Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Ha maradhat, legyetek szívesek 1 szavazatott tenni a 11-es számú, kutyakocsis Mudi kutyánkra.
Szavazok gomb -> kép feletti kockába pipa -> lap alján elküld.
Ha úgy érzed akkor mobilnetről is megismételhető.
Köszönöm! -
Vesa
veterán
válasz
Cyberpunk #37293 üzenetére
Bazzeg.
Az jó büdös tud lenni. Az enyém most a lósz*rt eszi de már megőrülök tőle. Pillanatra nem nézek oda, már kész a baj. Nem tudom mi a fenét érez rajta, de teljesen hülye lesz tőle. (Sajnos itt van egy lovarda és előszeretettel f*satják össze a környéket, mert hát nekik azt lehet, mindenki álljon vigyázba amikor a "hagyományőrzők" vonulnak az aszfaltos úton lóval. 3-4 méter hosszú csíkokban éktelenkedik a lósz*r az út közepén, és marha büszkék rá, hogy mecsoda ősmagyarok. Minket meg lassan kivégeznek, ha a kutya leteszi valahova a cuccot, ezek meg gond nélkül grasszálnak. És nem valami messzi-messzi vidéki faluról van szó, hanem frekventált Bp. melletti agglo-ról.)
-
Alusky
aktív tag
válasz
Cyberpunk #37293 üzenetére
Itt is van, nyitom a kocsiajtót és ott pihennek sorban a holttérben a B oszlopon a büdöspannák, meg a kerti slag ahogy fel van tekerve, a napernyő, a hintaágy szivacsa alatt. Nem olyan vészes mondjuk. Valamelyik évben vödörszám gyűjtöttem őket, leszedtem a bokrokról, a ház oldaláról seprűvel aztán meg sepertem fel őket a járdáról. Ment rájuk a petrol aztán hadd lobogjon a régi lemezvödör. Ezeket még a tyúkok se eszik meg, hiába dobáltam be megcsípi csőrrel aztán kiköpi és otthagyja. Legalább lenne tápértékük, de nincs...
Olyan rajzás azóta se volt, csak ilyen 5-10 darabos elbújások vannak most is. A három fajtából kettő dögleszti is a növényeket (a zöld meg a világos), csak egy, a sötét nem, azok csak nyalogatnak növényi nedveket, a másik kettő szúrja is és undorító ragadós cseppeket hagynak.
-
Alusky
aktív tag
Tavaly volt -11, de csak 2-3 alkalommal, az se egymás után. Meg minden télen szokott lenni amúgy, de egy éjszaka alatt nem fagy át a föld semennyire, mikor megyek dolgozni 9-kor már latyakos az aszfalt újra. Az lenne a lényege, hogy hetekig ilyen idő legyen és nappal is -5 legalább éjjel meg -10 alá, az kéne a talaj meg a fakéreg alatti részek átfagyásához, eltűnne a dióburok fúrólégy meg minden ilyen fos.
Kullancs tavasszal meg ősszel szaporodik, nyár közepén visszavesz, ráadásul a száraz meleget sem kedveli. Én nyáron nem szoktam cseppet tenni rájuk, kimarad egy hónap és sosincs bennük kullancs, csak az elején-végén kapnak. Télen se kell, így legalább van regeneráló időszakuk. Mondjuk ehhez az is kell, hogy ne sétáljon az ember olyan helyen ahol télen/nyáron is meg tudnak telepedni a fűszálakon, talajon.
-
Vesa
veterán
válasz
Alusky #37289 üzenetére
Szezon van, szeptember-október mindig problémás kullancs ügyileg. Most, hogy már évek óta nincs tél, pláne gázos a helyzet. Halál nyugodtan szaporodnak. (nem kutyás téma, de poloska invázió is van már megint)
-20C haha, épp ma mondtam haveroknak, hogy október közepén kvázi nyár van.
[ Szerkesztve ]
-
Alusky
aktív tag
Rá kellett tennem a kutyákra a cseppet 3.5 hetesen, mert három kullancsot is szedtem ki belőlük. Érzik jön a hideg és felerőszakoskodnak.
Nagyon tudnám már élni, ha jönne végre egy masszív -20 fokos tél ami heteken át tart. Mint amilyenek voltak gyerekkoromban, mikor még alaptartpzék volt a hólapát, pléd, macskakő, hólánc a kombi Lada hátuljába, meg a kalapács a befagyott kézifékre... -
Cyberpunk
félisten
Ja szűrni próbálnak ez teljesen logikus, de sokszor túlzásba viszik. Nekem esélytelen volt, hogy kapjak így husky-t, szóval magam mentettem ki, megkerülve ezeket az alapítványokat. Azóta is vérzik a szívem, mert nem egy csodás eb van náluk, de hat lakásba nem. Közben az én mentett husky-m most is nyugodtan alszik a kanapén, szóval köszöni szépen.
Meg meg is értem valahol, hiszen problémás fajta, és szökős. Csak mikor itt is jön ez a hülye sztereotípia, hogy lakásban igen/nem kiakasztó.
-
jézusom
addikt
Tökmindegy milyen kaját adsz neki, legalábbis Íz szempontból. Összetétel alapján kell venni, nem finnyásság miatt. Semmikép nem lehet a kutya előtt a kaja. Ha kajaidő van, oda adod neki, ha engeded akkor ehet, ha nem akar akkor elteszed, eszik holnap. Jól néznénk ki kint hagyod a kaját, aztán a légypetés kaját fogja enni.
Azért volt olyan nekem is nyáron, hogy reggel adtam neki, de mentem is dolgozni, aztán enm ette meg, délutánra úgy beköpték a legyek, millió csontim lett volna. -
Orlin
addikt
Igazatok lehet mert mindig csurran cseppen valami neki itthon a többiektől.
Betegség tuti nincs mert már próbáltam konzerves tápot azt benyomja.
Tudom ki van nyalva a segge és nem a legoptimálisabb a kapcsolatunk ezen a téren. -
Alusky
aktív tag
Vedd el teljesen, se jutalomfalat, se jajj de cuki vagy. Csak vize legyen. Aznap nem kap enni, másnap már adsz neki, ha nem kezdi el enni 10 perc múlva elveszed és csak este rakod elé újra. Ezt folytatni pár napig. Ha nem akar enni egy hét múlva se akkor esetleg állatorvos, mert lehet más baja van.
Az egyik legrosszabb etetési mód amikor egész nap a kutya előtt van a kaja vagy amikor egész nap tömik mindig jajjdecuki falatkákkal. Ezzel lehet a legjobban előidézni a válogatósságot meg így a legnehezebb a visszajelzéseket is felmérni az evésben/emésztésben.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Válogatós keverék kutyámnak keresnék végre száraz tápot amit megeszik.
Múltkor PrimaDog Grain Free Adult All Breeds Salmon & Potato-t vettem,hát mondanom sem kell alig eszik belőle...Ismerős kutyája meg falja.
Elég sokat próbálgattunk az évek alatt de lassan tanácstalan vagyok.
Van itt olyan ami ajánlott?Amivel nem lehet nagyon mellé lőni?
Próbát rendelnék valamelyikből...Köszi.
-
queens
tag
Sziasztok!
Biztosítást szeretnék kötni egy 7 és fél éves kutyára, tudtok olyan helyet ahol ilyen korra még lehet kötni?
Az MVM-nél van ilyen 8 éves korig, de nem vagyok mvm next ügyfél, így az kiesett.Köszi!
-
Janusz001
őstag
Lassan váltanék felnőtt kajára a másfél éves vizslámnál, eddig Brit Care - Junior Large Breed Lamb & Rice -t kapott, valami ajánlás?
Nem válogatós, igazi zabagép, mindent "is" megeszik. -
Vesa
veterán
válasz
Alusky #37273 üzenetére
Ez így igaz, otthoni körülmények között, de azért a kutyaiskolákban -legalábbis régebben-, volt egy keret, amihez mindenhol igazodtak. Mondjuk vízzel biztos nem fröcsköltek szemen kutyákat sehol, ahogy nyilván nem is verték őket.
Szerencsére...Úgy tűnik ma már mindent lehet.
A klikker/nem klikker és hasonlók más lapra tartoznak természetesen.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz
jézusom #37268 üzenetére
Persze, oviba lehet vinni korán, csak annyi feltétel van hogy legyen meg minden oltása + kennel köhögés elleni. De ott még túl sok tanítás nem történik, inkább szocializálódás, max a behívást már elkezdik. Ezért írtam sulit, mert rendes sutliba, engedelmességi / őrző-védőre nem nagyon fogadnak be 7-8 hónaposnál fiatalabb kutyát. Legalábbis, ahova én jártam eddig, ott mindenhol ez volt a szabály arra hivatkozással, hogy a kutya mentális fejlődése kb. ekkorra kerül arra a szintre, hogy már rendesen tanítható. Persze amennyi kiképző van már, és sokszor ilyen isten tudja honnan jött emberek csinálják, bármi megtörténhet.
Napokban hallottam olyat, hogy egy kutyasuliban arra tanítják a gazdát, hogy verés helyett vízzel kell fejbe spriccelni a kutyát, ha nem fogad szót.
[ Szerkesztve ]
-
nyesteb
tag
válasz
Alusky #37269 üzenetére
Na, akkor csendes kutyám lesz a pici. Max a postás mer közel jönni a kerítéshez. Bár nincs is gyalogforgalom előttünk, átmenő falu végén lakunk, 3 szomszéd van még mellettünk, de ők csak kocsiznak. A postás és a futárok egyedül, akik erre járnak. Meg persze a vendégeink. De őket nem ugatják.
Azt megfigyeltem, hogy a pici időnként rázendít, ugat a szomszéd felé. Nagyon mély hangja van, elsőre egy macskát ugatott meg 1 méterről (nem vette észre a macsek), azt azóta nem láttam a környéken. De amikor ugat, néha kimegyek megnézni, épp mit talált (szomszéd kertje még nincs körbekerítve, erdő van mellettünk, így a szarvasok, őzek gyakori sétálók mellettünk), de nem szoktam látni semmit sem. Persze ő úgy ugat, mintha épp egy vaddisznó nézte volna ki a kerítést, de semmi. 3 szomszéddal arrébb a csirkék mozognak, mást nem láttam. Remélem nem fog csak úgy ugatni..
Szerencsére a szomszéd is keríti körbe a telkét, mert hozni akar kutyákat meg egyéb háztáji állatot, így talán onnan is nyugi lesz és nem fog keresni ugatni valót.A nagy szokott ilyenkor aranyos lenni. Jön elém, mutatja merre ugat a pici és néz rám, mintha ő sem értené, mi a szitu.
-
nyesteb
tag
Igaz, jogos, ez lemaradt. A pici lassan 7 hónapos lesz, a nagy pedig 5 éves egy hónap múlva.
Itt most ovi helyet kölyökképzés volt, ami ovi és minimális engedelmesség tanítása volt, mert nem jött össze egy ovinyi kutyus. De azt nagyon szépen teljesítette, ami ott követelmény volt, bár egy labinál ez nem kérdés.
A nagy érdekes módon nagyon ritkán féltékeny. Megkapja a saját időt ő is, ugyanúgy mint előtte, amennyit igényelt, így nem is féltékeny.
Most, hogy esik, megint a nagy házában vannak együtt. Igaz, ott is megy a móka, ahogy hallom (a nappali ablaka alatt van a házuk), de azért külön házuk van. Éjjelre kiteszi a nagy a picit, ezt láttam.. -
Vesa
veterán
válasz
nyesteb #37264 üzenetére
Még bőven tanulási fázisban van a kicsi, teljesen normális. A féltékenység is alap, szerintem jobban jársz, ha egyszerre simogatod őket, mert egyelőre ebben a korban még nem fogják igazán a dolgokat (nem véletlen fogadják a sulik is csak olyan 7-8 hónapos kortól a kutyákat, bár nem írtad, mennyi idős a kicsi). Idővel kialakul, bár nálam a nagyobb volt a féltékeny és ezt gyakorlatilag soha nem hagyta abba. Simizésnél mindig közénk furakodott, bármit csináltam vele. Pedig sokadik kutyám és suliztatva vannak (kivéve az új jövevényt, ő még csak 4 hónapos). Nem mindegyik kutyám csinálta, illetve a legtöbb leszokott róla 1 éves korára. Ez egyéni habitus kérdése. Elfogadtam a dolgot aztán inkább vagy mindkettővel játszottam, vagy egyikkel sem, hogy ne érezzék azt, hogy jobban szeretem a másikat.
-
jézusom
addikt
válasz
nyesteb #37264 üzenetére
Ez mindenhol Így van kb.
Nem kell aggódni, nálam is ez a felállás. A kicsi az öregebb keverék, a nagy az 1,5 éves sincs de 4x akkora, és a jog, hogy ki ugathat az az öregnél van. A ház őrzés, járókelők ugatása a nagyobb rangú kutya dolgaAz is lehet, hogy egyszerűen csak a fiatal még nem tanulta meg, kit kell ugatni, de ha bele gondolsz nincs két egyforma kutya akinek ugyan az az inger jön egy járókelőre. Egyszerűen az egyiknek lesz kedve őrizni, a másik meg konkrétan csak az ugató társára van rá gerjedve, inkább menne bunyózni vele, mint a számára érdektelen járókelőket kergetné
Nem kell azt elvárni, hogy mind a 2 óramű pontossággal ugyan akkor ugyan azt fogják ugatni.
Vannak dolgok, amiket lejátszanak egymás közt, had morogjanak. Azért nem látom értelmét a korrigálásnak, mert nem is értjük igazán mit csinálnak, addig csak ronthatunk vele. Szvsz ők ilyen téren okosabbak, kár beleszólni
Persze érdemes figyelni őket, és eljátszani a gondolattal, hogy mi játszódhat le bennük
[ Szerkesztve ]
-
nyesteb
tag
Sziasztok!
Első sorban a több kutyával rendelkező fórumtársaktól érdeklődnék egy apróságról.
Nekem ez az első kutyapárosom (az idősebbik az első kutyám is egyébként), de egyenlőre nagyon jól megvannak. Egyetlen dolog van, amit nem értek és nem tudom, hogy kell-e rá figyelni.
A pici értelemszerűen sokat piszkálja a nagyot, megy, folyton tolja az orrát a nagynak (egy méret már, a pici lesz a nagyobb, ő labi, az idősebb labi-vizsla, de ő közepes méret maradt). Ő néha játéknak veszi, néha fura hangot kiadva morog picit. Nem kemény morgás, csak morogatás.
Ellenben, a pici, amikor jön valaki a kerítésünkhöz és a nagy őrző módba kapcsol és ugat, akkor a nagyot ugatja és nem a "vendéget". Persze ilyenkor is előfordul, hogy megy és "böködi" a nagyot az orrával, aki persze rendesen rámordul. Még nem tanult a pici az esetből, így folyton csinálja. Ez miért van? Miért nem a betolakodót ugatja a pici? Miért a nagyot?
Azt látom, hogy féltékeny a pici, ha a nagyhoz megyek simogatni, akkor kettőnk közé akar férkőzni, piszkálja a nagyot, stb. Persze ilyenkor eltolom, tanulja meg, hogy eljön az ő ideje is, csak várja ki.Amúgy imádják egymást, folyamatosan játszanak, stb, szóval egyenlőre nincs semmi gond közöttük. Mindkettő szuka, a nagy már ivartalanítva, a pici pedig akkor, ha eljön majd az ideje.
Köszi!
-
-
Alusky
aktív tag
Kutyatartás szépségei.
Elindulunk napnyugta előtt, hogy sötétre visszaérjünk. Erdő mellett a szarvasbőgést meghallgatjuk, bent az erdőben max 100 méterre bőg, de nem különösebben érdekelte őket, így jövünk is haza. Ismerősnek a rétjén keresztül, magánterületen. Felette az út, felette a cigányok a lovaikkal. Hallom szerelékeli fel a lovat a csávó indul lovagolni (?), majd odajön hozzánk (nem is arra megy az út) és elkezd mocskoskodni, hogy takarodjak már a kutyákkal, mert letépi a fejem meg a kutyákét is, takarodjak el a lovak közeléből most azonnal (300 méterre voltunk alapból is). Te mondom köz/magáterületen arra megyek amerre akarok, a ló meg se mozdult, te meg nem lovagolni indultál? Ő nem lovagolni indult, haza. Most szerelted fel még el se indultál vele.
De akkor hajrá.
Mi az, hogy én letegezem őt ki a fasz vagyok taknyosképű, kibelez engem majd ezt a boltnál megbeszéljük. Te mondom mit ordítozol, én meg úgy beszélek veled ahogy te elkezdted. Legyél boltnál, nagyszerű, van kamera, vannak szemtanúk is, nyugodtan gyere, lesz mit a feljelentésbe beleírni.Közben elindult vissza (csak azért felszerelte a lovat, hogy lejöjjön hozzánk a rétre, mocskoskodjon, majd hazamenjen) mondta a magáét bár már a rosseb se értette, a levegőnek beszélt mivel távolodott. Odajönni nem mert hozzám, pedig vagy 3x mondtam neki.
Már bánom, hogy nem röhögtem ki.
Észt nem osztottak, mert tudná különben, hogy 50 Kilós kutyákkal aki 8-at sétáltat az nem egy papucs akit csak úgy félre lehet rúgni.
Gyakorlatilag a pulzusom se mozdult annyira sikerült megfélemlíteni, főleg mikor harmadszor mondom jöjjön oda és meg se mert mozdulni.
Csalódtam, mert nem említette, hogy a tesókkal fog szétszedetni, úgy látszik magányos harcos.
Most pár napig járok a boltba hátha összefutok vele megbeszélni a paragrafusokat, de a nem kevés évnyi kutyásellenséges tapasztalatból kiindulva (megszámolni nem tudom az ilyen eseteket) ezek 99.9%-ban másnap reggelre elfelejtik a maradék eszüket úgyis és ha el is megy melletted meg se szólal. A vadbaromjának szerintem az se esett le, hogy 15 éve sétálok arra a kutyákkal.
Meg gondolom be is volt baszva és hirtelen most zavarta őt, máskor meg nem pedig a 15 év alatt biztosan hatmilliószor látott már és odajöhetett volna.
Gondolom a többi kutyással is ezt műveli, mert szoktam látni arra másokat is, kíváncsi vagyok ők hogyan szoktak reagálni.
Ezt leíron a karakán csoportba el fogják röhögni magukat a többiek.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz
Drughi #37259 üzenetére
Azt leírom és félre ne értsd mert tisztán segítő szándékkal teszem, de a gyerekek mindig szeretnének kutyát mert "aranyos meg plüss maci", viszont a tartásukra nincsenek felkészülve! Tehát az maximálisan a szülőre fog maradni. Sok esetben egy kutya szinte újabb gyerek a háznál, és ezt most a rá szánt energiára értem. Sajnos a legtöbb kidobott kutya innen indul. A szülőknek sok lesz, a gyerekeket meg csak addig érdekli, amíg lehet vele játszani és simogatni. Ha beteg lesz, vagy rosszalkodik és nevelni kell, suliba járni vele, arra már sok esetben nincs kapacitás, aztán esetleg ugatós, ugrálós, egyéb problémák jönnek és nincs hozzá türelem. Ezt mind csak azért írom le, hogy segítsek és jól át tudjátok ezt gondolni, mert egy ilyen kutya minimum 8-10 évre vállalást jelent. Költségekről nem is beszélve (oltások, féreghajtás, ivartalanítás stb.), +kaja, ha nem ipari hulladékon akarod tartani.
A vizsla vadéászkutya, irtózatosan nagy mozgásigénnyel. Nem való kis kertbe csak akkor, ha napi szinten le tudod fárasztani, futtatni valahol. Tacskó nem kinti kutya.
Ásni, rágni minden kutya fog, legalább 1 éves korig. Ez vele jár.
-
Drughi
addikt
Köszönöm mindenkinek, így tisztább a kép.
A gyerekek szeretnének (8,5 és 2,5 évesek), tavaszra tervezzük, az még plusz fél év.A fajtája képlékeny, de kinti kutyának tervezzük, bent van már elég rendetlenség
Ehhez mérten szeretnénk választani. A kert nem túl nagy, dolgozunk is, így pl egy Agár ki van zárva... nagy testű és nagy étvágyú kutya ( 30-50 kilós) megintcsak kizárva.Magyar vizsla volt még tervben, vagy tacskó is lehet, de ott félek hogy szetás mindent.
-
Alusky
aktív tag
válasz
jézusom #37247 üzenetére
Nem tiltott, hanem korlátozott és nem altatnak jókedvük szerint, hanem támadás és veszélyesnek minősítés esetén, ahogy azt nálunk is megtehetik. Pont az ilyen érzelmileg zsaroló és félreinformáló dolgok miatt tiltom masszívan az összes műkörmös
hülyep@csáskutyás blogot, mert a külföldiek is pont ugyanolyanok, mint az itthoniak. Manapság mikor a PH-n is majdnem napi szinten javítanak bele a userek a cikkek tartalmába, mert fals, akkor mit várunk egy kutyás blogtól és erre az AI csak lapátolni fog még.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz
Drughi #37250 üzenetére
Most pont Goldink van...Ez egy családbarát kutya, játék az egész világ...Viszont másra nem jó, tehát pl. házőrzőnek alkalmatlan, a gyilkost is megnyalogatná.
A faj/fajta témát megválaszolták előttem. Fajtatiszta XY kutya a helyes kifejezés.
Szaporító onnan ismerhető fel, hogy a kutyának nincs törzskönyve. Amikor azzal jönnek, hogy "a szülőknek van, csak most ezért+azért a kölyöknek nem csináltuk meg", az kamu. Ehhez kötődik a másik szokásos maszlag, hogy a szülő törzskönyvét meg tudja mutatni. Ez a trükk azért jó nekik, mert így nyugodtan mutogathat neked egy hamis törzskönyvet. Miután Te nem fogod tudni ezt megállapítani, viszont a kiskutya már nem törzskönyves, így semmilyen módon nem találkozol olyan hatósággal, ahol kiderülhet a turpisság. Nyilván, ha a kiskutyához adna hamisított törzskönyvet, akkor pár napon belül lebukna.
A másik jellegzetesség, hogy a kutyát odaadja 8 hetes kora előtt. Aki ilyet akar, azt azonnal felejtsd el! Következő ismérv: a kutyának nincs meg minden olyan oltása, ami a korának megfelelően már meg kéne legyen, és nincs oltási könyve sem. Szintén menekülj! Szaporítótól soha nem fogsz kapni a szülők genetikai szűréséről hivatalos orvosi papírt. Ennek az az előnye, hogy csökkenti a genetikusan örökölhető betegségek, pl. diszplázia esélyét. Azt megjegyzem itt azért, hogy a szűrés megléte sem jelent 100% biztonságot a kölyökre nézve, de nyilván a kockázatot csökkenti, mintha egy fene tudja milyen szülőktől való kölyköt vennél.
Amikor megnéztek egy kutyát, nagyon árulkodó a hely is. Ha valami pukkant putri, ahol rengeteg kutya van és előadja magát az eladó, hogy ő egy "fajtamentő" (de persze törzskönyvet azt nem tud adni a kutyához), akkor menekülj!Normális kennelből vásárolni viszont rettentő drága és a szűrés, a szuper körülmények ellenére sincs garancia arra, hogy a kutyád makk egészséges lesz élete végéig. Kutyát venni rizikó, kb. olyan, mint a használtautó. Nagyon meg kell nézni mit veszel és hogy honnan, milyen előélettel rendelkezik az eladó.
Menhelyet én személy szerint csak akkor javaslom, ha találsz egy nem lelkibeteg idióták által működtetett egységet, mert ellenkező esetben rosszabbak, mint egy tanfelügyelő vagy a NAV. Mindenféle feltételeket szabnak, be akarnak menni a házadba, mindenféle szerződéseket íratnak alá veled. Cserébe viszont lesz egy esélyesen jó kutyád, kvázi ingyen. Én próbálkoztan Goldi fajtamentőknél, de rettenetes élmény volt. Teljesen hülye volt mindegyik, akivel összehozott a sors (ez nyilván nem jelenti azt, hogy mindegyik ilyen).
Szóval sok sikert a vásárláshoz!
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz
Drughi #37250 üzenetére
Minden kutya fajtiszta, mivel a kutya egy faj. A golden meg a beagle egy fajta
Kennel lehet ahová bezárod a kutyát, de egy tenyésztőnek (vagy a kutyáinak) is úgymond lehet egy "kennel neve" az enyém például "rózsák őrzője" kennelből van.
A szaporÍtó az aki pénzért bármire hajlandó, állat kinzónak minősül, börtön jár a tevékenységéért. SzaporÍtja a kutyákat feleslegesen, a beteget is eladja, a szülők testvérek, jönnek a betegségek, nem szelektál lényeg a mennyiség meg a pénz.
Beagle cuki, de szökős és ugatós. Nem tudom a betegségeit.
Goldi elég barátságos, de őt is el lehet kapatni, tud ugrálni meg rosszalkodni. Ápolni kell a szőrét!Ha spórolni akarsz, elmentek gyerekkel menhelyre, nem kell elhozni egyből, de tutira lesz aki szimpatikus és nem fogod ott hagyni. Ha nem lesz ilyen, akkor nem kell neked kutya. Ha minden kép fajta tisztát akarsz, akkor a spórolásoddal csak az állat kÍnzó szaporÍtókat fogod támogatni.
Ja még annyi hogy gyereknek nem veszünk kutyát. Vagy neked kell, vagy pedig a gyereknek ha lesz valami önállósága akkor el tudja mondani, hogy milyen kutya kell neki. Vagy az lesz a vége hogy amúgy a cukiság bomba helyett egy kis ördögötök lesz, aki mindent rág, ássa a kertet, pisil-kakil a lakásban, és viszitek menhelyre.
És tutira rágni fog, ha el pakolsz mindent előle, akkor is. Ha veszel neki rágókát, akkor is.
-
perempe
veterán
válasz
galervin93 #37249 üzenetére
Nem vagyok kutyás. Gondoltam, hogy tetszik itt pár embernek.
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Tavasszal szeretnénk életünk első kutyiját megvenni, de kicsit elvesztem a szakzsargonba. Tenyesztő, kennel, szaporitó, fajtiszta fajtatiszta...
Mit keressek, hogy egészséges kutyához jussak, de ne basszanak át az árával sem?
Egyelőre két kutya áll közelebb hozzánk: Beagle és Golden retriver.
8-10 hetes kölyköket láttam már 50e Ft-ra beárazva, de a csúcs az 500e volt, így nem mindegy..
Nem szeretnénk sem szaporitani, sem versenyre járni, csak a gyerekeknek örömet okozni és egy egészséges kutyát tartani. -
jézusom
addikt
Most angliát mondták konkrétan pitbullról volt szó. De régebben olvastam listát, ott a sárhegyi is benne van. Meg kaukázusi stb. Valahol érthető, de azért az elég meredek hogy csak úgy elviszik a kutyát tőled és el is altatják. Multkor valakinek elvitték a kutyáját és a gazdi öngyilkos lett, erről volt cikk.
-
cog777
senior tag
Ismerkedes a tehennel. Ezutani pillanatban megnyalta a tehen a kutya orrat, az ilyedtében hatraugrott es indult hazafele.
-
cog777
senior tag
Bemutatom az uj csaladtagot, o River egy siberiai husky keverek akit menhelyrol hoztunk el. A menhely gazdaival hosszasan egyeztettunk es ezt a kutyust ajanlottak a nyugodt termeszete miatt. Par evet eltoltott a menhelyen, nagyon sok minden ujdonsag neki, kb 4-5 eves.
Az adoptalas utan, kocsival letekertunk tobb mint ezer km-t autoval, akkor ismertem meg egyik ficsorjet, az osszegombolyodve alvast a hatsoulesen.
A menhelyen elegge tavolsagtarto volt mindenkivel, de megismerkedesunk utan kinyilt, nagyon jo csaladi kutya lett belole. Kevesbe energiabomba mind mas husky kutyak de azert tobbszor elvisszuk setalni + most ismerkedik a vilaggal, lovak, tehenek, az erdo mind ujdonsag neki.
Van egy cicank, most mar baratsagban vannak, az elejen fujt a cicus. Kettojuk kozul a cica maradt a fonok.
Nemreg vettunk neki huto matracot, a haz elegge felmelegedett, 26fok sok volt neki, szerencsere a daniai osz huvos.
Mikor megyunk setalni, szeret huzni, latszik hogy outdoor-os szanhuzo kutya. Nem kell 10km-eket futni vele, egy alapos feloras seta megteszi egy alkalommal, ezt ismeteljuk parszor. A csuklo pantos poraz kotelezo, neha tud hirtelen rantani. A munkahelyem 4km-re van, lehet hogy besetalok vele az irodaba.
Kajat a tapja melle igyekszunk fozni, rizses daralthust csinaltunk tojast es repat belefozve, hat azt falta.
Az elejen velunk aludt az agyban, most a nappali kanapet specizte ki, lehet hogy a haloszoba meleg volt.
Eddig minden rendben, orulunk neki. Par kep:
-
jézusom
addikt
Szerintem alapvetően jó, ha van a kutyának kutya társa is. Az hogy milyen fajta, milyen habitusú az más kérdés. Nekem kb 5 éves volt tavaly a kis keverékem, akinek hoztam egy sarplaninac kölyköt. Egy folytában megy a bunyó, meg a hülyeség, de a kis kölyökből nagy kutya lett és még nem ette meg az öreget
Ez a fajta alapból gondoskodó természetű hiába nagy, egyeseknek félelmetes, de egy nagy cuki szőrgombóc, és jó társ a hiperaktÍv kis korcsomnak
AmÍg nem volt a nagy egyfolytban, de legalábbis napi 2x labdázni kellett vele, most már nem is lehet, mert ha szalad, a másik azonnal leszereli
-
Vesa
veterán
Nincs erre recept. Nekünk a keverék kutyánk 11 évesen már kezdte elveszteni az életkedvét, aztán érkezett egy másik kutya. 4 napig habzott a szája a féltékenységtől, de aztán további 6 boldog évet adott hozzá az életéhez a társa. Úgy láttam, ha nem jött volna az új, 1-2 éven belül elvesztettük volna az öreget.
Más kutyánál meg teljesen máshogy van, vagy pont fordítva.
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
válasz
nyesteb #37230 üzenetére
Köszi a részletes választ, dicsérni akartam, hogy a (képről kávészínű) kutya nagyon tetszik, de mindkettő aranyos. El van magába a kutya amúgy, már úgy értem, hogy inkább az emberekkel szeret lenni, de már velünk is csak ilyen csendes társ, hogy rág mellettünk valami játékot. Úgyhogy lehet maradunk mi neki, és nem zaklatjuk már fel új kutyussal (bár remélem még nagyon sokáig megmarad, de a tenyésztőtől akitől vettük, ott a kutya anyukája hallottam 11 éves koráig élt).
Köszi a további válaszokat is.
[ Szerkesztve ]
-
nyesteb
tag
Szia!
Csak a saját tapasztalatot írom le. Nem ennyire öreg a mi idősebb kutyánk, ő még csak most lesz 5 éves, de sajna eléggé félős viharoktól, lövéstől, fűnyírótól.
Próbáltunk mellé másik kutyát, 3 kutya is volt itt, 2 kölyök és egy 9 hónapos, elvileg nyugodtak voltak, mégse jött ki velük, félt tőlük. Mivel nem akartunk gondot, így őket visszavittük mindig.
Idén gondoltunk egyet, elvittük magunkkal kirándulni pár napra Ausztriába, velünk aludt a hotelban (a helyén persze, az ágy tabu volt ott is) és meglepő módon nagyon jól viselte. Találkozott egy csomó idegen kutyával, kölykökkel is, így úgy döntöttünk, egy próbát teszünk még. Egy labit választottunk mellé, akit előtte leteszteltünk, mert fontos volt, hogy ne legyen erősen domináns.
Amikor meghoztuk, meglett a szerelem egyből, azóta is imádják egymást, együtt alszanak, stb. Immáron 4 hónapja öribarik.
A pici időnként kifárasztja, akkor rámorog, de amúgy nincs semmi gond velük.Szóval ezt nem lehet előre megmondani. Nekünk a pici sokat segít a nagyon, mert a viharokban mellé bújik, nyalogatja, nyugtatja, idén nem is kellett neki adnunk nyugibogyót. Teljesen más lett az idősebb is, a szomszédok és a kiképzőnk is ezt mondja, nagyon jót tett vele a pici érkezése. De ez elsülhetett volna a másik irányba is.
Szerencsére nem adtuk fel az első kudarcok után, mert az tény, hogy kell mellé másik kutya. Én ennyire sosem tudnám egyiket sem lefárasztani, mint ők egymást. Akár órákig kergetőznek, hemperegnek, játszanak. Jó nézni őket.
Az idősebb labi-vizsla-.. keverék, a pici tiszta labi.
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Szerintetek 10 éves kutya mellé, ha szocializált típus, de otthon mindig egyedül volt (már állatként tekintve) rossz ötlet egy 2. kutyus ötlete?Korától függetlenül elég aktív még a kutyánk, viszont pszichésen már kicsit öreges. Arra értem, hogy múltkor pl. megijedt valamitől és rendes lefagyott a kutya, aztán nem tudom egy fiatal kölyökkutyát, hogy bírhatna vajon mentálisan?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Alusky #37224 üzenetére
Pláne, hogy olyat mar nem nagyon használ senki, sem hetero, sem homo.
Gyógyszerről jut eszembe, Bravecto-t szoktunk használni, semmi baj nem volt vele, mondom kipróbáljuk a Frontpro-t, hat olyan allergiás rohamot kapott, hogy kb két hétig csak vakarta magát. Mar elmúlott, de jól megszívtuk. A tanulság ami bevált ne nagyon variáld.
-
Manduia
csendes tag
válasz
jézusom #37225 üzenetére
Tavaly erdei sétánál próbáltam (kiegészítésként Nexgard mellé), hogy geránium olajat csepegtettem a nyakörvére és a saját cipőmre is. Nem tudom, hogy az olaj, vagy csak a szerencse volt, de nem találtam utána egy kullancsot sem, szúnyogok sem rémlenek, de nem bíznám csak erre a védelmet.
-
Alusky
aktív tag
-
Alusky
aktív tag
válasz
notika77 #37223 üzenetére
Látens homoszexualitás a becses neve. Normális ember továbblapoz az ilyen dolgokon (eleve eszébe sem jut főleg nem a vazelin miatt, mintha a heterók nem használnák...), amikor valaki nagyon durván kiakad rajta annak oka van, ez többféle is lehet, az egyik leggyakoribb az, hogy az illetőnek is vannak homoszexuális hajlamai és az agresszióval folytja el saját érzéseit. Szar dolog mikor az ember a saját lelkével nincs kibékülve, nem néz magába.
Vagy lehetnek csak simán prolik/parasztok is.
Használja a doki is lázmérésnél vagy UH-nál a kutyán.Kinti kutya fülét nehéz kezelni, anyámnak volt egy németjuhásza még a kétezres évek közepén az járt ugyanígy, de már nem emlékszem végül mi oldotta meg.
Spot on erre nem hat, ahogy a szúnyogokra sem. Bár szépen ráírják a dobozra, hogy repellens (elűző) hatású a legyekre és a szúnyogokra, kullancslegyekre, valójában erre alkalmatlanok nem véletlenül kell a szívféreg elleni védekezés is külön. Kullancsok és bolhák ellen nagyon frankón hatnak, de más ellen nem igazán.[ Szerkesztve ]
-
notika77
senior tag
-
Zsocy155
őstag
válasz
trialboj #37218 üzenetére
Szia!
Nálunk is a Német juhász fülét kezdték ki az istállólegyek. Az állatorvosunk a [Federol sebolajat] ajánlotta. Nagyon büdös de elűzi a legyeket és gyógyítja a sebet. -
-
trialboj
őstag
Sziasztok,
Német juhász fülét eszik a legyek, öregebb már a kutya, kevesebbet mozog, a legyek pedig elkezdték véresre szívni a fülét, ilyet még nem is láttam, ez a vér ráalvad a és elkezd kérgessé válni a füle.
Mi az eget kenhetnék rá hogy ne repüljenek rá a legyek?
köszi -
Cyberpunk
félisten
Ja leginkább a főtt, vagy sült csirke csont a veszelyes. En nem adok neki, megvan nélküle is.
-
Vesa
veterán
válasz
volandy #37213 üzenetére
Itt viszont írnak. (meg számos más helyen is, a főtt csont elveszti természetes rugalmasságát, tehát szilánkosra törhet és károkat okozhat)
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
-
Vesa
veterán
válasz
volandy #37210 üzenetére
Ez egy elég masszív hiba! A főtt csont kemény és szilánkosra törik rágás közben, ami aztán kiszúrhatja a beleit.
Ezt most Te még azzal is megfejelted, hogy eleve szilánkosra törve adtad neki oda. Ennél rosszabbat nem is tehettél volna.Itt olvashatsz arról, mit okozhat egy szilánkos csont.
-
volandy
senior tag
válasz
Major Lion #37209 üzenetére
Nem! Akkor volt a baj amikor egészben adtam oda nekik a csülökből és a körömből maradt főtt csontot.
Most már úgy adom nekik, hogy összetöröm a főtt csontokat kalapáccsal és azt eszik meg. Ha ilyet főzünk! De inkább kidobom.[ Szerkesztve ]
-
volandy
senior tag
válasz
Major Lion #37207 üzenetére
Körömpöriből, csülökből megmaradt a csont azt adtam oda és utána orvost kellett hívni.
Adok nekik csontot mert sajnálom kidobni, de összetöröm kalapáccsal és úgy adom oda!
[ Szerkesztve ]
-
-
volandy
senior tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem! Én nem szoktam csontot adni a kutyáimnak. Sajnos volt is már rossz tapasztalatom!
Annyira tetszik ez a Jack marha lábszárcsont, de nem mertem megvenni.
Még!
Szerintetek lehet adni a kutyának? Nagytestű kutyáim vannak! [link] -
Cyberpunk
félisten
válasz
Alusky #37204 üzenetére
Manapság ez a trend, ott hagyjak a kutyát a sorsara. Számtalan ilyen eset jön szembe a Facebook-on is. Persze mikor magához vette azt a kutyát nem gondol arra, mi lesz ha költözni kell. De úgy az egész jelenség bosszant, mi a francnak kutya, ha láthatóan nem szeretik, máskülönben nem dobnak el. Mar ott tartok, hogy kikövetem az ilyen segítő csoportokat, mert csak a szenvedés jön szembe, az meg felcsesz.
-
Alusky
aktív tag
válasz
Hammersmith #37203 üzenetére
Önkormányzat, menhely vagy állatvédők a helyiek közül. Esetleg Facebook csoportokban ideiglenes vagy végleges gazdajelölt, de legyen valami megbeszélés a családdal, mert anélkül lopás.
Kibaszottul utálom az ilyen embereket amúgy, mert az öröklésnél majd bezzeg tartják a markukat mikor a házat el akarják adni, de az egy szem kutyával foglalkozni nuku.[ Szerkesztve ]
-
Hammersmith
friss újonc
Helló. Nem tudom, valaki tud-e választ adni a kérdésemre:
Adott egy kutya a szomszédunkban, vidéki kertes ház. A gazdája meghalt 2 hete. A család a kutya felé se néz azóta. Mi a szomszédai etetjük itatjuk a kutyát. Enélkül jó eséllyel már éhen halt volna, de szomjan talán még inkább, de mi nem tudjuk magunkhoz venni, sem kapacitásunk nincsen hosszabb távon ellátni.
Ilyenkor lehet/érdemes valamilyen hatóságot/szervezetet értesíteni? -
Vesa
veterán
Érdekes téma. Kíváncsi lennék a tápok gyártási technológiájára is, mert az összetevők egy dolog, de ha a gyártás során belekerülhetnek mindenféle allergének és vegyszerek, akkor lehet, hogy a kutyának megfelelő házi koszt -melyen itt nem a család maradékát értem-, akár még sokkal jobb is lehet neki.
Őszintén szólva, nekem vannak fenntartásaim a tápokkal, bármilyen menő brand legyen is.