-
IT café
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
Így, hogy végül ezt használom, vizet fogok. A só nem igazán opció, mert csak élével megy le a csavarok között. Azt max ha váltok cserépre, de szerintem jó lesz ez így. Először azért nem ezt a serpenyőt akartam belerakni, mert elég kevés a hely mellette, de gyors matekkal kiszámoltam, hogy még így is bőven több a hely mellette, mint a 3 1" csonkon, szóval papíron nem lesz gond.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
Igen egyszerűnek látszik meg gondolom az is, főleg aki már csinálta Na de majd belejövök. A lányomnak lenne ez fontos, mert nem ehet olajos zsíros és túl fűszerezett ételeket [Crohn diéta miatt] persze azért meg meg eszik mást is mint pl. ma de csak ritkán. Ezek a csirke rubbok mennyire erősen fűszerezettek bár a szárnyas bőrét sem eheti, végül is azt úgy is leszedné sütés után.
#1756 gu007
Köszi a linket majd rá nézek Még annyi, hogy tavaly elküldted tömörítve nekem ennek a szekrény smokernek a tervét. Most hogy így belegondolok lehet hogy készítek én is egyet és akkor a lányom is felszabadultan ehet, nem kell folyamatosan izgulni hogy mi is lesz. Neki amúgy airfryer -ben sütünk szinte mindent, végül is a smoker is egészséges ilyen téren, olaj zsír nincs csak a meleg füst. Szóval pontosan a méretezés alapján készítettet a smokert vagy itt ott változtattál rajta, csak azért kérdezem mert ez neked nagyon bejött amint látom, nem kell vele vacakolni pakolgatni és gondolom a hőmérséklet is aránylag állandó benne. -
fogtunder
nagyúr
válasz lemmy71 #1757 üzenetére
Hát egy szigetelt szekrény smoker nagyon jó cucc, de csak az anyag egy vagyon bele jelenleg. Én is gondolkodtam rajta, de aztán inkább kamado lett, abban is lehet deflektorral 110-120 fokon sütni szépen, és nagyon jól tartja a hőt.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
gu007
aktív tag
válasz lemmy71 #1757 üzenetére
Én is Crohn-os vagyok, szerencsére tünetmentesen.
A rub nem erősen fűszeres, de lehet rá keveset is szórni. A szmókert minimális módositással csináltam. A sütőtérből kihagytam a plusz zártszelvény keretet amire a sinek vannak hegesztve a rajz szerint (annyival szélesebb a rács) és ami teljesen felesleges bele,az a tűztér és a sütőtér között lévö lemezen egy kivágás az ajtó felöli résznél. Le van fedve, állítható a nyílás nagysága amivel plusz hőt lehet direkbe beengedni, hogy egyforma legyen a hőmérséklet elöl és hátul a sütőben. Teljesen zárt állapotban is egyenletes a hőmérséklet. Ha mégegyszer csinálnék akkor vékonyabb lemezből (2mm) és csak GN 2/3 edény "köré" építeném meg. Általában 7en szoktunk kajálni de egy rácson elég sütni. Sok idő a felfűtése, de utána stabilan tartja a hőmérsékletet ha megfelelő a szén. Elfogyott a BlacRock, most Metros gasztro minőségű van de észrevehető a különbség, a mostani sokkal kisebb darabokból áll ezért többször kell állítani a levegő mennyiségét. Füstölő fát csak az első órában szoktam használni, utána már csak az áramló meleg levegőben sül a hús.
Ez a kivágás felesleges:
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Ittnemaz #1759 üzenetére
Csavarral rögzíthető fajta, egy M3-as csavar szerintem elég ösztönző lesz neki, hogy ne essen le
A sót nem látom, hogy tudnám megoldani, berakni OK, de mikor veszem ki, fixen kiömlene az egész.Madoc: több okból, egyrészt évente párszor el akarom vinni magammal, amire a 80 kilós Kamado alkalmatlan. Illetve mikor összejön a család, vagyunk 12-en, plusz a kölkök, ennyi emberre nem elég a 20" tojás, de a kettő együtt már igen és ebben tudok majd lógatva is sütni. Ja, és a harmadik, szintén nem elhanyagolható érv, hogy mikor megláttam, azonnal akartam csinálni egyet
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
lemmy71
Topikgazda
Én nem látom jól Itt a videon csak lehúzza a bőrt, ok az ki van fordítva de akkor is az van kívül és azt fűszerezi
Nem vagyok csirkés azért kérdezem, a lányomnak lenne ez fontos, mert ha így csak a bőrön maradna a sok fűszer akkor azt könnyedén leszedné és nyugodtan eheti. Sajnos a crohn diéta sok pontját, nagyon komolyan kell neki venni[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
válasz lemmy71 #1766 üzenetére
Én nem ezt a videót linkeltem, oké ez szárnyacomb, ezen csak letolja a húst. A szárny közép amin kifordítja. De keress rá a BBQ Pit Boys videojára, ott csirke alsó combból készül a 🍭. Na azon már legalább van mit harapni. Megkerestem.
link[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
fogtunder
nagyúr
válasz Ittnemaz #1770 üzenetére
úgyis az lesz, hogy valamelyik nap, mikor itthon vagyok, begyújtom szépen üresen, aztán megnézem, mennyi ideig megy egy adag brikettel, meg nézem, hogy mennyi idő alatt párolog el a víz a tálból, ha ez megvan, akkor lehet úgy sakkozni, hogy éppen ne legyen sok víz benne, mikor esetleg után kell tölteni. de ez továbbra is kiegészítő sütő lesz, szerintem oldalasnál hosszabb projektet nem fogok csinálni benne, azt azért papírforma szerint le kellene tudnom zavarni egy adag brikettel. hosszabb sütésekre ott a kamado, azt könnyebb kipakolni, tovább tartja is a hőt.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
lemmy71
Topikgazda
Nézz körül a környékeden, tuti van valami tanyasi csirkés. Mi is úgy vesszük egy "termelőtől" vágás előtt felhív hogy mennyi kell és gyönyörűen zacskózva konyhakészen házhoz hozza az egész csirkét. 20 -25 db veszünk egyszerre és megy a hűtőládába, egy darabig elég
A képen akkor felesleges az a kivágás amit körberajzoltál, amúgy miért felesleges mit vettél észre? Esetleg ha oda a kivágás helyére tennék 16 - 20 furatokat A másik, amit zölddel jelöltem, az direkt van úgy vagy csak úgy adta ki a lemez, esetleg valaki elszabta az átlót?
Ja és gondolom max a rácsokon kívül minden szénacélból van, nem pedig kórból
Még annyi hogy ha megvannak az építés közbeni fotók, elküldhetnéd akár tömörítve is, privátba vagy ide is jöhet.[ Szerkesztve ]
-
gu007
aktív tag
válasz lemmy71 #1777 üzenetére
Ez egy ellenáramú (reverse) szekrény szmóker.
Amit zölddel jelöltél az teljesen hibátlan, a sütőtér és a szmóket fala között van 30mm rés, ott megy fel a füst és a meleg levegő. A kémény alsó vége pedig a vizesedény felett van.
Végülis a sütőtér egy szögletes U alak . Ez a kép a tűztérből készült felfelé fényképezve:
jobb oldalon a szmóker külső fala aminek a másik felén a szigetelés van, bal oldalon a sütőtér oldala van aminek a másik felén a rácstartó sínek vannak.
Az elején a kivágás amit narancssárgával karikáztam, azt a célt szolgálná, hogy a sütő eleje és hátulja egyformán legyen meleg. Nyitsz rajta és közvetlen megy be a meleg nem körbe. Na én ebből semmit nem tapasztaltam pedig a sütörács elejére és végére is tettem hőmérőt és majdnem egyforma volt. ~1° különbség volt köztük. Kinyitás után sem változott a hőmérséklet különbség. Szóval szerintem felesleges szénacél, a rácsok kivételével. Majd összegyűjtöm a képeket és feltöltöm. A tervrajz nekem már nincs meg, [innen] van az ötlet -
lemmy71
Topikgazda
-
-
-
Gabesz87
addikt
Tegnap megrendeltem az OBI-ból a Jamestown Jaxon grillt. Hétvégén remélhetőleg fel is tudjuk avatni. A kérdésem az volna, hogy tudnátok egy kis listát adni, mi az, ami feltétlen szükséges lehet hozzá (grillezéshez): faszén, gyújtós, valami kefe a tisztításhoz...ilyesmire gondolok. Mivel először veszek grillezőt (csak elektromos volt eddig), nem annyira vágom, mi kellhet.
Illetve pár hete írta lemmy71 fórumtárs, hogy egy 550x400 8 -as kazánlemez darabot rátéve és brikettel tüzelve jó dolgokat lehet csinálni. Hülye kérdés, de ezt úgy kell értsem, hogy 0,8mm, vagy 8mm? -
hegegabi80
addikt
válasz Gabesz87 #1786 üzenetére
Kíváncsi leszek majd a véleményedre a grill-ezővel kapcsolatban.
Én is akartam valami hasonlót, de egyelőre félretettük a témát. Na meg a család amúgy se nagyon szereti (sógoromnak van hasonló), inkább a tárcsa lapon sütögetés megy jobban.Viszont ami a legnagyobb vágyam, egy jó kis kemence a kertbe.
A Fogtündér által készített szerkezet is elnyerte a tetszésemet, talán annak elkészítéséhez lenne is otthon elég alapanyag. -
Madoc
veterán
válasz Gabesz87 #1786 üzenetére
Faszén begyujtáshoz begyujtókéményt javaslok a gyujtós vegyszerek helyett. Ilyet pl. Tescoban kétezerpárszáz forint. Két kocka papírtörlő legalulra, rá a telitöltött kémény, begyujtod alul és 25 perc mulva izzik az egész.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Gabesz87 #1786 üzenetére
Igen 8mm -re gondoltam, minél vastagabb annál jobban tartja a hőt. Persze egy 5mm -s is jó ha az van kéznél. De lehet kapni öntvény platnikat is, kimondottan grillezésre, igaz nem egy olcsó dolog.
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz hegegabi80 #1788 üzenetére
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Ittnemaz #1793 üzenetére
Én is így akarom megoldani a sütőszigetem, hasonlóan a ház végén nekem is van egy fatárolós lomis teraszom . Annyira eljutottam hogy lebetonoztam a kemence és vaslapos sütő alapját, 25 centis vasalt beton, remélem bírni fogja a sújt Még a tetőmet kell megnyújtanom 1,5 méterrel, cserép és faanyag megvan, plusz az alját kirakom 10X10 bazaltkockából az is megvan 8m² és kezdhetném építeni a kisgömböcöt. Csak időm nincs rá, mindig közbejön valami más Este meg a tökömre akasztott petróleumlámpa fényénél, nem igazán akarok kőműveskedni
-
Essejó
Topikgazda
válasz lemmy71 #1794 üzenetére
Vannak már komoly fényű led reflektorok, szóval ez rossz kifogás!
Viszont az emeleti terasz, és ablak szempontjából a kemence kéménye, komoly családi elbeszélgetéshez , és kanapén alváshoz vezethet.😂Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Ittnemaz #1797 üzenetére
Amúgy hogy tartja a hőt, ha felfűtöd 300C körülire meddig bírja, hány pizzát tudsz kisütni egy fűtéssel? Az oroszok készítenek ilyen gömböcöket, kamion számra. Én fél téglából akarom majd az enyémet rakni, anno a szülői háznál építettünk egyet faterral nagyon jól működött, bár annak a külseje "saralva" lett.
-
Essejó
Topikgazda
Akinek van Netflixe, az próbálja ezt megnézni:
Chefs Table BBQ S01Vagy virágboltban is kapható.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Futás, futópályák
- Rövid előzetesen a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoPro Topic
- SkyShowtime
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Szürke/fehér íróasztal 120x70x75 cm
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000
- KIA Ceed 1.4 T-GDI Platinum DCT. 2019.
- profi traffipax és lézer detektor + blokkoló Kiyo Ultimate AP4 GPS komplett rendszer
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs EPIC székek azonnal . 24 / 36 hónap garancia . +36301300000