-
IT café
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
moszat_
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene. Szerintetek milyen ez a smoker? [link] BBq-zni kezdenék és ezt és a hordó grilleket nézem ez annyiból jobbnak tűnik, hogy könnyebb megtölteni a parázstartót és utántölteni is kényelmesebb.
-
Madoc
veterán
-
lemmy71
Topikgazda
válasz moszat_ #1306 üzenetére
Pedig volt szó régebben ilyen kisebb smokerekről
Nem tudom mekkora társasági körben szeretnéd használni, de szerintem 2 - 3 emberre való egy ekkora szerkezet. Az egy pozitívum hogy saválló anyagból van, de a szigetelést nézve már komoly aggályaim vannak. Igaz az uds -k sem szigeteltek, hát nem tudom nehéz kérdés. Ha már hordozható eszközökben gondolkozol (kirándulás, túra stb.) akkor én inkább egy gömb grillt választanék.
Amit gu007 fórumtárs épített azt már szekrény smokernek lehet nevezni, az övé sem valami hatalmas de az is inkább egy fix otthoni smoker. -
Madoc
veterán
válasz Ittnemaz #1308 üzenetére
35átmérőjű, 25cm magas plusz van 5 centis lába. Kizárólag ezt a faszenet használom mert ezzel próbáltam ki először, bejött, kapható nálunk, és nagy darabos (kürtöskalácssütőbe már nem jó mert iszonyu nagyok)
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Precorus
tag
Na, csak hogy én is mutassak valamit. Múlt hét közbeni grillezés, két sertésoldalas, kb. másfél órát voltak fenn, háromszor pakoltam 1-2 szeneslapáttal faszenet, hogy tartsam a 150-170-es hőfokot. Meg a végén még kiraktam füstölődni-pirulni, akkor megkentem a saját szaftjával egyszer-kétszer.
[ Szerkesztve ]
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
válasz lemmy71 #1313 üzenetére
Akkor közkívánatra, a nem-legutolsó-hanem-azelőtti grillezés képei:
Azt már nem tudom milyen rubot kevertem az oldalasnak, valamit gyorsan összedobtam. De azt tudom hogy volt benne vargánya dögivel, még nem fogyott el amit tavaly szedtünk.
Ez többet is sült, meg hőből is sokat kapott, úgyhogy utolsó képen látszik is, hogy elkezdett keményedni a széle, jó ropogós is lett, apa nem volt oda érte
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Madoc
veterán
-
veterán
SziasztokSzerintetek itthon van olyan cég ahol Ooni Koda-t lehetne venni?Most látom hogy van pizzás topic is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Precorus
tag
No, megvolt az első steak, szerintem írtó jó lett, bár én medium-wellre akartam csinálni, de talán inkább sima medium lett. Pedig majdnem 13 percig sült. Első 2-2 perc egyik-másik oldal hogy átmelegedjen rendesen, utána kb. percenként forgattam, vajjal kenegettem. amúgy sót/borsot kapott sütés előtt ~2 órával, bár a bors talán kicsit sok lett
Az oldalas meg szimplán tökéletes lettKönyvtár == Old-school Netflix
-
veterán
válasz Precorus #1320 üzenetére
Ne forgasd a steak szeletet, pont ez a kinti hirtelen sütés lényege. Vedd ki időben a hűtőből, a végén pihentesd, ha vastag max 2 ciklusban süsd, bő pihenővel.
A fotódon látszik hogy a kéreg nem egyenletes, a hús textúrája is necces így szemre, érdemes lenne a beszerzési forrást és az alapanyagot (húsrészt) cserélned. Amíg gyakorolsz száraz érlelésű alappal és nedvessel is tanulhatsz, picit drágább de könnyebb szuper ízeket kapni, az állagról nem is beszélve.
A képed alapján vagy ribeye, vagy chuckeye lehetne (zsíros, faggyús bal oldal) legjobb esetben. Próbálj hanger vagy denver vonalon maradni ha árérzékeny vagy, ha nem akkor hátszín. Szerezz egy maghőmérőt és tapasztald ki a sütőd ideális sütési idejét vele.
De ne forgasd a steak húsokat a lapon, légyszi.Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
OPiiPO
addikt
válasz Williamgrant #1321 üzenetére
Kb. az összes komolyabb steak videóban forgatják a szeletet max. 2 percenként - most akkor ezt nem kell
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
veterán
Akkor nincs mese, forgatni kell. Mi nem így tanultuk.
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
OPiiPO
addikt
válasz Williamgrant #1323 üzenetére
Bocs, lehet félreérthető voltam - tényleg nem trollkodni akartam
Komolyan érdekel miért írtad hogy kinti sütés esetén nem kell forgatni.[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Precorus
tag
válasz Williamgrant #1321 üzenetére
erm..Jamie Oliver videót néztem.... ő mondta hogy forgassam, én hallgattam rá
még begyújtás előtt kivettem, szóval az olyan ~1,5 óra kb, tuti nem hűtő-hidegen raktam oda.
amúgy alacsony hőn, kb 140-150 fokon sült. Alapanyag Lidl-ből volt(na, ezért lehet karóba leszek húzva ) Black Angus Denver névre hallgatott. Kb 10 percet pihentettem becsomagolva.
Lapon? Rácson sült. Korábban texasi manus videóját nézegettem, ő is rácson csinálta
Köszi a tippeket, még próbálkzni fogok, bár nem hetente
Életem második steakje, első grillen, ahhoz képest finom lett, én elégedett voltam magammalKönyvtár == Old-school Netflix
-
veterán
Nem vagyok szakács, még csak profi sem, de sok marhát sütöttem és főztem már meg, mert nagy marhahús rajongó vagyok. Egyrészt a Hortobágyi Angus tulajának instrukciói, másrészt Kiss Kálmán első konyhafőnök nyertes workshopja alapján dolgozok.
A saját sütőm esetén az öntöttvaslap 180-200 fokos, a alapanyagtól függően, a maghőt ellenőrzöm, a sütési idő attól változik hogy a vastagság mennyire tér el az általam szokásos 3 cm-től, és persze hogy milyen szintre kell sütni. A húst mindig ugyanott veszem, a sütési időt csak 3 cm-nél nagyobb szeleteknél veszem ketté (tehát ott forgatom a pihentetés utáni sütés közben, egyszer). Nekem bevált, szerintem nem tesz jót a steak állagának és ízének az ha már sült részekre többször be van forgatva. Plusz nekem a nálam fényévekkel profibbak azt mondták ne forgassam csak ha muszáj - ha vastag.Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
veterán
válasz Precorus #1325 üzenetére
Nagyon csípem JO-t, de még erről a videóról lemaradtam. Megnézem majd.
Nem feltétlen rossz a Lidl alapanyag, mondjuk fogalmam sincs hogy az-e mert azért steaket inkább hentestől, azt is megválogatva.
A denver valahogy így néz ki ideális esetben:
Ha fél centinél vastagabb a zsír hártya a szélén, azt érdemes levágni.
A 140 fok nem feltétlen alacsony, csak azzal nehéz belőni a medium és medium rare 60-65 fokos maghőt, inkább lesz belőle medium vagy inkább medium well ahogy a tiéd.
Vaslap vagy öntöttvas serpenyő a jó megoldás, az ugye tartja a hőt és egyenletes, grillrács nem gondolom hogy steaknek való.
Ha azon sütötted és ilyen lett, nem is rossz munka.
Egyébként ha neked ízlett, már jó hiszen te eszed.
Felénk az Angus denver a legjobb helyen 4400, a hanger 2900. Nekem kéthetente belefér, de persze mindenki saját szája és pénztárcája szerint választ.Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
Precorus
tag
válasz Williamgrant #1327 üzenetére
[link] texasi(?) bácsi, rácson csinálja, szót se szól vaslapról.
[link] JO videója, bár ez benti serpenyős sütés.Tekintve hogy az első kicsit rágós lett, ez meg finom omlós, ráadásul sikerült grillen elkövetni, én maximálisan elégedett voltam vele
(de az itthoni hozzám hasonló, hozzá nem értők is )Nem tudom hogy jól látok-e, a lidlis kb a képen kinéző volt, bár talán egy kicsit jobb: [link]
Ja egyébként félig bbq-ztam a hétvégén, úgyhogy cseresznyefával füstölődött steak lett belőle. Én őszintén szólva nem éreztem egyik húson seTanácsokat meg köszi, majd igyekszem megfogadni egyet-egyet
Könyvtár == Old-school Netflix
-
veterán
válasz Precorus #1328 üzenetére
Lehet jól is jártál hogy nem érezted rajta, a szuper marhahús íznél nincs jobb.
Majd írd meg a többi tapasztalatod is!Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
csabám
addikt
Sziasztok!
Ahány ember, annyi metodika...
Szeretnélek megkérdezni Titeket, hogy egy öntöttvas rács esetén mi a szakszerű első beüzemelés és utána történő használatának helyes módja?
Első használat előtt kell olaj, ha igen, akkor előtte vagy égetés után?
Ha már megtörtént "tisztítás" akkor utána érdemes az öntöttvas rácsot olajozni? Ha igen, akkor előtte vagy utána?
Egyébként egy Jamestown Jaxon grillről van szó.Köszönöm előre is a tanácsokat!
„They fuckin' poke each other on Facebook.”
-
Essejó
Topikgazda
Idén is link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
veterán
válasz lemmy71 #1336 üzenetére
Az ő bugyiját nem marta...
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
Essejó
Topikgazda
-
supercow
őstag
Szerintem teljesen jó az is, elhasználtam már párat, egy idő után elkezdi elengedni a szőreit ha az ember izmosabban használja
Én akciósan veszek mindig 2-3 darabot amerre járok Spar/Aldi/Tesco, elfér a fészerben és bármikor lehet cserélni.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
lemmy71
Topikgazda
Nem kell ezt túlzásba vinni, egy spaklival ledúrod a nagyját utána ledrótkefézed egy ilyen olcsó kefével nagyon még mosni sem kell a forró faszén majd úgy is fertőtleníti
Én csak szezon végén mosom le ultrás vízzel nyáron felesleges mert szinte minden héten használjuk a grillt. -
Essejó
Topikgazda
Hallottam olyanról aki az öntvény récsot a mosogató gépbe rakta, és csodálkozott, hogy miért rozsdásodik.
Ezt a Sterimob-ot olyantól hallottam aki rendezvényekre jár igen komoly eszközparkkal sütni.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- SkyShowtime
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - OFF topic
- Trollok komolyan
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A Watch7-tel debütálhat a Samsung vércukormérője
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- További aktív témák...
- RANGE ROVER EVOQUE 2018 /// GARANTÁLT 60.000 km /// MAKULÁTLAN ÁLLAPOT !!!
- Két kazános Jura Impressa 801 automata kávéfőző Cappuccino fejjel
- Szürke/fehér íróasztal 120x70x75 cm
- Nagyon szép Delonghi Dinamica ECAM 353.15.B automata kávéfőző
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000