Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
Aztán az átalakítások költsége gyakorlatilag annyi lenne amiből kijönne, hogy talán 20 év múlva megérte ezzel foglalkozni.
Egy lakás vízhálózatában csak akkor mozog a víz ha valahol meg van nyitva a csap, de a gépeknek a vizét folyton keringetni kell.
Plusz 2 rig a maga ~1600W fogyasztásával, nem sok kályhát fűtene fel.
De ezt már 1 hete is kitárgyaltuk, nincs olyan opció ami működne és olcsó is. Ha pedig nem számít az ár akkor a bányászatot is felejteni kell, mert a hő ilyen formájában való felhasználása (integrálni egy meglévő rendszerbe) túlságosan kitolja a ROI-t
-
szazbolha
addikt
"Ne haragudj, de nekem nem jön át, hogy mi a mondanivalód lényege."
Nem probléma"Amit eddig megértettem: szerinted nincs jelentősége a telepítés helyének, sőt a hűtésnek sem. "
Én ennek pont az ellenkezőjét gondolom."Minden jó úgy, ahogy a gyárból kijön. A gépet telepíteni kell, és ennyi, nem kell semmi mást tenni. Jól értettem?"
Nem, sőt azt feltételezem, szándékosan az ellenkezőjét írod annak amiről én írtam.
kb. nettó hülyeséget. Ahogy tetted ezt a bányászok ellen írt cikkek alatt is. -
cuko
aktív tag
"Magyarországon egy pincében kb. ugyanolyan körülmények vannak, mint Izlandon tavasszal vagy ősszel."
5-10 fokos levegőt tudsz cseréltetni végtelenségig? Mert Izlandon igen. Az áram is picit olcsóbb, ahogy nézem. Szóval egyszerűbb ott üzemeltetni egy szervert."Szóval, nem kell elmenni Izlandra csak a bányagép telepítése miatt."
Nem, nem kell. Lehet egy 10emeletes panelban is több gépet futtatni. Lehet disznót is vágni. Csak nem olyan ideális."szerinted nincs jelentősége a telepítés helyének, sőt a hűtésnek sem. Minden jó úgy, ahogy a gyárból kijön. A gépet telepíteni kell, és ennyi, nem kell semmi mást tenni. Jól értettem?"
Ez pedig szimplán teljes félreértelmezés, vagy érvelési hiba.A hűtős ötlet pedig szerintem is szimplán badarság, nem működne - másnak is eszébe jutott már, ki is próbálták fagyasztóval is. Nem működik.
-
Danex
addikt
Csak azt mondja, hogy "ingyen" olcsón nem lehet megoldani mindent.
Egy kisebb helyiségben 2-3 righez , nyáron már kell klíma is, 30-40fokos környezetben szarrá hajtódik a videókártyák hűtése, és nappal mikor a kinti levegő is 30 fokos nem feltétlen elégséges egy állóventilátor 7ezeréé.
Ha pedig klímát vesz az ember, az sajnos fogyasztani fog, 2-3 righez egy kb 1,5-2kW-os klíma kell, aminek alapköltsége is van, meg ugye áramot is eszik, gondolom olyan 600-700W-al lehet átlagba számolni.
Ami a jelenlegi alacsony árfolyam mellett ~10-15-20% a bevételnek.
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
" Ezzel szemben egy pincében télen-nyáron állandó a hőmérséklet (≈15°C), amely épp az a tartomány, amikor a ventinek ki kell kapcsolnia. Az áramfogyasztás kis részét adja a ventilátor."
Nálam a pincében 12 C fok volt 2 hónapja amikor levittem a riget, most 21 C fok, ...és még csak május van......pedig éjszaka szellőztetek, de mostanában az éjszakák is eléggé (18-19 C) melegek kint.[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
" Szóval, nem kell elmenni Izlandra csak a bányagép telepítése miatt."
.
De... mivel Izlandon a légkör (a levegő) talajhoz közel sokkal hidegebb mint Magyarországon.
Egyáltalán nem mindegy hogy a pincédben a bányagép által felmelegített pár tíz köbméternyi levegőt a kinti 10 fokosra vagy 30 fokosra cseréled.
.
Csodák nincsenek. Ha a valóságtól messze lévő elképzeléseid működnének, akkor télen nyáron meg lenne oldva az ország hűtés-fűtés igénye. Közel ingyé'.[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
Mert energia nem vész el, nem keletkezik csak átalakul.
A hűtőben lévő hideg levegőt is elektromos energiával állítod elő.
-
A bányagépek által felvett elektromos energia több mint 99%-a hővé alakul. Ezt a hőt kell átadni a környezetnek (értsd a légkörnek, amely végtelen puffernek tekinthető), azért hogy a hőtermelő berendezésed állandó hőmérsékletű maradjon. Ha nem egyszerű légcserével történik a hőátadás, mint például a természetes szellőzés egy épületben, akkor valamilyen hűtőeszközt kell alkalmazni.
Legyen az légkondi, vagy hűtőgép, ezek működtetéséhez is energia kell. Jó közelítéssel kb. annyi amennyi hőt betermelsz a "zárt" rendszeredbe, legyen az lakás vagy a hűtőgép térfogatnyi.
.
Természetesen léteznek jó hatásfokkal rendelkező hőszivattyúk is, mint például a peltier elem, de ezek alkalmazása nem életszerű egy bányagép hűtése esetén.Hidd el, egy háztatrtási hűtőgéppel 1 VGA-t sem tudsz hosszabb távon megfelelően hűteni, nemhogy 6 db-ot.
Tegyél be egy lámpát 100W-os izzóval a hűtőbe hosszabítóval, és biztosan leolvad reggelre a hűtő.
(feltéve ha bekapcsolod a lámpát)[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
A hűtőszekrényekben egy kis méretű kompresszor van, kis energia cserére tervezték. 10-40 perc alatt hűtő felmelegedne. Ráadásul minden "aktív" hűtés duplázza a bányagépek energia fogyasztását.
Természetes szellőzés a legolcsóbb.
.
Nincsenek csodák, ha lenne, akkor a kiskínai már árulná ebay-n és okos magyar már rég megcsinálta volna.
A házibányászat lehetőségeit szerintem ennek a fórumnak a lakói kimerítették és kitapasztalták.[ Szerkesztve ]
-
cuko
aktív tag
De ez alapból marha drága mulatság, mind 10 rigre számolva mind 1 rigre számolva.
Ez a kalkulátor 800W-ra egy Eaton 5S 1500 Globalt ajánlott, ami 250 USD / EUR. Ezért cserébe 3 perc runtime-ot tud biztosítani.
Ha utána ugyanúgy kikapcsol / lever a gép, ami ellen viszont nem nyújt több biztonságot, mint egy sima (nem 500ft-os) túlfeszvédős hosszabbító, akkor szerintem abszolút fölösleges.(ha valahogy meg tudod oldani, hogy a 2-3 perces uptime alatt észlelje az áramszünetet és soft power offoljon, úgy más kérdés, de megint csak elég drága)
Egy másik szünetmentes leírásában ezt találtam:
USB csatlakozás - Számítógépe segítségével UPS-e számára további áramvédelmi és kezelési szolgáltatásokhoz férhet hozzá az USB-aljzaton keresztülfelügyeletét.
Szóval akkor lehet, hogy gyárilag tudja azt az opciót, amiről írtam. -
Cheesy
őstag
Itt a táp lenne a lényeg, hiszen az látja el a kártyákat, annak kell lekapcsolnia probléma esetén.
Ezek szerint ha egy kártya megég, akkor rövidzárlat jön létre? Hiszen megfolyik a NYÁK, megolvadnak a forrasztások, így könnyen összeérnek az áramkörök. Rosszul gondolom? (Nem vagyok műszerészwww.vakbelmutet.hu
-
Plasticbomb
addikt
Ez sokmindentol fugg. Pl BTC-at akarsz magat banyaszni SOLO-ban, vagy POOLban, vagy mas coin-t, amit megeri is banyaszni PC hardveren, es azt atvaltani?
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
V911
tag
400 000 Ft-ért.
És ez ma mennyi forintot termel havonta?
És ma mit érdemes ezzel bányászni?
(Tisztán áramszámla levonása után)És ez nem gazdaságosabb?
https://www.aliexpress.com/item/The-newest-miner-Baikal-Giant-B-40-160-GH-s-algorithms-Blake256R14-Blake256R8-Blake2B-Lbry-Pascal/32858721805.html?spm=2114.10010108.1000023.6.6ab3481f9kL5st
(csak tippelek)[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
A videokártyák egy ideje (8800-as szériák cuda magjai óta) már nem csak grafikai számításokra alkalmasak. Pl. konvertálhatsz videót is vele sokkal gyorsabban mint egy bika cpu-val, vagyis másra is fel lehet használni játékon kívül.
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
senior tag
Most is lehet bányászni CPU-val, csak a teljesítménye alul marad egy GPU-hoz képest. Persze nyilván vannak olyan Xeon, meg Threadripper erős processzorok, amik azért szépen teljesítenek, de csak néhány algoritmusban.
Kb. minden új algoritmust CPU-n kezdenek el bányászni, aztán lassan portolják videokártyára, és végül jönnek az ASIC-okAztán GPU-ból könnyen lehet többet egy gépre rakni, de processzor esetén általánosan elmondható, hogy 1 CPU, 1 alaplap, egy gép, ami nem annyira hatékony.
-
tisn
addikt
Régen - a fiatalabbak lehet, hogy nem is tudnak erről - a PC-ben volt egy processzor, és egy idő után beleraktak egy ún. matematikai koprocesszort (MathCo: Matkó), hogy segítsen a számítások elvégzésében.
Aztán fejlődött a technika, és a többmagos procik megjelenésével ez a dolog elavulttá vált, ma 4-, sőt, 8-magos PC-k/tabletek/okostelefonok is vannak.tenyleg lama vagy
a kulso matematikai segedprocik azert tuntek el, mert a pentiumtol kezdve integralva vannak a cpu-banMiért nem lehet megoldani azt, hogy a felhasználó a 4 vagy 8 CPU-ból kijelöl („dedikál”) egyet kriptóbányászati feladatokra?
Miért kell ezt a dolgot a VGA-kártyára lőcsölni?mert az alkalmasabb az erosen parhuzamosithato muveletek vegrehajtasara, mint a cpu
de vannak cpu miner programok, de pl. monerot az i7-esem harmad olyan sebesseggel banyaszta, mint az 570 (fogyi kb. ugyanannyi)
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- World of Warships
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Digitális Állampolgárság Program
- Projektor topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Óvodások homokozója
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok