- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Disney+
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Synology NAS
- Vírusirtó topic
- Proxmox VE
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
strogov
senior tag
Aztán pofánvágja a valóság. Egy gyereket azért nem párnázunk ki, mert meg kell tanulnia, hogy ha beveri a fejét akkor az fáj, sérüléssel jár. Ha nem tanulja meg kicsiként, akkor nagyként sokkal komolyabb sérülése lehet belőle. Minden korban elátkozták az éppen aktuális modern találmányt. Volt idő amikor a könyvek voltak bűnösök, mert elvonták a fiatalok figyelmét a fontos dolgokról. Már 5 ezer éves kőtáblákon a fiatalság romlása, és az apokalipszis eljövetele van.
A telefon csak egy eszköz. Lehet jól és rosszul is használni ... meg a kettő közötti végtelen árnyalat. Nálunk alsóban nincs telefon. Ezt minden szülő elfogadta. Nincs büfé pénz se. Ezt kicsit nehezebben fogadták el a szülők.
Egy gyerek a szüleit másolja. Ha a szülő nyomogatja a telefonját akkor ő is azt szeretné csinálni. Középső gyerek anno beűlt az anyja mögé, és nézte ahogy programot ír ... 2 órán át. Semmit sem értett belőle, de nézte, mert az anyja azt csinálta, ő meg unatkozott ... és ettől még jobban unatkozott, de nézte, és nyűglődött.
Ha egy gyerek nem tanulja meg egyedül elfoglalni magát kis korában, akkor nagyon szeretni fogja ha valami lefoglalja. Az addiktív játékok pont erre építenek. Lányom (9) ha süt a nap megy ki az udvarra pedig van telefonja 6 éves kora óta. Zenehallgatásra kapta, 90%-ban arra is használja. A maradék telefon idő meg szinte teljesen kreatív YT csatornákkal megy el. Nagyon minimális amit játszik. Ameddig kicsi még elfogadja azt amit mi mondunk. Így megtanulta a "szabályokat". Ha most kapott volna telefont kiskamaszként (pláne később) esély sem lett volna elfogadtatni vele, hogy mire való a telefon, és mire nem. Nem kell korlátozni, mert van millió más dolog amivel elfoglalja magát.
Ha egy gyereket azzal jutalmazol, hogy plusz gépidőt kap, azzal pont a függőségét erősíted. Egyrészt rögzíted, hogy a gépidő jutalom, másrészt be is árazod. Így a "lopott" gépidő még értékesebb lesz, és még inkább ragaszkodni fog hozzá. Később pedig egyre többet fog kérni.
Én nem szerettem olvasni. Este tilos volt úgyhogy a paplan alatt zseblámpával sokat olvastam. Apám amikor ~12 éves voltam azt mondta itt a cigi, ha akarsz szívj bele. Soha nem dohányoztam. Amikor kiváncsi voltam milyen az alkohol akkor adott egy sört. Alkoholista se lettem. A tiltás mindig csak ront a helyzeten. -
ddekany
veterán
Én ilyen okból anno megfontoltam a Waldorfot. De kiderült, hogy elborult okkult társaság, és bár nem várják el a gyerekektől és szülők a hitet, ők maguk nagyban Steiner okkultista mesevilágára alapozzák a módszereiket és döntéseiket. Elég para. (Amúgy persze, amíg lehet, nincs a gyereknek okostelefonja. Most felsős. Hogy mi a frász lesz, mikor lesz, nem tudom, de gondoltam, minél több magához való esze lesz addigra, annál jobb. Persze sok osztálytársának meg van, szóval... nyilván szünetben lehet azokra irigykedni, meg odacsoportosulni, és nyomkodni az akármi köpedelmet. Mert ezt fogják kiválasztani maguknak, hiszen gyerekek.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM