Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Gonzο
senior tag
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Krisz79 #21109 üzenetére
A felfogatás elsősorban a lényeg! Méretben nagyobbat vegyél a hűtés teljesítmény fokozása érdekében.
Pár gondolat a Mugen 2-ről.
Nem utolsósorban további bővítéssel is használható marad. Bár ennek már van Mugen 3-as verziója is...[ Szerkesztve ]
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Darko_addict #21111 üzenetére
Teljesen igazad van, a jelenlegi procija egy kisebb hűtővel is megelégedne és spórolás gyanánt olcsóbb megoldással is beérné mint a Mugen. De ha viszont egyszer majd fejleszteni akar akkor jobb, ha most vesz nagyobbat. Hosszútávon ezzel spórolna.
De ezt Neki kell eldönteni. -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Malibutomi #21124 üzenetére
Én a TY-140 -es ventit alulra raktam volna...
-
Dr. Gonzο
senior tag
CM 690 II házba szeretnék a 14 cm-es helyekre ventiket venni. Nem kell nagyobb 1000 fordulatosnál nagyobb, de halk kell legyen. A kinézet nem számít. (12-es helyekre Coolink Swif 2-t vettem 800 fordulatosakat. Kár, hogy ezekből nincs 14 cm-es.)
Mit ajánlotok? -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz decibeldrag #22451 üzenetére
Én biztos nem cserélném le. De minek is?
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz decibeldrag #22453 üzenetére
Nem hinném hogy a CM hűtője jobb lenne a Scythe-nél.
Esetleg paszta csere, BIOS-ban ráállítani a ventire... -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz decibeldrag #22455 üzenetére
Ezt az alaplapod topikjában tedd fel.
Segítenék, de nekem Asrock-om van.
Ha frissen van feltéve a hűtő, jól felfekszik a CPU-ra?...[ Szerkesztve ]
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz jolti05 #22891 üzenetére
Ha mindenképp tenni akarsz még bele, akkor a tetejébe tegyél lassú fordulatú (így halk marad) 14 cm-es ventiket. Ezek kifelé dolgozzanak.
Oldalsó ventikről megoszlanak a vélemények. Már ha nagyon kedved van oda is tenni...
Mivel Neked nincs alsó ventid, én befelé áramoltatnám velük a levegőt oldalról.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Raggie #23276 üzenetére
Természetesen meglehet, hogy egyedi probléma.
De én már mástól is olvastam ilyen véleményt ezekről a ventikről.Vásárlói vélemények. ([ Szerkesztve ]
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Kezdő vagyok #24411 üzenetére
Talán kezd megnyekkenni a proci hűtő ventillátora. Egyenlőre csak egy bizonyos fordulaton kerreg. Aztán majd egyre szélesebb fordulat tartományban.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Winchester95 #24850 üzenetére
A hátsó kifele fújja a levegőt, ne befele.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Winchester95 #24854 üzenetére
Általánosan elfogadott irányok:
Elől és alul: a ház belsejébe fújják a levegőt.
Felül és hátul: A ház belsejéből kifelé fújják a levegőt.Nem igazán látom a képen a CPU hűtőn, hogy van- e ventilátor....
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Winchester95 #24856 üzenetére
Oldallapi ventinél megoszlanak a vélemények és a tapasztalatok!
Van akinél ront a venti beszerelése bármilyen irányba is szereli be.
Van aki a kifele és van aki a befele irányt részesíti előnyben.
Úgy gondolom ez a beszerelt hardvereken, a házon és a venti nyílás- VGA elhelyezkedésen is múlik.
Sokat kísérleteztem vele én is anno. Végül is befele fújja a levegőt, de a venti felső fele le van takarva, így el van terelve a levegő, csak az alsó részén fújja. Ilyen megoldást gyárilag is sok tápgyártó alkalmaz a termékeiben. -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Real_Gabe #24859 üzenetére
Sajnos elég gyengén szellőző ház a BitFenix Neos.
Nem árt, ha mindkét helyre teszel ventit előre.
Hátulra meg valami nagy teljesítményűt tegyél.
Sajna a 8350 elég kazán tud lenni és az a hő bent maradhat a házban, ha nincs rendes szellőzés.
Másrészt az idle 44-50C is magas, lehet a kollégának lesz igaza, hogy nem megfelelően van a procin a hűtő.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest