-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrszitya
senior tag
válasz
daimonion #30545 üzenetére
Nincs mit. Természetesen nem kifejezetten neked címeztem a kiemelt mondatot, hanem általánosságban mindenkinek.
(Nálunk például sima 5400 rpm-es, HDD-s laptopokon fut 2-4GB (DDR3) ramokkal.)
#ReSeTer
Webroot-tal is érdemes próbát tenni, papíron messze ez a legtakarékosabb védelem. Belőle fél éves promót is lehet szerezni, ha a próbán jól teljesít.
Így meg is van a kettő. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Elolvastam a kiemelt hsz-t így az alapján kérdezném meg tőletek, hogy melyik komplett( vagy ne?) vírusirtót ajánljátok nekem.Gép:
1.5gb ddr2 ram, intel e5200, hd3850 512mb Azt hiszem ezek mérvadóak.
A legnagyobb szempont, szerintem ti is rájöttetek: erőforrásigény. Arra kérnélek titeket, hogy ezt szem előtt tartva, melyik a leghatékonyabb? És az jobban megfogja a gépet mint a windows 8.1-es defender?
Ja, 2db-ot ajánljatok, több nem kell, remélhetőleg tudok választani közülük.Köszönöm!
-
daimonion
senior tag
válasz
mrszitya #30544 üzenetére
Csak annyit fűznék hozzá, a megerősített üzemmód "passzívan" működik benne, ezért nem befolyásolhatja igazából a teljesítményt. Hírnév, népszerűség, egyebek alapján minősít, ez a modul már nem végez valódi víruselemzést.
köszi az infót ezt nem tudtam...
A rendszerhasználat megítélése mindig nagyon felhasználó- és konfigfüggő dolog...
Ezt írtam is hogy 8 giga DDR 3-as ramon mennt és SSD-n ..Elképzelhetö söt biztos hogy az asszony gépén már másképp viselkedne.. -
mrszitya
senior tag
válasz
daimonion #30541 üzenetére
Csak annyit fűznék hozzá, a megerősített üzemmód "passzívan" működik benne, ezért nem befolyásolhatja igazából a teljesítményt. Hírnév, népszerűség, egyebek alapján minősít, ez a modul már nem végez valódi víruselemzést.
Hja, egyik fórumtag így, a másik úgy látja. A rendszerhasználat megítélése mindig nagyon felhasználó- és konfigfüggő dolog...
A saját környezetemben előforduló gépek egyikén sincs érezhető különbség gyakorlatilag, ha az Avast-nél - papíron - kevésbé energiazabáló antivirus is megy fel (Emsisoft, BD Free, Webroot például). Kizárólag a bootidőben tapasztalok csekély változásokat személy szerint (amúgy jól belakott rendszereken). -
mclaren777
senior tag
válasz
mclaren777 #30454 üzenetére
-
daimonion
senior tag
válasz
t72killer #30534 üzenetére
Lassan 2 éve nem volt gépemen Avast..Most ahogy említetted felraktam az egyik gépemre.Nagyon meglepödtem..Abszolute nem lehet érezni hogy fennt van..amire emlékeztem ahhoz képest roppant áttekinthetö a beállítások..Bekapcsoltam a megerősített üzemmódot is és észrevehetetlen így is a progi..Nem is gondoltam volna.. 20 Mbyte cakkumpakk a memöriafogyasztás ..Ellenörzést még nem csináltam vele de ezidáig tényleg kellemes meglepi
mondjuk 8 giga ram van alatta DDR 3-as 1600 MHZ -es..Meg SSD ..De akkor is kellemes meglepit okozott..Lehet megmarad a gépen.ha nem lesz nagyobb gubanc -
ƵøŁĭ
veterán
The New Avira Security 2015 available for Purchase and Download
The new Avira products for 2015! Safer space for your life!
Even better performance Even stronger protection All devices even better in view What's not to like?
Products for Purchase and Download:
• Avira Antivirus Pro 2015
• Avira Internet Security Suite 2015
• Avira Ultimate Protection Suite 2015
• Avira Antivirus Pro for Android 2015With the new Avira Antivirus Suites 2015, receive reliable and award-winning all-round protection for a worry-free time on the Internet – no matter if you are at home or on the go! Whether browsing, downloading files, reading emails or banking and shopping online – trust the world-renowned Avira security solutions! With various extras, along with the fantastic virus protection, we also provide you with a faster computer and software for more stability.
The highlights:
• Better performance – The new xVDF technology delivers the fastest anti-virus engine of all time
• Better protection - New viruses have no chance against this cloud-based real-time protection
• For ANY device - The enhanced Android protection also offers mobile devices the protection they need
• User centric concept – Avira focuses on you, the user, and not the number of devices that you would like to protect
• More functions – More speed, encryption software, migration software, Radiotracker
• Easy – Simplified setup process with one-click installation thanks to Online Essentials Launcher
• Better Dashboard - The Online Essentials platform provides a clear overview of all the devices and products you are using
• Technical support – Receive free access to our highly skilled security experts -
cbmfan
senior tag
itt a világvége - megírta az első platformfüggetlen vírust. paranoid skizofrén az ember, csak próbálja hülyíteni a népet, kevés sikerrel.
-
-
daimonion
senior tag
válasz
t72killer #30534 üzenetére
A Win 8.1 U1 megjelenése óta fut a gépén csak ez van neki és havonta egyszer lefuttatom a CCE-t meg MBAM-et és tiszta a gépe...Viberezni és Skypeolni szokott a gépen..meg havonta egyszer amikor be kell diktálni a gázszámlát és be jkell fizetni a csekkeket akkor van a gép elött.Ennyi a netezése...Az online banknál kétlépcsös smsm kódos azonosítása van...A Böngészöbe amit lehetett biztonságosra van állítva...nem akarom elkiabálni de eddig semmi gond nem volt..
Ja és Facebook csak telefonon megy mert úgy könnyebb neki
Még a leveleit is telefonon olvassa..mert ha gépen kéne akkor be kell kapcsolni odaülni meg mittudomén mi a baj
-
válasz
daimonion #30532 üzenetére
Avasttal nincs ilyen problémánk, a defendernél azért az is jobb. Illetve a szokásos böngészős elővigyázatosságok. + Hitman Pro Alert.
Sajna manapság nem feltétlen kell warez/xxx-oldalakra menni a kártevőkért, facebookon is akad elég gyakran.
-
daimonion
senior tag
Tegnap az szerelmem gépére felraktam kíváncsiságból az Avira free-t..A Gép AMD Athlon 3400 proci 3 giga DDR 2 667-es ram...Ami elsöre feltünt az hogy baromi sokáig tartott a boot..ja az oprendszer win 8.1 u1 ..
Aztán a feladatkezelöt megnyitva arra lettem figyelmes hogy a lemezírás 100 % !!! az avíra csinált valamit de nem tudom, hogy mit ez a 100 % lemezre írás folyamat majd 2 percig tartott...Fogalmam sincs hogy mit csinált..
A Böngészés is lassult egy keveset..Reklámot nem dobott fel és avira fiók nélkül is lehet használni..Ja a telepítés is baromi sok ideig tartott de gondolom ez betudható annak hogy le kellett szednie a majd 150 megás telepítöt...ezek után az Avira lekerült a szerelmem gépéröl...Marad a Windows defender mert amit Ő csinál arra elég Böven...
-
-
pethYeti
addikt
Ha már Avira. Pár hónapja próbáltam de töröltem is mert volt vagy fél-egy perc mire a hálózathoz kapcsolódott a gép. Ezt javították már?
-
-
mrszitya
senior tag
Mármint az a mítosz, hogy a Linux biztonságosabb (pont az egyre gyakrabban hallható pingvines betegségek és vírusok világítanak erre rá, hogy itt sem fenékig tejfel az élet azért). Szerintem. A desktopon való alacsony elterjedtség következtében elsősorban.
Ez még változhat a jövőben persze, ha sikerülne rávenni lassan-lassan a játékkészítőket, hogy oda is portoljanak, írjanak végre nagyobb számban neves játékot.
No meg a töredezettség sem mondható előnynek, túl sok változat van.Komolyan kíváncsi lennék, mi történne, ha a (desktopos) piaci részesedések között sokkal-sokkal kisebb lenne az olló, melyik OS teljesítene jobban biztonság szempontjából a "kettő" közül.
Én már régen (mondjuk úgy 4-6 éve) Linuxoztam hosszabban, akkor is csak pár hétig igazából. Semmi bajom vele/velük amúgy, szinte csak az alkalmi PC-s játszás miatt maradok a Windowsnál. Bár a csilli-villi KDE-s Mandriva, ami akkor tetszett, nem kevés programhibát csinált akkortájt nálam.
Ha gondolod, akkor válaszolhatsz a másik topicban is, ha akarsz még reagálni. Ennyit szerintem még el tudnak viselni a többiek.
-
mrszitya
senior tag
válasz
Bertiee #30508 üzenetére
Webroot önmagában is bőven elég, ha őt választod.
Ha vírusmentes a géped, amikor felteszed, a működési elvéből adódóan szinte minden helyzetből vissza lehet állítani az esetleges fertőzés előtti tiszta állapotot. Ehhez azonban előfordulhat, hogy szükséged lesz a supportra. Természetesen azért a megelőzésben sem gyenge egyáltalán.
Valóban fel lehetne tenni más vírusirtók mellé, ha paranoia van.Emsisoft nagyon meggyőzően szokott teljesíteni az ismert teszteken, papíron talán jobb választás is, mint a Webroot.
#30516 kispx
"biztonságosabb"
Na de ez is egy mítosz igazából...
Csak azért lehet ezt érvként hangoztatni mellette, mivel az elterjedtsége - és ennek következtében a hackerek/vírusírók körében való népszerűsége is - jóval alacsonyabb.
-
CJ4567
nagyúr
Avira Free az milyen vírusírtó? Tud ungarischeül?
-
Qasam
aktív tag
válasz
Bertiee #30506 üzenetére
Szia!
Szerintem az EAM manapság az egyik legjobb védelmi programmá nőtte ki magát.
Viszont nem biztos, hogy meg kell válnod bármelyiktől is, mert sokan a Webrootot
kiegészítő védelem ként használják más, erősebb védelmi programok mellett....Ja, amúgy ha választasz egyet a kettő közül szerintem EAM.
Mire lejár ez a promó lesz másik és marad ingyenesnek -
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Emsisoft AM és Webroot SA programokhoz egyaránt van promó kódom. Melyiket tartsam meg?
A Webroot a régebbi, 2-3 hete teszi a dolgát, de az EAM is nagyon tetszik... (Persze így most a Webroot kikapcsolva)
Szóval szerintetek melyik maradjon?
(2 mag proci, 4GB ram Win7)Köszi előre is!
-
-
kivlov
aktív tag
válasz
t72killer #30501 üzenetére
Ha ram-ra se teli akkor szerinted kifizetik a a fizetős foltokat? ne viccelj már... ott vagyok én csinálom a gépjeiket sokszor és semmit nem kapnak...
egy startmenü megnyitása is percekig tart azokon a gépeken...
egy alkatrész csere kb 1 hónapos átfutással megy (még egy egér esetén is)jobb esetben mire valaki rábólint hogy mehet...
mindenki azt hiszi ott spéci cuccok vannakegy múzeumban nem látni ennyi őskövületet
-
-
válasz
kivlov #30494 üzenetére
A kormányzati szervek és hasonlók kapnak fizetős foltokat az újonnan felfedezett exploitokra + általában elég spéci tűzfalak mögött üldögélnek.
Amúgy elvben a 8.1 fut pentium 3 és Athlon XP kategóriás procikon, arról nem olvastam még, h a 32bites verzió mit szól az 512MB RAM-hoz.
Tekintve hogy talán még mindig az XP-re specializálódik a legtöbb kártevő, én adnék neki 1 próbát. Biztonság terén ég és föld...
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest