-
IT café
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
válasz ManUnited #750 üzenetére
Szia,
Én anno egy sokezres taglétszámú Facebook csoportban olvastam róla, és nekem le is jött. Utána linkeltem itt az oldalt. Az el is kerülte a figyelmem, hogy limitálva van. Ha mindenképp szeretnéd akkor írj rám privátban és megoldjuk.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kk831228
addikt
Ba.. a meg már majdnem kész az UDS, erre most dobtak be hogy 38000 ért van a metro - ba tarrington house naduri szekrény smoker... Ezért kínlódhattam, ráadásul simán van már annyiba... Esetleg mem jártok metro felé, szívesen beszállnék egyre, csak ninca hoztám kozel metro meg dolgozom is mostanában... Priviben megbeszélnénk a részleteket... később majd elkerülne valahpgy..
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
lemmy71
Topikgazda
Én nem az időre értettem, azzal tisztában vagyok hogy tízen jó pár óra de húsz is lehet, hanem azzal hogy ilyen maratoni sütésnél komoly anyagvastagság kell a folyamatos egyenletes hőmérsékletet tartáshoz. Na az a "bádog" szekrény nem az a szint de ezt már sok más háziépítésű smoker tulaj is elmondta, "maratoni" sütésnél minimum hatos lemezben kell gondolkodni. Oldalasra csirke hal -ra biztosan jó. Én is az enyémet kisebb rövid ideig tartó húsokra terveztem és az minimum duplája vagy háromszorosa a falvastagsága mint a metros szekrénynek. Ezzel nem leblamálni akartam a terméket és nem is kedvet venni a vásárlástól, de ezek tények
-
Essejó
Topikgazda
Mert ez nem normál szekrény, és még csak nem is offset kategoria. Hanem inkább töltény, ám annál jobban pakolható, vagy UDS. Csak ha utána kell pl szenet töltened, nem kell szétpakolni mindent hogy hozzáférj a tüzkosárhoz. Hanem csak alsó ajtó tárulj. Azoknál pedig nem olyan lényeg a falvastagság, csak annyi kell, hogy a hőtől ne vetemedjen el, arra ez meg tökéletes.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Az elkövetőt ismerem személyesen!
Mi több az emlegetett R2D2-ből ettem az első falat BBQ oldalast, és megfertőződtem a BBQ iránti rajongással.Tarrington Hause NADURI szekrény smoker.
Miután szembe találkoztam a BBQ fogalmával, az első pillanatban tudtam, hogy nekem sütnöm kell ilyen húsokat. Gyorsan fel is ugrottam az internetre, eszközt keresni. Hamar boldognak éreztem magam, hiszen 14-15 ezer Ft környékén már kínáltak is egy csinos töltény szmókert. Gyorsan rendeltem is belőle. A sütések is elfogadhatónak voltak mondhatók. Ezt nyilván a kevés tudásomra visszavezethetően írom. Aztán, ahogy az ember egyre inkább elkezd foglalkozni a témával, szembesül a hiányosságokkal. Nagyon gyorsan eljött az a pillanat, amikor éreztem, hogy többre vágyom a kis gagyi töltényemnél.
A Metró áruházban láttam meg a Tarrington Hause NADURI néven futó szekrény szmókerét. Első pillantásra beleszerettem. Éreztem, hogy most hátra hagyhatom a lassan már szégyellt R2D2- mat. Az ára sem volt vészes 38.000 Ft, akciósan. A megjelenése komolynak mondható, elegáns, jól összerakott. Az ajtón szigetelés, több sütőrács, családi méret. Nekem bőven elegendő. Megvettem. A dobozt kibontva érezni a precíz gyártást. Minden passzol, könnyű összeszerelni. A barátok is elismerően kérdezgettek, hogy honnan, mennyiért, mert nagyon f@sza. Én tudtam, hogy a főpróba még bőven hátra van, hiszen nem elég a külcsín, egy sütőnél mégis csak az a legfontosabb, hogyan tudsz vele sütni. A sütés jól sikerült, hamar kiderült, hogy kell bele egy vizes edény, hogy a hőt tudjam szinten tartani. Mivel a sütő belső méretei megegyeznek a GN szabvánnyal, vettem bele egy rozsdamentes edényt a víznek és a lecsepegő zsírnak.
A szmókert azóta is használom, amikor időm engedi, sütök vele. A négyzetes rácsok miatt nagyon gazdaságosan pakolható. Kapacitás kb. 12-16 főre. Próbáltam hidegben is szuper jól tartja a hőt. Erős, hideg szélben több odafigyelést igényel. Ilyenkor ajánlott szélárnyékba tenni. Egy adag brikettel (Weber) kb. 4 órát tud. Az anyag vastagsága 1 mm. A hőmérője pontosnak mondható, +/- 5 - 8 fok, ez természetesen cserélhető, ha egy komolyabbra vágysz. Tapasztalatom szerint stabilan lehet vele tartani a BBQ hőtartományt a 110-120 fok között, de ehhez kell egy megfelelő méretű vizes tartály. A hozzáadott füstölőfa- tartót nem használom, a hickory fát az izzó brikettre szoktam tenni.
Konklúzió:
Ár érték arányban verhetetlen a piacon. A legjobb választás, ha nincs 100+ ezred szmókerre. Könnyen szállítható, csak a lábakat kell levenni róla. Ennyi pénzért ma is ezt venném. Mindenkinek ajánlom, aki a belépő szinten keresgél.
KürtösMárton[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
supercow
őstag
Sziasztok, rendeltem egy ilyen GrillChef (Landmann gyártmány) gázgrillt, talán a jövő héten meg is jön Minimális különbséggel úgy tűnik hogy azonos a Landmann Rexon PTS 3.1 modellel, ezt a videót találtam róla.
Elsődleges szempont a kényelem és gyors felmelegítés volt - ezért lett gáz, sajnos egyre kevesebb időm van és gondoltam ez majd segít hogy nem maradjon el teljesen a grillezés. Ezen felül télen is lehet használni ha valaki kellően elvetemült.
Találtam az alagsorban egy jó vastag acéllemezt, azt tervezem letakarítani és használni pizzához, steakhez, burgerhez kísérletezni.
Igyekszem itt beszámolni hogy ment az összeszerelés és majd az első próba. Tippeket várok gázgrill tulajoktól, mert nekem ez az első, eddig faszenet / brikettet vagy elektromos eszközt használtunk amikor sütögetés volt.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
jim bcs
MODERÁTOR
válasz supercow #759 üzenetére
Hajrá, várjuk a beszámolót akár képekkel is
"Ezen felül télen is lehet használni"
Ne keress kósza kifogásokat, a férfi ha grillezni, vagy bográcsozni akar nincs az hideg, eső, szél, hó ami meggátolja eme szándékában és ezt veheted íratlan szabálynak.
Én ha grillezni, vagy bográcsozni akarok magasról teszek arra, hogy milyen idő van, az meg fog főni, vagy meg fog sülni[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
lemmy71
Topikgazda
válasz supercow #759 üzenetére
Még sosem ettem ilyen gázgrilles sütőről, én is kíváncsi vagyok rá. Esetleg majd ha lesz időd valami kép vagy videó formában bemutathatod hogy hogyan is működik ez a gépezet.
Az acéllemez jó gondolat, hamburgerhúsokat és hozzá a zsemlét is jól áttudod melegíteni a forró szafttal teli vaslapon és tortillát is tökéletesen lehet rajta sütni Én direkt emiatt akarok a téglás sütőszigetbe vaslapos sütőt rakni, a lányomnak a hambi nekem meg a tortilla a gyengém Minél vastagabb a lemez annál jobb, 10 kazánlemez darab az már jól tartja a hőt. A pizza nem tudom hogy milyen lesz benne, de az előkészített fagyasztott pizzáknak biztos tökéletes lesz. Van három pizzériás haverom és ők mondják hogy az igazi házkészítésű pizzát csak kemence jellegű sütőben lehet finomra sütni, aminek minden oldala egyenletesen adja le a hőt és ez így igaz. Hoztam haza általuk előkészített pizzát és betettem a 'high tech" sütőmbe aminek van pizza sütő funkciója, de meg sem közelítette azt amit a kemencében sütnek.Hamburger és tortilla húsról jut eszembe, nincs valakinek valami jó receptje? Igazából az újvidéki szerb ízek érdekelnek, van a közelben egy Újvidékről származó srác aki rettentő finom tortillákat készít saját recept alapján, de nincs az az isten hogy elárulja a titkos összetevőket
(#760) jim bcs
Úgy van ahogy mondod Szakadó esőben ház felújítás közepén sem tántorodtam el egy zivatartól ha birkapöriről van szó, hiltivel fúrtam egy lyukat a betonba és már állt is a bográcstartó[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
Topikgazda
Mizu hogy áll a "mozdony"
Én nem nagyon haladtam szinte semmire, az alsó takarító ajtót "tákoltam" meg. Egy pillangó szelepet csináltam 5 -s kazánlemezből és hozzá 10 -s gömbvasból a tengelyt ami kapott egy békebeli reszelő nyelet Atom biztos és aránylag jól zár, azért nem golyós csapot raktam mert én a faszenes grillként is akarom majd használni a füstölő tartályt, így több levegőt kap és könnyebb takarítani. Esetleg ha nagyon szelelne bbq közben akkor körberagasztom alu szalaggal. Legalább az alja készen van, még egy vedertartó kampót kap, utána a tartó keret jön a kerekekkel mert nagyon nehézkes már mozgatni.
Találtam pár darab 35 éve felvágott kőris deszkát, abból lesz egy lenyithatós kis asztalka (75X27cm) sörnek és a tányéroknak, már az asztalos cimborám dolgozik a tömbösítésen -
Rruuer
senior tag
Sziasztok. Tudna valaki abban segíteni hogy hogyan tudnék e legegyszerübben összekokeszolni egy bbq guru ventillátort egy 12cm-es ventiböl? Ilyen a szellőzöm
-
gu007
aktív tag
Ma belehúztam. Már csak a rácsot, a tűztér ajtó rögzítőt és a faszén kosár kicsuszását gátló valamit kell csinálni. Rács lesz a legrosszabb. Rozsdamentes elektródáról leverni a bevonatot, megcsiszolni... Az analóg hőmérőt kellene még befúrni valahova, csak nem tudom hova. Mondjuk csak tájékoztató jellegű lesz mert van ilyen hőmérőm.
És akkor a csoda (nem ez nyeri majd a szépségversenyt )
[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
Topikgazda
Jó lesz az Látom egy pillangó szelepet tettél a kéménybe, én is filóztam rajta de nem találtam olyan méretű rozsdamentes korongot így maradt a tető kupak. De ahogy látom a kémény méretét te sem a feldon calculator alapján választottad, azt a virsli kéményméretet én sem értettem, meg eléggé bénán is mutatott volna rajta Úgynézem egy kicsit fröcskölt a co -d mert elég sok a flex nyom Már bánom hogy én trafóval hefteltem de lusta voltam kijárkálni a telepre hogy co val varjam, azzal szebb lett volna, de a lényeg hogy így is mocskos erős lett Nem lesz egy kicsit szűk az a szellőző nyílás, bár azon utólag lehet majd alakítani. A drága rozsdamentes elektródát elpazarolod a rácsra Én sima húzott 8 -as köracélból csinálom úgy mint a videón a srác van egy szál 10X10 -es zártszelvényem abból lesz majd a keret, egy fél disznót is megbír. Elől a forgattyúnak, találtam 20X8 laposvasat holnap tüzet rakok faszénből és felmelegítem utána megcsavarom hogy valami pofája legyen, kíváncsi leszek hogy sikerül majd, ilyet még sosem csináltam
Néztem én s hasonló hőmérőket az alin, de még nem tudtam dönteni, de egy analóg órát azért felszerelek, találtam egy nagy rozsdás lópatkót majd annak a közepében lesz az óra[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
Topikgazda
Fával kezdtem főzni de rám jött a vihar, a nagy napernyő meg elvolt barikádozva a garázsban, nem volt kedvem kipakolni miatta 3 köbméter épület fát Ezért maradt a gáz, de a végén mikor jöttek a vendégek addigra ellát az eső és újra gyújtottam a tüzet úgy hogy kapott még egy kis füstöt
-
lemmy71
Topikgazda
Neked oda először is egy adaptert kell "szerkesztened" amihez majd odafogatod a ventilátort. A gyári szellőző állítót leveszed és az alapján kell elkészíteni az adaptert, egy lakatos könnyedén megcsinálja. Vannak készen is ilyenek de bitang drága és lehet hogy méretben nem is stimmel. Milyen a ventilátorod, cső kocka vagy milyen mert így hogy 12 centis ezzel nem vagyunk előrébb A bbq guru ventilátor egy összetett dolog, abban van hőmérséklet szenzor ami vezérli a ventilátort, de egy sima ventiből is megoldható a dolog ha veszel vagy építesz hozzá vezérlő egységet. Olvass egy kicsit vissza Essejó nemrégen linkelt hasonló vezérlő panelt ha jól emlékszem.
Valami ehhez hasonló adapter kellene neked, ilyenekhez az alin van olcsó ventilátor is.
[ Szerkesztve ]
-
gu007
aktív tag
Co nem az erősségem, meg a gép sem valami stabilan adja az áramot. Nem mai darab szerencsétlen. Füstcső az obiban kapható kandalló kémény, egyszerűbbnek találtam így mint csinálni egyet. Az ajtón a szellőző nagyobb mint a feldon által ajánlott méret, de ha kicsi lesz van még lemez és milis korong. Az elktróda hozzájárulás a munkahelyemről
Tied jobban fog mutatni mint az enyém. -
supercow
őstag
Érdekes elképzelés ez a “parrilla” forgatható sütő ami úgy tűnik népszerű latin területen.
https://youtu.be/Dfutp4woW9UIn nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
lemmy71
Topikgazda
Látom már fel is fűtötted Én még nem tudom hogy hová teszem az órát, középre vagy szélre. Sok megoldást láttam, de lehet hogy kettőt veszek és mindkét szélére rakok fillérekért van az alin, egy két offsetre kettőt hármat is tesznek . Belső húshőmérőnek valami ehhez hasonlóra gondoltam.
Én is tüzeskedtem ma egy kicsit, gyorsan összedobtam egy mini kohót és sikeresen megcsavartam a laposvasat
-
gu007
aktív tag
Egyik linkelt képen látom, hogy zárható a szmóker. Szigetelés megvan az enyémhez (amit múltkor linkeltél ) majd felragasztom és leszorítom a zárral. Amikor lenyomtam az ajtót pár fokot emelkedett a hőmérséklet. A tűztér ajtót át kell alakítanom mert a hőtágulás kedvezőtlenül hatott rá. Konkrétan nem lehetett becsukni a nyílás amit vágtam a levegőnek a hőntartáshoz elég de felfűteni nyitott ajtónál kellett. De akkor szépen látszott, hogy a faszén lángja ment befelé a terelő lemez alá úgyhogy a kémény elégnek tűnik, főleg a hőntartás idején amikor el volt zárva a lemez ami benne van és a gyárilag hagyott rés elég volt. Az alsó szellőzőt elég volt állítani és változott a hőmérséklet. A fűtőanyag sem volt valami minőségi szén mert gyorsan hamu lett belőle. Azt még szerezni kell normálisat mert hétvégén indul élesben a sütő.
Jól sikerült a laposvas csavarásod, hatékony a kis kemence
-
lemmy71
Topikgazda
válasz supercow #783 üzenetére
Az azért jó ha áll a vaslapon a zsíros szaft mert úgy nem ragad le a hús, a hambi zsemlét és a tortilla tésztát érdemes beletunkolni abba a forró szaftba Valami ismerősödhöz elviszed akinek van hegesztője és könnyedén odahegeszti, egy méteres szálban is kapsz 10x10 gátervasat.
-
lemmy71
Topikgazda
Vékony a tartály anyaga és a laposvas keret az ajtókörül, ezért húzta el a hő. Én emiatt tettem 5x40 -s laposvas szegőt és a plusz két pántot, ráadásul a gyári hegesztés után vágtam ki, így az a perem is tart valamit, de majd kiderül ha egyszer begyújtok. Szigetelő csíkot én is fogok azért tenni az ajtóra, biztos ami biztos.
Valami izmosabb laposvassal erősítsd meg az ajtót, plusz pántokkal mint ahogy én, hátha úgy jobban bírja majd a hőt. De ha ráteszed a kapcsokat annak már le kellene húzni. -
veterán
Sziasztok
Csak gondoltam szólok hogy Aliexpressen az Inkbird store-ba jó áron lehet most hozzájutni hőmérőhöz.
Inkbird IBT-4XS 4 szenzorral csak 41.82$ (13 000ft) és lehet szállítást kérni Németből. Én ezt a verziót rendeltem, de van kicsivel drágábban 6 szenzoros verzió is.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
supercow
őstag
Az aktuális Spar grillezős akcióban láttam többféle grillt, töltényszmókert, füstölő fákat stb.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
kk831228
addikt
Az olcsóbbik verzió nekem is hasonló, csak inkább 12v - os pid - et nézegettem, 230v csak egy noti tápig menne max, onnan már 12v végig... És akkor esetleg egy aksiról is üzemelhetne az egész...
A másik "heatermeter" + rpi + rotodamper, ez már húzósabb...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Óra topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Windows 11
- További aktív témák...