-
IT café
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Precorus
tag
Akkor azt hiszem, jelentkeznék a legolcsóbb sütőhely pozícióért
A téglák, illetve a kő is itthoni építkezésből maradt, szóval 0Ft volt gyakorlatilag a kis "kemence"De vidéki, kiépített tűzrakóban is tesztelve volt:
Előnyök: Bolondbiztos, a húst nem tudod megégetni. Illetve a láng sem csap fel a lecsöpögő olajra, és a hús leve, olaja sem fog kicsepegni, kevésbé fog kiszáradni.(illetve erről lefelé folydogált, mert nem volt normálisan megcsinálva. De majd lesz süllyesztett lapom. Egyszer valamikor.....
Hátrányok: Erre bizony sütés után rá kell szánni egy fél órát, hogy lesikáld.... Illetve hagyni kell kihűlni, mert különben reped, később pedig törik.
Egyebet a többszöri használhatóságról még sajnos nem tudok mondani, remélem idén még párszor lesz alkalmam használni, és kiderül.
Egyébként gránit, márvány lap érdekelne a későbbiekben, kb 2x ekkora. Ha esetleg van valakinek ötlete, hogy honnan lehetne olcsón szerezni, azt szívesen fogadnámJa, recept. Exem csinált páclevet, lehet azt majd kikuncsorgom, én lucullus csirke-sertés fűszersót szoktam használni. Ugyan úgy bekenni vele a husit, kis olajat rá, és állni hagyni legalább egy estét.
Múltkor próbaképp ~36-40 órát hagytam állni, nem jelentett igazán semmit. Vagyis én nem éreztem.Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Díjaznék egy összefoglalót, valami online receptes táblázattal, ami bárki által tölthető. Meg lehetne listázni a grillsütés fajtáit, etc.
Szívesen megcsiálom(ill. segítek benn) ha valaki megmondja hogy kell ilyeneket csinálni
(mármint összefoglalót. gondolom excel helyett a google docs tökéletes megosztani)Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Szokott lenni nyitó-legördülő összefoglaló. Olyat nem tudom, hogy lehetne csinálni, de egy alapozó hogyan-süssünk-tutorial, vagy valami hasonló alap leírás mehetne.
Ez egpu topicban pl úgy volt, hogy volt egy excel-szerű munkalap google-docs-on(asszem), és bárki által szerkeszthető volt. Ott volt összefoglalóban a link, kolegál leírásaival(jelen esetben receptjeivel) és aki akarta, felvihette az övét új sorba.
Lehetne pl egy név, hogy kié a recept, egy összetevők lista(excelben ez 1 sor, most tekintsünk attól hogy ezt nem helyes így tárolni), meg egy "megjegyzések" cella, ahová mehet a mennyit pácold, hogy szokták elkészíteni, stb.
De ha azt úgy jobban kedvelnétek, akkor felviszem privátban, és read-only módban megosztom.Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Egyébként igen, lehet ez a "mindenki leblogolja és utána belinkeljük" lenne a legegyszerűbb.
Excellel az a baj igazából(vagy bármilyen táblázatkezelővel) hogy az fix. Nagyon nem szép/effektív így tárolni a recepteket
(igazából ez relációs adatbázist kívánna, 3 szintű BOM-al(alapanyag, félkész-késztermék)+mennyiségekkel)
de ezt már csak nagyon halkan jegyzem megMég azt kéne kimatekozni, hogy rendes, legördülős összefoglalót hogy kell csinálni.
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Akkor nekem valami hasonlót sikerült összehoznom kövön.
A hús ropogós, feketés kérget kapott helyenként, messziről égettnek tűnt, de köze nem volt az égett, szenes ízhez.Ellenben finom füstös, fűszeres íze volt, kívűl vékony ropogós réteg, belül pedig finom(nem-kiszáradt), omlós volt.Anya néha vesz ilyen kocka, előkészített mini-grillező cuccot. Volt otthon LIDL-ös előre pácolt hús is.
Mind a kettő borzalmas. Annak a grillezőnek nem volt jó füstje(éreztem a húson is hogy nem finom a füstös íze), az előre pácolt hús meg...... szemétre való kb. Túlfűszerezett, húsból semmi nem érződött. Tippre a rossz minőségű húsokat rakják valami jó erős pácba, hogy az idiótája megvegyeKönyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Ha én veszek húst, akkor igyekszem hentespultból venni. Ezt csak úgy bedobták, mert féláras volt. Konstatálták ők is, hogy ez így nem a legjobb.
Hát ja, a pácok is furák néha, meg hát ízlések és pofonok
Mondjuk nekem idáig egyik sem ízlettMa is tanultam valamit. Mondjuk én inkább leégetek pár rönk fát, minthogy szenvedjek a faszén-brikett kombóval. De mint láttad, arra is találtam megoldást hogy ne kelljen
Majd egy ilyen grillbegyújtó kéményt(vagy mit) kéne szerezni később. Kíváncsi vagyok, milyet lehet csinálni egy letakarható rácsosban faszénen(mint amilyet a kolléga linkelt feljebb).Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Na, pont jó az edigital, majd beugrok valamikor hozzájuk pécsre egy ilyenért. Ez az 1.700Ft nem is vészes.
Egyébként ismerőssel harmad ennyiért csináltatok rozsdamenteset.......Ezért akarok egy zártat. Majd. Egyelőre a BBQ-ra, meg a saját méretre gyártatott kőre vagyok nagyon ráizgulva(a kő olcsóbb/kevesebb idő megcsinálni, szóval először inkább arra )
Egybként azon filózom, milyen kő lenne a legoptimálisabb vágatni. Néztem előre kiszabott lávaköveket, de elég piciket találok.....Kb 1,5-2x akkora kéne, mint ami most van(ca. 40x80), azon mehet egyszerre2-3 kg hús, meg a zöldségek.Köszi a begyújtós cikket Szerintem ez mehetne is egyből összefoglalóba
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Olyanban gondolkodtunk, hogy műköves-sírkövesnél hátha van maradék gránit, amivel nem nagyon tud mit kezdeni, és nekem pont jó lenne. Most ha két darabot veszek és csináltatok egy fém keretet nekik, azon sem borulok ki. Ennél jobb ötletem viszon nem nagyon van...talán ez a terméskő, mint amivel eddig csináltam. Csak haver mondta hogy munkatársa is akart ilyen követ vízszintbe hozni....gyomron vágta egy lepattant darab, úgy műtötték ki belőle
Vaslap...Háát.... Szerintem azon nem lesz ugyan olyan. De lehet még az is lesz majd
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Jól néz ki
Nekem sajnos még nincs lakás, szóval egyelőre marad szülőknél a mozgatható verzió mindenbőlÉs egyébként, tetejét hogy gondoltad? Mármint akár lehetne a fém rács szélére zsanért hegeszteni, és felhajtható tetót készíteni, vagy csak simán egy leemelhetőt?
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Apám mondogatja mindig: Lustaság, félegészség
(#94)
Lenne hely, ahol csinálnám. Csak a bürökrácia kerekei (nagyon) lassan őrölnek, és nálunk apa a családfő Szóval majd ha lesz saját vityilló, barkácsolok. Addig jó eséllyel marad a téglafal-kövön grillezés, másnap elpakol módszerKönyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Ja, félreértés lesz köztünk. Szívesen hagyják hogy kitaláljak dolgokat, csak sokszor azt érzem hogy azt várják hogy mindent (is) én oldjak meg. Segítek mindenben ha kérik, de ne én oldjam már meg a szülők problémáit
Ha kitalálnám hogy grillterasz, épített tűzrakó, akkor 100 másik dolgot mondanak, ami előbb kéne jöjjön, mint amaz. Csak nem az én dolgom lenne...Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Yakitori néven fut maga a grillezés, Binchotan a faszén neve. A lényeg hogy ez egy csak japánban megtalálható fa, valami speckó módon készül belőle a faszén, így kb füstmentes.
Most hirtelen csak angol linket találtam , de ezek alapján már tudsz keresni mást/többet ha gondolod.Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Hmm. Nekünk van fenyő, eddig voltak kis ágak, most aprítottam egy vödörnyit, várja hogy használatba kerüljön. Elég könnyen begyullad vele akármi, szóval csak valami kb formában odarakom, tetejére keményfa, és hadd szóljon
Mondjuk a tied logikus, levegős elrendezés. Boszorkányokat is így égették régen nem? Szóval ősi tudás birtokában vagyKönyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Nekünk is rozsdamentes van, elég picike, ~6 literes lehet, sztem pont azzal az állvánnyal, mint amit a kolléga feljebb linket. Vagy nagyon hasonlóval. Sosem éreztem vasas/fémes ízt rajta, vagy egyéb hátrányát. Évente 4-6 alkalommal készül benne hétvégi ebéd. Úgy hogy 5en vagyunk, ebből itthon általában 4 fő tanyázik, szokott maradni másnapra(/vacsorára) is, pedig 3 18 év feletti férfi van a lakásban
Elmosni is tényleg semmiség. Mondjuk mi semmi ilyen extra manővert nem szoktunk csinálni, csak elmosom kívűl-belül(5perc, ha van), megszárad, be zacskóba és mehet a szuterin melletti rakodós térbe, hogy várja a következő alkalmat. Elővételkor megint elmosom belül, és mehet bele a minden
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Hali!
Elkezdtem szemezni az obis grillezővel.
Ezeknek kell valami rendszeres karbantartás? Arra emlékszem, hogy 1. alkalommal le kéne kenni olajjal a rácsot, de ezen kívűl valami? Örülnék ha kisegítenétek pár tippel/akiknek van, leírnák a tapasztalatokatKönyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Hmm. Még gondolkodom rajta, de egyre jobban hív magához
Zománcot én nem láttam benne. A felső zöldséges rács rozsdamentes, a faszén feletti pedig öntött. Ami ott állt (már pár éve gondolom) kirakva-összeszerelve, azon egy pár rozsdafolt(öntvény rácson) látszódott.
Faszén tartót nem nézegettem. Viszont a húsrács valahogy mintha vékonynak tűnne.
(A kéz méretaránynak van ott, megvizslattam a nagytesóját is. Azt hittem alig adnak valamit +20 rugóért, aztán francokat, hatalmas az a dög )Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Ja, nevekkel néha bajban vagyok, általános probléma hogy mást mondok , többiek meg néznek hogy 'wut?'
Akkor ezt az öntvény rácsot drótkefézni sem kell?Ez nagy? Mutatom a nagytesóját.(34 vs 55 ezres )
Hm, így képen nem is látszik. A szög is más, de csak mert ez olyan magas hogy nyújtózkodnom kellett már. Élőben nagyon markáns a különbség
Remélem kivehető nagyjából a vastagság.
Amit elfelejtettem kitalálni, hogy ebből hogy veszed ki a hamut? Lapátolni kell?
LIDL faszén(/brikett) beszerzésén gondolkodtam, 2,5 kg 6-700 FT. Csomagoláson keresztül úgy tűnt nagy darabok vannak benne. Valaki próbálta már?
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
aztamindenit, ezekkel már ölni lehet
Tegnap megvettük & összeraktam a jaxont, csak 1 alátét hiányzott az ajtónyitó karról, majd be kell szerezni. Ma meg is ejtettem a tesztet, jó ez a grillező
Csak nem vagyok rácsokhoz szokva. Meg kicsit korán raktam oda a húst, nagyon gyorsan megpirult. Bár én így szeretem, anya hangot adott annak, hogy ő meg szaftosan szereti
Az idei legnagyobb tervem asszem a marhahúspogácsa, és házi buci. Addig még kicsit ki kéne tapasztalni a működését.Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Olyan sok képet most nem csináltam.Amit mutatni akartam volna, hogy mennyire durva a két rész között( ugye zsanér csukja a dobozt) ahogy jön ki a füst, mikor csöpög le a zsír. Szóval azon gondolkodtam, hogy hátha tud valaki valami 3-400 C-ig hőálló gumitömítést? Kerestem, de csak ilyen 100-200 fokig találtam, akkora hő meg simán keletkezhet néha
De legközelebb majd több képet csinálokMás: Ezt a Black Rockot ti hogy szerzitek be? Szállítást vállalnak vidékre? 160km-re lakom a főfalutól
Azért 1-2 képet itt hagyok
Az a barnaság az valamilyen Tinoru gomba[ Szerkesztve ]
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Kösz, ez hasznos. Csak itt 2 rugó a szállítás...majd körbeérdeklődök, tuti van hasonló bolt Pécsett, szeptembertől úgy is suli, két óra között beugrok nézelődni
Azért rugózom a BlackRockon, mert konyhabútorért megyünk hétfőn, szóval tán ippen lenne esély elcsípni őket(ismerősnél lerakja, mi felvesszük). Még őrlődöm rajta, egyenlőre holnap megint szeánsz lesz.
Egyébként egy régi, meg a LIDL-is grill brikett keverékét használtam. Régit szerintem kidobom, füstölt mint állat, valami 10 éves cucc lehet. Valahol van is képem róluk...
Bár nem fontos. A LIDL-is ilyen kis picike, nem találtam pontos listát arról hogy mit tartalmaz, de faszénbrikett néven hirdetik, és látszik hogy néhol lelóg a maradék fa a présnyom utánKönyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Boldog Karácsonyt, BUÉK
#1100, WOOO-HOOOO!!!
25-én grilleztem egyet, első hambi, meg (grillezett) teriyakis csirke. Meg ha már volt a hűtőben (akcijós ) hús, anya szólt hogy csináljam meg azt is.....mondom na jó, nem bánom
Sima pácolt csirkemell+karaj. Állítólag kiszáradós hús, nekem nem tűnt száraznak.
Kb. hüvelykullyni vastagra szoktam vágni mindegyik husit(ami egyben érkezik), lehet azért nem. Meg viszonylag gyorsan levettem.
Teriyakis bödön + lekenve a csirke. A pálcikákra sikerült kicsit ráégetnem a cukrot. Legközelebb jobban vigyázok. Pedig szóltak róla előre
ha igény van rá, még 1-2x csinálok a szószból, akkor kb fix lesz a recept és bedobom ide
Legközelebb kicsit még laposabbra nyomom a pogácsákat, most kicsit vastagok maradtak.
Nővérem csinálta a bucit, meg a sajtszószt. Meg valami párolt hagymát is, asszem kis méz meg dió volt rajta.
Köv hétvégére meghívtam haverom, nem lett olyan rossz hogy ne akarjak megint csinálni
Viszont szerintem még egy lépcsőt lépünk felfelé, és azon bacon is leszKönyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
válasz lemmy71 #1101 üzenetére
őőőő....Recept a pogácsához? Só meg bors
Fú, én nem tudom értékelni a mérgezően erős kajákat. Néha-néha egy kicsit csípős hallé, pörkölt elfér, a burgerbe egy kis chilis steak-szósz, de hogy kicsípje a számat-torkomat, az valahogy nem hiányzott sose. Szerintem tavaly egész évben egyszer kívántam, 26-án a halászlébe.#1102 OPiiPO
Köszi
Majd dobok képet a hétvégiről is, csak hogy csorogjon a nyálatokszerk.: elfogyott a lidlis faszenem, ti honnan szereztek off-seasonben cuccost?
[ Szerkesztve ]
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
válasz lemmy71 #1104 üzenetére
Valamelyik amcsi(brit?) séf videóját néztem évekkel ezelőtt, ő is ennyit mondott. Marhadarálthús, só, bors. Nem hiszem hogy az eredeti amerikaiban sokkal több minden lenne, a marha íze hangsúlyos szerintem.
Igen, az obis grillem van. Apróságok nem tetszenek benne.
- 2mm köz a felső és alsó rész között, kéne szigetelés
- Kar kicsit imbolyog, bár 3 csavar tartja
- Ha úgy akarom guruló állásba helyezni, hogy rálépek az alsó fém lécekre, azok hajlamosak meghajolni.
- Nehéz gurigálás közben balanszolniDe mint írtam, apróságok. Talán még annyi, hogy mellékelhetnének hozzá az egészet lefedő fém hamburgersütő-lemezt
Most már nem is random helyeken takarítom a rácsokat, hanem a grillen, tűztér+hamutálca fölött. Aztán majd kiviszem egyben az egész hamut-mocskot
Amúgy simán mehet ajánlottba a grill. múltkor 5 kiló hús + melegítőrácsra kb 2kg krumpli ráfért, szóval...hely is van rajta
Most 20kg faszenet rendeltem, 'merkell' alapon Remélem hétvégére ideér....
[Landmann 10kg] [Hargitai]
Ja most nézem, ez a hargitai a tetováltséfes cumó lesz. Majd lövök képet.
15 rugó szállítással együtt, szóval kb 750/kg-ra jön ki a végén. Nálunk a LIDL-ben már október végén elfogyot a faszén Pedig tényleg jó cucc, és ilyen áron kb ajándék. Bocsi, én nem is a faszenet, hanem a faszén-brikettjüket vettem. Abból vagy 3 csomag már elfogyott.
Nem találtam a zacskóján leírást bármi idegen anyagról, szóval szerintem sima préselt faszén.Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Megjött a két csomag faszén. Csak 3 nappal később, mint kellett volna
Cserébe épp rendszer-átállás közben van a webshopjuk, szóval majdnem kétszer kaptam megPróbáltam átlagos darabokat kivenni a zsákból, vannak kisebbek meg nagyobbak is, talán látszik is a képeken.
BBQ hoz kicsinek érzem, grillezni tökély lesz.
Nyáron meg jól bevásárlok a lidlisből, mert így szállítással 750Ft-ra jött ki /kg. Egyébként mindkettő kb 500Ft/kg, a Hargitai 480, a Landmann 530 lett volna szállítás nélkül.
A Lidlis meg kb. 300Ft/kg, a faszén is meg a brikett is. Földhöz nem vág az egyszeri költség(bár 10x200Ft az ugye vagy 5 sör, szóval na...), de eddig a Lidlis a nyerő az ára miatt.
Meg ha igazak a képek, a Black Rock. Kár hogy nem szállítanak vidékreKönyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Csináltunk mi is grill fölött. Motor nélkül macera. Annyira nem lett szép, de a tésztahajtogatásba/tekerésbe tuti bele lehet jönni gyakorlással, amúgy meg megsült, szóval az nem volt gond.
Én egy motor+ tartó kombón gondolkoztam az obis sütőre.
Csak még visszavan 6 kreditem....Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
válasz lemmy71 #1125 üzenetére
Hja hogy ezt így az asztalon gurigatva alakítják szépre....ma is tanultam valamit.
Nekem olyan motoros mechanika kéne, amivel két fát lehet forgatni, és rárakható a grill oldalára. Valszeg le lesz nyúlva a láncos megoldás a hozzáértőktől.....
Csak ugye akkor kell a sütőfa részre is valamit hekkelni, hogy forgassa a motor.Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
válasz Brandynew #1176 üzenetére
Neeeeem.
Én még nem csináltam meg. kb. 2mm vastag, 1cm széleset vegyél.
Egyszer körberagasztod, és ott marad. Mint az ablaknál a szigetelés, csak ez hőálló legyen.
(mármint, a két felület közé ragasztasz, én a tetőre tervezem, lefelé nézve, hogy elzárja a rést, nem körbe )Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
válasz Brandynew #1178 üzenetére
[link] na, videót megnézed, egyértelmű lesz, de azért besatíroztam képen.
Ha megnézted a videót: Én a felső elemre ragasztanám, csak így egyszerűbb volt bejelölni.szerk.: azért nem csináltam meg, mert grillnek kb. mindegy. viszont bbq-nál ugye úgy tartod a hőfokot, hogy több vagy kevesebb levegőt adsz a tűznek(parázsnak), és ha így össze-vissza ereszt, kb lehetetlen feladat.
[ Szerkesztve ]
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
válasz Brandynew #1265 üzenetére
Gratula, én is ilyet vettem tavaly, nekem eddig bejött!
Faszén: én a lidl-ből a brikettet vettem sokat(4-5csomag), nemrég pedig [link] ilyet.
Igazából szerintem mindegy, én eddig csak a kutasban csalódtam. Tapogasd meg, hogy milyen, a brikett azért jó, mert az egyenletes nagyságú, viszont én át szoktam olvasni a leírást, hogy tuti adalékmentes legyen.Grillhez: Ha kezdő vagy, akkor én egyrészt ajánlom a gyújtókémény + viaszos préselt kazángyújtó kombót, másrészt a kétzónás grillezést(faszén elhelyezés, ill. hasonló címszavakra sok anyag van róla, lényeg hogy egyik oldalt raksz szenet, másikra nem, így egyik oldalt lassan tudsz sütni, ha oda átteszed ami már szépen megpirult, tuti nem tudod elrontani.)
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Hargitai 10kg.
Nem legnagyobb darabok, bbqhoz felejtős, de grillezni tökéletes.
Az árát mondjuk nem érte meg, egy Lidlis jobb ár /értékben.
Főleg hogy tavaly még volt brikett, idén sajnos nem láttam, pedig látszott hogy fából préselt adalékmentes cucc.
Idén csak faszenet láttam, de majdnem hogy féláron gyilkos ajánlat (2,5kg valami 700Ft)
Csak sajnos ugye télen nem volt, szezonális áru :/Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Na, csak hogy én is mutassak valamit. Múlt hét közbeni grillezés, két sertésoldalas, kb. másfél órát voltak fenn, háromszor pakoltam 1-2 szeneslapáttal faszenet, hogy tartsam a 150-170-es hőfokot. Meg a végén még kiraktam füstölődni-pirulni, akkor megkentem a saját szaftjával egyszer-kétszer.
[ Szerkesztve ]
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
válasz lemmy71 #1313 üzenetére
Akkor közkívánatra, a nem-legutolsó-hanem-azelőtti grillezés képei:
Azt már nem tudom milyen rubot kevertem az oldalasnak, valamit gyorsan összedobtam. De azt tudom hogy volt benne vargánya dögivel, még nem fogyott el amit tavaly szedtünk.
Ez többet is sült, meg hőből is sokat kapott, úgyhogy utolsó képen látszik is, hogy elkezdett keményedni a széle, jó ropogós is lett, apa nem volt oda érte
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
No, megvolt az első steak, szerintem írtó jó lett, bár én medium-wellre akartam csinálni, de talán inkább sima medium lett. Pedig majdnem 13 percig sült. Első 2-2 perc egyik-másik oldal hogy átmelegedjen rendesen, utána kb. percenként forgattam, vajjal kenegettem. amúgy sót/borsot kapott sütés előtt ~2 órával, bár a bors talán kicsit sok lett
Az oldalas meg szimplán tökéletes lettKönyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
válasz Williamgrant #1321 üzenetére
erm..Jamie Oliver videót néztem.... ő mondta hogy forgassam, én hallgattam rá
még begyújtás előtt kivettem, szóval az olyan ~1,5 óra kb, tuti nem hűtő-hidegen raktam oda.
amúgy alacsony hőn, kb 140-150 fokon sült. Alapanyag Lidl-ből volt(na, ezért lehet karóba leszek húzva ) Black Angus Denver névre hallgatott. Kb 10 percet pihentettem becsomagolva.
Lapon? Rácson sült. Korábban texasi manus videóját nézegettem, ő is rácson csinálta
Köszi a tippeket, még próbálkzni fogok, bár nem hetente
Életem második steakje, első grillen, ahhoz képest finom lett, én elégedett voltam magammalKönyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
válasz Williamgrant #1327 üzenetére
[link] texasi(?) bácsi, rácson csinálja, szót se szól vaslapról.
[link] JO videója, bár ez benti serpenyős sütés.Tekintve hogy az első kicsit rágós lett, ez meg finom omlós, ráadásul sikerült grillen elkövetni, én maximálisan elégedett voltam vele
(de az itthoni hozzám hasonló, hozzá nem értők is )Nem tudom hogy jól látok-e, a lidlis kb a képen kinéző volt, bár talán egy kicsit jobb: [link]
Ja egyébként félig bbq-ztam a hétvégén, úgyhogy cseresznyefával füstölődött steak lett belőle. Én őszintén szólva nem éreztem egyik húson seTanácsokat meg köszi, majd igyekszem megfogadni egyet-egyet
Könyvtár == Old-school Netflix
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Az AI-ról szól a Galaxy S24
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Alkoholista nevelde
- Formula-1
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- További aktív témák...
- Ledvance LED Flat 1200lm/2700K/IP20/20W/380 mm átmérőjű mennyezeti LED lámpa -1 db 5000 / 3 db 13000
- Meross MSS425F okos elosztó, 4 alja + 4 USB, Homekit kompatibilis
- Aqara MCCGQ11LM nyitásérzékelő (HUB szükséges hozzá) + vízmentes 3D nyomtatott tok
- Meross MSS210 intelligens aljzat Homekit kompatibilis 4 darab
- Meross MSS315MA-EU intelligens aljzat energiamérő funkcióval (Matter / Homekit) 4 darab