsz azzal, hogy a jövőben megkapott pénz értéke ma kevesebbet ér.
Azaz nem mindegy, hogy most adok neked 200 Ft-ot vagy 1 évvel később. Utóbbi 1 évnyi inflációval kevesebbet ér. -
válasz concret_hp #32010 üzenetére
Nem lehet tudni Általában a zászlóshajó, illetve a ritka készleteket spájzolják sokan, (Bugatti, Porsche, SW falcon) vagy a SW készleteket. Bár idén pl. a technic Mack is húzónév volt, pedig az csak 35e körüli. Végül is az a lényeg, hogy vannak boltok, ahol kapsz bónusz pontokat, bónusz készleteket is, így eleve kicsivel piaci ár alatt jön ki. Amikor meg kifutott egy-egy ilyen készlet, akkor bontatlanul el lehet adni haszonnal. Jó esetben többet hoz, mint 3%. Csak ez idő, meg utánajárás stb, macerás. Lehet, hogy amit bespájzol az ember, az mégse fog kelleni senkinek... Ennyi kb. Kicsiben működik, de gondolom nagyban is, nem véletlenül tolongtak annyira black fridaykor, hónuk alatt több egyforma készlettel. Azok nem kicsiben játszanak... 4 doboz Bugatti már majdnem fél milla, vagy egy Falcon is 250e körül ment... Tegyük hozzá, hogy nyilván ezek után nem fizetnek adót stb... meg nincs annyi lehúzás, mint tőzsdén, bankoknál.
[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #31654 üzenetére
jah, elég jó leárazások vannak
Beszakadás után a 7000es szintnél sok reménykedő tartotta, annak ellenére, hogy elég komoly fedezetpótlást kellett betolni mindenkinek a leverage csökkentés miatt (ami rá is fért). Várható volt, hogy beszakad és pánikeladások jönnek. Kíváncsi leszek, hogy a 3000-es szintnél jön e felpattanás. Azt tippelném, hogy addig lemegy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz concret_hp #31875 üzenetére
Az igazság szubjektív, és a politikát nem is erre játszák. Ha létezne is objektív igazság, a saját érdekem akkor is jobban izgatna, mint ahogy a választók többségét is.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz concret_hp #31875 üzenetére
Lehetséges. Én csak amellett érvelek, hogy tömegek frusztrációja megalapozott, és nem celebek insta posztjai miatt van, hanem tényleges lecsúszásuk miatt.
-
törölt tag
válasz concret_hp #31815 üzenetére
Nem a lóvé hiánya a gond, hanem az érdekérvényesítő képességé. Többet akarsz keresni? Viszem a gyárat Kínába, kiszervezem indiai "informatikusnak". Amit nem tudnak elvinni - lakossági szolgáltatások, mezőgazdasági munka - azok feljöttek a középosztály nyakára.
-
adalbert1
veterán
válasz concret_hp #31812 üzenetére
Ez szerintem itthon is probléma. A szüleim a II. vh. alatt (illetve a végén) születtek, full csóró családba (habár akkor ki nem volt az), és innen elértek egy középosztálybelinek mondható életszínvonalat (ház, autó, nyaralás, megtakarítás, stb) - viszont a saját bőrömön azt érzem, hogy ebből nem hogy fentebb lépni nem fogok tudni, de lehet, hogy kis szerencsétlenséggel még inkább lentebb is csúszok (pl. Budapesten vagy az agglomerációban egy normális családi ház elég drága lett az elmúlt pár évben, így lehet, hogy velük ellentétben nekem az sose lesz, viszont itt van esély kb. mindig jól fizető állást találni), illetve jó eséllyel ez az állapot a következő pár generációra is konzverválódik (főleg, ha azt nézem, hogy még a pár generáción átívelő megtakarítást is van, aki tőkejövedelemből pár nap alatt abszolválja).
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz concret_hp #31756 üzenetére
Igazából semmi, csak agyaltam.
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #31708 üzenetére
nem mert egy nő vagy terhes vagy nem.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz concret_hp #31710 üzenetére
Szerintem csak akkor ha a gyereked menőseget a vegtelen szintig akarod finanszirozni. Ha abba belegondolsz a a magyar atlagkereset nincs 300k netto ha jol tudom. Es ezt kb a 63ik ember keresi meg eloszor a sorban akkor mar eleve tobb penzugyi lehetoseged van mint az orszag ketharmadanak. Innentol kezdve meg siman kiszamolhato h ezt kb mennyibol lehet finanszirozni. Ha viszont mondjuk 4 nyelvbbol akarod lekozepfokuztatni( ha hajlando ra) minden evben sitabor nyari taborok. Nyaralas a karib tengeren 2 honap akkor nyilvan nem eleg semmi. De nem hiszem h realis elvaras barkitol h te legyel Dagobert bacsi 40 evesen
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz concret_hp #31710 üzenetére
És az még csak a pénz.. de ott van az életed meg az időd is..
while (!sleep) sheep++;
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz concret_hp #31708 üzenetére
Es mire jutottal?
-
Kobe
veterán
válasz concret_hp #31692 üzenetére
egy nő nem lehet kicsit terhes. Vagy terhes, vagy nem.
Ez pont az a fajta tudatos szépítés, napszemüveges rózsaszín köd, amibe sokan ringatják magukat.Attól, hogy egy eszköz drága, nem kezded el másképp értékelni, másképp "kalkulálgatni". Közgazdasági alaptézis. Pont.
2 út van - vagy mindenre egységesen kalkulálom, vagy egyikre sem. Nekem igazából tök mindegy ki hogy csinálja, én egyféleképp állok hozzá - semmire nem kalkulálom, de nem is fáj a fejem egyik miatt sem.
Megnézném azt a kognitív disszonanciát élőben, ami egy hasonló hozzáállásból fakad: Jajj Jajj, Julcsa, a kocsi, a kocsi hát megint 10 ezerrel kevesebbet ér...., de Julcsa, bezzeg a 4K Ultra led tv milyen jó döntés volt, ehhez áram se kell és várd ki a végét, 2x annnyiért adjuk el mint vettük, meglásdMagánszemélyként még csak csak OK, nekem így sem tetszik ugyan, hitelesség onnantól 0 közeli - vagy egyféleképp kalkulálok valamit, vagy nem. Konzekvens hozzállás.
Cégként ugye meg törvényileg is abszolút elfogadhatatlan, azt beszámolóhamisításnak és kreatív könyvelésnek hívják, amikor egyes cégek elkezdenek különböző dolgokat különböző színben feltüntetni.
btw, megjegyzem: ha valaki bevásárolt olcsóbb használati tárgyakból és emellé jól válaszolt kocsit, a kocsi amortizációja simán alatta van az egyéb hasznáalti tárgyainak, ha összeadogatja azokat (egységesen kalkulálva, of course )
hidd el lennének meglepetések, csak ezt sokan nem vezetik végig inkább
technológiai cuccoknál - teló, laptop, tv, stb, garantált az 1-2 éven belüli majdnem 0-ra esés....autóiparban nem találták fel a spanyolviaszt, lassabban pörög, ugyanaz a technikai a kocsik többségénél még ma is (sőt, technikailag a régebbi még jobb is mint az új), itt érthetően kevesebb lesz már az értékvesztés[ Szerkesztve ]
-
htomi85
tag
válasz concret_hp #31654 üzenetére
Nyugi majd jön a többi eszközosztály szép sorban.
Nem kicsit kell észnél lenni a következő 1-2 évben. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz concret_hp #31653 üzenetére
az a baj h az en szakmamban inkabb az a norma h havi 200-250 ora az elvaras es meg utana jonnek h mi van mar nem is tulorazol mi a baj? meg h ez meg surgos lenne gyere be vasarnap ejjel is xd
-
kovisoft
őstag
válasz concret_hp #31638 üzenetére
USA distributing etf-eknél és részvényeknél van 15% adólevonás osztalék fizetéskor. Az európaiaknál nem tudom, hogy van-e. De egyébként az IWDA accumulating.
-
kovisoft
őstag
válasz concret_hp #31636 üzenetére
IWDA?
-
MuMa012
tag
válasz concret_hp #31582 üzenetére
Bocsánat, igen, 96 000 a pontos összeg.
-
htomi85
tag
válasz concret_hp #31558 üzenetére
Nem a keresletet fogja, hanem a kínálatot.
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #31464 üzenetére
most talán msci world - eurostoxx600 - high yield bond - pmák mentén diverzifikálnék, ha MO-n élek, ha máshol európában, akkor ugyanez pmák nélkül. ingatlant most tuti nem vennék befektetési céllal (meg amúgy is túl kényelmes vagyok hozzá)
vagy fullba vagy sehogy :D
-
vnorbi
aktív tag
válasz concret_hp #31472 üzenetére
Nem, OTP.
-
htomi85
tag
válasz concret_hp #31444 üzenetére
Egyetértek. 100-ból megélni lehet, élni nem. Ahhoz szerintem 200 a beugró.
A másik fontos dolog, hogy a következő 10 évben nem fog működni a lusta portfólió. 2020-ra recesszióba süllyed a világgazdaság, amiből szerintem az EU kilábalása iszonyatosan lassú lesz. Usának van 3 év kamatemelési fórja és tartalékdevizája.
-
bernel
tag
válasz concret_hp #31444 üzenetére
Gondolod, hogy a következő 10 év is olyan lesz a részvények terén, mint az elmúlt tíz év?
-
bandus
veterán
válasz concret_hp #31409 üzenetére
nem állok neki magyarázni a nyilvánvaló igazamat
amúgy egyetértek a mondandóval, csak a számok voltak falsok. nem csinálnám az agglomerációból való ingázást, csak abban az esetben, ha meg lennék róla győződve, hogy sokkal jobb a majdegyszermegszülető gyerekemnek, hogy a várostól távol nő fel. bár ahogy írta valaki, egyszer sem biztos, hogy ott jobb a levegő minősége, plusz szopás a köbön, ha később angolra, uszodába, lovagolni, stb. kell logisztikáznod a srácokat.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Kobe
veterán
válasz concret_hp #31397 üzenetére
Nem ez a rosszabbik resze, siman vallalhato lenne (videken a 20kmes tavot 15perc alatt letudom, pedig falvak es hegyvidek....) hanem az infrastruktura..... Se elegendo P+R, se normalis bekotok, konkretan delrol nem lehet bejutni pestre vagy budara (vagy epp kijutni) akkor sem ha epp nem a delutani penteki csucsforgalomban kezdik el atepiteni az M0-son a terelosavot...
Es akkor itt jon a harmadik tenyezo, hogy az infrastuktura most sem birja el amit kene, de pluszba az utepiteseknel az elmult 3evben sikerult a letezo legdilettansabb emberekkel elvegezni, tervezni barmit, amivel csak ratettek az amugyis szar szitura 3 lapattal
-
szőröscica
addikt
válasz concret_hp #31397 üzenetére
Egy jó plugin hibrid kell, és fillérekből megoldod az ingázást. Ellenben kurvára stresszes tud lenni, ha nem rugalmas a munkaidőd és mondjuk reggel 7-9 között kell valamikor beérned a munkahelyre.
Én ezt nyomom most egy Amperával, kevesebb az áramköltségem mint egy havi BKV bérlet, de az asszony miatt legkésőbb 9-re be kell érnünk a XIII-ba. Persze nem dől össze a világ, ha késik, de olyan szépen be tud dugulni néha a város, hogy az a 25-30km simán beletelik akár egy órába is - péntekenként megúszod akár 35 perc alatt is, de iskolaidőben, egy szerencsétlen esős napon volt már 1 óra 20 perces menetidőnk is.
Este egy fokkal jobb a helyzet azért.
Megvan az előnye és a hátránya is. Pl. nevetséges áron vettem még az ingatlanárak kilövése előtt újépítésű lakást, van saját kertem, csend van, jobb a levegő, stb. Cserében sok dologról le kell mondani (pl. tömegközlekedés jellemzően sokkal rosszabb, szóval kollégákkal, barátokkal iszogatás a belvárosban mindig nagyon nyűgös) és rengeteg idő elmegy az ingázással.
-
Stanlee
őstag
válasz concret_hp #31385 üzenetére
Nem tudom. Mondjuk olyan mint a bamosz oldalan, hogy az 1 es 5 eves hozamnal feltuntetnek egy szoras erteket, minnel kisebb ez a szam, az azt jelenti, hogy annal egyenletesebben teljesit az alap. Lehetne ennek a kettonek egy hanyadosat kepezni is, minnel kisebb, annal jobb a befektetoknek.
Igy max annyit lat az egyszeri ember, hogy jo sok % eves szinten, akkor ebbe teszem a zsetont, de ha kifog egy csucsot, akkor utana jo sokat is veszithet rajta.
Mondjuk en hasznaltam regebben szamitasokhoz Damodar mutatoit. Valami hasonlo, a pornep szamara ertelmezheto mutato nem lenne rossz...
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #31311 üzenetére
Sztem nagyobb gondok vannak, mióta összemigrálták.
KH-s ügyintézők egy részének elég idegen.Reutersen lehet valami adatközlési gond, vagy a jövőbe látnak:
-
szőröscica
addikt
válasz concret_hp #31311 üzenetére
Nekem az kb. masfel ora tomegkozlekedes a XIII-bol. Inkabb megprobalom a nyugatit, vagy marad az IB. Nincs nekem idom ilyenekkel szorakozni, hogy nagy kegyesen rapillantsanak az irataimra.
Szerk.: ebben a pillanatban hivtak a nyugatibol, hogy nincs bent a heten a premiumos kollega a heten, csak jovo heten mehetek. Akkor ez ennyi volt.
[ Szerkesztve ]
-
htomi85
tag
válasz concret_hp #31285 üzenetére
Kivéve, ha közben a visszaváltási jutalékot megnövelik 1 százalékról.
Szerintem jövő nyáron esedékes, de ez csak egy szakmai tipp. -
attiati
veterán
válasz concret_hp #31279 üzenetére
mert mennyit keresel?
deutsche bank etfjei (db x trackers) vagy Lyxor (esetleg SPDR, Powershares)
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz concret_hp #31224 üzenetére
Nem tudom mirol beszeltek. Fundamenta mar nem lesz nyereseges, semmi ertelme megvenniuk.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz concret_hp #31216 üzenetére
Minek? Csak buknának vele.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz concret_hp #31103 üzenetére
Az valóban szopó, mindenképp kéne pénzt devizában tartanom. Csak mivel még lakásra gyűjtök, nem akarok árfolyamkockázatot futni (nem mintha forint erősödés veszélye fenyegetne), és ha 2-3 év múlva veszek laksit, akkor a váltási költségen többet bukok mint amennyit nyernék az egészen.
-
bernel
tag
válasz concret_hp #30994 üzenetére
Más szakmák biztos lesznek. Az állítás az, hogy ha elvinnék a robotok az alacsony képzettségű munkákat (tehát pl. takarítást el tudnák végezni), akkor lesznek más munkák, de azok nem hasonlóan alacsony képzettségűek lesznek (mert azokat a robotok el tudják végezni). Ha magasabb képzettségű munkák lesznek, azokból meg nem kell majd annyi. Pl. mérnökből nem kell annyi, mint takarítóból.
-
bernel
tag
válasz concret_hp #30988 üzenetére
Tanulni lehet, de minél magasabban képzett munka, annál kevesebb kell általában belőle. Mint egy piramis. Alul vannak a legegyszerűbb munkák, ahol a legtöbb ember dolgozik, és felfelé vékonyodik. Ha kiesik a piramis alja a robotok miatt, akkor azoknak az embereknek nem fog mind jutni a felsőbb szinteken.
(Attól pláne eltekintve, hogy aki egész életében nem végzett szellemi munkát, az nem fog csak úgy simán átállni egy intellektuálisabb munkára.)
-
bernel
tag
válasz concret_hp #30985 üzenetére
Az különbség, hogy ők átmehettek másik alacsony képzettségű munkába,pl. gyári munkásnak. Ha a robotok áttörnének,és elviszik az alacsony képzettségű munkákat, akkor nem lesz hova átmenniük.
Magasabban képzett munka lesz, de sokkal kevesebb, mint amennyi alacsony képzettségű állás megszűnik. Robotszerelő pl. kelleni fog, de egy szerelő sok robotot megszerel, nem kell majd annyi új robotszerelő, mint ahány egyszerű állás meg fog szűnni.
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #30979 üzenetére
Szerintem is alá van becsülve ezeknek a társadalmi, gazdasági, technológiai változásoknak a hatása.
2 évtizetes távlatban reális lenne 1-2%kal beiktatni a modellekbe ezeknek a bekövetkezését.5-10 év múlva:
4 napos munkahét, abból 1 nap homeoffice. Így 3 napot kell bejárni a mostani 5 helyett.Vagyis ha valaki vállalja most a napi 2 óra ingázást (összesen oda vissza), az heti 10 óra.
Akkor 3 bejárós nap esetén 3,3 órát tud majd vállalni, ha ugyanannyit hajlandó utazni.
És 10 év múlva az egységnyi idő alatt megtett távolság valószínűleg jóval több lesz, mint most.
Vagyis kitolódhat az a sugár, ahonnan még be lehet járni dolgozni.Ettől függetlenül szerintem is Bp körül fog koncentrálódni ez a sugár.
Bp belvárosa szerintem a luxus kategória lesz (külföldiek, turisták, hotelek), így a kifelé tolódás mindenképpen várható.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban.
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Akció! Dell Latitude E6420 laptop (14/i5-G2/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Vadonatúj Barrow external cooling box