Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Sziasztok,
Német juhász fülét eszik a legyek, öregebb már a kutya, kevesebbet mozog, a legyek pedig elkezdték véresre szívni a fülét, ilyet még nem is láttam, ez a vér ráalvad a és elkezd kérgessé válni a füle.
Mi az eget kenhetnék rá hogy ne repüljenek rá a legyek?
köszi -
trialboj
őstag
válasz
7Sony7 #35553 üzenetére
Nem érzik rajta a te vagy ti szagotokat, én 1x találkoztam ilyen problémával, vettem pár játékot neki, amivel 2 napig az ágyban aludtam, azután kapta meg, és azóta is szereti, eléggé megviselte már, de még bírja. A lényeg hogy legyen valami szaga amivel hozzád tudja kötni.
Mondjuk az enyém nem támadta a fákat, arra nincs ötletem.
-
trialboj
őstag
Sziasztok,
Van aki otthon nyírja a kutyáját? Tanács kellene milyen nyírógépet érdemes venni, amivel mér lehet dolgozni, de nem túl drága. Van a moser meg oster, na erre nincs keret, viszont pl emagon csak nagyon olcsó 7-8000Ft-os modelleket találok, ezeken van több 100 értékelés, érdemes kipróbálni?
Mesko
Camry
A román emagon mindekttő 200 feletti értékeléssel rendelkezik, max 15k lenne rá, ajándék lesz, egy Bichon bolognez-nek a szőrével kellene elbánjon.Köszönöm
-
trialboj
őstag
A kutyám reggelre kivégzett egy ijesztően nagy patkányt. Rég óta nem volt ilyen problémám a kertes házban, ezzel majd foglalkozom...
Lehet bármi baja attól hogy megölte? Gondolok arra h kicsit véres volt a patkány hasa, szóval biztos megharapta többször is...
-
trialboj
őstag
Az a rész nem ment át, hogy ő egy szabadból mentett kutya, kb 1 éves lehetett tele sebekkel, nem tudni mennyit volt kint, de biztos sokat, ha ennyire prédaszámba vesz minden egyéb élőlényt.
Az eset óta az ajtó közelébe sem ment, bárki szólt rá szépen várt, megtörténhet hogy akkor a már szabadon lófráló kutya felhergelte, és a kapunyitás egy esély volt h revansot vegyen.
Sok tippet kaptam megpróbálom kitalálni mi az ami mindenkinek megfelelne.
-
trialboj
őstag
Vendégek miatt még meértem, de nem tizta hogy lehetne ezt a női családtagokkal használni. Mindenki más időpontban jár kel itthon, reggel bezárom, és akkor engedem ki mikor mindenki hazajött?
Illetve mi van ha Többször elugranak ide-oda?Talán a kiképzés lenne a legcélravezetőbb, de attól meg én tartok, hogy ott az elején nagyobb galibát csinál.
-
trialboj
őstag
Nos ez a probléma jóval összetettebb ennél.
Négyen élünk egy házban, engem és apámat elfogad és úgymond hallgat/fél tőlünk annyira, hogy nem rohan ki a lábam között, illetve elég csak szóval fenyítsem ha azt akarom hogy ne jöjjön ki mikor én bepakolok az autóból.
Viszont a két nő tagtól sosem fog félni, és nem is tudom elvárni tőlük hogy megtanulják uralni a kutyát. De sajnos minden ilyen hőbörgős incidens akkor jött össze mikor ők érkeztek haza.Azt viszont érdemes hozzátenni, hogy eddig szinte mindig ezzel a kutyával veszett össze, akinek a gazdája még rá is tesz egy lapáttal, és szándékosan ezen az utcafronton sétál el vele, és legalább 1 percig hagyja hogy őrjöngjenek reggel v este... Szóval valahogy érthető hogy pikkelnek egymásra.
Tegnap mikor egymásnak ugrottak, odaértem de nem igazán tudtam mit csináljak. Azt olvastam h vizet kell locsolni rájuk, 2. körben már volt nálam, de addigra lenyugodtak.
Van viszont a túrázások miatt, kutyák ellen valamilyen paprika srpayem, mennyire okos dolog, esetleg ezzel lefújni őket, ha ismét összekapnak?Elzárni nem lehet, láncot nem bírja, az udvart meg nem tudom úgy lezárni, hogy mindenki számára elfogadható legyen.
-
trialboj
őstag
Van egy túlvezérelt német juhászom. A mezőn találtuk, befogadtuk, és később derült ki hogy nem tűr meg más állatot a világon. Hónapokba telt amíg a már meglévő bischont elfogadta (első találkozás annyi volt hogy szájábba vette és a szart is kirázta belőle...). majd 1 év szoktatással megtűri a macskát is is maga mellett, habár nem nagyon akad le róla, és ha nem látjuk a szája közé veszi a macska nyakát.
Ez még megoldottuk, viszont amire nem találok választ, mit kezdjek az utcán lévő állatokkal.
Ugyanis már a sokadik eset volt hogy valaki jött haza kinyitja az ajtót, és a kutyám meg meglát egy másik kutyát a túloldalon és kirohan majd megtámadja.Ma is ez volt, nekiment egy kisebb kutyának, utána rohantam, de semmire nem reagált, ott küzdöttek előttem, nem igen tudtam mit csinálni, aztán a kisebb kutya menekült, én berohantam egy veder vízért, de mire kiértem már futottak v 3 perce, és elfárad az én kutyám és onnantól ismét hallgatott rám.
Bejött tudta hogy rosszat tett, sunyított, stb. De ezt már v 5x eljátszottuk. Embert nem bánt, sosem próbálta, de a többi állattal valahogy nem bír meglenni egy térben.Bármi tanács?
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Bebetto Luca 2in1 babakocsi - mózeskosár és sport résszel
- SEGWAY-NINEBOT KickScooter F2 Pro (1km futástávval)
- HONDA Civic 1.5 Lsi. Csere: iPhone 16 pro max, S25 Ultra, Watch Ultra 2
- HONDA Civic 1.5 Lsi. Csere: iPhone 16 pro max, S25 Ultra, Watch Ultra 2
- Philips ac2729 2000i Series Légtisztító és párásító