- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Crypto Trade
- Linux Mint
-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MunezXBK
nagyúr
válasz BigBlackDog #147600 üzenetére
Ja, ott. Versenyzésért azonnal elveszik, nem kérdeznek.
Az nem volt elfogadható, hogy lehúzódott, majd utána vissza akart menni a külsőbe.
Máig nem értjük mi sem.
Gyorshajtásnál pl. csinálnak olyat, ha nem 100%-osan felismerhető a vétkes, hogy kimegy 2 rendőr, viszik a fotót oszt nyilatkozz, hogy ez ki ez?
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz MunezXBK #147598 üzenetére
Gyönyöru... Bezzeg az mindenhol le van sz.rva, hogy nemelyik baromnak a tompitottja is vakit.
Jöttem haza tegnap Helsinkiböl, nemelyik autonak a bal elsö, nemelyiknek a jobb elsö fenyszoroja verte ki a szemem. Mindegyik normal halogen szoval gyanitom, hogy nem az automata szintezo ment tönkre bennuk...
Amugy ahogy egyre többet vezetek este (aprilisban vettem az autot, azota meg nem volt sötet. ) feltunt, hogy itt mennyire nincs LEszabalyozva a vilagitas. Ha akarod, körberakhatod az autot karacsonyfaegökkel, elöre mehetnek a nagy Hella-k mint a rally autokon, alulra meg felcsattinthatod a neont es a rendört abszolut nem erdekli. Csak itt mivel a sötet tenyleg rohadt sötet mivel holdfeny sincs altalaban meginkabb zavaro tud lenni az ilyen.
De hogy ON is legyek:
Kollegam leadta az autojat szervizbe, adott neki a Toyota egy 2019-es Priust csereautonak. A beltere nekem meg mindig nagyon urhajos viszont mar nem akarok kifutni a vilagbol töle mint a korabbi generacioknal. Kapott vegre egy normalis kormanyt is (kb ugyanolyan kicsi mint nekem a Lexusban), meg ugy tenyleg egesz elhetö lett. A vetitös HUD-ba beleszerettem egyböl, de a közepen levö muszeregyseget tovabbra is gyökersegnek tartom.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Reggie0
félisten
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2003-as Daewoo (Chevrolet) Kalos 1.2-esem, a teljesen alap felszereltséggel. (Értsd: nincs benne semmi, még légzsák SEM).
A kérdésem az lenne, hogy megérné-e ezt felhozni egy alap színvonalra (Minimum a két első légzsák, esetleg klíma, szervó amennyiben utólagosan lehet ilyet beszerezni hozzá/beszerelni)?
Az autó jelenkori értéke (használtautó alapján) olyan 300-500k között mozog.Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
máyköl
veterán
válasz racskobalazs #147605 üzenetére
Nem éri meg, cseréld le ha ezekre szükséged van.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem éri meg, egy db légzsák kb az autód árával vetekszik és akkor még hozzá jön a vezérlőelektronika, plusz a beépítés...
#nincsbennetarcsi
-
kisza25
félisten
Nem éri meg
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Qru
MODERÁTOR
Szvsz itthon is ez várható nem is olyan sokára.
#nincsbennetarcsi
-
veterán
Délelőtt gumicsere, futóműállítás kipipálva; utóbbival jó sokat pepecseltek, az eredmény majd holnap kiderül autópályán.
Gumiból a Nexen 4 évszakosa ment fel, kb. 22 Celsius volt mikor eljöttem: kellemesen nyikorog az aszfalton az októberi vénasszonyok nyarában.
-
CactuS
Arcképgyáros
Remélem első körben csak az Euro3-as benzineseket vágják ki, ha jól emlékszem a kis hörcsög Euro4, de nem szeretném eladni egy darabig (viszont a városba (mondjuk 6-os úton a Camponáig)) bejövök vele.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz focvis #147614 üzenetére
Erősebb autónál, főleg, ha nyomatékból, dinamikusabban közlekedsz, akkor állandósulni fog a visítás, ha meleg van. Alattam is sikított asszony Aurisa az első pár kanyarban, amikor akkora lendülettel akartam menni, mint a hörcsöggel. Ez ilyen, de azért közel sem egy téli. Tegnap az egyik kereszteződésben szerintem a fél gumit otthagytam délután, amikor tempósan akartam megindulni kifordított kerekekkel. Csak azzal nem számoltam, hogy ez már gumizva volt. Hát, volt hangja szerencsétlennek.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
molnarpeter
nagyúr
válasz MasterMark #147618 üzenetére
Ha adott motorkód Euro 4, de a forgalmiban alacsonyabb besorolás van, akkor importőrnél tudsz kérni igazolást és javítják.
-
törölt tag
válasz molnarpeter #147619 üzenetére
Ja, Meganenál is volt euro2-euro3 eset, itt a leírás arról mit lehet kezdeni vele. [link]
-
veterán
válasz CactuS #147617 üzenetére
+ mp
Lehet, hogy félreérthető voltam: lassú manőverezés közben nyikorgott az aszfalton úgy, mint egy téli gumi tenné meleg időben.Városban 70 lóerő áll rendelkezésre, kevés a torzuláshoz.
Elcseszett egy (gyári) felni van az autón: 8 coll széles, szinte sík az "előlapja"; így alig védi a gumi peremvédője. Tele horzsolással, nem is csoda. De a gumi peremvédője is kapott párszor - összesen 8-10 ezer kilométert futhatott.
-
aero.
veterán
válasz focvis #147621 üzenetére
Nalunk a Lidl parkolo berordulojaban nyikorog minden gumi IS
Apropo, AlloyGator?
-
Peter.70
addikt
Tudja valaki, hogy az Etele út végig járható az Etele téri P+R parkoló felé a Szerémi út felől?
-
Peter.70
addikt
A google térképen egyirányúsítva van, vagy az a villamos építés miatt volt?
-
veterán
válasz aero. #147622 üzenetére
Alin már néztem ilyen csodát végső megoldásként, ezüst színben. Előtte még próbálkozom az s.k. festegetéssel - 2 napja várom a Volvo Hungária válaszát a javítószínt illetően.
Az eredeti Alloy Gator (90 GBP) pár fokkal komolyabb az alis verziónál (5 USD).
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Na megejtettem végre ma mindent és sikeresen elvertem egy kisebb vagyont.
Téligumikat sikerült olcsón megúsznom, 540€ volt szereléssel együtt (DOT 1919), 690€-ért bekerült az elektomos motorfűtés és a beltérfűtés csatlakozója meg még elvertem 160€-t az autósboltban beltérfűtésre, gumiponyvára, gumiápolóra meg egy két apróságra. Most várok az autómosóban aztán irány haza EBÉDELNI.
Viszont fel vagyok készülve a télre úgyhogy money well spent.
Később (lehet, hogy csak holnap) majd dobok fel képeket ide meg a gumis topikba, hogy mi lett az eredménye a mai rohangálásomnak.
[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
BigBlackDog
veterán
Mai nap megvolt a 30 000e kilométeres (igazából "csak" ~29,5) szerviz a Leonon. Nem volt semmi gond, elvileg cseréltek olajat, olajszűrőt, por- és virágporszűrőt is. Némileg érezni, hogy felszabadultabb lett az autó, élénkebben mozog noszogatásra. És most már ismét van 30e nyugodt kilométer a következő szervizig.
Érdekességképpen a nívópálca törlés utánni állapotok (bal oldali a régi, a jobb oldalon a friss);
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #147618 üzenetére
Igen, NKH-nál kell lepapírozni. Korminál ugyanez a helyzet: papíron Euro4 hiába tudja az Euro5-öt amúgy.
focvis: KariGeri elég zöld itthonra is vmi ilyesmit tartok reális megoldásnak.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
félisten
A mai napon teljesen kiégtem.
M3-M5 teljes halál, autósok 80-al belsőben és hiába mennek mögötte, villognak rá nem megy ki. Volt egy aki kiment majd ugyanúgy visszament miután elengedett egy autóst...
Aztán állok a Hungárián, többszörös baleset, minden sáv beállt. Erre mögöttem kopasz pali nyomja a dudát, hogy menjek... biztos azt hitte repülővel vagyok...
-
Qru
MODERÁTOR
-
grizlisandor
veterán
válasz BigBlackDog #147633 üzenetére
Levegőszűrő csere nem volt?
Vagy csak kimaradt a felsorolásból?Mágus már egy párszor leírta, hogy ezeknek a turbós motoroknak, az a "tüdeje".
-
aero.
veterán
válasz grizlisandor #147638 üzenetére
Az tan 60/90 ezrenkent van
-
BigBlackDog
veterán
válasz grizlisandor #147638 üzenetére
Szerintem volt az is. Legalábbis a papíron szerepelt a kiegészítő munkálatok között a " por- és virágporszűrő csere" és a szűrőház teteje is kicsit le van törölgetve. Mondjuk most átgondolva a "por" és "virágpor" lehetséges, hogy nem két szűrőre, csak egy szűrő két funkciójára utal.Igen, akkor ahogy látom légszűrőt nem cseréltek. Végül is még megy, felesleges is lenne ilyen apróságokkal foglalkozni.Mivel nem voltam a helyszínen (hozom-viszem szolgáltatás miatt cégtől vitték és oda hozták vissza), így csak a papírból tudok kiindulni. Vagy majd megnézem holnap, hogy mi van a szűrőházban...
[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
Vótmá : [link] ?
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #147641 üzenetére
Vígasztaljon hogy a tömött szűrő jobban szűr.
focvis: Jaja a dugódíjra írtam. Bár ezzel pont a szegényebb népréteget büntetik. Ha tehetném én is inkább egy Euro6-os OBK-vál járnék az Euro4-es Impi helyett.
#nincsbennetarcsi
-
törölt tag
"majd megnézem holnap, hogy mi van a szűrőházban"
Virágpor. -
grizlisandor
veterán
Jól emlékszem, hogy céges autó? Akkor jól mondtad: "felesleges is lenne ilyen apróságokkal foglalkozni."
(#147644) Qru:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz grizlisandor #147646 üzenetére
Nálunk a centrír marad el a téligumifelrakáskor. Van ez így...
#nincsbennetarcsi
-
Magnum_
nagyúr
Bealltam.
I humbly and respectfully decline™
-
HoaryFox
őstag
Év Autója 2020 tipp:
Porsche Taycan (bár szívem szerint a Mazda 3-nak adnám, Skyactive X miatt)
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Spórolós topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Apple notebookok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest