Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
A 35 kilós kutya napi 1 szemet kap 2 hónapon keresztül. 1 tabletta/20kg az ajánlás, de nekünk csak a kölyök támogatása a cél, így elég neki ez meg ami a tápban van.
Az öreg (13kg) izületbajos kutyám 2 hétig kap dupla dózist, majd napi fél szem.
Közben szoktak olajakat is kapni, lazac illetve csukamáj.
Csukamáj támogatja az izületvédők beépülését és önmagában is van izület támogató hatása.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
-
-
jézusom
addikt
Tesztoszteron szintje még nem csökkent le, de a szokás szinten is megmaradhat a szökés
Nekem is szökős volt a talált keverékem, de igazából csak utánam jött mindig, otthon voltam nem szökött. Így napközben kennelben van, hazaérek akkor meg ki engedem. Jó és ez így legalább tud pihenni a kennelben, néha a sok neki a nagy kutya. Nem bántják egymást de halálba tudják hergelni a másikat
-
Major Lion
senior tag
Mi vittuk azonnal, es eltuk ugyanugy az eletunket ahogyan elotte. Hamar megtanulta mikor van seta, aztan mar o jelezte hogy menni kell.
Labdat, botot nekunk se ertette, pedig 3 eves koruli volt, de megtanulta idovel, jo par video van YT-n ahol bemutatjak hogyan tanitsd meg jatszani.On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
j.bravo
addikt
A labdázás nem feltétlenül magától értetődő illetve eldöntött dolog; nálunk a két kutyából az nagy magától imádta, a kicsiről azt hittük sose fogja érteni hogy mire jó ez, de kutyasuliban ezt is megtanultuk, azóta még jobban imádja, mint a nagy.
Sétára viheted (ha oltások ilyesmik rendben - de gondolom ezek nélkül nem adta volna ki a menhely), de csakis pórázon. A pórázról csak akkor vedd le amikor ezer százalékig biztos vagy benne hogy nem a lelépés lesz a zsigeri reakció. Zárt futtatóban is csak akkor ha tuti hogy nem tud kiugrani vagy amikor másvalaki nyitja a kaput, akkor lelépni.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Chris0321
addikt
Hello.
Az összes érték megfelel a 85x65x60-asnál? Ha nem akkor érdemes szerintem nagyobb házat nézegetni. Mint alul a képeken is látszik hiába 80 cm hosszú a kutyád, attól még kényelmesen elférhet a házban mivel nem kiterülve szoktak feküdni. Nem szabad túl nagyot sem venni mert akkor nem tudja befűteni és fázni fog. -
Nem meglepő, volt már ilyenekre példa.
Biztos, hogy nem fertőződött felül, mert akkor nyalogatná látványosan. Kiszedik aztán minden oké.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Akkor jó ha látta, vannak másfajta kapcsok is.
Ha pirosodik a kapocsnál és váladékozni kezd vagy gennyesedni akkor mindenképp vidd vissza.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
-
Chris0321
addikt
Hello.
Én a Jófogáson találtam egy békéscsabai fickót aki gyárt kutyaházakat és nem is rossz árban. Igaz lapostetőst, de oldalt van a bejárat ami úgy olvastam hasznos mert nem szembe kapja a hideget a kutya. Lehet választani többfajta színt a tetőhöz és a házhoz is, nyithatóként is tudja gyártani és hőfüggöny is kérhető hozzá. Sajnos én elrontottam a méretet így kicsi lett, de rendelek tőle nagyobbat. -
Chris0321
addikt
Hello.
Én ez alapján néztem a méreteket, sajnos amit először vettem kicsi lett a foxinknak ezért néztem még jobban utána. Én a jófogáson talált embertől vettem, aki ilyeneket gyárt. -
jézusom
addikt
A fajtával nincs tapasztalatom. A menhelyi kutyákat inkább tudnám javasolni. Igaz az örökbefogadás körülményes tud lenni a sok papírmunka miatt. Szvsz kutya választásnál át kell gondolni milyen habitusú, jellemű kutya illik hozzánk. Menhelyen lehet keresni megfelelőt, nem biztos, hogy fajta leírásokból sikerül online. Kapcsolatban vagyok kutya mentőkkel, néha szokott lenni sajnos akit nem adhatunk vissza eredeti gazdinak.
-
jézusom
addikt
Tökmindegy milyen kaját adsz neki, legalábbis Íz szempontból. Összetétel alapján kell venni, nem finnyásság miatt. Semmikép nem lehet a kutya előtt a kaja. Ha kajaidő van, oda adod neki, ha engeded akkor ehet, ha nem akar akkor elteszed, eszik holnap. Jól néznénk ki kint hagyod a kaját, aztán a légypetés kaját fogja enni.
Azért volt olyan nekem is nyáron, hogy reggel adtam neki, de mentem is dolgozni, aztán enm ette meg, délutánra úgy beköpték a legyek, millió csontim lett volna. -
Vedd el teljesen, se jutalomfalat, se jajj de cuki vagy. Csak vize legyen. Aznap nem kap enni, másnap már adsz neki, ha nem kezdi el enni 10 perc múlva elveszed és csak este rakod elé újra. Ezt folytatni pár napig. Ha nem akar enni egy hét múlva se akkor esetleg állatorvos, mert lehet más baja van.
Az egyik legrosszabb etetési mód amikor egész nap a kutya előtt van a kaja vagy amikor egész nap tömik mindig jajjdecuki falatkákkal. Ezzel lehet a legjobban előidézni a válogatósságot meg így a legnehezebb a visszajelzéseket is felmérni az evésben/emésztésben.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
zolynet
veterán
Nagyon kitartóak!
Sajnos! És ezt most azért mondom mert eggyel meggyűlt a bajunk. Felső szomszédomnak van egy szép német juhásza. Egy baj van, egyedül hagyják és megállás nélkül ugat, tényleg folyamatosan, de nem ám 20-30pecet. Általában 4kor kezdi és úgy 11-f12 fele döglik ki. Rohadtul sajnálom, ugyanakkor meg a gazdájukat a .... kívánom. Már egyszer beszéltem az asszonykával, mondták hogy hosszú hétvégézni voltak, nem gondolták hogy ilyen durva a helyzet. (Kislányom 15hónapos, szobája pont feléjük néz)
Írtunk egy levelet a párommal. Nem tudom mit tudok még csinálni. Ja, felajánlottam, hogy nagyon szívesen lefárasztom a kutyát. Mondta hogy a férje is le szokta, 1-1,5órás sétás, futkosós etapokra szoktak menni.
Agyvérzést kapok olyan kitartó az a büdös dög.
Állatvédőkhöz, hatósághoz nem akarok (még) fordulni, inkább valami közös megoldás kellene.
Ötlet srácok?Life is too short to stay stock!
-
rwin5
őstag
-
bb0t
senior tag
Éppen az előbb olvastam. Állítólag reggeliztek, addig elengedték a kutyát de nem engedték elcsatangolni. Mikor hívták lövést hallottak. Elképesztően szomorú történet, a gazdák felelőtlenségétől függetlenül.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
-
bb0t
senior tag
Nekünk is K9 van és ugyanazt tudom mondani én is mint Bajnokpityu
z123456789 Hát nem raktam fel mostanában, de itt a csatornám.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bajnokpityu
félisten
a K9 nekünk a harmadik powerhámunk, ez is jó. boltokban nem is láttam a másikat. dobisokat ezektől jóval egyszerűbb, vékonyabb cuccokkal is látok ÖVzni (ami már szvsz határeset, olyan vékony) és azt is bírják.
ÖVzünk vele, illetve gumit húzatok vele napi 30-40percben mostanában. Totál el tud benne fáradni (már képes füves dombon fölfele futni), közben nem látok semmi mellékhatást, fájdalmat.
1. nem a nyakára ül fel a K9 se.
2. nem zavarja a lábait a csat, de a dobinak jó magas mellkasa van.
3. nem melegszik túl
4. biztos úgy van
5. biztos úgy van
6. biztos úgy van[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Közben megtaláltam.Úgy nézem az IDC jobb. alakinek esetleg van gyakorlati tapasztalata a hámmal?
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
bb0t
senior tag
Azt nem kell kinyomni, magától ürül, jó esetben. Az ölebeknek szokták nyomkodni, ha be lenne gyulladva akkor annak más jele is lenne, fül vagy egyéb panaszok.
A kutya szagát nem az határozza meg, hogy hányszor fürdetik. Az enyémet több mint egy éve fürdettük utoljára és csillog a bundája, a fehér meg hófehér.
Én inkább az etetésre tudnám visszavezetni.
-
Rivaul
addikt
Persze. Kifejezetten büdös tud az egész állat lenni tőle. Valószínű tele van és már érzékeny is neki. Ha begyullad akkor el lesztek vele egy darabig... Le kéne vinni orvoshoz és ő rendbe teszi. A szag azonnal elmúlik de ha problémás akkor lehet kezelni is kell.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
-
Rivaul
addikt
Természetes ösztön. Nálunk is van ilyen. ilyenkor gyorsan tiltás "NEM". És mindenképp elveszed határozottan a botot. Leülteted és utána vissza adod. Fél perc azt megint elveszed. Ha morog ismét tiltod, de a botot akkor is elveszed. Az a jó ha megfogod a végét és jelzed neki hogy adja oda. Én erre a "KÉREM"-et használom. 3-4 alkalom után megérti hogy az nekem jár, de visszakapja. Utána nem morog. Ha viszont erősebben agresszív akkor el kell kalapálni... Utána nyomni az orra elé a botot hogy mit csinál. Ha próbálja elvenni akkor tiltani.
A lényeg hogy ne maradjon reakció nélkül mert akkor rájön hogy ezzel eléri a célját és elindulhat a lejtőn.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
Tenyésztők hetente is megmossák a kutyát. A kozmetikus is azt mondta hogy lehet hetente. Inkább az a lényeg hogy, hogyan fürdeted mint a hogy milyen időközönként. Nekem úgy mutatták hogy pl egy fél literes flakonba tegyem a sampont ujjnyi vastagon és arra rá jó 2-3 deci vizet. Felrázni és a kilukasztott kupakon keresztül azzal locsoljam a kutyát és ilyen szivacsrózsával sikáljam. Utána jó alapos öblítés. Így nem szárad úgy ki a bőre. Nekünk bejött.
-
bb0t
senior tag
Olyan nincs, hogy szökős kutya. Akkor szökik ha nem kötődik eléggé a helyhez. Gondolom megvan az a kép, mikor tárva nyitva van a kapu és a kutya áll a határában és bámul kifelé. Na, az a normális.
Amúgy meg kikötni a kutyát, primitivitás. Nem hiszem, hogy egy fokkal is jobb élete lesz azoknak a kutyáknak akik eddig olyan gazdánál voltak aki kikötötte. És különben is, akkor lenne ennek az egésznek értelme, hogy ha ezeket a szabálysértéseket szankcionálnák is. A chip is rohadtul kötelező de mégsem ellenőrzi senki. Ha valahogy ki is bukik chip nélküli kutyának ki a gazdája akkor sem szokott történni semmi.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
A mi szomszédunknál ugyanúgy meg van kötve. Időnként megszökik, az utcában megtámad egy-két idegent.
Még gondolkodom rajta, mi legyen, bár igazából utolsó f*szok a kedves szomszédok, három éve a mi kerítésünk mellé kötik, hadd acsarkadjon a mi kutyánkkal, meg ne lehessen lemenni a kertbe, mert feszt ugatja az embert órákon át.
Szerk: ez is egy tacskónál alig nagyobb méretű korcs.
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
Mit vársz a kommentelőktől egy 444 oldalon?
Magyarországon élünk. Nyugati szomszédban nagyon toleránsak, ott vásárolni bemehetek a kutyával, itatókat raknak ki stb.Az enyémnek ez volt a 2. szilveszter és szerencsére le se sz*rta az egészet. Hajnal 2 körül levittem, pedárdázgattak mivel a szó szerint a belváros közepén lakok, de nem zavarta. Odanézett egy pillanatra h mi volt, aztán mentünk tovább. :Itthon meg végig aludta.
A kommentelők nagyrészének állítom nincs kutyája, ennyi baromállatot (így egyben) rég láttam már (máshogy nem lehet ezeket hívni). Még jó h egy ilyen oldalt sem követek.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Rivaul
addikt
Már szemezgettem vele. Múltkor csináltam neki plussz-os dobozból ilyen kaja szórót. Kicsit ráfüggött arra is. Viszont ha a hónapba többet költök a kutyára akkor az asszony közölte hogy mellé költözhetek a pokrócra éjszakára
(#24499) Orlin
Amúgy érdekes. Körbejártam ma fél Pest megyét de nem láttam tűzijáték árust sehol sem. Nem mint ha nekem kéne de tavaly ilyenkor tele volt minden velük. Idén tiltott vagy mi? (nem bánnám ha az lenne)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
maximilian4
addikt
Biztos van igazság abban is. Mert ez a cikk az alakzatról nem nagyon ír, csak annyit h a nőstény van elől. Viszont az biztos h tudatosan haladnak így (ahogy a cikk is írja), ebből pedig következik, hogy a sorrend és a tagoltság is valószínűleg tudatos, amiről a te idézeted szól.
Maxi
-
maximilian4
addikt
Itt van a BBC blog cikke. Magáról az alakzatról nem nagyon írnak. Lefordítottam, hátha segít valakinek:
"Egy hatalmas, 25 erdei farkasból álló falka bölényre vadászik a sarkkörön, Kanada északi részén. Télközép idején a hőmérséklet -40 celsius fok környékén mozog a Wood Buffalo Nemzeti Parkban. Az alfa nőstény által vezetett falka energiát spórolva libasorban egy nyomon halad keresztül a mély hóban. A mérete a falkának azt jelzi, hogy milyen gazdag a területük zsákmányban a tél alatt, mikor a bölények sokkal jobban kiszolgáltatottak az élelem hiánynak ás a mély hónak. A farkas falka a Nemzeti Parkban az egyetlen falka a világon, amely a saját méretüknél tízszer nagyobb bölények vadászatára szakosodott. Ők a legnagyobb és legerősebb farkasokká nőttek a Földön."
Maxi
-
Siriusb
veterán
Már az hülyeség, hogy a legbetegebb tapossa ki az utat. Az, hogy a vezér hátul kullog, még nagyobb marhaságnak hangzik számomra.
Zsákmányállatoknál is a betegek, gyengék a csorda után kullognak, hogy azokat kapják el a ragadozók.Szerk:
Gondolj bele, történik valami az úton és az összes egyed hátrafordul, hátat fordít a veszélynek, hogy utasítást kapjanak a vezírtől.[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
Elhiszem. Az ilyen falusi doktorok nagy része egész életében malacokat meg teheneket gyógyszerezett, meg persze gondolom hányan hívták ki kutyához, max ha szenvedett és altatni kellett. A fiatalabbaknak sem arról szól ami egy nagyvárosi állatklinikán gyógyításnak nevezhető. Még nálunk Szegeden is van egy rakat olyan orvos aki még az oltást is alig tudja beadni. Meg vannak elég cifra esetek is... Algyőn dolgozom Szeged mellett egy viszonylag modern nagyközség. Az ottani orvoshoz volt szerencsém talált kutya chip olvasása miatt. Bementünk az öreghez, miközben olvasta le a chipet lógott ki a cigi a szájából, a saját orvosi rendelőjében dohányzott. Egész érdekes állapotok vannak...
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
Hát az ilyen vidéki kiszálló orvosok gondolom nem túl nagy arzenállal dolgoznak. Antibiotikum, gyulladáscsökkentő vagy hányáscsillapító van a táskában aztán mindenre ezeket adják. Ad egy injekciót aztán lesz ami lesz, nem szeretem ezt. Ez nem orvoslás, te is tarthatsz magadnál néhány fajta injekciót meg infúziót és annyira te is leszel állatorvos mint ő.
-
bb0t
senior tag
Főzzetek neki levest répával meg husival. Sokat fog inni és jobb az olyankor mint a táp, valóban.
-
bb0t
senior tag
Akkor lehet, hogy csak egy kis gyomorhurut, vagy ilyesmi. Nagyon figyeld, wc-zik-e milyen a pisije eszik e lázas e élénk e, olvass utána amennyit csak tudsz és ha rosszra fordul az állapota szerezz fuvart az isten áldjon meg! Egy két betegség nagyon gyorsan el tudja vinni őket, akkor meg bánni fogod ha nem teszel meg mindent.
-
bb0t
senior tag
Nincs lehetőséged megröntgeneztetni? Reméljük nem komoly de ha pl. az akkor az nagyon nagy baj.
-
bb0t
senior tag
Nem evett fel semmit? Nyálkahártyája nem világos nagyon? Majd írd meg mit mondott a doki. Lehet , hogy babézia?
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
A lázát ilyenkor jó ha meg tudod mérni. Remélem nincs nagyobb baja.
-
bb0t
senior tag
-
sony309
őstag
Nekem (a Cerberos suliban) azt tanácsolták, hogy egy hosszabb bot végére kössek spárgát és arra valamit, amivel szeret a kutya játszani és azt húzogassam, rángassam az orra előtt, lehet a földön is és magasabban is. Egy helyben megálltam és pörögtem-forogtam körbe, néha odaadtam neki, hogy legyen sikerélménye.
10-15 perc alatt le lehet fárasztani vele szellemileg. Nekem bejött és a kutyám is szerette.S3x, hifi & rock and roll
-
monti0222w
addikt
-
Steady74
addikt
Gyakorlatilag az a gáz, hogy a kutyát beengedve a lakásba a nagy szőrű szőnyegeken simán szétszórhatja a kullancsokat. Hiába fésülöm át, hiába nézem át, néha így is marad 1-1 db rajta. Ha viszont otthon nekiáll korzózni az a gci kullancs és rámászik a gyerekekre, attól agyvérzést kapnék.
Kérdés, hogy ha már kapott a Foresto-s/Advantix-es kombóból a kutya szőrén mászkálva, akkor ha lepotyog, akkor utána megdöglik-e?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali médialejátszót?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- ASUS routerek
- Suzuki topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szólánc.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Weller WSP-80 páka és WDH-10 pákatartó eladó Új!
- BMW új 82, 78 vagy 74 mm-es embléma, logó motorháztetőre, csomagtartóra kék vagy fekete
- BMW új felni kupak, felni közép készlet 68 vagy 56 mm-es
- Tungsram infra izzó, lámpa ( 500 W ? )
- Baasha irodai szék teleszkóp, újszerű állapotú, 6 hónap jótállás/számlával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest