Hirdetés
-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
andzsin73
tag
Én megtettem, amit sokan hiányolnak azok közül, akik tiszteletreméltóan adják a tanácsokat naponta
és végigolvastam kb. 1000hsz-t visszafelé.
Nekem jelenleg egy Pana FZ-35-öm van,de azt átpasszolom a családomnak. Ismerem a dilemmát: több pénz/jó gép/sok obi=fasza fotók, majdnem ugyanennyi pénz/nincs obicipelés devanzoom
/xarabb képek, kisebb szenzor=rosszabb fotók. Ergo valamit valamiért.
Az ultrazoom kategóriában megnéztem a külföldi review-kat is mindenhol a Pana FZ200 és a CanonSX50 a befutó. Az imaging resource-on, mondjuk egy ISO200-ba belenagyítva a Canon szebb. És mondjuk a teszteken is jobb képminőség értékeket produkált a Canon. Én Pana hívő vagyok
, de ezt a dilemmát momentán nem tudom eldönteni. Aki esetleg fotózott mind2 géppel mondhatna valamit.
Egyébként a külföldi fórumokon is megy vita a bridge/ultrazoom/high compact/dslr gépekről, valószínűleg a Pana egy pontot akart tenni a vita elejére/végére azzal, hogy a Bence kezébe nyomták a FZ200-at és ilyen képek születtek:
http://panasonic.net/avc/lumix/gallery/fz200/Bence_Mate/index.html (érdemes a videókat is megnézni) -
andzsin73
tag
az nagyon vicces tud lenni, amikor egy komoly teszten a komoly gyártók gépei mind megbuknak és egy Casio és egy Samsung tesztgyőztes tud lenni
http://www.dpreview.com/reviews/Q210grouptravelzoom/24 -
andzsin73
tag
Az itt bemutatott képek bizonyítják, hogy nem a gép ára a lényeg egy bizonyos pontig, hanem a látásmód, Máté Bence egy sima ultrazoom-mal is baromi jó képeket csinált: http://blog.volgyiattila.hu/2012/11/28/mate-bence-kompakt-geppel-bizonyitja-hogy-nem-a-gep-a-lenyeg/
-
andzsin73
tag
válasz
schawo #45328 üzenetére
Hát ezzel úgy vagyok, hogy soha az életben nem volt minőségi gondom fényképezővel, pedig én még egy Pajtással kezdtem
Soha nem kellett fényképezőt eladnom. Mindegyik megvan a mai napig.
Az árra mondtam azt, hogyha hivatalosan jön be, akkor már majdnem ugyanott van az ár.
-
andzsin73
tag
A lábzoom telitalálat
Egyébként értem a problémát. Itt van az a pont ahol meg kell alkudni. Vagy zoom vagy minőség. Már ha az ember nem akar legalább 100 rongyot gépre költeni+az obi ára. És nem akar
Én mondjuk megveszem az amazonrol féláron, elég pofátlan árak vannak itthon, kint gyakorlatilag szinte minden a felébe kerül. Az lx7 itthon legolcsóbban 109 pénz, kint 290 dollár. Nem mindegy. És minden gépnél ekkora különbségek vannak, most arról már ne is beszéljünk, hogy egy átlag amerikai fizetésből 5-6 dslr is kijön, itthon meg 1db. (hozzá kell tennem, hogy nem árt, ha lakik kint egy barát, aki haza tudja hozni vám és áfa mentesen
-
andzsin73
tag
válasz
Tin_Shield #45315 üzenetére
Kösz
Annak van valami oka, hogy a large sensor compact kategóriában nincsen ultrazoom-os gép?
-
andzsin73
tag
A Nikon P6000 és 7000-nek van még nagyobb szenzora, míg az átlag kompaktoknak. Van még olyan kompakt, ami vékony házas és aminek nagyobb a szenzora? Csak hogy ne kelljen keresgélnem
-
andzsin73
tag
Mindent értek emberek
Mindez akkor azt jelenti, hogy a nagyobb szenzorméret és jobb gyújtótávú gépek esetén (tök mindegy, hogy ez most az lx7 vagy sem) kizárt dolog, hogy xarabb képek készülnek, mint a szokásos 5-6x4mm szenzoros gépekkel, lehet benne bármilyen trükk is, amivel javítani próbálja a gépet.
-
andzsin73
tag
válasz
Tin_Shield #45294 üzenetére
Az a vicces, hogy bár a Pana nagyobb szenzormérete és jobb gyújtótávja miatt magasabb kategória, szemre is láthatóan a tesztképeken a SX510-nek nemhogy szebb képe van, de kontúrosabb és élénkebb is, még 800ISO-n is. A Canon valamit nagyon tud:-D
-
andzsin73
tag
válasz
Tin_Shield #45294 üzenetére
Az alapján válogattam, hogy több kamerás oldalon megnéztem a superzoom és point-and-shoot top 10-t és ez jött ki
-
andzsin73
tag
Az a baj a fényképezéssel, mint minden mással, hogy a minőségért fizetni kell
Aki látott már DSLR fotót, meg kompaktot egymás mellett az tudja mi a helyzet, de hát szegény ember vízzel főz.
Lumix ZS20-25-30 vagy Canon SX 260, 280, 510 esetleg az LX7?
Itt nézegettem a specifikációkat:
http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_sx260hs&products=canon_sx510hs&products=panasonic_dmczs25&products=panasonic_dmclx7&products=panasonic_dmczs30&products=panasonic_dmczs20&products=canon_sx280hs&sortDir=ascendingIgazából az LX7 a szenzormérete miatt lóg ki a sorból, nem tudom ez mennyire látszik a végeredményen? (Viszont a többivel ellentétben az optikai zoom kicsi.)
Végignéztem egy halom angol fotós oldalt az ultrazoom és point-and-shoot kategóriákban, mindenhol ezek a gépek vannak a top 10-ben a Sony egyes gépeivel kiegészülve, de mivel nem vagyok Sony fan, eleve kiesik a márka nálam.
Van egy Lumix FZ-35-öm, de ezt nem akarom mindig cipelni, egy zsebre vágható kompakt megoldást keresek
Vélemény? Kösz
-
andzsin73
tag
válasz
Krystos #21231 üzenetére
nem fogsz talalni. egyedul az sx20, ami egy kategoria vele kepminosegben, de az meg 300g-al nehezebb, nem tud hd moviet - nem mintha ez baromi fontos lenne -, es mondjuk nem litium aksis, hanem AA kell bele.
FZ38 esti, ejszakai képek, nem rosszak
)
http://fiveprime.org/hivemind/Tags/fz38,night -
andzsin73
tag
válasz
.:ZS:. #21228 üzenetére
SX 200 összefoglaló:
http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_PowerShot_SX200_IS/verdict.shtml
negatívumok: nincs zoom videozas kozben, vaku állandóan kipattan, színelmosódás a képek szélein.
a Panának egy kicsit jobb a képminősége, az összértékelést tekintve elhanyagolható a különbség.
Én mondjuk nem szeretem a slim kivitelt, mert "nem lehet belekapaszkodni" a gépbe. -
andzsin73
tag
válasz
S*Tom* #21222 üzenetére
írd már meg lécci a tapasztalataidat, én erről a gépről olvastam a legjobbakat az esetek 95%-ban. aztán volt olyan user, aki lefikázta, de a külföldi fotós oldalakon bridge kategóriában, egyértelműen best buy. minőségben csak a G10,11 veri meg viszont ezzel jóval drágábbak (nagyobb szenzorméret) viszont az obi csak 28-140mm, szemben a Pana 27-486, a Canon min. shutter 15 sec, a Pana viszont 60 sec, ami lényeges különbség.
-
andzsin73
tag
válasz
redzsi #21218 üzenetére
az elmúlt órákban kb. 20 angol fórumot olvastam végig, ahol a bridge kamerákról volt szó és az esetek 90%ban a Pana FZ38-at ajánlják, igazából egy versenytársa van az SX20, és a Sony HX1, ízlés dolga ki melyiket választja imho. de itt egy érdekes válasz:
"Both the Canon SX-20 and the Sony HX-1 are good, but out dated cameras. I have a long standing record with super zoom cameras and have owned just about all of them. You see, I currently own over 110 cameras. If you asked me this same question, my answer would be to look elsewhere and to not seriously consider the SX-20 or the HX-1 as technology has changed since they were introduced.
Instead take a look at the Panasonic FZ-35 or FZ-38. They are indeed the same camera but the models do differ around the world. The Fz-35 (the camera that is generally most available in India) is a full featured, user friendly camera that has HD video where you can zoom while filming, dual channel sound, image stabilization and is samller than the SX-20.
You might want to take a good look at the FZ-35. if you want to reduce your costs, a used camera such as the Panasonic FZ-28 is also an option."
-
andzsin73
tag
válasz
Degeczi #21216 üzenetére
felületesen olvastál
a dslr topikban azt mondtam, hogy kinagyítva életlenebb! mikor már vagy a 5x nagyításnál jártam akkor láttam, mekkora a különbség. Így a képernyőn keresztül nem tűnt túlságosan jelentősnek, lehet, hogy papírképen is látszana.
nincs nagy árkülönbség csak nem mindegy milyen obit kapsz hozzá. mert ugye az obi az azért van, hogy a megfelelő feladatra a megfelelő obi. ahhoz meg pénz kell.
de nincs köztünk vitaén csak azt mondom egy átlagos usernek egyszerűbb a bridge gépet kezelnie, mint állítgatni a dslr és objektíveket cserélgetni és azt hurcibálni. és azt sem vitatom, hogy szebb lesz a kép, mivel legalább 2x akkora a szenzor, persze, hogy szebb lesz.
-
andzsin73
tag
válasz
Degeczi #21212 üzenetére
a beidézett mondatokat fotósok írták, nem én találtam ki
senki nem állította, hogy egy dslr nem csinál jobb képeket.
"a láthatóan sokkal jobb képminőség" az relatív imho. te lehet, hogy látod, én meg a másik 10millió lehet, hogy nemÉs itt most csak arról beszélek, hogy előhívjuk a fotót 10x15-ben, mert az nyilvánvaló, hogyha el kezdjük méricskélni a képeket, meg 100%crop-ot csinálunk...stb. akkor a dslr sokkal jobb és minél drágább a gép, annál jobbak lesznek a képek. Ezt senki nem vitatja.
Nappali fényben szerintem elhanyagolható a különbség. A különböző fotós oldalakon végignézegettem dslr, meg bridge képeket, így a monitoron elhanyagolható a különbség, nem állítom, hogy nem lehet látni a részletgazdagabb képet, de előhívva sem lesz ilyen méretben szignifikáns a különbség.
Azt hiszem arról vitatkozunk, hogy Camry vagy Lexus. CR-V vagy Infinity. Touareg vagy Phaeton. Akinek van pénze és szereti a fullos dolgokat az a drágább kategóriát válassza. Ettől függetlenül egy Corsával/Astrával járó ember az agyát eldobja, ha beleül egy Camryba pl. -
andzsin73
tag
válasz
Titusz_61 #21213 üzenetére
Köszi! Jó kis összefoglaló volt. Az írásaitokból és az általam elolvasottakból az derül ki, hogy a pixelszám növekedésével a képminőség nem javul, inkább egy 10Mp ,mint 14Mp. Csak azt nem értem, hogy akkor mi a jóizéért kell 14-16-18 Mpixeles kompaktokat gyártani, ha ettől nem lesz jobb a minőség? Legalábbis kis méretben.
Mert a mai kínálatból lassan már kikopnak a 10Mpixeles bridge gépek. Az újabb bridge teszteknél mindegyiknél előjön, hogy egy korábbi verzió az adott gépből jobb képeket csinált, ezt több márkánál is olvastam. Az újabb gépek csak szolgáltatásaikban tudnak többet, amelyekre sokszor nincs is szükség.Most van nálam egy Sony DSC-HX1 (Tipa díjas 2009ben), 400 ISO-ig egész jól elvan, de felette már gáz van. A menürendszere tökéletes 10 perc alatt kiismertem a gépet. Ami nem tetszik benne az elsősorban a fogása, elég rossz tartani. Ma kapok egy Canon SX10, ugyanaz a két kamera specifikációja, kíváncsi leszek melyik csinál szebb képeket.
Úgy látom, hogy igazából egy átlagos felhasználónak, ha nem csinál éjszakai/esti fotókat akkor bőven elég egy bridge. Megkíméli a pénztárcáját
. Egy dslr biztos szebb képeket csinál, de azok menjenek a NatGeo-ba
-
andzsin73
tag
na ez is egy vélemény:
"Elnézést hogy belekotyogok. Én kb 2 éve váltottam FZ-30 ról Canon tükrösre.
A zaj, a képminőség, és a nagylátószög valóban jobb dslr-el, illetve jobb lehet.
Viszont azt tudni kell, hogy semmi sincs ingyen, egyrészt (nagyon)sokkal drágább mire ugyanazt az objektív átfogást, és minőséget produkálni tudod mint az FZ vel.
Másrászt eleinte rossszul leszel az állandó objektívcsereberéléstől, meg fogsz lepődni hogy nyitott blendével menyire nincs mélységélesség, ráadásul az olcsóbb obik hajlamosk félrefokuszálni...nameg az 5kilós fotóstáskától sem lesz könnyebb a helyzeted
Egy ilyen gép sokkal nagyobb odafigyelést igényel úgy általában.
Ja és ha kell a stabilizátor,meg a 2.8 az +200.000 mindenhol
Nem ismerem a Nikonokat sajnos, de én mikor gépet kerestem nem tudtam megálni a belépő szintnél sem váz, sem obi tekintetében, mert egyszerűen a Canon belépő motyói annyival gyengébb minőségűek mint egy pana FZ, hogy nem bírtam értük pénzt adni.
Nem képminőségre, hanem összeszerelésre értem.
Én olyan vagyok, hogy nekem fontos egy műszaki eszköznél a minőségérzet, sorjás, lötyögős fröccsöntményekért akkor sem szivesen adok pénzt, ha "olcsók". Ez persze az én egyéni problémám
Nikont egyéb okok miatt nem néztem, tehát arról nem tudok mint mondani.
A lényeg hogy nekem végülis 30D lett, C17-40L+Tamron28-75+C70-200L, ez egy elég jó ár/érték arányú szett volt akkor, most kicsit drágábbak az obik. Nohát ez elég húzós összeg lett a végére, de végülis nem bántam meg.
A lényeg amit modnani akarok, hogy ez egy elég komoly lejtő, szóval csak óvatosan induljon el rajta bárki
"
-
andzsin73
tag
ez jó
"Szóval nem nagyon van olyan gép(kategória), ami mindenütt jobb, mint a másik. Az egyik zajos képet ad, és túl nagy a mélységélessége. A másik túl drága, mire felszereled, túl nehéz a szet, nem elég nagy a zoom átfogása, és túl kicsi a mélységélessége... Az egyik már elfogadható képet lőtt, ahol a másikkal még az obicserénél tartasz, a másik meg ott készít szinte tapintható képet, ahol az egyiken be se lehet állítani az élességet. Vagyis a feladathoz kell eszközt keresni."
-
andzsin73
tag
válasz
Degeczi #21200 üzenetére
azért mert a dslr egy pénznyelő. a legtöbbször olvasott vélemény szerint az alapobik kb. a kuka szintjén vannak. normális obik nélkül a dslr nem ér semmit.
a másik, mint pl. ez az írás is kiemeli, a dslr "csak" szenzorméretben különbözik a bridge kameráktól és ha nem akarok A/3 posztereket gyártani, akkor ez nem fog látszani.
"
Most bridge cameras use a much smaller sensor than a SLR. The reason that this matters is that images must be enlarged much more to get the same sized print and this can affect quality. Typically bridge camera sensors are 15mm diagonal or less. If you never make poster sized prints it’s unlikely that you will notice.
Everything else being equal, which of course it never is, the larger SLR sensor size (typically 28mm diagonal or more) makes for higher quality images, which becomes most evident with print sizes at A3 and above. There really is no substitute for the larger sensor size if you want to produce large images and/or crop severely. So if you need to produce very large high quality images on a regular basis, then the larger the sensor the better"a másik itt van összefoglalva:
"Generally speaking bridge cameras have smaller sensors than DSLR cameras. A smaller sensor usually means a noisier photo. However, in my opinion the image quality of many bridge cameras is good enough for most purposes. Another aspect of a technical photo quality is sharpness. The sharpness of a photograph depends greatly on the quality of the lens. Because a SLR camera has an interchangable lens it's logical to speak about the sharpness of the lens rather than about sharpness of the SLR camera. Many kit lenses (lenses that are included in the package) are not of very high quality. Additionally, the zoom range of the kit lens might not be sufficient. On the other hand, a high quality bridge camera can have a sharp and bright lens with a wide zoom range which is good enough for most purposes."
-
andzsin73
tag
hosszas tanakodás után úgy döntöttem, hogy nem veszek dslrt, külföldi szaktopikokat is elolvastam, nem akarok én a NatGeo fotósa lenni és még +2,3,400 rongyot költeni jó objektívekre.
a legtöbb bridge vs. dslr összevetésben az a legfőbb különbségtétel, hogy a dslr-nek nagyobb a szenzormérete, és nem zajosodik 400 ISO felett. gondolom ez utóbbi egy sima 10x13 méretben nem látszik, A/3 plakátot úgyse akarok nyomtatni.
Viszont, a Pana újabb (GF és G jelű) gépeiben a szenzor majdnem akkora, mint a dslr gépekben, pl. a Canon 500D-ben, ami 4x annyiba kerül. És a hasonló kategóriájú bridge Nikon, Oly vagy Canon gépekben nincs ekkora szenzor.
A kérdés már csak az, hogy valóban ennyivel jobb lesz e a minőség. (Mondjuk a FZ-38 csak 90 rongy). -
andzsin73
tag
válasz
hibavissza #21185 üzenetére
ezt csak arra írtam, hogy az 500D vagy 30 ronggyal drágább és az Oly-t meg sokan lesajnálják, hogy az nem fényképezőgép. A Canon meg igen.
-
andzsin73
tag
válasz
varsam #21175 üzenetére
na
sokáig egy FZ38-at akartam venni, mert hiszek a Matsushitában
, másrészt mert az általam elolvasott tesztek nagyon jókat recsegtek róla és a felhasználók is odavoltak tőle. Szóval ha neked ilyen van egy röpke kérdés: valóban látszik a különbség egy fotón ha ezzel meg egy dsrl géppel készültet összehasonlítasz?
Amit sokszor olvastam negatívumot erről a gépről az az volt, hogy alacsonyabb fénynél csak állványról lehet vele jó képeket csinálni. Ez kamu? BiztosPedig több helyen is láttam ezt.
-
andzsin73
tag
válasz
hibavissza #21170 üzenetére
engem a +táska nem zavar, a minőség a lényeg, a vid.kamot is cipelni kell. elbírom
azt sem értem, hogy sokan mondják - mint itt fentebb is -, hogy az Oly 520 az teljesen jó, mások -mint pl te- meg azt mondják, mindent csak Olympust ne. ez most márkahűség vagy van annak oka, hogy miért lehet kapni 130ért +objektívvel Olyt és miért nem lehet Canont?
a másik: hallottam egy nagy mondást: a kompaktokkal fényképezni lehet, a dslr-el pedig fotózni.
a kérdés az, hogy rendben az ember fotózni szeretne, de hogyha rövid időn belül kell valami lefényképezni, akkor egy dslr beállítása még egy profinak is eltart egy ideig, magyarán ezeket a gépeket csak nem lehet úgy előkapni, hogy durr ott repül egy ufo és megcsináltam az évszázad felvételét (?). Magyarán ha az ember fotózik, akkor ne durrogtasson (arra vannak más gépek), a kompozícióhoz meg idő kell.
És akkor két gépet vigyen magával az emberfia, egyet, amivel fényképezik és egy másikat, amivel fotózik?
Azt hiszem nem volt túl zavaros a dilemmám.... -
andzsin73
tag
válasz
johnjohn #21163 üzenetére
thx. nahát pont ez a mondat a töketlenkedésem tárgya "...egy jó váz gyenge objektívvel gyenge képeket fog készíteni." Ugyanis az az alapkérdés az az, hogy egy csúcsbridge, vagy egy kezdő szintű dslr. Magyarul: egy 120 körüli kompakt olyan jó képeket csinál , mint egy low budget dslr? mert ha az utóbbi minőségében a váz az csak 2lagos és az objektív a lényeg, akkor nincs miről beszélni, mert 100+100-at nem tudok rákölteni. Alapban a dslr gépekkel is lehet fotózni pluszként megvett objektív nélkül. Az előbbi kérdés pepitában
Egy alapdslr -a+kismillióért megvett objektív nélkül-képes e minőségi képeket produkálni, mert az álatald belinkelt linken olvashatók szerint nem, mert ehhez kell egy jó objektív. Máshol meg azt írják, hogy a nagy "gyárak" (Canon, Nikon, Olymp, Pana) nem tehetik még, hogy xar dslr-t hoznak ki még nyomott áron sem.
A franc se tud ezen eligazodni. Nyilvánvaló, hogy én is szeretnék Lexussal járni, de nem telik rá, mint ahogy félmillás objektívre sem. Valahol meg kell húzni a határt. De esküszöm autót könnyebb választani, mint fényképezőt -
andzsin73
tag
válasz
hibavissza #21160 üzenetére
szóval az van, hogy jelenleg a következő opciók vannak:
Canon 1000D (18-55mm)
Olympus E-520 DZK (14-42mm + 40-150mm objektívvel) 130 körül , a Olympus E-450 DZK (14-42mm + 40-150mm objektívvel) 120 körül is van már. (E-420 110 ért esetleg.)A Nikon nem szimpi
Meg sohasem volt Nikonom.A többi DSLR meg sokkal drágább lsd. 500D.
Mivel még csak most csapnék bele a dslr rejtett világába, a + objektívek az Olympushoz (40-150mm) megérnek +20, 30 rongyot? Ezek mit tudnak többet, mint az alapgép? magyarul láma kérdés, de mire jó a 150mm?
-
andzsin73
tag
Ha elmondaná nekem valaki a frankót megköszönném, de tényleg a frankót!
Szóval: egy hete kutakodok és egymásnak ellentmondó infókat olvasok/kapok arról, hogy érdemes e egy bridge gépet venni vagy egy belépő szintű tükörreflexest. lsd: Pana FZ-38. Canon SX vagy G10 versus Canon EOS1000D, ill. Olymp 450 vagy 520. Az egyik vélemény szerint ég és föld a különbség még egy árban ugyanannyiba kerülő bridge és egy tükörreflexes között is, a másik szerint a bridge gépek minősége ma már nem marad el az alacsonyabb árú tükörreflexesekétől (ez utóbbit látom a külföldi tesztoldalakon, cameralabs, dpreview...stb., hogy néha egy - egy bridge jobb minősítést kap, mint egy tükörreflexes.) Egy xedik vélemény szerint, aki jó minőséget akar az felejtse el a kompaktokat. (ezt speciel azért nem értem, mert az összehasonlító specifikációs oldalakon nem sok különbséget látok a drágább kompaktok és egyes tükörreflexesek között). Egy ydik vélemény szerint mindig jobb megvenni egy adott kategória csúcsát (lsd. bridge), mint egy másik technika belépő szintű gépét (lsd. low budget DSLR). (?)
A másik: meglehetősen rossz tapasztalataim vannak/voltak a tölthető AA aksikról (a jó akaraóim azt mondják xart vettem) pedig volt olyan is, ami "gyári" volt, de úgy látom messze nem bírnak annyit, mint egy lítium aksis gép.
Mondom a célt is: igazából egy mindenes gépet keresek, de vannak preferenciális szempontok. A cégünknél szeretnénk a leendő katalógusunkba normális minőségű fotókat csinálni, de ha már veszünk egy húzós árú gépet (100-130eft körül), akkor a családot is meg lehessen vele örökíteni, vagy szép tájképeket lehessen vele csinálni. Még annyit, hogy mivel eddig kompakttal fotóztam, a beállítások fortélyait el kéne sajátítani, ezt csak azért írom le, mert nem tudom mennyire kell szaktudás egy DSLR gép normális beállításához?
thx -
andzsin73
tag
sziasztok, már 3 napja csak olvasok....de nem tudok dűlőre jutni, aki ért hozzá dobjon meg egy tanáccsal léccilécci: 100 rongyig elmenős a pénz, Canon vagy Pana (Nikont, Olympt nem komázom)
Canon SX 20, 200,210
Canon G9 (G10?)
Pana FZ28, 38, TZ7 és 10.A 100 rongy körüliek már árban húzósak, mert memkártya is kell, meg állvány is, jó lenne 80 körül megúszni csak a gépet. Melyik lenne a best buy? (esteleg másik típus is jöhet ha valamit kihyagtam) Kösz!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tamron 24MM F/2.8 DI III OSD Sony E
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 980 vagy 4200 expoval! )
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506H Gamer laptop! I5 11400H / RTX 2050 / 16GB DDR4
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest