- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózati / IP kamera
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- AliExpress tapasztalatok
- Kriptovaluták és az adózás
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolii92i
tag
Hali!
Systane Ultra mellett még milyen műkönnyet ajánlotok?
Elégedett vagyok vele,de szeretném kipróbálni hogy tényleg ilyen jó e mint az ára mutatja -
VIBO
őstag
válasz ferkoboy #2994 üzenetére
Hi
1. Ezt ajánlotta haver. Olcsó. Higiéniai okokból jobban szeretem a napi lencsét.
2. Jó ötlet. Milyent javasolsz?
3. Nedvesítő csepp sajna nem elég
4. Igaz
5. Szemész látta. Jól illeszkedik.
6. Több fajta cseppet próbáltam már. Most lencsét próbálnék.Melyiket javaslod? Mondj kérlek napit is és amilyet még te javasolsz. Lényeg hogy ne száradjon a szemem tőle vagy csak nagyon minimális mértékben.
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
ferkoboy
senior tag
válasz Chesterfield #2990 üzenetére
Szomorú, hogy ezt senki nem mondta még el neked, hogy a kontaktlencse nem igazán érintezhet vízzel = fertőzésveszély.
Ez annyit jelent, hogy lehet pár évig semmi, utána meg rádtalál a baj, és soha többet kontaktlencse, de még a látásodért is komoly küzdelem folyik. (persze nem "muszáj" éveket várni pl. egy accant amoeba ferőzésre - sokkal hamarabb is megtalálhat a baj)Nem olyan drága egy normális törölköző, ami pl. lehet egy régen használt darab, amit már többször 90 fokon átmostál. Ezek már nem szöszölnek.
Másrészt pedig ha leöblítem a lencsét felhelyezés előtt ápolószerrel (alaposan), akkor már szintén le is mostam az esetlegesen az ujjamról ill. a levegőből rákerült szöszöket.
Remélem tudtam segíteni.Üdv: Ferkó
Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
Ez a Clean Active Prémium fogalmam sincs róla mit is takar.
Előrébb lennénk sokkal, ha lefotóznád alaposan a dobozát, palackját, hogy látszódjon, hogy ki is gyártotta valójában, és az is, hogy miből is áll ez a folyadék.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
-
ferkoboy
senior tag
Üdv!
1. Miért pont ezt a lencsét használod? Okés, hogy olcsó... de:
- okvetlen szükséged van 1 napos lencsére?
- mennyi időt van bent a lencséd naponta?
( kicsit kifejthetnéd a viselési szokásaidat / igényedet - ugyanis ennek híján csak győzködni lehet, de nem jót ajánlani)2. Amit használsz, az egy hidrogél lencse. SiH alapanyagú (újabb - korszerűbb - egészségesebb és drágább) lencsével a száradásos panaszaid csükkenthetők / megszűntethetők.
3. Esetleg meg lehet próbálni egy nedvesítő cseppet a kontaktlencséhez.
4. Az általtalad használd lencséről - még a saját weboldalukon sincs fent pontosan, hogy milyen paraméterei, alapanyaga van a terméküknek (számomra ez egyáltalán nem bizalomgeresztő - épp ellenkezőleg).
5. Feltételezem, hogy nem látta szakember illeszkedni ezt a lencsét a szaruhártyádon...
6. Száradás esetén még mindig lehetne esetleg más glaukóma ellenes cseppel próbálkozni.
- Ferkó
-
Nordik
őstag
Napi lencsekbol miert kevesebb a kinalat a torikus lencsekbol? Szinte alig kapni. Regebben hordtam mar lencset az havi volt es nem torikus. A lenyeg, hogy ezutan csinaltattam mashol szemuveget ahol mondtak, hogy amit hordtam lencset az nem volt megfelelo talan torikusat emlitett.
Szeretnek most napi lencset havi egy ketszeri alkalomra, erre lehetseges, hogy nem kapok torikusat ha annyira nem igenyli a szemem? Mert ha jol tudom nem tul veszes a szemem ilyen iranyu hibaja.
-
VIBO
őstag
Sziasztok
Melyik a legjobb napi kontaktlencse?
Most Angliából rendelek ilyet: https://www.daysoftcontactlenses.com/
Elég olcsó. Havi 3700Ft-ból megvagyok szállítással együtt.
Viszont gyorsan szárad a szemem tőle. Ezért elgondolkodtam a váltáson. Mit ajánlanátok.
A az még nehezíti a dolgom, hogy sajnos glaukómám van, ezért reggel és este mindig csepegtetnem kell gyógyszerrel a szemembe, persze akkor nincs benn a lencsém, csak az is nagyon szárítja a szemem.Szóval keresem a legkevésbé szemszárító napi lencsét
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
törölt tag
válasz Chesterfield #2987 üzenetére
Mert az amobak pl pont a lencse es a szaruhartyad kozt erzik magukat a legjobban, ahonnan aztan szepen tovabb ragjak magukat.
-
f_you
tag
válasz ferkoboy #2982 üzenetére
Szia!
Évek óta hordok Bausch & Lomb Purevision kontaktlencsét. Eredetileg Renu folyadékot ajánlottak hozzá, aztán a Te ajánlásod és a StainGrid alapján váltottam Opti-Free Replenish-re. Nagyon érezhető volt a különbség a kettő között.Egyszer kaptam ajándékba Clean Active Premium folyadékot, és kipróbálva még a Replenish-nél is jobbnak éreztem, úgyhogy utoljára rendeltem egy nagyobb kiszerelést, (persze a Replenish mellé) és próbálgattam, egyik hónapban az egyik, másikban a másik, és továbbra is jobbnak érzem.
A problémám, hogy neten semmit sem találok erről a folyadékról, és azért féltem a szememet. Szerinted használhatom ezt a folyadékot, vagy attól még, hogy jobbnak érzem vele a lencsét, lehetnek vele problémák? Mert a Renu-nál érezhető volt, hogy nem jó. Azt már meg sem említem, hogy gyanúsan olcsó folyadék :S
[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
őstag
válasz #41635072 #2985 üzenetére
De miért? Elvileg ez a víz naponta érintkezik a szemeddel(arcmosáskor pl)
Aztán elvileg ha valami fertőző van benne, az ugyanúgy rajta marad a kezemen, attól még, hogy felitatom valami törlővel a kezemről.
Plusz átlagban heti 1x hordok eldobható lencsét, nem hiszem, hogy nagy gondot okozna. -
Atlantis
veterán
válasz Chesterfield #2984 üzenetére
Soha nem csináltam vizes kézzel, szerintem nehezebb is, mert rácuppan az ember ujjára a lencse. Ne szöszös kéztörlőt használj.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
törölt tag
válasz Chesterfield #2984 üzenetére
Ugye tudod, hogy vizes kézzel tilos kontaktlencséhez nyúlni?
Olyan szupi kis fertőzéseket össze lehet szedni, amit még kezelni sem lehet. -
ferkoboy
senior tag
-
AsusBoy
senior tag
Kedves Ferko!
Én a lencsémet úgyszoktam ráhelyezni a szememre ,hogy az ujjbegyemre teszem a lencsét és ezt követően a kontaktlencse ápoló folyadékból cseppentek a lencse közepére 1-2 cseppet és úgy helyezem fel .
(szerintem így sokkal kényelmesebben rátudom biggyeszteni a szememre)
Azért írtam ezt le mert írtad ,hogy kontaktlencsefolyadékkal ne tisztítsuk a szemünket. (némely fajtánál lehetséges ? )
Akkor ilyet szabad csinálni ?
Bioflexnél eszembe jutott ,hogy kicsit zöldes árnyalata volt a lencsének . Mostani Biofinity lencsémé pedig nem zöldes.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz ferkoboy #2978 üzenetére
Közvetlen szembe is mehet a renu? Huh én eddig mindig öblögettem, mert mikor beraktam Renusan a lencsét véletlen akkor kicsit kellemetlen volt.
Night&Day-t viselek, igen tudom hogy a PureMoist a legjobb ehhez, korábban már ajánlottad, csak még van egy kicsi a Renu-ból és majd a lencsével együtt rendelek PM-et
Köszi a válaszokat!
-
ferkoboy
senior tag
válasz -FreaK- #2976 üzenetére
Öblíteni le tudod vele a lencsét is, és közvetlen a szedet is moshatod a Renu-val.
Pontosan milyen típusú lencsét viselsz?
Ellenben ha egy javaslatot elfogadsz (ápolószer tekintetében) : legközelebb inkább OptiFree ReplaniSH-t vagy OptiFree PureMoist-ot vegyél. Sokkalta biztonságosabb vele az élet! (a legtöbb féle-fajta lencsével ezek a leginkább kompatibilisek).
Üdv: Ferkó
-
-FreaK-
veterán
válasz ferkoboy #2974 üzenetére
Még Bausch&Lomb Renu-m van. Ez milyen?
Vissza kellett raknom a lencsét sajna mert a munkahelyemen vagyok és nincs nálam semmi tároló. Az a baj, hogy ez meg az utolsó pár lencse és még nem rendeltem meg az újat. Most már a sok könnyezéstől és csepegtetéstől elviselhető lett, de azért ki kéne rakjam ázni. Most megyek haza 12:20kor, 13:00-ig kaja szünetem van, addig tudom áztatni ha megfelelő a folyadék. Ha viszont azt mondod hogy mindenképpen dobjam ki akkor megteszem és nem is jövök vissza melóba.
Ugye otthon még megkajálok fél szemmel, de melózni már nem fogok tudni :/
[ Szerkesztve ]
-
joergie
őstag
Hallottatok már az orthokeratológiai lencséről? Éjszakára kell berakni, és miután hozzászokott a szemed, egész nap tökéletesen látsz tőle, minden segédeszköz nélkül. 150k-hufnál kezdődik az első éves, utána évente 60-120k. Jellemzően inkább 190ezer az első éves, kontrollvizsgálatokkal, lencsecserékkel.
Rövidlátóknak 0.5-től 5 dioptriáig jó általában, fölötte macerásabb.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
ferkoboy
senior tag
válasz -FreaK- #2972 üzenetére
Nem lesz gond! De bőven mosd ki vízzel, jó lehet multifunkciós ápolószer is hozzá (ellenben ha peroxidos rendszerű tisztítószert használsz, akkor nehogy megpróbálkozz ezzel!) [Ha nem tudod milyen is a peroxidos rendszer, akkor elég elárulnod, hogy pontosan milyen ápolószert használsz.]
A chilis lencsédet meg dobd ki a kukába. Nehogy megpróbáld újra betenni!
-
ferkoboy
senior tag
válasz AsusBoy #2971 üzenetére
Ha nem premium, akkor az nem szilikohydrogél alapanyag, hanem hagyományos hydrogél lencse lesz. Aminek jóval kisebb az oxigénáteresztő képessége (kb ötöde - nyolcada)...
Hogy pontosan melyik lencsét takarhatja a "sima" azt csak akkor tudom megmondani, ha elárulja valaki, hogy mi az összetétele / alapanyaga (nincs ilyen nálam, így én nem tudom megnézni).
-
-FreaK-
veterán
Az előbb sikerült csípős paprikás (naga jolokia (szellemchili)) kézzel kivennem a lencsémet mert koszolódott...
Hát pelenkát kellett cserélnem, a szemem meg vérben úszik. Nem ajánlom senkinek ezt a műveletet..Maradandó károsodás nem éri azért a szememet ettől, ugye?
-
AsusBoy
senior tag
válasz ferkoboy #2970 üzenetére
Szia!
Az a baj ,hogy régen volt már nálam bioflex lencse ezért nem tudom ,hogy prémium vagy sima lehetett..
Körülbelül 2009-2010 es években hordtam bioflexet .
Sima bioflex kontaktlencsét melyik márkával tudnád párosítani ? ( összetevői alapján )
(vagy a sima bioflex lencsénél is többféle kivitel van ? )Köszönöm
-
ferkoboy
senior tag
válasz AsusBoy #2969 üzenetére
Egy hozzászólást kellene csupán visszaolvasni... Hihetetlen számomra, hogy valaki miért ír hamarabb, mintsem olvasna.
Szóval:
Ha Bioflex Premium az akkor ugynaz, mint a Biofinity. Teljesen, csak a neve más. Átcsomagolt.
Ha más Bioflex, akkor annak meg tudnom kell az összetevőit, hogy biztosat tudjak mondani (mivel én nem tartok Bioflex néven lencséket.)Üdv: Ferkó
-
AsusBoy
senior tag
Bioflex és a biofinity lencse közül melyik a jobb?
4 éve az optikus a bioflex lencsét ajánlotta nekem.
Azonban már biofinity lencsét használok.Paraméterei megegyeznek ( görbület 8.6 , átmérő 14.0)
Azonban anyagában eltér a két lencse egymástól?
[ Szerkesztve ]
-
ferkoboy
senior tag
válasz mirzababy #2967 üzenetére
A Bioflex Premium, az már SiH lencse lesz, ami CopperV. Biofinity lencséjét fogja takarni.
Mivel ezt a típust csak egy bázosgörbülettel, egy adott átmérőben gyártják, így ha a pontos dioptriát tudod ( a lencséjét), akkor gyakorlatilag tudsz rendelni bámikor ilyen lencsét.Üdv: Ferkó
-
mirzababy
újonc
Köszönöm a válaszokat!
Bioflex Prémium a lencse. Akkor lehet vissza kéne mennem hozzájuk aztán valami papírfélét kérni arról a vizsgálatról, mert így máshol nem tudok lencsét rendelni.
-
ferkoboy
senior tag
válasz mirzababy #2964 üzenetére
Sima Bioflex vagy esetleg Bioflex Prémium? Mert nagyon nem mindegy...
Amúgy Cooper Vision lencse lesz az, csak átcimkézve. De hogy melyik C.V. lencse pontosan, azt a név megmutatja. Illetve a tasakon található összetevőkből is kiderülhet...Üdv: Ferkó
-
mirzababy
újonc
válasz ferkoboy #2963 üzenetére
Helló!
Azóta voltam optikában és a Bioflexet ajánlották nekem, a szemvizsgálat után.
Ezekről a lencsékről viszont nem tudok semmit. Kaptam próbalencsét és tényleg jó, nincs vele gondom. Viszont semmiféle papírt nem kaptam a vizsgálatról (csak egy számlát), ha esetleg nem náluk szeretném megvenni a lencsét, vagy nem ezt a fajtát akarom, akkor nincs semmi papírom, amin rajta van, hogy pontosan mit mértek a szememen, meg hány dioptriát meg mennyi a görbület, meg aminek még ilyenkor rajta kell lennie.
Egyébként sem tetszik, hogy ezeknél a lencséknél csak 3 pár van a dobozban, a havinál és nekem 3 havonta nincs 11000Ft-om. -
ferkoboy
senior tag
válasz mirzababy #2962 üzenetére
Nincsen a legjobb.
1. Miben a legjobb?
2. Kinek a legjobb?
...Nem vagyunk egyformák. Van akinek az egyik válik be, míg másnak teljesen más.
Keress fel előbb egy jó szakembert! S találjátok meg együtt a számodra megfelelőt!Üdv: Ferkó
-
mirzababy
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a jelenleg forgalomban lévő kontaktlencsék közül melyik a legjobb (termékcsalád, vagy fajták)? Pár éve iWear DR Basic-et használok, de úgy tűnik majd váltanom kell nemsokára A legújabb lencsék gondolom már mind szilikon-hidrogél alapúak, és azt olvastam, hogy ez a legjobb. A kiterjesztett viselés annyira nem fontos nálam, bár jó ha tudom hordani 8 óránál többet is, ha kell.
Köszönöm a választ!
Üdv:
mirzababy -
ferkoboy
senior tag
válasz Viszlát #2958 üzenetére
"Lens fitting" - Lencse illesztés
Neki kell látnia, hogy "szorosan" vagy "lazán" illeszkedik a lencse - vagy szerencsésebb esetben "jól".
Ha lazán, akkor azt valószínűleg te is érezni fogod (elcsúszkál a lencse, főleg felfelé tekintésnél szokott ez érződni (esetleg oldalra nézésnél is).
Ha szoros, akkor te kényelmesnek érzed, de mégsem OK a dolog!
Neki kell látnia!A szemedhez azért nem kell nyúlni szó-szoros értelemben, elég ha "csak" a lencséhez érsz hozzá!
Kivételt képez itt az alsó és a felső szemhéj, mert azt igenis meg kell tartanod az ujjaiddal stabilan.A lencse-típusok amit írtam, az O2 áteresztés szerint (is) van rendezve.
Az 1.-nek a legnagyobb ... az engedi át a legtöbb oxigént a szaruhátya számára.
[De hogy melyik fog jól illeszkedni, azt a szaruhártyád görbülete nagyban befolyásolja. Ezért is kell megnézni, hogy melyik hogy fekszik fel. Ökölszabályok itt is léteznek, de pontosat csak illesztve a lencsét lehet mondani. (Az illesztőnek kell ezeket tudnia.)]Üdv: Ferkó
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz #41635072 #2957 üzenetére
Ejnye, micsoda pesszimizmus. Biztos, hogy nem csak egy lesz, mert az előzetes vizsgálatkor mondta, hogy különösen domború a szemgolyóm (vagy valami ilyesmi) és kérdéses, milyen lencse fog jól illeszkedni. Kétszer is elmondta, hogy készüljek fel lélekben, hogy többször kell majd a szememhez nyúlni, hogy megtaláljuk a jót.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Viszlát
addikt
válasz ferkoboy #2955 üzenetére
Nem tudom, magyarul minek nevezik, itt "lens fitting" néven fut. Elvileg fel fog velem próbáltatni többféle lencsét, betétel-kivétel gyakorlás, miegymás. No mindegy, valószínűleg túlparázom egy kicsit a dolgot...
Köszi ismét!
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
ferkoboy
senior tag
válasz Viszlát #2954 üzenetére
Teszteléskor? Ez nem egy konfig...
A gond az, hogy ott az optometristának / kontaktológusnak kell(ene) tudnia, hogy mit kell néznie, hogy hosszabbtávon is elégedett és problémamentes lencseviselő legyél...
Mondhatok én neked olyat, hogy Push-Up teszt, illetve könnytermelés vizsgálat... de ezeket nem neked kell tudnod, hanem annak, aki felírja - adja a kontaktlencsét.
-
ferkoboy
senior tag
válasz Viszlát #2952 üzenetére
Üdv!
Sorjában:
I. Nem szerencsés benne aludni egyikben sem. Egészségesebb ha éjszakára kiveszed! (Kisebb bárminemű fertőzésnek az előfordulási esélye, ha éjszakára egy jó minőségű ápolószerben áll.)II. Ha egyszer-egyszer mégis benne kellene aludni:
1. Ciba Vision - Air Optix Aqua Night&Day (akár 30 napi folyamatos viselet)
2. Menico Premio (szintén ua.)
3. Cooper Vision - Biofinity (30 nap kiterjesztett viselet )
4. Johnson &Johnson - Oasys (1 hét folyamatos viselet, vagy 2 hét napi viselet)Üdv: Ferkó
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
Üdv,
hétfőn megyek kontaktlencse "próbára", abszolút tájékozatlan vagyok a témában és bár elvileg szakértő fog segédkezni a választásban, nem szeretném ha megvezetnének, így a következő érdekelne:
Felhasználás: olyan kéne ami hosszas viselést is elbír, sokszor éjszaka is, akár munkához, akár vezetéshez. Létezik-e olyan, amit nem kell naponta ki-be teszegetni, hanem mondjuk egy hétig is hordhatom? Ha igen, akkor van-e esetleg olyan márka, amit érdemes keresni (szememről van szó, kis túlzással az ár nem számít)? Mire figyeljek mindenképpen a választáskor, próbakor?
Tudom, hogy hozzáértőként valószínűleg rendkívül butának tűnhetnek a kérdéseim, sajnos nem volt időm felkészülni, a munkáltatóm pedig fix dátumra leszervezte a vizsgálatot. Köszönök minden segítséget!
-
Atlantis
veterán
válasz ferkoboy #2943 üzenetére
A ReplaniSH-t egyszer próbáltam, olyan piros lett tőle a szemem, mint egy tisztességes nyúlnak. Asszonynak nem volt vele baja, de nekem az nem való. Emiatt kicsit tartok a PureMoist-tól is, ugyanaz a cég csinálja...
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
ferkoboy
senior tag
válasz Atlantis #2942 üzenetére
Én nem gondolkodnék ugyan benne... de ez én vagyok.
Persze megértelek téged is, ha eddig tényleg nem volt vele gondod. De azért szakmai szemmel én azt mondom, hogy ennél a párosításnál igenis sokkal jobb lenne egy OptiFree PureMoist-al, vagy egy OptiFree ReplaniSH-el. ...
-
Atlantis
veterán
válasz ferkoboy #2941 üzenetére
Mik vannak. Nagyon nem merem lecserélni, van a mondás: járt utat járatlanért...
Azért elgondolkodtatók ezek a %-ok.
-
ferkoboy
senior tag
válasz Atlantis #2940 üzenetére
Szaruhártya festődés a dolog kulcsa.
Multifunkciós ápolószerek közül az OptiFree PureMoist-nak az egyik legalacsonyabb az inkompatibilitási veszélye. (Air Optix lencsével az esetek 1%-ban tapasztaltak csak szaruhártya-festődést, míg Oasys-al ugyanez 2% volt.)
AirOptix + Renu Multi+ : 24-41% között
Oasys + Renu M+: 8-13%De hogy ne csak szidjam a Renu M+-t : Pl. Biofinity lencsével ugyan ez csak 2-4%... vagy Acuvue2 lencsével is 1%.
Gyakorlatilag arról van szó, hogy azért szakmán belül (én szakmám) csinálnak külföldön (jellemzően Amerika, Anglia) független teszteket, hogy melyik ápolószer, melyik lencsével hogy viselkedik, mennyire "jók együtt"... S itt a Renuk nem szerepelnek túl jól.
S ha hamarabb ill., nagyobb valószínűséggel okoz problémát, akkor jobb preventíve kezelni ezt, s nem utólag gyógyítgatni, hanem már eleve jól megválasztani az adott KL típushoz a lehető legjobb ápolószert (vagy legalább a kevésbé szerencséseket elkerülni).Üdv: Ferkó
-
Atlantis
veterán
válasz ferkoboy #2932 üzenetére
Mi a baj ReNu folyadékkal? Évek óta használom, eleinte ProClear-hez, majd pár éve AirOptix Aqua-hoz. Nem tapasztaltam semmi rosszat, bár nem tudom, milyennek kell lennie egy "jó" folyadéknak. Nejem AcuVue Oasys-hoz használja, neki sincs vele baja. Eszembe se jutott, hogy váltsak róla vagy hogy lenne jobb nála.
Egyébként 16 éve hordok lencsét, szerencsére még bírja a szemem. Bár ahogy észrevettem, pár éve sötétben jobban látok, mint korábban.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz ferkoboy #2937 üzenetére
Rendben, köszönöm a tanácsokat.
Első körben akkor kiveszem minden éjjel (+rendelek folyadékot), valamint csináltatok egy szemüveget. Hétvégén mikor otthon vagyok elviselem a szemüveget is szerintem (bár nem lesz könnyű).(#2938) Tel Elek:
Úgy látom kísértetiesen hasonló cipőben járok mint te.
A könnytermelésem már az elején nem volt jó, a kezdetektől Refresh műkönny cseppet használok (próbáltam nemrég mást, csak rosszabb lett).
A műtét meg nekem is tervben van (csak a pénz hiányzik), kérdezek PM-ben erről ha nem bánod! -
törölt tag
válasz -FreaK- #2936 üzenetére
Jópár év lencseviselés után nálam is egyre jobban tapadt meg a "stain" a lencséimen és egyre kényelmetlenebbé vált a viselésük. Én is sokat aludtam bennük, volt kimondottan bennalvós korszakom, de egy idő után nem bírja ezt az ember szeme. Egyetlen ember sem képes egész életén keresztül lencsét hordani, csak ezt mindig elfelejtik mondani. Gondolom könnytermelésed már neked is apadt.
Én 6 évig bírtam, az utóbbi időben már nekem is egyből csupa kosz lett és képtelen voltam hordani, így egy hónapja megműtötték a szemem. -
ferkoboy
senior tag
válasz -FreaK- #2936 üzenetére
Benne lehet aludni, erre be van vizsgálva, de nem mindenkinek a szeme bírja ezt.
Továbbá biztonságosabb úgy lencsét viselni, hogy éjszakára kiveszi az ember!A könnyünknek is van tísztító - fertőtlenítő funkciója, de ez jóval gyengébb, mint egy jó minőségű ápolószernek!
Szakembert sajnos Esztergom környékén nem ismerek. Én elég messze vagyok hozzád képest.
Ellenben Pesten tudok javasolni, ha az is megfelel.Pótszemüveget pedig mindenképp készíttess! Egyébként is azt javaslom minden páciensemnek, hogy igenis tartson hetente legalább egy pihenőnapot, amikoris szemüveget visel, és nem kontaktlencsét!
-
-FreaK-
veterán
Köszi a választ mindenkinek!
Sajnos a kontaktológus nem mondta el az elején, hogy naponta tisztítani kéne, és mivel a lencsére az van írva hogy night&day, ezért gondoltam ezt simán lehet így használni.
Köszi, rendelek egy OptiFree PureMoist-ot !
Ilyen szakembert szemészeten találok, vagy direkt kontaktológust kell keresnem? (Esztergom közelében lakom, ha esetleg ismertek erre valakit..)
Sajna nincs megfelelő dioptriás szemüvegem, hogy kibírjam lencse nélkül, de azt hiszem ideje beszerezni..Gyógyszert nem szedek, de valóban lehet hogy a szememnek elég volt a dologból..
Még arra gondoltam, hogy esetleg a dohányzás miatt van, csak nem nagyon emlékszem, hogy tavaly mikor nem dohányoztam fél évig, akkor jelentkezett-e. -
kew
senior tag
Nem rég beszéltem egy ismerőssel, és ő is teljes megnyugvással közölte, hogy a hasonló lencsét beteszi hónap elején és kiveszi hónap végén. Nem értem, miért nem mondják el illesztésnél, hogy ezt nem kellene azért így hordani?
Oké, hogy night&day, de ez csak arra vonatkozik, hogy nem lesz baj, ha 1-2x benn marad éjszakára, ha nincs lehetősége az embernek kivenni, de messze nem azt jelenti, hogy legyen a szemen 30 napig. Egyszerűen jobb oxigén áteresztése van, mint a többi lencsének, de ennyi.
Én meg hiába mondtam h én a helyébe kiszedném éjjelre, csak legyintett hogy minek. Hosszú távon meglesz ennek a böjtje Én is ezt a fajta lencsét hordtam sokáig, csak is nappali viseletként, de néhány év után így is folyamatosan begyulladt a szemem, azóta nem is bírok lencsét hordani.
[ Szerkesztve ]
-
ferkoboy
senior tag
válasz -FreaK- #2929 üzenetére
Üdv!
1. Igen, Night&Day-ben benne lehet aludni, de ez nem azt jeleni, hogy benne is kellene!
Egészségesebb, ha éjszakára igenis a hozzá való ápolószerben "ázik".2. Night&Day-hez áolószer: SiH alapanyag ez is. A leginkább ajánlott az OptiFree PureMoist! Aztán OptiFree ReplaniSH, majd Sauflon Synergi...amit én ajánlanék. Esetleg Hirdogén-Peroxidos rendszerek. De ez utóbbi más, jóval nagyobb odafigyelést igényel. Renu-t meg gyorsan elfelejteném helyedben.
3. Ha már felrakódások vannak a lencsén, akkor elmennék egy jó szakemberhez, nézze meg mi is az pontosan. (Réslámpánál ~40x-es nagyításnál azért sokkal jobban látszik minden...) Ha erős tisztításra sem távolodik el maradéktalanul, akkor kukáznám a lencsét. Pár napig pedig felfüggeszteném a lencseviselést!
4. Lehet az éjszakai lencseviselést eddig bírta csak a szemed, s most így jelez, hogy ELÉG!
De lehet más is. Pl. Nem kezdtél el azóta valami más gyógyszert szedni mint korábban? ......
-
-FreaK-
veterán
válasz zolikaDB #2930 üzenetére
Ez egy direkt ilyen használatra készült lencse, ezért feltételezem, hogy igen hordható 30 napig. Szép is lenne ha így hírdetik és nem lehetne eddig hordani. Persze időnként kiveszem tisztítani, heti 1-2 alkalom is simán bele fér, de azért ne kelljen már naponta kivenni egy direkt bentalvós, 30napra tervezett lencsét.
Persze ha csak így lesz használható, akkor muszáj lesz.
Csak tudni szeretném hogy mitől koszolódik így be, illetve mivel tudnám hatékonyan megtisztítani.
Az azért durva hogy az újonnan kibontott lencse a második napon tiszta kosz.
Egy szemészeti vizsgálatot is be szeretnék iktatni, de voltam már régen és ezek az orvosok itt a környéken nem sok mindent tudnak mondani, semmivel sem leszek előrébb.Csak hogy szemléltessem a körzeti szemész szaktudását és hozzáállását:
Jópár évvel ezelőtt gyakori fejfájás (migrénes) miatt mentem kivizsgálásra, még CT vizsgálatot is végeztek, a végén a doki azt mondta hogy minden rendben és nem tudja miért van, valszeg a sok számítógépes munka miatt. Ajánlotta hogy vannak itt ezek remek kis fém golyócskák amik a monitor mellé helyezve megvédenek annak káros sugárzásaitól... na ott egy kis kanál vízbe bele tudtam volna folytani az orvost.. annyira nem hittem el hogy ezt ő ajánlgatja, hogy fogtam magam és szó nélkül kimentem.Ettől még persze meg fogom nézetni, valszeg másik helyen a közelben.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Nem tudtam hogy van topic a lencsékre, de örülök hogy megtaláltam.
Már 8 éve hordok lencsét, de az utóbbi kb. 1 évben komoly problémáim vannak vele.
Air Optix Night&Day-t használok és van hogy 1-2 nappal a betétel után, de van hogy csak két héttel, elkezd koszolódni a lencse. Vagy fehérje lerakódás, vagy nem tudom de iszonyat zavaró. Nem tudok vele mit kezdeni, próbáltam már minden féle tisztító folyadékot, meg fehérje oldó tablettát is, a max hatás amit elérek vele hogy egy napig lesz jó. Most épp Bausch&Lomb Renu MultiPlus-t haszálok.
Kontaktológusnál voltam, annyit mondott hogy rakjam minden este tisztító folyadékba a lencsét. Na persze, csak akkor a francért veszek 30napos lencsét.
A másik ötlete az volt hogy próbáljunk egy más típusú lencsét, megtettem, ugyan az volt a helyzet, illetve az még kényelmetlenebb is volt.Pont most is szenvedtem vele, szinte egész nap tök homályosan láttam a bal szememmel. Most vettem ki a lencsét és tisztító folyadékkal átdörzsöltem, de elsőre nem lett jobb. Látok rajta egy csomó kis pont szerű koszolódást vagy mit, illetve foltokban is van valami lerakódás szerűség, dörzsöléssel sem nagyon jön le.
Egyszerűen nem tudom hogy mitől van ez és mit tudnék vele kezdeni, szeretem a havi lencse kényelmét, nem szeretném minden este kivenni.Mi a véleményetek mit kezdjek vele? Lehet hogy lövök majd egy macro fotót is a lencséről ha kiveszem.
-
ferkoboy
senior tag
válasz Willhunting #2927 üzenetére
A LOT szám alapjánutána lehet nézni a termékeiknek (ők [azaz a gyártó] legalábbis ez alapján tudják...)
-
Willhunting
aktív tag
válasz [Prolixus] #2926 üzenetére
Köszi hogy megnézted! Közben találtam itthon két régebbről megmaradt dobozt. Egymás mellé raktam őket, hát mindhárom eltér a másiktól valamilyen ponton. Egyiken ® a másik kettőn ™ védjegy van, szöveg pozícióban, betűvastagságban, színárnyalatban is különböznek. Igaz több év van a gyártási dátumuk közt.
Rákerestem az Alconra én is és okosodtam egy kicsit, de úgy lennék a legnyugodtabb ha sorozatszám alapján utána lehetne nézni a termékeknek. -
[Prolixus]
addikt
válasz Willhunting #2925 üzenetére
Az Alconnak van kontaktlencse gyártó üzeme Malajziában. Az én dobozom:
Alcon honlapjáról:
Hungary
Alcon Hungary Pharmaceuticals Trading Ltd. Liability Company
Bartók Béla t 43-47
Budapest
Hungary
Tel: +36 1 463 90 80Malaysia
Alcon Laboratories SDN. BHD.
No 1001A & 1001D, Wisma Glomac 3, 9th Floor
Kompleks Kelana Centre Point, No. 3 Jalan SS7/19, Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia
Tel: +60 3 7880 0650I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Willhunting
aktív tag
-
Willhunting
aktív tag
Sziasztok!
Az air optix aqua-t használóktól kérdezném hogy tud-e esetleg valaki egy képet dobni a dobozáról és csomagolásáról? Most rendeltem egy dobozzal lencsek.hu-ról és valahogy nem tetszik a dobozán az a sok csingcsángcsung jel. Mindemellett Malajziában készült, az előző lencsém ami air optix night&day volt az pedig Indonéziában.
Olvastam neten hamisítvány lencsékről, amik nemhogy csak rosszabb minőségűek voltak, de látásromlást is okoztak. Nem szeretnék kísérletezni vele. Megköszönném ha valaki megkeresné a dobozát és ellenőrizné. Írhattok véleményt a webshopról is!
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Bónuszbrigádnál van most egy akció kontaktlencsére. Az egyik kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel a lencsével? Jó minőségűnek számít? Én Biofinity lencsét használok már jó ideje. A másik kérdésem, hogy azt írják az akció csak egy-egy dioptriájú lencsére szól, azaz pl 3.0-30. A bal szemem 2.75-ös a jobb szemem 3.0-s. Lehet abból probléma, hogy 2.75 helyett 3.0-s lencsét hordok 3 hónapig?
-
ferkoboy
senior tag
válasz mirzababy #2917 üzenetére
Azért felmerülhet az is, hogy nem a lencsének van baja, hanem a szemednek. Könnyen lehet egy szaruhártya beszűrődés is!
Minimum az, hogy elmész vele szemészetre. De ha van kontaktológusod (szemész), v. optometristád, akkor őt azért keresd fel!
Lehet a lencsén is egy szemmel nem látható sérülés, de ezt mindenképp réslámpás vizsgálattal kell megnézni.Üdv: Ferkó
-
mirzababy
újonc
Sziasztok!
Én iWear DR Basic havi lencsét használok már évek óta. Mivel csak ezt ismerem, nincs összehasonlítási alapom, de nem nagyon tetszik, főleg az utóbbi időben a viselete. Van valakinek esetleg tapasztalata/véleménye róla? Mert a neten nem igazán találtam semmit erről a típusról (mások véleménye). És még az lenne a kérdés, hogy a legutóbbi párat kb. másfél hete bontottam ki, és a bal szememben valamiért nagyon szúr, vagyis a bal lencse szúr, nem tudom miért. Ezelőtt nem volt ilyen. De hát egy elég friss (kb. másfél hetet hordtam) lencséről van szó és nem találtam rajta sem sérülést, sem egyebet. Hiába tisztogattam gyakrabban, cseréltem a folyadékot még gyakrabban, valami van a bal lencsével. És elég bosszantó, hogy dobhatom ki és bonthatok újat, ha nem jövök rá, hogy mi baja van. És ilyen még ezelőtt nem volt, pedig évek óta ezt a fajtát használom. És még az is elég bosszantó ezekben a lágy lencsékben, hogy olyan könnyen szakadnak, van mikor nem is tudom a teljes idejét (30 nap) kihasználni a lencsének, mert hamarabb megy tönkre....és közbe nem olcsó mulatság, csak én is jobban szeretem, mint a szemüveget.
Remélem valaki tud írni erre valamit -
félisten
Köszik
[ Szerkesztve ]
-
lexter00
őstag
válasz FoxiestFox #2913 üzenetére
jaja én 3-5 ezer forintos ajánlatokat kaptam.
-
ferkoboy
senior tag
válasz FoxiestFox #2913 üzenetére
Mármint egy vizsgálatnak?
Nálam 3,5e Ft.
De szerintem nem túl jó a kérdés. Ugyanis kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, hogy "mennyiért rak egy falat a kőműves?" - Nem tudjuk a fal hosszát, az anyagát, és a kőművest sem, hogy ki-mennyiért vállalja.
Tehát helye válogatja. Kérdezz rá! Érdemes megbízható embert keresni. mint ahogy van megbízható és tróger kőműves is...Üdv: Ferkó
-
félisten
-
ferkoboy
senior tag
válasz FoxiestFox #2909 üzenetére
Neked is azt tudnám javasolni, hogy mindenképp keress egy jó optometristát (vagy olyan szemészt, aki kontaktológus is!), és együtt válasszatok lencsét, illetve legyen aki alaposan be is tanít, felhívja a figyelmedet mindazon dolgokra, amit tudni illik (illene) lencseviselőként!
nem reklámként, csak példa (egyébként ismerem is Dr. Végh Misi bácsit):
[link][ Szerkesztve ]
-
ferkoboy
senior tag
Odakint is optometristát keress, és ne optikust!
8,6-al önmagában nem is lenne gond, de persze ehhez tudni kellene a szaruhártyád "nyers" görbületi adatait.
Nem javasolnám, hogy magad próbálkozz!Vagy ott, vagy itthon keress fel egy szakembert (optometrista). S együtt találjatok valami neked jó lencsét!
Szilikonhidrogél alapanyag ma már 'alapnak' kellene, hogy számítson... (Ofós iwear supr. szerintem nem az... de ha a tasakját/dobozát lefényképezed, hogy látszódjanak az összetevők, akkor tudok mondani róla pontosabbat.
-
Tices
csendes tag
Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok kontaktlencse használatában. Idő hiányában az ofotértben voltam szemüveget csináltatni és egy hirtelen ötlettel lett kontaktlencsém is. iwear (xr supreme) sajátmárkás, meggyőztek, hogy ez nem olyan mint a régi (amiről rosszakat hallottam), hanem új és jobb (meg ez volt nekik raktáron). Namost. Szemvizsgálat oké. Kapásból a 8.6-os méretet adták, amit ha jól olvastam, akkor az alap 8.3-8.4, de hogy miért kaptam ezt, nem tudom. Sokat még nem volt a szememben, mert nehezen megy a berakás és nem érzem komfortosnak ezért csak szabadnapokon használom. A gondjaim, hogy kicsit iritálja a szemem, olyan mint amikor egy apró hajszál van a szemben. A másik, hogy nem is látok benne úgy, mint szemüveggel. -1.75 a szemüveg, -1.5 a lencse. BC 8.6. A kérdésem az, hogy mit próbáljak ki, merre induljak. Az üzletben a doki megnézte a szemem lencsével is, hogy minden oké-e,, hogy illeszkedik-e, szerinte oké, de nem tudok megbízni bennük 100%-ban. Mivel most Londonban élek és az angolom nem a legjobb, ezért nem akarnék itt elmenni optikushoz (ráadásul ahogy hallom, a képzettségük messze nem a legjobb). Nézegettem, hogy esetleg más márkát próbáljak, illetve 8.4-es méretben. Az oasys-ről és az advance hydr. jókat hallottam, de ezek 2 hetesek meg a B&L Purevision, ami régi, 1 hónapos, de bevált széria. (bontottam újat ebből a csomagból hátha gyári hibás vagy valami, de ugyanaz a tapasztalat). Mit javasoltok? Köszi, előre is! Üdv, Tices
Az emberi hülyeségnek csak alsó határa van!
-
félisten
Sziasztok!
Még jó, hogy megtaláltam ezt a fórumot, beleolvasva annyit leszűrtem, hogy épp hülyeséget készültem elkövetniSzemüveges vagyok jó sok éve már, s most úgy adódott, hogy hosszú idő után ismét szemüveget kell váltanom (~10 év alatt 1 dioptriát romlott mindkét szemem).
Engem eléggé zavart mindig, hogy egy fémkeret tartózkodik a fejemen, és nélküle nem látok úgy, ahogy szeretnék, úgyhogy egy ideje eldöntöttem magamban, hogy nekem lencse kéne.
Gondoltam, felmegyek egy webshopba, lerendelem magamnak a nekem megfelelő paraméterekkel rendelkező szettet, hozzá valami lötyit, és kiderítem, be tudom-e tenni magamnak
Mint látom, ez nem ilyen egyszerű.
Tórikus (ha jól kerestem, s jól írom) lencsére lenne szükségem, havi viseletűre, emberi áron.Hol kell kezdenem? Milyen szakinál lehet ilyesmit próbálgatni? Szegedi vagyok.
Egyáltalán létezik olyan, hogy nagyobb fölösleges pénzkidobás nélkül (hisz lehet, nem is bírja majd a szemem) kipróbáljam a lencsét? -
Rivaul
addikt
Sziasztok. Nem tud valaki olyan helyet leginkább Bp 11, 12, 1, 2, 22, 21 ker vagy Érd, Budaörs, Törökbálint körzetben ahol lehet lencséket kapni darabra is? Igen csak szűk az anyagi keret a sok darabos dobozok bevásárlására acuvue vagy clariti lencse kéne.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
lexter00
őstag
Az mitől van hogy "eltűnik" a szememben a kontaktlencse?Eddig 2x fordult elő de nagyon kellemetlen,tudtam hogy bent van de nem találtam sehol és csak úgy jött ki ha jól megdörzsöltem a szemem.Olyankor hol kell keresni mert akkor legközelebb ha ilyen van akkor ott keresem.
-
bandus
veterán
budapesti kontaktológust tud esetleg ajánlani valaki? google segítségével őket találtam, róluk esetleg tapasztalat? [link]
panaszom nincsen, de már kb. 6 éve az air optix aquát használom, felülvizsgáltatnám a dolgot, hátha valami nem százas már vele. illetve szeretnék a nyárra napi lencséket is venni, és azt is megvizsgáltatnám.
köszi a segítséget.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- Revolut
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- Eladó egy Company of Heroes (első kiadás) társasjáték sok-sok kiegészítővel!
- Motorola TLKR T61 walkie talkie párban
- Motorola TLKR T62K walkie talkie párban
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC - drón szett új állapotban - Garanciával