- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiribacsi
tag
szertetnék 3 pin-es fan-t, főleg használt érdekel szerintetek mit lehet kihozni 2000-ből?
Üdv. Ádám
-
sp3rhead
tag
Üdvözlehelletem!
AC TwinTurbo-n nem működnek a ventik, próbáltam mindenféle módon bekötni. Most vettem itt ha-n, mennyi az esélye, hogy nem működnek? Lehet ezeket a ventiket javítani? Valami 5let?
üdv. sp3rhead
Szeretem a Löwenbräu-t :) -- sp3rhead felhasználónak 13 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
jookomak
őstag
válasz BomiBoogie #20797 üzenetére
Mik a cuccaid? Amúgy inkább több befele menő levegő a hatásos, ergo alulra tedd. Fölül úgy is kiszáll a meleg egy része magától. Vagy vegyél még egy ventit!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Adott egy ThermalTake ház.
A házban 4 venti hely van, ehhez nekem adott 3 ventim.
Top (Exhaust)
Rear (Exhaust)
Front (Intake)
Bottom (Intake)Elől, hátul egy-egy, ez egyértelmű, viszont kérdés, a harmadikat tegyem inkább alulra vagy felülre?
Köszönöm.
-
talmam
tag
Sziasztok ez egy kicsit összetett kérdés és ide is tartozik meg nem is de felteszem.
Asrock Z77 Extreme 4M laphoz keresek hűtőt i5 3550 proci mellette Corsair Vegeance ramok vannak és most szembesültem vele hogy nem vicceltek rajta a hűtéssel..
Milyen hűtőt ajánlanátok a procihoz ami elfér ? csendes legyen és ne túl drága max 10000
[ezt]gondoltam van róla tapasztalata valakinek ?
A másik kérdésem pedig hogy tudnátok 4 pines ledes ventiket ajánlani ? nem tudom miért de a 3pines CM120sickle flow csak maxon járatja állandóan
Ami még fontos CM elite335házam vanelfogyott a keret ebbe kellene hogy beférjen de ha nem akkor mind1 nem lesz rajta az oldallap..
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Sziasztok!.
Szóval rendeltem egy Artic F12 PWM-et de TC-t kaptam. Szóval a kérdésem az lenne, hogy ezt tudom majd én is szabályozni, illetve le lehet tiltani benne, hogy ne ő szabályozza magát?
Ha nem akkor visszaküldöm. Bár igazából jól jártam velük mert Vaya helyett Vaya Valuet küldtek. A procihűtő viszont az is amit rendeltem (Artic Alpine 11 Plus). Szeretlek PCX....
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Fx4100 ra kellene egy alacsony profilú, kellően hatékony hűtő. Max 60-70 mm magas.
Tudtok ajánlani egyet?
(vagy ha tudtok egy eldaó SHURIKEN-t akkor szívesen veszem!)
Előre is köszönöm!
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy új hűtőt a procimra. Jelenleg egy e8400-as procit hasznláok (tehát LGA775-ös foglalat) egy Arctic Cooler Freezer 7-es ventivel. Az a bajom, hogy alapjáraton is elég hangos. Szeretném minimalizálni a hangot.
Ha mgé valaki képbe van a régi ventikkel kapcsolatban, mit tud ajánlani, mi a leghalkabb venti egy core2-es procihoz? PWM szabályozású ez az arcticom és ha jól tudom nem tudom kapcsolni, hogy sima legyen, így PWM-es ventis kell. Elvileg.
Köszi! -
jim bcs
nagyúr
veszel egy ventiszabályzót az a legegyszerűbb én is így használom
pl. ilyet: http://www.scythe-eu.hu/scythe-termekek/scythe-el%C5%91lapi-panelek/126
ezzel te szabályzod és látod a fordulatszámot meg a hőfokot, de ki is kapcsolhatod a ventiket (nekem nagyon bevállt), és persze csendes ventiket, amik 3 pinesek ,a mostani ventiket meg elteszed tartaléknak
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Rambi
tag
Sziasztok!
A gépházamba van 4 ledes ventilátor. Néha feleslegesnek érzem (pl.:böngészés,zenehallgatás közbe), de játék közben pedig nagyon hasznosnak bizonyul. Hogyan tudnám megoldani azt, hogy én tudjam ki-be kapcsolgatni, úgy, hogy közben megy a gép?
Mindegyik csatlakozója a tápra illeszkedik, ha sorra kötöm őket, közé lenne valami megszakító kapcsoló azzal megtudnám így oldani, nem? Lehet kapni vmi ilyesmi kütyüt? -
syl5
őstag
válasz joysefke #20786 üzenetére
Ne félj, nem lesz semmi baj a tápnak!
Csak friss levegőt szívass vele, ergo lefele fordítsd a ventit, mert ha meleg levegőt szívatsz vele, akkor nagyon hangos lesz!
A házat az asztalra tedd, semmiképp se a földre! Asztalon két, háromszor kevesebb port szed össze!
És nem utolsó sorban, maximum fél évente teljes nagytakarítás. Házból minden kiszed, ecsettel, sűrített levegővel minden kifúj! -
joysefke
veterán
válasz Merlinclub #20785 üzenetére
Köszi a választ!
1,
Féltem a tápot a sok portól (nem csoda, mert most vettem 23E jó magyar forintért). Félek, hogy a házba épített porszűrő ellenére telemegy porral és utána, hiába takarítom, hangos lesz. Szétszedni persze a tápot csak garivesztés terhe mellett lehet...A lakás ahol éppen lakom nagyon poros.
Indokolatlan a félelmem és ebben a szituációban is érdemes lefele fordítani a tápventit??
2,
Hogy őszinte legyek nagy ívben kakkantom le, a hőfokokat, egészen addig, amíg nincs veszélyben a rendszer stabilitása, illetve az alkatrészek épsége. Nekem teljesen mindegy, hogy a proci 40, 50, 55, 60 vagy 65 fokos, illetve a GPU 60, 70, 80 vagy éppen 85 fokos, amíg az első kitétel teljesül.A jelenlegi rendszerem csúcsra járatva sem vesz fel 200W-nál többet a táptól. Tehát valamennyire kétlem, hogy komolyan fel tudná melegíteni a ház meleg levegője a tápot, de persze nem vagyok biztos a dolgomban..
Mi a véleményetek? Mivel ártok többet a tápnak, ha beszívatom vele a szűrt, de még mindig kicsit poros, de hideg levegőt alulról, vagy ha megfordítom és viszonylag tiszta, de langyos levegőt szívatok be?
üdv
J.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani halk, jó hatásfokú, szabályozható (mármint az eszköz tudja szabályozni, amire kötve lesz) 4 cm-es ventilátort ajánlani? NAS-ba kellene, mert a gyári elkezdett morogni, mint a fene
Előre is köszönöm a segítséget.
-
jim bcs
nagyúr
válasz joysefke #20781 üzenetére
Szia! Nekem egy fractal core 3000 van és nagyon jó a szellőzése
1. tedd fel a házat az asztalra vagy ha nem fér el akkor vegyél alá valami kis szekrényt vagy állványt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ez csak jótanács) a tápot meg lefelé fordítsd ,hogy alulról szívja a friss levegőt ne a vga elől szívja el a hideget plussz nem lesz meg a kellő légáramlat ahogy te is írtad, lehet kapni sűrített levegőt azzal kitudod fújni a port-porcicát a tápból és az egész gépből , az áram alól húzd ki a gépet mert ha megforgatod a ventiket azok kelthetnek kósza áramot ami nem jó, ami egyszerűbb ha van egy nagy erővel fújó hajszárítód akkor hidegre kapcsolva az is tökéletes (így is lesz por csak nem annyi 1-2 havonta vagy sűrűbben fújd ki)
2. ventillátor: hagyd úgy ahogy van (én lecseréltem az összeset de egyébként piszok halk) vegyél még annyit amennyi venti hely van kivéve az alsót a tápnál mert nekem a kábelektől nem fér be, de ha neked befér vegyél oda is így biztos hogy nem lesz gond a szellőzéssel, a gyári ventikkel az a gond hogy mind 3 pines nemtudom neked a lapodon hány 3 pines csati van mert nekem egysem, így vettem egy ventiszabályzót gond elhárítva legalább nem a lapot terhelem
természetesen vannak elfogadható árú ventik de azt csak pv-ban, mert ugyebár ez az oldal is egy webshop itt is találsz, remélem segítettem valamennyit
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Ha minden igaz, akkor holnap már megérkezik az új (Fractal Design) Define Mini alsótápos házamhoz egy Be quiet E9 450W-os táp is, mely 13,5cm-es ventivel rendelkezik. Ez után végre össze tudom rakni a gépemet és végre nem egy hangos, visító doboz mellett kell üljek... A tervezett gépben egy G850-es proci (max 65W) illetve egy HD4830-es kártya (max 110W?) lesz, szóval semmi extrém terhelés.
A szereléssel kapcsolatban lenne szükségem néhány tanácsra!
1, Hogyan szereljem be a tápot? Lefele vagy felfele nézzen a ventije?
Elég poros a parketta a lakásban, ahol lakom és nem is vagyok az a nagy porszívózós fajta Félek, ha lefele fordítom a tápot, akkor telemegy porral és az esetleg árthat neki, csökkentheti az élettartamát.
Mennyire valós a félelmem? Mennyire lehet egy garanciális tápot takarítani, ha az telement porral, porcicákkal?2,
Ha felfele néz a táp 13,5cm-es ventije, akkor az nyilván a házból fogja kiszívni a levegőt, ergó ha fenn akarok tartani a házban egy pozitív légnyomást, akkor gondoskodnom kell arról, hogy a befele fújó ventik erősebbek legyenek mint a kifele szívók. A házat két 12cm-es ventivel kaptam. Az alapértelmezett elhelyezkedésük az 1+1 (egy venti elöl tólja be a friss levegőt, a másik hátul szívja ki).
Nos én itt kettő megoldást látok:
A, mindkettő 12cm-es ventit előre rakom, hogy befele fújjanak, ekkor a két 12cm-es ventinek nagyobb a léghozama, mint a táp 13,5cm-es ventijének, a házban pozitív lesz a légnyomás, nem megy tele porral.
B, a gyári ventiket hagyom az alapértelmezett elöl+hátul konfigurációban, de veszek még egy 12 vagy 14cm-es ventit, amelyik befele fújja a levegőt a házba. Ezt előre vagy alulra a táp elé (ha előre megy akkor az csak 12cm-es lehet max) mehet, én az alsó, táp előtti pozíciót tartom előnyösebbnek a VGA hűtése miatt. A plusz 14cm-es venti talán gondoskodni tudna arről, hogy fenmaradjon a pozitív légnyomás a házban.Mi a véleményetek, melyik megoldás a preferát?
Tudtok elfogadható árú, de nagyon halk 12 illetve 14cm-es ventit ajánlani?ez a kép jól ilusztrálja a házat:
KATTüdv
J -
syl5
őstag
Sziasztok!
Gondolkoztam egy jobb proci hűtésen az i5-2400-emhez, amikor logoutos cikk hatására elkezdtem gondolkodni egy jobb hűtőpasztán.
Mit ajánlotok?
Most diszkrét videokártya nélkül hyper TX3-al netezés alatt 34-35 fok, dc2-es 580-al 38-39 volt. Egy noname pasztával van felrakva. Számíthatok javulásra egy jobb pasztával? -
Axess
tag
Sziasztok!
NZXT Tempest 410 házba szeretnék a gyári 1 db első és hátsó venti mellé venni még 2 db Arctic Cooling F12 Pro-t. Csak nem tudom, hogy hova érdemes rakni.
Rakjak felülre kettőt vagy egyet felülre és egyet alulra?
A másik problémám, hogy a gyári ventik 3 pinesek, az én lapomom (P8Z77-V LE) ilyen csatik vannak:
1 db CPU-ventilátor csatlakozó (4 tűs)
2 db házventilátor-csatlakozó (4 tűs)
1 db tápventilátor-csatlakozó (3 tűs)
CPU hűtő elfoglalja a helyét, 2 új venti sorba kötve elfoglal egy 4 tűst. A gyáriakat hova lehetne dugni? -
embe
nagyúr
válasz Jim Tonic #20776 üzenetére
Én most szereztem be 2 db. Bitfenix Spectre Pro 12 ventit. Nagyon elégedett vagyok velük.
-
nagyúr
Sziasztok. Viszonylag nagy teljesítményű gépet szeretnék lehűteni.
Ehhez szükségem van jelenleg 5 db. 120-as ventilátorra. A hűtés most is megvan, csendes, de nem az igazi. Légszállításra is szükségem van a teljesítmény miatt.
Korábban AC 12 pro PWM-jeim voltak. Mérsékelten elégedett voltam velük. Az új rendszerbe viszont csak hagyományosak férnek be, és PWM sem kell.
Mindemellett már apa vagyok, így nem óhajtok sokat költeni a projektre.
Tudom, sokat akarok, de mit tudtok ajánlani?Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Merlinclub #20763 üzenetére
nagyon várom és ezzel nem vagyok egyedül
-
jozsi252
veterán
Sziasztok.
Amit oldalra szereltem fel a házamra HAF922 20-as ventit, az mintha alapból hangosabb lenne mint a többi 20-as. Viszont az oldallapja ennek a háznak ugye nem sima "kockás" hanem, nemis tudom minek hívják Méhsejtrács talán
A rács kialakításának köszönhetően lehetséges hogy alapból hangosabb a venti picivel?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
hermanyi
addikt
válasz Merlinclub #20772 üzenetére
Vagy folyékony nitrogént kell az asztalba önteni és azon tartani a lapit
Amit írsz 10C mínusz az nagyon optimális eset , átlagban ha padal nyer 5-6 C fokot az már jónak számít .
Amit irt ,hogy ismerőse levette az alját és nyert 20 fokot na az a burkolat hiányának tudható be . Mert ugye nem volt a hátlap ami bent rekessze a hőt vagy megakadályozza a beáramló levegő útját .
Nekem is van itthon a noti és elég melegecske is de xarok rá míg a hőtől nem hibázik, és addig az sem zavarna ha olyan meleg lenne ,hogy esetleg szalonnát is lehetne rajta sütni .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Merlinclub
senior tag
válasz nandor.papp #20771 üzenetére
Ha veszel egy nagyventis coolert, ebben az esetben van esély talán 10 fokra is. Ha megszorul a levegő, akkor nagy segítség lehet egy ilyen pad. Általában ilyenkor már az asztal is meleg a gép alatt, és előmelegített levegőt szív a gép, ami egy paddal elkerülhető, sőt !
-
nandor.papp
csendes tag
válasz hermanyi #20770 üzenetére
Ahh maxon nyomom resident evil 5, dead space, cod2 de ilyen 250 fps-el megdolgozik a gép, NFS Shift, szal azert van dolga a prociknak asztalon van, csak olyan kicsik a szellőzőnyilások mint az állat:S.. haver azt nyomta hogy levette az egész laptop alját, megemelte és alá irányitott egy asztali ventillátor... 20 fokot nyert vele
félek ezektöl a laptophütöktöl olyat néztem aminek van a közepén egy baszott nagy venti, miért csak pár fokot nyr veleaz ember, amikor tolja be, meg mozgatja a levegőt? gondoltam rá hogy rézlapbol eszkbálnom kellene valamit még a laptophütőre hogy vezessen el hőt. megbontani nem fogom a laptopot mert félek h 2 éves gari akkor úszik... -
hermanyi
addikt
válasz nandor.papp #20765 üzenetére
Nem is annyira vészesek azok a hőfokok .
Kérdés mivel játszol amúgy , mert ha tetris akkor viszont gáz .
A másik ,hogy az öledben a gép és úgy játszol vagy esetleg egy asztalon van ahol rendesen ki tudja fújni a meleg levegőt .
Amit javasoltak Hűtőpad azzal pár fokot tényleg nyerhetsz de tényleg csak pár fokot .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
nandor.papp
csendes tag
válasz Merlinclub #20768 üzenetére
nem hiszem, nekem is ugyan ilyen csak az integralt hd graphics mellett van benne egy 2 gigas dedikalt nvidia gt630M
én erröl beszélek ---> http://www.laptop.hu/termek/lenovo-ideapad-g580gh-nv-brown-59-336132-fd -
Merlinclub
senior tag
válasz nandor.papp #20767 üzenetére
[link] Ugyanarról beszélünk??????
-
nandor.papp
csendes tag
válasz Merlinclub #20766 üzenetére
Intel HD grafikával? Akkor mit csinál benne a 2 gigas nvidia gt630m?
-
Merlinclub
senior tag
válasz nandor.papp #20765 üzenetére
Egészségesnek nem éppen mondható, de nem is az a "gamer" típusú gép. Gondolom melózik mint az állat, és ez nem erre van kitalálva.
Ez egy egyszerű irodai gép inkább Intel HD Grafikával.
Vegyél alá egy hűtőpadot, talán pár fokot nyersz, de ez ennyi -
nandor.papp
csendes tag
Sziasztok. Valaki tudna magyarázatot adni erre a képre? Hogy lehet ekkora eltérés a hőfokok között? Zsír uj laptopom van, lenovo ideapad g580 GH. Normális ha játék közben a cpu-k 72-73 fokosak?? a gpu meg 50-55.
Más látja itt s képet? Ménem jelenik meg?
[ Szerkesztve ]
-
gga9111
csendes tag
Sziasztok! Ház hűtésre kérnék segítséget. A házban elöl-alulra, hátul-fentre és oldalt a processzor magasságába tudnék szerelni ventillátort, az alaplapon van 2 db venti csatlakozó (1x3pin, 1x4pin). Kérdés lenne, hogy hova érdemes leginkább, és persze milyet? A proci fölé egy Xigmatek Loki lesz véve. Köszi!
-
nandor.papp
csendes tag
Sziasztok. Valaki tudna magyarázatot adni erre a képre? Hogy lehet ekkora eltérés a hőfokok között? Zsír uj laptopom van, lenovo ideapad g580 GH. Normális ha játék közben a cpu-k 72-73 fokosak?? a gpu meg 50-55.
-
The Lord
tag
Sziasztok
Szerintetek jó választás egy Mugen 3 az i5-2500k-ra??
Asus Sabertooth Z77\Intel i5-2500K\Corsair Vengeance 2x4Gb 1600Mhz\Gigabyte GTX 650 Ti 2048MB DDR5\Samsung SataII 320GB\Scythe Stronger 500W táp\LG DVD-R,DVDRW\
-
jim bcs
nagyúr
válasz Merlinclub #20757 üzenetére
Sziasztok! Egyértelműen jelenleg a piacon a legjobb, leghalkabb, álom ventillátor az a Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P - 120mm PWM, ezt nagyon jól összepakolták a fiúk, ha ez is benne lesz a tesztben 100%-ig biztos vagyok benne, hogy fölénnyel fog nyerni, ez alatt azért még vannak dobogósok azért szerintem ,ide tartozik az Alpenföhn Wingboost, Corsair AF Series Quiet edition igaz itt a légszállítás gyengébb lesz de tényleg piszok halk, vagy az előttem szólóval szintén ajánlom a be! quiet ventiket, a Zalman ZM-SF3-at és még egy párat, úgyhogy ha tényleg teszteltek lesz egy pár alany, de nem kérdés hogy a Noiseblocker NB-eLoop elveri az összeset értem ezt db,légszállítás,rpm,élettartam stb. , üdv
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
Urak! Sikerült végre VGA-hoz jutnom, így a vas beindult és egy gyors "tesztet" követően ami a BF3 személyében volt, megnéztem, hogy mit is produkál az új CPU hűtőm. Hát meglepő. CM V10 volt az előd. Tuning a következő a procin, amit maxira ki tudtam préseli a V10-el )az új hűtővel még meglesem mit tudok kihozni belőle):
i7 990x
1.217v
HT: On
4.2Ghz
CMv10: BF3 alatt max 55 fok
TSA Extreme: BF3 alatt max 42 fokNem egy nagy összehasonlító teszt, de elég sokat mondó számomra.
Szoba hőmérséklet átlag 25 fok.Brutál. A venti fel sem pörög rajta, csak alapon "rohangászik"
[ Szerkesztve ]
-
Merlinclub
senior tag
válasz lukaszokni #20756 üzenetére
Teszt a szokásos helyen lesz,
Noiseblocker melyik. Az új eLoop?
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Merlinclub #20753 üzenetére
Noiseblocker, Nanoxia
Várom az eredményt. Blogba/tesztbe közzéteszitek majd?
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
oxalisz
tag
válasz Merlinclub #20753 üzenetére
Ha árnyalatnyi különbségek kiderítése a cél - zaj szempontjából - fontos,hogy minden a helyén, a házban legyen.
A képen látott elerendezéssel is lehet különbségeket mérni, de a tényleges, használati helyzet más lesz. (Rezgések, hangvisszaverődések stb.)
Érdemes a listára felvenni a bi-quiet ventillátorai közül is elég csendesek, bár nem olcsók azok sem. Sok sikert!A hibáimból tanulok, az erdményeimből erőt merítek.
-
Merlinclub
senior tag
Ki szeretném próbálni, melyik a legjobb venti processzorhűtőn.
Első kőrben ezeket szeretném tesztelni, de ha van ötlet, ami ütős, de kimaradt, várom a típusokat!Amire én gondoltam, kezdésre a tesztalanyok 120mm:
Wing Boost Pure
Alpenföhn Föhn Purple
Prolimatech Blue Wings
AC F12 PWM
Scythe Slip Stream SY1225SL12H
Coolink Swif2 120P
Lepa Vortex 120
Enermax Magma
BitFenix Spectre PWM
Noctua NF-F12-PWM
Zaward Golf III 120mm
YS Tech KM121225LSHa kérhetem, az ötleteket priviben (is) dobjátok át!
[ Szerkesztve ]
-
szijartg
őstag
srácok.
egy ChiefTec BA-01B-B-B-OP házba, hátra 2db 12-es helyre melyiket vennétek?
Noctua NF-P12 PWM
Noctua NF-F12 PWM
majdnem ugyan az a kettő ahogy néztem. a lényeg hogy elég halk legyen, mert a mostani
Revoltec AirGuard már kezd hangos lenni -
jim bcs
nagyúr
Sziasztok! Házhűtésnek keresek ventit, a kiszemeltek közül meik a legjobb?
Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P - 120mm PWM
Zalman ZM-SF3 -3tűs
Alpenföhn 120mm Wingboost Black and White PWMa válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
Sziasztok,
vettem egy Sharkoon CCFL Green 8cm-es ventit. Dobozos, bontatlanul, minden tartozékával. Kérdésem az lenne, hogyan lehet SOUND ACTIVATED-re megcsinálni?
üdv, Péter* Péter - 06302461862 *
-
jim bcs
nagyúr
Sziasztok! 120mm-es házventillátoron gondolkozom, fekete-fehér a kérdésem az lenne ,hogy a Zalman ZM-SF3 ventiről tudna -e valaki információval szolgálni, gondolok itt a hang,élettartam,zaj -ra, vagy vegyem a kiszemeltet ami az Alpenföhn 120mm Wingboost Black and White. A válaszokat előre is köszönöm.
-
hemaka
nagyúr
Srácok az lenne a kérdésem, hogy egy előlapi coolert le lehet valahogyan szabályozni? Mert a bios-ban hiába állítom a levelt meg a hőfokot, ugyanúgy maxon pörög.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
jozsi252
veterán
válasz jookomak #20740 üzenetére
560ti VGA van. Gyári proci hűtővel. A táp lefele néz.
Első 20-as befújó, fenti 20-as hátsó 12-es kifelé nyomja a levegőt, illetve most az oldalsó 20-as épp befele nyomja.
A kábelek elrendezése meg valami borzalom most, képet inkább nemis csinálok róla
Azon csodálkozom csak hogy egy gyenge játékkal Trackmania, felmegy 60 fokra. Igaz maxon van minden 1920x1200 high graf stb.
Elől közvetlenül a venti elé van berakva a winyó meg az ssd, azis visszafogja az elől bejövő levegőt.
iPhone 16 Pro Max
-
Jégtörő
aktív tag
Egy noctua U12p egy ventilátorral, milyen erősnek tartható a mai mezőnyben, csak mert a d14 ről is azt mondják, nem olyan erős, de én ezzel meg nagyon meg vagyok elégedve és nem tartom indokoltnak egy nagyobb vásárlását, csak kiváncsi vagyok hol helyezkedik el a mezőnyben.
-
jookomak
őstag
válasz jozsi252 #20738 üzenetére
Ha sok a kábel, akkor el kéne rendezni őket, abban a házban el lehet. Be kell dugni őket az alaplap mögé. Amúgy meg nem tudom miért csodálkozol, hogy valami 60 fok (ez a vga?). Ha hajtod, melegszik. Ennél jobban nehéz lenne lehűteni. Nálam néha ennél is melegebb.
Hogy van jelenleg a venti elrendezésed? Elől egy 20-as befújó, hátul egy 12-es kifelé? Fönt van a gyári? A táp ventije lefelé néz, vagy fölfelé? Procihűtő micsoda?mokiber: Amd gyári hűtő hangos, pont. Nem tudod elég halkra szabályozni. Vagy elfogadod, vagy lecseréled egy pl. egy Arctic hűtőre, vagy egy EKL cold towerre. Ezek már bőven jobbak a gyárinál.
[ Szerkesztve ]
-
mokiber
tag
amd A8 3870K
van valakinek esetleg ilyen?
kíváncsi lennék más hogy oldotta meg, hogy ne legyen zajos a ventije,esetleg másikat vett rá.. -
jozsi252
veterán
Nos tesztelgetések után azt kell mondani hogy ott vagyok ahol a part szakad. HAF 922 házam van, gyári ventik vannak benne, plusszba vettem bele oldal lapra egy 20-as cm megaflow ventit. Lévén hogy egy 3-4-5 fokkal lejjebb mennek a hőfokok. Na de nagyot tévedtem
Alaplap nem annyira meg CPU sem, de a GPU hőfoka még 2-3 fokkal magasabb is mint amikor a ventit kikapcsolom pl a vezérlővel. És mind 2 módon kipróbáltam a ventit, és ugyanaz. Ha megy akkor a GPU hőfoka magasabb mint amikor az oldalsó venti nem megy.
A szobába most 26 fok van. Igaz nem olyan magas a hőfok de 60ig felmegy, egy alap játékkal. Szerintetek mit tudok még tenni amivel télleg hőfok csökkenést érek el?
Én 1 dolgon gondolkoztam.
Alulra a táp elé rakok be egy 12-es ventit ami alulról nyomja be a leveőgőt, Viszont itt rengeteg kábel van, ezért nemtudom hogy tudnám becsempészni oda lentre azt a ventit. Lehet hogy a sok kábel miatt nemtud az első venti benyomni elég levegőt, és ezért nincs megfelelő légáramlat a házban?
iPhone 16 Pro Max
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #20732 üzenetére
Esetleg erre vki?
Illetve tervezem, hogy veszek 4db ilyen porszűrőt a házhoz )3venti+1üres hely), érdemes ilyet berakni?
Táp ventijéhez is kéne rakni vagy oda nem kell?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
mokiber
tag
válasz szcsaba1994 #20734 üzenetére
letöltöttem, de kéne egy kis segítség hozzá:
a readings fülön látom a hőmérsékleteket,
cpu 38
system 38aux 128
smiovt4-5-6: 38
Hd0 36ez utóbbi három micsoda? meg m iaz hogy 128 fok?
hol tudoma CPU ventik fordulatát levenni?
-
mokiber
tag
sziasztok,
amd A8 3870K procihűtőjét szeretném leszabályozni úgy hoy ne halljam. most le van véve már az asrock (alaplap) programmal minimumra, d még így is 2200-2500-t forog. Valamilyen más programra gondoltam, ahol én tudom kiválasztani a fordulatot. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, most rakok össze egy új gépet.
A ház egy sharkoon vaya, 3 venti hellyel, egy már beépítve.
A "milyen gépet" topicban xilence xpf 120 red ventit ajánlottak, viszont láttam, hogy kb egy árban van az arctic cooling f12 pro 12cm-val
A "milyen ház" topicban azt mondták, hogy a xilence venti hangos, főleg, hogy kettőt szeretnék berakni belőle.
Ti melyiket ajánljátok a kettő közül, vagy vmi más, ami kb ezen az áron lenne?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
ezsi17
csendes tag
-
SalaLuiz
csendes tag
Üdv!
Csatlakozom az előttem szólóhoz:
Nekem is NZXT 410 Tempest házam van, felülre kellene 2 db megbízható halk, jó minőségű 2db ventillátor (12cm), amelyek kivezetik a hőt.
Megkötésem: zöld ledes legyen mind2, illetve 3.000 ft körül /db
Tudnátok vmit ajánlani? Engem is érdekelne h alapból milyenek a ventilátorok a házban.
-
ezsi17
csendes tag
Üdv! Én piros ledes ventikre pályázom. Egy NZXT Tempest 410-be lenne két db, remélem van valakinek személyes tapasztalata, vagy jó ajánlata. Valamint érdekelne, hogy ebben a házban a gyári ventik mennyire jók. Köszönöm!
-
jozsi252
veterán
válasz szcsaba1994 #20721 üzenetére
Próbáld meg mind2 módon a ventit, mert nekem úgy alacsonyabb a hőfoka ha oldalról szívom kifele a levegőt a gépből. Azt gondoltam úgy lesz a legjobb ha nyomja be a levegőt a gpu-ra de nem. Ez egy 20-as CM megaflow venti lenne, Haf 922 és 560ti-vel.
iPhone 16 Pro Max
-
szcsaba1994
tag
válasz Merlinclub #20724 üzenetére
asrock n68c-s ucc
-
Merlinclub
senior tag
válasz szcsaba1994 #20723 üzenetére
Az kizárt!
A gép hátuljára nem tudsz feltenni egy ventit?
Mekkora lap ez nano ATX -
szcsaba1994
tag
válasz Merlinclub #20722 üzenetére
hátulra nem tudom kihúzatni, mert a cpu hűtő elfoglalja az arra való helyet. (tőled vásárolt ekl cold tower)
Elől egy 12es venti hozza be a hűvöset[ Szerkesztve ]
-
Merlinclub
senior tag
válasz szcsaba1994 #20721 üzenetére
friss levegőt a VGA-nak, és hátul huzasd ki!
-
Jégtörő
aktív tag
válasz szcsaba1994 #20719 üzenetére
függ, hogy milyen a kártya hűtése
-
szcsaba1994
tag
Lehet amatőr kérdés, de ha a VGA magasságába (párhuzamosan) raktam egy ventit a ház oldalára, akkor annka a levegőt a VGa felől kell kifújnia a szobába vagy a hideg levegőt kell a kártyához fújni?
-
őstag
válasz jookomak #20713 üzenetére
Eddig 8cm-es ventik voltak benne, így azt hittem hogy nagyobb nem fér be, de akkor 12-es lesz
A gyári ventiket akarom cserélni, ugyanis már alacsony fordulaton is szélzajos, meg az elöl lévő venti sztem nem 100-as, rettenetes motorzaja van.
A kék led meg csak egy plusz dolog(#20714) scomcomputer: Egyelőre még csak nézelődök, pénzem sincs most rá, de azért köszi a felajánlást
[ Szerkesztve ]
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
The Lord
tag
válasz ScomComputer #20716 üzenetére
Ment a válasz is
Asus Sabertooth Z77\Intel i5-2500K\Corsair Vengeance 2x4Gb 1600Mhz\Gigabyte GTX 650 Ti 2048MB DDR5\Samsung SataII 320GB\Scythe Stronger 500W táp\LG DVD-R,DVDRW\
-
The Lord
tag
válasz ScomComputer #20714 üzenetére
Mennyiért adod a ventiket??
-
jookomak
őstag
-
őstag
Üdv
Egy Xigmatek Utgard házba keresek 2db 8 cm-es lehetőleg kék ledes házventit előle és hátulra
A ház beépített ventiszabályzójával szabályoznám, eddig ezeket néztem:Prolimatech Blue Vortex
COOLERMASTER R4-L2R-20AC-GP
Enermax T.B APOLLISH Blue LEDEzek közül melyik lenne a legjobb? Vagy ha tudtok még a felsoroltakon kívül mondani akkor azok is jöhetnek.
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. Egy ASUS p5n32-sli deluxe lapom van egy Pentium D915-ös procival. A procin gyári hűtő. Ezzel nem is lenne gond mert ebben a nagy melegben is 29-31 fokon tartja viszont nagyon hangos a légszállítása (a venti nem csörög új de maxon pörög) Milyen programmal lehetne lejjebb venni a fordulatát (speedfan nem jött be) ahol be lehetne azt is állítani hogy xy hőfokra automatikusan emelje a fordulatot? Gondolom 40 celsius sem ártana a procinak. Esetleg van valami kimondottan ASUS lapokhoz való program? Nem akarok potmétert beszerelni mert nem csak én használom a gépet és a feleségem lehet elfelejtené csavargatni .
Köszönöm.
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
hermanyi
addikt
válasz Merlinclub #20708 üzenetére
AMD-n veri a Brockent a kis Macho?
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
válasz Database #20705 üzenetére
Ha normális vizet tennél a gépbe nem lennének jobbak . De ahogy írtad 15-20-ba fájna na ennyiből nem csinálsz nem kapsz rendes vízhűtést ,szóval biztos valami H-s széria amire gondoltál abból pedig csak a H100 ér valamit az meg nem 20 szóval
A H60 at a 70 et pedig AMD-n elveri a Brocken és mindezt halkan csendbenAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
-
Database
tag
a vízhűtés 15 + a folyadék az úgy b 20 lenne szal valamivel alatta
"Az edzés az életem....miért? hogy bebizonyítsam én is érek valamit " --> Boyka
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Commodore 64
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: amikor a VR szemüveg már nem elég
- Torrent meghívó kunyeráló
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest