-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz radi8tor #250155 üzenetére
Majd megyek ebéd után
Macilaci78: múlt szombaton éjjel vittem reptérre ismerősöket az autópályán a középső felfestést ből kettő csík látszódott utána semmi az már megfelelően nagy köd? Ott is mentek világítás/ködlámpa nélkül
Amúgy a telefon optikája többet lát, meg amíg a boltban voltam kisütött a nap, úgyhogy ez a köd már semmi ahhoz képest, mint amikor mentem a boltba[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
tboldi
nagyúr
Megjött az igazolás a rendőrségtől, érdekes módon azt leírták, hogy az egyik jármű Kia, de azt nem, hogy a másik Lancia. Jó, hogy nem írták erre is, hogy Seat.
-
-
-
Reggie0
félisten
-
veterán
válasz radi8tor #250153 üzenetére
Én szeretném, de nem tudom, mert egyből megelőznek, meg a seggembe jönnek mert mi az hogy én követési távot tartok. Közben ugyan annyival megyek, mint az előttem menő. Akkor kivág a jobb sávba hogy megelőzzön, én meg ilyenkor padlógáz és nem engedem megelőzni, pedig nekem baromi stresszes a másik seggében menni és folyamatos fékkészenlétet tartani.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
stickermajom
addikt
-
macilaci78
nagyúr
válasz kisza25 #250157 üzenetére
Írtam, a világítás hiányára nincs mentség.
Amúgy ilyen tejföl ködben én is mentem már. Miskolcról Szegedre az Alföldön keresztül. Szolnok magasságáig tartott a kulimász, Hódmezővásárhely előtt nem sokkal szállt fel annyira, hogy a megengedett sebességgel már nem volt fárasztó menni. Na, akkor max 40-nel mentem és a sebességkorlátozás nélküli előjelző táblával jelzett kanyart is úgy vettem be, mintha a városban jobbra kisíven fordulnék. Országúton volt csak 2 csík, ami ugye jó, ha fele az autópálya 2 csíknak.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
cOxeR
Ármester
válasz kisza25 #250150 üzenetére
Aki Balatonon lakik annak könnyű...
Ez van sajnos, nem mindenkinek jó a teljesen elektromos, ilyen távolságok mellett, Neked nem jó... max egy hibrid.
A töltési lehetőség kiépítése meg szerintem hozzá tartozik az autó vásárláshoz, ezek a szükséges dolgok, másként nem megy, ezt írtam is, ha megoldhatatlan (ingatlan típusa/adottsága miatt), megint nem kell elektromos autót venni. -
brumi1024
veterán
válasz Reggie0 #250163 üzenetére
Pont ezt akartam mondani, "A miniszter szerint ilyen sebességnél egyik vezető sem képes már kontroll alatt tartani a járművet.". A miniszter allaspontja ezek szerint az, hogy a nemetek csupan a vakszerencse miatt elnek, de az legtobb versenypalyara felhajto is.
[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Lehet noob kérdés lesz, de azt szeretném kérdezni, hogy van egy nemrég megörökölt 1.0-s Swiftem, amiből észrevehető mértékben fogyogat az olaj, kb. 0,5-1L/1000 km. Most elvittem egy ismerőshöz, felemeltük, körbenéztük. A motor alja/vezerlés felőli oldala eléggé olajsáros, valahol a főtengely szimering környékén juthat ki az olaj, illetve a szelepfedél tömítésnél is az utastér felőli oldalon egy kis részen olajos a blokk. Amit viszont észrevettem még, hogy hiába volt az olaj lecserélve, utána párezer km-rel már láthatóan sötét színű a motorolaj a nívópálcáról letörölve.
A kérdésem annyi lenne, hogy ez adódhat pusztán a tömítések/szimmeringek hibája miatt vagy itt már egyéb gond, pl. henger/gyűrű kopás, szelepszár szimmering hiba is jelen lehet?Most úgy terveztem, hogy a tömítések és vezérlés csere után feltöltöm majdnem teljesen valami olcsó olajjal, vettem bele egy Wynn's motortisztítót, az bele lesz öntve, aztán meghajtva a motor, majd olajcsere (Eneos hyper 5W40), illetve új olajszűrő megy bele, remélem jelentősen kevesebb lesz az olajfogyasztás megfelelő tömítettség után.
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Qru
MODERÁTOR
-
kisza25
félisten
válasz macilaci78 #250170 üzenetére
Nekem annyi volt a gáz, hogy időre kellett menni, én kész voltam, 3:30- kor akartam indulni, az is volt megbeszélve, de a 4 utasból 3 nő volt, 3:50kor sikerült elindulni, így kénytelen voltam 0 látótával 120+ menni, hogy oda érjünk. Vártam egy bátor jelentkezőt, hagytam annyit, hogy a ködlámpáját még jól lássam és Ő volt a felvezetőm, semmit nem lehetett látni, mondom hirtelen lassul, akkor fékezek
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz cOxeR #250172 üzenetére
A hibrid sem igazán jó ide, fater a niroval 5,5-6,5 jár el, mert itt nincs nagy forgalom, pályazik, akkor meg nincs sok előnye, országúton megint nem sok.
I30 cw 1,6 Szombathely-Blelle országút
[5,3]
Amúgy a vegyes 6l liter lett
Múltkor 350km csak autópálya 7,3 tankolva, oda 5 ember +csomagok[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Oké, hogy nincs mélyreható típusismeretük, nem is várható el, de olyan, mintha a Lancia márkáról nem is hallottak volna soha.
Amúgy az Aegonnál van a károkozó, nem egy himihumi biztosítónál, talán nem lesz olyan horror a kártérítéshez jutni, mint a motorbalesetemnél. Az audis hölgy az Astránál volt, pont akkor vonultak ki Magyarországról, végül is a MABISZ oldotta meg.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz tboldi #250180 üzenetére
Mint a viccben: szörnyű baleset volt, testrészek mindenhol, helyszínelnek, őrmester diktálja az újoncnak jegyzőkönyvbe:
- ... a test több részre szakad. Bal lábszár az úttesten, törzs a gyepen, kisujj a járdaszegélyen, ...
- Őremster Úr! A járdaszegély milyen jé?
Őrmesterünk lábbal elpöccinti:-
- Kisujj az úttesten, ...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Petyyyyy
addikt
Nahát-nahát, micsoda véletlen egybeesés. jó hírt közölt a Mol, felpörög a finomító
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
tboldi
nagyúr
válasz Vismajor01 #250181 üzenetére
-
nagyúr
Tegnap körforgalomig állt a sor reggel a MOL kúton (Szszm), ma ugyanabban az időben összesen 1db autót láttam
-
-
CactuS
Arcképgyáros
Ezt ne kezd el, pls. Főleg azután ne, hogy maradhatott nekik a KATA, meg tankolhatták az ársapkás üzemanyagot....
Tudod van olyan szektor, ahol a munkaeszközök az elmúlt egy évben legalább 50 százalékkal lettek drágábbak, a szerviz költségeket le sem merem írni mennyivel nőttek, a hitelek 400 százalékkal, az adók 83 százalékkal - és már nem inflációs adó, hanem végleges emelés -, szóval kérlek, ne menjünk bele, hogy milyen szarul tudnak megélni.[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Qru
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #250179 üzenetére
A belsoben campelni valoban nem szabalyos de azt pl utalom ha elozes kozben ramesik vki. Attol altalaban megijedek es elveszem a gazt inkabb.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
CactuS
Arcképgyáros
-
nagyúr
Kis matek, fenntartási ktsg-eket és emelt üzemanyag árakat tekintve nálam érdekes a felállás:
- saját 1.2 benzin C corsa 84Ft/km
- saját honda cbr500r 54Ft/km
- céges 2022 1.5T ceed (saját tankolás, céges fenntartás) 54Ft/kma legrégebbi, legolcsóbb járművem lett a legdrágább
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen TV-t vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Windows 11
- Xbox Series X|S
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...