- Milyen switch-et vegyek?
- Van, amit nehéz lett megtalálni a Google keresőjével
- Rossz üzlet az EV-kölcsönzés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Mesterséges Intelligencia topik
- Kínában túl sok az EV, fokozódik az árháború
- Vírusirtó topic
- 3 évig még biztosan nem rendelhetünk Xiaomi EV-t
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
Ez kell nektek GrillBot
-
veterán
válasz lemmy71 #1352 üzenetére
Szisztematikus?
[ Szerkesztve ]
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
lemmy71
Topikgazda
A minap betévedtem a zöld fenyőfa logos hypermarketbe és megakadt a szemem a LANDMANN 31401 Dorado Faszenes grillkocsin, persze a 88 ezres árától majdnem dobtam egy hátast, ha ugyanezt megrendeled az M....Markt -ból 15 ezerrel beljebb vagy házhozószállítással együtt De térjünk rá a lényegre, nagyon gyenge termékről van szó, egy 30 ezres weber gömbgrill kapásból megeszi ezt a pár kilós "bádogdobozt"
Maga a tető illesztése csak félcentivel van elcsúszva, a tető aljára gumi ütközőket raktak, így körbe szintén egy félcentis rés tátong A parázstartó emelőkar lóg lötyög nyikorog, egy vicc.
Maga a test egy olcsó hidegen préselt pléh bádogból készült, némi zománc festékkel lekezelve. A hústartórács két darabból készült vékony zománcozott öntvény, nem jósolok neki hosszú életet. Tartalmaz még egy pihentető rácsot, ami valami krómozott 3millis acélból lehet. Találunk még rajta alul felül egy zárható kopoltyús szellőzőt és egy hőfokmérő órát. A faszéntartó egy perforált zománcozott acél lemez, ennek állítható a magassága 5 - 6 centi ahogy néztem. A kerek valami kemény műanyagból vannak, olyan olcsó kínai fűnyíró minőség, magyarán sokat ne huzigáljuk térköves udvaron
De ha még nem ábrándultunk volna ki teljesen, akkor félre pillantunk a mellette lévő, faszén kupacra. A zsák megtapogatása után olyan érzésem volt, mintha a gyártás végéről megmaradt morzsalékos anyaggal töltötték volna meg a zsákokat. Olyan ne vedd meg minőség
Viszont a BBQ Expedíció 2. bővített kiadás most 3495 ft
-
Precorus
tag
válasz lemmy71 #1357 üzenetére
Háááát...ez hót' ugyan az, mint az obis 35 ezerért. De van nagytesója 55 ezerért.... azért az a 88 rugó ezért elég hátraszaltós
Könyvtár == Old-school Netflix
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Precorus #1358 üzenetére
Igen, jól mondod. Szinte teljesen olyan mint a tiéd, de ennek az öntvény rácsa jóval hitványabb. Ez mai árban max 40 és egy fillérrel sem ér többet. Hasonló méretű és típusú grill kocsikat 35 és 50 közt lehet venni, na az még reális ár, annak aki nem a csináld magad mozgalom híve
-
Precorus
tag
Ha az újakat nézzük, én nem találtam jobb áron(amikor vettem). Olcsóbbak meg pl. nem tudták a tűztér-állítást. Úgyhogy ha kivesszük a DIY-opciót, akkor teljesen jó ajánlat szvsz.
lemmy71
Ettől a 85 rugótól hasra estem Persze, vett cuccból magadnak csinálva olcsóbban kijössz, de az is csalás, mert a saját óradíját ki mikor számolta bele? Ugyehogyugye!Könyvtár == Old-school Netflix
-
lemmy71
Topikgazda
Szombat délutáni faszénteszt Penny contra Lidl összecsapás, győzzön a jobbik
-
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
Én is Lidl -st használok már egy két éve, persze néha mást is kipróbálok, de most ez a pennys anyag nagyon jó volt. Megkockáztatom hogy smokerbe is vállalható ez az anyag Ami biztos, hogy a tescos és a spáros az nagyon rossz minőségű most, bár lehet hogy a következő gyártás már más lesz.
Kimentem lekapcsolni az öntöző rendszert és közben löttem neked egy képet a pennys anyagról
Ez már a vége, voltak benne nagyobb darabok is.[ Szerkesztve ]
-
csabám
addikt
Sziasztok!
Hátha van tag Szegedről, valamint tud jó grillkolbász beszerzési forrást!? Nem multira gondolok...
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
„They fuckin' poke each other on Facebook.”
-
lemmy71
Topikgazda
gu007 fórumtárs szegedi.
Esetleg ez nem lenne jó neked Sütőkolbász (jalapeno-cheddar) Nekem is ő ajánlotta az angust, igaz én csak a hambi húspogácsát veszem (bár azt is meglehetne házilag is csinálni ha lenne hozzá megfelelő alapanyag), a sütnivaló kolbászt inkább megcsinálom saját szájízemre.
Egy cirka 22 -es húsdarálóval ha van hozzá töltőcsöved akkor te magad is megtudod csinálni, nem egy nagy ördöngösség és az akkor olyan lesz amilyet te szeretsz Akár lehet előre gyártani is és mehet a fagyasztóba. -
gu007
aktív tag
Beszerzési forrást nem tudok, de ismét rájöttem az angus sütőkolbász révén, hogy nem is szeretem annyira a sült kolbászt. Adtam egy lehetőséget az angusnak is de nem ízlett. Úgy mint az angus virsli sem. Nekem nem téma a kolbász [egy próbát megér] Vagy ha van hozzá felszerelés [link]
-
lemmy71
Topikgazda
Szerintem is jobb saját magának elkészíteni a grill kolbászt, még ha nem is vág disznót az ember de a hentesnél összetudod válogatni a hozzávalókat. Nekem legjobban az oldalasról leszedett hús jön be grill kolbásznak, persze adok hozzá csülköt is Végül is úgy csinálom mint a hagyományos "csabai" kolbászt de több fokhagyma és majoránna mellé némi kakukkfüvet bazsalikomot is adok. Itt nem kell félni hogy megpenészedik, mivel nem hónapokig tárolja az ember a spájzban. Csináltam már úgy is hogy, gyárilag kevert grill fűszerkeveréket is tettem bele, nem lett rossz de elvette az igazi kolbász érzését. A múltkor zöld jalapeno szárított tört paprikát vettem, na az egyáltalán nem jött be, többet nem is próbálkozom vele, nem az én íz világom. Megmaradok a hagyományos chili vagy a méregerős macskapöcse paprikánál Sajnos a békebeli kis piros cseresznye paprikát nagyon nehéz már találni. Ami még nagyon fontos nekem hogy fokhagymát boltból sosem veszek, hiába van ráírva hogy makói meg 100% -ig magyar, azt nem messze tőled Földeákról szoktam venni. Na az fokhagyma, attól úgy ragadnak az újaid mint a ragasztótól
Nem tudom hogy most milyen a lildl grill kolbász meg a húspogácsa, de amit pár éve vettem az "amerikai grill héten", na az valami borzadály volt. Magyarul a kutyám jól járt vele egy hétig. Olyat csak akkor szabad venni, ha olyan vendég jön akit többé nem szeretnél a portádon látni
Amúgy super a videó amit linkeltél, szoktam követni ezt az embert jó dolgokat csinál, de az is biztos hogy igazi magyar paraszt kolbászt nem hogy nem ettek de még hallani sem hallottak róla[ Szerkesztve ]
-
gu007
aktív tag
válasz lemmy71 #1377 üzenetére
Egyik kollégám szerint jó a lidl-s kolbász. De, hogy melyik azt nem tudom elengedtem a kolbász témát, pedig tervben volt, hogy csinálok de sütve nem az én világom. De a jó kis füstölt kolbász az jöhet
Szerettem volna pizzasütőt csinálni de hanyagolom egy darabig. Nagyon drága a vas. Olyan ajánlatot kaptam arra a pár db lemezre ami kellett volna, hogy tavaly kijött belőle a smoker lemezanyaga ami nem volt kevés. Amúgyis mostanában grill van porondon, pihen a smoker
-
veterán
Szerintem is jó. Amelyik fokhagymás, mézes, valamis és csípős fajtában van. A fokhagymás és a mézes is jó ízű.
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
lemmy71
Topikgazda
Én azt a amerikai zászlós kék csomagolású anyagot vettem, valami american grill és burger volt, de förtelmes volt egy falatot sem ettünk belőlük. Ez amit írtam hogy "csabai" stílusban csinálom az tökéletes. Mi is csak grillezünk, az ofszettel is annyira haladtam el hogy megcsináltam a tűztér boxot, de mi is csak grillezünk rajta. A hétvégén a lányomnak ezt a folyékony pácot vettem, nem ehet nagyon fűszeres dolgokat. Hat csirke felső combhoz pont elég, leszedtem a bört jól alaposan bedörzsöltem ezzel a zacsis anyaggal és karikáztam a combokra lilahagymát utána az egészet vékonyan megfújtam oliva olajjal és így pihent egy napot a hűtőben. Tökéletes lett, mert másnap is ilyet kért
Pizza sütőnek szerinte egy 80 literes duci bojler elég lenne, én is abból tervezem a mobil pizza kemencét.
Valamelyik nap ezt a téglából kirakott grillt néztem, nem olyan rossz ez sem és ráadásul hulladék anyagból meg is van, minimális szerszámok használatával. Bár én samott téglával raktam volna ki -
csabám
addikt
-
lemmy71
Topikgazda
Kis mennyiségű húsnál 5kg mi sem vesszük elő a nagy kolbásztöltőt, a 22 .es húsdarálóval és a legnagyobb lyukméretű tárcsával szépen meglehet tölteni
Ha még finomat akarsz, akkor érdemes a hentestél előre rendelni, sertés hashártyát és abba tölteni a kolbász anyagot, hasonló lesz mint a cigányka de grillen finomabb.
Én enyhén klopfolt fokhagymás borsos karajt szokta két kemény sajt lap közé tenni egy kis bacon szalonnával és így teszem bele a hashártyába egy hústűvel összefűzve. Faszénen megsütve valami isteni finom -
lemmy71
Topikgazda
Magárol a cigánykáról nincs, vagy nem is tudom de a sajtos karaj hashártyában így néz ki, a hashártya nem engedi annyira kiszáradni a húst sütés közben. A grill kolbász jobb szerintem a hashártyában, mert az sem szárad annyira ki így jobb lesz az íze is. Végülés egy nagyobb méretű fasírtot csinálsz 2 - 3 centisre ellapítva.
-
supercow
őstag
Most találtam Hogyan süssünk hordószmókerben
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
lemmy71
Topikgazda
Lényeg hogy friss hashártyát vegyél, fagyasztott vacakkal ne foglalkozz
Mifelénk a hentesnél fel kell rá iratkozni.
Az egyik barátom disznómájat és velőt megabál vegetás vízben, majd apró kockára vágja fűszerezi só bors őrölt köménnyel és apróravágott lilahagymát és pár gerezd fokhagymát nyom rá. Majd betölti a hashártyába és megy a faszénre, nekem nagyon bejön az is. -
antalzse
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában és szeretnék a teraszomon grillezni. Én elektromosra gondoltam, mert az a legkevésbé macerás, tudom hogy az komolytalan meg profik leszólják, de tudnátok ajánlani valami terméket vagy márkát? Csirkemellet, kolbászt, zöldséget szeretnék csinálni.
Köszönök minden iránymutatást! -
lemmy71
Topikgazda
válasz antalzse #1390 üzenetére
Ha már nem akarsz faszenest pedig egy weber gömb grill jól mutat a teraszon egy gázossal jobban jársz mint egy elektromossal
Nem tudom milyen méretben gondolkozol, nekem van egy ehhez hasonló elektromos grillem (jelzem nem az alin vettem, csak most nem akartam előpakolni egy fotó miatt) szóval ez a tüskés hőérzékelős szerkezet nem igazán jó, túl nagy a hő ingadozása, vagy nem elég meleg vagy már oda is éget a hús. Ha ott állsz mellette és folyamatosan tekergeted a termosztátot akkor talán használható, amúgy nem lenne rossz de inkább ilyet ne vegyél
Léteznek egyszer használatos faszéntálcák ez nem olyan macerás, a végén csak kidobod. -
Precorus
tag
válasz lemmy71 #1391 üzenetére
terasz esetén, ha ez panel, nem ártana megnézni mit engednek egyáltalán, van ahol kitér rá a szabályzat (törvény?).
Anya vásárol mindig össze-vissza ilyen akciós cuccokat, 5-6 ilyen tálcával hazaállított mire le tudtam beszélni amúgy aranyos
Naszóval én a végén éreztem rajta valamit, szerintem a papír ami a tetején van, az valamivel átitatott cucc, részemről nem ajánlós.#1390 antalzse (gondolom) azért nem szokták ajánlani, merthogy "füst nélkül nem az igazi"
csakhogy tudsz csalni. vannak pelletek, berakod egy vastagabb alufoliába, egy berakod az égőtest főlé(lávakő, akármi fölé), és jó kis füstöt csinál nekedMajd linkeld be mit választottál-találtál.
Egyébként mintha valaki korábban keresett volna már itt gázgrillt, de nem rémlik hogy mi lett a sztory vége, lehet érdemes lenne rákeresni.Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
válasz Williamgrant #1329 üzenetére
Ja, elfelejtettelek. Azóta kétszer csináltam, az egyik khm....túlsütöttem ...kiment a fejemből, hogy magasabb hőt kapott, úgyhogy nem ártana hamarabb levenni
a másik jó lett, ezt meg merem mutatni
Könyvtár == Old-school Netflix
-
veterán
válasz Precorus #1393 üzenetére
Egyenletesnek tűnik a belseje, ha az íze is jó volt akkor belejöttél.
Sajnos néha én is elbambulok és sokat kap, olyankor a szomszéd kutya iszonyat boldog szokott lenni.Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
Precorus
tag
válasz Williamgrant #1394 üzenetére
Aha, finom lett, puha meg minden
Durván 170-180 fokon 4-4 percet kapott. most nem forgattam közben, cserébe vajat sem kapott.
Nézegettem lidl-ben öntött vas lapot, 5500ért van még, de végül is....így is megsül becsomagolás után ugyan úgy marad leve, mint a serpenyősnek(csak nem annyi), úgyhogy részemről szerintem ennyiben marad.
Lassan jöhetnek a drágább alapanyagok(ez is lidlis volt ), csak lehet hogy picike a város ahhoz hogy legyen steak. Majd felkeresek egy-két hentest.Könyvtár == Old-school Netflix
-
Brandynew
őstag
válasz Williamgrant #1394 üzenetére
Adhatnád nekem is, én szeretem a szarrá sült húsokat, a csirkemellet is úgy sütöm, mintha töpörtyűt csinálnék Nem kell mindennek szaftosnak meg omlósnak lennie.
-
supercow
őstag
válasz Precorus #1392 üzenetére
Én vettem egy éve gázgrillt, elégedett vagyok vele. Egy Landmann 12251 (Grill Chef) modellt vettem és tetszik hogy a faszenessel ellentétben gyorsan melegszik = rendelkezésre áll, egész könnyen tudom takarítani. Egyelőre nem sok fajta kaját csináltam, csak burgert, csirkemellet, tarjaszeletet, kolbászokat, zöldséget. Tervezek bbq-szerű lassú sütést valamikor (pl tarja, csülök, oldalas) illetve rendelek füstölődobozt, amit valaki az előbb említett.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Precorus #1392 üzenetére
Nem említette a kolléga hogy milyen lakóközösségben él, igen tömbházban kicsit cinkes a faszebes grill, de még a gázos is.
Bár egy ilyen virágládának álcázott grill, széria felszerelés is lehetne minden lakótelepi teraszon, vacsival egybekötött szúnyogűzés
Én használtam már egyszerhasználatos weberes faszenes grilltálcát, teljesen rendben volt és egy bő órát bírt.Ott a faszén alatt vékonyra vágott keményfa szeletek voltak, azt kellett begyújtani. Kirándulásra tökéletes, de itthon azért nem használnám
Amúgy cse-cse lett a hús, csak megérte az a grill az árát[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Precorus #1395 üzenetére
Azért a vaslapon szép egyenletes kéreg lesz, ami különösen jó ízt ad hozzá. Érdemes szerintem azon sütni.
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
veterán
válasz Brandynew #1396 üzenetére
Borzasztó egészségtelen és pont azt veszíti el a steak ami az esszenciája.
De hát kinek a pap, kinek a kántor.Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D