- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózati / IP kamera
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- AliExpress tapasztalatok
- Kriptovaluták és az adózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
monti0222w
addikt
Nem, nem terád gondoltam és nem is az itt már törzs tagoknak számító emberekre, hanem azokra, akik csak betévednek, esetleg csak úgy olvasgatják a topicot kíváncsiságból, vagy csak informálódnak, stb. Szerintem az ilyen leírások talán csökkentik eme fajták iránti ellenszenvet, elítélést, megítélést. Rivaul és családja, egy nagyon jó példa erre, hogy milyen jól betud épülni egy családba akár egy pit, staff, vagy bull. Persze kell a kemény kéz, hozzá értés , oda figyelés, de eleve majd minden fajtánál adatik ez.
Rivaul, köszönőm neked a beszámolót, jó volt olvasni, ugyanezeket, vagy hasonló megnyilvánulásokat figyeltem meg Zénó esetében is, ráadásul nem saját gyerekkel, hanem a házban lakó gyerekekkel. Ha sok volt neki a gyerek had (volt mikor 8 gyerek is nyúzta) akkor oda jött mellém ezzel jelezte a játék végét, ami fél-egy óra után következett be.
-
Rivaul
addikt
válasz monti0222w #29797 üzenetére
A kicsik próbálják kinyomni a szemét, letépni a fülét és felnyúlni az orrába. Persze ilyenkor mindig rájuk szólunk de addigra már változatos módon próbálják szerencsétlent megkínozni Ezeket mind szépen tűri lesunyított fülekkel. A picik közelében végig így van. A nagyobbaknál is lényegében. Annyi hogy ha ők futkosnak vagy játszanak vele akkor hajlamos lendületesebben ugrálni és futni, ilyenkor rászólunk hogy nyugodtabban, fel ne borítsa egyiket de ennyi a belendülése. Mint azt tudjátok mi a gyerekek közelében erősen fogtuk a kutya természetét és ez remekül bele is rögzült, így azt csinálnak vele és körülötte amit akarnak. Inkább a gyerekeket kell visszafogni hogy tartsák tiszteletben a kutyát és emiatt ne essenek túlzásba. Pl valamiért Bonci nem bírja ha vízipisztollyal lövöldözik. Ebbe a nagy melegbe viszont nem árt neki a felfrissülés így hagyjuk had locsolják ennek ellenére. Órákig képes helyváltoztatásra a gyerekek elől, azok a kis gengszterek meg csak sorozzák Viszont ha sarokba szorul akkor sincs jele az ilyenkor megeső agresszívabb jelzéseknek. Beletörődik és fürdik Lényegében idegen vagy bár ki jön és kérdezi hogy nem bánt-e a kutya, akkor mindig azt mondom hogy valamelyik gyerek előbb fogja megharapni és ezt szentül is hiszem. Ez nem más mint egy nagy fülű szobanyuszi. Oké ezt is akartuk de néha hiányzik már egy kis "kutyásság" legalább az idegenekkel szemben lenne távolságtartóbb. De nem. Egy szeretetgombóc aki mindent és mindenkit imád. Beletörődünk
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
bb0t
senior tag
válasz monti0222w #29797 üzenetére
Remélem nem rám célzol. Én a bulloktól nem a gyerekeket féltem, hanem a kutyákat. Szerintem a bullok csak a legritkább esetben támadnak embert.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
monti0222w
addikt
válasz Rivaul #29796 üzenetére
A gyerekek nyúzzák őt, s hogy áll hozzájuk, itt a játékban való részvételt kérdem, gondolom a nagyobbakkal megy a birkózás? Olyankor mennyire keményedik be? Azért is kérdem, mert akik ezt a topicot olvassák azoknak is legyen rálátásuk a válaszodat olvasva, mennyire barátságos ezek a fajták ha jó kezekben vannak.
-
Rivaul
addikt
válasz monti0222w #29795 üzenetére
Köszi Bár az ivartalanítás óta nem izmosodott vissza. Jelentősen kidolgozottabbnak tűnt de a műtét után lefogyott és sztem a költözés meg a séták hiánya miatt nem is nyerte vissza azt a formát. Viszont komolyodik az alkata így lassan 2 évesen. Igen a képe "kockul", nem is adok neki túl sok csontot mert átmegy fanatikusba és csak darál. Múltkor addig rágta a marhacombot míg már vérzett a szája... Viszont ilyenkor is első szóra odaadja amire büszke vagyok
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
válasz erik365 #29792 üzenetére
A Volvo 7 üléses és 4 gyerek tölti. A pitbull olyan agresszív mint egy mandarin. Szóval anyámmal élek babettával járok "pitbullom" van és ne legyek kemény??? Valami sikerélmény had járjon már nekem is
-
Gergello
addikt
Milbemax 12,5/125 mg tablettát adnék a kutyának, doki azt mondta felezzem el, pedig az utasítás szerint 5 – 25 kg 1 tabletta. A kis labim olyan 13-16 kg. Miért kellene felezni ?
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
kellene egy kis segítség, nem rég írtam hogy a kutyám fél a póráztól, holott sose volt bántva, viszont úgy néz ki azt a szert se szereti amivel a fülét kenjük be h ne egyék meg a legyek, aztán ma rá mordult anyámra, már a házába volt bent és ott próbálta lekenni, aztán én fogtam meg később, nem erősen, csak tartottam és rám is rám mordult, sose bántottuk mielőtt ezzel kezditek, rendesen volt nevelve, egyik kutyánk se morgott ránk sose, egy szóra be megy a házába ha küldöm de van ez a pár dolog amitől nagyon félhet...
kb 8 hónapos kan németjuhász
Xbox One: bandymnc
-
rii
nagyúr
este jön!
semmi baja, vidám, boldog, ... semmi jelét nem látom, h bármi problémája lenne ...
rengeteg dolgom volt a hétvégén .. bár otthon voltam, de nem láttam mikor éppen a dolgát véhezte volna, de ha baj lenne, akkor az a közérzetén is meglátszana ...
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
bb0t
senior tag
Hívj fel egy orvost, szerintem az a legegyszerűbb. pisilni tud?
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
rii
nagyúr
sziasztok
him kutyusom (ivartalanított, 2 éves) hugycsöve (vagy az a nemi szerv része?) végig kemény tapintasu a hasa alsó részén, ma többször is néztem ...
az mitol van?erekcionak nincs lathato jele
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
bb0t
senior tag
válasz Rivaul #29783 üzenetére
Jól hangzik. Nuckyra mi azt szoktuk mondani, hogy extrém kakiló, mert szeret szakadékok szélén, domb tetején, árok szélén potyogtatni. A leghülyébb helyeket találja meg mindig.
-
Rivaul
addikt
Helyzet jelentés. Sikerült változást elérni. Már xarik mindenhova Mivel kint van éjjel így nem tudom figyelni és a bolygatás megtette a hatását. Szóval most hagyom hátha jobb helyre áll be magától...
-
Steady74
addikt
Nálunk is Foresto van, kullancsokkal eléggé intenzíven fertőzött helyen (is) szoktunk sétálni. Alap, hogy a séta végén is átnézem a kutyát, és másnap reggel is legkésöbb. Kullancsot így is sokszor találok a bundájában mászkálva, vagy már benne a bőrében befúródva. Olyankor kiszedem kullancs csipesszel. Lényeg, hogy a Forsesto is 48órán belül pusztítja el a bőrben lévő kullancsokat, ez idő után üríti a kullancs a kutya szervezetébe a saját cuccát. Bravectot vagy más anyagot én sem szívesen etetnék a kutyával.
-
bb0t
senior tag
válasz Anubis_9 #29780 üzenetére
Szia!
Én kezdetben Foresto nyakörvet raktam a kutyára, de 6. 7. hónap felé ősszel, a nagy kullancs szezonban babéziás lett. Akkor megijedtünk, és áttértünk a Bravectora. Párszor adtam neki, de nekem is rossz érzésem volt végig, mert én is olvasgattam róla. Az a baj, hogy szerintem divat lett mindent ráfogni, ha nem tudják a kutya bajának az okát, visszavezetik oda, hogy hú 2 hete adtam bravectot, hú 1 hónapja kapta stb.stb. és biztos amiatt lett beteg, vagy pusztult el.Viszont szerintem kétségtelen, hogy egy nagy adat méreg, ami a kutya szervezetében van nem tesz jót hosszú távon sem a májának, sem a hasnyálmirigyének. Aztán egyszer mikor beadtam elkezdte kapkodni a levegőt a kutya, ami nem biztos, hogy összefüggésben volt a szerrel, de lényeg a lényeg, én visszatértem a Forestóra, és inkább cserélem három havonta, de a Bravectot hanyagolom.
A spot-onkban nem bízok, szerintem ti is próbáljátok ki a Forestot, kistestű kutyára is van. Az orvosok pedig sok minden mellett kiállnak, főleg amiből pénzük van. 10 percig beszélnek pl. arról, hogy miért jó vagy éppen miért nem jó a kutya számára a gabona, attól függően melyik tápgyár fizeti meg őket. Számomra a véleményük nem mérvadó, hiszen az oltás, az ivartalanítás, meg az ő általános napi feladataik olyanok, mint nálunk a háziorvosok. Nem kutató orvosokról beszélünk, és legtöbbje - tisztelet a kivételnek - túl nagy szakértelemről sem ad tanúbizonyságot.
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! A Bravecto-ról szeretnék kérdezni és mint olvasom, nem először merül itt fel ez itt a topicban. Dorian hozzászólása ilyesztett meg eléggé. Nekem 3 szálkásszőrű tacskóm van, két 5 éves és egy 3,5 hónapos. A nagyok 1-1,5 évig szedtek Bravectot, de a rémhírek miatt abbahagytuk pár hónapja. Áttértünk Advantix-ra. A kiskutya is ezt kapta. Bár a legjobbnak kikiáltott spot on, mégis rendszeresen találtunk benne bolhákat. Annak ellenére, hogy havonta adtuk neki, ahogy kell és a tartási körülmények is kiválóak számukra, idegen kutyákkal pedig nem is találkozott, mivel tartott az oltássorozata. Tegnap volt nálunk az állatorvos, aki javasolta, térjünk vissza a Bravecto-ra, ő is hallotta a rémhíreket a tablettáról, de szó szerint azt mondta, hogy neki meggyőződése, hogy nincs ártó hatása a kutya számára. Semmilyen mérvadó szaklap nem hozott le olyan cikket, ami ezt megcáfolná. Neki is van két kutyája, ő is ezt adja nekik. Hát nem tudom, kinek mi a véleménye erről? Ha bevált volna az Advantix, nem is gondolkoznék, hogy a spot on-t adjam, de hát bolhás volt a kutya tőle (pedig nem is fürdött, hogy a víz lemosta volna). Nem értem...
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
philoxenia
MODERÁTOR
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
bb0t
senior tag
válasz Rivaul #29777 üzenetére
Nekem csak annyi ötletem van, hogy hordd egy helyre a csomagokat, vagy legalább egyet vigyél az általad preferált régióba, mert szerintem ott jön rá az inger, ahol érzi a szagot.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Túl sokat költöztünk mostanában és Bonci itt nem igazán megfelelő helyre végzi a dolgát. Keresgéltem neten de csak a kiskutyák pelusra meg ilyesmire szoktatása amit láttam. Van erre valami bevált módszer hogy a nekem szimpatikusabb helyre szoktassam egészségügyi szükségletei elvégzésének céljából? Nem túl nyerő hogy körbexarja a medencét A medence meg marad mert ott van nap.
-
Otisz
őstag
válasz bajnokpityu #29757 üzenetére
Köszönöm szépen
és (#29758) monti0222w Neked is
(OO[IIII][IIII]OO)
-
Orlin
addikt
válasz philoxenia #29772 üzenetére
Hát eddig nem mászott,de a "hátsó udvarban volt" pont azért mert elől nem éppen biztonságos a kerítés.És hátulról is rálátott az utcára.Hátul sima drót kerítés van alá tudna ásni vagy meg is mászhatná,ha akarná,de nem csinálta soha.
Ilyesmit is néztem,de ez már elég zárt lenne és nem látna ki.Hát pont nézegettem most elég sok kerítést/udvart és rengeteg zárt van,még a fa kerítéseknél is.Ott nincsenek kutyák a házaknál?Nem is értem.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Régen jártam erre így ez azt jelenti minden rendben van kutya fronton!És most is eléggé off leszek.
Nyáron készül majd el az új utcafronti kerítésünk,de még nem tudom milyen legyen.És itt érintem a topik témát is!
Zárt vagy nem?Szeretném,ha a kutyát érnék ingerek napközben nem pedig egy teljesen lezárt kerítés mögött élje az életét.Ez mennyire zavarná őt?Eddig mindig kilátott ,ha jött kocsi vagy ment ló akkor ugatott.Mennyire figyeljek oda arra,hogy a jövőben is lásson ki?Vagy annyira nem zavarná őt egy zártabb kerítés?Köszi és bocsi az offért!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
bb0t
senior tag
válasz Rivaul #29767 üzenetére
Szegény
A pórázas huzavona nem hiszem, hogy bejönne mert akkor mégjobban csúszik. Ha megfogjuk akkor is. Ráadásul ha pánikol csak ront a helyzeten. Túrákon ismikor beijed fent ragad valahol vagy ilyesmi akkor lehetetlen pórázzal húzni már 2x kibújt a hámból. Egyszer komplett hegyimentést kellett levezényelnünk mert felmennikönnyű de lejönni nem tudott egy szikláról.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Rivaul
addikt
Mi nem rég az újonnan nyílt zamárdi rossman-ba mentünk be gyerekekkel. A nagyobbik fiúcska már 2,5 éves így kisebb boltozásokhoz már sétálgat mellettünk. A boltba ilyen méterszer méteres, fehér. tükörre polírozott járólap volt lent. A gyerek a bolt közepén lenézett és nem mert tovább menni mert félt hogy "le" lesik Onnantól cipelnem kellett. Mondja a pénztáros hogy azért vettem fel mert fél a pici? Mondom igen. Erre közli hogy ezzel szívnak nyitás óta mert minden gyerek pánikot kap a padlón ugyan így Bocsi a kitérőért, csak idevágó történetnek tűnt
A kutyánál egy CM részt láttam ahol ilyesmi volt. Ott pórázt kapott és bizony kényszer séta alatt volt a nem kívánt területen, míg meg nem szokta. Azt mondta hogy az ilyen pánikon nem tudsz mást csinálni mint átrángatni. Én Boncival a szűk hidakon voltam így amik pl kis patakok felett vannak. Lement lapulóba és cövek. Párszor átrángattam (szó szerint) és ugyan élvezni még mindig nem élvezi de ha szólok akkor átjön rajta. Tovább nem foglalkoztam a dologgal mert ennyi elég. Vagy jó kis tapadós kutyacipő ilyen szituációkra
-
bb0t
senior tag
válasz oneal1 #29763 üzenetére
Taste of the wild +1
Péntek óta Szilvásváradon vagyunk. Ma voltunk Ajnácskőn, Füleken és a lázbérci víztározónál. Nem igazán értem, hogy miért vannak kitiltva a kutyák, de nem vihettük be. Idióták...
Másik érdekesség, hogy Nucky lábai csúsznak a laminált parkettán ezért nem mer rálépni. Otthon abban a helyiségben ahol laminált van, csak a bejáratott útvonalán mert menni, aasztal mögött-alatt. Most megszívtuk, mert az apartmanunkban is laminált van és felszedték a szőnyeget a kutya miatt. Ő meg nem mer bejönni, ha nagy nehezen bejön akkor a ketrecben gubbaszt és külön kaland az indulás. Hogy lehetne ezt a pszichés problémáját megoldani? Az a gond, hogy félelmében sietni szeretne, és emiatt elcsúszik, és ekkora bepánikol.
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
válasz oneal1 #29763 üzenetére
Mi a goldenünket, ami kb labrador méret, a Taste of the Wild tápjaival etetjük. Szereti nagyon, bár nem olcsó, de emellett kötöttünk ki. Még annyit, hogy állatorvosunk szerint plusz vitaminok vagy kiegészítők nem kellenek a kölyök kutyának, azok benne vannak a prémium tápokban, a porcok erősítésére kell nagyobb hangsúlyt fektetni. Fórumtársak a zöldkagyló kivonatokat ajánlják, mi a Flexivet-go-t kaptuk.
-
maximilian4
addikt
Jó éjt kívánok az én hasznavehetetlen amerikai pitemmel.
Szerk.: Annak aki az értelmi képességüket vonja kétségbe, azoknak üzenem hogy ez a kis haszontalan lehet értelmesebb mint itt néhány fórumtag. Egy igaz, hogy nagyon makacs, viszont ha tanítod bármit megtanul viszonylag rövid idő alatt és mindent ért amit mondok neki, ellenben néhány emberrel akinek valamit 100-szor kell leírni/elmondani hogy megértse.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
-
oneal1
senior tag
Sziasztok!
Kölyök labradornak kellene majd tápot vennem.
Select gold a kinézett márka.
van belőle complete és classic.
mivel tud többet a complete?
Illetve hogy a classic is megfelelő e.
köszönöm!
-
monti0222w
addikt
Szia, öszintén sajnálom, pláne annak tükrében is hogy Bull típusú terrierek rajongója vagyok, és tavaly vesztettem el én is szeretett bullterrieremet.
Ajánlani, a magyar kennelek közül az Independent tudnám, vagy ha tényleg jó kutyát akarsz és megvan rá a kereted, akkor érdemesebb lenne külföldön, Németország, Ausztria, Hollandia, stb. nézni, vásárolni.
Fekete Andreát is érdemes lenne megkeresni, ő volt a férjével anno a bullterrier baráti társaság alapítója, s a fajta mentője is. Nem tudom létezik-e még a szervezetük, mert egy jó ideje nem jártam ilyen bulikra, szervezésekre, de egy próbát megér, tanácsot segítséget tudnak adni.
Jut eszembe, Cseszneg György-t is meg kereshet ez ügyben, sokáig ő volt a magyar bullterrier szövetség elnőke, illetve van, volt neki is tenyészete Cosmopolitan néven.[ Szerkesztve ]
-
-
Otisz
őstag
Sziasztok!
Tegnap eltávozott kis mentett 8 hónapos bullterrierem (vesebeteg volt, és csak ennyi időt kapott ).
Tudtam mit vállalok, de reméltem hogy ettől azért többet élhet.
Elhatároztam, hogy lesz még egy ilyen családtagom, de fontosnak tartom a fajtára jellemző betegségekre való szűrést is, mert nem könnyű végignézni a szenvedést, és még nehezebb kimondani az utolsó szót...ez nem nekem való, de legalább volt mellette valaki az utolsó perceiben is.Kis vörös-fehéret szeretnék, és lehetőleg fiút, mert Pocolínó (alias Pocak - a betegsége miatt nagy volt a pocakja, így rajta maradt ez a név) is ilyen volt.
Van esetleg olyan tenyésztő, kennel, akit egy itteni bullterrier rajongó ajánlana?
Nem versenyeztetni akarom, egyszerűen megismerni a fajtát. Sajnos Pocolínó a betegsége miatt nem tudta megmutatni, milyen is valójában, sok fájdalma lehetett...Egy amerikai staffordshire terrier lány kutyusom, és egy kis idős fekete mopsz hölgyeményem van (a mentett cicákról nem beszélek most).
(OO[IIII][IIII]OO)
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #29745 üzenetére
Kitegyél? OMG
monti0222w
Ennyire nem forgathatod ki a szavaimat, többször is leírtam, hogy értelmes, okos kutyák erre a szájamba adod, hogy agyatlanok. Ez nem agy kérdése, hanem motiválhatóságé.Részemről tényleg lezártam, mert ez agyrém.
belisa
Ismerősöm nem corgit tenyészt, belga juhászt (nem malit) az nem olyan népszerű.[ Szerkesztve ]
-
monti0222w
addikt
válasz bajnokpityu #29743 üzenetére
Pityu ne Magyarországot nézd, néz egy kicsit távolabbra is, nem hiszem el azt, hogy nem olvassátok el amit írok, soha nem írtam olyat hogy ők az istencsászárok, komolyan, miattatok fogok venni egy staff hogy bízonyítsam azt amit mondok!
Soha nem írtam egyetlen fajtáról elmarasztaló szavakat, átellenben veletek, agyatlan, munkaképtelen, vadállat, stb! S mivel dobis vagy pont tőled nem vártam ezt a reakciót! Ráadásul értelmezni se tudod amit írok, basszus!Bbot: nem, te csak azt mondtad nem munkakutyák, de úgy látom hiába is írok bármit attól még agyatlan, izomagyú kutyák ők a szemetekben, sajnálom ezt, többet vártam azért!
[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
Szerintem is túl lett tolva a téma amúgy.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz TheProb #29747 üzenetére
Ez nem veszekedés. Állítok tényeket, linkelek elérhető szakmai véleményt, mert ha ezt sem olvassa el, akkor könyveket hiába is ajánlanék,
A kutya.hu 5 soros bekezdése számomra nem szakirodalom.Nem tudom milyen böngésző alatt öt sor a korábbi linkem, de gondolom háromméteres monitora van otthon és 3-as betűnagyságon nézi.
Az "olvastam, hogy" meg nem éppen forrásmegjelölés... én is olvastam sokmindent már a Facebookon....
ehhez képest a válasz:
Egyszer már megbeszéltük, hogy a munka kutyák esetében a "munka" nem az ami a te értelmezésedben.
Csak annyi a bibi, hogy ez a topik nem szerepel autentikus forrásként szakmai berkekben, hogy finoman szóljak....Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
TheProb
veterán
válasz philoxenia #29745 üzenetére
Ne vesszetek már össze gyerekek. Kb. napok óta csak azt látom, hogy ide-oda megy a ki tud többet a kutyákról, meg ki szerint kutya mire jó téma. Kicsit komolyan veszitek, nem?
Peace
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Steady74
addikt
-
philoxenia
MODERÁTOR
Csak annyit kérdeznék, hogy milyen munkakutyákkal milyen munkát végeztél már, amivel pénzt is kerestél...
Amugy nehogy már " kitegyél" engem ebböl a topikból...
Nem a milyen tápot adjunk kiskedvencünknek topik ez, meg nem igazán mutattál kynológiai bizonyítványt, sőt.... Az hogy van egy bodered és agilitizel vele az kb. az agilitizéshez és talán valamelyest a borderhez jelent hozzáértést bár ugye egy kutya nem kutya... Mielőtt megszülettél már volt kutyám, volt jópár és egyet sem öltem meg, mindegyik élt legalább tíz évig. Amugy a kutya.hu-s bejegyzés nem éppen pár soros, de gyakorlatilag most ott tartunk, hogy Neked van igazad mert csak. Semmilyen releváns forrást nem hoztál föl állitásaid bizonyitására. A Neked címzetteket meg nem olvastad el. Akkor most miről beszélünk?Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
bb0t
senior tag
válasz monti0222w #29742 üzenetére
Nem kell kiállni mellettük, nem bántotta őket senki.
Senki sem beszélt a harci múltjukról.Annyi az egész, hogyvannak emberek akik kifejezetten bizonyos tevékenységekhez vesznek kutyát. Van olyan aki agilityzni szeretne ezért bordert vesz. Van olyan aki öv-zni szeretne, ezért malit vesz. Olyan nem nagyon van, hogy bármilyen tevékenység miatt célzottan bullt vegyen valaki, (kivéve a súlyhúzást talán, amit megint csak az idióta tulajok találtak ki. Nyilván nagyon jót tesz a kutyának, hogy többszáz kilókat húzogat....) de a bull tulajdonosok is szívesen űznek különböző tevékenységeket, nyilván kedvtelésből. Azért mondom, hogy nyilván kedvtelésből, mert ha profi szinten szeretné űzni, akkor azt a fajtát venni, ami az adott tevékenység élharcosa.
Kb. harmadjára írom le, hogy okos értelmes kutyák, és nem tartom sarkosnak amit írtunk. Szerintem az sarkos, hogy "mi kerül abba a kertaljai korcsba ennyibe"
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz monti0222w #29742 üzenetére
örömteli, h a bulloknál újabban számit az agyi képesség. Örülnék, ha látnék versenyen jól szereplő bullt. Egyelőre fajtafüggetlen versenyen nem látom őket. dobikat igen, de még a munkavonalasoknak se nagyon van jó eredménye.
-
monti0222w
addikt
válasz bajnokpityu #29740 üzenetére
Miért is lapozunk, amikor a Bull & terrierek munka képességét cáfolták, márpedig használják őket, valószínű még nem kiemelkedőek, de tudják használni őket, munkára foghatok!
Könyörgöm ne a harci múltból induljunk ki! Adni kellene nekik is egy esélyt arra, hogy bízonyitsanak!
S nem a németjuhászhoz, malinoishoz, kell hasonlítani őket, idő kell nekik is míg a génjeikbe beivodik, rögzülnek a munkaszenvedély, fegyelem.
Sajnos nem vagyok már bullos, de kifogok mellettük állni, mert látom a bennük lévő lehetőségeket.
Ezzel itt most befejezem, csak azért szóltam a témához, mert sarkitás volt benne. -
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #29739 üzenetére
Nem értem a logikádat. Wikipédián nem írják, hogy a corgi őrkutya lenne, tehát nem az. Wikipédián azt sem írják, hogy a staff munkakutya lenne, de mégis az? Olvastam angol fajtajellemzésekben, hogy a corgi őrkutya is, de mi a jelentősége? Terelő kutya, ez biztos. Munkakutya, ez is biztos. Az, hogy patkány meg róka ellen jó, szerintem másodlagos, mert nem a hasznáról volt szó, hanem a képességeiről, a jelleméről. Mondjuk nyilván nem használták volna, ha nem lett volna alkalmas. Olvastam, hogy a marha erős rugását szépet ki tudta kerülni, fáradhatatlanul egyben tartotta a nyájat, meg a csordát, nem tudom, hogy mi ezzel a problémád. Illetve egyáltalán nem értem mi a fenéért kellett idekeverni a komondort, mikor az aztán terelni tényleg nem tud, az tipikus őr kutya.
A kutya.hu 5 soros bekezdése számomra nem szakirodalom.Egyébként őszintén nem értem, hogy min pörögsz.
Mindenki ebben a csoportban, akinek volt már dolga munkakutyával, meg csinál is valamit nem csak olvasott róla, azt mondja, hogy a bull nem munkakutya. Én meg inkább a tapasztalatban hiszek, mint a fajta kedvelői által összehordott túlzó féligazságoknak.
Ezek után már én is szeretném lezárni a témát, és csak azzal beszélgetni erről, aki látott már kutyát dolgozni, és ilyen körökben mozog. (mivel elképzelésekről, és forrás:internet írásokból nem lehet összerakni reális képet erről a fajtáról.)
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz philoxenia #29739 üzenetére
nem-e lehetne lapozni?
mi engedelmesezni, ÖVzni, meg nyomozni járunk. Ezekben a dolgokban nem a legjobbak a bullok.
De mi a cél? fajtafüggetlen versenyeken amúgyse rug labdába senki a malikon nj-ken kivül. fajtaversenyeken meg úgyis saját fajtabeliekkel versenyeznek, az is nagyon jó buli. és én pl ezt munkának tekintem még akkoris, ha csak eljátszuk, hogy dolgozunk[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Annyi fáradságot azért jó lenne venned, hogy megnézed/elolvasod, ha szakirodalmat linkelek.
Ott kifejezetten a munkakutyák közé sorolják a bullokat.
Ha azonban tudsz linkelni olyan szakirodalmat, ahol nem azok közé van sorolva, tedd meg légy szíves!
A corgi angol wikipédiás cikkében meg nem írnak őrzést, csak a magyarban, de ha gondolod, írok módosítást, bár annyira nem érdekel.
Akkor írd legközelebb azt, hogy Magyarországon a corgit elsősorban marhacsordák és birkanyájak, valamint pónilovak őrzésére használták.
Persze nemigen tudnál releváns példát fölhozni erre.
Nem tudom, hogy ismered-e a "leiterjakab" kifejezést, itt hasonlóról lehet szó. Esetleg valaki egyszer leírta és azóta terjed. A közvélekedésben. Ami ugye manapság gyakran már a Facebook és az ott fellelhető clickbait "cikkek". Így hiteles forrásként nem tekinthetünk rá....
A munkakutyák közé sorolják egyébként a szakirodalomban is a pásztorkutyákat, de csak akkor, ha valóban használják őket nyájőrzésre, mint ma is Ázsiában és Afrikában, Európában mondjuk Erdélyben, vagy Anatóliában a Kangalt, vagy ténylegesen terelésre Magyarországon is. Nem úgy, hogy kimennek a nyáj mellé 8-10-ig, hanem kihajtanak a legelőre, naponta, vagy a szezon elején, áthajtanak a segítségükkel másik legelőre. Nekem ez nem irodalom, gyerekkoromban még kondát, csordát hajtottak a falunkból naponta.
Itt leginkább mudira emlékeztető kutyákat használtak, de nem volt szempont a tenyésztésben a küllem egyáltalán, keveredhetett puli, pumi is közéjük, nem volt törzskönyv sem, de amelyiket nem tudták megnevelni, hogy fogjon, ha kell de ne csipkedjen, ha nem szabad, az nemcsak a tenyésztésből maradt ki, hanem el is került a jószág mellől általában házőrzésre.
Ha mondjuk házőrzésre "használnád" egyébként a corgit, azt nem kifogásolhatnám meg, mert a házőrzésnél a kutya szerepe inkább a jelzés, mint a harc.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
bb0t
senior tag
válasz monti0222w #29736 üzenetére
De nem én mondom, hogy nem munkakutya, hanem a szakirodalom meg a közvélekedés.
philoxenia:
Igen, de ezen nincs értelme pörögni.[ Szerkesztve ]
-
monti0222w
addikt
Azt látom, hogy egyáltalán nem akarod megérteni sajnos, hogy használják őket munkára, elmondtam hol és mire, utána lehet nézni nem kell nekem hinni, szerettem az említett fajtákat, de annyira elvakult nem vagyok, hogy ne tudjam, lássam a rosszat is amit tudnak okozni.
Egyébként en csak azt vitatom, miszerint nem munkakutya, amivel nem értek egyet, lehet nem kiemelkedőek, de megtudják csinálni azt a feladatot amire kiképzik őket, és.jól végzik el a rájuk bízott munkát. S ha másoknak, akik jobban értenek, vagy ilyesmivel foglalkoznak bevállnak, akkor elkell fogadni ezt!
Olyanok mint a katonák a hadseregben, mennek, csinálják, harcolnak, de nem érnek fel még az elittel a komandósokkal, akiket úgy válogatnak össze, mert kiemelkednek a többi közül. -
erik365
senior tag
Sziasztok!
Nincs Valaki Veszprémből vagy közeléből esetleg?
Kutyapanziót keresnék, egy fél napra.
Köszönöm.1.4 T-jet M32
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #29729 üzenetére
A marhacsordában nem, de a birkanyájban igen. Nem nagyon van már értelme tovább csűrni.
monti0222w:
Az érzelmi részét nem vitatom, csak tényszerűen megállapítottam, és érvekkel alátámasztottam valamit, amit már elejétől kezdve szerintem nehezen cáfolhatóan vallok. Te most ahova kilyukadtál az egy teljesen jó hozzáállás, de ne felejtsd el honnan indult ez az egész. Rivaul provoktív megjegyzésére jött az én odaszúrós válaszom. Mellesleg ő nem vette magára, és 1-1 állással meg is állt volna ez az egész.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz monti0222w #29732 üzenetére
Kaukázusiban is láttam. A roti meg igen gyakori...
-
monti0222w
addikt
válasz philoxenia #29731 üzenetére
Egyértelmű szerintem!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz monti0222w #29730 üzenetére
A vakvezető kutya munkakutya?
-
monti0222w
addikt
Nézd ezeket a fajtákat eleve, tudjuk hova szánták, és nem törödtek vele, nem is ötlött még csak felsem, hogy lehet őket másra is használni, pedig lehet, és több célra is mint ahogy nagyon sok fajtát nem, így az általad említett beagle sem! Számolni kellene azzal is, vagy bele gondolni, hogy ahova szánták, mentek, és ebből kijöttek és idő kell amíg a génjeikbe is bele ivódik, rögzülnek mindezek a dolgok. S hálás vagyok mindazok embereknek akik ezen az ügyön fáradoznak, mert nagyon arra érdemes fajták, csupa szív, lélek kutyák, akik meghalnak az emberért ha kell!
S akár tetszik neked akár nem én munkakutyának tartom őket, mindazt amit te mondtál azokra mindre alkalmas, kivéve szerintem a terelést, ugyanúgy ahogy eltöltöd az időd a kutyáddal a terelésel, ugyanúgy ellehet tölteni velük is az időt majd bármilyen munka avagy sport ággal, és ki nem xarja le hogy nem mi vagyunk az elsők, mikor szerintem a képzés öröme vagy akár a bosszusága az élmény. Ha jól oldunk meg egy feladatot és együtt, azt hiszem ez a lényeg és nem a kiemelkedőség![ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #29721 üzenetére
Egyszer már megbeszéltük, hogy a munka kutyák esetében a "munka" nem az ami a te értelmezésedben. A kutya ha feladatot lát el akkor dolgozik, ezt így hívjuk. Agility, engedelmes, keresés, terelés, vadászat stb.stb ez mind munka a kutyának. Pl. van egy malid ami becsavarodik ha nem dolgozol vele. De hidd el nem fog különbséget tenni a társadalmilag hasznos munka, és a sport között. Az a lényeg, hogy csináljon valamit. És azért hívjuk munkakutyának, mert IGÉNYLI a munkát, könnyű motiválni. A staff nem munkakutya, NEM igényli a munkát, de értelmes, tehát nyilván sok mindenre rá lehet venni.
Ez az úrigyerekes megjegyzés is nagyon félrement, mert senki sem azért viszi birkák közé terelni a kutyáját, mert sznob, hanem mert a kutya a legelemibb ösztönállapotába kerül, és ez SZÁMÁRA élvezet. Illetve azért is mert fejleszti a gazdi-kutya közti kommunikációt.
Az agilityt csak azért hoztam példának, mert sok staff megfordult, és mindegyik úgy a 10. perc után veszti el minden lelkesedését, miközben a belgák, a borderek de még a tacskó is visítva akarja csinálni. Aki nem látja, nem tudja mi a különbség dolgozni VÁGYÓ kutya és egy staff között.
Egyébként lehet a corgival sportolni, terelni. Még egyszer mondom, a munka kutya nem attól értékes, hogy dolgozik, hanem, hogy könnyebben tanítható, motiválható stb. az élet bármely területén.
És bár farkas ellen nem jó, de a rókát távolt tudja tartani a csordától!
monti0222w:
A kiemelkedő azt jelenti, hogy ha megversenyezteted úszásban egy labradorral akkor a labi győz, ha megversenyezteted keresésben egy mittomén beagle-el akkor a beagle győz, tehát sok mindent csináltathatsz vele, de semmire sem ő a legalkalmasabb fajta. Könyörgöm, hogy ne érzések és kötődés alapján közelítsük meg a kérdést, hanem puszta tények mentén.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz philoxenia #29721 üzenetére
Hű mi lesz ebből, én már csak egy sört kérek
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Rivaul
addikt
válasz philoxenia #29723 üzenetére
Damilon húzatnak velük valami gazdag vénasszonyt. Azért kell több mert egy nem bírná. Sztem ez melós lehet
-
philoxenia
MODERÁTOR
Mióta is nincs farkas Walesben? Ja, hogy a kutyafajták szerinted a huszadik században keletkeztek a semmiből? Amúgy tolvajok például lehetnek... Sőt nem akarok most statisztikát keresni, de biztosan vannak...
Megvadult corgik hordái ritkán riasztottak el bármilyen veszedelmes alakot a nyájak mellől...Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Na most ha az agility az haszon...
Annak aki az edzést tartja jó pénzért gondolom az. Ha most hirtelen megszűnne az agility kb. akkora kárt okozna a társadalomnak, mintha megszűnne a tollaslabda.... Ellenben a valódi munkakutyák hiányában, megszűnne rögtön a terelés, ami végül is egy valós feladat még világszerte, nem azért tartják a legtöbb nyájat, hogy úrigyerekek kutyákkal hétvégente játsszanak, megszűnne a vadászat, a kábítószerkeresés, a nyomkeresés, nyomkövetés, a járőrszolgálat és területőrzés, amit mind-mind munkakutyák látnak el...Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #29719 üzenetére
Wales-ben nem igazán van farkas.
-
bb0t
senior tag
válasz bajnokpityu #29717 üzenetére
Hát vannak a munkakutyák, meg a nem munkakutyák. A munkakutyákkal lehet eredményeket elérni, a nem munkakutyák pedig soha sem fogják megelőzni a munkát igénylő társaikat. Rivaul pont a corgit hozta fel, ami ugye munkakutya. Innen indult az egész.
-
bb0t
senior tag
válasz monti0222w #29715 üzenetére
Továbbra is azt mondom sokoldalú, sok mindenre tanítható, de kiemelkedő eredményeket nem fogsz elérni vele semmiben.
-
monti0222w
addikt
Nem tudom miket olvasol, nézzel, de itthon is a TEK is igénybe veszi őket, láttam milyenek munka közben és láss csodát, nagyon is megy nekik, ne csak a környezetedben nézz szét!
Amiket még írtam, létező és meglévő dolgok, ne agilityn keresd őket, USA-ban a rendőrök mellett megtalálod járőrként, oszlatóként, és keresőként is, nem értelek téged miért is becsülőd le őket!
A ködön kellene átlátni, és meglátni a bennük rejlő lehetőségeket![ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz monti0222w #29712 üzenetére
Agility edzéseken nem egy bull típusú kutyával volt dolgunk. Nagyon nehezen, agy egyáltalán nem motiválhatók. Van olyan ismerősöm aki évek óta agilityzik, de képtelen volt fellépni a staffjával egy alap szintre. Továbbmegyek, van olyan bullos ismerősöm aki mindent kipróbált már a kutyával, de semmire se lehet rávenni. Frizbi, meg freestyle versenyeken is megpróbálkoznak néha staffal, de ha van kedve csinálja, ha nincs akkor nem.
Mindent meg lehet velük próbálni, abból amit felsoroltál, de soha nem lesznek ezekben kiemelkedően jók. Rendőrségi kutyának ott a belga meg a németjuhász, kereső kutyaként meg olyat kellene használni akinek jobb a szaglása.
szerk: azért sem tudnám jó rendőrségi kutyának elképzelni, mert ez a fajta úgy lett kitenyésztve, hogy emberrel szemben ne mutasson agressziót.Én nem a megbélyegző ködön keresztül nézem a dolgokat, hanem az alapján amit tapasztaltam. Azt látom magam körül, hogy nem nagyon lehet őket motiválni, és nem nagyon alkalmasak semmire. Rengetegszer állapítottuk már meg kutyás ismerősökkel, hogy semmire se jók. Ezzel nem megbántani akarlak téged, vagy mást. Okos, értelmes, családi kutyának kiválóak, de a nagykönyv szerint nem munkakutya.
mm00:
[ Szerkesztve ]
-
monti0222w
addikt
Miért is hasznavehetetlen? Őrzésre, védés alkalmas használják is, és bármily hihetetlen anno USA-ban vadászatra is használták. A bullterriereket meg a mai nap is használják bika lefogására, példának okáért Spanyolországban. Folytatva a staff, pitbull sort az államokban K1-s rendőrségi kutyáknak is bevállnak, sőt kereső kutyaként is megállják a helyüket! Kijelenthetem azt, hogy elég sokrétegű fajta a felhasználhatóság terén, csak nagyon sokan nem látnak át azon a ködön, ami megbélyegzi őket!
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #29710 üzenetére
Őrző, terelő, igazából nincs nagy különbség. Terelni tudnak az tuti.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Mi ellen őrizték a nyájakat? Egerek, patkányok, macskák? Minden
hülyeségetle lehet írni végül is....Welsh Corgis have historically been used as herding dogs, specifically for cattle
-
bb0t
senior tag
válasz Rivaul #29706 üzenetére
Ezeket az összegeket én is sokallom, de valszeg tényleg azért ennyi, mert nem nagyon akarják magyarnak adni. A tenyésztő ismerősöm 100-120 körül adja, és még így is valaki telket őrizni akarja vinni. Na meg szerintem ez az ár nem hobbi vonal, hanem tenyésztői, kiállítási. Tök mindegy kitől születik egy alom, olyan nincs, hogy mind a 8 vagy 11 hiper szuper, tenyésztésre alkalmas legyen. Nem jó a harapása, vagy a szögelése vagy mittomén, és akkor már kiállításra se jó, tenyésztésből is ki kell vonni. Ivartalanítása szerződéssel ezek a kutyák nyilván olcsóbban mennek el.
A másik dolog meg, hogy tisztességesen tartva, a kutya évei alatt ez az összeg csupán a töredéke annak amit valóban ráköltesz. Fáj egyben kifizetni, de kaja, orvos, játék, utazás, házfelújítás amiért kicsi korában szétcseszi a lakást stb, ezek mindig a többszörösére rúgnak, akár már egy év alatt is.
-
¤Envy¤
aktív tag
Más meg ilyen-olyan kocsira költ milliókat, amik meg engem hagynak hidegen... itt meg mégis egy élő, lélegző lényről beszélünk azért. Nagyon kedvelem a corgit akkor is, egyszer majd...
-
-
bb0t
senior tag
válasz Rivaul #29703 üzenetére
Uhh, ez most nagyon méltatlan volt tőled. Főleg úgy, hogy bullod van, ami tényleg hasznavehetetlen. A bullok a corgikkal ellentétben nem munkakutyák, nagyon nehéz őket motiválni.
Corgi :
"A fajtákat elsősorban marhacsordák és birkanyájak, valamint pónilovak őrzésére használták. Alacsony termetű, erőteljes és értelmes kutya. Barátságos, könnyen tartható, gyerekszerető kutya."Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Rivaul
addikt
válasz ¤Envy¤ #29701 üzenetére
Azért ezt már erősnek tartom egy ilyen hasznavehetetlen kutyáért. Nem akarok megbántani senkit de Bözsi kísérgetésén kívül, mi a bánat haszna van egy ilyen nagyfejű bundás tacskónak amiért ennyit ér? Minden vidéki kapu mögött találok egy hasonlót akit két kisfröccsért odaadnának... Meg vannak húzatva az emberek néha.
bajnokpityuAz autóm alig ér többet mint azok a kutyák. Irigylem az ilyet
[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
Gondoltam, hogy fél milla körül mozoghat az ár. Nem lehetetlen összeszedni, akár 1-3 év alatt, és ha valaki nagyon-nagyon vágyik ilyen kutyára, megveszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)