-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warton
őstag
válasz
CPT.Pirk #94485 üzenetére
Végülis tty-ból benavigáltam magam x11-be és a beállításoknál automata belépésre állítottam át, de ezúttal waylandre.
Ezzel párhuzamosan kézzel újraraktam az egész misimesamosodáját, a normál verziót és nem a nonfreet.
Közben tegnap 11 csomag frissítése után volt 3 progis frissítés, ma megint látom, hogy kettőt akarna frissíteni. Úgyhogy a fiúk dolgoznak a bányában. Manjaron nem szokott ennyire pörögni a cucc.
Egy szó mint száz eljutottam a mostani állapothoz, ami ez:Gyatlov elvtárs szavaival úgy írható le, hogy nem jó, de nem is tragikus.
vainfo ✔
Trying display: wayland
vainfo: VA-API version: 1.20 (libva 2.20.1)
vainfo: Driver version: Mesa Gallium driver 24.0.2-manjaro1.2 for AMD Radeon RX
5600 XT (radeonsi, navi10, LLVM 17.0.6, DRM 3.54, 6.6.21-1-MANJARO)
vainfo: Supported profile and entrypoints
VAProfileMPEG2Simple : VAEntrypointVLD
VAProfileMPEG2Main : VAEntrypointVLD
VAProfileJPEGBaseline : VAEntrypointVLD
VAProfileVP9Profile0 : VAEntrypointVLD
VAProfileVP9Profile2 : VAEntrypointVLD
VAProfileNone : VAEntrypointVideoProc
Gondolom, hogy a nonfree mesa ezt megoldaná, de most egy hónapig biztos nem piszkálom, amíg be nem áll ez az egész új plasma dolog. Ezt se értem, minek kellett ezt az egészet piszkálni. Tökéletesen működött az 5.27, MX Linuxon még az van: működik, semmi baja, szépen át lehet szkinezni minden, ahogyan szeretné az ember. Erre ezek a gyökerek gondolnak egyet és szanaszéjjel csesznek mindent és kb. ugyanúgy néz ki mint előtte. Ja nem, van floating panel woooow...Kit érdekel?
Az egeres szarság megjavult, amivel kezdődött ez az egész. Még vannak furcsaságok, pl. a qbittorrrent ikonja nem látszódik a tálcán, meg ilyen apróságok.
Úgyhogy a Manjaro még marad, pedig már mindeközben csináltam egy linuxmintes pendriveot is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Autós topik
- Milyen routert?
- Windows 10
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Iqos cigaretta
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kerékpársportok
- NVIDIA® driverek topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Starcraft 2 Collector's Edition
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest