Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LionX
tag
Nem tette a legvégére, vagy a listában máshová?
Egyszer én is jártam így, hogy eltűnt pl. a 26-os és a 28-as, de az egyiket lista végén, a másikat meg valahol a 40-esek között találtam meg. Aztán a csatornaszerkesztővel visszatettem a helyükre őket, azóta nem kolbászoltak el. -
LionX
tag
válasz lowzor #73893 üzenetére
Én már a Euronics-ban se vennék semmit, mert eddig mindig megszívtam a tőlük vásárolt termékekkel.
Volt köztük Tv is.
A helyedben a MM-ban is megnéznék egyet kettőt ugyanebből a típusból, sőt hozatnék ki original dobozost a raktárból és azt tesztelgetném. De rábeszélni nem akarlak.
Legalább a lóvédat már visszaadta az e-mag, vagy még kotlanak rajta? -
LionX
tag
válasz salieri. #73400 üzenetére
Igen, ebben IPS panel van! A HDMI felirat felett van az a karaktersor, amit nézni kell, (32LF650V - ZB.BEEYLJP), amiben az Y mutatja hogy IPS van benne.
De én a helyedben inkább innen venném meg. Nyugodtabb lennék a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban, ha szükség lenne rá.
Ingyenesen szállítják házhoz, a rendelés leadásánál beírhatod a megjegyzésbe hogy IPS panellel szereltet kérsz. Az átvétel előtt pedig ellenőrizheted a dobozon is hagy valóban azt kaptál-e. Ha nem, akkor nem veszed át. -
LionX
tag
válasz szabeska #73337 üzenetére
Akkor nézd meg, hogy nincs-e bekapcsolva a menüben a "Biztonság" opció. Mert ha igen, akkor nem tudsz csatornalistát exportálni. (Ha nincs bekapcsolva, akkor lehet hogy a csatlakoztatott USB-s eszközzel van valami baja a Tv-nek)
Ha sikerült, akkor ezt a ChanSort verziót töltsd le, a használatához pedig itt találsz egy kis segítséget. -
LionX
tag
válasz #94529552 #73092 üzenetére
Az MM-es eladóknak fogalmuk sincs a panelről, nemrég tapasztaltam. Ott volt egymás mellett 2 db különböző 49LF632, de előtte azt mondták, hogy csak IPS-es LG létezik.
Ez az állításod azért nem minden esetben állja meg a helyét.
Pl. Szegeden, Békéscsabán, vagy Kecskeméten, az LG-s kolléga nagyon is képben van/volt, (nem tudom hogy azok akikkel 4-5 hónapja beszéltem ott vannak-e még), a paneleket illetően.
Amikor a lányom 32LF650V-jét vettem Szegeden, megkérdezte a srác hogy IPS, vagy VA panelest hozzon ki. (Nálam a VA nem játszik. )Egyébként én mindig azokat az üzleteket preferálom, amelyek fel vannak sorolva a gyártói weblapon vásárlási lehetőségként, mint hivatalos partner.
Az LG-nél és a Samsungnál általában a Media Markt - Extreme Digital - Euronics triumvirátus van megadva és a legutóbbit leszámítva, eddig még nem csalódtam bennük. -
LionX
tag
válasz Petyka3 #72789 üzenetére
Nagy mázlija volt, hogy nem egyben a modult cserélték, hanem hajlandó volt a műszerész forrasztani!
Hogy mi van? Egy ilyenért panelt cserélni az azért barokkos túlzás lett volna.
Nehogy hasra essek már egy műszerész előtt, aki hajlandó forrasztani basszus. Ez a szakmája.
És igen, csináltam már ennél bonyolultabb forrasztási feladatokat is, pedig nem ez a szakterületem.
Egyébként meg nem értem mire háborodsz fel, mert én nem az ember munkáját minősítettem, hanem arra céloztam hogy egy kicsit el vannak szállva a javítási árak, nem csak ezen a vonalon, hanem mindenhol. (Erre írtam hogy "pofátlan".)
A fájdalmas kifejezést pedig nem a javításra írtam, hanem arra, amikor a javítás kifizetése után még további pénzeket kell kiadni. -
LionX
tag
válasz stefi81 #72686 üzenetére
Az általad linkelt leírás szerint, a 49LF510-nek elég szegényes a repertoárja csatlakozók tekintetében, tehát a 49LF5400 ebből a szempontból jobb választás. Bár fejhallgató kimenet ezen sincs.
Te tudod hogy mire szeretnéd használni, ennek a figyelembevételével kell döntened.
Keresgélj és olvasgass teszteket is, ne csak a szimpátia döntsön.
LF510
LF5400 -
LionX
tag
válasz BenHans #72397 üzenetére
Nekem ugyanez a problémám volt az 55UF950-el, már majdnem alaplapcsere lett belőle és persze előtte a szolgáltatót is b@sztattam.
Aztán kísérletezéssel rájöttem hogy az antennakörbe bekötött, Globalteq GCR 300CX DVB-C set top box az ami ezt a hibát okozza, kikapcsolt állapotban is.
Átvittem a lányom tv-jéhez és ott ugyanúgy kockásította a digitális adásokat, úgyhogy kuka.
Tulajdonképpen már nem volt rá semmi szükség, csak lusta voltam kivenni a rendszerből. -
LionX
tag
válasz Surda- #72071 üzenetére
Ne kínlódj a Tv-n történő szerkesztéssel.
Nyisd ki az összefoglalót és az "Egyebek"-nél van segítség a PC-n történő szerkesztéshez. Pillanatok alatt gatyába rázhatod a csatornalistádat, az analóg csatornákat is tudod törölni, stb.
Viszont az ott megadott letöltési link helyett inkább ezt használd, innen a legfrissebb ChanSort-ot töltheted le. Telepíteni nem kell, csak használni.
Nem bonyolult program, a használatához itt van egy kis segítség. -
LionX
tag
válasz MrBazsi #71725 üzenetére
mert azért az nem normális h normál áttörléstől befelhősödik
A normáltól nem is, de az erős és hosszantartó törölgetésből adódó nyomás okozhat ilyet. Azért ezek a kijelzők nem katonai célra lettek kifejlesztve. Egyébként az ismerősöd Tv-jében milyen panel van? IPS, vagy VA? Csak azért mert ha VA, az még érzékenyebb az ilyen behatásokra.
-
LionX
tag
válasz MrBazsi #71639 üzenetére
Az övé is csak úgy lett takarítva mint az enyém, clin, mikroszálas kendő, áttöröl, kész, de viszont azon frankón látszanak a takarításnál használt kézmozdulatok felhő formájában. Az milyen már...
Az olyan, (ahogy Pumma is írta), hogy a kijelző egy nagyon érzékeny felület. Ha túl erősen nyomta rá a mikroszálas kendőt, akkor bizony az ilyen nyomokat hagyhat. Lehet hogy Ő úgy érezte hogy nem nyomja erősen, közben meg de. Bízzunk abban hogy néhány nap után elkezdenek halványodni a foltok és ha szerencséje van, akkor későbbiekben el is tűnnek.
-
LionX
tag
válasz MrBazsi #71630 üzenetére
Ha csak az intenzív kijelző takarítás miatt jött elő, akkor nagy valószínűséggel 1-2 hét alatt meg fog javulni, hacsak nem mentek túl azon a határon, ami maradandó deformációt okozott. Egyelőre hagyni kell és nem kell basztatni.
Egyébként miért kellett intenzíven takarítani és nyomkodni a kijelzőt?
Én hetente csak langyosvizes, közepesen nedves, Tescos mikroszálas kendővel lágyan áttörlöm, aztán viledával csíkmentesre törlöm, de azt is csak érzéssel.
Eddig minden Tv-mnek így tisztítottam a kijelzőjét, illetve régen a képernyőjét és soha nem kellett semmiféle tisztítószert használnom. Mondjuk nálunk a lakásban nincs dohányzás. -
LionX
tag
válasz Pendragon911 #71629 üzenetére
Igen, 55 UF950V, mellesleg imádom, (mostmár)
-
LionX
tag
válasz Grande Ale #71627 üzenetére
Sem azt nem tudom hogy ezt a jelenséget mi okozhatta, sem pedig azt hogy mitől múlt el.
Elképzelhető az is, hogy a kicsomagolás-összeszerelés-helyretétel procedúránál nem úgy és nem ott foghattam meg ahol és ahogy kellett volna és kellett neki némi idő, amíg minden visszaáll a helyére, de ez csak teória.
A lényeg az hogy mostmár jó és teljesen homogén a képe. -
LionX
tag
válasz Pendragon911 #71611 üzenetére
A szerelő azt mondta, hogy más is jelentkezett ilyen típusú problémával, nagyobb méretű és kategóriájú LG Tv-vel, újonnan vette és függőlegesen sávosodott, megrendelte neki az új kijelzőt a szerviz, eltelt egy hét kb, szólt az ügyfélnek, hogy ki tudják cserélni az alkatrészt, erre a vásárló visszajelezte, hogy bizonyos idő után ez a jelenség nála szinte teljesen megszűnt, csak akkor látja a csíkokat, ha nagyon koncentrálva figyeli azt.
Ez én voltam és valóban így volt. Illetve annyi kiegészítéssel, hogy nem a szerviz keresett meg engem, hanem én őket hogy nem kell az új kijelző, mert sokat halványodtak a durva sávok. (Egyébként mostanra teljesen el is tűntek.)
-
LionX
tag
Hát akkor hajrá, hátha Neked nagyobb szerencséd lesz vele, mint nekem.
Én is az olvasottak és a személyes tapasztalatok, (tesztek), alapján választottam a JS8000-et, de nálam megdőlt a mutatvány. Ennek ellenére azt vallom hogy az enyém egyedi eset volt...[ Szerkesztve ]
-
LionX
tag
No egy negatív tapasztalat.
Szinte egyszerre vettük az 55UF950V-t és a 32LF650V-t. Járt hozzájuk 2-2 db 3D szemüveg, amivel eddig nem igazán törődtünk, de tegnap este néztük a Sammy nagy kalandja - A titkos átjáró című filmet 3D-ben. Azaz hogy csak néztük volna, mert a 4 db szemüvegből 1 db-ot találtunk, amivel nem volt szellemképes a 3D, a többi hárommal meg igen.
Most tényleg ennyire gagyi szemüvegeket adnak a tv-khez, vagy valami más gond is lehet?
Kipróbáltunk több 3D-s tartalmat, de mindkét tv-nél ugyanez az eredmény született, miszerint a négyből csak egy használható. -
LionX
tag
válasz z123456z #71235 üzenetére
Ja igen, csak ez az e-bay-en is kb. 4-szer annyiba kerül mint amit én vettem.
Ráadásul ha normális hangerővel hallgatnám, akkor sokkal több a kiszűrődő hang, mint amennyi az én kis gagyi agybadugós fülesemből kiszűrődik és ez is egy szempont volt a választásnál, hogy a lehető legkevésbé zavarjam a környezetemet. Úgyhogy inkább elviselem a kényelmetlen kezelést, ami csak a be és a kikapcsolásra vonatkozik, (de majd megszokom), a többi funkcióját meg kiváltja az MR-600.
De azért köszönöm. -
LionX
tag
válasz herdsman12 #71229 üzenetére
Ez öregem full kínai!
LG logo nincs rajta sehol, de LG HBS-900-nak ismerte fel az UF950V.
A hangja sem egy Harman Kardon minőség ugyan, de ahhoz hogy éjszaka a család zavarása nélkül nyugodtan tévézhessek, több mint elég.
Ha már párosítva van, ahogy bekapcsolom, azonnal megkérdezi a Tv hogy átváltok-e rá? Ha igen, onnantól ugyanúgy a távirányítóval állítom a hangerőt, (a fülesen meg fullra van állítva, azt nem piszkálom).
Viszont kikapcsolás előtt a Tv-n le kell venni a hangerőt, mert amint megszűnik a bluetooth kapcsolat, azonnal visszavált a Tv hangszóróira, azzal a hangerővel, ahogy a fülesre volt állítva. Az pedig rendesen bele tud hasítani az éjszakába.
Egyébként lehet vele csatornát váltani, hangot némítani, bár ezeknek a funkcióknak kb. annyi értelme van mint egy vibrátor szopó automatának, ugyanis ez a nyakpántos megoldás, kezelés szempontjából nekem kényelmetlen. Amit üzembiztosan tudok, az a be és kikapcsolás, a többire meg ott van a Tv távirányítója. -
LionX
tag
válasz blakey #71179 üzenetére
Pedig ha a visszaküldött Tv-mben olyan panel lett volna, mint amilyeneket a vásárlás előtt a különböző üzletekben leteszteltem, (mindegyiket ugyanolyan tartalommal és képbeállításokkal), amelyeknél nem jelentkezett ilyen, de még ehhez hasonló hiba sem, akkor nagyon szívesen megtartottam volna. Még akkor is ha VA paneles, pedig én nem titkolom hogy IPS hívő vagyok.
Ráadásul amikor a beregisztrált termékemre garanciális helyszíni javítást kértem, akkor még engem akartak dolgoztatni. Merthogy csináljak már fotókat meg videókat és küldjem el nekik és majd a technikusok kielemzik. Ja, csak közben kifutottam volna az elállási jogomra adott időből. Na ekkor csomagoltam vissza a dobozába és kértem a forgalmazót hogy takarítsák el a lakásomból és küldjék vissza a lóvét. -
LionX
tag
válasz blakey #71164 üzenetére
VA panelből többféle van, van belőle gyenge, de én nem gyenge VA panelekről írok, hanem azon belül a legjobbakról, pl. PSA, ami a legjobb VA panel, megfelelő betekintési szöggel , kontraszttal és feketeszinttel.
Na akkor az én Samsung JS8000-esemben biztos hogy nem ilyen volt, mert bűn rossz képet produkált, szinte 0 betekintési szöggel. Pár fokot elmozdulva már fakult a kép, jelentősen torzultak az egyébként sem természetes színek, eltűntek az árnyalatok és nano kristály ide vagy oda, szemből sem volt valami kolosszális élmény nézni.
14 napom volt az elállásra, 12 napig kísérleteztem vele, aztán feladtam a "harcot" és visszaküldtem. Nem akartam még kalibrálásra is pénzt költeni, meg nem is igazán hittem benne, hogy azzal megoldódna a probléma.
Egyébként van két VA paneles Tv-nk is, az egyik LG, a másik meg Samsung. Igaz azok csak 32"-esek, így nem jönnek elő olyan látványosan a VA panel hátrányai, mint 55"-en.
Megjegyzem, hogy a régebbi kis VA paneles LG-nek, sokkal élvezhetőbb képe van, mint az újabb kis Samsungnak. -
LionX
tag
válasz kalapacsolok #71173 üzenetére
Olvasd el ezt , meg ezt és a dobozon lévő típuskód alapján, be fogod tudni azonosítani hogy IPS, vagy pedig VA panel van a Tv-ben.
[ Szerkesztve ]
-
LionX
tag
Már többször volt itt téma, hogy milyen Bluetooth-os eszközöket fogadnak el az LG Tv-k.
Nekem mindenképpen szükségem volt egy normális fej, vagy fülhallgatóra és kinéztem egy LG HBS-900-ast az e-bay-ről.
Egy kicsit fáztam tőle, mert itthon a legolcsóbban több mint 21 eFt-ért lehet kapni, de gondoltam 5 eFt-ot még meg merek kockáztatni, merthogy annyiért volt hirdetve.
Ma megérkezett és minden különösebb procedúra nélkül felismerte a Tv és tökéletesen működik.
A párosításhoz 1 m-en belül kellett tenni a Tv-hez, a hatótávja pedig kb. 7-8 m, bár ott már szakadozik egy kicsit.
Gondoltam megosztom, hátha kellene ilyen másnak is.
(Ja és nem kaptam pénzt hogy ezt reklámozzam. ) -
LionX
tag
válasz gyomorHD #71061 üzenetére
Hát ebbe a projektbe nem vonták be a Harman Kardont, az biztos.
Nálam ezekkel a hangbeállításokkal tűrhető a hang, úgy ahogy.Alapbeállítás
Hang mód: Eredeti (Felhasználó)
Digitális TV hangbeállítása: Automatikus
Sound Optimizer: TalponHang Effektek
Clear Voice II: Ki
Virtual Surround Plus. KiHangszínszabályzó
100Hz: 10
300Hz: 5
1kHz: 1
3kHz: -10
10kHz: -10Hang Mód
Automatikus hangerő: Be
Hangosítás mértéke: Alacsony képvezérlésPersze függ attól is hogy hol van elhelyezve. Nálam ez a TV egy szekrénysorba van betéve és a háta mögött van egy kis tér ahol tud mozogni a levegő.
-
LionX
tag
válasz pontyos #71000 üzenetére
Van valakinek LG 55UF950V televiziója? Elég jó az ára, a tavaly karácsonyi akciók is magasabbak voltak. Akkor nem vettem meg, de most már nagyon szemezek vele. Szeretném megtudni, esetleg tulajtól, hogy megéri e az árát?! Pl a Color Prime tech érdekelne, valóban észlelehető e a különbség? Sokat mozizok, Blu ray 4k felkonvertálás pl?
Nekem ilyen van és szerintem nagyon jó készülék. Gyönyörű képpel, természetes színmegjelenítéssel, valóban széles betekintési szöggel, nagyon jó hanggal, jó szolgáltatásokkal és ráadásul még gyors is.
A Color Prime-ról nem igazán tudok mit mondani, mert ahhoz össze kellene hasonlítanom egy olyan, ugyancsak IPS paneles 55-ös LG Tv-vel, amiben nincs benne ez a technológia. Az LG-nél a Color Prime, a Samsungnál Nano kristály, fogalmam sincs hogy ezeknek a hangzatos elnevezéseknek, egyáltalán van-e bármilyen hozzáadott értéke egy átlagos felhasználó szempontjából!
A felkonvertálással sincs gondja, erről itt írtam.
Egy IPS feketéje persze hogy nem olyan mint egy OLED-é, de nekem ezzel sincs gondom.
Amivel problémám volt, az a Dirty Screen Effect.
Középtájon 2-3, függőleges sötétebb sávot észleltem, ami homogén képnél volt zavaró egy kicsit. Ez viszont kb. 5-6 nap alatt folyamatosan halványodott, majd teljesen eltűnt, Mostmár teljesen homogén a képe és felhősödést sem tapasztalok. Nem tudom hogy ezt a jelenséget mi okozhatta, lehet hogy a kicsomagolás-összeszerelés-helyretétel procedúránál nem úgy és nem ott foghattam meg ahol kellett volna és kellett neki némi idő, amíg minden visszaáll a helyére?
Az biztos hogy most nem adnám oda semmi pénzért, mert nagyon elégedettek vagyunk vele, főleg annak fényében, hogy egy kicsit bonyolult volt a Tv cserénk, ami pont a karácsonyi időszakra esett. Ha akarod elolvashatod itt és itt. -
LionX
tag
Tegnap este voltunk a barátainknál és van nekik egy LG 55LB671 Tv-jük, amihez anno kaptak egy AN-MR500-as távirányítót.
A képbeállításokat szerettük volna egy kicsit átvariálni, de a beállítások menübe csak a hagyományos távval tudott bemenni a srác, a magic remote-al nem.
Túl sok időm nem volt erre a műveletre úgyhogy ráhagytam, de lehetséges az hogy a beállítások menüt nem lehet elérni az MR500-al, csak a hagyományos távval? -
LionX
tag
válasz leikomessi #70953 üzenetére
Az ASUS-t én pl. kb 1 hónapja cseréltem le erre, mert folyamatosan lefagyott, pedig már cserélve is volt.
-
LionX
tag
...nem kérdezi meg hogy mikor állítsa meg a felvételt, hanem amikor az EPG szerint vége van az éppen futó műsornak, akkor automatikusan leáll...
Basszus már kifutottam a szerkesztési időből, így ezt az utolsó bekezdést már nem tudtam korrigálni.
Tehát be lehet állítani a felvétel befejezésének az időpontját is, csak meg kell nyomni a felvétel befejezése gombot és máris előjön az opció. Na így azért kerekebb a dolog. -
LionX
tag
Live playback alatt a felvétel gombot megnyomva az addigi felvételt el lehet menteni (beleértve a korábban pufferelt adást is, ha jól nézem.)
Az UF950V-nél ilyen nincs. Ha Live playback alatt megnyomom a felvétel gombot, akkor a pufferelt adás elveszik és kezdődik egy új felvétel attól a ponttól, ahol megnyomtad a felvétel gombot.
---------------------------------------------------------
Akkor egy újabb adalék ehhez a funkcióhoz, amire ma reggel jöttem rá, teljesen véletlenül.
Helyesbítenem kell magamat, mert igenis hozzá lehet fűzni a Live playback által készített felvételt is egy megőrzendő felvételhez!
Ugye azt írtam, hogy ha megnyomom a felvétel gombot, akkor a pufferelt adás elveszik és kezdődik egy új felvétel attól a ponttól, ahol megnyomtam a felvétel gombot. És itt a kulcsmomentum, a kezdőpont! Ugyanis ha a Live playback-nál visszamegyek annak a résznek a kezdetéhez, amit még szeretnék megőrizni és annál a pontnál nyomom meg a felvétel gombot, akkor úgy kezdi el, (illetve folytatja), a megőrzendő felvételt, hogy már az a rész is bele van foglalva.
Az viszont egy picit rontja a sztorit, hogy ilyenkor nem kérdezi meg hogy mikor állítsa meg a felvételt, hanem amikor az EPG szerint vége van az éppen futó műsornak, akkor automatikusan leáll.
Abban bíztam hogy a Tv kikapcsolása előtt hátha mutat egy minimális érdeklődést a felvétel befejezésének idejéről, de nem. Nem baj, így is jó.[ Szerkesztve ]
-
LionX
tag
Valóban, ezt rosszul írtam, pedig direkt csináltam próbafelvételt...
Nem az a baj hogy rosszul írtad, hanem hogy nem úgy működik ahogy írtad, holott az lenne a normális.
Ráadásul nekem csak 1,5 órát hajlandó rögzíteni a Live playback, pedig egy 250 GB-os SSD van az USB 3.0-ra rádugva.Tegyük hozzá, hogy a technológia a 80-as évek óta létezik (VPS / PDC / Accurate Recording), de azóta még csak 30 év telt el, ne legyünk türelmetlenek...
Létezni létezik, de szerintem kis hazánkban ez sohasem működött.
-
LionX
tag
(#70876) qqzs Ja hogy úgy? Úgy valóban nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
LionX
tag
Viszont az bosszanto hogy olyan alap nincs benne hogy beallithato legyen hany perccel elotte kezdjen felvenni...
Dehogy nincs. Amikor elmentettél egy beprogramozott felvételt, utána be kell menni a Time Machine-ba és a programozott felvétel kezdési és befejezési idejét szerkesztheted, módosíthatod. Igaz akkor a Tv által beállított név elveszik, de legalább nem marad le sem az eleje, sem pedig a vége. (Legalábbis nálam így működik.)
...meg olyan mintha nem a musort venne fel musor ujsag alajan hanem a ido alapjan. volt egy musorvaltozas es a musorujsagban is valtozott de megis a regi kezdesi idot vette figyelembe.
Sajnos ez így van. Az időt figyeli, nem pedig a műsor kezdetét és végét. Nálunk szólnom kellett a szolgáltatónak, hogy ugyan b@sszanak már valamit az EPG szerver órájának, mert a csatornák nagyobb részénél az aktuális időhöz képest + 1 óra 7 perc, kisebb részénél pedig "csak" + 7 perc eltérés volt. Esélyed nem volt egy felvételt programozni, mert a felvett anyag köszönőviszonyban sem volt azzal amit szerettél volna.
Watt25 Nagyon köszönöm ezt az információt a vágásról, eszembe nem jutott volna, hogy van ilyen lehetőség. Illetve eszembe ugyan jutott, csak az LG-sek lehűtöttek azzal hogy nem lehet és kész. Ezzel hosszútávon sok helyet meg lehet sprórolni a HDD-n.
Viszont nálam is úgy működik, ahogy qqzs-nél.[ Szerkesztve ]
-
LionX
tag
Live playback alatt a felvétel gombot megnyomva az addigi felvételt el lehet menteni (beleértve a korábban pufferelt adást is, ha jól nézem.)
Az UF950V-nél ilyen nincs. Ha Live playback alatt megnyomom a felvétel gombot, akkor a pufferelt adás elveszik és kezdődik egy új felvétel attól a ponttól, ahol megnyomtad a felvétel gombot.
Volt egy rövid ideig egy Samsung JS8000-em. Az viszont megkérdezte, hogy új felvételt akarok-e kezdeni, vagy az eddig felvett anyagot is meg akarom-e tartani. -
LionX
tag
válasz bozsozso #70802 üzenetére
az UF85xv és LF652v széria hogyan tudja a felvételt külső winchesterre? Csak azt a csatornát veszi amelyiket nézem?
Ezt ki kell próbálni, mert mielőtt az UF950V-t megvettem, pont erről érdeklődtem az ügyfélszolgálatnál és az üzletekben is.
Mindenhol egyértelműen kijelentették, hogy nem tudok másik csatornát nézni, csak azt amiről felvételt készítek és ha átkapcsolok egy másik csatornára, a felvétel leáll és átkapcsol a Time shift funkcióra. Valamint még azt is mondták, hogy a Time shift is mindig újraindul ha csatornát váltok.
Na ezekhez az információkhoz képest, a Time shift abban a 1,5 órában amit rögzít, megőrzi a csatornaváltásokat is és nem indul újra.
Ha felvételt készítek valamelyik csatornáról, nyugodtan lépkedhetek másik csatornákra, a felvételt nem állítja meg, hanem rögzíti tovább azt az adást, amelyiknél eredetileg elindítottam a felvételt. Ilyenkor viszont nem megy a Time shift. Bár lehet hogyha dugnék rá egy másik HDD-t, akkor az is menne, de ezt még nem próbáltam. Ezek nekem nagyon kellemes és pozitív meglepetések voltak. (Nálam DVB-C-n jönnek a Tv adások.)
Hogy ezt hogyan csinálja azt nem tudom, mert elvileg 1 tuner van benne. Ha meg nem, akkor miért nem tudja a PIP funkciót?
Szóval az ügyfélszolgálat sincs mindig a helyzete magaslatán.
Szerintem szánd rá az időt és keress egy egy olyan üzletet, ahol ezt a felvétel dolgot ki tudod próbálni. Az hogy nálam így működik, nem garancia arra, hogy az általad megjelölt két típus is ugyanígy viselkedik. -
LionX
tag
A felskálázás csak elcseszi a képet, az algoritmus próbál neked valamit odarajzolni, ezért pl a közeli képeken a szereplők bőre olyan lesz, mintha bőrbetegségük lenne, pöttyös, és olyan lesz mint a smirgli. Lehet látni,hogy részletgazdagabb, de attól még nem lesz szebb, mivel egy algoritmus sose tudja kitalálni, hogy a valóságban mi volt a képen, ami az eredeti anyagban nem látszik.
Ez azért így ebben a formában nem igaz, mert attól is függ hogy milyen készüléked van és milyen HD, vagy SD tartalommal eteted.
Szarból egy UHD Tv sem tud várat építeni, de pl. egy jó minőségű digitális SD adást is, nagyon szépen, szinte hiba nélkül tud felskálázni, ha megfelelően vannak a kép opciói beállítva.
Jó, a miénk egy 55UF950V, ami eléggé húzós árkategóriában van, de ennek megfelelően úgy is teljesít, pedig csak 2-3 m-ről nézzük.
Nálunk pl. az RTL és a TV2 még mindig SD-ben jön és a feleségem a múltkor megkérdezte, hogy már ezek is HD-ben jönnek-e, mert annyira gyönyörű a kép. És tényleg gyönyörű, pedig majd csak májusban kapjuk HD-ben ezeket.
Viszont az adók egyes tartalmai között is óriási a szórás. Némelyik HD adón, ha olyan műsort vetítenek aminek csak az olcsóbb változatát vették meg, vagy mert már olyan régi hogy a digitalizálás sem segített rajta, azoknál vacak a kép és a hang is. De ezek ugyanolyan élvezhetetlenek a 32"-es FHD-n is, ez pedig nem az UHD, vagy a felskálázás hibája. -
LionX
tag
válasz gyomorHD #70569 üzenetére
A lányomnak pont ilyet vettem a 32LD550 helyett.
Szép a képe, (IPS panellel szerelt), jók a szolgáltatásai, de valóban lassú egy kicsit.
A hangja viszont hagy némi kívánnivalót maga után, bár a hangszínszabályzóval lehet rajta javítani valamennyit.
A bekapcsolás után a tv képe gyorsan megjelenik, viszont az egyéb szolgáltatások eléréséhez kell egy kis idő amíg feláll a rendszer, ami kb. 20-30 mp. Utána nálunk max. 1-2 mp-et kell várni ha pl. bele akarok menni a menübe, vagy a Smart felületet akarom használni.
A beállítás, a viszonylagos lassúságát leszámítva, se nem nehézkes, se nem bonyolult, de a képbeállításokra azért kell némi időt szánni, ráadásul minden bemeneten külön-külön kell ezt elvégezni. Nálunk a hangolás sem volt időigényes művelet, mondjuk én csak a digitális, (DVB-C), adókat engedtem neki behangolni, az analógokat nem. A csatornalistát számítógépen a saját ízlésed szerint sorrendbe teheted, nem kell a tv előtt molyolni a távírányítóval.
A bemenetek átkapcsolása szerintem egyszerű és gyors. Megnyomod a bemenetválasztó gombot a távirányítón, a kurzorral ráállsz a kívánt bemenetre és OK. Jó, nem két gombnyomás, de nem is kibírhatatlan. Az AN MR600 -al kompatibilis. Ezt később is beszerezheted hozzá és nagymértékben megkönnyíti a kezelést. Mondjuk ettől nem lesz gyorsabb a tv, csak komfortosabb.
Úgy tudom hogy szerelik VA panellel is, majd eldöntöd hogy Neked VA, vagy IPS kell. Én pl. IPS párti vagyok, a széles betekintési szög és a természetesebb színek miatt.
Itt van egy kis segítség hogy honnan tudod meg, hogy milyen panellel van szerelve egy LG tv.[ Szerkesztve ]
-
LionX
tag
válasz palfekokaa #70427 üzenetére
55UF950V-m van. (Erre cseréltem a Samu 55JS8000-et.)
Őszintén szólva nem vártam tőle túl sokat az SD tv adások terén, de nagyon kellemesen csalódtam.
Jó persze nem FHD, de a Samuhoz képest nagyságrendekkel jobban varázsolja élvezhetővé az SD adások képét. -
LionX
tag
válasz luckyman #70009 üzenetére
"Nem tudtam, hogy az újakon nincs ilyen, pedig jó dolog."
Ezt én sem igazán értem. A varázslóval valóban pillanatok alatt be lehetett lőni a képet, ha nem is tökéletesre, de nézhetőre. Nyilván már nem fért bele a költségvetésbe."Az egyikről tudod, hogy valószínűleg soha nem lesz."
Mármint a Bentley? Dehogy nem lesz, csak akarni kell!
Bár azt nem tudom hogy mit csinálok vele majd 80 évesen. -
LionX
tag
válasz YAS-dude #70004 üzenetére
YAS-dude 70004:
Igen tudom, (bár nem mindegyiknél), csak azok a beállítások nem mindenkinek tetszenek, így pl. nekem sem. Vágod?luckyman 70006:
A régi 47LD750-en volt képvarázsló, az UF950-en és az LF650-en meg nincs.
De ha szedsz le jó minőségű tesztábrákat és USB-ről lejátszva állítod be a képet hozzá, az is csak kiindulási alapnak lehet jó, mert mint írtam, minden bemeneti forráshoz külön be kellett állítani a képet."nem kell állandóan üzletekben nézelődni, oledet bámulni órákig"
Ez tipikus struccpolitika. Ha valakinek van egy Ford-ja és beülhet egy próba erejéig egy Bentley-be, biztosan nem fogja azt mondani hogy nem, mert akkor utána utálni fogja a Ford-ot.
Szóval azt majd mindenki eldönti hogy mennyit és miért nézelődik üzletben, ahol egyébként sötétben soha nem tudod megnézni egyik Tv képét sem, legalábbis nyitvatartási időben nem. -
LionX
tag
válasz #95456768 #69997 üzenetére
Hogy a kép opcióknál milyen értékeket állítasz be, azt csak a saját egyéni ízlésed határozza meg.
Felejtsd el a Philips-et egy kicsit és akklimatizálódj az LG-hez. Hidd el hogy be lehet azt állítani úgy, hogy jó legyen.
Nálam egy 55LF652V volt 3 napig és ennyi idő alatt ha nem is tökéletesen, de egész jól be tudtam lőni.
A Youtube-os beállítási vonalat sem mindig jó követni, mert annak aki ott beállította, az adott készüléken azok a beállítások feleltek meg, Neked meg nem tetszik. Van ilyen.
Nekem kb. 2 hét kellett, amíg az 55UF950V és a 32LF650V képét úgy be tudtam állítani, hogy minden forrásból megfelelő képet adjon. (Mármint nekem és a családnak megfelelőt.)
Írtad, hogy minden bemeneti forráshoz külön is be lehet állítani a képet. Ez nem igazán lehetőség, hanem inkább kötelező procedúra.
De mielőtt elkezdenéd a különböző forrásokhoz beállítani a Tv-det, mindenképpen ellenőrizd le hogy a csatlakoztatott eszköz menüjében vannak-e kép beállítási lehetőségek, mert ha igen és esetleg nagyon el van "tekergetve", akkor ha meggebedsz sem tudsz a Tv-n normális képet összehozni.
Jó feketét meg, direct, vagy edge LED-es kijelzőn nagyon nehéz beállítani. Különösen akkor, ha már láttál sötétben OLED-et. -
LionX
tag
válasz MrBazsi #68754 üzenetére
Úgy látom hogy kivették a hozzászólásodat amire válaszolok...
Engem az idegesít vele kapcsolatban, hogy folyamatosan csak jó dolgokat mond a tvkről bárkinek aki kérdezi, akkor is ha nem igaz!
Ez nem olyan nagy bűn. Minden készüléknek megvan a maga vásárlórétege, akik többnyire elégedettek velük. Nagyon szűk azon felhasználók csoportja, akik ún. vájtszemmel és füllel vallatják a tévéjüket és ebből vonnak le következtetéseket, osztják meg tapaszatalataikat.
Amikor valaki vesz egy Tv-t, akkor az újdonság varázsa miatt szinte mindent kipróbál rajta. Egyfolytában lépked, matat a menükben, megtanulja a funkciókat, elvégzi a szükséges beállításokat, de 2-3 hét után már elmúlik a láz és az új szerzemény már nem lesz más, "csak" egy megjelenítő eszköz. Az ember nem lépked már be feleslegesen a menükbe, a csatornák is el vannak rendezve, a csatlakoztatott eszközök teszik a dolgukat, stb. És ez igaz akár egy 1 millás OLED-re is.
Én pl. a Samu JS8000-esét 12 nap után pánikszerűen csomagoltam és küldtem vissza a webshponak és rendeltem helyette egy LG UF950-est, pedig van aki a tíz ujját megnyalná ha egy JS8000-ese lenne.
Szerintem is minden Tv jó, csak a saját helyén kell kezelni. -
LionX
tag
válasz luckyman #68128 üzenetére
Samsungról ne válts LG-re, mert nem fogod szeretni, vagy a te szavaiddal élve, keserű lesz a szájízed.
Kivéve a gyevi bírót! Persze nálam azért egy kicsit más a szitu, mert én LG-ről akartam Samsungra váltani.
Nekem volt egy 5 éves LG 47LD750-es. Eladtam, (én barom!!! ), és vettem egy Samsung UE55JS8000L-t, merthogy prémium kategóriás és hú de szép meg jó. Már aznap amikor beüzemeltem kiderült, hogy sem nekem, sem a család többi tagjának, nagyon nem tetszik.
A betekintési szög nagyon alacsony és még Full HD tartalmaknál is csak elfogadható a képe, viszont az is csak szemből, de színek akkor is nagyon természetellenesek. Mondták a fórumon hogy kalibráltassam. Kalibráltassa a halál!
Próbából hazavittem egy LG 55LF652V-t, nagyjából belőttem a képet és teljesen rendben volt. A betekintési szög kifogástalan, színtorzulások nélkül, természetes színek, stb.
Pedig a Samu JS8000 és az LG 652, állítólag nem egy kávéház. Hát tényleg nem, csak nálam épp az LG volt az amelyik nyert, még a lassúsága ellenére is.
Úgyhogy próba után másnap visszavittem a 652-t és rendeltem egy 950V-t, a Samsungot meg hétfőn szállítják vissza a forgalmazóhoz.
Amíg a 950-es megérkezik, addig a lányom LG 32LD550-esét bitoroljuk. Még annak is élvezhetőbb képe van mint a JS8000-nek, pedig a kis LG-ben is VA panel van. -
LionX
tag
-
-
LionX
tag
Nem vagyok kibékülve a frissen vásárolt Samsung JS8000 SUHD TV-mmel. Azaz hogy csak részben, mert a szolgáltatásai nagyon bejönnek, még a Tizen-t is elviselném valahogy, de nekem a képe az teljesen idegen.
Főként a betekintési szöget tartom kevésnek. Ha már kissé oldalról nézem, jelentősen halványul a kép és jelentős színtorzulások láthatók. Különösen SD tartalmaknál, de HD adásoknál is tetten érhető, bár ott a fakulás a jelentősebb.
Most a Samsung-al levelezünk hogy mi legyen, de ha nem tudunk zöldágra vergődni, akkor visszatérek az LG-hez.
Két Full HD jelöltem van. Az egyik az LG 55LF652V , a másik pedig az LG 55LF632V
Az igazság az, hogy nekem egyáltalán nincs szükségem 3D-re, de ha általános használat szempontjából esetleg jobb képe van a 652-nek, akkor lehet hogy inkább ilyet vennék, mert most majdnem egy árban van a 632-vel. Viszont ha azt mondjátok hogy a 632-es is teljesen korrekt, akkor maradnék annál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.