- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Freemail
- Gmail
- Átjutottak a Ciscón, betörtek a kormányok hálózataiba
- XPEnology
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Musk szerint már jövőre itt vannak a Tesla Optimus humanoid robotok
-
IT café
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
MODERÁTOR
Mindenkinél rendelkezésre áll a Logout, oda meg lehet írni a recepteket, vagy bármit. Ezek után nincknévvel és recept névvel be lehet tenni az összefoglalóba. De mehet a házi készítésű grillező, kemence is ugyanezen az elven. C. verzió a nyílt google doc. vagy excel és azt linkelni az összefoglalóba.
Ha meglesznek a Tg.-ák akkor simulékonyabb lesz ez, amúgy a topik jó ötlet volt.
A topik nevéhez zárójelben még lehet odaférne pl. ez -> Kerti grill és bográcsozó házilag (tervek, ötletek, receptek)
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
-
jim bcs
MODERÁTOR
Jó tanács, a képeket érdemes lenne a PH! saját képfeltöltőjével feltölteni mert külső képfeltöltőkkel később el fognak tűnni, vagy egy logout bejegyzésbe pakolgatni és onnan linkelni.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
MODERÁTOR
Összefoglaló:
Beraktam pár ikont és menüpontot kezdésnek. Mi legyen még benne, ötletek? Ahogy néztem Logout bejegyzések lennének a legjobbak, azokat könnyen át lehetne linkelni név szerint az egyes menüpontok alá.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
MODERÁTOR
Ebből könnyen lehet smokert csinálni és akkor nem lehetetlen az elképzelés.
Összefoglaló -> Szmoker házilag menüpont alatti link, karácsonyig magad is megépíted, az alap megvan. Lenne grilled és smokered egyben, azt a verziót használod amelyikre szükség van, ha grillezni akarsz grillezel, ha bbq akkor meg bbq.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
MODERÁTOR
Van más módja a faszén begyújtásnak, nem kell ott ülni mellette (kivéve ha ürügy ) és nem kell ventilátor sem, de fújtató sem, kíváncsi vagyok ki jön rá hogyan kell csinálni. Annyit elárulok, hogy 2 összetevő kell a faszénen kívül, újságpapír és borosüveg.
Na, valaki? Aki járt már görögben és tudja az most ne szóljon, ottani 100 éves találmány és tökéletesen működik a mai napig.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
MODERÁTOR
(#183) soldi3r
Na majd teszek fel képeket róla jövőre az első grillezésnél.(#184) Essejó
Nem rossz megoldás, de a borosüveges nekem nagyon bevált. Pár éve mutatta egy haverom aki járt görögben, ott minden este így gyújtanak be a grillbe a tengerparton.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
MODERÁTOR
Előző hónapban vettem egy ilyen csodát 32k-ért az Auchan-ben akciósan, hát ez valami veszett jó, olyat lehet vele grillezni, hogy csak na. Pl. a tarját vaj puhára lehet sütni, ennyit megért
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
MODERÁTOR
(#618) Essejó
Ez a Sparban kapható BBQ faszén nekem nagyon bevált, eddig a legjobb az ilyen gyorsan beszerezhetőek közül. 2-essével 3-massával veszem nekem annyira bejön.(#636) Peetta14
Hááááát, azt mondom elsőnek kellene valami jobb minőségű faszén mert az az alapja, ha sz@r a faszén minősége akkor megette a fene, a fentebb linkelt Sparos pl. nekem nagyon bevált, szép nagyok és ha egyszer begyújtottad akkor azon bármi megsül szépen egyenletesen, még órák múlva is tartja a 100 fokot. Nekem a 2 alsó szellőző mindig nyitva van teljesen és a 2 felsővel szoktam játszadozni, a parázs tálca pedig totál leengedve dugig faszénnel.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
MODERÁTOR
Azt már a végére értettem mikor megsült minden és mindenki jóllakott, azon még 1-2 apróság megsül.
Megrakott tálcával 130-200°C között van, attól függ hova állítom a parázs tálcát és hová állítom a 2 felső szellőzőt.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
MODERÁTOR
válasz supercow #759 üzenetére
Hajrá, várjuk a beszámolót akár képekkel is
"Ezen felül télen is lehet használni"
Ne keress kósza kifogásokat, a férfi ha grillezni, vagy bográcsozni akar nincs az hideg, eső, szél, hó ami meggátolja eme szándékában és ezt veheted íratlan szabálynak.
Én ha grillezni, vagy bográcsozni akarok magasról teszek arra, hogy milyen idő van, az meg fog főni, vagy meg fog sülni[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
MODERÁTOR
válasz Brandynew #1276 üzenetére
Ugyanilyen kocsim van, csak éppen máshogy hívják.
Aldi és Spar faszén is tökéletes, nálam legalábbis bevált, mindkettőt használom rendszeresen.
Az aldisat (gömb) inkább akkor mikor van időm tökölni, indirekt sütök vele, csak az elejét gyújtom be, kb. ~1-1.5 óráig 80-100°C között mozog a hőtartomány ami tökéletesen elég arra, hogy mire elkezd izzani a fele addigra az első adagot kényelmesen átsütöd a meleg füsttel. Pl. a tarja így átsült vajpuha szaftos marad, nem szárad ki.
Ami nálam bevált, hogy nem 2 oldalra húzom ki a faszenet és a közepét üresen hagyom, hanem bal vagy jobb oldalra, nekem most ez adja. Nagyobb mennyiségű hús esetén 2 oldalra húzom.Itt most tarjával kezdek sütő tálcán 60-70 között mert ennek a legtöbb most a zsiradéka és nem akarom a faszénre csepegtetni, ahogy kész megy rá a csirkecomb és a mini grillkolbászok. Most szorít az idő így teli tálca faszenet kap.
A mennyiség most mindenre 2 felnőtt 1 gyerekre van belőve, azaz 6 szelet tarja 10 csirkecomb 12 grillkolbász ☺️
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
MODERÁTOR
Sziasztok!
Pár éve lehetett a tescoban Tesco Garam Masala-t kapni, az ugye már nincs, pedig a legjobb masala volt. Sehol nem találok, hasonló van, de olyan nincs, mind ment a kukába eddig. Ötlet esetleg? Olyanra gondolok itt pl., hogy inkább a római kömény felé hajazzon mint az ánizs felé.
Receptek vannak mint ez is, de ebből is van 100 fajta. Mondjuk ezt még nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
MODERÁTOR
válasz Véreshurka #1935 üzenetére
#1935 Véreshurka
Pont ettől féltem mondjuk sejtettem, hogy ez lesz a vége, vagyis csinálok egy labort a fél házból#1936 Essejó
Köszi, végülis egy emailt megér csak nem veszik le a fejem.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
MODERÁTOR
Sziasztok!
Rég jelentkeztem. A standard bográcsokon túl vagyunk (disznó marha minden része), innen már csak grill. Kezdek is élesbe.
Shish kebab, saját fűszerkeverék, természetesen nálam a római kömény dominál, pác olaj olíva. Bárány, nemsokára meglátjuk mit tud idén 😁
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Workzone 2 fokos erősített acél háztartási létra fellépő
- Irobot Braava 380 felmosó és feltörlőrobot
- LDNIO SEW1080 okos konnektor dugalj Wi-Fi és Bluetooth támogatással fogyasztás mérős 3db
- Gosund SP1 wifi okos konnektor dugalj TUYA SMART 16A 3680w fogyasztás mérős 2db
- NEO NAS-WR10W WiFi okos konnektor dugalj 16A 3680W TUYA SMART 4 db fogyasztás mérős