- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózati / IP kamera
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- AliExpress tapasztalatok
- Kriptovaluták és az adózás
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
Látom elszabadult a topic Az első 20 hsz-t elolvastam de a többit inkább hagyom... Helyzetjelentés. Egész szépen bevállik a szöges. Végre nem kell tartanom tőle hogy Boncit megrágja valami vagy feljelentenek mert nekirohan egy embernek az meg megijed. Vettem egy fokozatba csatolható pórázt ma. Röviden láb mellett sétálunk és van a kiengedett állapot amikor kb 2-3m száron kólicálhat. Úgy érzem neki is jobb most mert nem cibáll össze vissza, tudja mikor minek van az ideje.
Témahoz meg annyit hogy az én példámon. Aki hagyja hogy egy pitbull ösztönből cselekedjen mert attól boldog az nem fogja élvezni a kutyatartást Bonci keményen van fogva, így egy házi nyuszi. Ha az elejétől hagytam volna akkor sanszos hogy én a rendőrségen, a gyerekeim a kórházba és pár kutya meg a "dögkútba" lenne sztem... Nincs olyan "értelmes" pites akinek nem az lenne az első tanácsa hogy ha ilyen kutyát tartasz akkor a kemény kéz elengedhetetlen. Határok közé kell szorítani, különben hamar meg van a baj.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #27897 üzenetére
Források:
Eva-Maria Kramer: Elektra kutyakalauz
Szinák János-Veress István A világ kutyái II.Azért ezek nem túl részletes, saját tapasztalaton alapuló leírások ám... Egy-egy fajtáról a róla szóló könyvet szeretem elolvasni és még az se mindig elég...[link]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Dorian
félisten
Na Vincent viselkedés szempontjából pont ilyen, mármint makacs és amit a fejébe vesz azt akkor is megcsinálja, pont olyan, mint nagyapám biglije volt.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz philoxenia #27896 üzenetére
Még a végén kiderül, hogy ezt én szerkesztettem bele. Azért fajtán belül is vannak egyéniségbeli difik. Az enyémet beszariként vettem, a kennelből egy blöki volt, aki sírdogált egy farakás mögött, míg a többiek boldogan szaladgáltak. Karitatív alapokon őt hoztuk el.Hosszú hónapokig mikor jött valaki hozzánk, egyből bepisilt. Most már nagyfiú ( 6 éves ), de az emberekkel továbbra sincs bizalmi viszonyban, ellenben minden blökit imád, az a kedvence amikor a nagyok üldözik és beletiporják a földbe. A lényeg, hogy kergesse valaki és rohanhasson előle.
(#27895) erik365 Hát ezen jót nevettem.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #27894 üzenetére
Ez Wikipédia... Szerkesszem Neked?
A viszonytól függ a büntetés. Kimbára már elég volt ránéznem, még szólni sem kellett, most a két kajlára meg kiabálnom is kell néha. Látszik az, hogy tudja, hogy nem szabad és azért csinálja, vagy egyszerűen nem tudja, hogy nem szabad. Van biglink is, semmi gondom vele. Persze kicsit sunyi, de arra számítani kell.
-
törölt tag
válasz philoxenia #27893 üzenetére
Hát ez nagyon hálás téma volt. Rákerestem a kutyafajtára és megtaláltam azt, amiért szintén annyian leugattak már ( nem itt ). A hangnemről van szó a kutya felé.
"Igen érzékenyen reagál gazdája hanghordozására, sok esetben pusztán azzal is tökéletesen irányítható. Nem szabad vele kiabálni, és nem szabad bántalmazni sem, mivel erre soha nem ad okot." [link]
Dettó ilyen a Beagle, figyelni kell a hangsúlyra, mert különben beint, megszivat súlyosan.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz -Mosquito- #27892 üzenetére
Nekünk volt német juhásszal kevert, elég kemény kutya, nem játék. Nyájőrző végül is kuvasz-komondor-kaukázusi rokonság. Ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
Sziasztok,
Jugoszláv medve/farkasölő kutyája volt/van itt valakinek? Illetve mit érdemes róluk tudni?Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
törölt tag
Nem nem és nem feltételezem rólatok, hogy fizikailag bántanátok a kutyáitokat, még szép. hogy imádjátok őket, hiszen ez a dolgotok ( !! ), az idézet alfa hím mivolta és hierarchia része miatt érdekes. Ennek ellenére én nem értek egyet a szöges, rázós dolgokkal. Természetesen, ha úgy merül fel a kérdés, hogy mi a jobb, egy áramütés, vagy a mérgezéses halál, akkor persze, hogy a fegyelmezés. De a kérdés ilyen egyszerűsített felvetése nagyon populáris műfaj. Beagle legalábbis az enyém ) nem hiszem, hogy megtanítható lenne ezzel, hogy ne zabáljon a földről, agyon lehetne b@szatni, az akkor is megenné, legalább olyan makacs és fafafejű, mint én. De hát azt mondják, hogy egy idő után vica -versa alapon felveszi a kutya és a gazdája egymás jellemvonásait. A behívás kulcsa például az volt, hogy megfelelő hangsúllyal kell - kellett hívni. Ha felemeled a hangodat, vagy ha erőszakosságot érez ki belkőle, az életben nem jön - jönne vissza.
(#27889) fattyu Itt van olyan bolt ahol 100% Aujeszky frei a sertéshús, szóval ez nem jelent gondot.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Pedig én azt látom, hogy Vincentnél fel kell adjam a liberális nevelési elveimet, és párszor rá kell majd verjek a seggére, hogy megtanuljon viselkedni. Most pl. a ház sarkánál a 3 napos hányás a sztár, míg Buborékkal foglalkozom simán odarohan, át az utcán és nyalja a nyomokat...
Szóval ő nem jólviselkedéssel akar ja teljesíteni a követelményeket, hanem rosszaság után való brutál mértékű hízelgéssel.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #27881 üzenetére
Komolyan nem értem miből gondolod, hogy verjük a kutyát. Lehet, hogy téged erősít, de itt ez nem releváns, ezt süsd el a facebook-os pitbull topikokban, ahol tényleg veréssel "nevelnek".
Az elektromos nem verés. És nem okoz effektív fájdalmat a kutyának, csak kellemetlen. Olyan ez, mint az evolúció. A fájdalomérzet azért alakult ki, hogy figyelmeztessen a veszélyre. Adott pillanatban a méreg felevése nem fáj, ezért a kutya védtelen ezzel szemben. Ha elektromossal megCSÍPED (csípést érez) egyszer kétszer ha fel akarna enni valamit a földről, akkor megtanulja, hogy ha felenném kellemetlen lenne, nem szabad felenni. Lehet, hogy érzett egy szúnyogcsípést, amit én okoztam neki, a halálig tartó agónia jobban fáj. Persze Ausztriában nem szórnak ki mérget, de itt igen.
Nem úgy kell elképzelni mint egy ókori kínzóeszközt, inkább olyan mint a klikker. Csak sajnos pozitív megerősítéssel nem lehet megtanítani - egy beagle-nek pláne nem - hogy ne egyen fel dolgokat.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
törölt tag
válasz z123456789 #27882 üzenetére
Vegyes BARF - házikoszt alapokon etetem a blökit , annyi különbséggel, hogy csak emberi nyers alapanyagokat kap, oldalas, karaj csonttal, színmarhahús, igen csirke is, még soha nem lett baja ( nem bízom a csak nekik gyártott cuccok korrektségében, minőségében, szerintem a mieink se azok sok esetben ) Imádja a sajtokat , tejfölt, zöldségeket is megeszi. Imádja a lecsót pld, de szinte mindent megeszik, amit mi. Kap olajos magvakat, párommal hatalmas sósmogyizást tudnak rendezni. Csemege is jár minden nap, ami vagy löncs konzerv, vagy májkrém, vagy pick párizsi. Jó teszt is egyébként, amit nem hajlandó megenni, rá se néz ( pld penny-s párizsi ) az feltételezhetően moslék is. Valamint van a tálkájában vitaminokkal turbózott száraz táp is, de abból 2-3 naponta eszik meg nagy nehezen 1-2 darabot.
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #27883 üzenetére
Kifejezetten arra a mdellre gondolok, amikor van a falka (kutyákból) én meg a falka felett állok, mint vezető. Érti?(#27884) Dorian
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz philoxenia #27883 üzenetére
Hááát, írtam, h nálunk mi megy
Kutyát a személyiségének megfelelően kell nevelni. Buborék maximálisan kötődő, de visszahúzódó idegenektől tartó személyiség, dominánsabb kutyának megadja magát, és szeretetből csinálja meg amit tudja hogy kell, vagy nemcsinálja amit tudja, h nem kéne.
Vincent pedig félelem és veszélyérzet nélkül gátlástalan eb. Kötődés helyett inkább hízelgés van, ha akarja akkor is megcsinálja amit nemszabad, ha tudja ezt, kaja mindenek felett és simán elzavarja 4 hetes létére a felnőtt angol bulldogot is.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz z123456789 #27882 üzenetére
Magas labda volt... Ha csak kanod van otthon, ki lesz az alfanőstény? Nehogy már a postásra bízzam....
Ráadásul felénk szinte csak női postások vannak....Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
z123456789
addikt
válasz #16729600 #27877 üzenetére
Ja, hát nálunk sehogyan sem működik, nem mondom, hogy ez így jó, de azt sem szeretném, ha átesnénk a ló túloldalára.
Kíváncsi vagyok hogyan etetsz ezek után, mert itt aztán ahányan vagyunk annyi féleképpen etetünk.
(#27879) bb0t
True.(#27881) szunya1
Ja, meg engem, hogy én nem akarok falkavezér lenni. Ki akarná befedezni az alfanőstényt?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jaj már, attól mert HVG-s a cikk, attól még Csányi világhírű etológus, akadémikus kiváló szakember...
Az idézett szövegrész valóban titeket erősít ( bár engem sem cáfol szerintem, mert vannak fokozatok a liberális kutya nevelésben is ) Ellenben az alábbi idézet meg engem erősít. Így jó ez, mindenkinek megvan a maga olvasata egy adott cikken belül.Cs. V.: Lényeges dologra tapintott rá. Régi babona a kutyások között, hogy a kutya falkavezér akar lenni, és ha a gazda jól elveri a kutyát, ő lesz a falkavezér. Ez hülyeség. Amíg a farkasoknál valóban van falkavezér és hierarchia, addig a kutya úgy viselkedik, mint a gyerek: egy életen át képes alávetni magát a gazda dominanciájának, és ezt nem kell állandóan megerősíteni
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #27876 üzenetére
Legkönnyebb majomszeretettel szeretni a gyereket, állatot. Mindent megvenni neki, mindent megengedni és mosom kezeimet, mert mindent megtettem érte. Ez a könnyebb út. Azt a felelősséget nem viseli ilyenkor az ember lánya/fia, hogy milyen károkat okoz ezzel, és melózni se kell érte annyit, tény. Én a saját bőrömön tapasztalom, hogy milyen hátrányai vannak annak, hogy sokszor következetlenül, túl engedékenyen, túlságosan szabad szellemben neveltek.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
törölt tag
válasz z123456789 #27873 üzenetére
Nem célom semmilyen személyeskedés, sőt meg is követem, ha így érződik,( tévesen ) Szerintem csak beszélgetünk, néha élesebbek a riposztok, de úgy érdekes a normális vita ( már akinél van ).
Így igaz, felénk tilosak, büntetendőek ezek a szöges, rázós cuccok ( aj de imádom a jogalkotót ). Sőt pár hónapja nyáron a grazi shopping centernél kikötötte a melegben a blökijét egy honfitárs, míg vásárolgatott ( amúgy érthetetlen, mert szinte mindenhová be lehet itt vinni a blökit ), szemvillanás alatt ki is hívták a rendőröket, akik megitatták, megetették a blökit, kapott egy hűtőtakarót ( jó nem kellett volna, mert annyira nem volt vészes a helyzet ) elvitték menhelyre átmenetileg és állatkínzásért eljárás indult a 'gazdi ellen. ( ismételten csak gratulálni tudok az itteni jogalkotóknak, alkalmazóknak )
(#27875) philoxenia Én ezekkel egyetértek, nekem a szemléletben vannak vitáim. A kajáltatást is fel lehetne hozni, de abból is nagyon kisebbségbe lennék, inkább hagyjuk is.
(#27878) fattyu Ez is igaz, ellenben bizonyíték arra, hogy sokan így nézik a kutyás világot, mint én, sőt, a törvények szintjén is érvényesítik.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
A törvényeikből kiindulva lehet nem is feltétlenül az emberekkel van a baj ott sem, hanem akik meghozták ezt a törvényt. :S Bár, náluk is nagyon népszerű a média, mint elterelő felület. Azonnal hír minden kis szar. És persze az emberek empátiája van kihasználva minden egyes szakadt, mentett kiskutyáról készült videóval. Egyből az jön le mindenkinek, hogy azt a kiskutyát, és az összes többi kutyát és állatot csak szeretni kell, nevelni nem. Hát had csapjak már oda a gyerekem seggére, ha rendetlen, és ahogy írtad a kutya is egy gyerek szintjén van, csak kicsit fürgébb. Hamarabb megvan a baj, és kevésbé tanulékony ebben a mesterséges világban.
Megfordult a világ... mondani szokás. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #27872 üzenetére
Ez is csak egy vélemény. Relatíve sok kutyám volt már, mind egyéniség volt, minddel másképp kellett kicsit bánni. Alapvetően pár dolog jelenthető ki, minden kutyára igazként kb.:
-kötődik az emberhez (ezen belül, hogy hányhoz és milyen mélységben, az nagyon változatos)
-a kapott szeretetet visszaadja (persze azon a módon, ahogy Ő jónak gondolja)
-próbálja elérni, hogy minél többet foglalkozzanak vele(ezen belül van aki simogatást, van aki jelenlétet, van aki játékot igényel)Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #27873 üzenetére
+1
Nem megy nekik. Azt hittem Ausztriában majd milyen jókat fog játszani többi kutyával, meg majd kilógunk a sorból, hogy a mienk olyan hebrencs, erre fel az összes kutya agresszív méregzsák volt, 1-2 kivétellel. Az osztrákok egyáltalán nem tudnak kutyát nevelni, ez sajnos lejött.
szunya1:
A HVG az tudományos forrás?Egyébként pedig ezek az állítások nem azt cáfolják, hogy falkaszellemben élnek a kutyák, hanem, hogy falkavezér akar lenni. Én is meg tudom ezt erősíteni, felesleges stressz a kutyának, a falkavezérség, de ha a gazdája nem dominánsabb mint ő, akkor ő lesz a domináns.
A te Csányi Vilmosod is azt mondja, hogy határozottnak és következetesnek kell vele lenni.
Nem szabad annyira elkényeztetni a kutyát, hogy mindent megengedünk neki, mert akkor ugyanaz történik vele, mint a rosszul nevelt gyerekekkel.A gyerekből szörnyeteg, a kutyából pedig egy kártevő, agresszív lény lesz. Meg kell szabni a korlátokat, mert az sem jó, ha semmit sem szabad: a kutya és a gyerek is fegyelmezett lesz, viszont mindentől félni fog. Nagyjából ugyanazzal a hozzáállással és ugyanazokkal az elvekkel lehet a kutyából és a gyerekből is egészséges, boldog, jó személyiséget nevelni. - Ugyanezt mondtam én is.
Vicces vagy, a terelő és hajtó ösztön is a zsákmányszerző gyilkos ösztönből fakad, jobb ha tudod. Nem érzem úgy, hogy mellélőttem volna, főleg mert te definiáltad szimplán vadászkutyának és nem kopónak, vagy vadászkopónak az ebet. Valamint különbséget tehetünk a szaglászás, nyomkövetés és a tényleges hajtás között. Szerintem minőségében nem ugyanaz a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
(#27866) bb0t
"Sokkal szigorúbbak egymással a kutyák, mint mi emberek velük."
Saját nevedben beszélj!(#27868) szunya1
Ezzel most pont mellé lőtt, nagy cucc. Attól még a kutya egy beteljesedett küldetése a ragadozó ösztönből adódóan az, hogy zsákmányt ejtsen, aztán jól megegye.
Ezért nem kell személyeskedni a fórum által adott rangja miatt bb0t-vel. A legkönyebb, ha valaki elvállal valamit, tol egy hibát, aztán mások meg egyből lenyomják.
Ja, hogy már ezt is megváltoztatta egy evolúciós folyamat ugye? Szeretem a tradíciókat, ha tehetném valami baszott nagy farkassal járnék vadászni az erdőbe, és nem gyárban dolgoznék nap mint nap. A kutya ragadozó, húst eszik többynire. Más állatokat, más, aranyos állatokat.
Leugatod az egyik által felhozott tudományosnak vélt tényt, miszerint nincs falkavezér. Érdekes, én a másik tudományosnak vélt felvetésben hiszek, ami azt mondja van a falkavezér, én meg ő felette állok. Akkor innentől megint arról beszélhetünk, hogy ez már hit kérdése igaz? Amivel kapcsolatban megint csak nem szabad a másikat győzködni. Ki ebben hisz, ki abban.(#27872) szunya1
Ah! Hát ez meg milyen nyelven van? Ki érti ezt?
Mit ír?
Ausztriában élsz az írásaidból itélve. Ott, ahol tilos a szöges, meg az elektromos. Nem csodálom, hogy hinni kell valami másban kutyanevelés terén. Szerinted a mi sulinkba miért járnak át osztrák rendőrök? Nem megy szeretettel a szolgálati kutya nevelés gondolom. És egyébként visszatérve a szomszéd országra, ez van, előrébb tartanak, előrébb tart az egész nyugat, nálunk meg itt maradt a szöges meg a delej, ez itt a Balkán...hál isten. -
addikt
"Aki ad,az nyer"
-
törölt tag
"Nos ha a kutyád vadászkutya, akkor nem a nyom követése teszi boldoggá hanem a zsákmányszerzés. Ezt is biztosítod neki?"
Legalább mint topikgazda nézz már utána minimálisan a dolgoknak mielőtt ilyen hmmm.. dogokat írsz. Beagle nem öl - ölt soha. Kopó kutya. Hajtóvadászatra, nyomkövetésre használták, használják.
Az alfa hím, falka hierarchia téveszmék már tudományosan túlhaladottak, megdőltek.[link] Erre is az vonatkozik mint a fentiekre, egy topikgazdának legyen már lövése legalább a dolgokról.
Nincs frusztrációm, még az adott témára nem alkalmas tisztségviselők sem tudnak ilyet okozni.
(#27867) philoxenia Az biztos, hogy minden fajtánál törekedni kell arra, hogy a lehető legjobban érezzék magukat és a fajtajellemző dolgaikat legyen alkalmuk megfelelő mértékben kiélni.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #27865 üzenetére
Na most feltéve, de meg nem engedve, hogy más kutyafajtáknak is van létjogosultsága a világban, mondjuk kuvasz és komondor esetén mi lenne szerinted a helyes tartás? Rotinál? A Rhodesian Ridgebackre már rá se merek kérdezni, a miénk szegény haláláig nem látott oroszlánt. Bár a fiam csillagjegye legalább az....
-
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #27861 üzenetére
Nos ha a kutyád vadászkutya, akkor nem a nyom követése teszi boldoggá hanem a zsákmányszerzés. Ezt is biztosítod neki?
Megint nagyon mellélőttél, mert az én kutyám nincs ivartalanítva, ha valóban visszaolvastál volna akkor tudnád, hogy jó páran a csonkítás ellen vagyunk. Én arról beszéltem, hogy tessék kielégíteni ezt az ösztönét is, ha te az ösztönök kielégítésétől tartod boldognak a kutyát.
Az utóbbit írásba nem tudja adni neked, de azt megnézheted, hogy viselkedik akkor ha 10 másik kutya társaságában felmutatom neki a frizbit.
És jól mondták előttem, ha falkában érzi jól magát akkor vegyél mellé másik 10 kutyát. Nekem van tenyésztő ismerősöm akinek mondhatni elég nagy a falkája, 16 kutyával, és nem látom boldogabbnak azokat a kutyákat, mint az "egykéket"
Először is: nem egymással játszanak, mindegyik azt akarja elérni, hogy az ismerősöm foglalkozzon vele.
Kettő: egy kutyára sokkal több figyelem jut, mint ha 16-an vannak, így belátható, hogy nem mindig az a legjobb a kutyának ami a génjeibe van kódolva.
Három: a falkában is hierarchia, rend és szabályok uralkodnak. Sokkal szigorúbbak egymással a kutyák, mint mi emberek velük. Akkor most ez hogy van. Nem tudják mi a jó nekik?
Az áramosról meg szögesről tényleg ne beszélj. Egy beagle-el sosem fognak értelmet nyerni bizonyos fogalmak számodra, amit mi a saját fajtáinkkal átélünk, megértünk.
Azt hiszem pontosan ugyanolyan önfejű vagy mint a beagle-ök, nagyon jó választás volt. Te is csak mész a saját fejed után, anélkül, hogy a környezetedből meg a körülményekből bármit is érzékelnél.
szerk: Maradjunk a tárgynál, politikát, migráncsokat hagyjuk, eddig is kibírtuk ezek nélkül. A frusztrációidat ne rajtunk éld ki, ha lehet, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #27863 üzenetére
Erre az időgépre ráhibáztál. Amúgy azt csak halkan megjegyzem, hogy évente párszor viszem őkelmét Voralbergbe szimulált vadászatra ( nincs valós nyúl ölés, csak üldözés, nyomkövetés, az ottani beagle társaság tagjai is mind hozzám hasonló pipogya, antimilitáns, migráncs dajkáló, ballib köcsögök) néha 20-30 Beagle is összegyűlik. Valamint tagja vagyok az itteni BFG-nek [link] és rendszeresen zaklatjuk a beagle -kel kisérletező laborokat is ( hogy rohadna meg mind ). Jah és természetesen a kutyám az állatkísérletek betiltását követelő "liberate beagle" nyakörvben mászkál. [link] Szóval azért van következetesség a dolog mögött.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
(#27859) bajnokpityu
Neked is +1000
Épp nyomni akartam valami hasonló képet. HM topicban már volt dolog emberünkkel korábban nem?(#27862) fattyu
Ide is + -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #27861 üzenetére
Igazából Neked időgép kellene, visszamennél és azt az ősembert vernéd fejbe, aki először háziasította a kutyát....
Farkasok boldogabbak, pláne ahol ember sincs, szerintem irtsuk ki az embert nem?
Mit szólnál ahhoz, hogy a beagle eredetileg falkában élt és szerintem boldogtalan Nálad, mert nincs tizenöt másik beagle-öd? Azonkívül ugyi nyúlra vadásztak vele, napi két-három nyúlvadászat nélkül, nem élet az élet neki, természetesen falkában mondjuk ezek a boldog beagle-ök... A Tiéd csak a társait keresi napokig az erdőben szerintem... Ha már sarkítunk....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha te sarkíthatsz, akkor én is.
A kutya teljesen jól érzi magát az erdőben szabadon ( ha nem így lenne egyből hazajönne ) Az ezzel kapcsolatos veszélyek, amiket ecsetelsz nem léteznek, erősen túlzottak, nem reálisak. Én felelősen engedem el, hiszen kvázi a hátterét is biztosítom a terület szakembereinél ( vadász - vadőr ).
Még a végén kiderül, hogy egy vadászkutya jobban érzi magát a 9. emeleten, csíramentes környezetben, szkafanderben ( ott és így biztosan nem éri baleset ), mint az erdőben vadak nyomát követve, szaglászvaSzukára visszatérve, neked is annyit tudok mondani, mint az állatorvosunknak, amikor is javasolta az imádott családtag / haverom ivartalanítását: " kedves doktor úr. Majd ha önmagát kasztráltatja preventíve a felnőtt lakosság körében, gyakori prosztata és oly elterjedt más rosszindulatú tumoros megbetegedések ellen, akkor tegyen ilyen, nézetem szerint kegyetlen, beavatkozásra javaslatot "
Ha egyszer egy kutya nyilatkozik neked írásban vagy szóban arról, hogy neki sokkal jobb és örömtelibb a 'munka, apport, stb, mint a fajtársaival való együttlét,játék akkor el is hiszem majd, addig ezt hülyeségnek tartom. Milyen jó is, hogy mi 'emberiség, gőgös felsőbbségünk tudatában, ítélünk és megszabjuk más élőlények cselekedeteit, sőt, még a gondolatait is jobban ismerjük, mint ő maga. ( arról ne is beszéljünk, hogy ipari méretekben pusztítjuk az élőlényeket, környezetünket és még ideológia is van hozzá mindig )
Végezetül pedig a " hanyagság " témára: Amit Te fegyelemnek, rendszabályozásnak, egy élőlény létezősének mindenféle korlátozásának hívsz, az az én olvasatomban - a kegyetlenkedés egy fajta formája. És akkor a szöges, áramos nyakörvekről és egyéb ' humánus eszközökről ne is beszéljek.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz bajnokpityu #27859 üzenetére
Hogyha fut vele egy kört? Nálam mára a cukiságfaktor kimaxolva.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Siriusb #27858 üzenetére
+ezer.
annyit még hozzátennék, hogy jobb kiképzőknek nem csak 1 fajta motivációs eszközük és nem csak 1-2 fajta teknikájuk van. Minden kutya más, tanításnál mindet másképp kell motiválni. Egész elképesztően furi dolgokat láttam, hallottam.
Volt olyan blöki, akit se kicsi, se nagy labda, boltból egyetlen játék se, 3 nap éheztetés után a kaja, mikiegeres hangú buksimi nem tudott motiválni. Mig végre rájöttek, hogy az a jutalom neki, ha a gazdával futnak egy kört a pálya körül. Gazdi leadott pár kilót a képzés végére, a kutya meg szófogadó lett. De, ha egy kutyát nagyon eredményesen lehet tanítani pl rántott csirkemájjal, akkor miért ne használná ezt a gazda? Ja, igy lehet a végén nem csapja telibe a kamion, csak, hogy természetes szelekciónak ellentmondjon.
nah, részemről nem válaszolok többet.
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz #16729600 #27855 üzenetére
Én meg arra kérlek, próbálj meg olvasni és értelmezni: "Az a benyomásom..."
Azért vicces, hogy idetolod a képed, élből lenézel és lehülyézel mindenkit a topikban, és még neked áll feljebb.amiről fingod és lövésed sincs ( mert nem is lehet, mivel nem ismersz), a kutyámmal való viszonyomról ne írj velőtrázó rágalmakat / ostobaságokat, ha kérhetnélek.
Ezt ugye saját magadnak írtad? Mert te indítottál így. Vagy ez sem esett még le?
-
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #27848 üzenetére
Ha te teszem azt elmész hegyet mászni az nem okoz az öröm mellett kockázatokat is?? Szakadékba eshetsz, lavina temethet el, ( esetleg elkap egy yeti )
De igen, de felnőtt emberként talán elővigyázatosabb, tapasztaltabb és potensebb vagyok, mint egy kutya aki egy kisgyerek szellemi színvonalán áll. A gyerekek és az állatok a mi felelősségünk, nem tudom osztani a te ahogy esik úgy puffan nézetedet.
Azt hiszed az a látszólagos szabadság amit megadsz a kutyának kompenzálja, hogy veszélyezteted? Ennyi erővel remélem szukát is biztosítasz neki nap mint nap, mert hát az a része is egy elég erős ösztön. Hol a szabadsága, ha nem gyakorolhatja a párzást amikor kedve tartja?
A közelünkbe, van hatalmas futtató ( Leibnizt ), ahová járunk is. Teljesen elszeparálódott kétféle társaság, brancs van jelen. Az egyik csapat a derekukon kajatartóval ( aka. gulyáságyú ) fegyelmezetten kőröznek a blökijeikkel, akik ha 3m nél messzebbre elcsatangolnak egyből hangosan behívják őket ( minden bizonnyal követelmény az ógörög irodalmi anyagok fordítása is ). Katonás rend van ott az tény. És ugye van a másik csapat, ahol a kutyák 'eszetlenül rohangálnak, szimatolgatnak és bandáznak.(hatnak ) Csak úgy belelétezhetnek spontán az eseményekbe.
- Én nem tudom mi az a kutyafuttató. Legalább is mi nem járunk körbekerített helyekre. SOHA nem kap jutalomfalatot a kutyám. Sokkal inkább motiválja a közös játék, mint hogy kajával tömném. Póráz nélkül sétálunk (most nem mert ínszalagszakadása van) és járunk parkokban is, ahol van lehetősége arra, hogy a többi kutyával bandázzon ha akar. Bár hozzáteszem, én nem szeretem mikor a gazdák cseviznek közben a kutyák meg elvannak maguk között. Sokkal minőségibb időtöltésnek tartom amikor a kutyának lehetősége van a gazdájával játszani, dolgozni, mélyíteni a kapcsolatot. Azok a kutyák akikkel 'dolgoznak' (agility, ipo, terelés, bármi) egyáltalán nem igénylik a többi kutya társaságát, az a tapasztalatom, hogy levegőnek nézik őket.
Én csak akkor várok el a kutyától fegyelmet, ha a helyzet úgy kívánja. Ha Ausztriában túrázunk például szabadon jön velünk, de ha szűk és veszélyes szurdokban vagyunk ahol sok az ember, akkor pórázon visszük a saját testi épsége miatt és azért, hogy ne zavarjuk a többi embert.
A dolog summázata, hogy amit te szabadságnak és szeretetnek hívsz, azt én elhanyagolásnak.
Természetesen kifejtheted a véleményed, de azzal vállalod az ellenérveket, mert más is kifejtheti. Szerintem ebben a topikban azért van vitakultúra, úgyhogy semmi vész nincs ezzel.
És súlyos tévedés ha azt gondolod, hogy itt csak bigott emberek vannak, akik kardoskodnak egy módszer mellett. Mindenkinek megvan a saját kutyanevelési elve, meghallgatjuk egymást, mindenféle módszerből hasznosítjuk amivel egyet értünk, és elvetjük amivel nem. Szó sincs zsoltárokról, egyfajta véleményről - éppen ellenkezőleg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Siriusb #27854 üzenetére
Nézd a nézeteimet vitathatod, de amiről fingod és lövésed sincs ( mert nem is lehet, mivel nem ismersz), a kutyámmal való viszonyomról ne írj velőtrázó rágalmakat / ostobaságokat, ha kérhetnélek.
(#27851) z123456789 Tőlem aztán messze áll a hittérítés, mint mondtam, azért írtam, hogy az egyszólamú zsoltár többszólamú legyen. Nehogy mindenki leragadjon a zéró képzettséggel, iskolai végzettséggel rendelkező VV626 szintű Cézárka agresszív módszereinél.
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz #16729600 #27850 üzenetére
1.) Kár volt benézned ide ennyi idő után, pedig szerintem a többiek is szívesen meghallgatják bárki tapasztalatait, véleményét.
2.) Az a benyomásom, előítéletekkel, valahol hallott véleményekkel, félremagyarázásokkal próbálod felhívni magadra a figyelmet.
3.) Felelősségérzet, lehetséges következmények felmérése nélkül élsz elmondásod szerint, s még te nézel le mindenkit?!
4.) Megdöbbentő Cesar Millan ajánlgatása. Megdöbbentő, hogy semmit nem tudtál leszűrni az ő munkásságából. Elárulom, mert lehet csak a tévéhíradóból hallottál róla, nagyon sok mindent lehet tanulni a kutyák és az emberek kapcsolatáról akárcsak a sorozatának néhány epizódját megnézve. Persze nem olyan embernek szól ez az információ, aki kicsapja a kutyáját a fenébe, oszt' majd lesz vele valami.
5.) Hogy megértsd, az itteni emberek általában családtagként kezelik a blökiket, vigyáznak rájuk és igyekeznek azon, hogy mindenkinek jó legyen. Hogy egy példával megvilágítsam pl. a fegyelmezés részét: úgy érzem, sokkal jobb, ha a fegyelmezés miatt nem üti el az autó, amikor "ösztöneit kiélve" rohan valami után, mert vissza tudom hívni. Persze lehet neked ő csak egy állat; nos, számunkra nem. -
Dorian
félisten
válasz z123456789 #27851 üzenetére
Nem tudom, enyéim egymás f@szát szeretik szopni.
Melegek a kölykök, ez van, nekem nincs ezzel problémám, csak az, hogy sokszor f@sszagú a szájuk mikor pofán akarnak nyalni[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Dorian #27849 üzenetére
(#27849) Dorian
Az igaz, hogy francia bulldog hajlamos "rápendíteni"? Hülye kérdés tudom, de a múltkor jártam ismerősöméknél, ahol a blöki egyszer csak unalmában magához nyúlt, és csodálatosan játszotta Vivaldi 4 évszakát.
Aztán mondják, hogy ez rendszeres, és kiállításon már mondta nekik más is, hogy hajlamosak rá.(#27850) szunya1
Egy kicsit másabb hangvételűek az utóbbi hsz-eid, mint amivel nyitottál. Mert ha megnézed, csak-csak ránk rúgtad itt az ajtót, hogy mekkora gyökér aki szögezik, meg elektromosozik. Mondjuk emlékeim szerint te amúgy is ilyen topicrobbantó vagy. Persze, legyen itt ez a nézet is. Engem aztán nem bánt. De ahogy a melegségről, erről se akarjon engem meggyőzni senki, hogy márpedig jó.
Ahogy én sem fogok meggyőzni senkit. Ajánlani azt fogom, az tuti.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dorian #27849 üzenetére
"Családtag-kutyának szerintem ez ki is merülhet a marad, mehetsz, gyereide és pfúj parancsoknál, bármi más felesleges. Meg persze ki kell elégíteni a kutyák fajtaspecifikus igényeit, nálunk a francia bulldogoknál ez viszonylag egyszerű, mert ragaszkodásra és játékra lettek kitenyésztve "
Én ennek minden sorával egyet tudok érteni.
(#27847) z123456789 Én nem tennék se emberre , se állatra ilyet. ( sőt képzeld, én még a migránsokat is beengedném, vannak ilyen elvetemült emberek naa )
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Az igazság - mint ahogy általában - középen van, Csányi és Millan közt (és termesztésen nálam ): a mai városi kutya legalább annyira családtagnak, "gyereknek" érzi magát, mint amennyire falkaállatnak.
Cézár Milántól (vagy Jan Fenneltől) sztem azt érdemes megtanulni ami az egész hókuszpókusz mögött van: tudni kell "kutyául" viselkedni, érteni, így viszont-értetni -elérni ezekkel a kommunikációs eszközökkel amit akarunk tőle. A kutyakiképző-hozzáállás ennek kb. ellentéte, de városi civilizációban élő kutyásként néhány minimális dolgot (hogy mennyit az fajtafüggő) ezzel a módszerrel kell megtanítani, mert szükség van arra, hogy ezeket azonnal, gondolkodás nélkül és ellentmondást nem tűrően megtegye.
Családtag-kutyának szerintem ez ki is merülhet a marad, mehetsz, gyereide és pfúj parancsoknál, bármi más felesleges. Meg persze ki kell elégíteni a kutyák fajtaspecifikus igényeit, nálunk a francia bulldogoknál ez viszonylag egyszerű, mert ragaszkodásra és játékra lettek kitenyésztve[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha te teszem azt elmész hegyet mászni az nem okoz az öröm mellett kockázatokat is?? Szakadékba eshetsz, lavina temethet el, ( esetleg elkap egy yeti ) Ilyen műfaj ez, az életnek vannak kockázatai. Passz. Amiért írtam, hogy jelezzem az esetleges nem hangadó olvasóknak, hogy van ilyen nézet is, mint az enyém, miénk. A közelünkbe, van hatalmas futtató ( Leibnizt ), ahová járunk is. Teljesen elszeparálódott kétféle társaság, brancs van jelen. Az egyik csapat a derekukon kajatartóval ( aka. gulyáságyú ) fegyelmezetten kőröznek a blökijeikkel, akik ha 3m nél messzebbre elcsatangolnak egyből hangosan behívják őket ( minden bizonnyal követelmény az ógörög irodalmi anyagok fordítása is ). Katonás rend van ott az tény. És ugye van a másik csapat, ahol a kutyák 'eszetlenül rohangálnak, szimatolgatnak és bandáznak.(hatnak ) Csak úgy belelétezhetnek spontán az eseményekbe. Ami nálatok fegyelmezetlenség, az a mi olvasatunkban szabadság és szeretet. Ráadásul ezek fegyelmezett kutyák, ha behívnánk őket jönnének,de nem akarjuk cseszegetni őket játékidőben. Ettől még lehet nálatok van az igazság ( de erről úgysem tudjuk meggyőzni egymást soha ). Ennek ellenére még létezik a mi szemléletünk is, miért ne lehetne nyoma egy szaktopikban is ? Aztán ,majd mindenki eldönti neki mi a követendő út.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #27844 üzenetére
Azért az vicces, hogy te ítélkezel az itteniek fölött miközben rendszeresen szélnek ereszted a kutyádat, aki vagy visszajön vagy nem! Nézzük csak, mi is történhetne vele azon kívül, hogy a vadászok áldozata lesz. Előfordulhat, hogy valamilyen vad, vagy kóbor kutya kárt tesz benne. Előfordulhat, hogy megsérül vagy csapdába esik és nem tud hazamenni, jószerével bármi megeshet.
Hidd el, a szöges meg elektromos nyakörvet nem a beagle-öknek találták ki. Ha nem vársz el semmit a kutyádtól persze, hogy elégedett vagy. Tartasz egy jószágot, akinek ahogy mondod maximálisan kiszolgálod az ösztönvágyait, és kész. Ez nekem nem tűnik kölcsönös kapcsolatnak. Alárendeled magad a kutyának, ez semmivel sem jobb mint ha a kutya rendelné alá magát a gazdájának.
"Nálunk az ő kedvtelése prioritás (kajában is) és nem a mi ebtartó egónk." Bele sem merek gondolni, hogy ez mit jelent. De biztos vagyok benne, hogy nem törekszel a kapcsolat elmélyítésére, egyszerűbb kiszolgálni az igényeit és hátradőlni, hogy milyen f@asza kutyatartó vagyok!
Tudod vannak fajták, melyek kicsit komplikáltabbak annál, hogy az orrukat követik, az energiájuk teljesen máshogy mutatkozik meg, amit máshogyan is kell levezetni.
Végül, a kutyák nagyon hűséges, ragaszkodó állatok. Hiszem, hogy hatalmas szeretet van bennük, de nem a szeretet nyelve az egyetlen amit igényelnek. Mellesleg véleményem szerint egy gyerekhez sem csak a szeretet nyelvén kell beszélni. Az erő (nem fizikai vagy egyéb bántalmazásra gondolok), a tekintély, a következetesség mind-mind olyan dolog, amit igényel a kutya tőlünk. Azok az eszközök, melyeket te ördögtől valónak tartasz, valójában humánus módszerek, csak jobban meg kell vizsgálni a hatásmechanizmusát, a pszichológiáját és nem tájékozatlanul bírálni az embereket.
-
törölt tag
válasz Dorian #27842 üzenetére
Nem ilyenekre gondoltam. Mondom a példámat. Nekünk Beagle kutyánk van, vérbeli ( hajtó ) vadászkutya. Fajtajellemzője, hogy porszívóként szimatol és állandóan a földnél van a feje, a nagy fülei is a szagnyomok összegyűjtésére szolgál. Én egy héten egyszer engedem 'lelépni és hatalmas erdős kalandozásban részt venni.
Ehhez az kellett, hogy a mivel a szlovén - osztrák határnál lakunk, a 2 illetékes vadőrt / vadászt megvesztegetem évente pár üveg fadobozos tokaji aszúval. ( nem lőnék le, de ha elkapnák 300€ bünti járna érte ) , mert egyes területek itt természetvédelmi körzetek ). Ez az élete értelme a blökinek, a nyomkövetés, szimatolás, susnyákosban való kalandozás. Az a módszer, hogy amikor már turbó szimatolásban, kvázi extázisban van, szép lassan kikerülök a figyelméből ( eltávolodom tőle ) és ilyenkor már elfelejt.Lelép reggel és esténként megérkezik.Minden más esetben behívható könnyen. Igaz 1X már utána vittük állatorvoshoz, mert begyulladt a szeme valami mérges növénytől ( alapvetően semmi baja nem volt, de elővigyázatosságból megmutattuk a dokinak ). Erre értettem a genetikát, egy vadászkutyát lehetne mindig felügyelet alatt tartani és ráerőltetni a saját normarendszeredet,vagy néha el lehet engedni csavarogni is, ami a kis életének egyik fő öröme. Nálunk az ő kedvtelése a prioritás ( kajában is ) és nem a mi ebtartó egónk(#27843) bajnokpityu Gondoltad, hogy nem tudom mi a gulyáságyú? Ezt azokra írtam akik szeretet helyett a kajával akarnak elérni bármit is. És igen . nekem pld Te vagy a " hogyan ne tartsunk kutyát " példája. És ez nem agresszivitás, de mivel itt érző élőlényekről és nem hardver vasdarabokról van szó, határozottan ki kell állni értük.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz #16729600 #27837 üzenetére
tudod egyáltalán mi az a gulyáságyú? semmi köze a fegyverekhez..
ahogy elnézem olvasni nem megy, agreszivabb vagy,mint bárki innen, de rögtön vizsgáljuk fölül az egyébként sikeres nevelési módszerinket. nem robotokat neveltünk, láthatnád, ha pl tegnap este kijöttél volna futtatni. minden kutyás ismerősöm, dokik, vendégek szerint a kutyám (és pl Athene is) boldog, mert határok vannak szabva, és boldog, mert a gazdi boldog, mert bízik benne. ezért a kutya sokkal többet tapasztalhat, sokkal több élmény érheti, sokkal teljesebb életet élhet.
a helyiek kutyái szerintem boldogabbak, mint a tied. nem attól lesz boldog a kutya, hogy bármit lehet neki, és fél napokra elengeded egyedül az erdőbe, mert lefizetted a vadászokat.mégis mi volt a célod?
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz #16729600 #27837 üzenetére
Azért az több, mint érdekes, hogy ez a Dog References oldal a haverom fotóját használja a Facebookon, 99%, hogy engedélykérés nélkül.
Utálom az ilyen képlopós dolgokat, rá fogok kérdezni Robi cimborámnál, csak most nem szívesen zavarom, pár napos a babájuk.
-
törölt tag
Sok év után beleolvastam a topikba. Nem kellett volna. Megdöbbentő Cesar Millan ajánlgatása. Megdöbbentő a kutyákkal szembeni agresszió és sanyargatás ajánlgatása. Megdöbbentő a sok éve kutatásokkal megcáfolt alfa hím baromságok hangoztatása. Szánalmas az oldalukon gulyáságyúval sétáltató, katonai fegyelmezettséget elváró, a kutyát maguk mellett masíroztató és percenként cseszegető 'gazdik túlsúlya. Itt teljesen jól leírják, miért is ostobaság a média mocsok / korunk reality show győzikéjének ámokfutása. Legjobb barátunk nagyon kevés időt tölthet mellettünk, azt szeretetben kellene eltölteni és nem kényszerítéssel. Egy kutya örömmel megtesz mindent, amit elvárunk tőle érzelmi alapon. Ha pedig az ösztöneinek megfelelően, azt szeretné csinálni, amit a genetikai kódja diktál, akkor hagyni kell. Nem vitát akarok generálni, nem írok ide megint valószínűleg évekig, de elképesztőek ezek a szöges, áramos nyakörvek. Rángatások, fegyelmezések. Peace. Olvasgassatok Csányi Vilmost, ha már mindenképpen szakmázni akartok.....
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
gabormgp
senior tag
Növekszik szépen a picikém. [link]
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
válasz bajnokpityu #27827 üzenetére
ah elnéztem (mentségemre hajnali 2 óra körül nézegettem a tápokat, mert akkor jutott eszembe, hogy nem rendeltem meg)
kilója ~17e ft, ez egész tűrhető így ebből rendelek majd pár raklappal
ettől független ha kutakodnék jobban biztos találnék ennél drágábbat
[link] -
z123456789
addikt
válasz bajnokpityu #27818 üzenetére
Nálunk valaki fixet használ, valaki ilyet mint az enyém. Én ilyet vettem, mert ez volt kapható pont. De szerinem tök mindegy, hogy fix vagy nem. Ki kell venni a szemeket belőle, és méretre kell állítani! Az enyém ilyen mint amit mutattál, de attól még olyan mintha fix lenne. Be van állítva a méret, beakasztom a két karikába, és jó is.
(#27819) Rivaul
Azt javaslom én is amit Pityu. Gyakorold a lábat egy független területen is akár. De ott aztán legyen elvárás. Semmi visszabeszélés.
Amúgy meg vegyáél egy flexit, aztán had menjen! -
rwin5
őstag
na megrendeltem a havi tápadagot, közben elméláztam más tápok közt is, lesokkolódtam, hogy vannak olyan tápok? ahol 450 gramm 20ezer forint
-
Rivaul
addikt
válasz bajnokpityu #27822 üzenetére
Próbáltam. Nem néz, megy a fenébe A felszabadult sétán kb lógok a pórázon. Próbáltam a megállásost, ellenkező irányost, rántásost, fojtásost, tiltásos, jutalmazásos módszert de semmi. Annyira izgatott hogy semmire nem figyel. Bent a kertbe teljesen rendben van, egy rászólás és csinálja de kint elszabadul a pokol. Ezért próbálom most a szögest, hogy hátha ezzel eléggé kizökkentve tudom tartani.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Rivaul #27821 üzenetére
akkor kezd úgy, hogy pl a kertben, v mindig ugyanott gyakoroltatod vele a láb melletti követést, egyéb helyeken meg sima felszabadult séta.
vagy a felszabadult sétán van vizisí? próbáld ki, hogy ha húz valamerre, akkor nagyon erősen mereven megfogod a pórázt két kézzel, és elindulsz másik irányba, ő meg repülve követi. ez egy rántás lesz, nem folyamatos feszesség. 2-3 ilyen után hirtelen elkezd majd fél szemmel nézni, hogy merre is akarsz menni.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz bajnokpityu #27820 üzenetére
Kicsit félreérthető voltam. Úgy értem hogy sztem az egy jó dolog a kutyának ha kiszabadul itthonról így akkor tud szimatolni kólicálni, de ha láb mellett "tartom" végig akkor megfosztom ettől a szabadságtól viszont nekem biztonságosabb érzetet ad. Jelenleg nagy az öröm ha leakasztom a pórázt, csak nekem nem nagy öröm a séta
-
bajnokpityu
félisten
válasz Rivaul #27819 üzenetére
vonszolod? impulzust kell adni a kutyának, pici rántásokat, nem lehet soha folyamatosan feszes a póráz.
azt kéne elérni, hogy örüljön, ha rárakod a pórázt, nem azt, hogy "b*sszamegmár megint gátolva leszek". nekünk az epóráz ilyen, hogy "dejó, megyünk valamerre"
sztem inkább legyen először kicsit túl fegyelmezett, abból lehet később jutalomként engedni.
-
Rivaul
addikt
Köszi. Ugyan ilyen az enyém is. Csak mivel kezdjem? Mert most még kajla így kéne egy alap. Vizsgát nem akarok de vagy mellettem és akkor majd később már kiengedem (bár ez nem tudom mennyire séta neki), vagy akkor most az alap húzás és rángatás kezelése, később meg szorosabbra vegyem a lábamhoz? Én legszívesebben magamhoz szoktatnám csak akkor meg úgy érzem nem sétáltatom csak vonszolom magammal.
-
bajnokpityu
félisten
válasz z123456789 #27817 üzenetére
azért kérdem, mert az a trénerünk, aki nagyon ajánlotta nekünk, övé fix, és csatos. akkor ott jól dolgozott azzal, nem vette támadásnak, de szerencsére nekünk elég volt a sima fojtó (meg a villanyos)
-
z123456789
addikt
válasz bajnokpityu #27816 üzenetére
Ugyan ilyen van nekünk is, de én mindkét karikát összefogatom a karabínerrel, és így passzentosan van a kutyán. Ha szögessel viszem sétálni, akkor akasztom csak az egyik karikába. De sétálni nem is szoktam nagyon szögessel. Persze Boncikának jót fog tenni eleinte.
Amúgy amit írsz az úgy korrekt. A séta és a láb mellet két külön dolognak kell lenni! Nem várható el szerintem a kutyától, hogy melletted simuljon egy séta alkalmával. Nálunk is van külön feloldó szó, és még ki is kényszerítem tőle, hogy olyankor össze vissza menjen, mert azután is sokszor még igazodni akar. Lazábban baktat, de látom, hogy nem akar "sétálni". -
bajnokpityu
félisten
válasz Rivaul #27814 üzenetére
ha valaha akartok BH vizsgát tenni, akkor a lehető legszorosabban láb mellé szoktasd. és legyen külön parancs, amikor elválasztod a munkát a sima sétától.
ha sétálunk, akkor nálunk azt csinál, amit akar, oda megy, ahova akar, de ha pályamunka van, akkor nincs szaglászás, ha fejét elindítja talaj irányába, már tiltást kap.
fojtót azt közvetlenül a fej alá a legjobb tenni, ezt nem tudom.
z:fix hosszú szögest használsz? lehet nálunk azért nem vált be, mert ami nekem van az olyan, mint egy fojtó,csak szöges. [link]
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Rivaul #27814 üzenetére
Én "váll" tájékra teszem, kicsit nyaktól lefele. Ha harap a kutya, az is inkább nyak alá támad a harapásával, nem konkrétan nyakra. Bár a rövidszőrüeknél ez szerintem nehezebben kivitelezhető.
Felhelyezés: meg ne fulladjon azért, de álljon a szög készenlétben!
PL ez szerintem már laza.
A használatról már itt is megoszlik a vélemény akkor. Viselkedéstől fűggően emelem a rántás erősségét. Marhára nem tudsz neki ártani vele. Nem is értem azokat a képeket, ahol véres a kutya nyaka. Ahhoz kb egész nap csak azt kéne rángatnod.
Egy kis idő után rá fog jönni, hogy ha eltávolodik, akkor az rossz neki. Illetve elég lesz neki, csak megzörrenteni a nyakörvet.
Én előtte szólok rá, és aztán rántok. Így később már elég a rászólás is.
Én csak szögessel tanítok, kérdezz bátran, remélem tudok segíteni.[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz bajnokpityu #27813 üzenetére
Miért kell 5x belépni hogy be is léptessen az oldal
Köszi. És láb mellé szoktassam vagy elég ha csak sétál és szimatol de nem cibál? A felhelyezés hol legyen? Nyak közepe feszesebben?
-
-
Rivaul
addikt
Kaptam egy szöges nyakörvet. Rátettem Boncira próbának. Elsőre nem érdekelte mert az NJ után túl nagy volt a mérete és a szegynél húzta hiába "vágtak" bele a karmok. Egy szemet kivettem, így már a nyakán volt és a hirtelen ugrós rántást elvette. Még egy szem után már a sima rántások és húzás is megszűnt alapból, ezt toporzékolással és "nem tudom mi van" izgalommal jelezte. Kutyára még így is húzott de sokkal jobb volt. Elsőre csak 10 percre vittem ki vele. A lényeg hogy szerintem még egy szemet ki kéne vennem hogy a nyaka közepén álljon készenlétben de jobb lenne valami pontos leírás a beállításról. Ha már a kezemben egy új eszköz és így új lehetőség. Amire ráadásul nem is reagál rosszul, akkor szeretném jól megtanítani hogy láb mellett szépen sétáljon. Szóval kifejezetten a szögesről tudnátok adni valami jó leírást hogy miként tanítsak vele és hogy állítsam? Olvastam párat de mind ellent mond a másiknak, vagy egyáltalán nem ajánlja, vagy isteníti, sok meg nem írja hogyan is kéne használni.
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #27810 üzenetére
Aham, kb pont akkor voltam nyaralni, és szerintem ha láttam is, jól átfutottam rajta. Mégsem rémlik így, de köszi.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz z123456789 #27809 üzenetére
Mali a belga egy-két hónapja volt kép is.[link]
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #27808 üzenetére
Mintha remlene, de nem emlekeztem ra.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz z123456789 #27807 üzenetére
Volt már itt említve.
-
Directors
senior tag
Köszönöm a tanácsokat ötleteket.
philoxenia a tiéd nagyon tetszik.Husky és belga juhász mix.
Ma kapta meg a chipet is.[ Szerkesztve ]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
rwin5
őstag
válasz z123456789 #27804 üzenetére
Husky-ra tippelnék, de lehet alaszkai malamut is, mivel nem olyan égtájon él, mint eredetileg így nincs túl nagy bundája
-
fattyu
veterán
válasz philoxenia #27802 üzenetére
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
Új hozzászólás Aktív témák
- Micro Four Thirds
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nyaralás topik
- TCL LCD és LED TV-k
- EA Sports WRC '23
- Házimozi belépő szinten
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...