-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #333385 üzenetére
Igen, Bubinal is erzed ahogy bekaocsol. Alapjaratot is megemeli. Egy modern autonal meg eszre sem veszed ha bekapcsol.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
-
Szada85
aktív tag
válasz ArthurShelby #333297 üzenetére
Nem tudom (bár a többiek írtak már véleményt), amiatt írtam, hogy azért pár "jelentösebb fogyasztó" is ment, hátha "releváns".
Amúgy a vezetési stílus ugyanaz, reggel negyed 8-kor még relatív élhetö a forgalom, így gyakorlatilag azonos stílusban nyomtam le mindkét kört, egyik esetben sem volt se ugrálás, melegedö motornál nincs ereszdelahajam...
(Elsö szakasz 30-as zóna, 1-2 lámpás keresztezödéssel, középsö 60%-án az útnak 80-as limites 2 sávos út, a végén ismét város 3 lámpás keresztezödéssel).
Megnézem majd kíváncsiságból klíma, ülésfütés, egyebek nélkül is mit mutat.
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, a Skodában ha bekapcsolom szépen írja is, hogy megdobja a fogyit még állóhelyzetben is. Ingyen energia nincs...
Bubinál, előzéskor még a rádiót is kikapcsolom.
#nincsbennetarcsi
-
ParmaBoy
junior tag
Persze, nagy áramfelvétel, terheli a generátort, ami terheli a főtengelyt= többletfogyi.
De ilyen tized decikben mérhető szerintem max.Diffidati Con Noi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #333193 üzenetére
Múltkor mentünk arra és farnkón be is gazoltam tőle...
#nincsbennetarcsi
-
szabonagyur
félisten
válasz ArthurShelby #333193 üzenetére
Szerintem sz@rnak bele abba is.
1X talán voltak már kint rendőrök, akkor is minden autós csak vergődött, hogy hát jóhogynem korlátozzák má' merre is mehet autóval.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz ArthurShelby #333056 üzenetére
Mondjuk ha JÓ a lakatos akkor úgyis fél évet kell rá várni, mert úgy tele vannak.
Megtehetem, Flúgos vagyok...
-
tboldi
nagyúr
Nálam ez úgy nézett ki a Jazz-zel, hogy
• 2024 május 22-én meghúzták, mert átcsúszott a csavarhúzó a küszöb és a hátsó sárvédő találkozásánál mindkét oldalon, illetve két lengőkarszilent is rossz volt;
• még aznap elmentem a kedvenc karosszériáshoz megmutatni és időpontot kérni;
• 31-én, az előző műszaki érvényességének utolsó napján kicseréltem saját kezűleg a lengőkarokat (fontos a dátum, ugyanis elmentem pár VÉDA alatt a szereld magad műhelyig );
• július 15-én a saját lábán vittem lakatolni a szomszédos faluba, az ezt megelőző másfél hónapban csak a garázsban állt, egy métert sem mozdult;
• 22-én készült el;
• 29-én vittem újra műszakizni, ami sikerrel zárult.Ennyi, nem vonattam ki és nem kértem útvonalengedélyt se. #yolo
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #333061 üzenetére
Siman, kb nincs aki ellenorizze kapacitasilag. Max ha direktben felnyom vki a koztereseknel.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #333055 üzenetére
Majd ha nekem is kedvezo helyszin lesz es nem teli hideg.
#nincsbennetarcsi
-
ArthurShelby
addikt
*szóval nincs rá igény, hogy most kéne és egyből használják, csak az idő szűke a gond (a vizsgáig).
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #332983 üzenetére
Asszony nem örülne ha arra költeném le a lottónyereményem.
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
válasz ArthurShelby #332983 üzenetére
-
szabonagyur
félisten
válasz ArthurShelby #332933 üzenetére
Helyesbítek, 2 eszköz is hozzá van adva.
És igen ki tudom választani mihez akarok csatlakozni.
Ilyenkor ugye a fejegység csak megjelenít, annak semmilyen részét nem használom, szóval csak annyi kell, hogy a CP-t kirakja.
Ilyesmi képpel indít:
És akkor jobb oldalon megjelennek az eszközök.
-
szabonagyur
félisten
válasz ArthurShelby #332923 üzenetére
Nekem Scrossnal a Carlinkit 4 van talan, 2 iPhone van hozza kapcsolva es megy.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #332923 üzenetére
Nálunk a Superb-nél a legutóbb csatlakoztatottat kezeli "fő" telóként.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #332892 üzenetére
Több helyen is van MTK pálya. Az klasszikus értelembe vett MTK pálya az a Hidegkuti (foci) stadion de ezen kívül több helyen is van pályájuk. Az említett pálya pl a vívók törzsbázisa ha jól tudom.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz ArthurShelby #332892 üzenetére
Ha már tenisz, ott a Park Tennis Club van
MTK pályáról nem tudok ott (de ez nem jelent semmit), a csarnokuk az Aréna mellett épül jelenleg.[ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #332730 üzenetére
Love nincs fejlesztesre, igy marad a tudatos sorvasztas.
#nincsbennetarcsi
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Emunem
senior tag
-
hobizoli
nagyúr
válasz ArthurShelby #332393 üzenetére
Amsterdam-nak ez mellett a fele lakossagara is 30%-l tobb km metroja van, mint Bp-nek
több drón kell ;P
-
őstag
válasz ArthurShelby #332300 üzenetére
...én kérek elnézést és ezt komolyan írom!
A nejem is so(x)kszor baszogat érte.
Egy kis magyarázattal tartozom. Még az őskorban jártam(műszaki) főiskolára, akkor még semmi elektronikai eszköz nem volt, csak baszott nagy spirálfüzetek amiket szarásig kellett tele írni. Sok tanár diktált mint a gép, ahol lehetett rövidítettem-tünk. Ilyen volt pl. ez a bizonyos "X", vagy a hogy helyett csak egy kis "h". Az "n"-t helyettesítettem egy rövid vonallal "-", az "m" betűt egy hosszabbal "__" és még sorolhatnám. Lassan elkopnak már ezek. Arra jók voltak, hogy gyorsan tudjak jegyzetelni és elfelejtesek helyesen írni. A fb stílust viszont nem ismerem, mert nem vagyok tagja a social media egyik csoportjának sem.Joe
-
Emunem
senior tag
-
brumi1024
veterán
válasz ArthurShelby #332284 üzenetére
Szvsz nem a hatótáv az érdekes (az szinte lényegtelen, ha elég akkut pakolsz be akkor elmegy messzire, egyébként meg inkább töltsön gyorsan), inkább az, hogy a szériaautó elment 9.2 kWh/100 km-es fogyasztással. 30-as tempó ide vagy oda, az szép eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
-
szabonagyur
félisten
válasz ArthurShelby #332181 üzenetére
kétlem hogy valaha is elveszik tőlem a telefont.
Igen csak X évente itt cserés, és akkor újra kellene aktiválni fixen.
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #332110 üzenetére
Ma reggel sima volt, 2perc.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
brumi1024
veterán
válasz ArthurShelby #332065 üzenetére
Azt inkabb a Model 3 arvaltoztatasaival erte el, az, hogy 130k dollaros Model S Plaid rovid ido alatt 88k-ra csokkent az inkabb a meglevo tulajoknak okozott nemi fejfajast, a leendo tulajoknak nemi oromet, de a konkurencia arait nem kulonosebben befolyasolta, az i5, i7, EQE, EQS hasonlo arszinten maradt. A hasznalt i3 vasarlot kevesbe hatja meg, hogy Model S-t 60 helyett jutanyos 43.5 millioert lehet megkapni.
Ezzel inkabb arra az eloallt esetre utaltam, amikor a 130k dollaros lizingeken a periodus harmadanal tobb volt a hatralevo fizetendo osszeg, mint amennyibe az auto abban a pillanatban ujonnan kerult.
[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
válasz ArthurShelby #331958 üzenetére
Mi van a bömbi projekttel? Felébredtél? Vagy fű alatt megy a gyűjtögetés rá?
"... hát persze ..."
-
Qru
MODERÁTOR
Ooo en is osoknel tartom a kiput meg a felniket.
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
És már validáltuk is.
Gombhoz a kabát esete, a barnától örökölte meg a Lybra felniket a mostani.
-
tboldi
nagyúr
válasz ArthurShelby #331954 üzenetére
Anonim
alkoholistákalkatrészgyűjtőkSajnos én is a tagja vagyok, bár én be szoktam tenni az új dolgokat, csak a régit nem dobom ki. A második Ypsilon érkezésekor jól jött már ez-az.
Sőt j.bravo-t is megajándékoztam már egy Jazz ablaktörlőmotorral, meg Qru-t is várja egy szőnyegrögzítő, hogy aztán ő aszalgassa a pincében.És akkor illendőnek tartom megjegyezni, ha már itt sorolom a dolgokat, hogy én is kaptam focvistól egy banjo csavart, ami a MiTo turbóját juttatja olajhoz.
Ezt is beszereltem, a régit meg természetesen nem dobtam ki.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #331954 üzenetére
Hó hiányában nem kellett eddig.
Amúgy jól fog járni majd az új tulaja (ha egyszer mégis eladnám). Egy fél garázsnyi cuccot kap mellé ajcsiba.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Shadowbull
addikt
válasz ArthurShelby #331843 üzenetére
Ha olvasod a híreket, akkor tudod hogy a szakszervezet és a cég megállapodott abban, hogy nem fognak most gyárakat bezárni.
A Volkswagennek Európában nem a kereslet hiánya a problémája. Elegendő autót tudnak eladni. A gond a költségoldalon van, túl drágán gyártanak, de ez részben az évtizedes örökölt struktúrák miatt van így (túl sok gyár, túlságosan szétaprózódott termelés) másrészt Diess hibás stratégiája miatt. (Mindent egy lapra tevés, BEV only platformok, amiket nem lehet együtt gyártani a hagyományos típusokkal, ezért dedikált gyártósor kell nekik+ a hagyományos kínálat elhanyagolása).
Nyilván Kína is probléma, de az Európában indirekt jelentkezik.https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz ArthurShelby #331843 üzenetére
Mert ő csak kijelent dolgokat, de azt nem támasztja alá, és ellenérvet sem fogad el. amit kijelentett az úgy van, és punktum.
-
Shadowbull
addikt
válasz ArthurShelby #331829 üzenetére
"3 gyár bezárása kényszerül."
Nem kényszerül, egyrészt. Másrészt emögött más tényezők állnak, nem feltétlenül az európai kereslet hiánya.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
hobizoli
nagyúr
válasz ArthurShelby #331829 üzenetére
az lehet 3 kisebb kapacitasu, regebbi uzem, amit kivalt egy nagy
vagy osszevonodnak a gyartas egy masikkal egy helyretöbb drón kell ;P
-
Shadowbull
addikt
válasz ArthurShelby #331820 üzenetére
Én soha sem kezdem a személyeskedést senkivel szemben sem. De nagyon szívesen beleállok, ha ez a kívánság.
-
Shadowbull
addikt
válasz ArthurShelby #331757 üzenetére
"Egyébként mitől függ egy autónál, hogy mennyi a gázlómélysége? "
Tervezésnél van egy céges standard, amit minden cég meghatároz a saját autóira. Ez jellemzően a maximális leküzdendő gázlómélység egy adott sebességgel. Namost ez a sebesség személyautónál olyan 5km/h körül van, tehát ha az ember jót akar, akkor eleve lépésben próbál meg egy ilyen helyzetben átmenni, de a legjobb ha kerülőt csinál inkább. De ez a víz láthatóan túl mély, sanszosan lépésben sem sikerült volna.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz ArthurShelby #331757 üzenetére
Jól sejted.. csomó olyan van amelyik lassan szemrebbenés nélkül átmenne.. igaz az utastérbe bemenne a víz, de a hydrolockot megúszná..
-
Shadowbull
addikt
válasz ArthurShelby #331460 üzenetére
Ezek csak címkék, nem jelentenek semmit.
-
Shadowbull
addikt
válasz ArthurShelby #331455 üzenetére
Annyian vádoltak már meg az elmúlt év(tized)ekben azzal hogy én ilyen-olyan szakértőnek állítom be magam,( holott én soha nem mondtam magamról még csak hasonlót sem, meg beállítani sem állítottam be magam semminek), hogy meguntam. Ha ezt akarják, akkor szakértő vagyok, oszt kész.
Mellesleg ha Várkonyi meg Antalóczy (LOL) szakértők lehetnek, akkor lehetek én is
-
Szoszo94
őstag
válasz ArthurShelby #331300 üzenetére
Kívülről káosz volt Balin a közlekedés, de benne motorozva is az volt viszont jó értelemben, nagyon meglepődtem. Valahogy tud működni az a káosz is és nem igazán láttam törött autókat, motorokat, sőt balesetet sem a két hétben. Mondjuk ott a mentalitás is teljesen más, figyelnek egymásra minden területen. Itt
nyugatonkeleten ez nem fog működniLexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
addikt
válasz ArthurShelby #331378 üzenetére
beteg
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
szimi57
őstag
válasz ArthurShelby #331293 üzenetére
A káoszt nem mi okozzuk.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz ArthurShelby #331225 üzenetére
Abban a körzetben ahol ez történt, a kommentek szerint azon az aszfalton még szöges gumival is csak javítani lehet, mert annyira hulladék az út.
-
tboldi
nagyúr
válasz ArthurShelby #331267 üzenetére
Most először a WagonR-nél is probléma volt, hogy nem volt fent a horog, 20 évig sosem hiányolták. És mi is 1x használtuk csak ez idő alatt, mikor 2012-ben Debrecenbe mentünk egy 125-ös ETZ-ért.
-
tboldi
nagyúr
válasz ArthurShelby #331268 üzenetére
Én a hivatalos feljegyzéseket is szívesen látnám benne.
-
őstag
válasz ArthurShelby #331267 üzenetére
Kollégám autóján szélvédő csere volt, és a hologramos matricát nem sikerült valami szépen átragasztani, nem engedték át a vizsgán miatta.
Joe
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #331262 üzenetére
Azért mert már most is igazolhatod magad vele ha az ellenőrző személynek megvan a megfelelő olvasóeszköze (Novamobil).
Egyébként 2024. augusztus 1. óta igazolhatod magad a jogszabály szerint DÁP-al is. Nyilván a technikai megvalósítás egy másik kérdés...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
veterán
válasz ArthurShelby #331210 üzenetére
Alin minden elképzelhető, bizalmi alkatrészeket nem veszek onnét. Múltkor találtam tökéletesen gyárinak tűnő villanyborotva-szitát (csomagolás, logó), de inkább megvettem 2x-es áron biztos helyről.
Emag piactér is hasonló, csak közvetlenül az Emagtól merek rendelni. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #331239 üzenetére
Állítólag még nem elég a DÁP igazolni, majd februártól....
⭐ Stella
-
tboldi
nagyúr
válasz ArthurShelby #331239 üzenetére
Meg műszakin.
A DÁP-tól meg azt is várom a jövőben, hogy külföldön is működjön, elégre ez egy EU-s direktíva.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #331225 üzenetére
Igen, a hólánc használatért is büntetnek ha úgy használod, hogy nem összefüggő hótakaró borítja az utat.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #331221 üzenetére
Szebb de sérülékenyebb és nehezebb (pedig focvis majdnem rábeszélt egy könnyő R17-es szettre pár hónapja). Így sincs tarcsi, nem rontom tovább a helyzetet.
Az NBU 250 órát bír a gyári adat szerint. Az elég karcsú... Vagy megy bele vmi ultralife égő vagy led. Most távolságiból is ultralife-ot vettem.#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #331213 üzenetére
Több értelmét látom mint az alufelninek, ennek legalább van érdemi haszna.
A TPMS meg szükséges rossz. Nyilván nem dobom ki a régit amíg még működik. #végigkivanfizetve#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #331210 üzenetére
Nem jó, mert nem arra a termékre szól az engedély amilyen izzó van benne.
Az hogy ezt a gyakorlatban hogyan fogják ellenőrizni... Az majd kiderül. KPM esetleg kiszedi az izzót de egy sima közúti igazoltatásnál ha nem vakít akkor nem hiszem, hogy szőröznének. Bár pont én mondom, akit a gyári DRL miatt is vegzáltak már egy sima közúti ellenőrzés során.
Műszakin meg... Nyilván attól függ hova viszed. Bár ez eddig is így volt.#nincsbennetarcsi
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #331027 üzenetére
Sajna nem, volt erről egy cikk is akkoriban.
Szerk: megtaláltam
Változik a Google Térkép: a leginkább környezetkímélő útvonalat mutatja majd[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
macilaci78
nagyúr
válasz ArthurShelby #330763 üzenetére
Semmivel nem rosszabb egy motor, mint egy hobbiautó.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
BigBlackDog
veterán
válasz ArthurShelby #330806 üzenetére
+1, enyhe melegebb szerintem is kellemesebb tartózkodási helynél.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #330761 üzenetére
Nekem ugye azsiai szabvanymeretu kell erre a nepper beleeroszakolt egy EU szabvanyost...
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
válasz ArthurShelby #330759 üzenetére
Nem magad miatt kell aggódnod, hanem mások miatt, lásd a barátod esete, vagy épp az enyém. 🤷♂️
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #330757 üzenetére
Megjelent már nevesebb portálokon is, csak át kellett volna olvasni a 184 oldalas közlönyt.
„a világító és a fényjelző berendezésekben csak a berendezés típusára előírt műszaki jellemzőkkel rendelkező izzólámpát, tompított és távolsági fényszóró esetében minősítő jellel rendelkező helyettesítő LED fényforrást is szabad használni.”
⭐ Stella
-
tboldi
nagyúr
válasz ArthurShelby #330755 üzenetére
Ha motoroznál, ismernéd jól.
-
Peter.70
addikt
válasz ArthurShelby #328832 üzenetére
De éppen a Suzuki swace - t akarják kukázni, ami gyakorlatilag egy átmatricázott corolla
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #328762 üzenetére
Elég csak megnézni az autók átlagéletkorát. Az megmondja milyen jólét van.
Régebbi autót csak vidéki falvakban látsz.⭐ Stella
-
Qru
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
veterán
válasz ArthurShelby #328750 üzenetére
Nem, én csak egyszer szerveztem, szerencsés időben és helyen. Most az ünnepek alatt megyek cigit csempészni.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz ArthurShelby #328571 üzenetére
Mondjuk városban ne ködzárózzál tényleg.. ha mondjuk 50 méter a látótávolság, érthető, de felette MINEK? vannak akik 800 méteres látótávolságnál is felnyomják te meg egy nagy piros fénypacát látsz a világból, SEMMI mást.
-
bandus
veterán
plusz a hatso kodlampat sem kellene hasznalni ha vannak mogotted.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
pècsimunkás
addikt
Hátul= köd zárófèny.
Csak sokan ezzel nincsenek tisztában.
Ha kell, ha nem világít a ködlámpa.
A mögötte lévő sofőrt zavarja.
Meg, ha már utolèrt valaki, akkor meg teljesen felesleges.
Ha nincs mögötted senki- elkerültek, akkor meg vissza lehet kapcsolni.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
MasterMark
titán
Igen, csak lakott területen kívül lehet ködlámpázni.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz ArthurShelby #328495 üzenetére
A saját fényszóród által visszavert fényt se látnád így.
Switch Tax
-
MunezXBK
nagyúr
válasz ArthurShelby #328213 üzenetére
Add hozzá kivételhez, úgy megy.
-
veterán
válasz ArthurShelby #328153 üzenetére
Hát igen, egyik-másik az extrém, én se kínzok 1500 rpm alatt semmit.
#328150 kisza25 A 2.-at a többiek kivesézték, helyzetfüggő. A Zalai-dombságban ( pl. Zeg-Khely) hasznos tud lenni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ArthurShelby #328145 üzenetére
Tán ez a cikk foglalja össze legjobban [link] , hiába 8 éves.
"Ennek kapcsán osztott meg 10 tippet. A többségük mondjuk evidenciaként hat, de ha Plattner mondja, kicsit más a hitelességük.
Az első, hogy előrelátóan vezessünk, minden egyes felesleges fékezés többletfogyasztást eredményez később.Kettő: lehetőség szerint minél többet haladjunk „vitorlázva”, vagyis üresben.
Három: a mai motorok az alacsony fordulatot szeretik. Például az említett VW TDI ideális fordulatszáma, fogyasztás szempontjából 1000-1200-as percenként.
Négy: az előző folyományaként, az ehhez tartozó lehető legmagasabb fokozatot válasszuk.
Öt: amikor egy emelkedőhöz érnénk, érdemes előtte gyorsítani, majd magasabb fokozatba kapcsolni, mint simán gyorsítás nélkül, visszakapcsolgatva leküzdeni az emelkedőt.
Hat: ha lehetőség van rá és van terünk, a lejtőn gyorsítsunk, így akár megspórolható néhány visszakapcsolás a következő emelkedőn.
Hét: felejtsük el a tempomatot, ami automatikusan tartja a sebességet. Soha nem fog olyan hatékonyan vezetni, mint egy okos sofőr.
Nyolc: ellenőrizzük a guminyomást. A rossz értékre fújt abroncs duplán megkéri az árát. Egyszer a többletfogyasztáson, egyszer pedig a gyorsabb elhasználódáson.
Kilenc: a légkondi és más elektromos eszközök sok energiát fogyasztanak, ha nem szükséges ne használjuk őket.
Tíz: ugyanakkor a ne nyitott ablakkal autózva frissüljünk, ha már választani lehet, a klíma sokkal kevesebbet követel fogyasztáson, mint a letekert ablakok."
-
veterán
válasz ArthurShelby #328142 üzenetére
Google: Gerhard Plattner
tömören: spórolósan vezettem
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ArthurShelby #327599 üzenetére
Szép eredmény a 3,8 a 2.0 TDI-től, veri a 3,9-et hozó 1.5 TSI-ket.
Ma én is megerőltettem magam, egyelőre sokallom az új Golf városi fogyasztását, ezért megnéztem a szokásos tesztútvonalamon (Zalaegerszeg - Keszthely - Zamárdi). Itt hoztam egy kellemes májusi délután 4,8-at az előző manuális Golf GTI-vel, nyári gumikon, de általában inkább 5,2 és 6 között fogyasztott itt.
Most 5,6 lett, sokat nem hagytam benne, de még nem is fájt. Bejáratós és a téli gumi sem előnyös a fogyasztás szempontjából.
For the record: Zalaegerszeg - Zamárdi, 2024.12.15., hőmérséklet 4 és 6 Celsius között, 225/40R18 téli Pirelli Sottozero 3, Eco fokozat, nyugodt vasárnapi forgalom, Golf 8.5 GTI CS DSG, motorban 1500 km, Orlen 100.
-
Shadowbull
addikt
válasz ArthurShelby #327778 üzenetére
"Azért van benned egy felsőbbrendűség és egy másikra sz*rás."
Az emberek jellemzően nem érdekelnek, de ebben nincs semmi felsőbbrendűség.
A párhuzamod elég erőltetett.szerintem. Nyilván ha a szakácstudományról van szó, akkor irreleváns mit csinált a pincér.
Lehet beszélni a pincérről is, de az egy másik téma.https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #327741 üzenetére
Csak azzal nem számolsz, hogy ehhez az adott márka (pl bmw/vw) a nevét/garanciáját adta.
Adja egy fenét a garit. A nem egész 1 éves vadi új Superb elkezdte enni a vizet. Szerinted foglalkoztak vele gariban? Nem. Úgy elhajtottak, mint a huzat. 2 olyan kamu indokkal, hogy legszívesebben nekifutásból rúgtam volna tökön az ügyintézőt. 2x.
Ami csak azért nem történt meg, mert céges vt, így végül pont lesz@rtam.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
szőröscica
addikt
válasz ArthurShelby #327743 üzenetére
Ha kovetted 15 eve a belsoseget, nem lepodsz meg semmin. Ugyanaz mint az eger, csak mas van neki bekattanva.
-
Shadowbull
addikt
válasz ArthurShelby #327743 üzenetére
"Szóval csak akkor lehetsz szakmai, ha a gyártó oldaláról nézed a dolgot"
Igen, a kettő szükségszerűen együtt jár.
"Az emberi oldaláról nem is beszélve"
Az emberi oldal nem érdekel.
-
Shadowbull
addikt
válasz ArthurShelby #327741 üzenetére
"és rá van kenve (jogosan) a beszállítóra."
Ha megfigyeled, az autógyárak hivatalos kommunikációban soha nem kenik rá a hibákat a beszállítóra, pont azért amit írsz, végső soron az autógyár a felelős.
"Kihagytad azt az esetet, amikor valóban (tervezési) konstrukciós hiba van."
Nem hagytam ki, leírtam hogy durván 10% körül lehet az arány.
"Teljesen a gyártó oldaláról nézed csak a dolgot"
Természetesen. Ez egy szakmai jellegű írás, kénytelen erről az oldalról nézni.
Hogy a fogyasztó oldaláról mennyire tud bosszantó vagy költséges lenni az adott hiba, az már egy másik nézőpont, de engem az kevésbé foglalkoztat, én mérnök vagyok, nem pszichológus.
-
KAMELOT
titán
Ez nagyon szép!
Nekem 90km/h-nál 7-8 literke, ilyenkor 1000km+ ír nálam is.bulikavagyok: 13 liter az átlagod? Enyém is és közben városban mászkálgatok vele!
2700kg AWD[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #327635 üzenetére
*variant
-
Emunem
senior tag
ez VAG? (én meg már nem emlékszek rá, nézegetek autókat magamnak is, aztám már keverem a kutyultat... )
"... hát persze ..."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #327610 üzenetére
Na ez pont egy B6 2.0 CR TDI volt (a gyárilag 170 lovas motoros). Kedveltem azt verdát.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
Nagyon baba! Passat-ból 1100-1200 km-t tudtam kicsavarni hatótávnak. Bubival talán a 900 is meglenne óvatosban (autópálya 110-120 km/h).
#nincsbennetarcsi
-
macilaci78
nagyúr
válasz ArthurShelby #325397 üzenetére
Én is hang alapján váltok.
focvis: Még.
cOxeR: Mai nap margójára: egy iskolásokat szállító busz és egy kukásautó acsarkodott egymással a jobb pozícióért a Hungárián a Kőbányai úttól a Rákóczi hídig. Kb 5× váltottak sávot és előzték egymást, vágtak be egymás elé.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #325397 üzenetére
Fiatalon 120L-em volt de ma már nem büntetném magam vele...
#nincsbennetarcsi
-
tasiadam
veterán
válasz ArthurShelby #325395 üzenetére
ladát szereti, benzin és fordulatszám párti
A ladára igaz a fordulatszám?Még mindig másodrangú állampolgár
-
veterán
válasz ArthurShelby #325151 üzenetére
Az Auchannál lévő is jó. A Tescost a víznyomás miatt favorizálom, az esetek >90%-ában csak a lágyvizes programot használom.
-
macilaci78
nagyúr
válasz ArthurShelby #324678 üzenetére
Az Alleeban pár éve 25k/hó volt. Vannak parkolóházak is bérletes konstrukcióval.
-
Petyyyyy
addikt
válasz ArthurShelby #324699 üzenetére
Ennyi erővel megkérdezheted ott is, ahol én tartom a taligámat. 25K/hó és pár fokkal mindig melegebb van mint odakint.
szerk.: Fehérvárin van
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest