-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
horvathd
senior tag
válasz concret_hp #6599 üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy a garantált 7,52% hozam az öt évre vonatkozik, és nem éves hozamot jelent.
"The Kid just rages for a while."
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #6599 üzenetére
valamire biztos jó, de dobhattál volna legalább egy linket
De ha 10 évben kezdtél el gondolkodni, akkor miért pont most lett vonzó a 5,77%?
Bőven járt 10% felett.2002 óta a 10 éves államkötvények még a békeidős 2005-ben is csak ~1 hónapig forogtak 6% alatt (bruttó), de pl csütörtökön is 7,08 (bruttó) volt az Y10 referencia hozam.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #6602 üzenetére
a p*ba a tököléssel, legyen full részvény, mit képzelnek ezek már
Ez az évi 7,5 gar se mindegy, hogy milyen mögöttes papírt takar, nem ártana valami konkrétum.
Ott vannak még a vállalati kötvények, vagy államkötvények, és nem kell tökölnöd, vagy kinéznék egy olyan konstrukciót, amit a jövőre, vagy nem tom mikor bevezetendő hosszútávú megtakarítási számlára átpakolható lesz majd.
Egyébként meg szvsz likviditás mindenek előtt, amíg DJI, Nasdaq, S&P500 szignifikánsan (több napig) nem zárnak a tavalyi nagy letörési pontjaik fölé.
-
horvathd
senior tag
válasz concret_hp #6602 üzenetére
Akkor a bankban rosszul tudják. A részletes leírásban [link], a 14. oldal alján van leírva hogyan lesz a lejáratkori (2014. dec. 15) kifizetés, és erre garantálják az 1,0752-es vételi árat.
[ Szerkesztve ]
"The Kid just rages for a while."
-
nagyúr
válasz concret_hp #6709 üzenetére
Kockázatot szeretem.
Futamidő nem lényeges.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
szilchi
őstag
válasz concret_hp #6769 üzenetére
Köszönöm az infot.És ez számokban kb. mennyi hozamot jelent?Mondjuk egy lekötött betéthez képest?Ebank fiókomban nézegettem variációkat lekötött betétekre és a legjobb az egy 90 napos volt ami adott 8xxx Ft kamatot.
Ja és igen,létezik esetleg valamilyen másik befektetési forma,ami rövid futamidejú,nem túl kockázatos és (relatív) jó hozama van?
Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7034 üzenetére
Mondjuk nem banki váltással olcsóbban is megúszható
Lehet, hogy privát ajánlatot is kap nagyobb tételre.én elvagyok a középárfolyammal is
[ Szerkesztve ]
-
tkazmer
addikt
válasz concret_hp #7051 üzenetére
kamatadót? azt nem automatán vonják le?
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7051 üzenetére
csak nem realizáltál?
szerintem már az is jó hír, hogy kamatadót fizettél
Belegondolni is rossz, hogy több 100k-val lennék én is beljebb, ha pár évvel korábban születek. Mekkora igazságtalanság már, hogy 10 évvel idősebb generáció még a lakáshitel kamattörlesztője után is évi 400k adó visszatérítést kapott. Ráadásul potom pénzért vettek lakást, telket.
Most meg...
-
stangli
senior tag
válasz concret_hp #7073 üzenetére
amire te gondolsz, tudtommal még csak az erste banknál van és igen csak betétszámlában van ilyen, még csak, vagyis ahhoz kapcsolódik.
szerk: [link] jah amit kiderült az emailjaim közt volt ilyen
reklám levél is ez részvényekre vonatkozik ha jól értelmezem[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7079 üzenetére
Fél óra. Nem, inkább 2 nap. Az is lehet, hogy 2 hét
Csomó piac vízválasztó szinteken van. Fölékerülésnél több évre eldőlt eddig mindig a helyzet.
Alatta meg ütemes esés. Persze ezek hetes chartok, hetek alatt mutatja meg. És nem saját gondolataim. Mindkettőnek adnék esélyt.
Mi fogna megy egy háromszámjegyű emelkedést az indexekben, ha nem a 200 napos mozgóátlag, és a 61,8-as fibo.
Viszont ha fölékerül, az erős jel. (sok a lóvé, és olcsó, úgyhogy nem lehet kizárni). Ha realizáltál, akkor csak fölötte szállnék be, az idő neked dolgozik.ja és nem a hazai piacra vonatkozik gyakorlatilag bankszektorindex, esetleg nyersanyag. És van egy richterünk, ami az indexben durva súlyt ad, a forgalomnak meg a töredékét adja.
[ Szerkesztve ]
-
stangli
senior tag
válasz concret_hp #7079 üzenetére
milyen esés? nem esik itt semmi, csak realizálás volt, meg egy kis görög balhé oszt nyílt egy pár short és ennyi... beszállót kell keresni...
meglátjuk mit csinál ma amcsi, az egy irányt mutat, de ha jól sejtem most egy kis időre fordulni fog a piac, ismét az arany fele fordultak a befektetők, ilyenkor általában esik a részvény piac és az arany ismét szárnyalni kezd, meglátjuk még csak kételyek, kérdések vannak...
-
stangli
senior tag
válasz concret_hp #7087 üzenetére
minuszból indult, oszt menetelt felfele, majd kilyukasztotta a képernyőmet, akkora egyenes vonalat láttam felfele, jó az igaz forgalom nélkül... de ennek ellenére a kínai tőzsdék máris pluszban vannak, lehet ott is zárnak, ausztrál tőzsde is pluszos... de ennek ellenére mi még a választások miatt még mehetünk lefele, már ha lesz annyi eladó...
[ Szerkesztve ]
-
stangli
senior tag
válasz concret_hp #7181 üzenetére
na jah küldözgetnek ezt azt, meg hogy mennyi intézményi eladó, vevő volt az nap éstb...
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7181 üzenetére
cib bacik bevezetni? lehet jót akarnak neked
Concorde-nál profi a szakembergárda, kérdés, hogy mennyire köti meg a tudásukat, elképzelésüket az adott alap szabályzata, likviditáskezelése, meg a "felhasználó".
Arra figyelj, hogy nem minden alapot ők kezelnek, amit ott látsz. Csak forgalmazói.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7188 üzenetére
Csőd esetén a garancia esetében nem az számít itt, hogy náluk, vagy banknál van a pénzed, hanem hogy milyen eszközben.
Betétre ugye az OBA biztosít, értékpapírokra a BEVA.Azt nem tudom, hogy ha egy alapkezelő kibocsájt befektetési jegyet, és az alapkezelő csődbe megy, akkor kapsz e vissza valamit. (mindegy, hogy melyik alapkezelő) Múltkor erről volt itt szó. Hogy a BEVA csak a papírt adja vissza.
Sose hallottam még ilyenről, hogy ilyenkor mi van. Olyan volt már, hogy egy alap lehúzta a rolót, mert a mögöttes eszközök értéke lenullázódott. Olyan is volt már, hogy egy kibocsátó nem tudta kifizetni a saját kötvényének (vagy bármely más saját maga által kibocsájtott értékpapírnak) az ellenértékét. De befektetési alap esetében az alapkezelő nem a saját értékpapírjába fektet.
Nem is nagyon tudok elképzelni olyan szituációt (semmilyen körülmény között), hogy az alap nem veszíti el az értékét, de az alapkezelő csődbe megy, és a értékkel rendelkező
alapot anélkül megszüntetnék, hogy likvidálnák a benne levő eszközöket, és szétosztanák az alap tulajdonosai között aktuális értéken.Tény, hogy egy független, banki háttér nélküli brókercég-alapkezelő megmentésért kevésbé fog küzdeni egy állam, mint egy országos banki hátterű alapkezelő megmentéséért. (minden alapkezelő önálló szervezet amúgy)
De ha erre sor kerülne a Concorde esetében, akkor a rv alapod is kb a befektetett tőkéd maximum tizedét fogja akkor érni.brd a vakmajom-concorde alap esetében sem fogod megtudni soha. Az biztos, hogy részt vesz az alap kezelésében, de azt nem, hogy kizárólag ő kezeli e.
Én azt mondom, hogyha nyilasi-corcorde lesz az alap neve, akkor senki se adja a nevét hozzá anélkül feleslegesen, hogy ne adná hozzá a szakmai tudását. Ügyelnek a hírnevükre. Úgyhogy közös munka.
Múltkor olvastam egy concorde interjút, amiben pont azt ecsetelték, hogy mennyire összedugják a fejüket, ha akció van.[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #7254 üzenetére
tájékoztató szerint shortolhat is amúgy
vagy fullba vagy sehogy :D
-
stangli
senior tag
válasz concret_hp #7255 üzenetére
A nyilasi alapja tud shortolni, a többiről nem nagyon tudok nyilatkozni. (ha jól emlékszem a nyilasi féle érdekelne)
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7254 üzenetére
had szóljon
attól is lehet kockázatos, hogy nagyobb volatilitású indexekbe, devizapárokba, vagy kisebb, felfutó cégekbe fektetmondjuk eleve hedge fund, úgyhogy bármit csinálhat
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7270 üzenetére
Az azonnali mit jelent? Lehet, hogy az ellenérték 70%-át megkapod, de utána korrigálják. (pl otp alapkezelő)
Kizártnak tartom az azonnali elszámolást. Ráadásul a beértékelésre aznapi záró árfolyamokat használnak legtöbb helyen. Tehát hiába adod be 2 órakor a megbízást, mert záró árat fognak használni. Ami például külföldi piacok esetében nem is válik ismertté itthoni banki forgalmazási órarendben.Cibnél a 6-i befjegy árfolyamot a portfólióban levő eszközök 6-i záró árával kalkulálták 7-én.
És azt hiszem úgy van, hogy 6-i megbízásodat 6-i befjegy árfolyamon számolnák el 8-án (ha az nem szombat lenne)Ez mondjuk megerősíthetnéd, mert te látod, hogy pl a cib netbank melyik napi árfolyamot írta ki. Aznapit, mikor a megbízást adtad?
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7279 üzenetére
cib-nél, netbankos "válaszolunk" fül alatt?
nemrég "kötötted át" ezt az alapodat nem? Miért nem nézed meg a tranzakció history-ban, hogy amikor vetted, melyik napi árfolyammal osztva jön ki. Most nincs előttem cib netbank, nem is tudom, hogy tud e ilyet, de ez lenne a legtisztább.
kicsit zavaros nekem amit írnak, és este 6 felé náluk nem jön ki t+2 napos alapnak árfolyama...
---------
szerk: [link]
Megbízás és teljesülésBefektetési jegyeit bármely banki munkanapon visszaválthatja, illetve bármikor növelheti megtakarításait is. Ha Ön a forgalmazási időben, 8:00 és 16:00 között, például egy hétfői napon megbízást ad befektetési jegy vásárlásra, akkor az Ön megbízása a keddi napon kiszámolt, de még a hétfői napra vonatkozó árfolyamon fog teljesülni, és szerdán kerülnek a befektetési jegyei jóváírásra az Ön értékpapírszámláján. Ha Ön a forgalmazási időn kívül, 16:00 óra után például CIB Internet Bankon keresztül hétfőn ad megbízást befektetési jegy vásárlásra, akkor az Ön megbízása már a keddi napra vonatkozó árfolyamon fog teljesülni, amely árfolyamot a szerdán számítunk ki, és csütörtökre kerülnek a befektetési jegyei jóváírásra az értékpapírszámláján.
6-i záró árral számolják 7.-én 6.-ra, és veled 8.-án számolnak el
Egyébként nem ritka a t+3 t+4 napos alap.
Ahol egy ázsiai letétkezelő számolja egy amerikai záróárakat használó alap árfolyamát, és itthon forgalmazzák, ott még nyakatekertebb.[ Szerkesztve ]
-
stangli
senior tag
válasz concret_hp #7279 üzenetére
nekem zavaros ez a t+2nap... az értelmezlsem szerint tárgyanapi árfolyamon megveszed amit 2ik napon írnak jóvá, de fizikailag a készlet ott van, csak jogilag nincs ott de látszania kéne... vagyis rv-eknél így van, alapoknál ha adsz veszel nem tom, hogy így működik-e ha nem akkor az gáz, vagyis szerintem
-
stangli
senior tag
válasz concret_hp #7282 üzenetére
+ba fog nyitni
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7326 üzenetére
így infó nélkül nehéz
Egyébként nincs az "tanácsadó", akiben megbíznék.
Egy jó szakember nem az értékesítési fronton dolgozik. -
attiati
veterán
válasz concret_hp #7328 üzenetére
nem tudom mire kell
offshore céget alapítasz? -
stangli
senior tag
válasz concret_hp #7328 üzenetére
nem derül ki, hogy mire gondolsz, amennyiben a nyilasi alapra gondolsz, akkor a tanácsadó nem sokat fog tudni segíteni, mert ő azt az alapot fogja ajánlani neked, amiből pénz jön neki, barát, nem barát, ő is pénzből él és annak megfelelően fog neked választ adni...
-
tkazmer
addikt
válasz concret_hp #7332 üzenetére
esetleg nézegess privátbanki szolgáltatókat, az éppen arról szól, hogy van egy személyes privátbanki tanácsadód, aki segít kiválasztani, hogy mit lenne a legjobb csinálni a pénzeddel. emellett jár egy csomó plusz szolgáltatás is, pl. otpnél ferihegyi vip váró, gyárlátogatás az audinál győrben, de olyat is megcsináltak már, hogy kellett némi angol font de nem volt éppen a fiókban, és hozattak a nemzeti bankból...
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
válasz concret_hp #7335 üzenetére
nagyon nagy különbség van ám a "normál" és a privátbanki ügyfelek értékelése között...
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7341 üzenetére
Poziban vagy? Kiszórtál mindent, nem?
(Egy 1970 óta épülő lufinak ez a válság még csak a kezdete lehet, de majd kiderül, meddig bírják még kozmetikázni.)
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7343 üzenetére
Szerintem csak olyanba, ami shortolhat is.
Ha nincs elég devizád akkor abba is, dollárba most már nem. -
stangli
senior tag
válasz concret_hp #7362 üzenetére
hó végi zárások, na meg "sell in may and go away"... na meg bizonytalan mindenki.
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7362 üzenetére
+ erről szó a tőzsde
focimeccs is a lefújásig tartEgyébként zárás előtt/után is kereskednek indexekkel 0-24h.
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7395 üzenetére
te még mindig tartod?
Nyugdíjpénztárnál halál ez a 10 napos átfutási idő. Rövidtávon jól belenyúltam a lecsóba. Na mind1, úgyse két napig lesz kockázatmentesben.
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7400 üzenetére
hehe, bár végülis 24 asztal mellett úgyis van időd közben nézni a chartokat, hogy abban az órában hogy alakul
tényleg, lehet itthon devizát devizára váltani huf konverzió közbeiktatása nélkül?
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7425 üzenetére
Azt tudom, hogy hitelállomány nem lehet követlenül átkonvertálni (pl yent €-ra).
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7510 üzenetére
Mert egy fontos devizapár. Jól felnagyítja a trendeket. Tökéletes ellentétei egymásnak. Egyik oldala egy olyan deviza, ami a gazdasági fundamentumok erősödéséből táplálkozik, a másik oldala meg a kockázatkerülés esetén erősödik.
Azt nem tudom, hogy egy ilyen gagyi háromszögelés mennyire ad megbízható jelzést. Túl egyértelmű, túl könnyen figyelhető. Majd kiderül, hogy működni fog e, ha kilép belőle. Csak pár hónapos a háromszög, de egy 10% elmozdulást produkálhatna.
Volt ma pf-en egy jó kis cikk Japánról. Lehet e párhuzam a Japánban kicsiben lejátszódott korábbi ingatlanpiaci válság, és a világgazdaság mostani állapota között.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7669 üzenetére
Szerintem az csak a fennmaradáshoz lenne elég.
Ha nyitott ablak mellett fűtöd a házat, akkor gondolom előbb becsukod az ablakot, nem pedig több fát tüzelsz -
stangli
senior tag
válasz concret_hp #7744 üzenetére
biztos hogy van, vedd fel a kapcsolatot a concorde-al vagy cashline-al vagy equilorral éstb... biztos tudnak segíteni hedge fundokkal kapcsolatban. csak gondolom azok nem zárt alapok, hanem nyílt alapok...
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz concret_hp #7751 üzenetére
Szerintem tudsz venni a nyilasi alapból is tőzsdén keresztül ha az tetszik. (nézd meg az alap fórumát, vagy a concordenál kérdezősködj)
Nem röhögnek ki, de kb. a párszázK az alsó határa ahol a fix költségek miatt megérheti.
-
stangli
senior tag
válasz concret_hp #7751 üzenetére
nyilasi alapba min 100e volt a beugró... a másodpiacon most kb így néz ki.
-
stangli
senior tag
válasz concret_hp #7754 üzenetére
ha van eladó, akkor 87e valamin tudsz egy jegyet megvenni.
hozamplázás kérdéshez nem tudok mit mondani, mert azzal kapcsolatban nincs tapasztalatom...
-
Ivan15
senior tag
válasz concret_hp #7782 üzenetére
van honlapjuk hivd fel öket
-
Ivan15
senior tag
biztos befektetes, egyet megeri tartani -8-10 evente egy egy lakasfelujitas ugyis aktualissa valik
[ Szerkesztve ]
-
stangli
senior tag
Igénybe tudod venni, mivel az állami támogatást (még) megkapják az ltp-k... ha lakástakarékba akarod tenni a pénzed, akkor tudni kell, hogy csak lakásra használhatod fel. Valamilyen szinten jó dolog, de hátránya is van...
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7787 üzenetére
Már írtam egy darab bejegyzést :
Te is írogathatnál ám, biztonságos online netbankolásról, MB, Neteller használatról
Egy közösséget szeretnék összehozni oda.A fórum és blogmotor jó, lehet RSS-ezni, twitter és facebook linkelni (csak ezeken még gyúrni kell), videót, képet beszúrni, bármit
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7789 üzenetére
Használatra kész az oldal, még a fórumtémák hierarchiáján kell alakítani.
Csak addig nem akartam publikálni, amíg egy minimális tartalom és 3-4 blogoló össze nem jön.Ám legyen : [link]
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7795 üzenetére
van ott másik is (egy blogból csak 1 bejegyzést jelenít meg)
Miért mindig az ellenkezője történik a piacokon, mint amit a többség várMajd írogatok még.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #7810 üzenetére
hm hát úgy látom, hogy a teljes bent levő összeg
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Atomgeszi
veterán
válasz concret_hp #7813 üzenetére
Ez a Groupamanál asszem a Gránit életbiztosítás. Van a szerződő(legyek én) és van az 1. biztosított és a 2.biztosított(ugye halál esetén a másik fél megkapja a pénzt). És ezt közösen fizetjük 5-5 ezer Ft(valamennyivel kevesebb mert nem egész 10 ezer) havonta és 15/16(most nem tudom már melyik volt) év múlva 3,3 millió lesz a vége(egyszer nem kétszer tehát összesen a kettőnk része). Ez gondolom kifizetésre kerül. De valami olyasmit mondtak, hogy 2 évente változik az egész és elvileg ez csak feljebb mehet ez az összeg. Na ez jó kuszaság lett de remélem érthető.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz concret_hp #7815 üzenetére
[link] És itt,hogyha férfi vagy nő a második személy attól is függ , hogy mennyivel olcsóbb és,ha éves fizetés akkor évente megint olcsóbb 3600al.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Fotók, videók mobillal
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest