-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Emunem
senior tag
-
Emunem
senior tag
Lehetne az Off-ban? Egész érdekes a beszélgetés, de kár lenne azért a sok karakterért. Köszi.
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz Shadowbull #334033 üzenetére
Van új a nap alatt. Ezt nem ismertem, köszönöm, hogy megosztottad velem.
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
-
Emunem
senior tag
válasz Shadowbull #334004 üzenetére
Én amit lehet a 2 fiammal együtt csinálok meg, a legtöbbször ők is élvezik. De nem szeretném ölbe tett kézzel nézni, ahogy ellustulnak, mint ami erre a nemzedékre már jellemző. (Előzékenység, segítő készség, hajlam arra, hogy valamit maguktól csináljanak 2 kézzel, ezek hiányoznak belőlük)
Nyilvan ami már célszerszám és szaktudás igényes nem csinálom meg (vezérlé, stb…)
na meg a szabad időm nem 1000€/ óra, realista vagyok.[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
-
Emunem
senior tag
válasz Shadowbull #334014 üzenetére
Ez részben így van, hogy mezei Jóska ne tudjon hozzányúlni. (Felelőség égisze alatt) Tudjuk, hogy az EU miért kötelezte a gyártókat arra, hogy nyissák meg a diagnosztikai utat a nem márka szervizeknek is, pert az már konkrétan pofátlanság volt, amit csináltak.
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz Blindmouse_ #333989 üzenetére
Én hangszórót is megcsináltam az N800-on, rezgő motor csere a 5S-en, meg hasonlók. Nem ez a szakmám, de olyan kjó leírások vannak, hogy vétek a kaland kedvéért nem kipróbálni. Úgy vagyok az ilyen bugyi méretű dolgokkal, hogy vagy sikerül vagy nem, úgyis az volt a gyártó elképzelése, hogy kukában landol..
[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz Shadowbull #333916 üzenetére
A probléma ott van a mai emberrel, hogy egy nyulat nem tudna levágni, kitennéd a szabadba a térerőt fogja keresni, nem azt, hogy miként tudná túl élni a holnapot… lehet hogy tudja kezelni az okos kütyüket (ami varázslás lett volna 50 évvel ezelőtt) de fácápecsenyét, tüzet nem fog neked gyújtani semmi nélkül, azt garantálom…
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz 426os #333914 üzenetére
Nem tudom hogy tudsz-e róla, neten szinten mindenről csinálnak javítós blogot, vlogot, yt videót, fórumtéma.
Ezen a vonalon továbbhaladva, én a mosógépemet magam javítottam meg, a boilernek hosszabbítottam meg az életet, hűtőmnek csináltam gyári resetet megfelelő mágnessel stb… ha össze számolom, mennyi pénzt spóroltam meg, csak azért, mert magam csináltam meg, lassan egy kisebb lakás ára…"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz Shadowbull #333906 üzenetére
Amit te írsz, az inkább elszántság, meg hogy mennyire élvezi az ember. Én hülye vagyok kb orvosi dolgokhoz, de saját betegségeimet szeretem átfogóan ismerni. Férfiasság kérdése is, hogy valamit meg tudok-e csinálni vagy nem. Pl egy duda cseréje alap esetben a turinál nagyon bonyolult, sok órás művelet hivatalosan. Na én ezt a munkát megcsináltam 2 óra alatt, igaz nőgyógyászati eljárás volt, sok tervező anyukájának a megemlékezése során, de kicseréltem. Megúsztam kb márkaszervizes 500-800€ összeget, márka független 300-600€ könnyítést. Kb 40€ volt a dupla kűrt.
Erre gondol vakegér, meg sok más ember is, hogy nem vagyunk hajlandóak lebutulni annyira, hogy horror áron kelljen a lustaságunkat kiegyenlíteni.
Továbbá ha egy ember műszaki beállítottságú, akkor érdekli, hogy valami hogyan működik, így adja magát a dolog, hogy meg is akarja tudni javítani, ha szükség van rá. Elvileg jogsi szerzés előtt az én időmben volt a műszaki, ahol ismerni kellett annyira az autót (kézifék 3 katt, kormány lötyögés vizsgálata, gumi állapot, hol az olaj, hol a víz etc…) hogy biztonságosan közlekedni is tudj vele, mert ezek alapvető problémák, amik embereket ölnek. Az, hogy beülök, és intézze el az autó magát, én nem akarok semmivel sem foglalkozni igenis lusta jellemre vall szerintem. A WALL-E mese hasonló dologban már megalkotta a maga véleményét.
Rövid levegővételű lett…"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
most igen termékeny voltam
Azt hittem OFF a kezdet miatt, meg nekem máshol van a léc OFF határ belövésénél.
(fordított pszichológia, azt mutatom, hogy nem fontos, amit mondok, aztán a nép elolvassa, hogy mivel offol ez a jóska már megint )[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz Shadowbull #333784 üzenetére
Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy a tervezés még mindig labor körülményekre vonatkozik, pár éven belül kötelezö lesz "valós környezetben" tesztelni a motorokat, rendszereket...
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz Shadowbull #333746 üzenetére
Sanszosan nem mennek el addig, de nem is kell.
itt azért vettem egy mély levegöt..."... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz bulikavagyok #333719 üzenetére
jaj de örülök ennek a hírnek, holnap szomszéd biztos témába hozza, megyek hozzá segíteni...
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz Blindmouse_ #333700 üzenetére
azt hiszem itt már sok esetben a turbót is kopó alkatrésznek veszik használt autós garizásnál a nepperek... (A)
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
-
Emunem
senior tag
válasz Blindmouse_ #333533 üzenetére
összerohadt, wd40?
Amúgy melegítés nem segített volna?"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz f4lcon #333507 üzenetére
A lényeg, hogy ha csak sejted, hogy valaki megsérült köteles vagy mentöt hívni, még akkor is, ha nem a te járművedben ülnek. (Elsösegély elsö 5 órájában beleverik az ember fejében.)
Kicsit durván fogalmazott Reggie, de igaza van, jogilag bűnrészessé válsz az elkövetőnek."... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz Blindmouse_ #333481 üzenetére
már megint idiocracy jutott az eszembe az írásod olvasása közben...
ezek szavaznak, vezetnek, szaporodnak.
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz CactuS #333444 üzenetére
Én neki állnék fajdalom díjat is elkérni, valszeg ostorcsapás miatt fájdult meg a nyakad. Nézesd meg orvossal, csináljon egy leletet, szakvéleményt, aztán ha kell, csap ezt is oda. Az ilyen pökhendi p*csökröl a zoknit is le kell perelni, van neki miböl...
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz dellfanboy #333435 üzenetére
mozgássérülteknek ingyenért hozatja, csak az üzemanyagköltséget számolja fel. (azt hiszem)
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
-
Emunem
senior tag
válasz brumi1024 #333323 üzenetére
Ionityn toltottem vegig, 1.5 hete kapott egy frissitest az auto, amivel mar elerheto a Plug&Charge is, szoval eleg sok szolgaltatonal mar csak be kell dugni a toltot, ~15 masodperc mulva tolt barmilyen app/kartya/RFID kulcs nelkul, es a honap vegen kiszamlazzak.
Ez az a pont, ahol azt mondom, hogy lassan kompatibilisek leszünk agymásnak én meg az elektromos autózás...."... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz MasterMark #333109 üzenetére
Ott max attól lesz pöttyös, hogy ha a levegőben lévő por megtapad a vízcseppeken. Jártam így, aratási időszakban...
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz pècsimunkás #333095 üzenetére
csak a kézi, mikroszálas mosó kesztyűvel, vaxtartalmú mosó, mikroszálas nagy autó törölközővel. Ha lefagy a kezem, de akkor is csak így mosom meg az autót. Kefével eddig csak 1 helyen mostam, de az inkább szőr volt, vagy valami nagyon puha anyag, (nagy zuhé+ ismerös navigálása, ami a sok "itt rövidebb" kezdetü mondat eredménye egy sáros malac passzat volt) felnihez volt egy odaláncolt kis kefe. Most 10 fok volt, annyira nem volt gáz. Meg viszek magammal mindig 5L meleg vizet.
[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz Blindmouse_ #332936 üzenetére
az szép... Milyen autó van most terítéken, OT-s korú?
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz barnam_ #332804 üzenetére
de azalatt a 2 perc alatt a motor is valamelyest át van mozgatva, és akkor lehet haladni is.
Amúgy én a szagra asszociáltam a kommentemmel. (Kapu elött egy kis szélfogó szerü van, na oda gyült az összes füst régebben, onnan meg be a kinti előtérbe, nem volt kellemes, mostmár hybridje van, szóval nincs gond. )"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz macilaci78 #332689 üzenetére
és még ilyen is van.... mostmár mindent láttam...
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz Tsebacsi #332679 üzenetére
ááá, olyan klikk bait hatású volt a kommented, azt hittem van valami csavar a háttérben, amiért összetört a 2 csodajárgány. Amúgy ja, követtem a dolgokat, csak azt hittem, hogy valami számomra megfejthetetlen okok miatt feszít az F1 pilóta is a ferka mellett, aztán valami köze is volt a dolgokhoz... túlgondoltam kicsit.
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz Vismajor01 #332687 üzenetére
jó lenne, de itt elve nagyon telített egy p+r parkoló. Utcai parkolójegy megint drágult (2,5€ helyett 2,6€, nincsennek árzónák) így könnyen össze jön a matek, hogy kb 4,10€ egy P+R parkoló, egész napra, míg 2 óráért már 5,20€. Ha éves bérleted van, akkor még olcsóbb a P+R (itt már működik a rendszer), és lehet heti/havi/éves helyet kiváltani. (csak autóra) Éves 685 bérlettel, anélkül meg 833. Azt akárhogy is számolom, sokkal olcsóbb, mint egy mélygarázs. Emiatt mondom, hogy valszeg az lesz M.o.-n is mint itt egy idő után. (Bár ahogy Qru is mondj, már van...) Vagy lesz több P+R Parkolóház, vagy drágítanak azon is...
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz tototos #332671 üzenetére
Mert átlag Jürgen privátban sokkal kevesebbért is túl ad az autón. Amit neten látsz, az egy lufi. (Szomszédom Toyota CHr-jét gombokért adta el. Legolcsóbb is 12k€ neten (lefingott taxis), ő 9,5k€-ért adta el (garázsos, 75k km, Toyota szervizes) egy szlovák csávónak (nepper, mert utánfutóval jött, nagyon jó német nyelvtudással, de tudott magyarul is, ezért jelen voltam ha kellene) nem akartam elhinni az árat! Annyiért én is megvettem volna, ha tudok róla…
Ismerős is úgy hoz autókat, hogy kinti haverok, rokonok miközben járnak kelnek nézik hol van eladó, vagy hallják, hogy valakinek eladó lesz autó. Kiépített hálózatban könnyű dolgozni. Sok a bukó is néha, de amikor megéri, akkor nagyon-nagyon !"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz macilaci78 #332666 üzenetére
utóbbi gondolatra: attól függ, mi alapján fogják ellenőrizni. Ha a kapuban, akkor igen.
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
ON:
tegnap csak város + haza úttal volt egy kb 380 km-es tripem, átlag fogyi 6,4 (klíma is ment, a rendszer kenése miatt, utána elfelejtettem kikapcsolni )
Sokszor lépésben haladva sztem nem olyan rossz. (Bécsi hétfői tömegnyomor) Ugyanezt a távot más körülmények között, csütörtökön, de ugyanúgy a városban 6,1-böl abszolváltam."... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
-
Emunem
senior tag
válasz radi8tor #332503 üzenetére
mert Magyarországon aztán az elit mérnökség tervezi meg az európai autók krémjének a lézer lámpáit is... fontoskodáson kívül, (hazafiasnak nem tudom nevezni) egyébként meg mónika / balázs /józsi barát show már...
feketére tüsszentet kínai rugókkal ment át ismerős ladája a hetekben... semmilyen tüv papír nélkül jött meg Aliexpressz-röl, vagy valami hasonló helyről Sárga színről kellett csak lefesteni (amúgy gyárival megegyezö a méretezése, csak kicsit keményebb)"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
az volt már, hogy a merci be akarja vezetni a türkiz fényt, hogy jelezze, az autó autonóm módban van. Lassan karácsonyfa lesz minden autó...
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
-
Emunem
senior tag
válasz Shadowbull #332038 üzenetére
mint csoport elhiszem, mert van 1-2 bábuja játékban...
[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz ArthurShelby #331958 üzenetére
Mi van a bömbi projekttel? Felébredtél? Vagy fű alatt megy a gyűjtögetés rá?
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz Shadowbull #331787 üzenetére
én megértem, hogy céges titkokat nem lehet megosztani, de akkor azokat sejtető komment írása nem probléma? Mert ha az nem probléma, akkor legalább egy erre utaló kimutatást ha belinkelnél, ami hivatalos, és vagy nyilvánosságnak szánt, csak nem minden klikk bait oldal-nak tesznek elérhetővé, annak szerintem itt sokan hálásak lennénk.
Off vége."... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
-
Emunem
senior tag
válasz Shadowbull #331506 üzenetére
Ha nem, akkor Blindmouse_ kolléga így járt. 😅
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz grizlisandor #331308 üzenetére
azt hiszem osramnak volt golf 7 vagy 6 szériához komplett lámpatest ledes megoldásra. Azzal nem volt sok gondolkodni való, teljes csomagot kaptál. Kínai megoldások léteztek más autókhoz is (megmosolyogtam ezt a megoldást, de van valami benne, ami miatt mégis kéne, nem tudom megmagyarázni, hogy miért ) amit a világ más részén előszeretettel használnak. De nem ritkán M.o.-n is meglegalizálják hátulról.
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz MunezXBK #331068 üzenetére
én is, aztán meglepetésemre folytatta németül a tag, de románul is tudott... mondom faja, ezt sem vakarom le magamról. (gyalog voltam családdal, a kicsi fiam adott neki egy kiflit, amit nagy szerencséjére megevett. Volt eset hogy nem ette meg, aztán, miután család bement a boltba én szépen elmagyaráztam neki, 1-2 fejsimogatás között, hogy ezért én megdolgoztam. azon a héten nem láttam többet a retkesét a nyiregyi tesco parkolójában)
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz hobizoli #331038 üzenetére
ök bécsben laknak, mélygarázsok ára drágább, mint egy kb ugyanakkora lakás....Van ebben bbiznisz. Szomszéd házban (apumék) lakik egy könyvkereskedö, 3-an élnek egy 170m2 lakásban, és szegényeknek csak 5 autójuk van, amiböl 3 az utcán parkol, abból is 1 kb évente 3x kell nekik csak.
"... hát persze ..."
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Google Pixel topik
- Tippmix
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok