Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Linux kezdőknek
- Apple TV+
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- SkyShowtime
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Disney+
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
PCProfessor
aktív tag
válasz sh4d0w #95999 üzenetére
Archnál egyszer, manjaronál többször. Egyetérték, hogy nem elfogadható.
Meg lehet előzni, nálam pl. több kernel van fent így ha elsődleges(ami tele van patchelve meg tweakelve) beszarik váltok másikra. Szerintem ez alap dolog annak aki archot használ. Ahhoz, hogy pedig egyik se bootoljon be valamit nagyon el kell rontani.Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
sh4d0w
félisten
válasz PCProfessor #95988 üzenetére
Ha elrontjak es nincs bootolhato rendszered, raghatod a kefet. Archeknal volt mar ilyen, tan nem is egyszer. Persze, nem megoldhatatlan a problema, de - szerintem - nem is elfogadhato. Meg ha nem is munkara hasznalja az ember az Arch-ot, szerintem daily driverkent sem elfogadhato ilyen hiba.
https://www.coreinfinity.tech
-
nagyúr
válasz I02S3F #95992 üzenetére
Pont Mint-en jár az eszem
Unalmas lehet, hiszen maga a disztró is uncsi. Én már 10 éve unom, de ki lehet bírni így izgalmak nélkül is simán.
Minden megy rajta vajsimán.
Ezt kéne Tibikomámmal megértetni!
Beszarok a stílusodon .
Ez a jobbik eset, sokan arcidegzsábát kapnak tőle.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz I02S3F #95981 üzenetére
Még szerencse, hogy kezesbárány! Neked legalábbis.
Két nap alatt hogyan vált azzá? Emiatt kérdezem csak:
Volt fent Arch, csak - mindneféle buherálás nélkül - függőségi probléma lett. Összeakadtak csomagok. Mondom eltávolítom, ami okozza. Erre nem boot-olt.(#95884) I02S3F
Vagy valamit megint nem jól értelmeztem?
(#95986) urandom0
...következő bootnál volt meglepetés, szinte semmi nem indult el, csak egy alap prompt-om volt, meg egy csomó modulhibám. Próbálgattam kézzel betöltögetni a modulokat, de a modprobe-ra, az insmod-ra és az összes többire azt mondta, hogy "not found"
Innentől kezdve én az ilyesmit úgy nevezném, hogy kezesbáránnyá vált a disztró!
[ Szerkesztve ]
-
PCProfessor
aktív tag
válasz sh4d0w #95985 üzenetére
Ha elrontják, frissítesz és nagy az esély rá, hogy már jó lesz.
Rosszabb esetben pedig vissza kell állítani valami csomaggal amit előtte már bekonfigolt az illető. Nyilván jobb megelőzni/felkészülni rá mint pánikolni ha megtörtént.
Amúgy teljesen igazad van, több éves linux használat mellett alap dolognak kéne lennie, hogy kell felrakni valamit, főleg, hogy azt az időt 1 ágon töltötte.Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
daninet
veterán
válasz sh4d0w #95985 üzenetére
Aki rolling disztrókat használ az kb számít erre. De ez az "elrontanak egy frissítést" dolog is más egy enterprise környezetben meg otthon. Nyilván enterprise környezetben elfogadhatatlan. Otthoniban meg ha nem indul a rendszered önhibádon kívül vagy újra be kell írnod a csomagfrissítés frissítés parancsát (mert addigra már javították), vagy fel kell menned redditre és ott lesz az első kommentben a megoldás (ami jellemzően max egy sor) mert nem te vagy egyedül a bajjal. De ez elég ritkán van. A user AUR/manuális telepítős taknyolásából gyakoribbak a problémák ami nem a rendszerhez kapcsolódik.
Tehát ez egy olyan dolog amivel sokan hajlandóak élni, köztük pl én is mert Tumbleweed-et használok. Ez egy személyes preferencia.Mai példa: frissült az nvidia driver és az anydesk összeomlott azonnal. Újra lenyomtam a zypper dup -ot és már ment is.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
válasz I02S3F #95981 üzenetére
Persze, hogy az, mert te értesz hozzá. Hirtelen minden nagyon egyszerűvé válik, ha az embert ért hozzá.
Én pl. Slackware alatt simán megcsinálom, hogy törlöm a futó kernel csomagját, letöltök egy másik verziót, legenerálom hozzá az initrd-t, bemásolom a helyére, átírom az elilo.conf-ot ha kell, és kész a kernelfrissítés.
A minap pedig úgy jártam, hogy elkezdtem törölgetni a KDE csomagjait. kaddressbook, kio, kmod, kizé... következő bootnál volt meglepetés, szinte semmi nem indult el, csak egy alap prompt-om volt, meg egy csomó modulhibám. Próbálgattam kézzel betöltögetni a modulokat, de a modprobe-ra, az insmod-ra és az összes többire azt mondta, hogy "not found". Kiderült, hogy a kmod csomag nem a KDE-hez tartozik, hanem a kernel modulok kezeléséhez szükséges parancsok vannak benne, enélkül még egy pendrive-ot sem tudsz beolvasni. Én meg simán letöröltem
Bebootoltam a telepítő pendrive-ról, shellből visszamásoltam ezeket a programokat, utána már be tudtam bootolni normálisan. Utána töröltem, amiket kézzel másoltam be, és visszatelepítettem a kmod csomagot, azóta is működik.
Úgy könnyű, ha az ember ért hozzá, de aki nem, az nem fog ilyen problémákkal küzdeni, letörli és újratelepíti az egész rendszert, vagy visszamegy Windowsra. -
válasz sh4d0w #95951 üzenetére
Szerintem osszuk kategóriákra, kicsit stabil, közepesen stabil, nagyon stabil...
A Slackware, Debian, RHEL, Alma, Rocky, Suse Leap, MX, Antix a nagyon stabil kategória.
A *ubuntu, a Mint, az Elementary, a Fedora, a Zorin, Nobara, a Slowroll a közepesen stabil kategória.
Az Arch, Manjaro, Garuda, Endeavour, Garuda a kicsit stabil kategória.Már ha azt vesszük alapul, hogy melyik mennyire régi (=tesztelt). Ha más alapján kategórizáljuk, akkor más eredmény is jöhet ki.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz sh4d0w #95982 üzenetére
Pont most kellett kiderítenem, hogy miért nem működik egy céges program, bizonyos állományokat konvertálna át egy másik típusra, egy darab .exe fájl. Rákattintasz, felugrik egy ablak és már be is záródott. Kolléga kérdezi, hogy nálam sem működik-e... Aztán kiderült, hogy nincs semmi baja, csak cmd-ből kell indítani mert igazából egy parancssori eszköz...
Szóval értem, hogy a Windows GUI az egér barát, de Windowson sem ússza meg az ember a cmd használatát. - Legfeljebb utólag kényelmesen megfeledkezik róla... Ugye mennyire gyakran adtuk ki pl. az
ipconfig /all
parancsot a cmd-ben? Elgondolkodtató.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz sh4d0w #95970 üzenetére
Aki még sosem csinált ilyet, annak persze, hogy bonyolult. Aki Windowsról jön, az nem ahhoz van szokva, hogy parancssorozni kell. A Windows-os megközelítéshez az áll a legközelebb, hogy böngészővel letöltöd a yt-dl_linux-ot, és futtatod (miután adtál neki x jogot). Mondjuk aki Windowsról jön, én annak nem a parancssoros változatát ajánlanám, hanem ezt vagy ezt a GUI-t.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz angyalpc2 #95976 üzenetére
Nincs debug log, olyasmit beágyazott C-s környezetben találsz és ott is csak akkor, ha azt leprogramozza valaki. Itt van pl. a kernelnek journal naplója, ha uart-on belépsz az eszközre, akkor ki tudod olvasni róla és valamivel értelmezheted.
Amit még valszeg meg tudsz tenni, az a kernel boot üzeneteinek olvasása uart-on, gondolom van egy debug soros portod azon a nyákon. De azt meg megint értelmeznie kellene valaminek...
Őszintén szólva nem igazán szoktak ilyennel bajlódni, ezek az SBC-k jellemzően nem döglenek be, max az SD kártya adja meg magát, ha olyan.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
angyalpc2
aktív tag
Van egy olyan problémám ami beágyazott rendszert érint. Nem biztos hogy ez a jó fórum, de nem csak egyszerű Linux kérdés, de nem is csak egy szimpla Arduino
Kb mint egy raspberry vagy a Cubieboard ARM cortex rajta linux
Szoftveres és hardveres kérdés is egyben.
SOC debuggolás logolás, a rendszer linux alapú, mint egy multimédia lejátszó.
Hogy tudok ezekből komolyabb debug logot, Hardver működést érintő logot kinyerni. Igazándiból az lenne a cél, hogy esetleg hibásan működő részegységről valamit visszanyögjön értelmezhető formában. A hibásat úgy értem, hogy nem tud bebootolni..valahol elakad a folyamat. Lehet processzor memória vagy a sérült adat. USB nincs mert ahhoz be kellene tölteni a drivert elindítani a hub részt. Legfeljebb csak speciális cél kommunikációs konnektor működik.Akár egyéb céleszközzel Arduino, STLink V2, usb asp, raspberry? vagy JTAG/SWD vagy bármilyen más PC-s kütyű (nyilván Uart a legegyszerűbb)
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz Warton #95973 üzenetére
Mivel oda töltötted ami nem szerepel PATH-ben, ezért elé kell raknod hogy "ebben a konyvtárban ahol vagyok": ./
Azaz ./parancs
Egyébként szerintem kétszer is letöltötted yt-dlp meg yt-dlp.2 néven is.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Warton
őstag
válasz sh4d0w #95970 üzenetére
Bocs én a tökkelütött Manjarohoz vagyok szokva, ahol ennyi: sudo pacman -S yt-dlp meg a még gagyibb Windowshoz ahol meg ennyi: winget install yt-dlp.
És már könyvjelzőzve van a yt-dlp install dokumentációja és mindenhol curl van írva a wget-t még sose hallottam.
Félve merem kitenni ezt a képet.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
sh4d0w
félisten
válasz Warton #95964 üzenetére
Most mar kezdek morcos lenni, mi olyan rohadt nehez ebben: wget https://github.com/yt-dlp/yt-dlp/releases/download/2024.04.09/yt-dlp ??? chmod +x es fut. yt-dlp -U es frissit.
Ez nem raketatudomany, basszameg!
MOD: bocs, az indulat nem szemelyesen Neked szol, hanem a jelensegnek, hogy a vilag legegyszerubb dolga is olyannyira fel van fujva, mintha operencia rendszert kellene fejleszteni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nyár közepén, sosincs fix időpont, ez nem Ubuntu! Én különösebben nem várom, mint a messiást, felrakom, ha jön, de eddig is hónapokig használtam a már belakott előző rendszeremet a régi csomagokkal. Oszt minden működik. Sose írta még le senki, miért jó, ha folyton minden csomagot beta, alfa frissítenek a rollingok. Ennyire használhatatlanná válnak a sok frissítéstől, hogy azonnal újra frissíteni kell őket?
-
nagyúr
válasz tordaitibi #95962 üzenetére
Hozzad csak a gondjaidat, azért van a topik, az ne zavarjon, ha valamit ténynek írsz és páran ettől arcidegzsábát kapnak. Legalább sok minden kiderül/hetne, de talán a legfontosabb az lehetne, hogy akik ezeréve Linuxot használnak, megértik, mik a point release kiadások, mik a rolling kiadások, ilyesmik...tudod a rendőr fia is úgy tanul, ha kérdez! Én határozottan élvezem, ha zajlik itt az élet.
Talán a fentiek alapján egyszer Te is rádöbbensz, hogy a rendszer ordító hibái nem is azok, hanem az alapfelépítésük miatt ilyen. Írtam is egy példát imént az smplayer-rel, hogy érzékeltessem, mennyire használhatatlan tud lenni egy rendszer, de mikor olvaslak benneteket, főleg téged, kifejezetten standup-érzésem van.
KDE Plasma app miatt életemben nem nyekeregtem.
Mivel egyszerűen csak jól működnek, nahát...Leírsz ilyeneket is, de elkezdel egy olyan rendszert felrakni, ami nincs KDE verzióban és régen is írtad már, hogy utálod... B+ Tibikomám, ha egy nemszeretem dolgot saját döntésed alapján kezdesz el csinálni, az qrvára nyögvenyelős lesz és soha nem lesz sikertörténet.
Azt se feledjük, igaz néha le is írod, hogy az általad használt hardver-rengetegbe is belegabalyodsz állandóan, mint majom a házicérnába. Ez nem baj, majd kibogozod, a baj az, hogy azonnal a hülye xy disztró a hibás! Ez meg így kicsit marhabaromság, de főleg azért baj, mert saját magadat vezeted félre és rossz irányba keresed a megoldást. Az is bugyutaság, hogy kipécézel pár programot, ami nyűgös mindenütt, nyilván az aktuális áldozatodon is az, de képes vagy donkihótézni hetekig, ahelyett, hogy alternatív megoldást keresnél. Mindenre van ezernyi megoldás, haladni kell, nem csak a disztróknak, a usereknek is.
találtam 2 olyan szoftvert ami 2 és 3 éves
De jó neked, irigyellek ezekért a sikereidért! Nézz már körül gyorsan, nem dőlt össze a világ véletlenül? Olyan érzésem van, Te egy hét alatt belehalnál, ha nem találnál olyan pontokat bármely új disztrónál, amin lehet nyekeregni napokig!
Amin sajnálok nagyon, hogy nem kezdtél egy blogot írni Én marha, Linux Mint-et telepítek, de tudom, hogy úgyse lesz jó semmi...címmel, akkor a keletkező 1000-1500 hsz ott lenne egyben!
[ Szerkesztve ]
-
válasz urandom0 #95960 üzenetére
Bocsi, most látom, hogy Debiant használsz.
Most kipróbáltam én is, és Debian alatt ugyanezt írja ki, mint nálad. Slackware, Fedora és Rocky Linux alatt megy, Debian alatt problémázik.Utánanéztem, azt találtam, hogy van ez a PEP 668, ami kb. arról szól, hogy azért, hogy a Pythonos csomagok és a disztró saját csomagjai ne keveredjenek, a Python nem hajlandó a globális környezetbe csomagot telepíteni, hanem egy virtuális környezetet kell neki csinálni, és oda telepíteni... szerintem ez felejtős így.
Itt írtam, hogy ha leszeded a yt-dlp_linux fájlt, és adsz neki futtatási jogot, azt rögtön futtathatod is. Az is jó megoldás, amit BoB írt:
curl -L https://github.com/yt-dlp/yt-dlp/releases/latest/download/yt-dlp -o /ahova_akarod
Csak itt ugye a végén fájlnevet kell megadni, nem mappát:
curl -L https://github.com/yt-dlp/yt-dlp/releases/latest/download/yt-dlp -o yt-dlp
Adsz neki x jogot:
chmod +x yt-dlp
És futtahatod.
-
Warton
őstag
Nem a Debiant vagy az akármit akartam gyalázni, csupán kíváncsiság hajt, hogy mi módon lehet MX linuxra egy friss yt-dlpt feltenni. Én se gondoltam, hogy ez számomra egy issue lesz. Simán lehet, hogy valami rendszerszinten van szarul beállítva nálam, nem tudom. Nem nagyon szoktam piszkálni a beállításokat.
repoban ami van és feltelepül használhatatlan
repositoryt nem sikerült hozzáadni, ami azért is érdekes, mert ahogy elnéztem három idegen repo is hozzá van adva a géphez: brave, onlyoffice, spotify Az utolsót nem is tudom, hogy került bele, azt ki is kapcsoltam.
python nem sikerült
git clone nem sikerültNa mindegy majd még próbálkozom, ha meg van az oka akkor majd leírom.
[ Szerkesztve ]
-
-
tordaitibi
veterán
válasz ubyegon2 #95949 üzenetére
Uby vicces vagy, az nem vicces hogy 6perc44másodperc alatt találtam 2 olyan szoftvert ami 2 és 3 éves. Bocs nem is kettőt hanem hármat. És a többivel vajh' mi lehet?
Lehet nyekergésnek felfogni de akkor nem jó a felfogás.
A többi szoftverem 80%-a KDE app, azok miatt érdekes nem nyekergek mert percre frissek nem napra..
Tényleg most tűnt fel nekem is hogy ezt leírtam, én még se itt se máshol KDE Plasma app miatt életemben nem nyekeregtem.
Mivel egyszerűen csak jól működnek, nahát...Mégegyszer szeretném elmondani, nem volt szándékom egyáltalán felforgatnia a Debian és Ubuntu-származék tulajdonosok nyugalmát. Sajnos a tény az tény.
Ezt érezte át Warton is mikor kitette ide azt a képet, a yt-dlp telepítésének maceráiról Win-vs-Ubuntu vonalon.
Ne csak engem támadjatok. Nem, nem akarom hogy esetleg Wartont is vagy mást is támadjatok!! (pl. Kapitány is észérveket hozott fel gyakorlatilag mellettem) nehogy így értsd de azért na.Van máris amúgy legalább 10 nyavajám amin ismét megakadtam de inkább nekifekszek a webnek meg a guglinak mert ha itt kérdezek, előbb-utóbb savat maró gúnyt kapok burkoltan vagy telibe nyíltan. Azért mert tényeket vázoltam fel amik bár megdönthetetlenül igazolják az adott rendszer ordító hibáit, jó érzés emiatt leb@szni a másikat. Csak azért hogy elfogultan lehessen védeni a kedvenc rendszert.
Igaz ezért szokták beverni az ember fejét. Köszi szépen.
[ Szerkesztve ]
-
Warton
őstag
MacBookPro@MacBookPro:~
$ curl -L https://github.com/yt-dlp/yt-dlp/releases/latest/download/yt-dlp -o ~/Letöltések % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
0 0 0 0 0 0 0 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 0
0 0 0 0 0 0 0 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 0
Warning: Failed to open the file /home/MacBookPro/Letöltések: Ez egy
Warning: könyvtár
0 2848k 0 1369 0 0 1307 0 0:37:11 0:00:01 0:37:10 1307
curl: (23) Failure writing output to destination
-
válasz Warton #95955 üzenetére
Na jó, igazad van, előtte telepíteni kell a python3-pip csomagot.
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #95954 üzenetére
Köszi! Nem én csavartam ki, utóbbi napok témája miatt csavarodott ki tőből minden, de az mindig így van, mikor Tibikomám új disztróra cuppan! Ilyenkor kiderül, hogy valami hihetetlen módon használhatatlan az összes disztró, de a point release kiadások meg aztán főleg. Kezdem kétségbe vonni az emlékeimet is lassan, mert hogy a fenébe hittem én azt 10 évig, hogy minden gond nélkül használgatok egy Mint-et, plusz számtalan családtag és egyéb népek gépeire is felraktam, akik békésen elvannak velük, mint az ecceri ember a Windozával.
Most akkor hogy van ez? Mi lesz velem, ha még elkezdek dementálódni is szépen, ha most se veszem észre, hogy ezek a Debian alapú disztrók használhatatlanok? brühühü....
Amúgy értelek én, de lássuk be, elég nagy marhaságot írták, de a thread ide vezetett sajna. Te is csak áldozata lettél ennek.
És mindeközben nem is tudjuk, hogyan áll Tibikomám az éves projektjével! Mi a helyzet Tibikomám? Sikerült a számtalan miniPC és hordozható külső meghajtó 74 ilyen-olyan particiójára valami kibogozhatót kreálnod már?
-
Warton
őstag
válasz sh4d0w #95951 üzenetére
Baromira jó, hogy stabil a 2023-as yt-dlp csomag, annyira stabil, hogy én egy 10 emeletes panelházat tervezek építeni rá. Csak egyetlen aprócska bökkenő van, ami tényleg elhanyagolható a csomag stabilitása mellett, mégpedig az, hogy: nem működik.
-
Warton
őstag
válasz urandom0 #95944 üzenetére
Meg azt ahogy el tetszik képzelni...
MacBookPro@MacBookPro:~
$ pip3 install yt-dlp
error: externally-managed-environment
× This environment is externally managed
╰─> To install Python packages system-wide, try apt install
python3-xyz, where xyz is the package you are trying to
install.
If you wish to install a non-Debian-packaged Python package,
create a virtual environment using python3 -m venv path/to/venv.
Then use path/to/venv/bin/python and path/to/venv/bin/pip. Make
sure you have python3-full installed.
If you wish to install a non-Debian packaged Python application,
it may be easiest to use pipx install xyz, which will manage a
virtual environment for you. Make sure you have pipx installed.
See /usr/share/doc/python3.11/README.venv for more information.
note: If you believe this is a mistake, please contact your Python installation or OS dist
ribution provider. You can override this, at the risk of breaking your Python installation
or OS, by passing --break-system-packages.
hint: See PEP 668 for the detailed specification.
Próbáltam azt a verziót is, amit az install leírásnál írtak a githubon az is ugyanezt írta. Amit a hibaüzibe ír xyz-s okosságot annál is hibaüzenet jön.Még megpróbálom a virtual environmentet megkreálni.
-
Rimuru
veterán
-
Warton
őstag
válasz urandom0 #95946 üzenetére
MacBookPro@MacBookPro:~/Letöltések
$ git clone https://github.com/yt-dlp/yt-dlp.git
Cloning into 'yt-dlp'...
remote: Enumerating objects: 121948, done.
remote: Counting objects: 100% (121948/121948), done.
remote: Compressing objects: 100% (26103/26103), done.
error: RPC failed; curl 92 HTTP/2 stream 5 was not closed cleanly: CANCEL (err 8)
error: 965 bytes of body are still expected
fetch-pack: unexpected disconnect while reading sideband packet
fatal: early EOF
fatal: fetch-pack: invalid index-pack output
Szerintetek ez miért lehet?Kompromisszummentes linux gaming.
-
sh4d0w
félisten
válasz Warton #95942 üzenetére
Mitol lenne stabil? Testingbol csinaljak, tehat eleve nem stabil - ha LTS, akkor sem. Bleeding edge-nek viszont elegge az, hogy idiota modon atvegyek a fertozott csomagot.
Stabil disztribuciok: Debian, Slackware, Red Hat, Suse es minden mas, ami ezeknek derivativai es stabil csomagokat es repokat hasznalnak.
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #95948 üzenetére
Ráadásul egy smplayer az nem egy olyan csomag, aminek érdemi kihatása lenne a disztró stabilitására. Na a használhatóságára már annál inkább.
Jól rámhoztad a frászt most! Gyorsan rááldoztam 30 másodpercet, hogy lecsekkoljam, használható-e még a Linux Mint Cinnamonom, mer' eddig 10 év alatt nem tűnt fel, hogy úgy használtam, hogy nem használható.
Fenti helyzet lehet annak köszönhető, hogy nem használtam smplayert? No mindegy, megnéztem, a tárolóban 21.1-es verzió van, azt azért mégse...hiszen megtudtuk, hogy az úgy nem lesz jó, böngirnyóba rákerestem, weboldaláról kiválasztottam a PPA-s megoldást, nyomtam egy nala installt és hopp ott a 24.5.0-1 smplayer.
Azért engem megnyugtatott, hogy különösebb nehézségek nélkül 30s alatt már használható is lett a disztróm. Szóval csak megkérdem azért, mi hat ki egy disztró használhatóságára?
Ezzel a kijelentéseddel simán beelőzted Tibikomám novellisztikus nyekergését!
ubyegon@Latitude-5520:~$ sudo nala install smplayer
smplayer is already at the latest version 24.5.0-1~jammy1Fura, hogy Tibikomám elhatározza, 6 év után felrak egy disztrót és az egész topikon elhatalmasodik az érzés, hogy jaj ezek a Debian alapú disztrók nem is használhatók, jajjjjatyauristen, mi lesz velünk!? Rollert gyorsan a nyugger nagymama alá is! (gyorsan el is kezdtem tölteni vagy hat rolleres disztrót, nehogy így maradjak további 10 évre is)
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha így nézzük, végül is le is állíthatnák az app fejlesztését, mert "lejátssza az avi fájlokat a gépen"... Nem állt meg náluk az élet az elmúlt 2 évben: https://www.smplayer.info/en/changes
Ráadásul egy smplayer az nem egy olyan csomag, aminek érdemi kihatása lenne a disztró stabilitására. Na a használhatóságára már annál inkább.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
-
válasz Warton #95941 üzenetére
Nagyon unatkozol?
yt-dlp telepítése Linuxon:
pip3 install yt-dlp
Az apt-add-repository egyébként tényleg egy Ubuntus szokás, Debian alatt nem szokás használni.
szerk: egyébként a yt-dlp github oldalán, a Releases a
yt-dlp_linux
nevű fájlt. Ezt letöltöd, adsz neki +x jogot, és már futtathatod is.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
lsusb,
Bus 001 Device 003: ID 187f:0201 Siano Mobile Silicon Nova B
Hogyan tudom megnézni ez működik-e, ez egy usb-s tv tuner. Mert jelenleg semelyik DVB-T tv szoftver nem látja. A Mint dirverkeresője szerint minden okés.[ Szerkesztve ]
-
Warton
őstag
válasz sh4d0w #95935 üzenetére
Ezt követően a buli kedvéért próbáltam az MX linux fórumon repository hozzáadás után kutakodni és úgy látom, hogy többen küzdenek ezzel a problémával (nem feltétlenül csak a yt-dlp miatt), viszont mindegyik ilyen felvetésre a "hivatalos" válasz kb. az volt, hogy: ne, mert ez nem Ubuntu. Nem mondod b+?!
Jó mondom hagyjuk ezt a repozást, megpróbáltam git clone-nal rácsiribálni az MX Linuxra a yt-dlp-t, de valamiért az is hibával elszállt. Megkezdte a fájlok letöltését, de nem ment végig, hálózati hiba vagy mi miatt azt nem tudom...Visszatérve a repozásra azt néztem még, hogy a synapticba van ilyen lehetőség, de nekem ott sem igazán sikerült ezt jól beállítani. Mondjuk voltak olyan mezők, amikbe nem igazán tudtam, hogy mit is vár, hogy beírjak...
Aztán valami rémlett, hogy Manjaron a pacman.conf-ban tárolja a repokat, ha jól emlékeztem, úgyhogy megkerestem az apt.confot, de abba nem volt semmi, úgyhogy itt is zsákutcába futottam. Ezen a vonalon nem nagyon mentem már tovább.
Aztán kipattintottam a WIN10-es probookot
winget install yt-dlp
leszedte a 2024. áprilisi legfrissebb verziót, aztán letöltöttem azt, amit szerettem volna...Kompromisszummentes linux gaming.
-
tordaitibi
veterán
Nem 2 hanem 3 éves. Száítástechnikába ez kb. 3 fényév lemaradás.
Mert nem tud együttműködni pl. a yt-dlp-vel, amiből meg ha nem a legfrissebbet használod akkor nem megy a webes videók helyi lejátszása.
Azaz így ahogy leírom:
3éves smplayer+2éves yt-dlp=csőd
2 éves yt-dlp+friss smplayer=csőd
friss smplayer+2éves yt-dlp=csőd
friss smplayer+friss yt-dlp=működik.
2éves yt-dlp-->semmi, ismétlem semmi nem működik
friss yt-dlp-->-minden megy, letöltések, kötegelt letöltés, tudja használni az ffmpeget hogy azt és olyan formátumba szedjem le ahogy nekem kell, audiót kiszedi feliratot mellétölti stb. stb. -
-
válasz tordaitibi #95933 üzenetére
No és miért baj hogy 2 éves? Nem mellesleg ha új és öszzeakadnak a csomagok az a baj, ha régi a csomag az a baj.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
PCProfessor
aktív tag
-
tordaitibi
veterán
válasz #02705152 #95929 üzenetére
Dehogy a partíciószerkezettel van bajom. Az full logikus, nem használok se C meghajtót se /home-t adattárolásra, azok szinte szüzek, kisméretűek. A Win10-em perpill. 37Gb és 2016 óta mindenen átesett, naprakész.
Hosszú ezt így leírni. Gyere át délután és megmutatom hogyan mit kellene elérni az új rendszerrel.
Csak az otthoni meg a melóhelyes szerverek, smb-k meg nyomtatók, elérések jelszavak egyebek elég hosszú mutatvány lesz.
Próbáltam a /home/.config könytárat költöztetni és nagyon felemás a végeredmény nálam.
Apró példa, amiből sok van, a Dolphinba valamit nagyon megváltoztattak mert hajlamos beborulni ha átviszem a config fájljait.
Marad a kézimunka ami elég hosszadalmas. -
törölt tag
válasz tordaitibi #95926 üzenetére
Nem piszkálni akarlak, de ezt az "1 év míg belakom" dolgot értelmezni sem tudom...
A Devuan -> Fedora váltás kb. 40-50 perc volt. Már a kezdetekkor is volt egy átgondolt/átlátható partíciós sémám, most még átgondoltabb/átláthatóbb van (Btrfs, alkötetek; ezúton is pusszantom a fejlesztőket), az adatok külön meghajtókon (szal csak átírom az fstabot), a fontos konfig állományokról másolat, új telepítés után a helyükre másolás kb. 3 perc és ennyi a történet...[ Szerkesztve ]
-
válasz tordaitibi #95926 üzenetére
Mégis minek kellett volna történnie? Amit fapadnak hívsz, az a koncepció része. Engem pl pont nem érdekel hogy szögletes, vagy íves az ablak sarka.
-
a yt-dlp -U nem pont ezt a frissítést végzi el?
És működik? Én tegnap kipróbáltam két különböző disztrón, nekem szépen visszaírta mindkettő, hogy mivel csomagkezelőből telepítettem a yt-dlp-t, ezért legyek szíves a csomagkezelőből frissíteni. Emiatt szerkesztettem én is a hozzászólásom tegnap, miután kipróbáltam, áthúztam azt a mondatot.
-
tordaitibi
veterán
Mert ha, HA be tudom lakni, mindent fel tudok telepíten, bekonfigolni ami ugye több hónap akkor szinte minden igényemet kielégíti amit elvárok. Kezes, a kinézete pont olyan amit elképzeltem, pontosan azt teszi amit akarok stb. stb. Egy Windows ezen a téren borzasztóan fafej és kezelhetetlen.
Szeretem a Linuxot, 6 éve gyilkolok Ubuntukat.
Akkor mikor elkezdtem 6 éve, velem volt tele ez a Kezdők, meg az Ubuntus topik meg a linuxmint.hu.
Kb. 2000 kérdést tettem fel, majd' 1 év lett mire olyan lett amilyennek elképzeltem.
Utána gyakorlatilag ezeket a fórumokat segítségkérés miatt nem kellett látogatnom mert minek, teszi a dolgát.
Most próbálok frissebb rendszerre váltani és máris velem van tele minden topik. Pedig már bőven van rutinom, ennek ellenére borzasztó nehézkes ez az egész procedúra.Erre írtam hogy ezen a vonalon 6 éve semmi nem történt, fapad a köbön.
És nekem már nem sok kedvem van megint 1 évig csiszolgatni egy rendszert.[ Szerkesztve ]
-
válasz Warton #95923 üzenetére
Debianon egy bizonyos Unit 193 felelős érte. Írj neki egy levelet, nyiss egy hibajegyet. Bár az egyik hiba leírása pont arról szól, hogy nem működik a letöltés, de a backports-ból frissítve minden rendben van vele.
urandom0
a yt-dlp -U nem pont ezt a frissítést végzi el?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz Warton #95918 üzenetére
Akkor mi a francért nem lehet 2 év után befrissíteni a yt-dlp-t.
Mert bután van megcsinálva. Nem az egész yt-dlp-t kellene becsomagolni, hanem kellene egy script a csomagba, ami telepítésnél és frissítésnél lehúzza a legfrissebb yt-dlp-t.
Hasonlóan, mint a torbrowser-launcher csomag, abba sincs becsomagolva a Tor böngésző, ami telepíti (és utána frissül magától). -
Warton
őstag
Mert könnyű használni, mert feature-kben gazdag. Nem tudom a Jdownloader mit tud, majd ránézek. Amúgy Manjaron frissül, Archon frissül csak a debian/ubuntu repokban képtelenek frissíteni. Bezzeg a backdooros XZ-t egyből átvették, kérdés nélkül.
szerk, most nézem, hogy a 24-es Ubuntun már a friss, áprilisi van. Mondjuk így aztán végképp nem értem, hogy a régebbi kiadásoknál miért nem lehet frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Én meg azt nem értem miért ragaszkodtok ehhez a programhoz, ha ennyire nehéz használni/frissíteni. Annyi más letöltő program van. Pl. Jdownloader2 színes szagos szélesvásznú GUI-s, és szól ha van frissítés amit fel is tesz magának. Kell ennél több?
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez ilyen Debian way dolog... onedrive kliens, xscreensaver meg társai csomagokkal is ez van. Debiannál fel is tettem a kérdést régebben, hogy miért tartják az akkor már hónapok óta használhatatlan túl régi onedrive csomagot a repóban, de persze nem kaptam választ.
daninet: magának a VLC-nek voltak gondjai... Flatpekkel szerintem egy másik verziót kaptál, amit éppen nem rontottak el.
Btw emelkedik a Desktop Linux terjedése az utóbbi időben. Ehhez mondjuk hozzájárult erősen, hogy a W11 nem lett népszerű.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz tordaitibi #95915 üzenetére
sok dologban egyetértek. Sajnos az otthoni linux desktop egy hobbi projekt ami a szerver vonalból ágazik le. Minden ami itt történik a szerverek miatt van.
Ez eg ördögi kör, mert sok dolog addig nem lesz jobb míg nem nő a felhasználói bázis, de a felhasználói bázis nem nő mert sok dolog nem jó
Én opensuse vonalon vagyok, a repo csomagokból sok a rossz. VLC-t felrakom és nincs képe csak hang. A flatpak verzió hibátlan
De van hogy a flatpak verzió szar és akkor próbálom a repósat
hit and miss. Meg presze skill issue[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
törölt tag
Winnel nem tudná így szopatni magát a Tibi, amit szemmel láthatóan élvez...!
Ebből a szempontból kicsit olyan mint én, a hibátlan de dögunalom Devuant feladtam a kíváncsiság, meg az önszopatási inger miatt... Nagyon várom, hogy a Wayland meg Mr. Pöcstering csudi találmánya milyen meglepikkel szolgál... -
Warton
őstag
Én azt nem értem, hogy a stable disztrókon (Mint, MX) is rendszeresen van frissítés két naponta, naponta stb. Akkor mi a francért nem lehet 2 év után befrissíteni a yt-dlp-t. Ez olyan nagy cucc? Nem, helyette fenn van a repoban egy használhatatlan 2 éves verzió, már az is barátságosabb lenne, ha azt mondanák, hogy nem rakjuk be a saját reponkba, mert mi nem akarunk ezzel foglalkozni.
Amúgy MX linuxra nem tudtam friss yt-dlp-t csiribálni, mert a leírásban szereplő add-apt-repository parancs nem működik, valami csomagot előtte fel kéne még rakni?
-
Vagyis nem csak a terminál, hanem az egész koncepció ellen ágálok.
Akkor miért használsz Linux-ot?! Nem kötelező, és van pár alternatíva, ott a Windows, vagy a macOS.
-
growler
őstag
Mit szólnál egy Debian alapú, de kizárólag flatpak csomagtelepítővel
megáldott(megvert?) kiadáshoz? Nevezetesen az Endless OS-hez?
Elvileg ez is a legújabb csomag verziókat tartalmazza - illetve ezekre
frissül. -
tordaitibi
veterán
válasz sh4d0w #95914 üzenetére
Szakmailag nagyra tartalak de ebben (és pár másban) nem értek egyet.
Amiket felhoztál, ahhoz átlag user a közelébe se kerül. Mert a vitánk a leguserbarátabb Linux Mintről, nem szerver, nem felhő, Azure, virtuálizálás stb. hanem user desktopról szól.
És az általam használt szoftverek, Opera, Mega, Viber, mediaplayer, kisegítő szoftverek pl. yt-dlp-dlg és ezekhez hasonló tökátlag applikációkról. És ezek telepítése, konfigolása is már nehézségekbe ütközik. A rosseb vadászgat Githubon, vagy ha mégis, onnan egy Wines exe letölt, kétkatt és használ. Míg a Linuxos változatot kitalálni kezdőnek, melyik is kell, deb nincs, makeinstall van, gyári tárolóba 2 éves (!) szoftver van, hát köszi emberbarát Linux.
Az sem vigasztal amit Uby említett, hogy mindjárt verzióváltás van Mint vonalon. Most ez a verzió ami letölthető, nem vigasz hogy ugyan várjál már 1-2 hónapot, vagy addig szenvedj a már hanyagolt 2 éves szoftverekkel, vagy telepítsd 1 hónap múlva.Nem atomfizikai célszoftról beszélek, milliók által használt ismert tömegappokról van szó.
Félreértesz, nem (csak ) a terminál hanem az egész koncepció ami ellen ágálok.
És bármilyen röhejes, a konténerek létjogosultak. Snap, Flatpak.
Miért?
Mert nem kell 556887 disztróra karbantartani, terjeszteni, tárolni szervereken a kismillió verziót.
Mai napig csak ámulok, egy normálisabb nagy szoftver weboldalán van Debian, Fedora, Mint, Suse, és még 10 verzió. Minek?
Nem kell figyelni ezen a millió disztrón, mikor jön ki újabb verzió.
Totál egyszerűen, átlaguserszintű grafikus frontenden keresztül telepíthetők.
Egyetelen egy appot kell karbantartani, és a fél világ ezt azonnal naprakészen megkapja.
Nincs, szükségtelen PPA.Ezt egy rolling tudja csak, semmi más terjesztés nem, azok el vannak maradva szoftverileg fényévekkel.
Vagyis nem csak a terminál, hanem az egész koncepció ellen ágálok.
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
válasz tordaitibi #95896 üzenetére
Cimbora, tudom, hogy idos vagy es biztos mar nehezen megy megszokni vmi ujat, de hidd el, hogy a terminal nem a patastol valo. A Microsoft ebbe az iranyba tart a PowerShell-lel, olyannyira, hogy Entraba (ex-Azure) is lefejlesztettek az ottani verziot, mi tobb, AD-t is managelhetsz vele, meg ha feltelepited az ms-graph modulokat, akkor a lokalis ps-bol az Entrat is. A Windows Server verziokbol van Core edition, amit csak es kizarolag CLI feluleten piszkalhatsz, nincs GUI - mert rajottek, hogy sokkal nagyobb az attack surface, ha van. Mi tobb, kliens Windows-t is telepithetsz parancssorbol...
Ne gondold, hogy en, mint Debian felhasznalo, nem szivtam a yt-dlp-vel. Megkerestem a GitHub oldalat, ott van egy 2.8 MB koruli egyetlen file-os megoldas; ha ledoglott a letoltes YT-rol, akkor csak yt-dlp -U es maris a GitHubon szereplo legfrissebbet kapom. Meg a yt-dlp-hez sem toltok le GUI-t.
Na meg egy kicsit: amikor fent az uj rendszer (pl. virtualizalva), akkor elso dolgom a nala telepitese. Az apt/apt-get/aptitude es a GUI-s frontendek, amik ezeket hasznaljak, egy szalon hajlandoak letolteni a cuccot. Ez egy Kali frissitesnel sokaig is tarthat, mert ott nem ritka, hogy egy hetig nem hasznalom es maris giganyi frissitesek vannak. nala-t hasznalva nagyon gyorsan lejon meg ekkora frissites is, mert tobb letoltesi szalon, tobb repobol dolgozik egyszerre. A telepites mar nem a halozat kihasznaltsagan, hanem a gep erejetol fugg.A mostani big trend az AI. Ehhez kell git, python minimum. Sokkal egyszerubb mindkettot CLI-bol managelni, mint a sok rosszabbnal-rosszabb GUI-s frontendrol - mert amig a GUI elindul hozzajuk, addigra CLI-bol reg vegeztem.
-
válasz tordaitibi #95908 üzenetére
Ez az egész usrmerge történet arról szól, hogy okos emberek rájöttek, hogy a hagyományos Linuxos könyvtárszerkezet, ahol van /bin és /usr/bin, /sbin és /usr/sbin, /lib és /usr/lib, /lib64 és /usr/lib64, nem túl jó megoldás. Egyrészt nincs túl sok értelme különválogatni a /bin-t és az /usr/bin-t meg a többi, hasonló könyvtárat, mert minek (ez egy régi maradvány, manapság hasztalan). Másrészt kevésbé kompatibilis a UNIXOS könyvtárhierarchiával.
Úgyhogy elkészítették az usrmerge csomagot, ami annyit csinál, hogy a /bin, /sbin, /lib és /lib64 mappákból átmozgatja a fájlokat a /usr-beli megfelelőjükbe, és ezekre egy symlinket csinál. Tehát a /bin innentől egy symlink lesz az /usr/bin-re, az /sbin az /usr/sbin-re, és így tovább.
Elméletileg újonnan telepített disztrókon ez a váltás már tényleg megtörtént, úgyhogy igazából nem értem, mit akar tőled ez a hibajelentő. De nézd meg magad, ha nálad is ilyen -> nyilacskákkal jelöli a symlinkelést a mappáknál, akkor nálad is lefutott már az usrmerge:
Elméletileg el is távolíthatod, te a váltásból így sem - úgy sem veszel észre semmit. De ha már megtörtént a váltás, és eltávolítod a csomagot, a mappaszerkezet természetesen nem fog visszaállni a régi formára, marad ez a symlinkes megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tordaitibi #95911 üzenetére
NÁLAM ne jelent volna meg rendellenesen...?
Na de mér'? Lassan 10 éve használom és mindig dícsértem, szerinted engem miért nem szivat? Nem véletlen kap mindig női nevet a Linux Mint, ha szidod, hisztissé válik. Ha még azt se tudtad, hogy most épp Vanessa az, akit sértegettél.... Lelke van, nem bántjuk!
-
nagyúr
Ne távolítsd el, nekem is fenn van, de ez tényleg valami téves jelzés lehetett, már telepítés során lefutott ez a csomag, 205kb az egész, valami symlinkeket alkalmaz, anno olvastam(épp említi is Kapitány, hogy írták a disztrók oldalain), hogy ezt a Mint is futtatja, de az ilyen default rendszerműveleteket nem piszkálom már régóta!
Ha valamiről azt írja akármilyen infóablak, hogy rendszercsomag, azt inkább hagyd békén. Nyilván elvégezte a dolgát ez már, de jobb a békesség! Az tényleg fura, hogy nálad megjelent ez abban az infóablakban.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az az igazság, hogy időnként célszerű olvasni a használt disztró weboldalát a hírek után. Ez a usrmerge dolog ugyanis végigment kb. az összes disztrón az elmúlt években és anno be is számoltak róla hírek formájában, hogy ne érjen senkit meglepetésként.
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #95906 üzenetére
Épp imént írtam Tibikomámnak én is, hogy ellentmondó az ablak szövege teljesen. De még a parancssort is odateszi... Nekem tényleg nem jött fel ez installkor. Meg azóta sem, igaz eddig nem is néztem a Hibajelentőt. Mit nézzek rajta, ha egyszer sosincs hiba.
Archerként nem akarjátok Tibikomámat meggyőzni, hogy telepítsen Arch-ot?
Tibikomám, délelőtt említettem neked, hogy utolsó pillanatokban raktál fel egy point release Linux Mint-et, ne csodálkozz, hogy az Ubuntu 22.04 repokban lévő csomagok régiek. Pár héten belül jön a 24.04 Ubuntu alapú Mint 22. Addig meg cuppanj az Archra!
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz tordaitibi #95903 üzenetére
Atyaég, hagyd el gyorsan ezt a Hibajelentőt! Az usmerge valami új csomag, olvastam róla, de inkább most ne foglalkozz vele. Egyesíti a könyvtár rendszert amúgy az /usr-be rendez dolgokat, kb ilyesmi. Pont elvagy most az eddigi könyvtárrendszerrel szerintem. Előveheted később is...
Amúgy Debiannál láttam ezt, de ott terminalos updatekor jött elő, azt hiszem. Semmi gondot nem okoz. Normál esetben, de most rólad van szó!
Itt van-e:
Ez pár napos telepítés, de most sincs ott nálam az usrmerge:
Nálad fura a magyarázó szöveg, mert azt írja, hogy már el lett végezve telepítés során az, amire figyelmeztet, hogy telepítsd! Szerintem rád besértődött a Mint és szivat.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Látom, az Extra tárolóban van a githubos csomag, nyilván egyszerűbb, néhány kattintást meg lehet úszni vele. De ettől még egy új telepítésű Debian alapú disztróra is ugyanúgy fel lehet rakni azt a néhány csomagot, de aki itt olvasgat először, azt hiszi, valami megugorhatatlan dolog Debian alapú disztrót napi használatra alkalmazni.
-
tordaitibi
veterán
Uby máris kellesz!!
Ezmiez, ilyet sose láttam, mi a teendő vele?
Mi az az usrmerge?
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest