Új hozzászólás Aktív témák

  • maajsz

    senior tag

    válasz kexksz #30090 üzenetére

    Borsod is változó, itt egy 18k fős városban, úgy kapkodják az albit, hogy alig találni. Tény hogy így is bőven olcsóbb mint egy pesti, de 50-60k-ra emelkedtek így is a lakásbérleti (garzon-1,5 szoba) árak. Bár van 5-6 "nagyobb" gyár, de a kiemelkedő 250k+os fizu csak sok műszakkal/túlórával meg kellő szakmai tudással érhető el és a gyári melók nagy része kb betanított munka, mert a cnc előtt is olyan nyomkodja a zöld gombot akinek sehol nincs papírja hozzá és azok túlórával is 200-hoz valamerről közel maradnak.
    Haverom odébb 30km-el cnc-zik papírral Egerben, ha sokat túlórázik ~400-at elhoz és otthon lakik a muterjánál és elb@ssza a lóvét. Na meg fingja nincs, hogy mibe rakja, amit kb rábeszélnek a bankba, online utalást nem tud megcsinálni és kb a legbonyolultabb banki művelet amit megcsinál(tat) a sima lekötés. És mennyi ilyen van, anyum itt bankfiókba dolgozik és mondja ott vannak a milliók de fogalmuk sincs mit kezdjenek vele. Ezek többségében jó szakemberek (villanyász, festő stb) vagy 40 éve piacon ülők meg az agrárok.
    Szóval ez az olcsóbb lakhatás inkább már csak falukra igaz, vidéken is a kicsit nagyobb városokban, vagy ami környékén megy az ipar ugyanúgy emelkedik felfelé.

Új hozzászólás Aktív témák