- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok! 10% hozam elérhető valahogy fixen, biztonságosan? Esetleg valami ajánlott tőkevédett cucc? CIB alap?
-
fecus
őstag
válasz vendingo #62003 üzenetére
Melyik piacon vetted? Szerintem kirakták OTC kereskedésbe. Írj nekik!
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
vendingo
veterán
Rendben, írok nekik. Amúgy mit jelent amit írtál? Nem vagyok nagyon járatos a témában, ilyenről még nem hallottam.
Usd pink sheet.Amúgy pontosan mit is kéne írnom nekik, hogy megértsék a gondom, meg ne tűnjek teljesen baleknak? Normál részvényekkel értelmes platformokon nincs gondom a kereskedéssel, mindig csak az rc-vel vannak gondjaim.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Doma88
tag
Sziasztok,
Jelenleg mi a "legjobb" módja annak hogy az ember gyarapíthassa a pénzét? Érdemes banki betétekbe/kötvényekbe fektetni vagy még mindig a MÁP a legjövedelmezőbb?
eToro és társaival érdemes foglalkozni? Állandóan látom a hirdetéseit és ebből kifolyólag kialakult bennem a 'túl szép, hogy igaz legyen' nézőpont vele szemben. Valóban működik a más userek másolása és ezáltal a profit szerzés? Érdekes módon nem sok szó esett róla a topicban :/
Előre is köszönöm!
-
Louro
őstag
válasz Doma88 #62007 üzenetére
Költségekkel érdemes számolni, ha etoro. TBSZ esetén nem kell tökölni az adóbevallás kapcsán. De amúgy sokmindenre van válasz, ha keresőt megnézed.
A MÁP-ról is volt szó, hogy most megéri-e vagy sem. Végülis jobb, mintha a látraszólón lenne De ajánlom A lusta portfólió című irományt. Nem hosszú és nem is drága. Tanulságos.
Mess with the best / Die like the rest
-
BeZol
őstag
Lehet valamennyire off, de egy próbát megér, mert 1 hónapja nem jutottam semmire
Olyan kiadó lakást tud-e vmelyikőtök, ami Kispest vonzáskörzetében van (csúcsforgalomban se legyen messzebb a Shopmark környékétől 15perc kocsitávolságra), és igazából nekem arra lenne szükségem, hogy az íróasztalomat a komplett gépemmel és gurulós székemmel együtt odavigyem, és végre valahára csendben tudjak programozást tanulni. Egy kb. 2x3méteres helyre lenne szükségem, napközben wc, kézmosás, hozott/rendelt kaja mikrózása ha úgy van, de ha úgy van az evőeszközt is hazahoznám, nem mosogatnék ott, nem mosnék ott, nem aludnék ott, kvázi munkaidőben 9-18ig lennék csak ott, esetleg este még kicsit ráhúzva olykor. Ami fontos, hogy gyors kábeles internet legyen.
Az ilyen 1szobás garzonlakások 100-120ezer Ft-tól kiadóak, én viszont nem ott élnék, hanem "csak" ott "dolgoznék/tanulnék".
1,5 éves a kisgyerekünk, nem tudok mellette haladni, ami viszont másik ingatlanunk van Óbudán, az a napi forgalomban túl sok idő lenne oda/visszakocsikázni, túl sok idő menne el feleslegesen a dugózásokkal, ha pedig a dugókat elkerülve közlekednék (pl. 10-11körül indulnék és 21 után mennék haza), akkor meg nem érek haza fürdetésre/altatásra, ami komoly érvágás a kisgyereknek is.
Havi 40-50ezer Ft-ot szánnék rá + fizetném a számlákat (közösktg, víz, villany), tehát egy kb. 70-80ezer Ft-os összköltséggel számolnék magamnak, erre még azt mondom belefér.
Irodahelyiségeket is nézegettem, sok esetben csoda ha 120ezer Ft-nál megállnának a költségek... + üzleti áram + üzleti internet, ami (egyik helyen netto 36ezer Ft volt a 20/20mbites net, hagyjuk már...)
Ha amúgy is üresen áll vmilyen ingatlan, akkor ez igazából a tulajdonosnak is több hozam mint a semmi (+ a jelenlegi ktg.-eket is én fizetném ugye), leharcolva biztos nem is lenne tőle hiszen egész nap székben ülök , úgyhogy ha tudtok vkit akinél ilyen felmerülhet a fentebb vázolt összegekkel, írjatok már rám privátban (csak ahogy korábban is írtam, fontos a lokáció, nem bírom elviselni a dugózgatásokat, tehát előny, ha kontraciklikusan tudok közlekedni)
COVID miatt akár egy külön zárható szoba is megtenné (de akkor azt olcsóbban), HA napközben never-ever látjuk egymást + viszek konnektorba dugható ózongenerátort
Mivel 1,5 éves kisgyerekekre még nincsen oltás, mi a mai napig kifli-ről rendelünk mindent, boltba sem járunk, csak ha nagyon-nagyon muszáj és a saját szüleinket sem engedjük be a lakásunkba. (jó, ez lehet gáz, de ezt már az asszony találta ki )Ha nem szabad ilyesmit ideírni, akkor persze töröljétek a hozzászólásomat
-
Louro
őstag
Egy tipp: Közelben Starbucks vagy egyéb kávézó esetleg megbeszélve a tulajjal? Mifelénk 2-3 apuka is így csinálja a Covid kezdete óta
Amúgy egy lakást 100-ért kiadnak, akkor feléért nem fogják kiadni még, ha nem is élnél ott (Szerintem.)
Mess with the best / Die like the rest
-
Tottu
senior tag
USA-ban a márciusi kamatemelést lehet tudni, hogy pontosan mikor lesz? Keresgéltem, de nem találtam erről infót.
Valamint szerintetek érdemes tartogatni erre az időszakra egy kis "puskaport"? Kifejezetten VWCE ETF-re gondolok.
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Dare2Live
félisten
Nálam az ajtó bezár. Fülhallgató berak. Arra 3M Peltor X5A felrak. Ez így ha nincs überhiszti, ajtóverés sztem hibátlan. Ha ajtóverés van akkor be kell rakni vmi ambiente zenét. Ja egy-két nap lehet míg átmegy, hogy "apa nincs".
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Doma88
tag
válasz D1Rect #62009 üzenetére
Szeretnék a meglévő pénzből még többet.
Viccet félretéve, jelenleg nincs tervben autó- lakásvétel, felújítás stb., de a pénzem egy bankszámlán áll és úgy gondolom jó lenne kezdeni vele valamit. Természetesen nem az a vágyam, hogy 2 hónap alatt 10%-os hozamot hozzon bármilyen befektetés de akármilyen befektetés jobb annál, mint hogy álljon egy számlán.
-
PredatorZoli
Topikgazda
A tőzsdei árak már most is tartalmaznak minden olyan információt, ami a márciusi kamatdöntés során várható. Esés csak akkor van, ha valami (lényegesen) rosszabb történik akkor, mint ami eredetileg árazva volt. Idán már volt egy ca 10% korrekció amivel elég sok mindent rááraztak. Nem gondolnám racionálisnak várni a meglepetésre. Annyira sokan várják ezt a márciusi esést, hogy majdnem biztos vagyok benne, hogy nem lesz.
-
ACE-
addikt
Ma van esedékességfizetés az egyik MÁP+-omon, de csak 99.75%-ért akarja visszaváltani, nem úgy van hogy ilyenkor 100%-osan vissza lehet?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Tottu
senior tag
válasz travix #62021 üzenetére
travix, PredatorZoli: köszönöm a véleményeket!
Lenne még egy más jellegű kérdésem: RC-re szeretnék forintot utalni, ott USD-t váltani és részvényt venni. Kinek mi a módszere arra, hogy minél kevesebb pénz ragadjon be?
Elég nehéz megbecsülni a változó deviza és részvény árfolyamok miatt, hogy pontosan mennyi HUF-ot utaljak, hogy a HUFUSD konverzió és a részvény vásárlást követően minimális USD maradjon a számlán.
[ Szerkesztve ]
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
ACE-
addikt
Jól gondolom hogy per pill. jobban megéri PMÁP 5 évest venni mint MÁP+t? Bár a visszaváltási díjat nem találom, az összefoglalóban 2% van, a linkelt kalkulátorban 1%. Bár 2%-al is jobb a jelenlegi inflációval, de emiatt pl. nem venném ki az 1 éve bent lévő MÁP+-omat... ha csak 1 % lehet meggondolnám.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
vnorbi
aktív tag
Nem, az esedékességfizetés napját követő munkanapon indul a 100% + felhalmozott kamaton történő visszaváltási ablak (nem 100% lesz a visszaváltás árfolyama, mert minimum 1 napnyi kamatot még kapsz mellé).
Szerk: Jelenleg a PMÁP visszaváltási büntetése 1% az Államkincstárban (most decemberben váltottak 2%-ról 1%-ra). Bankban tartott állampapírok visszaváltási büntetése ettől eltérő lehet bármelyik irányba.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
sokat számolgattuk ezt mostanában, jobban megéri (legalábbis rövid távon biztosan, végig tartásra inflációtól függ majd, jövőbe meg nem látunk). nekem egy korábbi kétmilliós máp+-om február 10-én ér aktuális fordulóhoz, és ha már így alakult, át is teszem pmáp-ba (még ha némi plusz kamatot meg is kell venni hozzá). jelenleg 1 százalék a pmáp büntije, de ezt bármikor tolhatják bármilyen irányba
[ Szerkesztve ]
-
Peter.70
addikt
válasz PredatorZoli #62022 üzenetére
Pedig pl az S&P chartjanak technikai elemzése az esés felé mutat
-
Peter.70
addikt
válasz Oppenheimer #62030 üzenetére
Be is fogom, csak még nem most
-
forceberg
veterán
A RC-ra Revoról megérkezett a próba 100€. A pofavizit előtt a nagyobb összeget is be fogják venni?
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Moleman
addikt
Na, sikerült újravenni a VWCE-t (100.2-n), viszont 0.15% helyett 0.25% költséget számolt fel az RC, pedig az elméletileg a napon túli zárás költsége. Ez mitől lehet? Normál limitáras megbízás volt.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz PredatorZoli #62036 üzenetére
Jaa, azt hittem a megbízás napon túli teljesülése esetén jön a 0.25%. Így már érthető, köszi!
-
Fifi
őstag
Offtopic, de bízom az itten tagokban, hogy lesz néhány ötlet és talán elfér még itt.
Társasház számára milyen megtakarítási forma létezik, ahol a felújítási alapra szánt összeg tartható? Az LTP-k kivéreztetésével most bankbetéten gyűlik, de azt megeszi az infláció.
Tehát nem befektetés, hanem az értékmegőrzés inkább a cél valami likvid eszközben.Részvény, ETF vásárlás értékpapír számlán nem kivitelezhető, mert ha épp akkor lenne szükség egy nem tervezett kiadásra, amikor hullámvölgy van, akkor nehéz megmagyarázni, hogy miért van kevesebb pénz ...
Lakossági értékpapírokat nem tud vásárolni, attól meg kicsit fázom, hogy az egyik lakó megkapja kölcsönbe és ő kezelje ... illetve a társasház havonta adjon neki kölcsönt, ahogy a lakóktól befolyik a pénz a közös költség részeként.
Ez sok adminisztráció is a társasházkezelő részéről és még nem néztem utána, de a magánszemélynek nyújtott kölcsön adóvonzatai lehet fel is emésztenék a kamatokat.Ötlet?
-
vnorbi
aktív tag
Diszkont Kincstárjegy? Ez nem lakossági állapapír, ezért tudtommal akár társasház is veheti (ezt veszik a befektetési alapok, egészségpénztárak, nyugdíjpénztárak... is). Jelenleg 4% fölötti kamatot ad kb egy éves periódusra (a leghosszabb futamidejű papír jelenleg a D221228-as, amiből még 330 nap van hátra, amit ha a mai nap vesz meg valaki, akkor 4,12%-os EHM-mel kapja meg).
Mivel ez piaci árazású papír, előfordulhat, hogy ha jobban felszaladnak a kamatok, akkor ebből csak veszteséggel lehet korábban kiszállni, de a futamidő végéig tartás esetén garantált a vásárláskor ígért EHM (ez úgy működik, hogy diszkont áron lehet megvásárolni, a mai napon 96,36%-ért, lejáratkor pedig a 100%-os névértéket fizeti vissza a kibocsátó).
Mivel ez nem lakossági állampapír, számolni kell a 15%-os kamatadóval a végén.
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
Laptoppal most is át tudnék vonulni közeli ingatlanba, de nekem a komplett gépemre van szükségem, lassan ott tartok h 3 kijelző kéne nem csak 2.
Az asztali gépem erejére is szükségem van, mert napközben virtuális gépeken futtatok dolgokat amiket figyelgetek. Ez távoli eléréssel laptopról rémálom számomra.Amúgy egy lakást 100-ért kiadnak, akkor feléért nem fogják kiadni még, ha nem is élnél ott
Igen, de hátha van olyan üresen hagyott lakás, amit amúgy nem akarnának kiadni, de így meg rendben lehetne a dologsss:
yep, szoba így annyira nem bejövös dolog.KMT:
nincs elég szoba a mostani lakásban, asszony énekesi babérokra akar törni, egész nap énekelget, online tanfolyamjai vannak, nincs itt életterem ilyesmire. Mostani fejhallgatóm is szűri a zajokat, de nem eléggé. Agybadugós fülhallgatóm is van, az már majdnem jó, de alapvetően azt mondanám, h böki a másik szemét h itthon vagyok és semmire sem kérhet meg, egyszerűen nem tudja felfogni h "dolgoznék", este pedig megkapom h rám nem lehet számítani semmiben... Nem vagyok hajlandó ezt többet napi szinten hallgatni. Január elején elhatároztam h muszáj váltani, január végéig keresgéltem, nem volt semmi komoly találat ingatlanügyben, úgyhogy gondoltam egy próbát még itt megérhet, de akkor cuccolok át másik lakásba, nincs mese.Dare2Live:
hmm, hiszed vagy sem én ilyesmiket kerestem, de sosem találtam meg a rendes kifejezésüket. Na ennek adok egy próbát akkor, meg is rendelemPfiucska:
rendes zárható iroda kéne a komplett gépemnek, ez a verzió nálam nem felelne meg.
Konkrétan konténer-irodákat, ill. homepod-okat nézegettem már, hogy udvarra beteszek egyet, csak nem érzem azt, hogy biztonságban lennének benne a cuccaim, ami pedig normálisan néz ki, abba túlságosan belátni és 6m Ft környéke, annyit meg nem ér.
Továbbá mi van ha már nem kell? Resell value lehet békapopó alatti. És akkor télen/nyáron fűtés/hűtés dolog még lóg a levegőben, mert ki tudja a gyakorlatban milyen szigetelésűek ezek. -
A Zéé
addikt
3x2,4 méteres irodakonténer 1,65 millió. De bérelni is lehet, nem is túl drágán.
Just a simple Lineman...
-
fecus
őstag
Garázs a környéken? Azt nem olyan drága bérelni és senkit sem érdekel mit csinálsz benne. Van olyan, hogy nagyon fűtened sem kell mert a lakások fűtik.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
forceberg
veterán
válasz UberMutant #62048 üzenetére
Nem a RC-ról van szó most, hanem a Revolutra nem tudtam feltölteni pénzt.
Lehet, hogy a GPay szól bele? Sajnos Maestro kártyám van, így simán nem is menne vele a Revora feltöltés.
A RC-hoz nyilván be fogok menni, még lehet a héten.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest