Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Amazon Prime Video
- Gmail
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
- Google Drive
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz BigManus #13344 üzenetére
Semmi különös, csak éppen ma írt a fórumban két tag, hogy AVG IS-sel és AVG AV Free-vel kaptak be komoly fertőzést... Megesik az ilyen, bár én személy szerint egyre kevésbé vagyok megbocsájtó az AV cégeknek...
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
őstag
válasz Mosanke #13335 üzenetére
Szeretem magam biztonságban érezni határtalan szörfölés (ilyenkor inkognitó mód) és online vásárlás estén is. A NOD32 AV vagy az ESS már régen nem az, aminek lennie kéne...
Ha netán nagyon befördök a KIS-vel, akkor meg ott a BDIS, ami nekem jól megy a másik gépen.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #13330 üzenetére
Egy-két oldal beakad ez tény, de általában nincsen gond a böngészés sebességével. A Skype hiba is érdekes, mert van, hogy 1 percen belül megszakítja a vonalat, de van úgy is, hogy negyed óráig semmi gond.
A Norton is csinál hülyeséget mostanság és éppen ma pedig az AVG-s gépek hagyják magukat szétfertőzni, na az gázabb...
-
őstag
válasz PiE137 #13305 üzenetére
Futtasd le ennek a free verzióját és hagyd is fent a gépen, mert nem rezidens védelem! Ha végzett dobhatnál nekünk egy képet az eredményről, már ha lesz... Valószínű, hogy lesz...
Minden ellenőrzés előtt nyomj neki egy frissítést!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #13300 üzenetére
Az szép... Nem örülök neki, hogy Neked is betojott az új termék... Remélem egy Skype frissítés már lendít a dologon, de azt sem kapkodják el. Kiváncsi vagyok, hogy az "a" patchben, ha gyáltalán lesz ilyen, milyen javítások kerülnek majd bele...
Eleinte azt hittem, hogy a win-nel van bajd, mert kissé összeszemteltem, de most tettem újra, csináltam egy friss rendszermentést, de nem sokkal lett jobb. Amúgy nekem a böngészést alig fogja, csak egy-két oldal szórakozik néha. A programindulással sincsen gond.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz hamyka #13297 üzenetére
Én néha már kezdem azt hinni, hogy te egy lángelme vagy , csak idejössz megjátszani az agyhalottat... Peace...
Más: A Skype problémáról tudnak a Kaspersky-nél, mert az összes nyelvenkénti alfórumban helyzetjelentésre kérik az egybegyűlteket...
Most látom, hogy ez még a béta teszt idején volt. Benéztem a dolgot...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A Kaspersky IS 2013 még mindig megszakítja a Skype beszélgetést, lehetetlenné téve a használatát. Tudnak erről a bugról egyébként?
-
őstag
Így is random megszakítja... Reménytelen... Vagy a Skype-nak kellene valamit tennie, vagy várhatunk az "a" patch-re, ha méltóztatják javítani a híbát...
Egyébként a COD4 multiplayer-ben is ugyanezt műveli...
Megpróbálom Comodo TrustConnect-tel, hátha...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én is erre gondoltam, de kicsit parázom attól, hogy nem szűri a Skype forgalmát a progi, bár kártevőre azért így is szűr. Na meg milyen már az, hogy az egyik legismertebb VoIP telefont nem képes normálisan kezelni a KIS...
Köszi egyébként!
L7wy: kivéve Miskolcon, ott káosz van az MSDNAA programmal...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Az új KIS és a Skype nem túl jó barátok. Kétkülönböző gépen ugyanaz a hiba jön elő, kb. 1-2 perc beszélgetés után megszakítja a kapcsolatot, majd viszonylag hosszú várakozás után újra csatlakozik, utána megint szét és így tovább...
Van már valakinek tapasztalata a dolgoban, mert a Google-lel nem találtam rá megoldást?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #13049 üzenetére
Akkor legyen nálad légycsapó, nehogy ott keringjen a szobában...
Nagyon érdekel a Win8, amint a Tisztaszoftveren keresztül elérhető, pattintom is fel az Office 2013 kíséretében.
Gondolom SSD-ről bootolt fel 4mp alatt... Kíváncsi lennék, hogy vinyóról meddig tartana. Egyébként , ha jól tudom erőforrás-felhasználásban kb. Win7 szinten van.
-
őstag
válasz t72killer #13022 üzenetére
A KIS milyen kis gyengusz lett... Alapbeállításokon teszteltél? Gondolom csak sima szken volt, nem próbáltad feltelepíteni a cuccokat...
A TP is csak adatbázisban jó ezek szerint...
Egyébként a KSN ezeknél a 0 napos cuccoknál nyomja fel az adatot a felhőbe?
Na igen egy GData is szép lett volna + egy BD és egy Norton is, de így is nagyon szépen köszönjük!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Megértem Sturlung felvetését, és szerintem többségben vagyunk azok, akik szívesen járnak külföldi fórumokra is, mert bár ott is van sok süket ember, de a legfrissebb infók onnan szerezhetők be, nem beszélve arról, hogy a legtöbb szakkifejezés is angolszász.
Abban egyetértek, hogy az avast figyelmeztethetne erre a gondra, de itt mindegyik gyártó csak maszatol és a másik dolog az, hogy az említett védelmi vonalak ingyenesek.
Sturlung: még mielőtt nagyon mellre szívnád a dolgot, ismerve a fóumtársakat, senkinek semmi baja veled, de ismeretlenként, üdvözlés helyett rögtön a mélyvízbe dobtad a bandát...
Ez a topic (is) híres arról, hogy bárkinek, bármikor, hathatós segítséget nyújt!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
+1
Minden esetre köszönjük Sturlungnak a témafelvetést és blattidának a pontos szakmai korrekciót!
Narxis, Plag: Nekem is ez jutott először az eszembe, minek ez a sok kompatibilitási gond, ha egyre több még ingyenes szinten is az erős IS. Biztosra kell menni, oszt jónapot.
Ja még vmi: állítólag a KIS 2013 Safe Money funkció a Chrome-mal is kompatibilis, de a Dragonnal baromira nem ismerik egymást...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz olivera88 #12912 üzenetére
A teljesítmény lefogásán kívül nem sok értelmét látom... Valószínűleg az Android sem komálná a párhuzamos használatot, találat esetén pedig egymást dönthetik romba, vele az Android oprendszert is...
Olyan könnyű telepíteni mobilra, nem lenne mégis célszerűbb külön-külön?
-
őstag
Ha már ilyen parázs vita alakult ki ebben a témakörben, akkor tovább fokoznám a helyzetet...
Mi a helyzet a mobilok tűzfalas szűrésével, a Samsung androidja nem is engedi telepíteni az avast! tűzfal-modulját. Ennyire jó a szoftver? Egyáltalán számít ez Androidon? Mi a helyzet a Windows Mobile-lal?
-
őstag
Miért lenne felesleges??? Már egy rakás kártevő van, amit androidra írtak és különösen kellemetlen dolgokat művelhetnek...
Itt egy kis teszt a választáshoz:
olivera88: egyértelműen avast! Free Mobile Security...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Mosanke #12863 üzenetére
A Bafruz tórjai "csak" azokat a védelmi szoftvereket tudják, 1 bites user hozzá nem értésére alapozottan eltávolítani, melyekről mi is beszélgetünk, kivéve talán a Bitdefender...
Egyébként csak ismerik már ezt a fertőzést a nagyobb cégek...
-
őstag
Miért probléma az, ha szlovák...? A Bitdefender pedig román, a Kaspersky és az Agnitum orosz és élvonalbeli termékeket fejlesztettek ki...
Személy szerint én sem az AVG, sem pedig az ESET termékeit nem kedvelem, de nem a származási hely miatt. Elismerem, de nem szoktam ajánlani senkinek mostanság, bár régebben nagy ESET user voltam...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Devilhun_HUN #12847 üzenetére
Az majd az MP1 lesz, ami még erősen beta fázisban van, szinte minden héten új build jön ki belőle.
-
őstag
válasz Devilhun_HUN #12844 üzenetére
A link beszerzése HZoli87 fórumtárs érdeme, neki jár a köszönet!
-
-
őstag
válasz po1son #12820 üzenetére
Programfagyás stb. A KIS figyelmeztet is, hogy 64 bit alatt hibák lehetnek a Safe Mode használatával.
hamyka: kérlek olvasd át a hozzászólásod mielőtt véglegesíted, mert a pl. köszy-től kissé émelygek...
LiLxWaYnEx: alapbeállításokon tesztelnek még mindig? A KIS-ben pl. állítani lehet az anti-phising heurisztikát, ami gyengére van állítva alapbeállításokon.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
KIS 2013 újabb tapasztalatok:
- A Safe Money gond megoldódott, a titok nyitja az oldal megadásában rejtett, miután nem az OTP Bank kezdőoldalát adtam meg, hanem az OTP Direkt linkjét, helyreállt a rend.
- Lefutattam egy full scant, erős beálításokkal és 20-25 perc alatt átnézte az egész gépemet, bravó, +50% sebességnövekedés!
- A böngészés is gyors, viszonylag erős beállításokkal, közepes heurisztika a webfilterhez és magas heur. az adathalász-vizsgálatra.
-
őstag
Első, igen friss tapasztalatok a KIS 2013-mal:
1. A betöltési sebesség gyorsabb, észrevehető módon
2. A fájlműveletek sebessége szerintem nem változott, de erről majd később
3. A böngészés sebességével eddig sem volt gondom, talán még javult is ez a kedvező helyzet
4. A Safe Money egyelőre fekete bárány nálam. A IE-be integrált szolgáltatás fagyasztja a scripteket és baromira nem megy rajta normálisan az online bankolásom éppen ezen hiba miatt...
Egyelőre ennyi...
-
őstag
válasz viktor82 #12722 üzenetére
Éppen erről társalognak a fórumtársak, hogy nincsen olyan egy bizonyos szint felett, hogy jobb vagy rosszabb. A szubjektív ítéletek pedig pláne nem döntő vélemények. Egyik program ebben jó a másik meg abban, az összehasonlítási alap csak egy független, sokpróbás, minden védelmi vonalat kipróbáló tesztelés lehetne. Csak az a gond, hogy ezen feltételek egyszerre történő teljesülését sehol sem tapasztaltuk...
-
őstag
válasz mr_ricsi #12705 üzenetére
Roboscan IS, komplett védelem, tűzfallal és kis erőforrásigénnyel, ingyen. Egyébként a Pandának nem kell nagy feltöltési sebesség... 256kbit/sec már jó lehet. Ki kell próbálni, mivel nem sok hálózati erőforrást köt le.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BigManus #12671 üzenetére
Köszi szépen, de azért még így is kis pálya, van még mit tanulnom...
Újabban a Linux kezdett érdekelni, mert miért ne, ha ingyen van, max. az Office-ért fizetek, és a védelemért, amiben amúgy is jó a Linux...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Mandarinn #12665 üzenetére
Ezen ne csodálkozz, mert valószínűleg régi a setup fájllal felkerült programverzió adatbázisa. Első nekifutásra egyik sem lesz jobb. Vagy esetleg azt csinálod, hogy letöltöd innen másik netről az adatbázist, és beállítod a progit, hogy abból a mappából frissítsen, ahová beteszed a letöltött adatbázist. Így meg lehet úszni mobilnet nélkül is, ha akad a közelben egy korlátlan netes gép... De ezt egyébként laca026 már elmondta neked...
Ha nem megy az eltávolítás, akkor ez segíthet:
Off: 900-adik hsz... Már hogyha ez számít valamit... Ja igen, hogy nemsokára itt az 1000...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BigManus #12639 üzenetére
Írtam is, hogy a Panda is generálhat eltérő forgalmat attól függően, hogy a heurisztika, a viselkedéselemző, vagy az adatbázis alapján jelez, egyébként egy viszonylag gyenge gépre szeretné tenni. Persze az AVG sem egy erőforrás-zabáló. Most is azt mondom, hogy még egy mobil netet sem biztos, hogy megterhelnek az adatforgalmukkal, kivéve, ha programkomponens-frissítés van, de az pedig elég ritkán fordul elő...
"There’s a variety of information sent to the cloud depending on the actions which the agent is performing locally: telemetry and statistics on detections, signatures, behavioral traits, detection names,… Not much different than the information exchanged between your traditional AV interception driver and the different scanning engines (signature/heuristic/behavioral). The only difference is that instead of having all this information exchange happen locally in your PC, it is now exchanged between client and server."
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Mandarinn #12637 üzenetére
Mármint hogy értve? Hogy ha nem felhőalapút telepítesz, hanem fix adatbázisút, akkor hetente egyszer frissítsen? Ha erre gondolsz, akkor semmit nem érsz vele, mert a heti egy adatbázis kb. akkora lesz, mint a sok kisebb összeadva...
-
őstag
válasz Mandarinn #12635 üzenetére
Naponta pár MB, de ez cégenként eltérő lehet... Valakinél max. 1-2 MB, de van olyan ahol akár 8-10 MB is, elsősorban a sokmotoros termékeknél. Ezért mondtam a Pandát, mert az igen kevés forgalmat generál, bár ez is éppen alkalmazásfüggő. Manapság a GB-os mobilcsomagokban egy vírusirtó forgalma marginális dolgot jelent.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Mandarinn #12633 üzenetére
Panda Cloud Antivirus Free 2.0. Csak minimális mértékű saját adatbázisa van, úgyhogy a frissítésekkel nem kell bajlódni, az adatbázis a "felhőben van", de őszintén szólva manapság elég kevés adatforgalmat generálnak a vírusírtók...
-
őstag
válasz Mosanke #12631 üzenetére
Maximum napi egyet frissít, de be lehet állítani többre is, csak nem történik semmi. Én az AVG helyett inkább a Panda Cloud-ot tenném fel, az még úgyse fogja a rendszert és kevesebb a fals találata is. Az MSE szerintem még mindig nem egy használható valami... Manapság nem versenyképes a tudása, de talán majd egyszer...
-
őstag
Már lassan egy hete, hogy kint van a végleges orosz KIS 2013 az angol pedig nuku... Érdekes dolog az, hogy nem mernek az angolnak egy hivatalos időpontot megadni, holott a német aug. 28-án jelenik meg...
Mire várnak még, mert ez az üzletpolitikai kifogás szerintem baromság... Csak nem túl bugos az új jövevény?!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz atollox #12598 üzenetére
Fura lenne, ha egy sikeres Széchenyi-terves pályázat után csak úgy bedőlnének, mert akkor viszik az egész céget, és a tulajdonosokat pedig kártérítésre köteleznék, vagy egy kis hűvösben történő, hosszas elmélkedésre... Különben mire vették fel a fejlesztési pénzt?
Akkor baromi nagy gázban lesznek... Ekkora egy töketlen bandát... Bocs, de most felbosszantottam magam és kicsúszott...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #12588 üzenetére
Nahát igen, az 1 bites user-szindrómát ez sem növi ki... Egyébként értem, mire gondolsz... Annak idejé nagyon nyomták, hogy ez lesz az első olyan oprendszer, amire nem kell 3 party védelem, mert olyan biztonságos lesz... Remélem itt nem az UAC+MSE+WinFW+Defender együttesére gondoltak, mert attól még az op.rendszer, és a külsős szoftverek lehetnek összegányoltak, arról nem is beszélve, hogy a win saját védelme értő kezekben nem túl rossz, de azért eléggé hiányos...
-
őstag
válasz Devilhun_HUN #12583 üzenetére
Ha van eredeti win 7-ed, akkor elméletileg létezni fog egy 40 eurós upgrade. Kíváncsi leszek, hogy mennyire lesz jobb biztonságú, mint a win 7...
W666W: Szkennelés közben nekem is felment 300 fölé, de nyugalmi állapotban, az összes vonatkozó folyamat sem evett meg 200-nál többet. Ez egyeseknek hajmeresztő adat lehet, én nem abból ítélem meg a védelmem, hogy 20 vagy 200MB-ot fogyaszt... Utolsó szempont.
Második full scanre elméletileg kevesebb időre van szükség. Egyébként programonként nagyon eltérő lehet a scan metódus (heurisztika, rar-fájl kezelés, rendszerterheléshez való alkalmazkodás)... Nem sok procit evett scanneléskor.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Devilhun_HUN #12569 üzenetére
Az én véleményem alapján GData/KIS első helyzett, utána rögtön a Norton, aztán Trustport és végül, elég nagy kihagyással a Roboscan. A Bitdefendert direkt hagytad ki?
Ezek személyes és a fórumtársak alapján összeállított, szubjektív ítélet. Felelősséget nem vállalok érte...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szerintem annyi sokféle állománnyal, amik a vinyón volt, nem sok az a 75 perc. Nagyon nem mindegy, milyen formátumokat kell átnéznie, egy jpg/mp3 átvizsgálása töredék idő egy *.*rar-hoz képest, vagy egy exe fájlhoz képest. Nem mondom, hogy gyors, de azért nem szólnám le a progit. Azt mégsem várhatjuk, hogy GB-ot 20 perc alatt nézzen át...
-
őstag
válasz po1son #12521 üzenetére
Most is van 90 napos, nézz utána, de be is linkelem neked a lehetőségeket:
Más: feltettem a ZA Free AV+FW-t, amiben Kaspersky motor van. A memória felhasználása 200MB körüli, de engem nem zavar, mert a tesztgépben 4GB van. 3,2 GHz Core2-n és 64 bites W7 alatt korrektül fut. Böngészést nem fogja, fájlműveleteket kissé. Egyelőre hibamentes, a full scan sem lassú. 500GB-as vinyót, amin kb. 50 GB szabad hely van 75 perc alatt nézte át.
Remek alternatíva annak, akinek nincsen pénze fizetős védelemre, de komplett csomagra vágyik ingyen. A 4-5 évesnél nem régebbi gépeken (dupla mag, 2GB memo) gond nélkül kell, hogy fusson, kevés lassítással.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
A Kaspersky fórumon azt írják, hogy az új verzió más nyelveken csak augusztus végén jelenik meg, ezt diktálja az eltérő piacpolitika, amely egyszerű földi halandó számára nehezen követhető... Most az oroszok kapták meg elsőként a lehetőséget, de máskor őket szolgálják ki a legkésőbb... Mekkora blődség ez az egész...
-
őstag
Az orosz Kaspersky oldalon már hivatalosan is elérhetőek a 2013-as verziók! Az nemzetközi oldalon még várakozás van...
-
-
-
őstag
válasz simon7012 #12427 üzenetére
Jó kérdés, hogy a silverlight mappájában melyik dll-t kell kizárni az ellenőrzésből...
A folyamat menete, ha ismered a fájlt:
1. Open the Bitdefender program > Settings > Antivirus > Exclusions
2. Add the file to the Active Virus Control exclusions: click on "Excluded processes" > add the .exe file of the software and make sure it is "Allowed" > click "Close".Ha ezek után sem megy, írj nekik!
bitsy@bitdefender.com
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz simon7012 #12424 üzenetére
Megoldás lehet rá, hogy a silverlight parancsfájl-ját a mellőzöttek listájába teszed. Vannak programok, amelyek nem tetszenek a BD-nek...
Plag: akkor ezek szerint kommunikációs téren gyengék. A jó üzletszerzés egyik alapkövét játsszák el most... Nagy hiba, pláne egy feltörekvő cégnél!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #12417 üzenetére
Engem pedig éppen a ZA Free AV+FW érdekelne, mint ingyenes megoldás. Kipróbálnám szívesen majd vmikor, hogy kiderüljön, mennyire fogja a gépet. Az AV-C tesztjén nagyon szépen muzsikált, és a youtube-os teszteken is szépen teljesít.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #12413 üzenetére
Ok, köszi, éreztem, hogy valami nem stimmel... Már igazán kiadhatnák hivatalosan a progit... Egyébként érdekes, hogy még meg sem jelent, de már ott az "a" patch... Sőt még ezzel együtt is bugos, ha jól értesültem.
zolee0307: írja is a teszter, hogy a Hitman Pro Gdata A enginével találta meg a kártevőket, ami BD motor... Szerinte régi BD motort licenszelnek, ami addig ok, hogy a proactive és egyéb képességekben gyengébb lehet, na de mi van az adatbázissal, mert az, ha jól tudom, motor független... Vagy csak bizonyos adatbáziselemek azok?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Vajon ez lesz a végleges verziója a KIS-nek? Pár napja ez a verziószám: 13.0.1.4107
-
őstag
válasz simon7012 #12409 üzenetére
Ez a PH-s pont nem megy, de az olimpia a hirado.hu-n megy 64 bit alatt is. Ez már kabaré...
Lehet, a böngészőn kellene változtatnod, vagy azok plugin-jeinél lehet a gond, bár sztem ezt te már megnézted...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz Szellem. #12352 üzenetére
Jogos a félelem, mert baromi könnyen be lehet így szívni valamit. Ha netán van valami szemét az oldalon, remélhetőleg jelez rá az irtó. Ha nem, akkor érdemes safe módban netezni, vagy éppen inkognitó módban. Ezzel persze az a baj, hogy az átlag felhasználó az sem tudja mi az.
Elküldjem az oldalt a Kaspersky-nek?
-
őstag
válasz Szellem. #12347 üzenetére
Ha nincsen az átirányított oldalon kártevő, akkor nem nagy gond. Csupán annyit hiányolok, hogy kicsit kevés a reklámprogramokra, anti-phising site-okra történő jelzés a KIS részéről.
Egyébként a Comodo Secure DNS sem tiltotta le az oldalt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BigManus #12330 üzenetére
Nem értem, miért nem lehetett ezt a VIPRE mellett megtenni. Nem tudom mekkora cég, de ártani nem árthat a több lábon állás.
Az F-Secure mostanság milyen? Ha jól emlékszem 3-motoros és abból 2 saját, egy licenszelt. Régebben használtam, jó tapasztalataim voltak vele, de csak felhasználói szinten. Nem kellett managamentet is ápolni hozzá, céges szoftverkörnyezetben.
A tegnapi VB IS teszttel annyi a gondom, hogyha 1 bites user kezébe kerül, az úgyis összefertőzi vele a gépet, vagy fontos programkomponenseket tiltat le az Outpost hipsével... Vékony még mindig a VB adatbázis... Én nem is értem az együttműködésük okát... Bár én lennék a legboldogabb, ha top termékké fejlesztenék!
-
őstag
válasz BigManus #12328 üzenetére
Én eddig a GData-ával még csak szívtam. Belassított konfig, szétbarmolt böngészsés, a másik oldalon pedig ott a legendásan jó védelem. Plagnak nagyon találó az észrevétele a power gombbal kapcsolatban...
Attól, mert erősek, még nem kellene ennyiért adniuk a cuccaikat, pláne egy kiélezett versenyben, egy kevésbé potens piacon. Balfékek, de majd rájönnek. Ide agresszív árpolitika kell!
-
őstag
válasz Szellem. #12313 üzenetére
Nem vettem személyeskedésnek, egyébként is bírom a kritikáidat, nem azért vagyok ebben a fórumban, hogy ugyanolyan szellemi állapotban legyek mint annak előtte... Sokat tanultam Tőletek!
Off:
Egyébként az új Passat nagyon jó kis konstrukció lett. Sokan szidják a VW-t, hogy csak fél generációkat lép, de ez stratégia bevált. Kiforrott kocsi az új nagy VW, kívánom, hogy sok örömödet leld benne!
Amúgy sajnáltam a Saab-ot, mert az új 9-5-ös, amit csak pár hónapig gyártottak, gyönyörű, markáns formát kapott, igazi brutáltank volt... Egyébként az Insignia testvérmodellje...
Na visszakanyarodva a témához, azért kedvelem a KIS-t, mert:
1. Erős AV-ja van, remek detektálással és kevés fals-sal, komoly adatbázissal
2. Nagyon jó a tűzfala és kiváló a HIPS jellemzi
3. Az Online Bankinget támogatja, ezért is várom az újat, még ergonokimusabb, biztonságosabb funkciókkal ilyen téren
4. Rendkívül részletesen beállítható (sokaknak ez persze nem tetszik)
5. Sokféle vizsgálati funkció, vagy személyre szabottan, igen részletes beállítások
6. A kedvencem az Anti-Banner
7. SSL kapcsolatot is tud vizsgálni ráadásként.
Na ezt eddig senki nem csinálta utána...
-
őstag
válasz Szellem. #12309 üzenetére
Természetesen nem vonom kétségbe az orosz barátod tapasztalatait és ha jól értettem az a 2013-as verzióval történik. A 2012-nél is olykor az érződik, hogy kissé fogja a programok elindulását, de ennyi, ez sem egy nagy dolog. Ha olyan dolgokat csinál, amely túlságosan igénybe veszi az egyébként nem túl tág tűrésű elvárásaimat sebesség terén, biztosan váltani fogok. Egyelőre nem ez a helyzet. Szóval az elvakultságtól azért még messze vagyok, csupán megbízok a programban.
Ha váltanék, akkor Comodo fal + GData AV vagy TP AV. Bár a TP-ben nincsen Online Banking funkció, ami ma már alap dolognak kellene, hogy legyen. Ok, sok egyéb megoldásban sincs még...
-
őstag
válasz Szellem. #12307 üzenetére
Valamelyest érthető érvek, de szerintem éppen az a jó a KIS-ben, hogy a pl. nekünk, gépészkedni vágyóknak megadatik a lehetőség és egy csomó beállítást kipróbálhatunk, és legyünk őszinték, a KIS ezzel a sokrétegű védelmével még mindig az egyik legbiztonságosabb rendszerfuttatást lehetővé tevő védelem.
A rendszerterhelése a legutóbbi AV-Comparatives Performance tesztjén a középmezőnyben volt, ami egyáltalán nem rossz eredmény, és a személyes tapasztalataim sem rosszak a rendszerfogással.
Amikor megjelent az RC még jó véleménnyel voltál a rendszerterhelésről...
Ha megbízol a védelmedben, akkor nem azzal fogsz foglalkozni, hogy nem egy Panda Cloud, vagy ESET szintű a rendszerfogás. Itt ismét bejön az, hogy ezek a progik jóval kevesebbet is tudnak. Ok, nem mindegyik funkció hasznos egy átlagfelhasználónak...
Az árral egyet értek, a BD fele ennyiért nyomja a cuccait...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz janes1976 #12303 üzenetére
Nekem két gépen is megy a BDIS 2013, de semmi gondom velük, pedig már azóta mennek, hogy megjelentek. Nem fogja a gépet egyáltalán, és nagyszerű a SafePay funkció!
Plag: sajnálnám, ha a Kaspersky elrontaná a 2013-as termékeket, mert akkor az ablakon dobtam ki 7000 Ft-ot... De ki tudja, a megjelenésig még sokminden változhat, és a promo partyn csak nem akarja majd magát beédetni Eugene a szakújságírók kínos kérdései előtt...
zzeN: A 2012-es még aktuális verzió jól sikerült, egy éve azt használom, különösebb gond nélkül. Ehhez persze az kell, hogy frissen telepített windowsra tedd fel. Vagy az előző védelem után takarítsd ki jól a registry-t...
Olcsóbban nem kapsz KIS-t az tuti... Vagyis előfordulhat, de az általában kamu hirdetés...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #12298 üzenetére
Ez nem túl jó hír, a Panda IS juttatja eszembe az ilyen beakadásokkal. Az sem túl jó, ha a skype-pal problémázik, bár lehet azért, hogy az amcsik ne tudják egybe felvenni a beszélgetésedet...
Várom már nagyon a KIS 2013 megjelenését és bízom benne, hogy nem adnak ki túlzottan bugos verziót...
-
őstag
válasz janes1976 #12294 üzenetére
Vagy nem kellene keygen-eket használni... Persze bosszantó lehet, hogy sok védelem gondolkodás nélkül jelez az ilyen illegális progikra, de én ezt nem vetném a szemükre. Amelyik program kell, azt egy jó helyen, jó áron úgyis megveszem, amelyik meg nem, annak a tört verziójával passzióból nem fertőzöm össze vele a gépem.
Egyet értek azzal, hogy csak arra jelezzenek, amelyek közvetlenül, vagy közvetetten káros elemet tartalmaznak, de a fentieket is figyelembe veszem.
-
őstag
válasz Szellem. #12290 üzenetére
Azért a Kaspersky és a Bitdefender az elmúlt egy-másfél évben még jobb átlagokat hoz. A Norton mindig mögöttük van, ha nem épp felismerésben - mert volt már 6/6-os-, de eltávolításban biztosan... Egyébként persze, hogy nem rossz...
-
őstag
válasz Narxis #12283 üzenetére
A Bullquard nem Bitdefender motorral nyomja? Érdekes a védelem fejezetben az elsősége...
A Zonealarm IS nagyon penge! Abban meg Kaspersky motor van...Az ESET továbbra is szánalmas ezen teszt alapján, az MSE eltávolításban egész ügyes. A Lavasoft gyengélkedése meglepett...
A Panda Cloud-nál ismét visszatértek az eltávolítási nehézségek, bár kevés a minta, de akkor is nem először fordul elő... A Norton is mintha kissé inogna...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Gyurvagyi #12279 üzenetére
Az én véleményem szerint túlértékelt védelem, és egészen a 2012-es verzióig eléggé fogta a gépet és hiányoznak belőle bizonyos szolgáltatások... (HIPS, Sandbox) Felismerésben bár a legjobbak között van, de nem jobb, mint a konkurens top termékek: Bitdefender, Kaspersky, Trustport, Norton stb.
Top termék mindenképpen, de vásárlás előtt érdemes szétnézni.
Várd meg szerintem, amíg olyan is ír, aki használta mostanság!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BigManus #12272 üzenetére
Igazad van, elk*rtam a címet, nem kicsit, nagyon... Nem is tetszik az elgépelt cím a Comodo Secure DNS-nek... Elnézést kérek mindenkitől! Lehet alvás előtt nem kellene ilyenekel foglalkoznom...
Én sem értem ezeket a kiváló eredményeket, mert ennyit nem fejlődhetett a proaktív technológia, de ki tudja. Ha épp a HIPS-et intekarktív módra kapcsolták, és a felhőből tajékozódtak (vagyis kevesen használják az adott alkalmazást), de nem hiszem. Egyértelmű találatok voltak ezek, még meg is említi, hogy a BDIS és a KIS detektált ezen felül is, de mivel nem távolította el, nem számít az összesítésben...
Én ennek a tesztnek valahogy nem örülök, és várom az av-test.org május/júnusi összeállítását!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Új Proactive-test az av-comparatives-tól:
Nagyságrendileg ugrottak fel a versenyzők az előző évek eredményei után még annak ellenére is, hogy a mintaszám kb. fele annyi, mint az egy évvel korábbinak... Sztem változtattak a teszt metóduson, vagy fogalmam sincsen... Első a KIS 97%-kal, ami nagyon meglepő, mert alig alacsonyabb az érték, mint ha adatbázis alapú vizsgálatot futtattak volna csinálták volna...
[ Módosította: koxx ]
-
őstag
válasz BigManus #12251 üzenetére
A free-vel is jól jár, bár valószínűleg, ha lejár a félév, automatikusan átáll a free-re, és reménykedjünk, hogy a windows tűzfalát is visszakapcsolja... Bár igaz, ami igaz, XP-re jobb lenne külön tűzfal...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BigManus #12246 üzenetére
Erre az a megoldás, hogy egy fogyasztóvédelmi, szakmai egyesületet alapítotok, ha komoly a szándék, és kizárólag saját tagdíj/közösségi (Nemzeti Civil Alap) forrásból működtök. Adományokat pedig kizárólag védelmi programokkal nem foglalkozó cégektől fogadtok el. Persze itt is vigyázni kell, mert ki tudja ki van a cég tulajdonosi körében... Na de valahogy így lehetne elindulni. Én támogatnám. Lennének ötleteim...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest