Hirdetés
-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
"Egyébként a mobiloknál vannak éjszakai vagy kevés fényes, beltéri videók. Én azokat sem láttam rossznak. Jellot se igazán láttam egyiken sem, a G4-nél sem."
Hát bocs, de nem tudom milyen S5-öt, S6-ot, G4-et néztél, lehet valami nagyon speckó (
), mert ennek mind az ellenkezője igaz az én olvasatomban. De hogy ne a beszéden legyen a hangsúly, hanem a tetteken, hozok neked FZ1000 vs G4 tesztvideót. Csak nehogy utána rohanj a MM-ba fényképezőért
-
hito
nagyúr
"Még mindig egy 100-150k-s telefon videó részletessége/minősége lenne a cél számomra."
Értem én a problémát, régen én is így gondolkoztam. Azonban már (jó néhány gép tulajdonlása után) máshogy látom. Most összehasonlítva egy mobil teljesítményét mondjuk egy FZ1000-rel, vagy RX100m3/4-gyel, de ide sorolhatjuk az LX100-at, SX60-at (ez inkább csak jó fényviszonyok között, nem beltérben), lehangolóan tárgya a mobilvideók minősége. Leginkább a túlélesített, digitális hatás zavar, semmi természetesség nincs bennük, a valósághoz sok köze nincs a produktumnak.
A stabijuk is (tisztelet a kivételnek) vérszegény. Egy LG G4-gyel készített videó képe kis scrollozásra is hullámzik, mint az Atlanti óceán, minőségügyileg meg szétesik a kép gyenge fényviszonyok mellett. Ami mobil fronton megüti a szintet videóban: Samsung Note 4, S5 (de nincs stabi), esetleg S6, HTC One M9 (szintén nuku stabi), K Zoom. LG G4 pl. nekem gyenge, túl digitális.
Szóval nekem sikerült ebből a "betegségből" kigyógyulnom
Ennek köszönhetően az FZ1000-mel most olyan videókat csinálhatok, hogy beszarás.
Egyébként a hsz-em elején említett gépeken kívül nem rossz a Sony HX50/HX60 videója sem, ha az ember olcsón akarja megúszni a dolgot. Nyilván nem a csúcsok csúcsa, illetve rossz fényviszonyok között nem szabad sokat várni, de turista videózásra kiváló, csak úgy mint a Sony bridge-ek (HX400 pl.).
-
hito
nagyúr
Se a stabi nem lesz olyan, se a képminőség, jello effect mobiloknál elviselhetetlen mértékű, utómunkára meg egyenesen használhatatlanok a mobilvideók. Nincs manuál videó, optikai zoom, csatlakoztatható szűrők, előtétek...soroljam? Egy alsó-középkategóriás fényképezőt esetleg ki tud váltani egy mai mobil, de egy RX100m2-től még nagyon messze vannak. Nagyon, nagyon messze.
-
Lacy6
senior tag
Nappal közel azonos teljesítményt tudnak hozni a csúcskompaktok is videóban.
Rossz fényviszonyok között, meg hatalmas a különbség....
Nem olyan régen egy S5-öt vetettem össze RX100-al rossz fényviszonyok között és simán jobbat csinált a fényképező. Az S5 már nagyon húzta a képet, mert levitte a képkocka sebességet. Fényképezőn F1.8, ISO 400 és 50-60 képkocka sebesség manuális beállítás mellett világos, folyamatos, éles videót kaptam.
Az RX100M2 most akciós a MM-ba, szerintem megfelelő választás lehet neked. -
jjeahh
nagyúr
"Az LX7 is 90k és videóban nem kicsit rosszabb mint egy 90k-s mobil, hanem nagyságrendileg"
"az RX100-at már néztem én is. Azok valóban jónak tűntek, a mobilok szintjét hozzák talán videóban is"
"Videóban meg amit írtam: Ott még rosszabb az arány a mobilokhoz képest. A fényképezők 80%-a alulmarad egy igazán jó videós mobillal szemben szvsz."Milyen mobilod van? Kell nekem is!!
-
net91
senior tag
Mire alapozod azon állításod, hogy rossz az lx7 videoja?
Használtad? Kipróbáltad?
Én használom és összehasonlíthatatlanul jobb, mint a telefonoké.
Van lx7_ed? Készítettél vele videot, amelynek rossz volt a minősége?
Kérlek, valós ismeret, tapasztalat nélkül ne tegyél felelőtlen kijelentéseket. -
törölt tag
Természetesen nem is rábeszélni akartalak a dslr-re, én látom a kompaktok előnyét is, és bizony az sem kevés, múltkor megálltam valahol az autómmal, és épp akkor szállt le a szántóföldre egy gyönyörű nagy daruféle madár, szép helyen is volt, az ideg ölt meg,hogy nem lát el addig az obim....ilyenkor bizony nincs párja a kompaktnak, az is biztos, hogy nem fogok fél méteres obival mászkálni ,-)
Sokszor kevés a 70-300mm is, az FZ20-am többet tudott, és fényerőben is.Tehát nem vagyok elfogult, de mivel szeretem fotózni a csillagos eget,háttérben egy házzal vagy egy tábortűzzel stb...és utálom a zajos képeket, ezért is váltottam, hozzáteszem fogalmam sincs mit tud egy mai 100-200 ezres kompakt ISO-ban, de ahogy hallom meg olvasom , még vannak gondok...
-
törölt tag
Nem tudom ki miért tartja drágának a dslr-t de a személyes tapasztalatom az,hogy nem fél millás géppel kell kezdeni, gondolom ti is fényképeztetek már olyan képeket kompakt-al, persze valami jó fényerősre gondolok,hogy első ránézésre nem tudták megállapítani,hogy dslr-el vagy kompakt-al készült.
Most ezek után vásárolsz egy 1200D-t ( mondjuk) használtan, és egy-két obit, persze nem fix 2.8 300mm-re gondolok ,-),akkor nehogy már ne lehessen jó képeket készíteni,mellesleg nagyon is olcsón meg lehet úszni.
Jók a használt obik is és töménytelen mennyiségű van a neten.Természetesen megértem azokat a véleményeket, akiknek a munkájuk miatt kell a több millás befektetés, de sokan nem ezért vásárolnak gépet, és azért szálljunk le a magas lóról, ha valaki nem tud egy belépőszintű dslr-el jó képeket készíteni, az ne fotózzon tovább.
50-100 évvel ezelőtt is voltak például esküvő fotósok és akkor csak álmodoztak ilyen gépekről,mégis jó képek lettek.
Ami számomra is sokszor kellemetlen, az a cipekedés, és nincs pénzem 300mm-nél nagyobb obira, ennyi, csak ennyit kell elviselni ,-) de sok fotós vásárol magának mondjuk egy lumix tz-60 at kirándulásra stb....így is meg lehet oldani ;-)
-
cidalain
veterán
Vili. Csak olyan jol kijott a poen, no.
Nekem az LX7 nagyon bevalt. Tetszenek a kepei (marmint tecnikailag szep. Muveszileg mas kerdes, mert ugye kompozicios venam nem nagyon van. Na meg egy fekvo gyereket nem nagyon tudok mashogy fotozni meg...) a videoja jo, bar nem FHD-ban veszek fel, mert ugy sok helyet foglal. Egy egy par masodperces gugyoges boven elegendo HD felbontasban. Viszont az nagyon jo.
De en nem ertek hozza
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1 humoros
- iPhone topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- LEGO klub
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Windows 11
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest