- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
qfm
őstag
Köszi.
(#148146) focvis
Pont azt akartam elkerülni, nehogy a számok szépek legyen rajta, valóságban meg egy hulladék legyen. Bár autó akkut még nem vettem, de a többi akkumulátornál ez gyakran előfordul az olcsó termékek esetében.(#148140) Saccco
Neked is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
Többféle olcsó akkunk volt már, egyiket sem tudom szidni. CTEK töltő topikban van pár akku kereskedő, ők még jókat is mondanak némelyikről Electric power (Jász akku) pl bevált, olcsó, még hazai is. A végén úgyis azon a 2-3 erősebb merítésen múlik, ami kinyírja őket, én a töltéssel megelőzés híve vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Kickass
őstag
Vicces egyebkent, hogy az europai 'nagy' autok mennyire nem nagyok arrafele. Itthon egy ML-nek vagy GL-nek azert mar boven van road presence, na ezek egy Chevy Tahoe volanja mogul mar nem tuntek nagynak sot inkabb viccesen kicsinek miutan leneztem es a tetejet lattam.
Persze aztan mellem allt egy Yukon XL vagy valami emelt F350 Super Duty es tudtam hol a helyunk a taplaleklancban -
tboldi
nagyúr
Mai történés:
Ment előttem egy nyugger Nissan Qashqai-jal 50 helyett 30-cal, nagy ritkán belenyaltunk a 40-be. Mivel a vonat nem vár, az első adandó lehetőségnél meg akartam előzni, ez pedig a városháza előtt volt, ott két sávra bővül az út. Ő rögtön be is ment a belsőbe, én meg gondoltam, hogy elhúzok mellette és csak később váltok sávot. Erre az öreg vérszemet kapott, ő is felgyorsított 60-65-ig. Befértem elé, de nem igazán díjazta, egészen a bíróságig nyomta folyamatosan a dudát mögöttem. Aztán egy zebrához érve meg kellett állni, ott átváltott a külsőbe, ami ott már jobbra kanyarodik, mellém állt, és mutogatott meg üvöltözött, de nem hallottam az Enter Sandmantől. Mikor elment a gyalogos, elindultunk, ő meg nem tudott visszamenni a belsőbe, mert lekanyarodni nem akart.
Oké, amit én csináltam, az sem feltétlenül a jó magatartás mintapéldája, de ha nem kapja fel a vizet, és nem gyorsít rá, nem is lett volna semmi gond. Meg akkor sem, ha legalább a megengedett 50-nel haladt volna. -
CactuS
Arcképgyáros
válasz Tsebacsi #148138 üzenetére
Amúgy röhögsz, de flottások mind Ducato-t akarnak venni, mert igaz drágább, mint a Citroen/Peugeot/Ford, viszont nem hullik szét, mint minden másik márka Euro6os motorja. Iszonyat sok gond van mindegyikkel. Szóval van, amiben nem olyan rosszak és én sose hittem volna, hogy flottásként előbb vennék már Fiat kisbuszt/haszonjárművet, mint Fordot.
Tboldi: szép új világ, már a hondások is köcsögölnek. Amúgy megesik, az öregben felébresztetted a szunnyadó versenyszellemet az új hátsó spoilereddel.
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
nagyúr
válasz tboldi #148157 üzenetére
Valahol érthető szerintem a reakciód.
Ha már valaki lassan megy, akkor legyen türelmes a többiekkel is. Azzal is, aki gyorsabban szeretne közlekedni.Én sem nem megyek gyorsan, városban főleg nem, de lehetőség szerint mindig a megengedett maximummal (ide értve a 8%-os felső limitet; na jó, néha megnehezedik a lábam). Ha valaki gyorsabb akar lenni nálam, akkor menjen, hátha rohan (szokásom jelezni is, hogy ha kilátok jobban előre mint a mögottem jövő, hogy menjél kolléga úr).
(amúgy a másik idegőrlő faj a kívül-belül 70-es ...)mellém állt, és mutogatott meg üvöltözött, de nem hallottam az Enter Sandmantől
Frappáns megoldás , én is így szoktam.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
kisza25
félisten
válasz Tsebacsi #148138 üzenetére
csak mondom a panda-ból adnak el a legtöbbet, azt kihagytad, a jeep adja eladásaik 30+ %-át
Pont ez az, hogy PSA szeretne nyitni arra, de így azonos név alatt nem kell márkakereskedés/szerviz hálózatot kiépítenie, hanem a jeep-nél lesz forgalmazva, ezzel bazi sokat megspórolvaEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
CactuS
Arcképgyáros
-
nagyúr
válasz CactuS #148159 üzenetére
Nem röhögök, ez tény. Előző munkahelyen 2 Pözsó Boxer (2. gen) volt ingázásra németekhez, 500k km fölött adtuk el őket, semmi de semmi bajuk nem volt. Az utánuk jött Opel Movano és Ford Transit is szivatta párszor a sofőr srácot
Tboldi: Hehe ma én előztem meg egy blfsz BMW-st, mert 40-el ment a Thökölin, amikor végre lehetett volna haladni (oké én gci voltam és buszsávban előztem ). Érdekes, hogy amint elé kerültem már tudott jönni utánam, sőt! Kiérve a nagykörútra mindenáron elém/mellém akart kerülni, gondolom elmondani a véleményét, de olyan béna volt, hogy ez addig sem sikerült neki, míg le nem kanyarodtam a Reitter Ferenc-re, ő meg saajnos egyenesen ment tovább, pedig asszony már készült lehúzni az ablakot és felvilágosítani őt, hogy ha 50-el se képes menni a szarával, akkor minek vesz BMW-t (Én nevelésem, büszke vagyok rá, és adjatok hálát az égnek, hogy nincs jogsija ).
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Gaben92
őstag
Jaaaaajjj a nyuggerek.... Nem nagyon van okom panaszra, mert itt rohadt jol vezetnek az emberek, figyelnek egymasra es nem turelmetlenek, de pont emiatt meg jobban fel tudja "szerelmeskedni" az agyam mikor talakozok egy gyökerrel...
Hasonlo szitu esett meg velem is par hete, szinten nyuggerrel. 100-as tabla, 90-el zsatar elöttem de elözni eselytelen mert jönnek folyamatosan. Mentem mögötte vagy 10-15 km-t, közben volt 80-as szakasz ahol szinten tartotta a 90-et. Beragadt a tempomat, vagy nem tudom... Mikor jött egy ketsavos resz (mindenfele vannak ilyenek pont hasonlo esetekre, 110 mindig de nincs kamera sosem) athuztam a belsöbe, a tata meg azt hitte racse van, mert 160-ig jött mellettem. Befertem ele, aztan egy darabig jött mögöttem 110-el ahogy kell - ami ugye eddig nem ment, aztan a 80-as tablas resznel a szomszedes utrol megjelent mögöttunk egy kamion. Jött a 110-es tabla, en mentem tovabb, a tata meg ottmarad a kamion elött 80-al.
Ugyanezen a napon 70-es szakaszon, egy mopedauto (nagyon menö errefele) 40-el a belsöben... Jobbrol elözte mindenki... Visszapillantoban figyeltem egy darabig, mikor mar senki nem volt a közeleben akkor se jutott volna eszebe kiallni a kulsöbe. Es meg az se lehet kifogas, hogy balra kanyarodni akart, mert csak jobbra lehet elhagyni azt az utszakaszt mint autopalyak eseten....
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Szoszo94
őstag
Ismerős szitu, én egy Dacia Logan-nel akadtam így össze, miután elkészült az ETO park melletti négysávos, de még le volt zárva az Audi 1-es porta felé vezető lekanyarodó vége.
Ment a belsőben, 50-el (70-es tábla van), én a külsőben jöttem már a Shell kút óta. Amikor melléértem, elkezdte nyomni neki, nehogy beférjek elé. Nekem sem kellett több,140-nél 4 kocsival előrébb el is vettem a gázt Utálom, mikor direkt hergelik az embert, semmi értelme ennek.Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
molnarpeter
nagyúr
Golf bent van műszakin 🤞 pont érkezés előtt villant ki a tartalék jelző, úgy 1025 km-rel tankolás után
-
nagyúr
válasz Peter.70 #148169 üzenetére
Munkába, munkába. Glamour-nál én szoktam menni megvenni ami kell, korán reggel nyitásra, mert nekem belefér a munkaidőbe, neki nem. Ezzel nincs is baj, de mikor haza kell fuvarozni kisasszonyt, mert tovább marad bent, reggel küzdeni a többi autóssal, hogy időben beérjen, na nekem ez a stressz. Most is várok itthon, hogy hova kell érte menjek, az örsre, vagy csak a Jókai utcához. Hála az égnek holnaptól kész a Bökényföldi és újra normálisan tud hazajönni busszal.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
CactuS
Arcképgyáros
Ha nem ennének ennyit, én el tudnék viselni egy foteles darabot. De itthon naponta látom, hogy egy nyamvadt kisautót se éreznek az emberek - ma pl: parkradaros fiestával rongyoltak bele tolatva valamibe, mert akkora a segge, hogy nem érzi. Hogy mi...?
Plusz azt se kívánom, hogy egy ilyen dög maga alá gyűrjön, mert az biztos rohadt mód fájna, bár az már egy F150 Raptornál is.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz MunezXBK #148179 üzenetére
Lehet furcsa szögben álltál. (https://www.youtube.com/watch?v=pqz35FRYs2Q)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Fent vannak a téli pacskerek, gumisok elmatekoztak egy darabig a /35-ös XL-es gumikkal, de nagyon preckósan figyeltek a fekete felnire.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Magnum_
nagyúr
Preventiv alapon torteno szelepfedel tomites csere para? Helyem van, szeszamom van, alkatresz szokas szerint nem draga, ha diy. Unix nyitva, idom lenne a hetvegen
I humbly and respectfully decline™
-
Szoszo94
őstag
Nem is ez a lényeg, engem aztán egy ezres swift is megelőzhetett volna ha gyorsabban halad...itt a fejekben vannak gondok, mert "nehogymármegelőzzön". Pedig ha tartotta volna a sebességet, meg sem fordult volna a fejemben, hogy elmenjek mellette. Ő óra szerint kb 60, én GPS szerinti 70 (óra szerint 75), de én vagyok akivel le kell állnia racsingelni mert el merek mellette menni a külsőben
Egyébként sokan nem vágják, miféle motor van ebben, pirosnál előszeretettel rúgják el mellettem a német prémiumok Amíg nem néztem a Lexusok után, addig én sem tudtam, hogy a kettőfél véhat a belépőszint
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Magnum_
nagyúr
válasz molnarpeter #148190 üzenetére
Kis olajpara van. Tudom, elmenne meg par evet, de epp keresik a raktarban :/ mar kifizetem.
Szervizben javasoltak, 70.000Ft elleneben.
Irjam, mennyi lesz az alkatresz vege kedvezmenyek levonasa utan?
5.432,-[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
nagyúr
válasz CactuS #148183 üzenetére
A gyári méret marad télire is, jaja. Itthon nincsenek nagy telek, száraz, hideg aszfalton elmegy ez, ha leesik a hó, akkor meg úgyis a Subaruval járok.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
törölt tag
válasz barnam_ #148129 üzenetére
Kellene, mert lusta vagyok és szőke.
Nagyobb motorral az a baj, hogy 1.4 felett elől nagyobb fék van, hátul a dob helyett is tárcsa van és így nem kapna papírokat soha. Ráadásul felniket is cserélni kellene, mert az első tárcsákra a 14-es nem megy fel csak a 15-ös, akkor viszont gumit is cserélni kell. Konkrétan a motor lenne a legolcsóbb az összes cserélendő elem közül. Szóval elvetettem a motorcsere ötletét.
Automata van 1.4-re is, de ha eddig probléma volt a gyorsulás akkor azok után mi lenne. Az osztályteremben volt kirakva egy szerkezeti ábra az automata váltóról és valaki filccel ráfirkálta hasonló szöveggel: dédelgetett álmok -> wandler -> bolygómű -> a fájdalmas valóság. Inkább kihagyom ekkora motorméretnél.Per pillanat most arról beszélgetünk, hogy chiptuninggal, meg kipucserével mit érhetnénk el. Ha az 1.6-os motor +15 lóereje és +30Nm-e elérhető lenne akkor talán megnyugszik a lelkem. Ha lejjebb tudnánk hozni 4000-ről a nyomatékpúpot 3000-re, meg 1500 alatt a borzalmas zuhanást enyhíteni a görbén akkor lehet ellennék vele.
-
Integrale
veterán
válasz pit stop #148196 üzenetére
Jövőre a Dode Charger, Challenger, új Grand Cherokee pl biztosan, Maserati sportkupé és kisebb SUV. De egy nagyobb Citroen vagy DS SUV is egész nyugodtan.
De ha van eszük a DS-t be kellene szántani és prémium vonalra visszarakani a Lanciát.[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
kisza25
félisten
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest