-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senki66
senior tag
Most már csak ebben a topikban nem kérdeztem meg a háromból, hogy ezek közül melyik lenne a legjobb választás (eddig úgy néz ki egyik se) akik a többi topikot is látogatják (és vannak páran) elnézést kérek, de hátha itt is hozzá tud járulni valaki a döntésemhez.
Samsung UE55MU6102ez már változott Samsung UE50MU6102-re
LG 55UJ6307
Panasonic TX-55EX600E
Melyik ajánlható inkább?
Azért ezek, mert kamatmentes részletre vehetők, előre is köszönöm a véleményeket!
Eddig a Samus és a Panasonicos topikokban nagyjából a Samu, Pana, LG sorrend alakult ki, erre ma beszéltem egy szerelő ismerősömmel ő meg az LG-t ajánlotta -
senki66
senior tag
válasz huncutka1029 #84633 üzenetére
Bár már nem nagyon találok árat, de ez a UF 8517 szerintem nem belépő típus (volt)
-
senki66
senior tag
Az LG tévékhez az alap 2 éven túl van esetleg valamilyen regisztrációhoz kötött kiterjesztett garancia?
-
senki66
senior tag
válasz norberto_th #84674 üzenetére
(Egyébként a garanciákat olvasva itt, én 4évet kaptam rá mert valami kampány van és +2 ev gari minden márkára legyen az alsó/közép/prémium kategória 150k felett)
Hol kaptad a +2 év garit és hogyan, alapból vagy plusz reggel? -
senki66
senior tag
Az LG alacsonyabb osztályú tévéihez adott gyári távirányítóval, ha nehezebben is, de minden funkció elérhető vagy mindenképpen kell egy LG AN-MR650A távirányító. Igazából csak a media lejátszás funkciói érdekelnének pause/play vissza kicsit/előre, tekerés vissza/előre, hangerő, video sáv/hangsáv kiválasztás, ezekre a gyári táv is alkalmas?
-
senki66
senior tag
Az LG 55UJ6307-nél és általában a 63x szériánál a webOS 3.5 és a Magic remote (LG AN-MR650A) már tökéletesen működik vagy csak a "fejlettebb" típusoknál ? Ebben az árkategóriában van esetleg, amelyik tud kép a képben funkciót pl. TV képe és a számítógép képe megosztva vagy váltogatva?
-
senki66
senior tag
válasz #94529552 #84822 üzenetére
PIP vagy PAP? nem tudom azt a funkciót, hogyan nevezik, amit leírtam, ha van olyan egyáltalán, de mivel 17-es modelt szeretnék, így akkor mindegy is. A Magic Remote-ot, azért kérdeztem, mert valahol azt olvastam, hogy gondok voltak vele meg a WEB OS-szel is, csak már összefolynak a dolgok a nagy igyekezetben - lehet, hogy az a korábbi remote-ra és WEB OS-re vonatkozott. - Ha megjönne végre a tévém nem lenne időm ennyit agyalni rajta, mert akkor azt buzgerálnám és legfeljebb az esetlegesen felmerülő problémákat próbálnám nyomozni.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
Nézegettem az összefoglalót és aszerint a 2015-16-os modellek nagy részének Edge-es a megvilágítása (az alsó/közép kategóriában is)
a 2017-es 62x,63x viszont megint direct megvilágosítású, ami az összefoglaló szerint általában rosszabb, mint az edge-es, vajon miért tértek vissza ehhez a megoldáshoz vagy az 2017-es edge-esek már továbbfejlesztettek, jobbak mint a 2014 és korábbi változatok? -
senki66
senior tag
Még ebben a [84862] hsz-emben kérdeztem, hogy jobb e a 2017 Direct megvilágítás mint az egyszer már majdnem elhagyott 2014. évjáratú direct-es technika vagy ugyan az egy az egyben? Esetleg tudna erre valaki válaszolni?
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz huncutka1029 #84892 üzenetére
Mármint ezek a "gyermekbetegségek" a direct led-re vonatkoznak és ezért jobb az edge led-es? sajnos amit én rendeltem az direct-es.
-
senki66
senior tag
Az AN-MR650A Magic Remote-ot a tévé böngészőjében, vagy film lejátszás, megállítás, tekerés, stb-re is lehet használni?
-
senki66
senior tag
válasz HorviGabi #84902 üzenetére
Erősen gondolkodom rajta, hogy kellene egy ilyen, de jó lenne azért rendelés előtt kipróbálni. A neten lévő videókban pont arra nem használják, mint amire kiváncsi lennék. Használható e pl. akkor is, amikor a pc képernyője van a tévére kitéve és onnan indítva MPC-HC -ben egy film vagy csak ha tv módban van?
-
senki66
senior tag
válasz senki66 #84903 üzenetére
Végig néztem jó pár videót, de nem lettem okosabb, illetve ami feltűnt, hogy mintha itt is érvényesülne az a lebutítós tendencia, amiről már többen írtak, lehet nem pont itt, de az LCD/LED tévés topikokban biztosan. Az eggyel korábbi MR650-en még voltak videó lejátszást vezérlő gombok, a 2017-es MR 650A-án már nincsenek. A 2017-es tévék persze lefelé nem kompatibilisek a korábbi magic remote-okkal és ez bizonyára vica versa. Persze lehet, hogy elő lehet varázsolni a funkciókat, de próba nélkül nem tudom, az biztos, hogy az MR 650A-án nincsenek lejátszó vezérlő gombok.
-
senki66
senior tag
válasz huncutka1029 #84911 üzenetére
Igen ettől tartottam. Tulajdonképpen az a problémám, hogy ha a tévé lejátszóját használom, akkor nem tudom az 5.1 hangot az analóg Genius HF 6000-es eszközömre küldeni max ha újabb beruházással veszek egy DAC eszközt amivel a digitális audiót át tudom alakítani analógra bár abban sem vagyok biztos, hogy a tévé optikai hangkimenetén kijön e az 5.1 ? vagy van valami egyszerűbb megoldás? - ha pedig a tévét csak displayként használom és a filmeket a számítógépen játszom le, akkor van bármilyen 5.1,DTS, stb hang, de nem tudom a távirányítóval vezérelni + a gépem nem túl acélos procija miatt nem biztos, hogy a 4K tartalmakat zökkenőmentesen le tudom játszani. MPC-HC-val próbáltam 4k filmeket, ha csak lejátszom ok, de ha bele akarok tekerni vagy egyéb funkciókat használni, akkor már nagyon dadog.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz huncutka1029 #84918 üzenetére
Igen az ál 5.1 valóban összehozható, de azért még sem ugyan az, de lehet kipróbálom, ha meglesz a tévém.
A pc-és lejátszásnál, azért hibáztatom a procit, mert memória sz 16 GB 2133-on dual channelben, a vga GTX 1050Ti a proci viszont egy AMD Athlon X4 750K, 3800 MHz.
Mármint melyik tévé csak FHD, amit rendeltem UJ6307, mert az tudtommal UHD? -
senki66
senior tag
válasz justice84 #84930 üzenetére
Ha a tévén megy a Plex-szel a lejátszás, akkor mi a probléma, nem ez a cél? Másrészt tapasztalatom szerint a Plex-szel történő lejátszás egy időben csak egy eszközön megy, ha két eszközön is el van indítva akkor előbb vagy utóbb kifagy (min. egyik, de inkább mindkét eszközön)
-
senki66
senior tag
Üdv,
Megérkezett az UJ6307, sok bosszúság után (rossz HDMI kábel, ami eddig jó volt) végre kapok jelet a PC-ről és az STB-ről, viszont a PC bár 3840x2160 felbontásra van állítva mégsem tölti ki a képernyőt, két oldalt fekete csík van, ha az STB van kitéve, vagy a TV saját rendszere, akkor ok. Mi lehet a probléma? -
-
senki66
senior tag
Az LG-nél mi a helyzet a firmware frissítéssel, azt tudom, hogy pl. a Samsungnál kifejezetten ellenjavallt a frissítés, mert legtöbbször inkább elvett vagy elrontott valamilyen funkcionalitást.
Itt is ez a helyzet és nem érdemes bekapcsolni a frissítést? -
senki66
senior tag
válasz huncutka1029 #84918 üzenetére
Sajnos ez a megoldás mégsem jöhet szóba, tegnap megjött a tévém és ma meg akartam próbálni ezt a módszert, de nincs füles kimenet.
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
válasz Lacielvtárs #84983 üzenetére
Ok, azt hiszem maradok az A verziónál. A Samsungot nem bántásból említettem csak mert abban a topikban nagyon kihangsúlyozzák, hogy új tévénél első lépés kikapcsolni az automatikus frissítést és később is csak nagyon indokolt esetben frissíteni. Egyébként szerettem a Samsung tévémet, 9 évig megelégedéssel használtam, betört a kijelzője.Most csak azért váltottam LG-re mert gyorsan kellett egy tévé és hasonló adottságokkal ezt kb. 30k-val olcsóbban kaptam meg. Egyébként LG-nél gyakori a frissítés és a tv valóban megtalálja vagy inkább manuálisan kell letölteni, telepíteni? A Samum nem volt smart,ezért ott csak manuálisan lehetett frissíteni, első 2 évben volt vagy 3 frissítés, aztán már nem.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz Lacielvtárs #84987 üzenetére
Második napja ismerkedem a tévével, webos-szel. Azt hiszem meg fogunk barátkozni. Sajnos az UJ6307-hez nem kaptam Magic Remote-ot, anélkül egy kicsit nehézkes a kezelése, némileg kárpótol és kalapemelés is jár az LG-nek, hogy bár milyem usb-és egeret, klaviatúrát lehet használni vele, de hosszútávon kell egy Magic Remote, de most éppen sehol sem lehet kapni. Max Alzánál 1.5-szeres áron. Euronics több üzletét is felhívtam és nincs nekik, E.Digitálnál megrendeltem, de ők is csak továbbítják a rendelést.
Apropó nincs valakinek egy feleslegessé vált AN-MR650A távja, amit jó pénzért megvehetnék?
A tévével nagyjából elégedett vagyok, ami negatív, hogy a gyári Plex lejátszója nem kezeli a feliratokat, a tévé lejátszója ugyan viszonylag jó, de a hosszú ő és ű betűket nem helyesen jeleníti meg és a lejátszó lemezről a BD könyvtárakat nem játssza le. -
senki66
senior tag
A számítógépem HDMI kábellel van a tévére kötve (monitorként is használom) eddig nem vettem észre, de ma amikor más inputról visszakapcsoltam a gépre, akkor jobb fölső sarokban felvillan egy ikon, hogy HDR és mintha fakóbb is lenne azóta a kép. Tegnap rémlik, hogy valahol állítgattam ilyent, de nem emlékszem hol. Gondolom felesleges a számítógép monitorként a HDR, illetve hol lehet ezt ki/be kapcsolni. Másik HDMI-nél, amire az Iptv set top box van kötve nem lehetett beállítani a HDR-t.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz senki66 #84991 üzenetére
Nos a TV beállításokban nem találtam még meg, amire rákérdeztem, viszont a Windows/Gépház-ban megjelent egy Kijelző/Szín/
HDR és Speciális szín Ki/Be kapcsoló, ami korábban nem volt. Ezt kikapcsolva ismét színhelyes lett a kijelző (TV) képe(nem csak fakó, hanem kékes árnyalatú is volt).[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz #94529552 #84993 üzenetére
Azt hiszem kicsit megkeveredtem - amikor a tévés plex alkalmazásról írtam, hogy abban nem lehet feliratot állítani, mert azt valójában nem is tudom használni. Ha azt elindítom, akkor csak azt mondja, hogy másik eszközön lépjek be a plex.tv.link oldalra a tévé által adott kóddal. Ez nem tudom mire jó. Valójában az történik, hogy a Plex szerveremet, mint input forrást nyitom meg valójában a Fénykép és video alkalmazással és abban nem tudok feliratot és hangsávot állítani.
Ezzel szemben, ha a videót kimásolom egy pendrive-ra, azt beolvassa a tévé és akkor is a Fénykép és videó alkalmazás nyitja meg, de akkor lehet állítani mindent, hangsávot, feliratot.
Ha viszont a Plexet a tévé böngészőjében nyitom meg, akkor vagy lekonvertálja valami élvezhetetlen képre, ha pedig beállítom, hogy eredeti minőségben játssza le akkor el sem indul, vagy időnként megszakad, hogy memóriát kell felszabadítania. -
senki66
senior tag
Én nem is küzdök vele, hogy a számítógépen beállítsam a HDR-t, úgy néz ki a Universal Media Server-rel megoldódott a lejátszási probléma. Bár egyszer már újra kellett telepítenem tegnap, mert a tévé egy idő után nem látta az inputok között az UMS szervert. Remélem ez csak egyszeri, fatális hiba volt. UMS-sel a tv-ről be tudom tallózni a filmeket, sorozatokat és a Fénykép és videó alkalmazással most már a HDR lejátszás is megy, felirat is ok. Egyetlen hiba maradt a távirányítón nem megy a gyors előre/vissza tekerés HDR lejátszás alatt: Ez a funkció nem érhető el. hibaüzenetet ad.
Még egy apró furcsaság hogy HDR-s film indításakor kiírja a lejátszó, hogy: Ez a videó nem támogatja a hangot, de aztán a hang látszólag mégis rendben van. -
senki66
senior tag
Az LG távirányítóját, a hagyományost, lehet párosítani a Telekom set top box-szal vagy csak a Magic Remote-ot?
-
senki66
senior tag
válasz Tybee000 #85083 üzenetére
kmaro berakta a linket, a tiéd ez lehet [link], tehát eszerint RGBW
Most azért kicsit elbizonytalanodtam, hogy megtartsam e az UJ6307-et, még lenne 6 napom, hogy visszaküldjem. Szakértő fórumtársaknak mi erről az RGBW-ről a véleményük. Rosszabb ezáltal a képi élmény, mint egy Panasonic vagy Samsung tévénél, vagy ez csak a kákán is csomókeresés?[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz Dave567 #85087 üzenetére
"Nem az LG termékről van szó" már ne is haragudj, de akkor miről? Próbálok utána nézni ennek a dolognak, de a neten más források is írnak erről a kérdésről és ha más nem is, de az látszik, hogy ezt az RGBW módszert csak az LG használja. A kérdés az, hogy ettől ez tényleg csak 3k és gyengébb kép e? Mivel nekem ez az első 4K? tévém, nem tudom mihez hasonlítani, nekem az LG UJ6307 képe az FHD után szebb, de hogy pont ilyennek kellene e lennie, azt nem tudom.
-
senki66
senior tag
válasz #94529552 #85099 üzenetére
Ezt most hogy érted, hogy más is vesz és épít be rgbw panelt az LG-től vagy, hogy ugyan onnan ahonnan az LG más is rendel ugyan ilyent? A linkelt oldal szerint csak az LG panelek rgbw-sek. Számomra az az igazi kérdés, hogy emiatt akkor jobb egy Samsung vagy Pana tv?
-
senki66
senior tag
válasz #94529552 #85102 üzenetére
Én a kérdéseimet általában az egész topik közönségéhez intézem, akkor is ha konkrétan valaki hozzászólására válaszolok és örülök, ha valaki megtisztel a reagálásával. A topik olvasása közben azonban nem lehet szelektálni, ha valaki érdekeset ír, akkor arra felfigyelünk. Kmaro bár már többször indulatosan és nem túl szép helyesírással szólt hozzá, de ez utóbbi felvetése számomra új volt és úgy tűnik van is benne valami. Én nem tudtam erről a pixel számháborúról, mert eddig Samsungom volt és ott ez fel sem merült. Azért az ebből is látszik, hogy ez az LG-hez köthető probléma. Korábban Te is érdeklődtél ebben a témakörben pl. ebben a topikban:https://prohardver.hu/tema/re_lg_webos_3_0_okosteverendszer_videoteszt/friss.html , de a téma ott sem lett megnyugtatóan lezárva. Ott azt írják, hogy összehasonlító tesztek ugyan nincsenek, de szintetikus tesztekben ez a megoldás alulmarad. Azóta megtudtál olyan új és döntő információt, amely alapján biztos vagy benne, hogy nincs hátránya ennek a megoldásnak, mert ha igen, akkor légy szíves oszd meg velem, hogy megnyugodjak, mert most egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy tényleg jól választottam e, illetve most még lenne lehetőségem változtatni.
-
senki66
senior tag
válasz z123456z #85109 üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű, az ár és a telekomos részletfizetés miatt ez a 3 típus jöhet csak szóba:
Samsung UE55MU6102 inkább 49MU6102
Panasonic TX-55EX600E
LG 55UJ6307
Amíg az LG topikba nem vetődtem nagyjából ezt a sorrendet is ajánlották a fórumtársak, mivel a Samsung kb 30k-val drágább és nem is olvastam róla túl jókat és többen is a Panát javasolták 2. helyre, ezért azt rendeltem, de a véletlen közbeszólt, mert a tévét sérült csomagolásban hozták és nem vettem át. Emiatt új rendelést kellett leadnom és akkor jött képbe az LG, de akkor még nem hallottam erről a pixel mizériáról. "Ennyi kétség, félelem és reszketés után te már soha nem fogod meggyőzni magadat, hogy jól döntöttél" -ez kicsit gúnyosra sikeredett, azt hiszem, még igaz is lehetne, de az a gond, hogy az ellenkezője is igaz lehet. Ha visszaküldöm és a másik kettőből választok, azokkal kapcsolatban is sok kritikát olvastam. Csak próbálom az elérhető információhoz képest a legjobb döntést hozni.
Ez az arany 4K logós történet ez hogy van, mert az én tévémen ilyen valóban nem volt, csak ez: -
senki66
senior tag
Még a nagy pixelháború előtt volt egy kérdésem (nem jugoszláv búvár gyíkemberes) , erre tud valaki válaszolni.
"Az LG távirányítóját, a hagyományost, lehet párosítani a Telekom set top box-szal vagy csak a Magic Remote-ot?" -
senki66
senior tag
válasz #94529552 #85148 üzenetére
Ha jól látom sem neked, sem huncutka1029-nek sem a többieknek, akik harciasan védelmezik az RGBW struktúrát, nem igazán ilyen tévéjük van. Vagy OLED vagy Full HD, amiknél ez a probléma nem áll fent. Nem tudom, hogy kmaro-nak igaza van e, de azért ez a pixel dolog nem hiszem, hogy teljesen figyelmen kívül hagyható lenne egy választásnál és le kellene kezelni, aki szóba hozza. Beszélünk direct/edge ledről, milyen az oprendszer/lejátszó, van e fülhallgató kimenet, milyen a láb, de arról nem lehet beszélni, hogy 4k vagy 3k, legalább is anélkül, hogy hülyének néznék az embert. Azt hiszem még egy RGBW-s tévé tulaj sem szólt eddig hozzá, hogy igen nekem ilyen van és szuper jó.
-
senki66
senior tag
válasz z123456z #85158 üzenetére
Az én megítélésem azt hiszem teljesen összefonódott kmaro-val, mert néhány kérdésben hiszek neki, ha nincs ez a közjáték valószínűleg korrekt formában kibeszélhettük volna ezt.
Viszont tényleg nem lehet belátni, hogy nekem ez az első UHD tévém, nincs mihez hasonlítanom, nem tudom, hogy egy RGB paneles szebb lenne vagy nem, így azt sem tudom értékelni, hogy az enyém hol foglal helyet a rangsorban. Persze a korábbi FHD-hez képest szebb a képe, már amikor, de hogy ez mennyit ér, azt nem tudom megítélni, ezért próbálok itt tanácsot kérni. Ti mint szakértők vagy olyan helyen dolgoztok, ahol sok tévé megfordul, vagy gyakran cserélgetitek a tévéteket és ezért van tapasztalatotok, vagy nem tudom, de ugye akkor jogos a felvetés, hogy nektek nem ilyen tévétek van és ez nem csak ár kérdés, hiszen egy idei FHD , ahol nem merülne fel az RGBW probléma nem nagyon drágább, mint az UHD alsó harmada.[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
Szépen elbeszélünk itt egymás mellett, de én arról sem vagyok meggyőződve, hogy a Pana tx-55ex600e olyan jó választás lenne, mint talán olvastad olyant rendeltem elsőre, de a csomagolás sérülése miatt nem vettem át, utána jött az LG, a tegnap esti hozzászólásodig, úgy éreztem, hogy jól döntöttem, hogy LG-re váltottam, de sikerült elbizonytalanítod. Viszont az általad ajánlott Pana nekem több okból sem tökéletes. Nem kezeli a DTS hangot, nem nagyon dicsérik az oprendszerét és a háttér támogatása sem túl jó. Viszont az 5 év az nagyon Pro, de legalább Te elégedett lennél vele, de nem , hisz azt írod vissza küldöd. Ezért is vagyok dilemmában, ha jól emlékszem sok-sok hozzászólással ezelőtt azt írtam, hogy ebből a kategóriából nincs jó választás, azt hiszem ez így is van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest