Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Dorian #27842 üzenetére

Nem ilyenekre gondoltam. Mondom a példámat. Nekünk Beagle kutyánk van, vérbeli ( hajtó ) vadászkutya. Fajtajellemzője, hogy porszívóként szimatol és állandóan a földnél van a feje, a nagy fülei is a szagnyomok összegyűjtésére szolgál. Én egy héten egyszer engedem 'lelépni és hatalmas erdős kalandozásban részt venni.
    Ehhez az kellett, hogy a mivel a szlovén - osztrák határnál lakunk, a 2 illetékes vadőrt / vadászt megvesztegetem évente pár üveg fadobozos tokaji aszúval. ( nem lőnék le, de ha elkapnák 300€ bünti járna érte ) , mert egyes területek itt természetvédelmi körzetek ). Ez az élete értelme a blökinek, a nyomkövetés, szimatolás, susnyákosban való kalandozás. Az a módszer, hogy amikor már turbó szimatolásban, kvázi extázisban van, szép lassan kikerülök a figyelméből ( eltávolodom tőle ) és ilyenkor már elfelejt.Lelép reggel és esténként megérkezik.Minden más esetben behívható könnyen. Igaz 1X már utána vittük állatorvoshoz, mert begyulladt a szeme valami mérges növénytől ( alapvetően semmi baja nem volt, de elővigyázatosságból megmutattuk a dokinak ). Erre értettem a genetikát, egy vadászkutyát lehetne mindig felügyelet alatt tartani és ráerőltetni a saját normarendszeredet,vagy néha el lehet engedni csavarogni is, ami a kis életének egyik fő öröme. Nálunk az ő kedvtelése a prioritás ( kajában is ) és nem a mi ebtartó egónk

(#27843) bajnokpityu Gondoltad, hogy nem tudom mi a gulyáságyú? :) Ezt azokra írtam akik szeretet helyett a kajával akarnak elérni bármit is. És igen . nekem pld Te vagy a " hogyan ne tartsunk kutyát " példája. :K És ez nem agresszivitás, de mivel itt érző élőlényekről és nem hardver vasdarabokról van szó, határozottan ki kell állni értük. ;)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák