- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Windows 10
- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Hálózati / IP kamera
- Microsoft Excel topic
- Amazon Prime Video
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz79
őstag
Honnét kezdjem, melyik program amivel jól szét tudok nézni a gépemben?
Aida 32?
Csak mert tegnap Everest Home Editionnal próbáltam,de semmi nagy dolgot nem mutatott.
Hőfokot meg abszolút nem.-Hazzaértem,megnézem a házam, procihűtőm tipusát.
Ezenkivül mit tudok még tenni?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
embe
nagyúr
Nekem egy WD5000AAKS vinyó van.
Kikötöttem. Gyakorlatilag hangtalan lett a gép. Mivel felülről így néz ki, ha közel hajolok lehet hallani a ventik által keltett szélzajt. A CORSAIR Carbide 300R is lukad rendesen. De a gyári 14-es venti van elől, a gyári 12 cm-es a proci mögött a végében, a CPU-n meg egy Thermalright True Spirit 120.Felülről így néz ki a ház. Van rajta hely hogy a zaj kijöjjön az tuti.
Akkor a következő csapásirány a hdd csere. Nézelődhetek, keresgélhetek. Tudom ez nem az a topic, de mit javasoltok háttértárnak, ami csendes, és jó.
-
robogos10
senior tag
UP az új topiknak
-
smiti
veterán
Igazából nem lenne már szükségem erre a merevlemezre, a Win7 ugye SSD-n van, háttértárnak egy 1.5TB-os green-t használok.
Egyébként nem rezonál, engem az alap motorzaja zavar egy kicsit, ami eddig fel sem tűnt csak most hogy egyébként ennyire halk a gép.
Ezt egyébként úgy kell érteni, hogy a nejem Dell Vostro 1015-ös laptopjának zavaróbb a hangja.
Eddig csak azért tartottam meg mert nem akartam elkótyavetyélni.Meg ha más nem a pályabetöltések profitálnak majd a cseréből és a fülem is kímélve lesz egy picit.
1TB M.2 SSD keresek emberi áron.
-
gurabli
őstag
válasz Darko_addict #21091 üzenetére
Igen, ez lesz, egy AC F9 PWM venti hátra, ami kifelé fújja a levegőt. Ez a konfig alapból, max terhelés mellett is, alig melegszik, a proci sem, a green WD HDD sem, ezért a hátsó ventivel már rögtön lenne egy kis légmozgás belül. Legtöbben egy ilyen konfighoz nem is raknak külön ventit.
Az AC F9 PWM-nél többet nem akarok rá költeni, elvileg ez a venti nem lesz hangos, a gyári Intel hűtő mellett.
A házat nem akarom lecseréltetni a tesómmal, mert neki kell a gép, nem cserélgeti állandóan hanem folyamatosan használja, munkára, és a meglévő konfig bőven elég neki.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Darko_addict
őstag
válasz gurabli #21088 üzenetére
Egy plusz ventit mindenképp raknék be, és ha választani kell, akkor fújja ki a meleget a házból hátul, ahogy írod!
AC F9 jó választás lehet, vagy ebben a kategóriában, ha nem vagy csendmániás, sok jót találsz még. AC ár/érték arányban kiváló. Ilyen konfig nem sok hőt termel, nem kell sokat költeni a hűtésére, megúszhatod ennyivel.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
jim bcs
nagyúr
válasz gurabli #21088 üzenetére
akkor tegyél előre és hátra is valami normális ventit (viszont a 2 normális venti árát ha megdobod egy picit akkor én még mindíg azt mondom vegyél 1 házat és gond megoldva, az a ház nem fog soha normálisan szellőzni relative elavúlt de te tudod)
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
F34R
nagyúr
vannak meg amikkel lehet csillapitani a rezgest ( a filemuveleteket sajnos nem tudod kompenzalni vele )
vagy belekerul egy nasba amit tavol helyezel el (ez meg igencsak draga ) 128gb ssd jateknak , egy hot-swap 5.25 hogy a hdd se szunjon meg , es amikor kell gyorsan becsattintod es elered ami kell neked. -
gurabli
őstag
válasz jim bcs #21087 üzenetére
Szia! Az eladás kizárva, mivel nem foglalkozik vele annyit, és azért az említett ház sokkal komolyabb az átlagnál. Ebből kellene kihozni a legjobbat.
Tegyek hátra kiszívónak egy AC 9 PWM-es ventit, az elég lesz?"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
jim bcs
nagyúr
válasz gurabli #21085 üzenetére
szia, hát a hűtés nem árt teljesen mindegy mire használja (konfig függő), jelen esetben is számít én eladnám azt a házat, már 10k körül lehet kapni normálisat ami szellőzik is rendesen pl Fractal Design Core 1000
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Ha sokat játszol, akkor az SSD drága lehet, mert nagy kell. Nekem csak Win7 van rajta, meg programok, elférek 60GB-n. Most speciel 2.5-ös laptop vinyóra gondoltam a cserénél. Az nem sokkal drágább, mint egy 3.5-ös, kivéve, ha több terásra vágysz vagy most olyanod van.
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
smiti
veterán
válasz Darko_addict #21083 üzenetére
Most én is gondolkodóba estem, hogy ez a merevlemez megy a portáról és jön helyette egy SSD. Csak lehet luxus lenne, mert csak játékok vannak rajta. Ár-értékben biztos nem éri meg azt tudom, dehát a csend mindenek felett.
-
Darko_addict
őstag
Válts 2.5"-re, én is ezt fogom tenni. A gép egy ideje már összeállt, ez maradt ki, nem volt már rá pénzem.
Nekem is a vinyó a leghangosabb jelenleg, minden tök néma. Öcsém gépének a zúgását hallom a szomszéd szobából, én néha azt is elfelejtem, hogy megy a gépem, mindig a LED-et figyelem, világít-e.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
F34R
nagyúr
decibelt nem igy szoktak merni .....
(#21079) Krisz79
hogyne szamitana , legfokepp az szamit , ha egy gagyi lemez hazad van az felerositi az alkatreszek rezgeset
(nem fix a talaj nem gumirozottak a lavabak /vagy nincs is, oldallapok nem megfeleloen illeszkednek stb ) kis millio olyan dolog ami miatt hangos lehet a geped.
neked elso sorban a ventivel van bajod mert magas fordulatszamnal hangos. 2 dolgot tehetsz vagy olyan pwm-es ventit veszel ami alacsony fordulaton is jo legszallitasu, vagy a mostanit szabalyazod le valahogy.
Mivel semmi konkretat nem irtal igy nem tudok semmit. kellene egy idle hofok , meg egy aida stress test 30 percig jaratva legalabb (ezutani hofokok is erdekelnek ) utanna talan tobbet tudok mondani. -
smiti
veterán
válasz Krisz79 #21079 üzenetére
Nem csak a házon múlik, nagyban függ a beépített komponensektől is. Melyik ház típusát nem találod? Az enyém FD Arc Midi.
Ez még nem is a leghalkabb, mert tiszta lyuk a ház eleje és a teteje is.Sajnos addig nem sok mindenben tudunk neked segíteni, amíg ki nem töltöd az adatlapodon a cuccaid vagy nem írod le ide.
A CPU hűtő cserét a legegyszerűbb megejteni főleg ha az zavar.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat a próbálkozásomról, hogy minél halkabb gépet építsek.
Az elmúlt 2 évben kb. 6 fajta házam volt, de valahogy sosem tűnt az igazinak az elért eredmény.
Most éppen egy Fractal Design Arc Midi házam van, benne az adatlapomon szereplő konfiggal.A házban a 3 db gyári ventilátor dolgozik a beállítható legkisebb fordulaton ami 690 RPM. A Matterhorn-on lévő Wing-Boost Royal Blue pedig 390-re van leszabályozva az előlapi panellel.
A méréseket egy Samsung telefonra telepített Decibel Meter nevezetű alkalmazással mértem. Azt tudom, hogy ez nem a legpontosabb eredmény, de gondolom hogy az összehasonlításhoz megfelelő lehet.
A mérés ötletét az adta, hogy amikor az összes rendszerhűtőt lekapcsoltam és lefogtam a VGA ventilátorait akkor sem érzékeltem számottevő változást.
Itt kezdtem el gyanakodni a merevlemezemre, ami egy WD5000AAKX.
Mikor elvégeztem a méréseket az alábbi eredmények születtek:
Ha minden berendezés ki volt kapcsolva a környezetemben az alapérték 22,8 - 23,5dB között volt.
A gép bekapcsolása után a WD merevlemezzel 27 - 31dB
A merevlemez kikötése után mért érték pedig 26 - 27dB között állandósult.
Minden mérést úgy végeztem, hogy a telefon rá volt téve a gépház tetejére és mindvégig ugyanott volt.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
A Házventik topicban már feltettem a kérdést, de sajnos úgy néz ki, hogy elég kihalt arrafelé az élte, remélem ti itt tudtok segíteni és sorry a dupla postért. Tehát:Most raktam össze a tesómnak egy új konfigot, főleg írásra, netezésre használja, munkára. Semmi tuning, de sokat van használatban.
ASUS P8B75-M LX
INTEL Celeron G540 2.50GHz 1155 BOX
Kigmax 8192MB DDR3 1333MHz CL9
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3
HDD: WD 2TB EARXA ház egy kicsit régebbi Chieftec: nem tudom, hogy pontosan melyik, de 90%-ban ilyen LINK Hátul biztos, hogy 90-es venti kell, elöl viszont 90-es vagy 80-as, nem 120-as, mint a linkelt leírásban. Egy műanyag "foglalatba" kell belerakni az első ventit.
A tápegység szintén Chieftec (nem tudom, hogy pontosan melyik), de egy nagy 120-as venti van az alján.
Kérdés: szerintetek egy ilyen alap masinához kell egyáltalán plusz venti a házba? Olyan szép halk az egész, nagyon nem szeretném zajossá tenni telepakolt ventikkel.
Esetleg egy Artic Cooling F9 PRO PWM hátra kiszívónak? Ha igen, akkor PWM legyen vagy TC?
Köszönet!
[ Szerkesztve ]
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Krisz79
őstag
Sziasztok.
Teljessen fű kezdő vagyok a témában.
A gondom,hogy a procim hűtőventije nagyon hangos.
Erre szeretnék tanácsot kérni,hogy mi alapján cseréljem másikra.
Mi alapján kell a sebességet választani?
Illeteve mi az ideális hőmérséklet amit érdemes a házban megpróbálni tartani.?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
Wind-Storm
őstag
Te mit ajánlanál?
Megvétel nélkül kipróbálásra az elsőt és az utolsókat, na meg a shadow wings-t is. [link]
Rosszak nem lehetnek.Egyébként ez a fele PWM fele 3pin miért ennyire hangsúlyos? Árban úgy sincs nagy különbség...
Videókat nem szeretem. A turbulencia az egy dolog, de a motorzaj nem feltétlen jön át.
[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
válasz Wind-Storm #21071 üzenetére
Te mit ajánlanál?
Meg a többiek is!Végre megszületett a végleges elképzelés. Eladom a vezérlőmet, és kicsit többet szánok a projektre.
Max 15k, és ebből kéne kihozni ezeket:
- 1 140mm PWM
- 1 140mm 3pin
- 1 120mm PWM
- 1 120mm 3pinMost a Spectre Pro-k vannak terítéken, meghallgattam youtube-on, egész jók! 140mm hallgattam meg, csendesebb a Noctua-tól.
-
Wind-Storm
őstag
Amiket felsorolt nekem jim bcs, azok között van egy-kettő, csak hallani kéne őket... csak vásárlással tudnám, így ha mégsem jó, vissza kéne vinnem, macerás...
(#21068) syl5
A bq shadow wings ventit mindenképp érdemes lenne annak megvétele nélkül meghallgatnod, valószínűleg egy rossz csalódás lesz.
Amióta megszüntették az USC szériát, azóta szerintem motorhang nélkül működő ventik nem léteznek a kínálatukban.Ez meg a másik: „Bearing type: Rifle˝ jó lenne tudni mi is ez... csúszóra tippelek.
[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
Igazából úgy vagyok vele, hogy nem akarok melléfogni. Annyi cuccot cserélgettem mostanság a gépemben, hogy igazán csendes legyen, aztán mindig megszívtam valamivel.
Eredetileg is két 14-es volt tervbe, meg legalább egy 12 pwm. De plusz még egy sima 12-vel lenne az igazi.
Noctua 14 egyik helyen van 4,5-ért, meg 12 pwm 5,5. Az nem jó?De lehet a sprectre pro lesz, nem tudom.
Tényleg a lényeg az jó légszállítás mellett hangtalanul működjenek. Az ilyen folyamatos kerregés meg tud őrjíteni, meg a motorhang.
-
syl5
őstag
válasz proci985 #21051 üzenetére
Viszont ezek amiket most mondtál szinte beszerezhetetlenek.
ááá, nem tudom mit vegyek.
Az a baj, hogy csak élőben tudnám eldönteni.
Halkság, jó légszállítás 800 rpm-en motorhang nélkül, ami kéne. Kettő 14-es, és egy 12 pwm.Most amiket kinéztem
Be Quiet shadow wings
Noctua -
kromatika
veterán
sziasztok.szeretnék 12cm-es piros ledes pwm-es ventit.venni ,ami kb 800rpm-en lenne járatva. A Cooler Master R4-BCBR-12FR-R1re gondoltam,mégpedig ebben a teljesen átlátszó verzióban[link] nem a fekete keretesben.[link]van valakinek tapasztalata mennyire hangosak ezek 800-1000rpm körül?Illetve tesztet sem találok róluk,ha valaki tudna mutatni nagyon megköszönném.vagy ha hasonló árban max 2500Ftig van jobb vétel,azt is szívesen fogadom.előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz Wind-Storm #21064 üzenetére
"Viszont a légnyomása csak 0.81 mm H2O, míg a 12 centisnek 2 mm H2O.
Nekem a légnyomása teljesen irreleváns, hisz teljes átjárhatóság van a gépházamban, elöl is és hátul is, nincs min keresztülpréselnie a levegőt."en ebbol arra asszocialtam hogy nem eleg, a mondat masodik felebol ertheto amit akartal a linkes reszen atsiklottam..
nos vanna amik levihetok 0.45-ig volt is ra pelda a Phantek az egyik ilyen , masikat nem nagyon lehet talalni vagy ha igen akkor is turni kell / nem lehet kapni meg.
irtad hogy lapat kialakitas miatt nem jok nos a legtobb 7 lapatos sajnos. -
AVarice
tag
Tudna valaki ajánlani, egy olyan 12 cm, vagy annál nagyobb átmérőjű ventit, amihez gyárilag van potméter?
-
F34R
nagyúr
válasz Wind-Storm #21062 üzenetére
kissebb ?
-
F34R
nagyúr
válasz Wind-Storm #21060 üzenetére
kozben rajottem hogy egyik sem jo .... ~1,5mm H2O korul vannak ha olyan erdekel 2.2 meg nem is talaltam csak 120mm-esben
-
F34R
nagyúr
válasz Wind-Storm #21058 üzenetére
TY-140
-
Wind-Storm
őstag
válasz jim bcs #21055 üzenetére
ebből a szempontból a BQ másolta az alpenföhn-t az alpenföhn régebbi meg 1000x jobb
Ezt mi alapján mondod? Még mindig nem tudom, hogy járt-e már valaha is nálad akár csak egy darab USC-s venti is a BQ-tól.
Amiket linkeltél videókon, a lapátjaik dőlésszöge alapján a légnyomásra hajtanak, ami nekem teljesen irreleváns. Illetve elég nyögvenyelős, hogy csak 4-5 volton indulnak próbálkozva, ez PWM vezérlésre kitalált elektronikára utal, akármilyen is legyen a csatlakozója.
köztudott hogy a noisblocker a világ legjobb ventillátora és ez látszik az árán is
Ezt én eddig még sose hallottam.
Csak azt, hogy a nexus a leghalkabb, a dobozára volt írva... Persze ez is hülyeség volt....Be-Quiet sem az olcsó kategória, 5 ezer forint volt a 14 centis ha utánanéztél.
(2db 120-as nem jöhet szóba?)
Nem. Előre és felülre kizárólag 14-es megy és egy 12-es hátulra. De inkább csak a hiányzó 14 centist szeretném pótolni.
Egyébként 0 decibeles környezetbe kellenek, szóval a „nálam meg nála" nem jó viszonyítási alap. A teljes süketséghez képest szeretnék viszonyítást hallani.
Jó lenne egy olyan bolt mint ami a CM volt, kipróbálás szempontjából, bár a termékkínálata nem volt valami eget rengető...
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Wind-Storm #21054 üzenetére
ebből a szempontból a BQ másolta az alpenföhn-t az alpenföhn régebbi meg 1000x jobb, nekem van corsair csak a 120-a nekem bevállt, a noisblockernek van az új szériája (e loop fan [link] [link]) na az a tuti csak abból 120-s a legnagyobb még de lesz 140-es köztudott hogy a noisblocker a világ legjobb ventillátora és ez látszik az árán is, mindent összevetve és tapasztalat alapján és az mondom hogy Alpenföhn nállam gyakorlatilag hangtalanul üzemel [link] (2db 120-as nem jöhet szóba?)
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz jim bcs #21053 üzenetére
Kösz a listát, bár nem írtad, hogy ismered-e a referencia BL014-est, de nézzük:
Ez a narancs verzió ebből a nézetből kísértetiesen emlékeztet a BQ-ra, tehát eléggé megnyerő már ránézésre is, kérdés mennyi az áramfelvétele.
BitFenix Spectre PRO PWM: Ránézésre bár annyira már nem megnyerő, legalább írják, hogy 0,4A az áramfelvétele. Túl sok a felfüggesztés, gyakorlatban nem lehet túl halk.
Noiseblocker BlackSilent Pro Fan PK1: Elég becsapós az összkép. Szerintem túl van értékelve jócskán, nagyon nem megnyerő. Meghallgatnám, hogy igazoljam ezt az állításom. Fényes lapát 7 darabszámmal, nagy motor, semmi jó nem sülhet ki belőle.
PHANTEKS PH-F140TS: A 0,15A áramfelvétel ha igaz, akkor rossz nem lehet a színét leszámítva. Csak kérdés, hogy folyadékcsapágyas-e.
Corsair AF-140 Quiet Edition: Hivatalos oldalon a „Tech Specs: Warranty Two years" kiíráshoz, csak gratulálni tudok nekik.
Egyébként jól néz ki (esztétikailag a piros keretet leszámítva) A 11 lapátjának dőlésszögéből már látszik, hogy légszállítása elég magas.
Egy teszt alapján 0,1A-t- se éri el az áramfelvétele, akkor pedig rossz nem lehet. -
jim bcs
nagyúr
válasz Wind-Storm #21052 üzenetére
pwm:
Alpenfohn 140mm Wing Boost PWM, BitFenix Spectre PRO PWM,pwm nélkül:
Noiseblocker BlackSilent Pro Fan PK1, PHANTEKS PH-F140TS, Corsair AF-140 Quiet Editiona pwm-esek is rámennek a 3pinesre
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Akinek van tapasztalata a Be-quiet SilentWings USC 140mm (pontosan BL014 modell) ventivel [ez én enyém], az tudna nekem ajánlani egy motorhangmentes folyadékcsapágyas szintén 14 centist?
A tesztemben leírt legtöbb kritériumnak meg kéne, hogy feleljen, főleg áramfelvétel/feszültség tekintetében, csapágyazása meg semmiképpen nem lehet csúszó. Egy szétszedhetőnek örülnék, bár nem reménykedem, hogy ilyen jó specifikációkkal létezni egyáltalán.[ Szerkesztve ]
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
PSU 12-es ventillátorát szeretném kicserélni lényegesen halkabbra. Tudtok ajánlani valami halkat és hatékonyat?
-
F34R
nagyúr
Ettol olcsobbat nem tudok ajanlani , sima Spectre is jo ( valamivel kisebb legszallitas , halkabb.)
Scythe Slip Stream ami meg olcso , de ha 800rpm-en jaratod akkor kis legszallitasa van.(#21045) Darko_addict
azert nem olyan egetrengeto a kulombseg hogy megerje a felarat a 7770.
-
Darko_addict
őstag
válasz proci985 #21042 üzenetére
Remek alap!
Sajnos 7770-ből nem találtam passzív Gigát, de Sapphire bemutatott egyet valami tech expon, és azt mondták, év vége felé kerül ki a piacra. Szép, mutatós darab, de az ára nem tudom hol lesz.
Lehet megvárom annak a tesztejeit s csak utána döntök, mert van különbség 7750 és 7770 között.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
kenyerr
tag
válasz jookomak #20932 üzenetére
Noh kipróbáltam és z75 pro3 nál is ér valamennyit ez a trükk, most sikerült 1700 alá mennem, mégpedig ~1200ra és így sem melegedik a processzor illetve így már szinte semmi hangja sincs. Ha lesz kicsi időm, akkor megnézem cidalain megoldását is ([hsz]) és írom a fejleményeket, hogyha valaki ilyen problémával találkozik, akkor itt megtalálja.
-
bluobluo75
őstag
válasz Darko_addict #21041 üzenetére
Köszi de azt hittem az Aidát is lehet állítani
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Darko_addict #21039 üzenetére
Sapphire és Asusból van 7750 passzívan is. a sapphire ultimate hűtője nekem eléggé meggyőzőnek tűnik. sőt, gigabyteből 7770 is van passzívan.
van powercolor is, illetve club3d és his 7750. powercolorból volt 6850 is, de az szerintem Magyarországon nem volt kapható.
7750 kb 30k körül megy erre, szerintem azzal játnál a legjobban. utólagos passzivizálást én nem ajánlom, a memóriák és a fetek hűtése mindig nagyon macerás (3870OCm volt passzívan egy HR03GTvel jóideig, szóval ez tapasztalat).
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Darko_addict
őstag
válasz bluobluo75 #21040 üzenetére
Ajánlajám az egyszerű SpeedFan progit, vagy a kissé összetettebb CPUID HWMonitor (Pro)-t.
-
Darko_addict
őstag
válasz proci985 #21038 üzenetére
Első szempont a konfigomhoz illeszkedés. Több korlát is van; 400W-os táp, 3.3GHz-es i3 2125-ös proci, illetve csupán 4G RAM-om van. Ár pedig 30.000,-Ft körül maximalizálódott, de lehet használt is!
Alaplap (Lucid Virtu MVP) lehetővé teszi, hogy a proci váltogasson a grafikus processzorok között, így csak akkor használódna a VGA, ha játszom, mert addig az IGP tökéletes teszi a dolgát. (elvileg ezt olvastam róla)Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Darko_addict #21036 üzenetére
elsőre milyen modelleket nézegetsz? mostanában már felsőkategóriás kártyákból is vannak gyárilag halkak (jó, persze nem mindből, de 200W még okés), tehát igazából az a kérdés, hogy mire kell.
bluobluo75: 18 fok szobában? nem mér kicsit alá a szenzor?
18fok ideleben lehet, de oda nagyon keveset fogyasztó proci kell extrém túlméretezett hűtővel, nomeg 12 fok. 30fok körüli értékek 18fokban is egy böszme hűtővel idleben teljesen reálisak.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy ezek a hőmérsékleti értékek jók 22 fokos szobában mérve a 2 rendszerhűtővel mérve max fordulaton? (mind a 2 12, és 14 centis hűtő maxon megy)
[link]
illetve mind két rendszerhűtő 50%-on, 23 fokos szobában mérve:
[link]
A konfigom az adatlapomon...
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Szemezek új VGA-val, de eléggé megbontja a PC "bioegyensúlyát", szóval érzékenyen kezelem a témát.
Próbáltam keresni csendes (esetleg passzív) és hűs VGA-kat, de a Google nem adott ki semmi értelmeset. Nagyon régi cikkeket, 2004-6 körülieket ajánlott, meg ingyombingyom icipici passzív hűtőket, szintén az említett korból, szóval haszontalan volt. Tudtok kérlek segíteni, milyen vonalon induljak el?Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
syl5
őstag
(#20986) proci985
Köszi!
Mi a különbség a Bitfenix Specte és Spectre Pro között?Esetleg valami olcsóbb, vagy ugyanilyen áron, mint mondjuk a Specte jobb megoldást tudtok mondani, ami jó légszállítást produkál szinte hangtalanul (800 rpm körül), ha nem ragaszkodok a fehér ventikhez?
-
jim bcs
nagyúr
ez mind jó hűtő, az összehasonlító tesztet te is megtalálod írd be a google-ba, itt pedig egy megbízható bolt én is vásároltam már tőllük [link]
én az Alpenföhn vagy a Deepcool közül választanék
[ Szerkesztve ]
-
-
ktg3
őstag
válasz proci985 #21027 üzenetére
A paszta teljesen egyenletesen van szétnyomva, sztem jól felfekszik. Mondjuk nem is nagyon lehet sztem nem jól felfektetni a kialakításából adódóan.
Amúgy kipróbáltam, hogy ráteszem a hűtőt a főzőlapra és megnézni, hogy hogyan adja át a hőt. Egész jól, pedig nem pasztáztam alá. Persze azért az jóval nagyobb hőforrás.igazából kell szereznem egy másik hűtőt vagy provit, hogy lássam, hogy melyik a ludas a dologban.
Ilyen 10-12K magasságában mik a legjobb hűtők?
Nézegettem a scythe mugen 3-at illetve a ninja 3-at.
-
ktg3
őstag
-
-
Werkly
őstag
Midgard II házba oldalra érdemes 12 vagy 14-es ventit venni? Vagy elég a 2 gyárilag beépített 3570K mellé?Ha igen milyet ajánlotok? Kösz!
-
SPeti1984
senior tag
Amúgy az mennyire jó megoldás hogy hátul meg a ház oldalán felül ahol a proci van 1-1 venti kifele fújja a levegőt elöl a ház elején pedig a venti befele. Főleg az érdekel hogy a ház oldalánál levő az kifele fújja vagy befele melyik a jobb megoldás.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Wind-Storm #21021 üzenetére
beépítve nincs, a corsairokhoz adják ha beteszed akkor felére fogja vissza a fordulatot (de van több venti is amihez adnak)
-
ktg3
őstag
Van egy kis problémám.
A helyzet az, hogy úgy gondolom, hogy a proci nem adja át a bordának a hőt valami miatt. Egy e5300-asról lenne szó és egy gemini II-ről. Tuning közben a proci úgy felmelegszik mint az állat, ilyen 70 fokokat ér el 3700mhz-n és 1.4V-on, miközben a hűtőborda és a heatpipe-ok épphogy langyosak.
A hűtő tuti jól fel van fogatva illetve most pasztáztam újra cooler master aranyozott pasztával.
Elvileg ennek a hűtőnek egy négymagost is helyre kéne tennie ha tuningolva van.Ha a GPU hűtőn fogom meg a pipe-okat, akkor azok durván sütnek már 60 foknál is, szal ott teljesen jó a hőátadás ugyanezzel a pasztával.
Találkozott már valaki ilyesmivel? Mi lehet a gond?
1. tippem: a proci és a kupak nem érintkezik jól
2. tippem: a hűtő alján levő rézblokk nem érintkezik jól a pipeokkal -
jim bcs
nagyúr
válasz Wind-Storm #21018 üzenetére
igen, kivéve ha adnak hozzá szabályzót [link] ami lefogja fél fordulatra
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
PWM-et nem rakhatsz 3pines alaplapi vezerlesre , az csak cpu-ra lenne jo. (vagyis rakhatsz de ahhoz szet kell szedned a csatlakozo fejet)
Nem kell szétszednie, simán rá tudja dugni a 3 tűsre is
Ilyen esetben már más dolgon van a hangsúly, hogyha egy ilyen ventilátor nem kap vezérlést csak feszültséget(12V), akkor maximális fordulatszámon forog-e, de tapasztalataim szerint a gyári intelt leszámítva így működnek, tehát maximumon.
[ Szerkesztve ]
-
SPeti1984
senior tag
Asrock 970 Extreme 3 alaplapom van annál a Cha Fan1 az 4 tűs csatlakozó, oda rátudom dugni a PWM-et nem? Alaplap képe alul van a Cha Fan 1
-
F34R
nagyúr
válasz SPeti1984 #21014 üzenetére
PWM-et nem rakhatsz 3pines alaplapi vezerlesre , az csak cpu-ra lenne jo. (vagyis rakhatsz de ahhoz szet kell szedned a csatlakozo fejet) nyilvan tobb levegot fujna be.. ha a sima 3pin-es verziojat nezed az is jo , gonmdolom nem szandekozol ra sokat kolteni ( nekem kicsit hangosnak tunnek )
Arctic F8 TC
Arctic Cooling Arctic F8 igy kozel 2000rpm-hez mar nem mondanam halknak a ~23dB-t.
talan szoljon mellete hogy nem nagyon van ennyiert jobb. -
SPeti1984
senior tag
Köszönöm a választ. Időközben megnézem csak 80mm-es venti fér el mert a mostani is egy keretben van azért láttam 92-nek. Amúgy most egy Sleeve Bearing S8025M van ott, de ahelyett csak csendesebb bármelyik és talán több levegőt is visz be mint ez a több éves venti.
Esetleg ez? Ilyen van is az üzletben nem kell rendelgetnem sem és 1,5k
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz SPeti1984 #21012 üzenetére
Az a baj maga a haz kialakitasa eleg ideje mult.
a kis 92mm-es es 80mm-es ventik amik mar (fogjuk ra kavarnak valami levegot azok dragak es igy viszonyitva mar nem erik meg a befektetett penzt )
megprobalok ket olcsobb ventit nezni , de nem hiszme hogy sokkal alacsonyabbak lesznek majd a hofokok.92mm : Enermax T.B.Silence Fan ~2,5k
Noiseblocker BlackSilent Fan XE1 ~ 2k
(nyilvan vannak olcsobbak is amik hangosabbak vagy nincs annyi legszallitasuk)
ettol tobbet en nem adnak egyikert sem.80mm : Noiseblocker BlackSilent Fan X2 ~2k
Coolink SWiF2-801 Retail ~2,5k
Enermax T.B.Silence VR Fan ~2,5k (ehhez adnak szabalyzot is igy ha kevesnek erzed a teljesitmenyt akkor feljebb tekerheted , ezzel egyenes aranyossagban nol a zaj es a hutesi viszonony is. )Akarhogy is nezed ez 5k es ahogy az elejen leirtam inkabb egy jobban szellozo haz kellene.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Milyen ventillátort ajánlanátok nekem a házam elejébe (ami fújja befele a levegőt) ami csendes és nem is olyan drága? 90mm-es kellene vagy nem tudom nagyobb tehető-e bele. Jelenleg a házban hátul meg az oldalán van 1-1 Arctic F8 Pro TC az elejébe meg még a régi venti (90mm-es) ami elég hangos és akkor már lecserélném ezt is.
Ilyen amúgy a ház hátha ez segít:
-
F34R
nagyúr
válasz ttower #21009 üzenetére
Hi van kulon topikja , altalaban golyos csapagyazasut szoktak ajanlani de a legjobb mindig a sajatjuk Yate Loon D12SH-12 , vagy esetleg Scythe Slip Stream SY1225SL12H
8 cm-st en ezt ajanlom ha meger neked ennyit :
Be Quiet! Fan Shadow Wings Mid-Speed - 80mm 3k
Coolink SWiF2-801 Retail 80mm 2.5k
Noiseblocker BlackSilent Fan X2 - 80mm 2k[ Szerkesztve ]
-
ttower
aktív tag
Sziasztok
Egy Chieftec 450W-os tápban elkezdett kerregni a ventilátor emiatt lecserélném egy halkabb példányra. Tudnátok adni valamit ami mindenképpen megbízható és hosszú életű (ez fél éves és haldoklik) illetve csendes (méter: 12cm). Az ár másodlagos.
Illetve szintén ugyanilyen kritériumokkal keresnék 8cm-es ventilátort is házhűtés céljára.
Előre is köszi
üdv
ttowerIt's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
Danex
addikt
Speedfan-nál annyit kipróbálhatsz, hogy... "Configure" -> "Advanced" -> (itt kiválasztod azt, amelyik részleg a kivánt ventit vezérli,(ezt a "Fans" alatt a "Chip" nél látod)) -> "PWM x mode" -t állítsd át "software controlled"-re
ezután már mennie kéne, egy nagyon alap GigaByte lappal igy megy a CPU csatlakozó és az egyik Fan(tán az alsó) vezérlése
-
F34R
nagyúr
Igen elegendo lenne , ha PWM-es ventid van az nem mehet maxon (mert nem hinnem hogy allandoan magas terheles alatt lenne ) Szabalyzas BIOS fuggo , Giga lapokon nem tudtam ertelmesen szabalyozni , MSI-nel egy fokkal jobb ott mar %-san tudtad a teljesitmenyt visszavenni a regi hutom igy ment. Speedfan-al tudod szabalyozni , ami nem allando igy az automatikusan indulo programok koze kell tenned ,hogy mindig ervenyben legyenek a beallitasok. Esetleg ha neked meg meger annyit akkor lecserelnem a TX-rol a ventit egy Noiseblocker Blacknoise Silent Pro 92mm PWM-re.
[ Szerkesztve ]
-
용 Bob
senior tag
Köszi, most már tiszta!
Hyper TX2-es cpu fan-om van, természetesen alaplapra kötve, de szabályozni azt sem nagyon sikerül. A BIOS szabályozással hamar elfüstölne a processzor. Programot meg nem találtam hozzá (speedFan-al sem sikerült állítani, nekem kicsit bonyolult), így maxon megy mindíg.
Alapvetően szeretnék még egy 12-es házventit hátsó részre, hogy húzza kifele a meleg levegőt. Így, ha jól értem nekem elég így egy sima 3PIN-es erre a célra?
[ Szerkesztve ]
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
F34R
nagyúr
3PIN-s fix fordulatszamon forognak , azt csak ventiszabalyzoval tudod allitani, a PWM vagyis 4 eres ventik viszont szabalyozzak magukat a homerseklettol fuggoen . Jellemzojuk hogy nagy legszallitasuak altalaban CPU heatsinkre szoktak oket raaggatni. Azt tudnod kell ha PWM-es ventiket szeretnek hasznalni a hazventiket akkor specialis erositesu szabalyzora lesz szukseged, mert a bolti forgalomba hozott 1 PWM-t es tobb csatorna 3 Pinest tud meghajtani.
-
용 Bob
senior tag
Üdv!
Nézegettem több leírást is külön-külön, de még most sem értem, hogy
pontosan mi a különbség a PWN és a 3 PIN-es csatlakozós ventik közül.Mire használják az egyiket és mire a másikat?
Esetleg választ köszönöm előre is!
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
Akcok94
senior tag
válasz proci985 #20994 üzenetére
olyan 1500-2000 közötti-re gondoltam a sebességét tudom majd állítani van venti szabályzóm letudom venni ha nem kell légszállítás.
így már tudsz valami jót ajánlani, mi még ledes is az összképbe bele illene.
a vékonyra meg nincs más a Scythe-nél? valami kellene mert még poros lesz a gép mert nincs mi kiszedje.
köszi akcok94Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest