Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Total Commander
- XPEnology
- DIGI kábel TV
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lanteee
csendes tag
Köszi, a 2000 vram-ot még megpróbáljuk.
A furcsa az, hogy 1-2-3 kártyával (és mindegy, hogy melyikkel a 15-ből) tökéletesen megy, de amint bepattintod mellé a negyediket, pláne az ötödiket, akkor jön a crash.lolMiner kártyahalált irogat, néha a windows fel sem ismeri, de egy restart után igen...
Nekem eléggé riser gyanús a dolog. Ma jön egy újabb adag, kipróbálom az újakkal. -
Lanteee
csendes tag
Sziasztok!
Építettünk már jónéhány 5 kártyás riget, RX 6600 XT karikkal. Eddig Sapphire és ASRock kártyák jöttek, Gigabyte Z390 UD V2 alaplappal, 4GB Kingston memóriával, és Core i3-9100f procival. Az alaplap megfelelő BIOS beállításai után a rigek tökéletesen futnak.Most érkezett 3 rigre való ASUS RX 6600 XT, és az istennek nem akarnak menni. 1-2-3 kártya még csak-csak elindul és bányászik, de a negyedik, pláne az ötödik már problémás. Jobb esetben csak a miner progi fagy ki (teamredminer, gminer, nbminer és lolminer is tesztelve), rosszabb esetben az egész gép kifagy. Riserek, kártyák cserélgetve, mindenféle permutációban jönnek a fagyások, mind a három ugyanolyan rigen.
Radeon 21.8.2-es drivert használunk, nagyon minimális tuningon futnak a kártyák (MHz 700-900, mV 762, Vram 2250, Áram -6), alapon sokkal több a hiba.Mit nem veszünk észre, mi lehet a hiba? Ha bárkinek van valami ötlete, meglátása, nagyon megköszönöm. Kezdek teljesen megbolondulni.
-
Lanteee
csendes tag
A probléma visszatért. 3 Rigből az egyik tökéletesen üzemel: 2db 750Wattos CM PSU, 5db RX6600Xt...de a másik kettő az istennek sem hajlandó beindítani a második PSU-t.
Már mindent kipróbáltam, amit csak lehet. Még akkor sem indítja be (sem az ADD2PSU sem az Y kábel), ha a második PSU-n nincsen semmi bekötve.Leteszteltem az összes létező variációban: Egyesével rákötött GPU+RISER, tápcsere, kábelcsere....az eredmény ugyanaz.
Gyanakodhatnék az alaplapra, de az egyik tökugyanilyen rigen meg működik.
Esküszöm, fizetek, ha ide tudsz jönni a második kerületbe, és megoldod!
-
Lanteee
csendes tag
válasz DanielLong #71544 üzenetére
Az a furcsa, hogy 3 Add2PSU is van, és egyikkel sem volt hajlandó működni. A másodlagos PSU felpörgött, aztán 1-2 másodperc múlva semmi. Ahogy lecseréltem az Add2PSU-t az Y kábelre, azonnal működött gyönyörűen.
A BIOS-ban egy csomó mindent át kellett állítani, találtam egy oldalt, ahol szépen le van írva, hogy mit kell. A furcsa az, hogy öt kártya megy, a hatodik így sem. De az már nem akkora probléma.
-
Lanteee
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek légyszíves, ha tudtok, mert én lassan felrobbanok.
3 darab 6 videokártyás riget kéne összeraknom. 6600XT kerülne bele, 1db az alaplapon, a többi riserrel. 2db 750W Cooler Master táp hajtaná a cuccot.
A többi cucc: Gigabyte Z390D - Intel Core i3-9100F - 4GB DDR4 KingstonHiba 1.
Az egyik rigbe tettem 3 kártyát, beindult, de persze a háromból maximum kettőt ismert fel, de a másodikra Error 43-as kódot adott. Ha a második kártyát is a lapba tettem, akkor tökéletesen felismerte.
Cserélgettem a risereket, cserélgettem a kártyákat, ugyanaz az eredmény.
Néztem a neten, hogy miket kell a Bios-ban állítani, megtettem, ugyanaz az eredmény.
Mit kéne még megtennem?!Hiba 2.
Most már egyik rig sem indítja el a második tápegységet. Minden kábelezés jó, cserélgettem a tápokat is, de bekapcsoláskor 1 pillanatra felpörög a második tápegység, aztán leáll, és egyértelműen nem ad áramot.
Úgy kötöttem be őket, hogy:
PSU 1: Alaplap+Proci+Alaplapi VGA+ADD2PSU
PSU 2: Riser+VGA+ADD2PSU
Mit nem veszek észre, mit kéne még megtennem?Az alkatrészek mind újak, külön-külön mindegyik teszi a dolgát.
Előre is köszönöm! -
Lanteee
csendes tag
válasz koko52 #68829 üzenetére
Köszönöm a kioktatást, egy kicsit most el is szégyelltem magam. Azért remélem, hogy a te mindenhez is értéseden ez a kis eset nem ejtett csorbát.
Amúgy ha gondolod, belinkelek neked vagy 100 weboldalt az elmúlt 1 évből, ahol szó sincs 16x-8x-es pci-ról, vagy béta driverről a 3060-as kapcsán. SŐT! Az egyik oldal, ahol a 3060-hoz ajánlott alaplapokat listázzák is elszúrta, mert csomó laphoz nem jó procit ajánl. De igazad van, majd beiratom magunkat egy bányászati továbbképzésre, hogy a kedves ügyfél mihamarabb pénzénél legyen, hiszen ez egy full egzakt tudomány...ugyebár. -
Lanteee
csendes tag
válasz Laraxior #68826 üzenetére
Kitalálták, hogy ők ETH bányászatra vennének gépeket, tőlünk kértek ajánlatot. Hónapokig gondolkodtak, közben többször is változott az általuk preferált VGA. Aztán mikor berendelték a 3060-asokat, az összeszerelés után derült ki, hogy már nem él a régi világ, és speckó alaplap+proci+béta driver kell a 40-45mHs-hez. Mivel mi soha nem foglalkoztunk bányászattal, ezért az ezzel kapcsolatos információink is felszínesek voltak. Ennyi a sztori.
-
Lanteee
csendes tag
Hali! Múltkor ügyfél jó befürdött az RTX 3060-as rigekkel ETH-ra, és most megpróbálná AMD-s kártyákkal is. Van valami, amire oda kell figyelni, ha AMD-s karikkal rakok össze riget? Gondolok itt az alaplap+proci kombóra. A 3060-asnál ugyebár fontos volt az x16-os slotok száma illetve az azt kiszolgáló proci szálainak száma is. AMD-nél van ilyesmi megkötés, vagy beledobálom a kártyákat bármibe, és termel?
-
Lanteee
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat, akkor már legalább látom, hogy mi a probléma!
Szerencsére semmi közöm ahhoz, hogy miket rendelgetett össze az ügyfél, így a veszteség is az övé lesz. Mire idáig jutottunk, már kapott 7 különféle ajánlatot, 7-féle kártyával, és a végén azért lett a 3060-as, mert abból belefért 10db a büdzséjébe. Hát, akkor most nézek nekik másik lapokat, aztán reménykedjünk, hogy valahogy megoldódjon a dolog. Még egyszer köszönöm mindenkinek! -
Lanteee
csendes tag
válasz AeSDé Team #66347 üzenetére
Köszi, egyelőre Windows van T-Rex-el, de ha más nem megy, megnézzük a LOL Minert Linux alatt.
-
Lanteee
csendes tag
válasz madpapa #66345 üzenetére
De még kettőt sem tud, pont ez a baj. A lapon van 3db 16x PCI-E slot. Ebből kettőbe teszek kártyát, és mégiscsak az egyik 41, a másik továbbra is 22. Szerencsére nem én javasoltam a kártyákat, mind mondottam, én totál nem értek a bányászathoz, szóval ha nem megy, hát max elkönyvelik veszteségként.
-
Lanteee
csendes tag
Sziasztok! Semennyire nem értettem a bányászathoz, amig egy ügyfél ki nem találta, hogy építsünk neki 2db 5 kártyás riget, mert ők akkor most ethereumot fognak bányászni. Megrendelést köszönettel vettem, 10db RTX3060-as elosztva két gépre. Alaplap Gigabyte Z390 D, 4GB ram, és Core i5-9400F proci.
Gépeket összeraktuk, de T-Rex alatt kártyánként csak 22-őt bányásznak, pedig ügyfél szerint 42 körül kéne.
Túrtam egy kicsit a netet, fel is pakoltam (tisztán) a 470.05-ös meghajtót, de akármit csinálok, akárhogy variálom a dolgokat, csak egy kártya bányászik 41-et, a többi marad 22-n.
Két monitort is bevetettem, de semmi, pedig az összes YouTube videóban, fórumon, mindenki szerint a 470.05-ös driver és rákötött monitorral tudja a 42 körüli értéket.Mit nem veszünk észre? Mi lehet a hiba? Ha van ötleted, mindent megköszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Honor Play - játék az árakkal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Magisk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest