- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
- Bitcoin topic
- Ubuntu Linux
- Asustor NAS
- Facebook és Messenger
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen routert?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz james008bond #14734 üzenetére
Akkor a hétvégi el classico pont jó lesz.
-
Senki9876
tag
válasz james008bond #14669 üzenetére
én is így gondoltam, de azért rákérdeztem
jobb tisztába lenni a dolgokkal"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
cudarz
tag
válasz james008bond #14547 üzenetére
A Philips magas sorozatú típusait sem szabad elfelejteni, 40PFL9705. Vagy az idei 9706-os modell. Mindenhol agyon dicsérik őket.
Ha tudsz angolul, akkor ezt olvasd el: [link] A techradar az egyik legnagyobb és legnépszerűbb technológiával foglakozó oldal a világon. Ha ők azt mondják, hogy ez az eddigi legjobb képminőség amit valaha elértek LCD TVn, akkor abban van valami.
Hasonlókat írtak a 9705-ről is tavaly.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz james008bond #14545 üzenetére
Véleményem szerint igen, de szerencsésebb az egyes modelleket külön vizsgálni. Például a tavalyi Samsung C650 kiemelkedően jól sikerült és a Sony NX 7/800 is.
Idén a D8000, ami belopta magától a szívembe.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz james008bond #14317 üzenetére
Ezt a Samsung topikban kérdezd meg, de előtte olvasd el a legutóbbi 200 hozzászólást. Fő téma a szemüvegek száma és a 3D.
A C650 tavalyi modell, szinte lehetetlen hozzájutni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dh66e
veterán
válasz james008bond #14302 üzenetére
Jobb esetben előveszik a logitech harmonyt vagy bármilyen más okos távjukat.
-
dh66e
veterán
válasz james008bond #14296 üzenetére
Mindig ezt mondtam,mennyit kaptam érte a fejemre.
-
BBéci
legenda
válasz james008bond #14216 üzenetére
Sonyt mostanában nem teszteltem, ezért nem vagyok képben a Motionflow működését illetően.
Olyan képbeállítás nem létezik, amely mindegyik LX900-ra egyformán alkalmazható lenne, ráadásul jelforrásonként, (set top box, médialejátszó, BD-játszó, USB tároló) bemenetenként külön kell beállítani.
Szemre szinte lehetetlen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ginola
addikt
válasz james008bond #14216 üzenetére
Szia
Én 40 nx710 sem találok használhatót, belőttem szemre.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz james008bond #14041 üzenetére
Kösz.
Mióta olvasom a topikot kb. 20-an vettek a pcdreamshoptól tv-t. Csak van valaki, aki le tudná mérni, hogy milyen hosszú az a nyüves hdmi kábel. Miért adnék ki cc 1500-2000 Ft-ot (+ kiszállítás, ami lehet több, mint maga a kábel), ha kapok egyet ajándékba?A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
schmidtgabi
csendes tag
válasz james008bond #13803 üzenetére
Szia!
Elgondolkodtató a véleményed de sajnos a döntésben még mindig tanácstalan vagyok.
A Sony 46EX720 és az LG 47LW650S között azért van egy kis árkülönbség is a Sony javára. A nézési távolsággal is gondban vagyok mert ez max. 3 - 3,5 m. Ez szerinted elég játéknál?? (főleg 2D-s) .Ettől kisebbet nem szeretnék venni.
A két készülék válaszideje Sony 3ms., LG 2 ms. ami szerintem jó de az Input Lag-ban sok az eltérés.21ms. ill. 36ms. a Sony javára. A 36ms.-ról azt olvastam hogy játéknál sok.
Ez lenne az első lapos LED TV-m ezért nem tudok mihez viszonyítani.
Eddig PS2-t nyomtam egy sima 7 éves Samsungon.Ezzel nagyon elégedett vagyok.A reakció idő nekem nagyon megfelelő.Ezért gondolom azt,hogy ha bármilyen LED-est vennék is az csak jobb lehet.Akkor meg miért ne lenne jó nekem a 36 ms.Lehet,hogy most hülyeséget írtam?? Annyira nem értek hozzá! Összelehet -e egyáltalán hasonlítani a két TV-t?? A régi tévéknél még nem volt olyan,hogy Input Lag de azért csak van ott is reakcióidő.
Na mindegy.A sony-t láttam élőben és nagyon tetszik.Az LG-t csak képen de az kinézetre nem jön be annyira de sokat tud.Lehet felmegyek Egerbe és teszek egy körutat.Jó lenne személyesen találkozni egy LG-vel is,hogy lenne összehasonlítási alapom.
Már úgy vagyok lassan vele,hogy leszar.m a 3D-t és azt venném meg amelyik 2D játékban szebben muzsikál.
Amúgy azért szőrözök ennyire a Tv vásárlással mert kb. 6-7 éve gyűjtök erre.Akkor kezdtem
el a spórolást mikor még a hagyományos képcsöves TV-k is sorakoztak az üzletek polcain.
Azt is csak pár hónapja tudom,hogy mi az a InputLag meg Crosstalk. -
Ren Hoek
veterán
válasz james008bond #13812 üzenetére
Avatart én kisebb cinemacity-ben láttam először 3D-ben. Fantasztikus élmény volt, kijött minden 3D élmény, szóval nem a szemem rossz. Kicsit távolabb ültem mint a közepe. IMAX-ba is elmentünk, és nekem hatalmas csalódás volt. Sohat többet... Talán közelebb ülhettünk és túl nagy volt a kép, de se a 3D nem jött ki igazán, sőt még gyors mozgásoknál számomra élvezhetetlenül szaggatott a kép. Pedig érdekes, ki szoktam TV-nél is kapcsolni a 100hz-et mozizásnál, mert nem zavar a normális filmes FPS... de itt szörnyű volt. Mások is panaszkodtak Imax-re ilyen téren.
A TV-k amik ki voltak rakva, valahogy meg se közelítették a mozis 3D-t. Eleve más tech...
-
junior11
veterán
válasz james008bond #13812 üzenetére
Szia
jól tudom, neked van LX900-as készüléked? Esetleg megosztanád, hogy milyen beállításokat használsz (nekem NX710 van, csupán összehasonlítás kedvéért). A SONY topicba is megírhatod. Köszi!
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Ren Hoek
veterán
válasz james008bond #13803 üzenetére
Nézegettem ezeket a 3D-s megoldásokat... Hát azon kívül, hogy megdobja az árat borzasztónak tartom. Aktív irritáló és hányingert okoz nálam, passzív meg gagyi hatású. Sajnos meg sem közelíti a mozi élményt... (Avatarról jutott eszembe)
Ez még nagyon gyerekcipőben jár szerintem...
-
ginola
addikt
válasz james008bond #13538 üzenetére
Azon nem csodálom , hogy nincs.
-
ginola
addikt
-
ginola
addikt
válasz james008bond #13497 üzenetére
A fekete képest hogy fotóztad le, csak azért kérdem, mert nálam sötétben a fekete képnél a hosszú záridő miatt kékként érzékeli a fényképezőgép.
-
Stafni
aktív tag
válasz james008bond #13509 üzenetére
Vagy a monitorod olyan. Teszteld
Nekem hiba nélküli lett a teszt.[ Szerkesztve ]
-
Stafni
aktív tag
válasz james008bond #13497 üzenetére
Film közben nem látod, ha meg zavar vegyél plazmát!
-
ginola
addikt
válasz james008bond #13422 üzenetére
Egyetértek, pl egy 40 nx710 200e -ért
-
torma1981
veterán
válasz james008bond #13397 üzenetére
Szerintem nagyon túl vannak árazva. Tudásban meg nem tudnak többet. Szerintem. Nem hiába veszteséges már rég óta Sony-e üzletága.
-
BBéci
legenda
válasz james008bond #13350 üzenetére
Ezért próbálok mindenkit valóban jó minőségű, márkás kábelek vásárlására, használatára buzdítani. Inakustik, QED, Audioquest, WireWorld, Furutech, Monster, Kimber, és még sorolhatnám.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
wjoe
tag
válasz james008bond #13300 üzenetére
Akkor az lg3D tv-k annyival jobbak, mint a 2D-s tv-k, vagy ennyire meg akar tőlük szabadulni?
Szerintem inkább annyival drágábbak a 3D-sek, hogy ilyen módon is szeretné kelendőbbé tenni őket, mert több haszna van rajtuk, mint a 2D-seken. Az LG ráadásul a passzív 3D mellett tette le a voksát, amit még kevesebből is ki tud hozni, ugyanis nincs szükség 3D adóra és azzal szinkronban működő 'shutteres' (drága) szemüvegre.
-
Gabor076
csendes tag
válasz james008bond #13296 üzenetére
Nos, látod nálam meg a szoftverfrissítés áldozata lett ez a funkció... Majd próbálgatok mág másik firmware-eket is..
Neked is EX720-ad van? -
Gabor076
csendes tag
válasz james008bond #13276 üzenetére
Hálásan köszönöm a segítségedet!
Időközben megjött a válasz is. Akkor okulásképpen:Vettem egy SONY KDL-32EX720-as készüléket, és szereztem hozzá 2db szemüveget is.
Van egy mádialejátszóm (NTR82), amivel gondoltam kipróbálom, milyen is a 3D (a szimulált 3D nem nagy durranás, szinte semmi különbség). Meg is találtam a TV,a "képek egymás alatt", és a "képek egymás felett" 3D opciókat. Kerestem hozzá egy ilyen filmet, de a lejátszóm nem vitte. => szoftverfirssítés következett. Most már le tudtam játszeni, viszont a TV-n nem volt már többé a 3D-s beállítások között a fenti két opció (csak a szimulált 3D).
Mint később kiderült, ez volt a kulcsmomentum. A TV csak akkor adja elő a 3D-s lehetőségeket, ha kap erre utaló bemenő jelet.
Namármost innentől érdekes a dolog, mert van 3D-s videóm, csak nem tudom megnézni, mert a TV nem úgy érzékeli. Vajon miről érzékel 3D-s jelet? Csak hivatalos SONY lejátszóról? Csak én érzem, hogy ez nem kerek? Ne a TV-m döntse már el, hogy mit akarok nézni, és hogyan....
Úgy gondolom ez semmiképp sem szót a SONY TV mellett. Ha ezt előbb tudom, talán meg sem veszem... -
Gabor076
csendes tag
válasz james008bond #13260 üzenetére
Köszönöm a választ! Igazából körülnéztem, de csak angol nyelvű kérdezős oldalakat találtam a sonynál. Ismét rákeresek, de ha tudnál linket küldeni a segítő oldalról, akkor azt nagyon megköszönném!!
-
Fasten
tag
válasz james008bond #13100 üzenetére
Hát igen..
Mindenesetre valamit muszáj lesz kitalálnom, legszélsőségesebb esetben van kb egy 35 centis nézhető képátlóm :-D Ez meg 2011-ben kicsit vicces
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
Fasten
tag
válasz james008bond #13098 üzenetére
Nagyon jó kérdés!! De komolyan.
Nos, a mostani TV-n gyönyörű kép van, tökéletesen megfelelne igényeimnek, csupán egyetlenegy baj van vele: 55 centis képátlóval rendelkezik. És mióta elterjedtek a 16:9-es műsorok, nem látok túlsok mindent, ha meg olyan filmet nézünk, ami még többet vesz le a képből, mint a TV-adás, akkor sansztalan adolog, élvezhetetlenül kicsi...
Én már egy jó nagy CRT-n is gondolkodtam, valami 94 centisen Gond csak annyi, hogy nem bírnám felcipelni a 3. emeletre
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
Fasten
tag
válasz james008bond #13095 üzenetére
Értem én hogy gőzgép...
Meg OK, hogy blu ray meg fullHD stb...
De az én tévézési szokásaim kimerülnek mondjuk a Bajnokok Ligájában, híradó, max 1-2 sorozat a TVben, max 1-2 DVD... Attól félek, hogy a TV-műsorok nem fogják bírni ezt a képméretet és szemcsésedés lesz.
-
nightshadow
veterán
válasz james008bond #12976 üzenetére
Szinte mindegyik teszt lehúzza az erős crosstalk miatt, s emiatt aki a 3D miatt keres tévét, annak nem ajánlják megvételre, sőt egyenesen kerülendőnek ítélik. Mint 2D tévé jó.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz james008bond #12829 üzenetére
8 munkanap.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
norcsika79
csendes tag
válasz james008bond #12733 üzenetére
Nem nézed rosszul,csak a te tipusodnál szerintem nincs ez a jelenség. Akkor úgy írom hogy a jobb és bal oldalon teljesen a képernyő két szélén látható függőleges(enyhén átlátszó) bevilágítási csík. Mindig ugyanott van,olyan oldalszéli bevilágítási csíknam nézem. Főként kék,szürke,fekete színnél látható. A többi színnél csak nehezebben lehet észrevenni. Ha van rá lehetőséged majd ugorj be egy üzletbe. 40colos nx720as készülék oldalszéleit nézd majd meg,teljesen a káva mellett függőlegesen látni fogsz mindkét oldalon ilyen fénycsíkot vagy minek nevezzem.Ilyet amúgy még nem láttam soha,pedig jópár készüléket megnéztem már az üzletekbe. Esetleg ha megnézted majd tudsz valamit mondani hogy miért van ez ennél a szériánál,és mi lenne ez pontosan
-
(ÉN)közPONT
őstag
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz james008bond #12621 üzenetére
Nekem egy mezei 2E hufos 1.4es madzagom van..és viszi a képet hangot rendesen..közepes fullhd lcd tv+kék lejátszó...szal semmi komoly extra...lehet ,hogy nem audiofill a hang de erre a rendszerre én komoly kábelt (20E től felfelé) nem vennék..nincs értelme.
THX minősítésű komolyabb erősítő mellé az más tésztaRocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
nightshadow
veterán
válasz james008bond #12598 üzenetére
Ha jól tudom, az volt a tavalyi zászlóshajó.
-
nightshadow
veterán
válasz james008bond #12586 üzenetére
Ennyi pénzért már viheti.
-
BBéci
legenda
válasz james008bond #12567 üzenetére
Amit "innovatív háttérfény villogtatás"-nak neveznek, az a kamu 100/200/400/800 hertz.
A tiéd interpolációs 100 hertzes, amiből villogtatással lesz 200. Persze ettől még nem rossz a képminősége.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Paulo5577
csendes tag
válasz james008bond #12551 üzenetére
Motionflow 200 Hz Pro---ez pontosan mit jelent?
Gyakorlatilag azt amit a marketing anyag leír. Három plusz képet szur be, az állandó képkockák közé ill. a pluszba létrehozott képeket képenként világítja meg. Műszakilag ezt jelenti. Gyakorlatban egy folyamatos képet látsz szép konturokkal. Érdemes normálon hagyni, vagy egyenletesre beállítani.
Ha pl egy nagyjából statikus háttér előtt elmozdul valami/valaki, akkor a kontúrok olyan mákosak lesznek. Ez mitől van?
Ezt két tényező okozhatja, egyrészről pontzaj(képjavító chip felel), másrészről bármennyire jók bármely gyártó által készített képjavító chipek, sokszor ekkora mennyiségű képkockát a másodperc tört része alatt nem tudnak létrehozni, ezért darabolodik a kép, vagy részben szétesik. Bár a Sony X reality chipje ezt részben orvosolja.
-
n.dani
tag
válasz james008bond #12344 üzenetére
300e Ft, egy 40"-os LCD-ért sok, legyen az akármilyen is. Ennyit én nem adnék érte, hanem keresnék egy tavalyi Pana 42VT20-at ami szolgáltatásokban igaz nem, de 2 / 3D képminőségben lelépi az LX900-at nem kicsit...
"...bármiből épülhetsz a föld egy iskola, istenből van minden ezért nincs nyoma..."
-
tigipuf
senior tag
válasz james008bond #12344 üzenetére
Mármint a linkelés?Nagyon sz..r
[link]"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
BBéci
legenda
válasz james008bond #12284 üzenetére
Ha leveszed 20 százalékra a háttérvilágítást és a fényerőt, akkor talán.
(#12285) nRu3
A meik szervizt nem ismerem, nem tudom, hogy érdemes-e odamenni.[ Szerkesztve ]
-
HeavyToys
senior tag
válasz james008bond #12282 üzenetére
Akkor ezek szerint nem elképzelhetetlen a 40wattos fogyi.
-
junior11
veterán
válasz james008bond #12247 üzenetére
Ha jól tudom, csak a Sharp "Made in Japan", de neki is talán csak egyes modelljei.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
nismoka
addikt
válasz james008bond #10050 üzenetére
Gyönyörű képe van, szerintem nagyon jó tv! A tavalyi felső kategória. Vannak benne érdekességek, pld az arc érzékelő ami addig kikapcsolja a képet amig elforditod a fejed vagy kimész a szobából.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Politika
- Wise (ex-TransferWise)
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest