Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz blakey #89692 üzenetére
Köszi! Akkor jól sejtettem h szépen ezt is a legdrágább készülékek privilegiumává tették, 6-7 éve még a megfizethető középkategóriás TVk is 100Hzesek voltak.. Hát így egy darabig biztos nem cserélek TV-t, az 50Hzes TV-ket nézve sokkal hamarabb elfárad a szemem. Majd ha már az OLED árak lecsökkennek jelentősen akkor elég lesz nekem cserélni..
Alex: Szerintem nem a 3D volt a fő oka, valóban az aktívnál feltétel, de az enyém passzív 3d-s, 100Hz truemotion. Folyamatosabb a képe 2d esetén is, életszerűbb sokkal. De akkor ma is lehet ilyet venni, csak már nem ez, hanem az ívelt TV meg a 4k a hívószavak... Amugy a 24p kadenciahelyes lejátszásnál is jó dolog ez, pl. egy 120Hzes TV-n 5x24=120 azaz ötször olyan gyors a képfrissités, én nagyon szeretem.
-
senki66
senior tag
válasz blakey #89632 üzenetére
Ez világos, hogy a szolgáltatói boxok nem csinálnak semmilyen felskálázást, de attól a tévé még tehetne, de LG szerint ezt csak bizonyos stb-ék engedik meg, tehát az a kérdés hogy a kimenő jelet tudja e a box blokkolni?
Junior szerintem megértette mi a probléma, és én sem rugóznék rajta, ha az LG nem állítja az ellenkezőjét. -
sirály69
őstag
válasz blakey #89630 üzenetére
Műsorújság szinte használhatatlan{digi}. Samsung tvn működik. Sötét jeleneteknél, sávokban világos a panel. Gyors mozgásoknál utánhúzás látszik. Fociban labda, F1...
Csak 3 db HDMI port.
Egyébkénk meg vagyok elégedve vele.
Nem értek hozzá, csak kérdezem hogy az SK8500 ban nem jobb a panel?Szerver Hosting Debrecenben
-
senki66
senior tag
válasz blakey #89628 üzenetére
Nem a jó minőségű felskálázást hiányolom és éppen, hogy nem azt állítottam, hogy külső forrásról nem megy a felskálázás. Akkor nem írtam volna, hogy dlna megosztáson vagy külső meghajtón tökéletesen működik, csak a téve stb-ről nem. Jobb minőségű külső eszközzel nem lehet a szolgáltató "adását" "felskálázni" bár az LG azt mondta, hogy van ilyen stb, csak kérjek, de a szolgáltató nem tud ilyent adni. Ezek szerint erre nincs megoldás, ez is egy válasz legalább is a tiéd. A kérdésemet ne keverjük a "nem tudok jó minőségben 4k anyagot lejátszani, amire általában a külső lejátszó a válasz" problémával. Egyébként a tévé(stb) minőségi problémán kívül, a tévé belső lejátszója az esetek 99 %-ban tökéletesen helytáll.
-
veterán
-
Teetuss
csendes tag
válasz blakey #89596 üzenetére
Az asztal teljes területe megjelenik a képernyőn, abból nincs levágás. A probléma szerintem egyszerűen geometriai és abból fakad,hogy az LCD panel nem közvetlenül a fényterítő panel előtt van, hanem van köztük kb 6-8mm (bár hogy ez miért van azt nem tudom megfejten), így a szemem és a képernyő elhelyezkedése alapján az LCD egy része megvilágítatlan a szemszögemből. Kicsit kisarkítva valahogy így:
Persze a fenti ábra nem a valóságos arányokat tükrözi, kb 2 méterről, ahonnan a TVt normálisan nézem, talán 1mm tűnik megvilágítatlannak ez élek mentén. A fenti fotókat direkt közelről és nagy szögből csináltam, hogy jobban látsszon miről van szó.
Amúgy arra hogy miért van ekkora táv az LCD és a fényterítő panel között azt nem tudom, nem is sikerült kiderítenem. Az MMben megnézem egy ugyanolyan 49SJ810V-t mint az itthoni illetve megnéztem még pár olyat amiről még tudom hogy edge led (49SK7900, 55SK8100) és azok pont ugyanígy mutatták ezt a jelenséget. Az 55SK8500 ami viszont direkt megvilágítású az már nem volt ilyen.
WWFSMD?
-
törölt tag
-
mrmft
senior tag
válasz blakey #89497 üzenetére
A kep meg igy is sotet kicsit ha besut a nap, sima szurt fenynel jo. Sokallom a hattervilagitast amit adni kell neki, ezert erdekelne, hogy masnal is ilyen-e. A szoba vilagos (feher falak es butorok, vilagos padlo). Az elod 50 koruli hattervilagitassal ment nappal (pontosan nem emlekszem mar regen lett beallitva es mar meg sincs), ejjel pedig 20 alatt, hogy ne egesse ki a szemem. Az edge ledes hattervilagitas ennyivel gyengebb lenne mint a direct led? A fenyero lejott 52-re a kontraszt ment 86-ra igy tobb napos oran valo kalibracios abra nezegetes utan.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz blakey #89484 üzenetére
Az 5 év
garanciát, bocs gondoskodást látja valaki valahol?
Regisztráltam a garis honlapon. A gomb megnyomása utána kaptam egy szép "sikerült" feliratot, de mást semmit, adatokkal vagy bármivel...Utána rájöttem, hogy jött egy mail is amiben hosszabban gratulálnak, benne van mind a 500 féle modelltípus amire jár, de szintén egy büdös adat nincs benne arról, hogy ki-mire regisztrált.
Ezután mentem a normál regisztrációs oldalra. Ott hibát dobott, de 1 nap múlva már ment a reg. A felirat szerint 24 hónap gar. Nyilván tutira nincs összekötve a kettő (ezért is van külön weboldalon az 5 éves reg) de ez így elég gáz...
-
Partizan182
senior tag
válasz blakey #89439 üzenetére
Szerintem is kéne mellé valamilyen referencia, a kamera dinamikatartománya annyira szűk, hogy ez semmit sem mutat, mind a világos mind a sötét részek be vannak törve a francba, biztos vagyok benne hogy élőben ez nem ilyen (ha igen akkor részvétem).
Az a baj, hogy ha bármi más mellé betesszük IPS-t, a fentebb beszúrt, egészen tragikus eredményeket produkálja. Nincs meg a W75 a hálóban esetleg mellétenni? Jó lenne látni a másik oldalt (IPS fanclub) is rendesen képviselve, kellene nagyon az alternatíva a VA-nak, de ami IPS-t én élőben láttam otthoni környezetben (6-os / 7-es szériák) az mind tragédia volt.
-
Rebell
senior tag
válasz blakey #89462 üzenetére
kb ilyen , csak nekem szinte a tv tetejéig megy a bevilágítás.
és ezt mindig egy képhez, ikonhoz rendeli.Pl loading logo, jobb oldalon, akkor csak ott Jobb oldalon van 1 csík. Hogyha tv közepén felirat, akkor a tv közepe van megvilágítva.
Tehát mindig 1 adott sáv. hogyha fekete háttér van és nincs egyéb minta akkor az egész kijelző sötét és nincs fény behatás
Este csinálok képet, most melóban vagyok.
-
Rebell
senior tag
válasz blakey #89460 üzenetére
Menüből hiába off-olom, az alulról való világítás megmarad. (és mindig csak 1 adott sávban) ez nekem is furi.
sztem ez a Tv szoftveresen el lett cseszve.
pl: hangkiment. Tv + optikai, akkor az erősítő csak PCM 2.0 jelet kap.
amint csak digitálisra állítom, HDMI Arc vagy Opt. akkor 5.1 dolby , DTS minden játszik. (de erősítő lekapcs, akkor a TV-n már nincs hang, ez is zavaró.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz blakey #89455 üzenetére
Olvastam a fórumtárs hozzászólásait, abból feltételezem, hogy nem lesz vele elégedett...
Viszont ami az én tv-met illeti, abban igazad van, hogy lehet zavaró az, ha nem vagy teljesen ura a terméknek, mégis azt mondom, hogy - ahogyan én látom - jól kezeli ezt, tehát azt sem merem kijelenteni, hogy akkor most emiatt a termék legyen az örök enyészeté, bár, mint ígértem, megnézem este, hogy mi a helyzet és megírom Neked, hogy mit tapasztaltam.
Engem személy szerint sokkal jobban zavarnak olyan dolgok, amik most hiányoznak és lehet, hogy másnak nem is igazán fontosak, ilyen például
- az, hogy nincs automatikus hangerő szabályozás,
- az, hogy nem működik a tv csatornák feliratozása,
- az, hogy a rádió vétel esetén nem kapcsolja ki a képernyőt,
- az, hogy nincs lehetőség Kodi futtatására (ezt tudtam, de nem tudtam, hogy ennyire fog hiányozni. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz blakey #89450 üzenetére
Igaz csak 3 helyen, de van 270K Dombóvár pl nekem kb félóra lenne...
Az első értékelő hsz máris emiatt panaszkodik rá.
Na ezt a TV-t ne!
Szép Tv, jól működő szoftver, különleges távirányító. De TV-t nem lehet nézni rajta. A Micro dimming nagyon csúnya rajta. Sötétben pedig nincs fekete, csak szürke. Oldal irányba csúnyán opálosodik csúnyán. 4K HDR-re még jó, de amint nincs teljes kép, csak széles vászon, vagy sok a fekete a képen, siralmas a látvány.
Zoli (2018.01.29 12:42)[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz blakey #89438 üzenetére
A kalibrálást hogy csinálod?
Van kalibrálóm, a monitorokon meg tudom csinálni, de ugye egyrészt az csinál egy icc-t, amit a számítógép használ, TV-nézéshez nem használható, meg a monitorokon lehet állítani külön az RGB csatornákat, de TV-nél hogyan?[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
blakey
titán
válasz blakey #89438 üzenetére
A képet azért tettem be, hogy megmutassam mit látok amikor normális körülmények között nézem, bármiről tudok jó és rossz képet készíteni, OLED-ről is. Nem elemzés céljából lett betéve. Grafikusként tudom mit kell beállítani ahhoz, hogy jó legyen. Azért látszik, hogy nem tökéletesen fekete de IPS-hez képest nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Srob
tag
válasz blakey #89429 üzenetére
Persze hogy jobb!Én az összes képüzemmódnál kikapcsoltam(helyi sötétítés).A háttérfényre,kontrasztra toltam egy 100-ast,fényerő 50,élesség 40,szín mélység 65,gamma tetszés szerint nálam magasság 1,fekete szint alacsony.Jelenleg monitorként használom,a bemenet PC a képüzemmód játék és elég szép a feketéje!Gondolkodtam OLED-n de nem volt ilyen jó az input lagja.Kis kompromisszumokkal jó kis tv a 850v.
Hogy megéri az árát az már egy más kérdés.[ Szerkesztve ]
"curiosity killed the cat"
-
-
törölt tag
válasz blakey #89424 üzenetére
Értem, így néz ki:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=LXpoEy4m9X4
"The local dimming feature on the Samsung MU9000 is bad and is very similar in performance as on the MU8000 and Q7F. Since the MU9000 is an edge-lit TV and that the local dimming span across a large vertical zone, a large vertical blooming is visible following the moving highlight on our test video. The local dimming has 3 setting ('Low', 'Standard' and 'High') and we recommend to test each setting to see what is best for you. If you find that the screen luminance change too much depending on the on-screen content, set the local dimming to 'Low' or 'Standard'."
Most nálam a Normál beállításon van, de este meg fogom nézni az Alacsony beállítással.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz blakey #89417 üzenetére
Itt van 2 kép, olyan amilyennek a valóságban látom, nincs bekapcsolva a local dimming.
49SJ810V
Itt szemből fotóztam és sajnos jobb oldalon beszűrödött egy kis fény, most nincs sötét és a rolók nem 100%-os sötétek, de jól látható amit nézni kell.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz blakey #89414 üzenetére
Egyébként egy qrva jónak titulált VA paneles tv mellett teszteltem, W75C, aminek a betekintési szöge hozzá képest kuka, valamint a tunerje a használhatatlan kategória, ha valami kisebb zavar keletkezik már nem tudja kezelni.
Amit még figyelmen kívül hagytál, nem SJ850-ről írtam a véleményem, olvastam, hogy 55"-os 850-eseket vittek vissza, de általános következtetést vonsz le. Vegyél fos QLED LCD-t, bár én nem javasolnám, azért a pénzért jobb Sonyt vagy LG OLED-et kapsz.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz blakey #89409 üzenetére
Eléggé beleástam magam a témába és bár lehet, hogy a fekete rendben van, de ez kimeríti a gané fogalmát.
Lehet egyeseknél ez elmegy, vagy főleg világos szobában használják gyakrabban, ahol nem annyira jön ez a HIBA ki, de nálam azonnal kuka a típus.
Utána olvasva a 850-et is ezért vitték vissza sokan, mert a local dimming konkrétan hazavágja az egészet/képminőséget???, ha lehet annak nevezni, sötét szobában, sötét jeleneteknél.. Az a koreai f..sz, aki erre rábólintott, hogy ez így piacra mehet, na annak dugnám fel seggébe ezt a tv-t.Bal oldalt egy VA paneles jobb oldalt az LG 810
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz blakey #89392 üzenetére
Értem. Azért köszönöm, hogy előjött ez a téma, mert most kaptam egy tanácsot és azzal tovább tudtam finomítani a beállításokat, aminek köszönhetően 85-ről 65-re levettem a háttérfényt, 50-re a fényerőt.
Korábban próbáltam többféle variációt, jelenleg PC módban a Szakértő Sötét Helyiséget használom. Fehéregyensúlynál a színhőmérsékletet állítottam hűvösre, de a többi alapon van.
Mód:2 Pont, Pont: Magas képvezérlés...
Az is biztos, ha csak tv nézésre használnám, akkor elég lenne alacsonyabb háttérfény érték és a hűvös helyett melegebb színek. Monitorként a betűk élessége miatt kell nekem egy kicsit magasabb érték, viszont az az ajánlott 30-40 mindenhogyan kevés lenne ennél a tv-nél. -
Habell
tag
válasz blakey #89384 üzenetére
Próbáltam játszani ezekkel a beállításokkal. A színeket maximum elcseszni tudtam. itt a fekete a nagyon sötét árnyalatokkal volt a gond. Ha a feketéből teljesen szürkét csináltam akkor tűnt el folt. Az meg nem tetszett hogy nincs feketém csak szürke minden...
A kijelző hibás, csere lesz, vagy új tv... kérdés most akkor milyet vegyek, melyikben lesz jó panel, ami tutira nem lesz foltos bevilágítás hibás, melyik az a technológia? ( oleded leszámítva ) -
Krystal_s
addikt
Mindig csodálkozva olvasom, amikor valaki a háttérfényre 30-40% körüli alacsony értéket javasol.
Most vagy nekem volt rossz LG típusokkal dolgom, vagy a tiétek ennyire más
Igaz én nem tv-nek, hanem monitornak használom, de videókat is nézek... LH630V és LH6047-nél 90-es kontraszt és 60-as fényerő mellett, 60-as háttérfénytől kezd normálisabb képet adni a TV. Kevesebb értéken nem is tudom mi a pontos kifejezés erre, életlen, fakó, sötét. A fehér pedig szürke. Szerintem 70 alatt nagyon rossz. Jelenleg 85-ön használom éjszaka netezéshez. Kisebb értéken nekem fárasztja a szemem. -
myk74
senior tag
Nekem egy Lg55uk6100-as tv van. Az általad leírt beállításokat alkalmazva, lényegesen jobb a helyzet.Köszönöm neked Nekem is bevilágít a 4 sarkában, de most kevésbé látszik és kezdek megbarátkozni ezzel a nagy batárral.
Milyen túlfeszültség elleni elosztót érdemes venni? Tv, Ps3, Ps4, upc set top box, router van bedugva a jelenlegi sima elosztóba.[ Szerkesztve ]
Nincs kéz Nincs csoki!
-
Rebell
senior tag
válasz blakey #89376 üzenetére
Köszi! Picit jobb lett,!
Off:
Volt már valakinek olyan gondja, hogy nem működött a Regisztráció az LG honlapon? Hiába Email megerősítés, utána nem tudok belépni .Hiába új kód, utána se.
Fiók belépése jogának vizsgálata nem fejeződött be. Vagy a fiókra visszaigazolt e-mailre elküldött hitelesített üzenet újra küldését igényelheti.
Fiók belépési jogának vizsgálata nem lett befejezve.
-
atirag
őstag
válasz blakey #89369 üzenetére
Köszi. Bár a quantum dot nem mögötte van és ez meg előtte?
Olvasgattam tapasztalagtokat és ahogy nézem a problémás példányokat azok 55-től látszódnak igazán.
Én 65-öst szeretnék. Jelenleg egy lb670-em van és az is felhős. De igazából megszoktam.A mélnyom nem érdekel mert a mostaniban is van és attól még rettenetesen doboz😊 És amúgy is 99százalékban erősítővel megy.
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz blakey #84888 üzenetére
képzeld, próbáltam, láttam, és ismerem is a Sonyt, és a samsungot is..a családban is van belőle.
És rendszerint nekem kell menni, ha valami nem jó. Pl
Tényleg jó, hogy a playből letölthető sok sok alkalmazás.
Csak ott a bibi, ezzel el is fogy a memória, és megáll a tudomány. Jön a fagyás, meg a reboot.
De örülök, hogy nálad minden szuper. De tényleg!
Azt meg ne várd el, hogy valaki idejön flamelni, és nem irányítjuk vissza megfelelő topicjába..a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
törölt tag
válasz blakey #84888 üzenetére
Már mondtam, a vitakeltő maga hcs57 volt, ahogy a két márkáról kérdez az egyik tv márka topikjában, és ezt eljátssza minkét helyen, sőt vétel után még odaát is.
Te pedig a nálad mindig minden szuper válaszaiddal jössz mindig, pedig a sony topikban mindenki el tudja olvasni a többi felhasználó írásait is a fagyásokról, ésatöbbi."Örülnék ha itt sem és máshol sem kezdenétek megint a vitát."
Örültem volna én is, de ezt mondd meg inkább az ottani kezdeményezőknek.
[ Szerkesztve ]
-
LionX
tag
válasz blakey #71179 üzenetére
Pedig ha a visszaküldött Tv-mben olyan panel lett volna, mint amilyeneket a vásárlás előtt a különböző üzletekben leteszteltem, (mindegyiket ugyanolyan tartalommal és képbeállításokkal), amelyeknél nem jelentkezett ilyen, de még ehhez hasonló hiba sem, akkor nagyon szívesen megtartottam volna. Még akkor is ha VA paneles, pedig én nem titkolom hogy IPS hívő vagyok.
Ráadásul amikor a beregisztrált termékemre garanciális helyszíni javítást kértem, akkor még engem akartak dolgoztatni. Merthogy csináljak már fotókat meg videókat és küldjem el nekik és majd a technikusok kielemzik. Ja, csak közben kifutottam volna az elállási jogomra adott időből. Na ekkor csomagoltam vissza a dobozába és kértem a forgalmazót hogy takarítsák el a lakásomból és küldjék vissza a lóvét. -
direwolf
őstag
válasz blakey #71164 üzenetére
"Mi lenne ha végre észrevennéd, hogy mindenhol leírják IPS esetén a gyengébb feketeszintet és kontrasztot, ettől még bőven nézhető, szerethető."
Látod ezért nem lehet veletek normálisan vitázni. Egyetlen egyszer sem állítottam ennek az ellenkezőjét!
Ebből indultunk ki:
"az IPS és a VA feketéje között nincs akkora különbség, mint ahogy itt egyesek beállítják. Eleve a VA feketéje sem túl jó, lévén LCD ez is az is"Összefoglalom mit állítasz:
1. VA feketéje sokkal jobb, mint IPS-é (én azt állítottam, hogy nem annyira, továbbá, hogy ha mély feketét állítasz be, akkor veszítesz a sötét árnyalatokból)
2. VA feketéje plazmát közelíti (erre én nem reagálnék ha megengeded )Én most itt megállnék a helyedben, és átgondolnám miről is akarsz vitázni
Annyit kértem, hogy nézz szét egy kicsit, olvass utána a témának sok helyen, és talán rájössz, hogy szinte mindenhol az IPS paneleket tartják a leginkább színhűnek. Az LCD-k fekete szintjét panel típustól függetlenül a közelébe se teszi senki a plazmákénak, ha normálisan be van állítva. Nyilván egy local dimmingel, vagy extrém dinamikus kontraszttal lesz fekete, csak kapsz mellé egy szar képet...
Nem baj ha neked más a véleményed, de kérlek ne terjeszd úgy, mintha Te feltaláltál volna valamit ami szembemegy a világgal.És nem fogok sehol máshol vitázni veled erről, ezt is Te kezdted.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
LionX
tag
válasz blakey #71164 üzenetére
VA panelből többféle van, van belőle gyenge, de én nem gyenge VA panelekről írok, hanem azon belül a legjobbakról, pl. PSA, ami a legjobb VA panel, megfelelő betekintési szöggel , kontraszttal és feketeszinttel.
Na akkor az én Samsung JS8000-esemben biztos hogy nem ilyen volt, mert bűn rossz képet produkált, szinte 0 betekintési szöggel. Pár fokot elmozdulva már fakult a kép, jelentősen torzultak az egyébként sem természetes színek, eltűntek az árnyalatok és nano kristály ide vagy oda, szemből sem volt valami kolosszális élmény nézni.
14 napom volt az elállásra, 12 napig kísérleteztem vele, aztán feladtam a "harcot" és visszaküldtem. Nem akartam még kalibrálásra is pénzt költeni, meg nem is igazán hittem benne, hogy azzal megoldódna a probléma.
Egyébként van két VA paneles Tv-nk is, az egyik LG, a másik meg Samsung. Igaz azok csak 32"-esek, így nem jönnek elő olyan látványosan a VA panel hátrányai, mint 55"-en.
Megjegyzem, hogy a régebbi kis VA paneles LG-nek, sokkal élvezhetőbb képe van, mint az újabb kis Samsungnak. -
direwolf
őstag
válasz blakey #71146 üzenetére
Tudjuk, a számok... az igazság meg az, hogy ha valaki már kitekintett az LCD univerzumból, annak nagyjából mindegy milyen a VA "feketéje"
Erről már vitáztunk, de akkor elevenítsük fel. Ha egy VA-t mély feketére állítasz be, nem lesznek sötét árnyalataid (nem kívánok erről tovább vitázni, ez tény) Míg egy IPS-t ugyan nem tudsz olyan mély feketéig vinni, de legalább a tejes (ha nem is túl nagy) kontraszt tartományában szép, telt, élethű színeket produkál.
Megelőzendő a válaszod, ez a többség véleménye! Jobban tennéd, ha elfogadnád, hogy kisebbségben vagy"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Xero
nagyúr
válasz blakey #71127 üzenetére
Oke így értelek. Viszont most megnézve látom csak, hogy megváltozott az ips ára is. Tegnap még 200e volt. Tehát a raktárkészletnek megfelelően utána is mentek a dolognak.
Valóban ritka, hogy így megkülönböztessék, pontosan ezért is szimpatikusak. Ha lesz készleten VA paneles meg is veszem náluk.
Az ok, hogy a gyártó nem tesz különbséget, de vásárlói szempontból nem rossz azért. Én pl kifejezetten örülök annak, hogy VA panellel is megvásárolható. Az IPS feketéje, kontrasztja és sötét környezetű képességei nem szimpatikusak.
[ Szerkesztve ]
-
drady
csendes tag
válasz blakey #71077 üzenetére
nekem is ez ugrott be ahogy jobban megnéztem, hogy mind2 kimenet, de amit írsz nekem az kínai, ha megkérhetlek valami likkkel tudnál segíteni, hogy mit kéne beszereznem? koszonom
a másik kérdés: ha ugy megoldom, ahogy írod a hangminoség megmarad valamennyire?[ Szerkesztve ]
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz blakey #70488 üzenetére
Az ellenszenvem oka az, hogy hülyének nézik az embert, no meg nem tesznek semmit a kötelezőn felül az ügyfélért, egyszerűen közlik, hogy "eszed, nem eszed nem kapsz mást" .
Egy XX. századi készüléket adnak oldtimer szoftverrel, ami nem mellesleg 7 éve is így nézett ki, látszólag nem fejlődött semmit. A kényelmi funkciók totális hiánya szemben a TV testre szabhatóságával.STB: Sima HD (nem felvevős): PACE DCR7111
.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz blakey #70480 üzenetére
Lehet, hogy a "tragikusan rossz"-ban benne van az stb-vel szembeni ellenszenvem, de tény, hogy a tv tunerén keresztül jobb a kép minősége. Nem beszélve a stb 1990-es éveket idéző felhasználói felületéről (ami még vga felbontásban is nagyon gáz) és a stb funkció hiányairól (pl. csatorna sorrend)
A fő kérdésem viszont az, hogy ha 5 ügyfélnek meg tudták oldani kártyacserével ezt a hibát, akkor nekem miért kell a stb-ot nézegetnem???
.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
Janesz1981
tag
válasz blakey #70330 üzenetére
"Ugyanaz a 3d" ezalatt azt értem ugyanazt a képi hatást kapod meg legyen az felezett vagy bd3d. Pista bácsi pipája mindkét esetben ki fog lógni a képből csak egyik verzióval jobb a minősége. BD3D 1920x2205ös képet (frame) tartalmaz half ou/sbs esetében ezt a nagy képet összetömörítik elférjen 1920x1080-as képkockán amit a lejátszó pl tv szétszed és szétnyújt újra teljes képet kapjunk. Tehát én még mindig erősen tartom azt a kijelentést ami nem bd3d annak köze nincs a 3d-hez.
-
boksz
senior tag
-
Janesz1981
tag
válasz blakey #70321 üzenetére
Ugyanaz a 3d mind a kettő megoldás csak az egyik jobb minőségű.Nem kötözködök de kb mint ha azt mondtad volna ha nem fhd-ban néz filmet csak hd-ban akkor annak köze nincs a filmnézéshez.Persze először mindenképpen érdemes teljes értékű 3d tartalmat megnézni, demo vagy real 3d filmet legyen viszonyítási alap a minőség romlással meg tud e barátkozni. Persze ha nem pixeltávolságból nézi akkor már más tészta.
lorinho:
vannak tesztábrák amivel be tudod állítani fényerőt de persze van egy szint ami alá nem tudsz menni, ha ips ne is várj va szintű feketét és azon a tv-n nincs micro dimming sem ha jól tudom.[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
válasz blakey #70321 üzenetére
Szia! Már én is akartam kérdezni, hogy miért van az, hogy ezek az LG 3D demók valóban "kilökik" az ember szemét, de a filmek nem. Legalábbis a letöltöttek. Power DVD, HDMI-vel a pc a tv-n. Akár 20GB a film, akár BD50 és 50-60 GB, a 3D hatást az akváriumhoz tudnám hasonlítani! A képernyő síkjából szinte semmi "nem jön ki", inkább mélysége van csak a képnek. Média vagy BR lejátszó a megoldás? Köszi
-
MrBazsi
senior tag
válasz blakey #70040 üzenetére
Ő ugye a koszonodást és a bevilágításokat emelte ki hibaként, ez pedig a directre jellemző. edge leden ugye inkább banding szokott látszani főleg foci közben, max kis dse.
persze én is láttam olyan edge ledest amitől a falnak mentem (konkrétan annó la660), de én akárhogy nézem a saját és ismerősök tvit is az edge-re kevesebb a panasz. nekem az ub jelenleg kb olyan mint a Sixpak amit az előbb linkelt, nem egy oled a feketéje, de ennek ellenére igen jó, nem foltos, és nem is világít be sehol. 2-3-4 kilós tvnek ne legyen már olyan tré képe mint amit ő is linkelt.
biztos van mind 2 fajtából eleve hibás rosszul összerakott, de emlékezz csak tavaly itt hányan linkelték hasonló hibával a direktes lbket.
Sixpak: mivel csináltad a képeket? én telóval nem tudok ilyen jóminőségűelket lőni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.